כן זה הגיוני.
אני לא יודע אם זה נכון אבל התופעה של הגריז כבר שמעתי.
מעבר לזה שמעתי גם מוסכים שמהלחץ לא מכניסים את המשקולות נכון.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
ברשותי איקס מקס 2009
עשיתי טיפול (החלפתי רולים משקולות וכו) ועכשיו ישנה תופעה מוזרה.
כשאני מתחיל נסיעה, לוקח לקטנוע הרבה זמן (יחסית) להגיע למהירות רצוייה (נניח 80-100)
אני נותן גז וכאילו הקטנוע מתקדם לאט ורק אחרי 200-300 מטרים הוא מתחיל לצבור תאוצה.
נאמר לי שזה קשור לכמות נכבדה של גריז ששמו בבית הרולים.
האם זה הגיוני?
נ.ב- יש לי תחושה שזה קורה בדכ כשהקטנוע קר
תודה לעונים
כן זה הגיוני.
אני לא יודע אם זה נכון אבל התופעה של הגריז כבר שמעתי.
מעבר לזה שמעתי גם מוסכים שמהלחץ לא מכניסים את המשקולות נכון.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שמת רולים מקוריים ?
יכול להיות שזה נובע מרולים יותר כבדים ממה שהיו לך, רולים כבדים מאטים את הפתיחות ומגדילים את המהירות הסופית.
לפי זה גם כן תשים לב שאחרי שהרולים הישנים ממש משומשים ושחוקים הפתיחות תהיינה מהירות יותר על חשבון המהירות הסופית.
יכול להיות גם שהרולים הקודמים שהיו לך לא היו מקוריים והיו רולים קלים בכוונה שיהיו פתיחות מהירות ועכשיו שהחלפת לרגילים אתה מרגיש שינוי בפתיחה.
שאלה חשובה.. גירזו את הציר של בית הרולים או את בית הרולים עצמו?!
לפעמים לשייף סנדלי-סחיבה פותר את הבעייה. תגיד במוסך
תודה לעונים.
השאלה אחרי כמה זמן/ק"מ זה אמור להתאזן?
הבוקר שמתי לב שהבעיה קורית גם במעבר בין האטה להאצה.
למשל בכניסה לפנייה, אני בולם וביציאה מהפניה אני נותן גז והקטנוע מגיב ממש באיטיות- אין לו כח מתפרץ (כמובן ביחס ל250)
Sabreson -
כדי להבין יותר טוב מה הגורם ל-"חוסר סחיבה" שאתה מרגיש , תצטרך להקשיב לפעולת המנוע ועליית הסל"ד.
בעיקרון, כשהוריאטור תקין על כל רכיביו (בהנחה שהמצערת בפול גז לצורך ההסבר) הקטנוע אמור לשמור על סל"ד אחיד לאורך ההאצה, וכמובן יעלה לאחר שיחס העברה הסופי מגיע אך זה לא רלוונטי כרגע כי אנחנו לא מדברים על מהירות סופית.
מקרה א':
יצאת מהרמזור או שבלמת והאצת לאחר סיבוב, פתחת את המצערת עד הסוף - המנוע עולה לסל"ד "גבוה" וקבוע וללא שינוי.
מקרה ב':
יצאת מהרמזור או שבלמת והאצת לאחר סיבוב, פתחת את המצערת עד הסוף - המנוע עולה לסל"ד "בינוני עד נמוך" ולאט עולה עד שמתייצב על סל"ד גבוה יותר.
מכיוון שאין מד סל"ד בדגם שלך ויש לנו רק את הפורום, תצטרך להפעיל את חוש השמיעה ואם אפשרי להשוות את הצליל של המנוע לפני ואחרי הטיפול.
עבור מקרה א' - אם מתקיים, כנראה המשקולות כבדות ממה שהיו לפני הטיפול. תוכל לבדוק מול המוסך אם מדובר במשקולות במשקל הנכון עפ"י ספר רכב. אם הרכיבו לך משקולות כבדות מדי זה יכול לגרום נזק למנוע במצטבר. יכול להיות גם שזה תקין ופשוט התרגלת לפעולת המנוע עם משקולות קלות מהמקור.
עבור מקרה ב' - אם הדבר מתקיים, כנראה מדובר בקפיץ מרכזי בפולי האחורי אשר אחראי על שמירת מתח הרצועה וכך להתאים אל מול בית המשקולות את יחס ההעברה המשתנה.
ישנו קשר בין קבוע הקפיץ המרכזי אל בית המשקולות ויכול להיות שהאיזון הופר לאחר החלפת המשקולות.
אנא עדכן לאחר בדיקה, אתה מוזמן לצלם וידאו בנסיעה או אודיו ע"מ להבין את המקרה שלך.
אם אני מחליף קפיץ ראשי, ניתן לשנות מהירות סופית או שזו מוגבלת על ידי הגיר עצמו?
אגב, אקס מקס 250 2013, שמתי לו רולים 12, 13, 14 גרם, אין שינוי במהירות סופית, רק בהאצות.
יש שאמרו שמחזיר שמן נפרץ ,אני בודק עכשיו במוסך
מחזיר שמן בוריאטור נפרץ