ציטוט נכתב במקור על ידי hooo צפיה בהודעה
נראה שאתה קצת מערבב, זה ממש לא מה ששושנים אמר, גם אתה מציין מהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך.
לשיטתך, אם נגיד היה עובר חוק שמהירות הנסיעה המירבית היא 50 קמ"ש, וידוע שכולנו שומרי חוק ואפאחד לא היה עובר על המהירות לא היו יותר תאונות? או לחילופין אם היו לוקחים שני אחים תאומים שאכלו / ישנו / נחו (וכל קרטריון נוסף שתבחר ) בדיוק אותו דבר והיו נותנים להם לרכב על כבישחד סיטרי ישר לגמרי, ראות מצויינת, אספלט משובח וכל קרטריון שתרצה, אחד נוסע בנתיב ימין ב 90 קמ"ש והשני בשמאל ב 110 קמ"ש, זה בשמאלי יעשה בהכרח תאונה רק בגלל שהוא נוסע מהר יותר??

המהירות כשלעצמה היא לא הגורם אבל בהחלט אם קורה משהו מי שרוכב מהר יותר ככל הנראה ינזק יותר
אני קורא אותך לסדר פעם ראשונה

אני לא אמרתי מה ששושנים אמר, ולא אמרתי משהו ששושנים כן אמר, ובוא נחתוך את זה כאן כדי ששנינו לא נתבלבל.

אני אומר, וזה במילים הכי פשוטות - מהירות גבוהה יותר - סיכוי גבוה יותר לעשות תאונה!
ההשוואה שהבאת על כביש ישר היא לא נכונה, ברור שאם אחד ייסע 90 והשני 110 על כביש ישר ככה"נ אף אחד מהם לא יחליק,
אבל אם תוסיף לזה מכוניות, רמזורים, תנועה, הולכי רגל, כל מיני משתנים, ותעשה את זה בתוך מקום אורבני כמו עיר, והאחד נוסע 40-50 והשני
נוסע 80, למי יש סיכוי גדול יותר לצאת בתאונה?