בארצנו יש רמזורים שמחלפים אור רק בתנאים לידו עצר רכב.
האופנוע, בדרך כלל הם פשוט לא מבחינים.
איך להתמודד עם זה?
בארצנו יש רמזורים שמחלפים אור רק בתנאים לידו עצר רכב.
האופנוע, בדרך כלל הם פשוט לא מבחינים.
איך להתמודד עם זה?
בהנחה ואתה עומד מעל הסליל בכביש והרמזור לא קולט אותך, דבר ראשון שניתן לעשות זה להמתין לרכב שיבוא ויפעיל אותו.
אם רכב לא מגיע והרמזור לא משנתה אפשר לעבור בזהירות באדום, בשאיפה ששום אדם עם מצלמת דרך או אמצעי אכיפה לא יבחינו בך.
לאחר מכן לדווח לרשות האחראית על הדרך על הרמזור על מנת שיוכלו לכיילו מחדש.
נגיד... אפשר כך להמתין עד.... במיוחד בלילהלהמתין לרכב שיבוא ויפעיל אותו
...(עצה הבא..)לעבור בזהירות באדום
עד כמה שאני דיברתי עם רוכבים-קיימים די מספיק כאלה רמזורים-...לדווח
אף אחד לא מפריע דבר הזה?...רק לי (פחות משנה עם אופנוע בארץ)?
...וזה מדינת ישראל 2016 (כבר 2017 עוד טיפה),המתקדמת בכל מני תחומים טכנולוגייה... היי-טק וכוי![]()
אם יש כפתור מעבר הולכי רגל על הרמזור, אני יורד מהאופנוע ולוחץ עליו וזה מחליף את הרמזור שלי לירוק.
החוק אומר שאם רמזור אינו תקין אפשר לעבור בתנאי שמתייחסים לתמרור שמתחתיו (בד"כ עצור") וכמובן נזהרים.לא מאמין שבית משפט ירשיע מישהו על טענה שהרמזור לא התחלף כי החיישן לא זיהה אותו, קרי: אינו תקין.
ועם כל זאת, לא קרה לי מעולם שעמדתי מעל החריץ בכביש (בעיקר הפינות שלו) ולא התחלף לי.
מגנטים?
מישהו ניסה? או שזו עוד אגדה אורבנית?
חיישני הרמזור, כך אומרים, מתבססים על השראה מגנטית שנוצרת על ידי גוף המתכת הגדול של המכונית.
מכיוון שבדו"ג אין כל כך הרבה מתכת, יעצו המומחים לצייד את תחתית הכלי במגנט(ים) יחסית חזק, שתיאורתית אמור להפעיל את החיישנים.
יודעי דבר אומרים שבתוך דיסקים קשיחים (של מחשבים) יש מגנטים קטנים רבי עוצמה, אז אפשר למצוא אחד כזה לא תקין ולפרק ממנו.
טרם ניסיתי.
מישהו ניסה?
גם אני עשיתי את זה כמה פעמים...אבל להגדיר את זה כ"הפיתרון"-לא ממש מתאים
אישית משתדל להימנע מרמזור שכזה בשעה שאין רכבים, גם אם זה כרוך ברכיבה עירונית מעצבנת.
חברים, העצה של הכפתור היא נחמדה ואני מסכים איתה לחלוטין אבל לא תמיד יש כפתור.
הפתרון שלי (שכולל כמה עצות ושכל אחד יקח לעצמו מה שנראה לו) הוא יותר אוניברסלי.
ושוב, רשמתי שהחציה באדום עדיף שתעשה כשזה בטוח לחלוטין ואין סכנה של שוטר בסביבה.
תיכף תגידו לי שאתם לא עוקפים על פס לבן רצוף...
כתבתי כאן פעם בפורום - הרמזור ביציאה מחניית הבניין שלי (בינתיים עברתי דירה) לא זיהה את האופנוע והעירייה סירבה לתת מענה.
ובכל זאת, מעולם לא עברתי בו באדום. חיכיתי שיגיע רכב או - אם לא הייתי רואה מישהו שמתכוון לצאת מהחנייה יחד איתי - הייתי יוצא מיציאה אחורית ומאריך את הדרך שלי בכמה דקות.
אגב, מעולם גם לא עקפתי על קו הפרדה רצוף.
אם זה רמזור קבוע שאתה עובר דרכו ניתן לפנות לנתיבי ישראל או לרשות המקומית
https://www.iroads.co.il/
קיבלתי מענה די מהיר שפניתי אלהם
ואני יכול לספר לך בדיוק להיפך. התרעתי שביציאה מהמושב שלי :
1. אני לא מקבל ירוק (אם אין רכב) גם אחרי כמה וכמה מחזורים. הבעייה חמורה בשבת בבוקר.
2. סימוני הכביש - חיצים לנתיב ימני \ישר \שמאל דהויים.
נקלעתי ל"חילוקי דעות מהותיים " ביו המועצה לבין נתיבי ישראל ... ו... למרות שהתרעתי על הסכנה באי צביעת הכביש, ועל הכורח שלי לעבור באדום , כל גוף מגלגל את האחריות על רעהו ...
לא נורא ... השרשור הזכיר לי לפנות אליהם בשאילתא.
אגב, גם בכניסה לראשון מכביש 4 החיישנים אינם קולטים אופנוע עד אשר בא רכב.. מחר אפנה לעירייה עם ציון מס' הרמזור.