ktm690smc,
עם כל הצער שבדבר (יש לומר זאת במבטא של פואד בביצועו של אלי פיניש ), אני מסכים עם מה שאתה אומר.
אני רואה את עצמי פטריוט, שאוהב את המדינה, סולד מרוב העם ומתעב את מנהיגיו, ורואה בזה חצי מצווה לגנוב מהמדינה.
כמו שאמרת, ואני אפילו אקצין יותר, הבעיה של מדינת היהודים היא שהיא מלאה ביהודים, שכל אחד בה מנסה לעשות קופה ולדפוק את חברו/שכנו/וואט אבר כדי לא לצאת פראייר מחד, וכי אפשר מאידך. ככה כל משרדי הממשלה מתנהגים, ככה רשויות הגביה והמיסים מתנהגות ולכן אין פלא שככה גם האזרחים מתנהגים. הבעיה היא שאלו שלא מתנהגים בישראליות קורסים תחת הנטל השילטוני ושכח מזמן שהשלטון אמור להיות לשירותו ולא להיפך, ומי שנקרא פעם ה'רוב הדומם' הוא כבר לא הרוב.
לנושא הפוסט, בזמנו כשהייתי סטודנט תפרן (וקצת אידיוט) הביטוח חובה על ה קטנוע היה אחד הדברים המכעיסים והכבדים ביותר, שעלותו לשנה היתה כעלות ה50 סמ"ק ששימשו אותי להתניידות. מצב זה גרם לכך שהיו תקופות שהייתי מדלג בין נסיעה בלי ביטוח חובה לבין נסיעה בלי טסט בגלל המחירים, לא ממליץ לאף אחד את החרא הזה. הבעיה היא שאין כאן ערבות הדדית, ולא נראה את כלל הציבור נרתם לעזרת הרוכבים ועושה רעש כדי להוריד את מחירי ביטוח החובה, שינוי מדרגות המיסוי לדו"גים או ביטול הקנס המטופש הזה בכלל.