עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 29

אשכול: אל תשאל: דין גופר

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

אל תשאל: דין גופר

בן 21, רוכב ספורט ומסלולים, אלוף הסופרבייק הרומני, התחרה העונה באליפות הג'וניורים האירופאית – ה-EJC.

http://fullgaz.co.il/?p=118399

יש לי קצת בעיה עם עניין ההשתמטות שלך מהצבא.
    אני חושב שהיית צריך לעשות הכל בשביל לקבל הטבות של ספורטאי מצטיין ולא להשתמט. (אני מבין שלא מכירים לך בזה עדיין אבל היית צריך לעשות הכל בשביל זה)
    אני בטוח שאם אתה יכול לרכב על אופנוע במשך שעות יש המון תפקידים לא פחות חשובים מלהיות לוחם שהיית יכול לתת מעצמך גם מבלי "לדפוק" את הקריירה שלך יותר מידי.
    המשפט של "או להיות לוחם או כלום" זה משפט של מפחדנים. צר לי!

חוץ מעניין הצבא כל הכבוד לך... תשקיע והלוואי שעוד נמשיך לשמוע על הקריירה שלך!

Senior Member
    מסכים עם הכותב מעליי.
    די מוריד מהבחור...

Member
    להפך.

במדינה כמו שלנו דווקא אם ישנם אנשים כמו דין בעלי יכולת/כישרון להגיע להישגים, גם אם זה לא תחת מוסכמויות כאלה ואחרות (זה שמישהו משרת בצבא לא הופך אותו לאיכותי יותר או אדם טוב יותר) שמקובלות בארץ. אני יכול להבין שזה צורם להרבה אנשים כי "ככה זה" וזאת דעה מתקבלת אבל זה בדיוק כמו להסביר למישהו למה הערכים שאתה מחנך את הילדים שלך יהיו טובים לילד של מישהו אחר. אין שום רע או טוב בזה שהוא לא התגייס.

דווקא יותר צורם השימוש במילה "משתמט" - ממה בדיוק?
    למה לא קוראים למעלימי המיסים הרבים בארץ גם משתמטים? רוב רובו של העם קונה המון בכסף שחור כדי לחסוך ולהמנע מתשלום מיסים - הרי כולם פוגעים במדינה באופן כזה או אחר או יותר נכון לא "תורמים" לה כחלק אינטגרלי מהמערכת.

גילוי נאות - הכותב עשה שירות צה"לי מלא ביחידה קרבית.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 20-12-2016 בשעה 15:18.

ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    להפך.

במדינה כמו שלנו דווקא אם ישנם אנשים כמו דין בעלי יכולת/כישרון להגיע להישגים, גם אם זה לא תחת מוסכמויות כאלה ואחרות (זה שמישהו משרת בצבא לא הופך אותו לאיכותי יותר או אדם טוב יותר) שמקובלות בארץ. אני יכול להבין שזה צורם להרבה אנשים כי "ככה זה" וזאת דעה מתקבלת אבל זה בדיוק כמו להסביר למישהו למה הערכים שאתה מחנך את הילדים שלך יהיו טובים לילד של מישהו אחר. אין שום רע או טוב בזה שהוא לא התגייס.

דווקא יותר צורם השימוש במילה "משתמט" - ממה בדיוק?
    למה לא קוראים למעלימי המיסים הרבים בארץ גם משתמטים? רוב רובו של העם קונה המון בכסף שחור כדי לחסוך ולהמנע מתשלום מיסים - הרי כולם פוגעים במדינה באופן כזה או אחר או יותר נכון לא "תורמים" לה כחלק אינטגרלי מהמערכת.

גילוי נאות - הכותב עשה שירות צה"לי מלא ביחידה קרבית.
    תשמע זה נושא מורכב.. אני לא מצדיק את אלה שלא משלמים מיסים.. וגם לא כועס על הבחור! חיים שלו ובעיה שלו! ואני באמת מאחל לו דרך צלחה בעולם הספורט! אבל אני לא חושב שזה שהוא הלך ו"שיחק" לו באופנועים בשעה שחברים שלו משרתים את המדינה זה מוצדק!
    אני בטוח שכל אחד שהתגייס היו לו אלף ואחד רעיונות ודברים לעשות במקום לשרת.. וכולם היו נראים מוצדקים בעייני אחרים. אבל בכל זאת הם שירותו!

אני לא חושב שכל אחד יכול להתגייס והצבא לא צריך את כולם. אבל זאת לא סיבה להשתמט מהצבא.
    ואם כבר לא היית בצבא! אל תתגאה בזה.

Senior Member
    אמת .
    אחלה של תגובה

Senior Member
    "לא ראיתי את עצמי מבזבז את הזמן בתפקיד חסר חשיבות"
    יש לא מעט תפקידים תומכי לחימה שהם בעלי חשיבות. אז בלי חירטוטים.

Member הסמל האישי של danielk
    והנה באים הישראלים, "אם דפקו אותנו, מי אתה שתלך ותגשים חלום ולא תדפק גם?? חצוף!"
    לא מדובר פה על מישהו ש"השתמט", מדובר על מישהו שיצא legit איך שלא תסובבו את הגלגל, ובטח ובטח לא למטרת לגלגל טיפים כשליח פיצה.

כל הכבוד שאתה הולך עם החלום הכי רחוק שאפשר, המון הצלחה, תביא כבוד לישראל!

אגב בגרות מלאה ו12 שנות לימוד יש? כי יש מצב שלא תקבל לייקים נוספים מאנשים שלא עמדת בסטנדרט שלהם.

Senior Member
    המשפט "לא ראיתי את עצמי מבזבז את הזמן בתפקיד חסר חשיבות" מזלזל קצת בכל מי שכן מבזבז את הזמן על לנקות או לסדר את חדר האוכל..
    שיהיה לחיילים מה לאכול.
    לא שמעת שהצבא צועד על קיבתו? כמעט כל תפקיד חשוב.
    אבל לא לעשות צבא זה לא משהו לשפוט עליו, מקווה שהילדים שלי לא יתגייסו.
    מאחד שעשה צבא.
    בתפקיד "חסר חשיבות"..
    אחראי חדר אוכל בטכני.. רק הייתי צריך לדאוג לכאלפיים שוחרים,קורסיסטים,טירונים סדירים קצינים ונגדים..

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    כתבה על רוכב צעיר שפצח בקריירת מרוצים בגיל שרוב הרוכבים רק יודעים לשאול "עונדה?" ו-"כמה סוגרת??!?!11"
    ובכל זאת, 8 תגובות שכולן מתעסקות בהאם הוא עשה צבא או לא, ואיך הוא התבטא לגבי זה...

מדובר בבחור היחידי בארץ בגילו, לפחות ככל שידוע לי, שבגיל כל כך צעיר נכנס לתחום של רכיבת מסלול (אספלט) מקצועית - במדינה שבה אין תשתיות או מתקנים שתומכים בזה, בכסף שרובו ככולו הושקע מכיסה הפרטי של המשפחה שלו. איך שלא הופכים את זה - זה המון כסף. אבל מעבר לזה, זו גם הרבה מאוד השקעה של זמן שכוללת גם כן לוגיסטיקה לא פשוטה בכלל.

אני מאחל לו שימשיך להתמיד ושיצליח להגיע להישגים גבוהים!

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    כתבה על רוכב צעיר שפצח בקריירת מרוצים בגיל שרוב הרוכבים רק יודעים לשאול "עונדה?" ו-"כמה סוגרת??!?!11"
    ובכל זאת, 8 תגובות שכולן מתעסקות בהאם הוא עשה צבא או לא, ואיך הוא התבטא לגבי זה...

מדובר בבחור היחידי בארץ בגילו, לפחות ככל שידוע לי, שבגיל כל כך צעיר נכנס לתחום של רכיבת מסלול (אספלט) מקצועית - במדינה שבה אין תשתיות או מתקנים שתומכים בזה, בכסף שרובו ככולו הושקע מכיסה הפרטי של המשפחה שלו. איך שלא הופכים את זה - זה המון כסף. אבל מעבר לזה, זו גם הרבה מאוד השקעה של זמן שכוללת גם כן לוגיסטיקה לא פשוטה בכלל.

אני מאחל לו שימשיך להתמיד ושיצליח להגיע להישגים גבוהים!

אז בעצם אם אתה או ר שאם יש לך כסף ותחביבים אתה טוב יותר משאר האוכלוסיה?
    classic.

ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    אז בעצם אם אתה או ר שאם יש לך כסף ותחביבים אתה טוב יותר משאר האוכלוסיה?
    classic.
    אז אתה אומר שאם יש לו כסף ותחביבים אז הוא צריך להנות מהם בסתר?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בגלל שהוא טוב ברכיבה על אופנועים אז מגיע לו משהו?
    וואללה גם מההשקעה של הכסף אני לא תופס בשיט כי ברור שזה 99% המשפחה שלו שעשתה הכל.
    אז מה יש לנו כאן? צעיר,עשיר,מפונק שהחליט שבגלל שכיף וטוב לו עם אופנועים הוא לא יעשה צבא.
    באמת לא תופס ממנו בשיט.
    ד"א, גם "ספורטאי מצטיין" נראה לי לא לעניין בכלל. אנשים צריכים לשרת בצורה שוויונית בלי קשר לכשרון\תחביבים שלהם בחיים.

אנשים כמוך הם הסיבה שמדינת ישראל מפגרת שנות אור בתחום הספורט.

במדינות נאורות, כבר בגיל 16 הם בתחרות ראשונה, על מסלול פול סייז, אבל פה לאדוני חשוב שתדחה את הכל לגיל 21.

וכשתסיים, מהמענק שתקבל תפצח בעונת מרוצים, תוך כדי מלצור שולחנות.
    כי אם הוא היה מסיים צבא כמו שצריך, אז הוא לא היה נתמך כלכלית ממשפחתו, לזה התכוונת?
    גם אלופי עולם לרוב לא שמו אגורה מכיסם, ההורים התחילו את המימון מגיל צעיר וכשהילד פרח הוא קיבל חסויות ומשכורת גם במקרה הטוב, אז אם יצא מהכיס של האבא או היבואן, ולא מכיסו הפרטי של הילד, מבחינתך זה לא נחשב?

או שאולי אתה סומך על תקציבים ממירי רגס ותרבות מוטורית בישראל?

גם ההתיחסות שלך, "לרכב על אופנוע", כל כך מזלזל.
    זה השקעות באימונים, ביוגה, בתזונה, אתה חושב שרק מסובבים מפתח ומורידים לראשון אה...

Member הסמל האישי של URIEL
    לגופו של עניין, הבחור תותח שזה כמעט כמו תותחן

ולעניין השירות הצבאי,
    אני בחרתי לשרת את העם והמדינה הרבה יותר מכל אדם ממוצע כולל יותר מדי חברים פצועים והרוגים סביבי.
    החבר הכי טוב שלי אפילו לא טרח להתגייס.
    זה לא הזיז במאום לחברות שלנו, אני חונכתי בדרך אחת והוא בדרך אחרת, הכל טוב.
    לא קינאתי בו גם כשהפך לעו"ד בזמן שאני עדיין בשירות חובה.
    אין לי ספק שמה שאני קיבלתי שווה הרבה יותר ממה שנתתי..!

מאחל לדין המון בהצלחה ושיביא לנו כבוד