שרתתי שנה בקבע אולי מגיע לי אייטם....
כל הכבוד לבחור. שיצליח
הקנאה נשפכת ממך בקטע אחר.
ותראה לי בבקשה איפה כתבתי/רמזתי את מה שאתה טוען שאני אומר.
אין מקום כזה. תודה.
עוד לא ירדנו מהעץ של השירות הצבאי? אולי צריך שלכל אחד יהיה בפרופיל שלו בפייסבוק ובפול גז סעיף שאומר אם שירתת בצבא ומה עשית שם?
דחילאק, תתקדם.
ממה אתה לא תופס? מזה שהוא הצליח להגיע למה שהוא הגיע? אתה בטוח שאם היה לך את הכסף הדרוש היית מינימום רוסי או מרקז?
יש לך מושג מה זה מצריך בשביל להשיג את מה שהוא השיג? מבחינת זמנים ותוצאות? אתה מבין את המשמעות של להתחרות מול ילדים שרוכבים מגיל 3 או 4 ושוקלים כמעט חצי ממך על אופנוע זהה לגמרי?
+1![]()
שרתתי שנה בקבע אולי מגיע לי אייטם....
כל הכבוד לבחור. שיצליח
אתה יודע מה זה אד הומינם?
אני מעריך אותו על מה שהשיג אבל מה אני יכול לעשות זה מוריד לי מהבן אדם הרבה. יש לי הרבה חברים שלא עשו צבא וזה לא שינה בינינו כלום אבל כשאני קורא על בן אדם שאני לא מכיר וזה מה שאני רואה.. אז כן, לא תופס ממנו. בדיוק כמו שיגידו על על איזה מפקד בצבא (אאאמממ, בוכריס) שהיה אסטרטג מופלא והשתתף בכל מיני מלחמות ישראל וכו' אבל הטריד\אנס. ושלא תפרש את זה שאני משווה בין ה"עבירות" (כי לצאת מהצבא זה אפילו לא עבירה אם עושים את זה חכם).
בכל מקרה שיהיה לו רק בהצלחה. מהרגע שהוא גם ככה הגיע למסלול חיים הזה אז הוא יכול להביא לנו רק כבוד.
זה - "ממה אתה לא תופס? מזה שהוא הצליח להגיע למה שהוא הגיע? אתה בטוח שאם היה לך את הכסף הדרוש היית מינימום רוסי או מרקז?" מעביר את הדיון עליי במקום על הנושא.
הדבר היחיד שמפריע לי בכל הסיפור פה הוא שספורטאי בישראל צריך לממן מכספו השתתפות בתחרויות באירופה במקום לקבל גיבוי מהמדינה שתתמוך בו, כמו בכל מדינה מערבית מתוקנת.
ומנסיון - השירות הצבאי לא מתאים לכולם, יש אלו שפורחים שם ויש אלו שמגיעים לשפל חדש מבחינה נפשית (מכיר מקרוב מקרים של התאבדות ונסיונות), וגם אין לזה קשר לכתבה - כל הכבוד לבחור, גאווה למדינה!
אני לא מומחה בתחום אבל זה לא נשמע לי בדיוק כמו אד הומינם.
הייתי אומר שהוא שינה לגמרי את הנושא ולא התייחס בכלל לטענה שלך.
אני מנסה לתמצת:
אתה אמרת שאתה לא תופס מדין בגלל שהוא לא שירת בצבא.
מזה nimi9 הסיק שאתה לא תופס מההישג שלו בכלל.
זה יותר כמו straw man כי נימי מתווכח על זה שכן צריך לתפוס ממנו למרות שהוא השתמט מהצבא.
זה מפספס קצת את העיקר.
האם אפשר להגיע להישג הזה וגם לשרת בצבא? אולי לא
האם זה מצדיק לא לעשות צבא? כל אחד והדעה שלו בנושא אבל קשה להגיד שזה שוויוני.
בהחלט.
זה דומה אבל זה לא המקרה. התייחסתי לטענה שאתה טוען מתוך תחושה אישית שלך ולא כמייצג של טיעון שאינך בהכרח תומך בו. גם לא השתמשתי בחוסר אהדה כלפיך (שאיני חש, הכל טוב) כסיבה לשלילת הטענה שלך. העובדה שהצגתי טיעונים רטורים, שלכאורה אולי אתה מאמין בהם ואולי לא, הם לא יותר מאשר דוגמאות אפשריות לטיעון הכללי שלך שאותו לא פירטת ולכן הרשתי לעצמי לזרוק לחלל הפורום.
וזה מה שאני קורא - להיות חיובי
העובדה שבמדינות האלו קיימים מסלולים איכותיים (שעולים כסף, נכון. אבל הושקע בהם הרבה כסף ציבורי), ליגות סדירות מגילאים צעירים ועד לבוגרים, והיכולת להתפתח כספורטאים - היא התמיכה הבסיסית ביותר ששם מספקים ופה עדיין לא.
תאר לך שהיית רוצה להיות טניסאי או שחקן גולף מקצועי אבל לא היה לך איפה להתאמן בארץ והיית צריך לנסוע לחו"ל בשביל לעשות זאת. נשמע אבסורדי, נכון?
פורום הוא מקום של דעות ואני אביע את שלי.
אמנם כל הכבוד לו ושיהיה לו בהצלחה, אבל אוהד שלו אני לא אהיה גם אם יצמידו לי אקדח לרקה.
"עזבתי את הצבא אחרי 5 חודשים. בגלל בעיה רפואית לא יכולתי ללכת לקרבי, ולא ראיתי את עצמי מבזבז את הזמן בתפקיד חסר חשיבות. ברגע שהשירות הקרבי נפל ירדה לי כל המוטיבציה והעדפתי להתמקד ברכיבת מרוצים בחו"ל.".
אני אחרי 5 חודשים נשרתי מקורס טיס ואחרי זה גם מבחינתי הצבא איבד משמעות, רציתי קרבי אבל קיבלתי משהו קצת אחר.
גם לי היו תחביבים, אבל מה לעשות, שירות צבאי היה מהחינתי שלב חובה, במיוחד במדינה שלנו.
מבחינתי הוא יכל להגיד כל דבר אחר, אבל המשפט הזה, כמו שהוא, גורם לי לסלידה ענקית ממנו.
שילך להגיד למישהו שהתפקיד שלו לא משמעותי בפנים, נראה אם יש לו ביצים לזה.
הרשו לי לפחפח, רבותי.
*לא שהדעות לכם לא חשובות לי או זכותכם להשמיע ולהישמע... אלא שנתפסתם לפרט הכי לא רלוונטי בסיפור והפכתם אותו לנושא (מילא אם היה אוף טופיק).
{אני, למשל, גזען קוואסאקי ומכל הסיפור של דין יכולתי לסלוד מבחירתו המוטורית בתחילת הדרך...סתם להמחשה, מקווה שהובנתי}
אם דין היה נולד וגדל במיאמי (או בקליפורניה, אם כבר) - לא הייתה לכם בעיה עם שירותו הצבאי...נכון?... אה, אבל אם הוא היה נולד בארה"ב...הוא היה מתחרה מגיל 4 ונהנה מכל הטוב הספורטמוטורי שבעולם...
בקיצור, כל השאפו לדין גופר - ממש לא ברור מאליו, למען האמת - ממש לא קיים במקומותינו...
מאחל לך הרבה הצלחה בקרירה ואני אישית עוקב
ומילה אחרונה - בעניין ה'שוויוניות':
שירות צבאי הוא אולי שוויוני (הוא לא), כשרון (וכשרון רכיבה) הוא לא ממש...
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
אני חושב שהבעיה העיקרית פה זה הזלזול בחיילים לא קרביים. יותר מאשר ההשתמטות שלו מצהל!
אם הוא לא היה מציין את זה אני (הראשון שפתח את השרשור בנושא ההשתמטות) לא הייתי חושב על זה בכלל והכי מפרגן לו בעולם!
כולנו פה מבינים את המשעמות של להיות ספורטאי מצטיין בארץ ובעולם! ואין ספק שיש צורך במימון מלא (לרוב מהמשפחה) וכן אם הוא היה נולד בארהב זה באמת לא היה מפריע לנו
אבל הוא נולד בארץ. שפה "כולם" מתגייסים ומשרתים. וכמו שעשו חרם בעבר על זמרים שלא התגייסו ועל ספורטאים שלא עשו צבא גם במקרה הזה (ובמיוחד בגלל הזלזול שלו) הפריע לכולנו!
מחזיק מהבחור אבל הוא לא היה צריך לזלזל במילותיו.