במספר מעקב שיש לי רשום שהחבילה שהזמנתי נתקעה במכס, החבילה כוללת מגן קייס ימני ושמאלי וכיסא ומושב אפטר מרקט לאופנוע, סה"כ שווי החבילה 481 דולר כולל משלוח.
האם יחשיבו את זה כחלקי חילוף ואני אצטרך לשלם עוד 50 אחוז? או שזה רק מעמ?
במספר מעקב שיש לי רשום שהחבילה שהזמנתי נתקעה במכס, החבילה כוללת מגן קייס ימני ושמאלי וכיסא ומושב אפטר מרקט לאופנוע, סה"כ שווי החבילה 481 דולר כולל משלוח.
האם יחשיבו את זה כחלקי חילוף ואני אצטרך לשלם עוד 50 אחוז? או שזה רק מעמ?
מעיל רכיבה עם מגן גב (נפרד) החשיבו לי פעם במכס בתור חלקי חילוף לרכב. באמת שאין דרך לדעת...
ואחרי שערערת על זה כמה יצא?
אחרי שהיא תשב אצלהם חודש חודש וחצי היא תשוחרר כי אין איתה בעיה של אישורים אבל אתה תשלם כמו גדול 48% שכוללים מס קניה מעמ ומכס אז תכין $$$ אם לא התכוננת עדין.
הצרכים שלך לא רלוונטים, הם עושים מה שבא להם, ובדרך כלל לא בא להם.
תוריד אפליקציה שנקראית מעקב דואר ישראל, תכניס לשם את המספר מעקב ותראה בדיוק מה המצב של החבילה. אם היא כבר מחכה לך בסניף הרווחת זמן, אתה רק צריך ללכת לשם לשלם את מה שצריך ולקחת אותה. אם היא תקועה במכס אתה תראה סטטוס שאומר "החבילה ממתינה לבדיקת מכס" ואז תתאזר בהרבה סבלנות כי זה יקח זמן.
אם כך אתה צריך לגשת לשם פיזית כי כנראה הקבלות לא מוצאות חן בעניהם והם רוצים לברר איתך (לחקור אותך כמו גנב יותר נכון) לגביי עלויות עם פוטנציאל לעשות לך צרות אבל יש סיכוי סביר שלא יהיו יותר מדי צרות וזה ישוחרר דיי מהר בתשלום שיקבעו לך שם.
לפני שאתה ניגש תכין כל ניירת שיש לך - תדפיס העברות כספיות של הכסף ששילמת (פייפאל, ויזה) ותדפיס להם קבלות שקיבלת מהמוכר במייל.
שורה תחתונה ...יש בארצנו ״ תחרות בריאה ״ בין , חברות הביטוח , משרדי הממשלה , המכס ....על : מי יותר חלאה ?!
אוקיי אז קיבלתי את המכתב בדואר שאני צריך לגשת לשחרר את הפריט וקיבלתי גם טופס מצורף בשם בקשה לאישור יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכללים לרכב מכס, זה אומר שאכלתי אותה מבחינת המס? איך מגישים ערעור? אני לא מתכוון לשלם מס על מגן קייס כחלק חילוף.
בכל אופן הבנתי גם שאני צריך לשלוח את הטופס בצירוף רישיון הרכב שלי? מה עושים אם אין לי כזה?
הדרך היחידה שלך לקבל את החלקים היא למלא הכל ולשלוח להם, מכל מה שכתבת אין חלק שלא יקבל אישור.
לגביי תשלום המכס - אתה תשלם מיסים מלאים של חלקי חילוף על כל מה שיש לך שם, ואם אתה לא רוצה, זה ישאר שם.
אם אין לך רשיון רכב לך לסופר פארם תוציא כפל ותשלח, התחכמויות והתפלפלויות לא יעזרו לך, רק יעכבו ממך לקבל את הדברים.