ימאהה טנרה 660. כמה שיותר חדש.
בהמתי. חזק לקטגוריה. נוח רק לאנשים גבוהים.
אפשר לטייל איתו שעות. על גבי שעות. על גבי שעות.
אני ב 21 עוד רגע משתחרר ומחפש לקנות אופנוע לצורכי עבודה וטיולים.
התקציב הוא בין 20 -25 (מענק השחרור של לוחם ולהוסיף קצת ממה שחסכתי בשירות)
הגובה שלי הוא 185 ומשקל 105
(חשוב לציין שאני מאוד רחב)
אז ככה, הסתכלתי קצת על שאלות של אחרים אבל עדיין לא הצלחתי לגבש דעה לכן אני פונה אליכם.
כרגע מה שממש מושך אותי אלו ה z250 , duk 200 ובנלי 250 tnt
עוד דגש חשוב מאוד שביום יום אני לא מתכון לנסוע מעל50 ק' הלוך חזור לעבודה אבל בסופשים כן לחזור מפתח תקווה (גני תקווה) הביתה בצפון.כמובן עם אופציות לטייל. עוד דגש שאת הנסיעות הביתה והטיולים אני אעשה עם חברה שלי ולכן כנראה אצטרך גם ארגז.
עוד פרט חשוב שאני ממש ממש בהתחלה של התחום ולכן אני מסתכל על הדגמים האלה כי זה המחירים בערך לכלים חדשים מהנילון.
הבעיה שלדעתי הדיוק לא יחזיק אותי לבד בכביש בין עירוני אז קל וחומר עם חברה שלי מאחור. כנל על הz250.
האם 250 מספיק לצרכים שלי?
האם 26 כ"ס מספיק?
אשמח מאוד לתגובות מפורטות ותודה לעוזרים!
ימאהה טנרה 660. כמה שיותר חדש.
בהמתי. חזק לקטגוריה. נוח רק לאנשים גבוהים.
אפשר לטייל איתו שעות. על גבי שעות. על גבי שעות.
תשמע...
אופנועי 250 קטנים וחלשים מידי לדרישות שלך.
כמובן שזה אפשרי, אבל זה יהיה צפוף, חלש ולא נוח לנסיעות ארוכות.
משום שיש לך תקציב סביר סה"כ, אני מציע לך לספוג את העליה במחירי הביטוח ולחפש כלים בנפח גבוה יותר, גם אם זה על חשבון התקציב שעומד לאופנוע עצמו.
אם יש לך ניסיון קודם - לך על טנרה 660, או סוזוקי V-STROM מוגבל ל-A1. אלה כלים גדולים וכבדים, ולא הייתי ממליץ עליהם לדו"ג ראשון ללא כל ניסיון קודם.
אם אין לך ניסיון - בחן את האופציות הבאות:
1. KLE500 שמור מאוד (רוב הכלים בשוק נבלות) + יישור קו לאחר הקניה + ריפוד של המושב עם עדיין לא בוצע ע"י הבעלים הקודם.
2. הונדה CBR500/CB500X - חורג מהתקציב, אבל אולי תצליח לשים את ידיך על אופנוע שנמכר משמעותית מתחת למחירון (קילומטראז' גבוה יחסית לשנתון וכו'). אפשר גם לקנות את דגם הנייקד CB500F, ולהוסיף לו משקף תחליפי.
3. הונדה CBR300/קאוואסקי נינג'ה 300/ק.ט.מ דיוק 390 . יהיו משמעותית פחות נוחים לרוכב גדול, אבל עדיין עדיפים על ה-250-ים מבחינת זמינות כוח. אם אתה לוקח נייקד - תוסיף משקף אפטרמרקט.
אם אתה בכל זאת נעול על 250, חפש CBR250. מבין כל הקטנים האלה, הוא כנראה הכי מרווח, ובעל המנוע הגמיש ביותר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מעבר לעובדה שזה לא נוח, לא פרקטי, לא בריא ועוד כמה 'לא', זה גם לא אפשרי פיזית.
מגבלת המשקל של CBR250R היא 140 ק"ג. משמע אתה, כרוכב גדול יחסית, לא יכול להרכיב. בטח שלא עם ארגז ובטח שלא לרכיבות ארוכות צפונה. מגבלת המשקל הזו תהיה דומה בכל הכלים בגודל הזה.
אני רוכב על CBR250 מרכז-צפון באופן קבוע. אמנם מתרגלים ואני כבר לא מסיים רכיבה כזו שבור לחלוטין, אבל זה עדיין לא כיף גדול, ואני שוקל 65 ק"ג. אני אפילו לא מצליח לדמיין רכיבה כזו עם מורכבת וארגז.
חבל עליך ועל האופנוע.
קנה טנרה 660. תפור עליך.
הטנרה פשוט לא מושך אותי וירגיש לי סתם לקנות כלי ישן ולא אהנה ממנו ..
אז לפי מה שאתם אומרים אני צריך לכוון לכיון הדיוק 390, או z300? (לפי ההנחה שאם ה250 זה עד 140 קילו אז אלה אמורים להחזיק יותר?)
ראיתי גם cbr 300 עם ארגז מובנה מהחברה אבל לדעתי יהיה לי קשה לקחת אופנוע ספורט כאופנוע ראשון..
CBR300 הוא לא אופנוע ספורט. הוא אופניים עם מנוע ופלאסטיקה...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הסיבה היחידה לנפח קטן (עד 250) היא מחיר ביטוח החובה.
אם כבר מוכנים לשלם את ההפרש (כאלף ש"ח) - עדיף לעלות בנפח לכיוון ה500 או מוגבלי ההספק עם הנפח הגדול יותר.
הגודל הפיזי שלהם יתאים הרבה יותר למימדי פות"ש ובטח ובטח לרכיבה בזוג+ציוד.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
הדיוק יכול לסחוב משקל מקסימלי של 335 ק"מ, שזה קצת יותר הגיוני לשימושים שלך.
אבל הוא עדיין לא אופנוע אידאלי לנסיעות בינעירוניות ארוכות עם ארגז ומורכבת.
CBR300 זהה לחלוטין ל250, מלבד כמה שינויים בפיירינג ו30 סמ"ק יותר במנוע.
אני עדיין בדעה שהטנרה יותר מתאים לך, אבל אם אתה לא מתחבר - אין סיבה לקנות אופנוע מתוך אילוץ.
זה הכל תלוי בך, היוסאנג 250 הישן שלי לקח אותי ואת האקסית להרבה רכיבות ארוכות בזמן שהוא היה אצלי (מספר שנים).
אני זוכר פעם אחת שרכבנו מעל 1,000 ק"מ בהרכבה תוך פחות משבוע.
כמובן שהקצב היה מאוד רגוע והנוחות הייתה גבולית אבל עשינו את זה ואפילו נהנינו, מצד שני שבועיים אחרי זה החלפתי ל GS500 כי החלטתי שמספיק.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
לא רואה סיבה להינעל דווקא על הטנרה (שהוא אופנוע מצוין, כן)?
בתור דו"ג ראשון - המשקל שלו, גובה המושב בשילוב עם מרכז הכובד הגבוה עלולים להיות בעיה לרוכב מתחיל, גם אם הרוכב יחסית גדול וחזק.
עדיף KLE או ב.מ.וו F650GS מותאמים לרישיון A1. וגם אלה הם בגדר "פינוק" - אפשר להסתפק ב-GS500, ER-5, DR650 מותאמים לרישיון ביניים, ולטפל נקודתית בעניין נוחות הרכיבה (מיגון רוח, תוספת ריפוד למושב וכו'). זה לא יקר במיוחד, ומדובר בכלים שסה"כ פשוטים ואמינים מאוד, כל עוד קונים כלי שמור.
מי שרוצה חדש - צריך להיות מוכן לשלם על חדש. DR650 בן שנה ייתן מענה מעולה לצרכים אם מטפלים במיגון הרוח בנוחות המושב. סדרת ה-500 של הונדה יודעת לעשות בדיוק את זה, בעיקר ה-CBR וה-CB500X.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מופיע בספר רכב של כל אופנוע.
הספר של האופנוע שלי שמור אצלי. חיפוש של דקה וחצי בגוגל לאופנועים אחרים.
תוריד מהמשוואה את ה dr650.
המתלים שלו רכים ולא יסחבו מורכבת.
אני ואשתי היינו סוגרים מתלה על כל באמפר ושנינו ביחד שוקלים כמו פות"ש עם תיק גב קטן...
טנרה וויסטרום אופנועים גדולים וכבדים שלדעתי לא מתאימים לאופנוע ראשון.
Kle זה ענתיקה וגם אופנוע שבהרבה מקרים שחטו. אלא אם פות"ש מחפש לרכוש ידע פרקטי במכונאות- הייתי מוותר.
אני הייתי מנסה אחד משתי אופציות. או נמתח קצת בתקציב וקונה 500 כלשהו (ולא ישן) או מוריד את נושא ההרכבה למינימום.
סתם שאלה, er6 יכול להתאים לa1?
כי זה אופנוע מתחילים לא רע ונמכר ממש בזול.