תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: האם כדאי לרדת בשנים?

האם כדאי לרדת בשנים?

רוכב על אופנוע פסיכי לגמרי שנת 2015 עם 14,000 ק"מ שאני יד ראשונה עליו, בא לי לנסות קצת סגנון אדוונצ'ר ושוקל לעשות החלפה על מולטיסטראדה S שנת 2010.
    די מפחד לרדת כל כך הרבה שנים אחורה למרות שהדוקאטי עם רק 32000 ק"מ.
    ההחלפה היא מחירון מול מחירון, הדוקאטי יקר כך שהפרש המחירונים הוא די זניח.
    השאלה האם כדאי לרדת 5 שנים אחורה?, בעיה נוספת שיש לי התלבטות לגביה זה היבואן, נכוותי כבר מהיבואן של דוקאטי ובמידה ואני עושה את ההחלפה, את כל הטיפולים אבצע במוסך מורשה אבל את כל החלקים אקנה בחו"ל מכיוון שלא מוכן לשלם ליבואן הזה אפילו שקל אחד.
    ברור לי שיש עוד אופנועי אדוונצ'ר זולים יותר אבל הם לא באים בחשבון, כיום רוכב על אקזוטיקה איטלקית ואין לי שום כוונה לחזור למשהו שהוא פחות מאקזוטי זה.
    בנוסף, למרות שרוצה סגנון אדוונצ'ר לא מוכן לוותר על כוח ויכולות כביש.
    אשמח לתגובות.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    אתה רוכב על הקרם דל הקרם, חדש עם אחריות.
    למה שתרצה לרדת 6 שנים אחורה בשביל דגם יחסית ישן שהוא כולו סימן שאלה וכל זה בידיעה שאין לך יחסים משהו עם היבואן.

אם בכל זאת אתה חם על המולטיסטראדה לך על ה 950 החדש (105 אלף ש"ח).
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member הסמל האישי של miki
    התשובה שלי לא כלכלית בעליל ... קניתי ER6 מהניילון שנת 2016 .. רכבתי עליו שבוע, ובסביבות 700 ק"מ . החלטתי שזה לא זה .. ירדתי משנת 2016 לשנת 2009 (!) ל GTR עם משהו בסביבות ה 65K ק"מ . האם אני מרוצה מהאופנוע ? כן בהחלט!
    האם הצעד היה נכון? תלוי באיזה מישור : הכלכלי - לא. הפסדתי בטרייד אין לא מעט ... אני לוקח על עצמי סיכון בעניין אמינות הכלי. הכלי לא זול מבחינת אחזקה...
    אבל, אם הכלי שאתה רוצה נראה טוב, טופל בזמן (מתועד) , ואתה נמשך לכלי הספציפי , אז אולי שווה לחשוב בכיוון...
    אצלי ההחלטה היתה מיידית על המקום .. 2000 ק"מ אחרי ההחלטה ואני עדיין מרוצה...
    מקווה שהאופנוע יגלה אמינות וישרת אותי נאמנה עוד כמה שנים.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Senior Member
    דעתי האישית היא תלך עם הלב. אופנוע ישן יותר ושמור יכול לתפקד בדיוק כמו אופנוע חדש יותר, ולתת לא מעט הנאה.
    באופנוענות אין צורך לחפש הגיון, לך עם מה שהלב רוצה.

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    אתה רוכב על הקרם דל הקרם, חדש עם אחריות.
    למה שתרצה לרדת 6 שנים אחורה בשביל דגם יחסית ישן שהוא כולו סימן שאלה וכל זה בידיעה שאין לך יחסים משהו עם היבואן.

אם בכל זאת אתה חם על המולטיסטראדה לך על ה 950 החדש (105 אלף ש"ח).
    המולטיסטראדה לא דגם כלכך ישן, כיום רוכב על mv agusta brutale 1090 שהוא אופנוע פסיכי לגמרי, אין מצב למולטיסטראדה הקטן, חייב כוח ומומנט, בדרך כלל השנתון לא מטריד אותי (מחזיק שלוש מכוניות שהחדש בינהם שנת 73 והישן שנת 56 ללא בעיות מיוחדות), במקרה הזה קצת מדאיג אותי שילוב של אופנוע יחסית ישן עם יבואן שאני מעדיף לא לרשום מה אני חושב עליו מהנסיון האישי שלי איתו, המולטיסטראדה זה דוקא דגם מוצלח שמבחינתי הבעיה היחידה איתו זה היבואן.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי Guccii800 צפיה בהודעה
    המולטיסטראדה לא דגם כלכך ישן, כיום רוכב על mv agusta brutale 1090 שהוא אופנוע פסיכי לגמרי, אין מצב למולטיסטראדה הקטן, חייב כוח ומומנט, בדרך כלל השנתון לא מטריד אותי (מחזיק שלוש מכוניות שהחדש בינהם שנת 73 והישן שנת 56 ללא בעיות מיוחדות), במקרה הזה קצת מדאיג אותי שילוב של אופנוע יחסית ישן עם יבואן שאני מעדיף לא לרשום מה אני חושב עליו מהנסיון האישי שלי איתו, המולטיסטראדה זה דוקא דגם מוצלח שמבחינתי הבעיה היחידה איתו זה היבואן.
    אם אני לא טועה זה הדגם הראשון של המולטיסטראדה ויצאו עוד 2 אחריואז דגם מתקדם זה לא.

מה עם ה XR1000 הבווארי?
    לא מענין?
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    במקרה הספציפי הזה - לא, לא כדאי, מכמה סיבות.
    1. המחירון של המולטי 1200 לא תואם את מצב השוק. אתה יכול לראות את זה לפי כמות האנשים שמבקשים עליו בערך מחירון, והכלים נשארים בלוח חצי שנה ומעלה.
    אחרי ירידות המחירים האחרונות, קשה למצוא הצדקה למחירי המשומשים של ה-1200. לשלם מחיר של MT-09 TRACER חדש על אופנוע בן 6?!
    עם היו מבקשים 60K על המולטי, היה הרבה היגיון במהלך. אבל ב-80-90, אני לא רואה סיבה ללכת על זה.
    2. כל אופנוע ישן עושה יותר בעיות מחדש, זאת אקסיומה. במקרה של דוקאטי, זה נכון כפליים - והתקלות לא צפויות להיות זולות במיוחד. זה לא אומר שהאופנוע לא אמין סה"כ, אבל "ראש שקט" כמו עם אופנוע חדש לא יהיה לך.
    3. בעלי הניסיון אומרים, שהדגם של 2013 מרגיש הרבה יותר נעים ו"מלוטש" מ-2010. פער המחירים בינהם לא גדול יחסית - ולאור הכלי שעליו אתה רוכב, אתה כנראה לא שונא אלקטרוניקה מתקדמת כמוני. לכן, עדיף לך לשקול מולטיסטראדה 2013-2014, ולא את הראשונים שיצאו לשוק - שיתרונם (בעיניי) היא שבדגם הרגיל (לא S) אין את כל השיט של האלקטרוניקה במתלים.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 14-01-2017 בשעה 12:10.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    אם אני לא טועה זה הדגם הראשון של המולטיסטראדה ויצאו עוד 2 אחריואז דגם מתקדם זה לא.
    מה עם ה XR1000 הבווארי?
    לא מענין?
    מתקדם זה עניין יחסי, זה לא הדגם הראשון, לפניו היה את המולטיסטראדה 1100 ואני לא מכיר שלוש דורות של ה 1200, יודע שבשנת 2015 יצא דור נוסף, לפני שקניתי את ה MV ה S100XR היה על הכוונת אבל זה היה בדיוק לפני שהוא הגיע לארץ ולא ידעו להגיד לי מתי הוא אמור להגיע וכמה יעלה.
    היום כבר לא מתלהב מלקנות חדש, מבחינתי כל הירידות ערך הם מיותרות, מעדיף לקנות משומש ובמחיר האופנוע שלי פחות או יותר, כך שהבמוו לא נכנס בתקציב.

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    במקרה הספציפי הזה - לא, לא כדאי, מכמה סיבות.
    1. המחירון של המולטי 1200 לא תואם את מצב השוק. אתה יכול לראות את זה לפי כמות האנשים שמבקשים עליו בערך מחירון, והכלים נשארים בלוח חצי שנה ומעלה.
    אחרי ירידות המחירים האחרונות, קשה למצוא הצדקה למחירי המשומשים של ה-1200. לשלם מחיר של MT-09 TRACER חדש על אופנוע בן 6?!
    עם היו מבקשים 60K על המולטי, היה הרבה היגיון במהלך. אבל ב-80-90, אני לא רואה סיבה ללכת על זה.
    2. כל אופנוע ישן עושה יותר בעיות מחדש, זאת אקסיומה. במקרה של דוקאטי, זה נכון כפליים - והתקלות לא צפויות להיות זולות במיוחד. זה לא אומר שהאופנוע לא אמין סה"כ, אבל "ראש שקט" כמו עם אופנוע חדש לא יהיה לך.
    3. בעלי הניסיון אומרים, שהדגם של 2013 מרגיש הרבה יותר נעים ו"מלוטש" מ-2010. פער המחירים בינהם לא גדול יחסית - ולאור הכלי שעליו אתה רוכב, אתה כנראה לא שונא אלקטרוניקה מתקדמת כמוני. לכן, עדיף לך לשקול מולטיסטראדה 2013-2014, ולא את הראשונים שיצאו לשוק - שיתרונם (בעיניי) היא שבדגם הרגיל (לא S) אין את כל השיט של האלקטרוניקה במתלים.
    מחזק את התגובה השנייה.
    אני מחזיק דוקאטי שנת 2010. נכון שלא את המולטיסטרדה (אלא הייפרמוטארד). והוא עשה לי לא מעט תקלות בשנה האחרונה למרות שהוא מטופל כמו שצריך ושמור!
    לא ממליץ בכלל אם אתה מחפש ראש שקט..

תודה בכל מקרה, העסקה לא יצאה לפועל הבחור השני התחרט.

ציטוט נכתב במקור על ידי Guccii800 צפיה בהודעה
    תודה בכל מקרה, העסקה לא יצאה לפועל הבחור השני התחרט.
    הפסד שלו

ציטוט נכתב במקור על ידי Ecliptica צפיה בהודעה
    הפסד שלו
    גם לדעתי, בכלל עניין המכירה של האופנוע הוחלט בלב כבד ואחרי המון התלבטויות, האופנוע הזה מדהים, חוץ מזה שהוא ממש פסל, איתו הגעתי ליכולות כמו שלו הגעתי עם אף אופנוע אחר, הרצון לעבור לסגנון אדוונצ'ר נובע מסיבה מסויימת ומאוד קשה לי לוותר על אופנוע ספורטיבי (למרות שזה רק לתקופה מסויימת).
    בינתיים ממשיך להנות מכל רכיבה על האופנוע שלי, עד שיגיע קונה שידע מה הוא רוצה ויבין שהאופנוע הזה הוא לא עוד אופנוע תקציב יפני בחצי המחיר.

Member הסמל האישי של mor-t
    גם אני התעניינתי בברוטלה 1090 אבל לא הצלחתי למצוא שום חוות דעת רציניות עליו (דו"ח באטלקית לא נחשב)
    אשמח לשמוע התרשמות אמיתית לגביו ובעיקר בנוגע לחידת האמינות שלו