תעבור על היסטוריית הטיפולים שלו. כמה זמן או ק"מ הם מוכנים לתת "אחריות" על הכלי ?
שלום, לאחרונה מצאתי בסוכנות הראשית של אחד היבואנים הגדולים כלי שאני מעוניין בו אך ישנה בעיה. האופנוע היה אופנוע מבחן, עבר כ12 אלף קילומטר, שנת 2013, הם היחידים שהחזיקו בו וכל הטיפולים נעשו במוסך הראשי. על פניו האופנוע נראה במצב טוב ומכיוון שהיה אופנוע מבחן הם גם מתגמשים במחיר.
האם כדאי לקחת את האופנוע לבדיקה ובמידה ויהיה תקין לקנות או שניתן להסתמך על המילה שלהם ולקנות בראש שקט עם אחריות של היבואן? או שעדיף ולא להתעסק בזה בכלל? מה אומרים?
תעבור על היסטוריית הטיפולים שלו. כמה זמן או ק"מ הם מוכנים לתת "אחריות" על הכלי ?
עוד לא סיכמתי איתם כי לא ידעתי אם כדאי להיכנס לזה או לא
סמוך יש רק בש.ג, ואותו תמיד מאשימים.
קח לבדיקה.
500 שקל הכי טובים שתבזבז בחיים.
אני אומר שאם אין הנחה רצינית - תתרחק.
זה כלי שקרעו אותו, שעלה וירד ממשאיות לצורך מבחנים בארץ.
שכל זב חוטם לקח אותו לסידורים והרג אותו.
אולי הק"מ לא גבוה אבל אין מה להשוות לכלי שהיה אצל בעלים שאהב אותו וטיפל בו
לא מסכים. האופנוע הקודם שלי היה אופנוע מבחן. נסעתי אתן כ-3 שנים ללא בעיות והחלפתי אותו רק כי מיציתי.
זה הכל שאלה של כסף. אתה מתחיל במחירון פחות 15% (כי זה היה של חברה). כמובן שאפשר להתפשר עם הסוכנות על המחיר או על שווה ערך (טרייד בתנאים טובים, ציוד וכו'). יש לך גם אחריות שלא תמיד תהיה לך אם תקנה דומה מפרטי. השאלה, כמובן, היא מה מצבו (קח לבדיקה) וכמה ק"מ עבר ביחס לסוג האופנוע. לדוגמה, 15000 ק"מ הם כלום עבור מנוע גדול יחסית אבל הם הרבה למנוע 250. בסופו של יום הכל מתבטא במחיר ואתה יכול לצאת עם עסקה טובה ביד.
קח לבדיקה כולל בדיקת קומפרסיה (לא יודע באם מתעמקים בזה בכלל בבדיקות , לא לקחתי לבדיקה שנים .. ) + מה ש alf אמר לגביי אחריות + מחיר .
12000 ק"מ זה לא הרבה לאופנוע שנמצא שנתיים על הכביש ועוד שימש כמבחן .
אחרי זה תשכלל באם המצב מתאים למחיר ולאחריות שנותנים .
אפשר לדעת באיזה אופנוע מדובר?
מודבר בהונדה מסדרת ה500 החדשה, המחיר שקיבלתי הוא כחמשת אלפים פחות מהמחיר שבו הוא נמכר בפועל בשוק,כמו כן אני מקבל שלושה חודשים של אחריות.
על פניו העיסקה נשמעת מאוד אטרקטיבית, האופנוע קוסמטית כמעט כמו חדש למעט שריטות לא בולטות לעין על הזנב והאגזוז.
אופנוע מבחן בייחוד מסדרת ה 500, נטחן דק על ידי כל אלו שהיו מוגבלי 33 כ"ס
הסחירות שלהם בשוק כמשומשים די טובה והם הולכים סביב ה 5-10 מתחת למחירון תלוי במצב.
ההנחה שקיבלת שווה בערך ל 20% ממחירון האופנוע לא ממחיר השוק !
שלושה חודשי אחריות זה נחמד אך קשה לדעת......
מבחינת מכירה עתידית אתה מחוייב לדווח על היותו כלי מבחן מה שלא בטוח שיעשה לך חיים קלים במכירה
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
ניסיון שלי מכלי מבחן:
נכנסתי לאחת הסוכנויות לצורך נסיעת מבחן. הבחור שם ביקש ממני לרכוב זהיר ובעדינות כי הכלי עדיין בהרצה. על השעון היו כשמונה מאות ק"מ בלבד. אני לא יודע איך הקודמים שלי רכבו אבל אני השתדלתי לא להשתולל.
לא בטוח שההרצה בוצעה כראוי, לא בטוח מה ההשפעה על הכלי לאורך זמן