העניין הוא שאני חייב להתחיל את הטיול בברלין....
הכיוון כרגע הוא טיסה לברלין וחזרה ממינכן, מצאתי טיסה במחיר מפתה אבל עם רויאל ג'ורדניה....
מישהו טס איתם פעם?
כן.
סע לשלום.
העניין הוא שאני חייב להתחיל את הטיול בברלין....
הכיוון כרגע הוא טיסה לברלין וחזרה ממינכן, מצאתי טיסה במחיר מפתה אבל עם רויאל ג'ורדניה....
מישהו טס איתם פעם?
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
כן, אני טסתי עם החברה הירדנית (אמנם להודו ואמנם לפני שנים). חברה מכובדת עם סטנדרטים מודרניים וטובים, במחיר משתלם.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
אכלתי פעם במזנון של הסינמטק בירושליים עוגת היער השחור, היה ממש טעים.
טוב עדכון.
יוצא מברלין וחוזר לברלין
טיסות + כבודה + מושבים מועדפים = 310 דולר לבן אדם (גאוני האיזי ג'ט הזה).
מרצדס A-CLASS ל 9 ימים (ידנית?!?) = 338 דולר - מוגבל ל2700 קילומטר.
דרזדנר אשמח להסבר לגבי 800-900 קילומטר למיכל, זה נשמע לי לא הגיוני אלה אם כן
המיכלים הממוצעים ברכבים הם סביב ה 70 ליטר.
האם רוב רכבי ההשכרה בגרמניה הם דיזל?
מה הסבירות שהרכב ששכרתי יהיה דיזל?
המסלול כרגע נראה כמו ברלין ---> היער השחור ----> 5 ימים טיולי כוכב ביער השחור ----->
הדרך הרומנטית ---> מינכן בתקוה לתפוס את רבע גמר הצ'מפיונס ואז צפונה לברלין.
כמובן שהכל נתון לשינויים, במיוחד ה 3 ימים האחרונים כשגם פרנקפורט נלקחת בחשבון.
דרזדנר צפה לה"פ פרטית בקרוב.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
נסיעה של 800 ק"מ זה לא התענוג הכי גדול, אבל בנסיעה בזוג אין עם זה שום בעיה אם אתה אוהב הגה (מה, באמת, אתה אמריקאי מפונק? באירופה נוסעים על ידני, כשקיבלתי מיניוואן אוטומטי אפילו קצת התעצבנתי). מניסיון רב - אני חושב שעשיתי יותר מ-10 קפיצות כאלה בשנים האחרונות, הכי ארוכה היתה 1200 ק"מ ביום, אבל זה היה עם 2 נהגים שמתחלפים. עם ילדים זה קצת יותר קשה, אבל גם את זה שורדים.
אין יותר מדי מה לעשות בפרנקפורט חוץ מלבקר לכמה שעות.
דיזל או לא - תלוי בעיקר איזה דגם אוטו תיקח. לא יכול להגיד שהרוב הוא דיזל, לי לרוב יצא דווקא בנזין, YMMV.
800-900 ק"מ למיכל נשמע סביר לדיזל באוטו בינוני-גדול, טנק של 50 ליטר בנזין זה +600 ק"מ בכבישים המהירים, בסיאט ליאון דיזל יצא לי לגרד את ה-800, אני חושב, וזה היה לפני כמה שנים, אבל לא בגרמניה.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 16-11-2016 בשעה 01:17.
אין לי בעיה בכלל עם מרצדס ידנית, לא אכפת לי לזרוק קלאץ פה ושם.
אני חושש להיקלע להוצאות דלק בהנחה שהקילומטראז שלי יהיה סביב ה 2700 לכל הטיול.
אני מתכנן תקציב ואני רוצה לדעת אם הוצ׳ דלק יהיו 170 יורו או 300.
לקחתי בחשבון שכל בחירה ניתנת לשינוי בדלפק ההשכרה.
אם אני מחליט ללכת על רכב זול יותר אני מקבל זיכוי על מה ששילמתי ?
מה בנוגע לביטוחים שהם מציעים לי?, הם דיי יקרים.
לבטח או להישאר עם הבייסיק?
תודה לכל מי שעוזר במידע.
הוצאות דלק לטיול כזה - הייתי מכוון ל-300 יורו, זה נראה לי הסכום הסביר. 1.30 לליטר * 1 ל-13 = 0.10 לקילומטר, מה שאומר עבור 3000 ק"מ - 300 יורו. עדיף לתכנן את זה ככה, במקרה הגרוע זה מה שייצא, במקרה הטוב תגלה 100 יורו "ספייר".
לקבל החזר על השכרה בקבוצה נמוכה יותר אולי יהיה בעייתי - אין לי ניסיון עם זה בכלל.
קשה לענות על שאלות ביטוח. כמה ניסיון נהיגה יש לך? כמה ק"מ עברת וכמה תאונות עשית מאחורי ההגה? אם עברת מאה אלף ק"מ ולא עשית תאונה - כנראה שהסיכון שלך נמוך וה-excess protection לא שווה את הכסף. אני לא עשיתי מעולם, עד עכשיו כבר חסכתי כנראה יותר מתשלום אחד מלא של excess (לא שאני מתכוון להגיע לזה חו"ח).
למרות שהרבה מכוניות פרטיות בגרמניה הם דיזל בהשכרה לרוב זה בנזין בגלל עלות אחזקה וקניה נמוכים יותר.
רכב טורבו דיזל בינוני עושה 20 קילומטר לליטר, בגלל זה אפשר להגיע להרבה קילומטרים למיכל אחד.
לגבי הבנזין תמנע ממנועי הטורבו הקטנים כמו הTSI של VW בתוך העיר הם יחסית חסכוניים אבל בכביש המהיר במהירויות של 140-160 קמ"ש הם צורכים כמו רכב אמריקאי (8 ק"מ לליטר)
תודה.
אני מקווה שהרכב יהיה דיזל ידני ואם לא
אבקש 1 כזה, אולי אפילו אתקשר בבוקר ההשכרה ואבקש אחד כזה.
אעשה את הביטוח הבינוני שאומר 400 דולר השתתפות ולא 1100 כמו שיש לי עכשיו.
בלי קשר לנהג טוב או לא יש דברים שלא תלויים בנהג טוב ככל שיהיה.
ג׳סט אין קייס.
שורה תחתונה אני הולך לנהוג והרבה אז אני כן רוצה רכב מפנק ככל שאפשר.