תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: ניסוח מכתב תביעה לחברת ביטוח לאחר תאונה

Member

ניסוח מכתב תביעה לחברת ביטוח לאחר תאונה

שלום לכולם (בעיקר לעורכי הדין כאן (: )
    היה לי מקרה של תאונת דרכים עם רכב אבל שימושי גם לדו"ג.
    בקצרה,
    הייתה לי תאונת דרכים ברכב הסעה של העבודה (במקביל, נשלחה תביעה לביטוח לאומי- תאונת עבודה)
    אני מעוניין לפנות לחברת הביטוח של רכב ההסעות ולדרוש פיצוי בגין נזק גופני קל ונזק רכוש. (הם הנחו אותי לשלוח אליהם מסמכים)
    הרעיון הוא להימנע מתביעה בבית משפט כי אין לי כח לסחבת וכו.
    השאלה היא, האם אני צריך לנקוב בסכום ספיציפי שאני דורש? או שפשוט ל"זרוק את הכפפה" אליהם ושהם יציעו?
    אם בכל זאת כדאי שאנקוב בסכום, האם לנקוב בסכום "מנופח" על מנת שנגיע לפשרה שתספק אותי?

תודה לעונים

האם אתה יכול לאמוד את הנזק הגופני שנגרם לך? אם כן מדובר בנזק גופני בעבר, אבל אם יש פגיעה שנמשכת אתך לעתיד לא תוכל לאמוד אותו וזה דבר משא ומתן מול חברת הביטוח/החלטת בימה"ש לפי חישובים שונים.
    לגבי הנזק לרכוש, אותו יחסית קל לאמוד, צרף קבלות של התיקונים שנדרשת לעשות עקב התאונה וכמו כן ירידת ערך לרכב אם היה ותנקוב בסכום.
    בכלל ממליץ לפנות לעו"ד שמתמחה בנ"ל והתשלום שלו מגיע לפי החוק 8% עסקה לפני הגשת תביעה 11% אם הוגשה תביעה ולא ניתנה הכרעה 13% החלטת בימה"ש
    כמו כן יש עוד תשלום של 500 שקל הוצאת ניירת לרוב ואגרת בימה"ש אם הוגשה תביעה.
    עדיף לך לעניות דעתי לתת לו לטפל בכל הבירוקרטיה והטיפול מול חברת הביטוח, שמה שאתה צריך לעשות סה"כ זה להמציא מסמכים של הנזק לרכב והן הגופני.

Member
    אני שוקל לפנות עצמאית לחברת הביטוח.
    באם אקבל פיצוי הולם, אספתק בזה, אם לא, אפנה לעו"ד.

לגבי הנזק הגופני, כרגע לא נראה שיהיה נזק עתידי.
    שואל שוב, האם כדאי לנקוב בסכום ספיציפי בבקשה לפיצוי?

Junior Member
    אי אפשר להגיש תביעה בלי לנקוב בסכום הנזק שאתה דורש...
    מנהל פורום אופנועים בתפוז

Senior Member
    העצה הכי טובה שתקבל כאן היא להשתמש בשירותי עו״ד לצורך בירור ועמידה על זכויותיך.

התמודדות עם סוגיה שכזו לבדך (גם אם אתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה) ומול גוף מאורגן ובעל ניסיון, משולה כמעט לבטח לכישלון.

יש מספיק אנשים שבאמת ובתמים מנסים להתמודד לבד עם סוגיות שאח״כ מגלים שהם ירו לעצמם ברגל ולצאת מהסיפור על העליונה בדיעבד זה כאב ראש.

אז עם כל הכבוד, תשקול את צעדיך מחדש לפני שתזיק לעצמך.

Member
    השאלה היא איפה אני מסתבך, נניח שאני שולח לביטוח מכתב מסודר ודורש פיצוי כספי.
    במקרה הכי גרוע יסרבו לי ואז אפנה לעו"ד. מה כבר יכול להיות?

Senior Member
    במכתב דרישה אתה צריך לדרוש. היינו אתה צריך לגוגל את פרטי האירוע, להבהיר מה אתה דורש (וורצוי גם מכוח מה) וכיוצ״ב, כך שאתה נוקט בעמדה ומשתף בפרטים שאתה טוען שהם עובדתיים, שיתכן שלך נראים תמימים וכנים אך אשר יכולים להכשילך. אז נכון, תמיד תוכל בכתב התביעה לבחור בקו מחייב אך יהיה לך קשה לסתור התכתבות קודמת שלאו דווקא יראו בה כהתקשרות מו״מ אלא כדרישה עם פירוט שיכול להיות סותר את דבריך הראשוניים, בעל פרטים מחייבים ולשחק לרעתך.

בנוסף, מטרת נציג חב׳ הביטוח היא בסופו של יום לדואג לאינטרס מעסיקו ולהוציאו מידי חובה בעלות המינימאלית לרבות לנפנף אותך, כך שאתה לא באמת מתנהל מול מישהו מנסה למצוא את העמק השווה ושכולם יהיו מרוצים (או שלא). אז בצדק, מטעמים טקטיים, זמן ועלות אתה למעשה לוקח כאן ריזיקה שיכול ותצליח אך לרוב אינה יעילה.

אסיים בסיפורון קצר להמחשה:
    חקלאי אשר נפגע בתאונה, תובע את חברת הביטוח בגין אובדן יכולתו לבצע קטיף, כיוון שאינו מסוגל להרים את ידו במרחב תנועה מסויים כבעבר - דבר אשר מונע ממנו לקטוף את פירות עצי התפוז ופוגע ביכולתו לכלכל עצמו.

חוקר מטעם חב׳ הביטוח, מגיע לפרדס של החקלאי לראיינו ומתקבל ע״י אדם צנוע ומאיר פנים. החקלאי מארח את החוקר שוטח בפני החוקר את פרטי המקרה ונוצר בינם שיח חברי. במסגרת התפתחות השיח, החקלאי מסייר עם החוקר בפרדס ומראה לו את הטרקטור הישן והקלאסי שלו שעודנו פעיל, את הנוף המעלף וכמובן שאת התפוזים היפים והבשלים. במהלך הסיור, כך לפתע, מושיט החקלאי כדרך טבע את ידו וקוטף עבור החוקר תפוז על מנת לכבדו...
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 09-01-2017 בשעה 08:59.