עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: ייעוץ לרוכב מתחיל, A1 אופנוע כביש.

Junior Member

ייעוץ לרוכב מתחיל, A1 אופנוע כביש.

אני בן 22, השתחררתי לפני כמה חודשים ואי אפשר להמשיך לקחת את הרכב של ההורים כל הזמן וצריך להתנייד לבד.
    החלטתי ללכת על אופנוע, גם כי זה כיף יותר וגם ממניעים כספיים. (אופנוע זול מרכב.)
    התחלתי ללמוד A1 ולפני יומיים עברתי את הטסט. עכשיו מתחיל הכיף.

בהתחלה רציתי לקנות 125, סיבי או משהו כזה כי עיקר הנסיעות שלי יהיו בעיר. לחברה שלי, ללימודים או לעבודה (הכל בעיר). לא מחפש להסתכן או לנסוע מהר מידי, רוצה לנסוע בכיף בעיר וחשבתי ש125 היא אופציה זולה וטובה.
    הרבה אמרו לי שלא כדאי, שימאס לי מהר ושאני ירצה יותר כוח.

הבנתי שהביטוח של 125 ו250 זה אותו מחיר (4,500 בערך לפי מחשבון ביטוח) אבל הביטוח של 300 סמ"ק קופץ ל6,700 בערך . התלבטות נוספת היא יד2 מול חדש.

התכנון שלי הוא תקציב של 15,000 לכלי. חשבתי שאם אני קונה אחד מהחברה, אני אשלם 15 אלף במזומן ואת השאר (בערך עוד 15 אלף ממה שראיתי) אוכל לשלם בתשלומים של 1000 ש"ח בחודש נניח.

אני מרגיש שאני קצת חופר, אז נגיע לעיקר הנושא:

ההתלבטויות הם:
    סיבי 125 חדש מהחברה (24 אלף שח ממה שראיתי באתר)
    נינגה 250 מיד 2 (כבר אין חדש מהחברה) ראיתי שיש שנת 2015-2016 ב20-22 אלף ש"ח. (ראיתי כאלה עם 85-9 אלף קילומטר.)
    סיבי 250 ראיתי שיש רק שנת 2013 ביד2.. וזה עולה 20 אלף אז לא נשמע אטרקטיבי כלכך.

או ללכת על 300.. סיבי, נינגה, השאלה כמה זה באמת משנה אם זה חדש או לא (המחיר של 300 הוא בערך 35 אלף ש"ח.. יקר.)

אני לא בחור גבוה במיוחד (1.75) אז 125 יתאים לי בגודל.. השאלה כמה אני יתאכזב ממנו?
    אני מחפש אופנוע שישרת אותי להרבה זמן.. לתת לו אהבה ולא למכור אותו אחרי שנה.

דרך אגב אלה הכלים שהבנתי הכי מומלצים (סיבי, נינג'ה) אם יש המלצות ל125/250/300 אחרים מומלצים במחירים נוחים אשמח לשמוע.

יצא אשכול ארוך ממה שציפיתי, מקווה שתוכלו לעזור לי.

היי ברוך הבא

אופנוע זה לא עסק זול כמו שחושבים לרוב, קח בחשבון ציוד, טיפולים, צמיגים, בלתמים למינהם.
    אם השיקול שלך הוא כלכלי בלבד, כדאי לך לחשוב על זה שוב. מעבר לכך, אופנוע זה לא פיקניק. אם האופנוע יהיה כלי הרכב היחידי שלך, תצטרך להיות מסוגל לרכב בכל מזג אוויר, כלומר בגשם, או בשרב, להגיע לעבודה מסריח מזיעה או ספוג מגשם.

אבל אם כבר חשבת על כל זה ואני סתם מקשקש, אם אתה חושב על אופנוע לטווח ארוך אז 250/300 עדיף על 125, וחדש עדיף על יד2.
    חשבת על ה z250/300?
    המחיר שלהם באיזור ה24k לחדש.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    היי ברוך הבא

אופנוע זה לא עסק זול כמו שחושבים לרוב, קח בחשבון ציוד, טיפולים, צמיגים, בלתמים למינהם.
    אם השיקול שלך הוא כלכלי בלבד, כדאי לך לחשוב על זה שוב. מעבר לכך, אופנוע זה לא פיקניק. אם האופנוע יהיה כלי הרכב היחידי שלך, תצטרך להיות מסוגל לרכב בכל מזג אוויר, כלומר בגשם, או בשרב, להגיע לעבודה מסריח מזיעה או ספוג מגשם.

אבל אם כבר חשבת על כל זה ואני סתם מקשקש, אם אתה חושב על אופנוע לטווח ארוך אז 250/300 עדיף על 125, וחדש עדיף על יד2.
    חשבת על ה z250/300?
    המחיר שלהם באיזור ה24k לחדש.

תודה על התגובה חבר!
    אופנוע לא עסק זול, אבל לא עסק יקר כמו אוטו. כמו שאמרתי אני חייל משוחרר ורוצה לקנות כלי להתנייד בעיר.. אני לא רוצה לקנות רכב ישן ב10-15 אלף, ורכב נורמאלי בישבילי יעלה לפחות 30-40 אלף שקל יד שניה (או יותר..) בסכום הזה אני יכול לקנות אופנוע חדש או בן מקסימום שנה.. הביטוח עולה אותו דבר בערך (כמובן שקצת יותר יקר לאופנוע אבל שטויות) וגם מיגונים לא עולים יותר מ3-4 אלף שקל.. ושלא נדבר בכלל על דלק.. שברכב אני צריך לשים כל שבוע 200 שקל ובאופנוע יספיק לי 50 שקל.

הדבר היחיד שאני "חושש" ממנו לגבי אופנוע זה הקסדה המעיל והכפפות.. איפה אני שם אותם אחרי הנסיעה (אני לא מתכנן על קטנוע, אז אין "בגאז'" לשים בו את הדברים וצריך להיסחב איתם..) אבל זה דברים שאני כבר אשאל אנשים שיש להם את הכלי שאני רוצה (שאני אדע מה אני רוצה) ובגדול אני לא מאמין שזה יהיה DEAL BREAKER.
    בקשר למזג האוויר, כמו שציינתי אני לא מתכנן נסיעות ארוכות ותמיד יש את הרכב של המשפחה, לנסיעות קצרות בעיר (הכי רחוק שאני אסע זה יהיה 10-20 ק"מ) אני אסתדר בחום.. בגשם אם זה מבול אז שוב תמיד יש רכב.

כן אני חושב על אופנוע לטווח ארוך, אבל לנסיעות בעיר. למה לא 125? מההתחלה זה מה שהכי התחברתי אליו, מחיר ממש זול ואתה מקבל אחלה כלי להתנייד איתו בעיר.. אם עולים ל250/300 אז המחיר עולה והביטוח ואתה תמיד רוצה משהו יותר חדש ויותר טוב.. ובסוף במקום סיבי125 ב14 אלף אתה קונה נינגה חדשה ב35 אלף..
    שוב, אני לא פוסל כלום ואני בודק את האופציות.. אבל תמיד יש התנגדות על ה125 ואני לא מצליח להבין.. אומרים שאני ירצה יותר כוח.. אני נוסע בעיר.. מרמזור לרמזור.. מבאמפר לבאמפר אני לא יודע מתי אני אעבור את ה100 קמ"ש בכלל.
    אני פוחד שאם יהיה לי נינג'ה 300 אני "אתפתה" לשים גז וזה יהיה לי יותר מסוכן.. ואני לא מחפש את זה.

למדתי על Z250, לא אשקר שלא נהנתי אבל אם כבר אני מעדיף נינג'ה (נינג'ה זה 'אופנוע החלומות' שלי כילד.. המראה שלו תמיד מנצח. האופנוע הכי יפה שקיים.)
    כמו שאמרתי ראיתי ביד2 נינג'ות 250 שנת 2015-2016 עם פחות מ10K קילומטר ב20 אלף ואפילו בפחות.. אז אם כבר אני מעדיף את זה.

אשמח אם תתייחס למה שרשמתי על ה125.. ובכללי על התגובה.
    שוב תודה לך.

Member
    לדעתי לשימושים שלך עדיף קטנוע 250 סמ"ק.
    ממה שאתה כותב אתה גם ככה לא מתכנן לצאת לטיולים.
    אז אין טעם שתקנה אופנוע בלי מקום לקסדה והמעיל.
    פוזה מאופנוע 250 סמ"ק לא תהיה לך גם ככה, אם זה מה שאתה מחפש.
    אז תעשה חישוב מסלול מחדש, ותעבור לקטנוע.
    על 125סמ"ק אני בכלל לא מדבר, עברת כבר את גיל 17.

אם בכל זאת תחליט שאתה הולך על אופנוע, תקנה יד שניה.
    החורף מתקרב ואיתו הסיכויים גוברים להחלקות, במיוחד כשאתה חסר ניסיון.
    חבל להחליק עם כלי חדש

הנה הזכרת עוד נקודה חשובה ששכחתי לציין, לוגיסטיקה של הציוד.
    כשאתה רוצה לקפוץ לאיקאה או לקניון לקנות משהו קטן ולצאת, זה לא נעים לעשות את זה עם כל הציוד עליך, מנסיון, במיוחד אם אתה אוהב צבע שחור.
    אתה מקבל מבטים של עבריין נמלט, משמע צריך גם ארגז.

נשמע שאתה מתכנן להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בתוך העיר ואם לומר את האמת, נשמע שמתאים לך קטנוע הרבה יותר. למה ההתעקשות על אופנוע?
    בקשר ל125, אין לי שום דבר נגדם, אני בעצמי רוכב על אחד כזה.
    העניין הוא, שכיום אתה מתכנן לרכב בתוך העיר מהעבודה לבית, לחברה, אולי לקפוץ לסידורים, אבל מה יקרה אחרי כמה חודשים כשתרצה לצאת לטיולים בשבת? כשתרצה להצטרף לקבוצת רכיבה? עכשיו אולי אתה לא רואה את זה, אבל עם האוכל מגיע התיאבון.

Senior Member
    לא מסכים על הפוזה, לאנשים אין מושג אם אתה רוכב על 250 או על 1000.
    רק לאופנוענים יש, והם איזה 0.5% מהאוכלוסיה.

מסכים שעדיף משומש לרוכב מתחיל.
    פות"ש שים לב שיש הרבה מאוד כלים 250 במצב מצויין למכירה יד 2.
    רוב האנשים קונים כלי כזה לשנה-שנתיים ואז מחליפים למשהו יותר חזק (או יורדים מהתחום לגמרי).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AlphaDog צפיה בהודעה
    לדעתי לשימושים שלך עדיף קטנוע 250 סמ"ק.
    ממה שאתה כותב אתה גם ככה לא מתכנן לצאת לטיולים.
    אז אין טעם שתקנה אופנוע בלי מקום לקסדה והמעיל.
    פוזה מאופנוע 250 סמ"ק לא תהיה לך גם ככה, אם זה מה שאתה מחפש.
    אז תעשה חישוב מסלול מחדש, ותעבור לקטנוע.
    על 125סמ"ק אני בכלל לא מדבר, עברת כבר את גיל 17.

אם בכל זאת תחליט שאתה הולך על אופנוע, תקנה יד שניה.
    החורף מתקרב ואיתו הסיכויים גוברים להחלקות, במיוחד כשאתה חסר ניסיון.
    חבל להחליק עם כלי חדש
    לא מסכים לגמרי, לפחות לא בראש שלי. מבחינתי נינג'ה זה הפוזה האולטימטיבית.. זה האופנוע שאני רוצה. אני לא רוצה קטנוע כי אני לא רק רוצה להגיע מנקודה א' לב', אלא אני גם רוצה להנות קצת בדרך. אם זה היה נטו שיקול של א' ל ב' אז הייתי עושה A2 עושה שתי שיעורים וטסט וקונה קטנוע.. אבל אני רוצה אופנוע.

הבנתי שממליצים לקנות יד2 חדש, מה עם לקנות סיבי 125 יד2, לצבור ניסיון בחורף ובקיץ לעבור ל250 (נינג'ה)?

ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    הנה הזכרת עוד נקודה חשובה ששכחתי לציין, לוגיסטיקה של הציוד.
    כשאתה רוצה לקפוץ לאיקאה או לקניון לקנות משהו קטן ולצאת, זה לא נעים לעשות את זה עם כל הציוד עליך, מנסיון, במיוחד אם אתה אוהב צבע שחור.
    אתה מקבל מבטים של עבריין נמלט, משמע צריך גם ארגז.

נשמע שאתה מתכנן להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בתוך העיר ואם לומר את האמת, נשמע שמתאים לך קטנוע הרבה יותר. למה ההתעקשות על אופנוע?
    בקשר ל125, אין לי שום דבר נגדם, אני בעצמי רוכב על אחד כזה.
    העניין הוא, שכיום אתה מתכנן לרכב בתוך העיר מהעבודה לבית, לחברה, אולי לקפוץ לסידורים, אבל מה יקרה אחרי כמה חודשים כשתרצה לצאת לטיולים בשבת? כשתרצה להצטרף לקבוצת רכיבה? עכשיו אולי אתה לא רואה את זה, אבל עם האוכל מגיע התיאבון.

כמו שכתבתי לבחור מעליי, הכוונה היא לא רק להגיע מנקודה א' לב' אלא גם להנות בדרך. אם זה היה הכוונה הייתי מוציא A2 עושה שיעור וחצי טסט וקונה קטנוע.. אבל מראש כיוונתי לאופנוע. האמת שהקסדה זה באמת בעיה.. מה הפיתרון של רוכבים? לוקחים איתם הכל? (בלי ארגז כמובן)

מה עם לקנות סיבי125 יד2, לצבור עליו ניסיון בחורף ובקיץ לעבור ל250 (נינג'ה)?

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה

רוב האנשים קונים כלי כזה לשנה-שנתיים ואז מחליפים למשהו יותר חזק (או יורדים מהתחום לגמרי).
    מסכים איתך על הפוזה. סיבי 125 מבחינתי זה אחלה פוזה.. ונינג'ה 250 זה החלום.
    שמתי לב לזה, יש מלא נינג'ה 250 שנת 2015-2016 עם פחות מ10-9 אלף ק"מ ב20 אלף שקל, ואפילו פחות.

אני לא מתכנן לקנות כלי ולהחליף אחרי שנה-שנתיים, 250 זה יהיה המקסימום שאני אגיע אליו.. גם המשפחה והחברה נגד, וגם אני נגד. למדתי על Z250 וזה באמת כל מה שאני צריך.

מה עם לקנות סיבי125 יד2 לחורף, לצבור עליו ניסיון ואז לעבור ל250 (נינג'ה)?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    מה נהיה עם המשפטים החוזרים והשאלות שחוזרות על עצמן?

Senior Member
    אם אתה רוצה 250 אז תקנה 250, אין שום סיבה להתחיל עם 125 זה לא יתן לך כלום.
    250 הוא מאוד ידידותי למתחילים, אין טעם לרדת יותר מזה.

Banned
    דיוק 200 של ktm.

Senior Member
    איזה פוזה יש לנינג'ה 250?
    אופניים עם אגזוז..
    קטנוע יהיה הבחירה הנכונה.
    חפש ג'ילרה ראנר 200.. יש כאלה שרשומים ברישיונות 125.
    ואם A1 אז בכלל.. חפש טימקס משומש.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDee צפיה בהודעה
    איזה פוזה יש לנינג'ה 250?
    אופניים עם אגזוז..
    קטנוע יהיה הבחירה הנכונה.
    חפש ג'ילרה ראנר 200.. יש כאלה שרשומים ברישיונות 125.
    ואם A1 אז בכלל.. חפש טימקס משומש.
    אתה מגזים, לרוכב מתחיל שרק הוציא רישיון לא צריך יותר מ-250 300 כדי להכנס בשפיות לעולם אופנועי הספורט.
    לא מבין איך אתה רוצה להביא נינג'ה 300 או Z300 בתקציב שלך כי הם יקרים משמעותית ממה שהקצבת לכלי וזה מבלי לדבר על מיגון וביטוח, בתקציב שלך הכי הרבה שתוכל להביא זה נינג'ה 250 או Z250 וגם זה אני מניח שלא במצב הכי מזהיר כי החדשים מתומחרים באזור ה-25K. אפשר לשקול גם סיבי 250 למרות שהנינג'ה עדיף אבל המחיר הנמוך יותר של הסיבי משחק תפקיד.
    אם הוצאת A1 אני ממליץ לשכוח מ-125, אופנוע בנפח כזה יהיה כל כך חלש ומיותר שכבר עדיף לקנות קטנוע אם אתה מכוון לנפח הזה.

Banned
    קטם דיוק 200.

Member
    מה קנית בסוף?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה

אנשים ידעו שGSXR1000 לא 125 אבל בגדול אתה צודק, כמות האנשים ששאלו אותי ברמזור אם הDRZ שלי הוא 125 סמ"ק is too damn high, ואני צופה אותו דבר עם הSMC, אבל אני מאוד מתחבר לsleepers אז ככה שזה בא לי בטוב