אף אחד לא ראה שום דבר חריג ..
חוץ מעשרות אלפי דונם שעלו באש עשן ואפר .רכבתי בחיפה עיר הולדתי. שכונות בכרמל מוקפות בהרים שחורים של פיח. חיפה עם היופי הירוק עם הנוף הנהדר מוקפת באוויר רווי ריח וזהום.
ועוד לא הזכרתי את שאר "המדורות"בארץ.אווירה אפוקליפסית.
אבל אף אחד לא ראה שום דבר חריג ..
לתפיסתי, אחת החוכמות הגדולות בלהיות אופנוען ולהשאר בחיים היא היכולת לדעת מתי להגיד לא
מתי לא לתת פול גז
מתי לא להכנס מהר לסיבוב
מתי לא לצאת לעקיפה
ומתי לוותר על רכיבה
מבחינתי הסופ"ש האחרון, עם מזג האוויר המזעזע שקדם לו וגל השרפות ברחבי המדינה היה הזדמנות מעולה להגיד לא.
יפה אמרת
אהבתי את הפסוט כי הוא כולו נכון.. חוץ מהמסקנה של ה2 שורות האחרונות.
לפחות בירושלים לא הייתה שום בעיה לרכב.
אני מסכים מאוד, גם אני החלטתי בסופ"ש האחרון לא לרכב בגלל הרוח והאבק שגרם לכביש חלק, יש כאלה שיגידו ש"אופנוען אמיתי" רוכב תמיד וביומיום אני כן רוכב בכל מזג אוויר אבל רכיבת סופ"ש היא מותרות והנאה ואני מעדיף לא להסתכן.
Tracer 900
אנצל שניה את הפוסט הזה לשאלה לחוכמת ההמונים (ובעיקר המנוסים):
אחרי הסוג של בצורת שהיתה עד כה, מחר אמורה להתפתח מערכה סוערת במיוחד שתכלול גשמים, רוחות, סופות חול, הצפות ואף ברד ושלג, כל זה כמובן אם נאמין למכונת ההיסטריה שנקראת 'התקשורת הישראלית'. השאלה שלי היא כמה מכם מתכננים לנסוע כרגיל מחר ובחמישי? כאשר עיקר ה'דאגה' שלי היא לגבי מחר בבוקר, עם הגשם הראשון שיעלה את כל הג'יפה לפני הכביש ומשם לצמיגים.
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 29-11-2016 בשעה 20:05.
אני מאמין בגישה של להתאפק אחרי גשם ראשון.
הכביש גם ככה חלק כרגע, לדעתי לצאת לרכב עד הסוף שבוע זה סיכון מיותר.
אני נוסע כל יום כבר כמה שנים טובות כולל שלגים, סופות, חולות, וכל מה שתחשוב עליו.
בחייאת, כנסו קצת לפרופורציות. אתם פשוט חיים בסרט.
כל יומיים יש איזה משהו אחר שמפחיד אותכם ומונע מכם לרכב.
מצב יחיד שאני רואה אותו באמת "לא נשלט" זה קרח ושלג שנצבר על הכביש.
כל שאר הדברים האחרים הם בעיקר בתוך הראש שלכם.
(אני מדבר על מנהלתיות כמובן, מי שמדבר על רכיבות סופ"ש אז שיעשה את זה רק כשהוא נהנה).
מודלה זה נקרא ניהול סיכונים.
לתפיסתי כשמקדם אחיזת הכביש נמוך אני מעדיף להשאיר את האופנוע בבית.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לא יודע מאיזה איזור אתה בארץ, אבל אם אתה מאזור החוף/מרכז/צפון -הגשם שיהיה היום והלילה לפי הצפי אמור להיות חזק מספיק כדי לשטוף את הכבישים עד מחר בבוקר. סה"כ צריך באמת להכנס לפרופרציות, מדובר כאן על עניין של ניסיון וגם נוחות. אם נראה לך שלא תוכל להתמודד, תיסע מחר עם רכב או תחבורה ציבורית. החשש הכי גדול שלי בימי הגשם הוא בעיקר הרכבים ולא מזג האוויר והתשתיות.
Tracer 900
קודם כל, תודה על הדעות. רכיבה מנהלתית בגשם רגיל לא מפחידה אותי יותר מרכיבה מנהלתית אחרת, וכבר צברתי כמה שעות של רכיבה בסערות רוח וגשם. כמו שכתבתי, החשש העיקרי שלי היה מצב הכביש בזמן הגשם הראשון, כשהסח'לה של כל הקיץ עולה להגיד שלום. למזלי גוגל טעה בניחושי מזג האוויר שלו, כמו כל חזאי מתחיל, והגעתי למשרד לפני שהתחיל הגשם, אז הכל הסתדר על הצד הטוב, אבל במסגרת ניהול הסיכונים היומיים, אני חייב להודות (במעט בושה 😜שפלירטטתי מעט עם המחשבה על נסיעה בתח''צ המופלאה של ארצנו.