תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: עצות לנהג החדש (a1)( בעיקר כלי וציוד)

Junior Member

עצות לנהג החדש (a1)( בעיקר כלי וציוד)

שלום לכולם. פעם ראשונה שאני בכלל כותב על אופנועים אז מתנצל מראש על הבורות.

התחלתי לא ממזמן ללמוד רכיבה על אופנוע(a1) . ואחרי כמה שיעורים ואחרי שהרגשתי מה זה להיות על אופנוע הבנתי שזה הרבה יותר מושך, שימושי ומהנה בשבילי מאשר לנסוע ברכב רגיל. חסכתי במשך 6 השנים האחרונות בשביל זה ונראה לי שבגיל 27 הגיע הזמן שאני כבר אפסיק להסתמך רק על תחבורה ציבורית. התקציב שלי הוא סביב ה 40,000 לכלי עצמו ובגלל שאני לא רוצה ליפול בבחירה אני רוצה להתייעץ אתכם בתור אנשים שמבינים בזה. אני מחפש אופנוע שישמש אותי גם ביום יום מהבית לעבודה וגם לצאת לטיולים בסופ"ש.

2. כל הסביבה הקרובה שלי די אוכלת לי את הראש על כמה זה מסוכן ועל כמה אני עושה טעות. אני רק מקווה שזה לא יחלחל יותר מידי עמוק ואני ארד מזה כי זה באמת משהו שעבדתי עליו במשך שנים.

3. אם כבר אני מנצל את הכלי לצרכים היותר פרקטיים שלי אז אני אשמח לנצל את זה כדי להתפתח גם חברתית. אני יודע שבחו"ל יש קבוצות רכיבה שעושות טיולים ביחד ואני רוצה לדעת אם יש כזה גם דבר בארץ. זאת נראית דרך מעולה לצבור ביטחון וניסיון על הכלי.

כל עזרה תתקבל בברכה.

Senior Member
    בטוח נדלקת על כל הספורטיביים למיניהם אבל העצה הכי טובה שנתנו לי היא לקנות משהו שנוסע בשטח..
    אפילו דו"ש.. ככה מתאהבים במשהו אחר, שלא כולל נהגים מסמסים שהורגים אותך.
    מוזמן להצטרף לרכיבה אם אתה מהצפון.
    נ.ב אני כרגע מעביר תקופה בחיים על קטנוע הרבה על הכבישים..
    וכמה שזה לא יהיה משחרר וכיף.. עדיף כיף בשטח.
    ולסידורים להביא אוטו או קטנוע שלא נותן לסחוט.

Junior Member
    את האמת כן הספורטיביים מאוד מושכים אותי. אני אוהב את המראה שלהם ואפשר להיות איתם גם בעיר. אני לא חושב שאני אלך על אופנוע שטח כי נסיעת שטח הרבה פחות מושכת אותי. מה גם שזה הולך כמו שאמרתי לשמש אותי גם לטיולים וגם ביום יום. אין לי ממש את היכולת להחזיק גם קטנוע וגם אופנוע מבחינה כספית ואם היה לי בכיף הייתי מנסה אופנוע לשטח.

ואני מפ"ת. לא ממש הצפון חחחח. אבל אם אי פעם אני אגיע לאיזור אני אשמח לצאת לרכיבה.

Junior Member
    אם אתה בקטע של ספורטיבי , תחכה להונדה 250 RR .
    הביטוח יהיה זול יותר והכח יהיה זהה ל-300 סמק.
    כל החיים הם סיכון אחד גדול , תדאג לפחות שהטעות לא תבוא ממך.

אני אישית עם נינגה 300 , אחלה כלי שבעולם ( לטעמי) . רק תיקח בחשבון את תנוחת הישיבה , באופנועי ספורט הישיבה קרבית ולפעמים הגב קצת כואב, במיוחד בטיולים כשהנסיעה ארוכה.

Senior Member
    זאת רק הדעה שלי אבל ספורטיבי מקומו במסלול.
    אולי ספורט תיור.

Junior Member
    את האמת הנינג'ה 300 הוא אחד מהאפשרויות שיש לי בראש. ראיתי גם את ההונדה 250rr והוא באמת נראה נפלא ( גם במראה וגם באיכות) אבל לפי מה שהבנתי הוא יוצא רק לשוק המזרח אסיאתי.

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי Barakkil צפיה בהודעה
    התקציב שלי הוא סביב ה 40,000 לכלי עצמו ובגלל שאני לא רוצה ליפול בבחירה אני רוצה להתייעץ אתכם בתור אנשים שמבינים בזה. אני מחפש אופנוע שישמש אותי גם ביום יום מהבית לעבודה וגם לצאת לטיולים בסופ"ש.
    קח בחשבון שאתה רוכב רק עם מיגון - כלומר שלא תחשוב אפילו לעלות על אופנוע עם קסדה בלבד. לכן, אתה צריך לשים בצד עוד טיפה זוזים בשביל קסדה, מעיל , כפפות, מגיני ברכיים וכמובן נעלי רכיבה...

2. כל הסביבה הקרובה שלי די אוכלת לי את הראש על כמה זה מסוכן ועל כמה אני עושה טעות. אני רק מקווה שזה לא יחלחל יותר מידי עמוק ואני ארד מזה כי זה באמת משהו שעבדתי עליו במשך שנים. הסביבה הקרובה שלך צודקת ברמה העקרונית. שלא תחיה בפנטזיה ורודה. אופנוע הינו כלי בו הסבירות להיפגע (לא בהכרח באשמתך) גבוהה מאוד. ואם אתה חושב שאחרי שתקבל את הרשיון אתה יודע לרוכב, אתה טועה טעות מרה. כדי לדעת לרכוב נכון, מומלץ להתאמן במגרש, ללכת ולשלם עבור קורסי רכיבה וזה כמובן עוד כסף. אבל אם הגוף והחיים שלך חשובים לך, אתה תעשה את זה.

3. אם כבר אני מנצל את הכלי לצרכים היותר פרקטיים שלי אז אני אשמח לנצל את זה כדי להתפתח גם חברתית. אני יודע שבחו"ל יש קבוצות רכיבה שעושות טיולים ביחד ואני רוצה לדעת אם יש כזה גם דבר בארץ. זאת נראית דרך מעולה לצבור ביטחון וניסיון על הכלי. יש את מועדון האופנועים שמארגן מעת לעת טיולים. ובמשך הזמן תכיר עוד ועוד רוכבים.

כל עזרה תתקבל בברכה.
    בהצלחה בבחירת האופנוע.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Junior Member
    קח כמה נקודות למחשבה שאני כיום רואה שלא ראיתי בעבר.

* תשקול מאוד מאוד כלי יד שניה 2015+ , חבל על הכסף שתפסיד מקניה של כלי חדש.
    * תשקול גם אופנועי נייק ( אם אני חוזר אחורה אני לוקח נייקד ואני מת על הספורטיביים)
    * לדעתי נפחי ה-300 מצוינים למתחילים , יש מספיק כח ומנגד מאוד סלחנים לרוכבים מתחילים.
    * הכי חשוב זה תלך עם הטעם שלך ולמה שאתה שנמשך , בסופו של דבר כל הכלים זהים ב"סך הכל" אז חשוב לפחות שתרכב על מה שאתה אוהב.