עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: סוזוקי gn250 לעומת הונדה cb250

Junior Member

סוזוקי gn250 לעומת הונדה cb250

שלום,
    אני מעוניין לקנות אופנוע 250 סמק, ואני מתלבט בין שני דגמים - סוזוקי gn250 לעומת הונדה cb250.
    רציתי לדעת אם יש המלצות לגבי אחד מהדגמים האלה. כיוון שמדובר על מודלים באזור סוף שנות ה90, הכי חשוב לי זה נושא אמינות ועלויות טיפולים וחלפים.
    כל עצה בנושא תעזור.
    תודה רבה!

Senior Member
    מבחינת חלפים למיטב הבנתי יש אופנוע שנמכר כרגע בסין שהוא בעצם ה-GN250 עם שם אחר לכן חלפים יש לו בשפע.
    אמינות - אופנוע קטן נפח בן 20 שנה, אמין ככל שיהיה, יצריך יישור קו מסויים על מנת להביאו למצב נסיעה אמין. אל תתפלא אם בנוסף לעלות הכלי תצטרך להוסיף עוד 3-5 אלף שקלים ליישור קו.
    בגדול גם הסוזוקי וגם ההונדה הם כלים פשוטים שבאחזקה שוטפת עולים גרושים בכל הקשור לטיפולים שוטפים.
    אם למצוא אחד במצב שמור (שזה אפשרי אבל יקח מעט זמן) תהנה מכלי קטן וכיפי, אמנם לא זריז בכלל על הכביש המהיר אבל כאחד שהיה שם עם כלי דומה גם בין-עירוני אפשרי על כלים כאלו עם עצירות מנוחה של רבע שעה כל 50 ק"מ כדי לתת לרוכב ולכלי לנוח מעט.

Banned
    מה סגנון הרכיבה שלך? אופי הדרך? מימדים, תקצב?

Junior Member
    נקודה למחשה.
    לפני 4 שנים הייתי במקום שלך, חיפשתי אופנוע 250 סמ"ק בתקציב לא גדול. כאוהב קאסטומים/קרוזרים הלכתי באופן אוט' לימאהה ויראגו 250 או סוזוקי GZ250, אחיו התאום של ה-GN. אחרי כמה וכמה כלים ישנים ומתפוררים במחירים מופקעים רכשתי יוסאנג GV250.
    בפורום פה כתבו עליו רק רעות אבל גלישה לפורומים בחו"ל דווקא הראו תמונה אחרת של אופנוע פשוט ואמין בבסיסו. האופנוע שלי נרכש עם נתונים רעים, יד 4, 39000 ק"מ, בעברו ביה"ס לנהיגה ולדעתי הוא גם עבר תאונה כלשהיא. מאז ועד היום, 4 שנים ומעל 40000 ק"מ זה אופנוע מעולה!!!
    מניע כל יום ונוסע מצויין. מעבר לטיפולים היו איזה שתי תקלות חשמל קטנות ועוד איזה שני דברים שטופלו בדר"כ על המקום בעלות אפסית.
    האותו מחיר של הסוזוקי תקבל אופנוע צעיר ב-10 שנים וקצת יותר חזק (28 כ"ס לעומת 19 ב-GN).
    ממליץ לחפש את הדגם עם הקרבורטור, הבנתי שהדגמים המאוחרים יותר (מוזרקים) עושים בעיות. דגמים עם קרב' הם עד שנת 08 או 09.

בהצלחה

Junior Member
    תודה על התשובות!
    מדובר על נסיעות עירוניות בתל אביב.
    לגבי התקציב - כמה שפחות.. אם היו אופנועי קסטום בנפח קטן, בתנוחת הישיבה ובסגנון הזה בשנתונים חדשים יותר, הייתי מגדיל את התקציב, אבל אין..
    מבחינת מצב האופנוע - האם יש מוסך מומלץ באזור תל אביב שיעשה בדיקה אמינה לפני קניה?

Senior Member
    אם מדובר נטו על נסיעות עירוניות בתל אביב למה לא לשקול סוזוקי van van 125? כלי קטן וכיפי לעיר שזול יותר על הביטוח ויש לו לוק דומה.

Member
    יש לדיאלים אופנוע קאסטום בנפח 250 סמ"ק שאפילו נראה טוב ולא יקר daystar משהו, יש ביד 2 המון במצב חדש במחיר יחסית נוח. ומדובר על אופנועים חדשים. תבדוק את זה

Member הסמל האישי של Mill3r
    הgn אמין ולא חסרים לו חלקים, בסופו של דבר זה אופנוע די פשוט, לטוב ולרע.
    אני יותר אוהב את הtu ואם לא הייתי גר באילת והיה לי צורך לסוע מחוץ לעיר יותר מדי (משפחה בצפון) אני חושב שהייתי מסתפק בtu.
    יש לי חבר שבדיוק קנה כזה.
    נקודה אחת שאציין, עקב גילו של האופנוע יש סבירות גבוהה שיצטרך יישור קו, מצד שני זה לא יעלה הרבה (הכל יחסי כמובן).

Junior Member
    מישהו יכול לעשות לי טיפה סדר - מה ההבדלים בין הgn250 ה tu250 וה gz250?
    מבחינת הסגנון שלושתם יתאימו למה שאני מחפש - אבל יש הבדלים מהותיים ביניהם?
    תודה רבה.
    נערך לאחרונה על ידי boaziko; 27-11-2016 בשעה 23:18.

Member הסמל האישי של Mill3r
    שלושתם נכנסים לקטגורית הקאסטום כאשר מבחינת שנתונים הgn הוא הזקן בחבורה הtu באמצע והgz הכי חדש.
    בתכלס, הם שלושתם די זקנים (קח בחשבון שהgz שהוא הכי "חדש" מבינהם הופיע לראשונה ב 98)..
    אני מכיר כמה פרוייקטים שנעשו דווקא לtu במגמה להפוך אותו לקפה רייסרים והתוצאה הייתה מאוד יפה.
    כמו שאמרתי, הם חולקים לא מעט חלקים והם אופנועים די בסיסיים וחסכוניים.
    בעבר (2004 וכמה שנים אחרי) היה כאן מנהל פורום בשם drat שהיה בעלים של gn והיה מרוצה ממנו.

Junior Member
    אתה עושה קצת קצת סלט.
    GN ו-GZ חולקים את אותם מכלולים מכאניים (מנוע וגיר) אבל השילדה שונה. ה-GZ הוא קרוזר (כמה שאפשר להגיד קרוזר על 250) נמוך וקצת יותר רחב בעוד ה-GN הוא אופנוע יפני קלאסי צר וגבוה (יותר דומה בסגנון לרויאל אנפילד לדעתי).
    ה-TU הוא דגם חדש יותר להחליף את ה-GN ודומה מאוד לסגנון הקפה רייסר.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי boaziko צפיה בהודעה
    שלום,
    אני מעוניין לקנות אופנוע 250 סמק, ואני מתלבט בין שני דגמים - סוזוקי gn250 לעומת הונדה cb250.
    רציתי לדעת אם יש המלצות לגבי אחד מהדגמים האלה. כיוון שמדובר על מודלים באזור סוף שנות ה90, הכי חשוב לי זה נושא אמינות ועלויות טיפולים וחלפים.
    כל עצה בנושא תעזור.
    תודה רבה!
    למה לקנות אופנוע כל-כך ישן ושחוט? זאת מיטה חולה, שצריך גם לעשות לה טסט פעמיים בשנה. בסכום דומה עד זהה תוכל למצוא כלים חדשים בהרבה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    למה לקנות אופנוע כל-כך ישן ושחוט? זאת מיטה חולה, שצריך גם לעשות לה טסט פעמיים בשנה. בסכום דומה עד זהה תוכל למצוא כלים חדשים בהרבה.
    ++1

Junior Member
    למה טסט פעמיים בשנה? כלים שנת 96, 98 דורשים טסט פעמיים בשנה?
    ולגבי הלמה - אני מחפש אופנוע "קסטום" קל יחסית בנפח עד 500. אני מחפש ישיבה זקופה ככל שניתן.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אם תחליט 'לוותר' על המיתוג תגלה שיש כמה אופנועים חדשים שעונים לדרישות הללו, בתקציב לא גבוה בכלל כמו דיאלים דייסטר, קיוואי בלקסטר, יוסאנג אקילה וקליבלנד דההיסט. כל הארבעה בתצורת קסטום/קרוזר עם ישיבה זקופה, בנפח 250 סמ''ק ותג מחיר אטרקטיבי.