עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
תוצאות 31 עד 40 מ 40

אשכול: מעוניין להתחיל ברכיבת שטח כתחביב, עם איזה כלי עליי להתחיל?

Member הסמל האישי של exc
    KIMCO MOVE קטנוע עם מוסר עבודה

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי SM26 צפיה בהודעה
    יש לך אופציה להתחיל עם KTM EXC125, אבל הוא יהיה ישן יותר.
    במצב די דומה, ובתפוז הדעה הרווחת היא ש KTM 125 EXC בהחלט יתאים לרוכב שטח המתחיל
    אבל, יש עם זה 2 בעיות:
    בגלל שהוא דו"פ, הנסיעה עליו בכביש מהיר לא תהיה מהנה מדי לכן כנראה יצריך עגלה/נגרר

עם25000 אתה יכול למצוא קת"מ שנתון 2012-2013
    http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycl...er=price&Desc=

בהצלחה לנו!

עד כמה שהבנתי 125 דופ זה אופנוע נישה.
    אם אתה מעוניין ברכיבת אנדורו, ולא סתם אנדורו - אלא אך ורק רכיבה טכנית צפופה וסלעים ועבודת קלאטצ' - אז 125 דו"פ יהיה אחלה.

אבל מה אם אתה מעוניין באנדורו של שטחים פתוחים ויותר להיות על הגז?
    ומה אם אתה בכלל מעוניין ב 90 אחוז רק בשבילים ולעיתים רחוקות אולי איזה סינגל קליל?
    ומה אם אתה בקטע של מוטוקרוס וקפיצות ודיונות?
    וגם מה אם אין לך עגלה או טנדר?
    ומה אחת חושב שהעלות היחידה זה רק בקניייה של האופנוע? אח"כ גם צריך להשקיע כסף וזמן בטיפולים וחלפים...

אני אישית לא מבין כלום. אבל אני זוכר בזמנו שכשאני התעניינתי ב 125 דופ - זה מה שאמרו לי... שזה אופנוע נישה. הוא מגביל אותך לסוג מסויים של רכיבה, והוא מעולה בדבר אחד אבל לא שימושי בכל השאר.
    לא כולם מתחברים לקטע של עגלות + אנדורו סלעים צפוף, ועוד אחר כך בבית לטפל כל X שעות מנוע.

Senior Member
    התגובה הכי טובה פה עד כה זה מעליי.
    הבעיה שלא תמיד יודעים כמתחיל מה תאהב יותר?
    לכן קונים כלי עם רישוי צהוב פשוט ביותר..
    WR125 KLX250 אפילו WR250 אם יש תקציב כי ניתן למכור אחרי שתמצא מה אתה אוהב..
    אני אהבתי הכל חוץ מקפיצות גבוהות כי אני פחדן, לכן מוטוקרוס לא בשבילי.
    אין על שטח פתוח,סינגלים צפופים,מכשולים טבעיים וקצת עליות לא גבוהות.
    אתה אולי תאהב לקפוץ גבוהה ותרצה לשדרג למוטוקרוס עצבני.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ושוב חזרנו לכתוב שטויות שלא קשורות לא למציאות ולא לשאלה של פותח השרשור.
    פותח השרשור גר בת"א ואין לו איך להגיע לשטח, ולכן הוא צריך דו"ש, ככה שה-125 דו"פ למניהם לא על הפרק.

בלי קשר, 125 דו"פ הוא לא אופנוע נישה. לפחות לא יותר נישה מ(כמעט) כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר. כל אופנועי האינדורו מותאמים לאינדורו, שזו נישה בתחום האופנועים.
    ה-125 יעשה בכיף את כל מה שאפשר לעשות בארצנו הקטנה, כולל טיולי מדבר ארוכים פעם ב-. זה נכון שאם אתה מחפש לרכב רק שבילים ורק טיולי מדבר ארוכים של יומיים הוא לא האופנוע המתאים, אבל לא בגלל שהוא נישתי אלא בגלל שלרכב רק שבילים זה נישתי ויש אופנועים שמתאימים לנישה הזו.
    אם אתה מתחיל שמחפש אופנוע אול-אראונד זו אופציה טוב, אבל כאמור זה לא מה שפותח השרשור שאל.

לגבי הKLX250, WR125, CR250, דווקא הם האופנועים הנישתיים מאחר והם מתאימים לכביש ושטח קל בלבד, ולא יאפשרו לרוכב המתחיל לבדוק ולהבין מה הוא אוהב.

האופנועים היחידים שיאפשרו גם הגעה לשטח בכביש וגם טעימה מכל מה שיש לשטח להציע הם הDRZ והWR250R (ואולי הAJPים שאותם אני פחות מכיר), ולכן פותה"ש צריך לחפש כאלה במצב הכי טוב וחדש שהוא יכול למצוא בתקציב שלו.

וג'וני - אתה ממשיך להתייחס כל הזמן למוטוקרוס וקפיצות גבוהות. מוטוקרוס זה לגמרי נישה, ספורט שבאופן עקרוני מתקיים רק בתוך מסלולים סגורים ועל אופנועים ייעודיים לכך. שמישהו אומר שהוא רוצה להתחיל לרכב בשטח, ניתן להניח שאין הכוונה לקפיצות גבוהות.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    בלי קשר, 125 דו"פ הוא לא אופנוע נישה. לפחות לא יותר נישה מ(כמעט) כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר. כל אופנועי האינדורו מותאמים לאינדורו, שזו נישה בתחום האופנועים.
    ה-125 יעשה בכיף את כל מה שאפשר לעשות בארצנו הקטנה, כולל טיולי מדבר ארוכים פעם ב-. זה נכון שאם אתה מחפש לרכב רק שבילים ורק טיולי מדבר ארוכים של יומיים הוא לא האופנוע המתאים, אבל לא בגלל שהוא נישתי אלא בגלל שלרכב רק שבילים זה נישתי ויש אופנועים שמתאימים לנישה הזו.
    אם אתה מתחיל שמחפש אופנוע אול-אראונד זו אופציה טוב, אבל כאמור זה לא מה שפותח השרשור שאל.
    אני "רכבתי" על האשכול הזה
    בתור רוכב שמבין שיזדקק לעגלה...

וכן, מה שאני מחפש זה אופנוע שטח all-around... למתחיל, שלא רוצה להסתבך עם תחזוקה מורכבת ויקרה

אני לא הולך להיות טרויס פסטרנה עם קפיצות משוגעות או ריקי קרמייקל עם מוטוקרוס אגרסיבי - אני מחפש לעשות גם גם וגם, ברמה של מתחיל שמעולם לא רכב על אופנוע, לא כל שכן שטח

הבעיה עם דו"שים הוא שהם לא פה ולא שם...

עדיין לא השתכנעתי אם ללכת על דו"פ או מרו"פ
    כן אני יודע שזה יהיה KTM, וככל הנראה 125 סמ"ק אמורים לספק רוכב צעיר/חדש

אשמח לדעתכם
    נערך לאחרונה על ידי CujoHasRabies; 08-12-2016 בשעה 11:27.

Senior Member
    דוטוש הכוונה בקפיצות גבוהות וקישורן למוטוקרוס כי המוטוקרוסים בעלי מתלים מאוד איכותיים שישרדו קפיצות של 10 מטר אם לא יותר..
    שום דו"ש צהוב לא יעמוד בקפיצות כאלה.
    מסכים שמוטוקרוס זה למסלולים אבל מה הם עושים במסלול? קופצים רמפות גבוהות בעיקר..
    מה שבטוח אני כל פוסט דוחף פה אחד ואני אפילו לא רוכב בשטח כבר.. WR250R זה הכלי הכי טוב.. הכי אול אראונדר.
    DRZ כבד מדי.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי CujoHasRabies צפיה בהודעה
    אני "רכבתי" על האשכול הזה
    בתור רוכב שמבין שיזדקק לעגלה...

וכן, מה שאני מחפש זה אופנוע שטח all-around... למתחיל, שלא רוצה להסתבך עם תחזוקה מורכבת ויקרה

אני לא הולך להיות טרויס פסטרנה עם קפיצות משוגעות או ריקי קרמייקל עם מוטוקרוס אגרסיבי - אני מחפש לעשות גם גם וגם, ברמה של מתחיל שמעולם לא רכב על אופנוע, לא כל שכן שטח

הבעיה עם דו"שים הוא שהם לא פה ולא שם...

עדיין לא השתכנעתי אם ללכת על דו"פ או מרו"פ
    כן אני יודע שזה יהיה KTM, וככל הנראה 125 סמ"ק אמורים לספק רוכב צעיר/חדש

אשמח לדעתכם
    לאול-אראונד שאתה מכוון אליו, כל אופנוע אינדורו מקצועי יהיה מצוין (נגביל את עצמנו עד 350 סמ"ק מרובע, כי הגדולים יותר כבר יקשו על הרוכב המתחיל).
    כאן כבר נכנס העניין של מה בא לך ועושה לך נעים.
    הייתי ממליץ על רכיבת מבחן, אבל קשה מאד להתחבר לאופנוע ברכיבה אחת, ולדעתי בדו"פים תקופת ההסתגלות היא אפילו יותר קשה.
    כשהיה לי DRZ, לקחתי סיבובים על אופנועים של החברים. ה-125 דו"פ היה נראה לי נוראי ואחרי סיבוב קצר לא רציתי לעלות עליו יותר. מאד התחברתי לKTM400, כנראה כי הוא היה הכי קרוב למה שהכרתי.
    אבל כשהגיע הזמן להחליף ולהתקדם, הלכתי על 125 דו"פ (גאסגאס במקרה שלי, אבל זה לא קריטי), הרבה בגלל שיקולי תקציב וקצת בגלל שזה אמור להיות בית ספר טוב.
    מה אגיד, בניגוד לרושם שקיבלתי בסיבוב הקצר ההוא, התאהבתי באופנוע הזה ובדו"פ בכלל, ואני לא רואה את עצמי מחליף לאף נפח אחר בזמן הקרוב (אני איתו כבר שנתיים וחצי).
    בקיצור, אם הלב אומר 125 דו"פ, לך על זה ולא תתאכזב.

Junior Member
    השאלה היא, אם כך, איך אני יכול באמת להתרשם מהכלי? לקבל טעימה ראויה ויעילה?

א ג ב, למעט 1-2, כל אלה שהתייעצתי עימם הביעו אמון מלא ב KTM 125 EXC

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    כשהיה לי DRZ, לקחתי סיבובים על אופנועים של החברים. ה-125 דו"פ היה נראה לי נוראי ואחרי סיבוב קצר לא רציתי לעלות עליו יותר. מאד התחברתי לKTM400, כנראה כי הוא היה הכי קרוב למה שהכרתי.
    מילה במילה מה שאני גם חוויתי.