ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
כל פעם רואה את התגובה הזאת שאופנוע קונים עם הלב.

זה לא שזה לא נכון אבל אם עלויות אחזקה נכנסות לשיקולים שלך כאשר אתה קונה את הכלי, אז המחירון והסחירות שלו בעת מכירה צריכים להיות לא פחות חשובים.

אני חושב שלא שייך. אנחנו קונים רכב/אופנוע, משתמשים בו זמן מסוים ואח"כ בד"כ משדרגים. זה רוב הגדול של עסקאות הרכב. במצב כזה, ברגע שיש ירידת מחירים השדרוג עולה פחות.
היוצאים מן הכלל הם אלו שמוכרים כי צריכים את הכסף לצרכים אחרים - הם יפסידו מירידת מחירים.

הנה דוגמה הפוכה: היית צעיר, קנית דירת חדר ב(נניח) 300,000 ש"ח. לא קנית דירת 3 חדרים ב-600,000 ש"ח כי לא רצית או לא היה לך הכסף. בינתיים מחירי הדירות עלו, והיום הדירה שלך שווה מליון. לכאורה - אתה עשיר יותר כי הדירה שלך שווה יותר. אבל בינתיים התחתנת, נולד לך ילד, ואתה רוצה להחליף לדירת 3 חדרים. אבל גם מחירה עלה בדיוק באותו שיעור, והיום אתה צריך להוסיף מליון כדי לעבור אליה. בסופו של תהליך, אתה בעל דירת 3 חדרים אבל עם הרבה פחות כסף בבנק או הרבה יותר חובות.