עד כמה אני מבין -ל מוכר בטרייד-אין , יש ביטוח על כלים שבחנות . אבל רק הוא יכול לרכוב עלהם.
אם יש לו תו-סוחר -לא מוסיף יד לכלים שהוא מוכר
שלום אנשים,
אני מתכנן לעשות טרייד על הקטנוע שלי למשומש באחת הסוכנויות בת"א (יש סוכנות בירושלים ? או מודיעין ?)
קצת פרטים טכניים ממי שהתנסה.
1. נניח וראיתי כלי שנראה לי טוב, בדקתי חיצונית וכו', ברור לי שאני לא עושה בדיקה אצלם אלא במקום אחר, אבל איך לוקחים לבדיקה ?
אין לי ביטוח על הכלי הזה, ולהזמין גרר נראה לי הזוי.. (לא?)
2. מה הפרוצדורה עם הכלי שלי ? עושים העברת בעלות כפולה ? יש איזה הסדר תשלום מקובל על ההעברות הללו ?
תודה רבה מראש למשיבים !
אם יש נק' חשובות אחרות לשים לב אליהם - אשמח לשמוע..
עד כמה אני מבין -ל מוכר בטרייד-אין , יש ביטוח על כלים שבחנות . אבל רק הוא יכול לרכוב עלהם.
אם יש לו תו-סוחר -לא מוסיף יד לכלים שהוא מוכר
בודק לפני זה בגוגל איפה יש מוסך אמין שעושה בדיקות לקטנוע, אם אתה קונה בתל אביב אתה באזור המשולש מן הסתם, ששם ברדיוס של קילמוטר יש לך 8 מוסכים שכולם יכולים לעשות בדיקה לקטנוע.
אם אתה עושה טרייד אין, הסוכנות מעבירה בעלות עם תו סחר על הקטנוע הישן שלך בשביל לא להפסיד יד, אם אני לא טועה אתה צריך להשאיר ת.ז שלך בשביל הסוכנות עד שהם ימכרו את הקטנוע שלך(לא בטוח בזה).
ביום שלישי האחרון עשיתי את זה ברכישה של הויסטרום 650 מטופ גאן.
נסעתי לטופ גאן, ראיתי את הכלי ומצא חן בעיני.
נסענו אני והוא (שי) לסטפן ושי חזר לטופ גאן עצמאית.
סיימנו תבדיקה ומישהו אחר מהמוסך נסע לקחת את האופנוע מסטפן.
אחרי הבדיקה ישבתי עם שי סגרתי איתו חלק באשראי והשארתי אצלו את האופנוע לתיקונים קלים והתקנת ארגז.
בחמישי לקחתי אותו והבאתי לו את שאר הכסף והלכתי לעשות העברת בעלות עם הרשיון נהיגה של שי והתו סחר שלו.
אתה יכול לסגור מראש שהוא יעשה וישלם על העברת בעלות אבל זה 100 שקל אז בקטנה כבר שילמתי וזהו.