מה התקציב ולמה להגביל לשני הכלים האלו?
אם אתה חובב קרוזרים/קאסטומים ומגביל את עצמך ל-250 בעקבות מחירי הביטוח לא חסר אופציות.
יוסאנג GV250
סוזוקי GN/GZ/TU
דיאלים (לא זוכר את שם הדגם)
ויש עוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
שלום לכולם
רוחב מתחיל, רישיון A1, חובב קלאסיקות וקרוזרים.
מתלבת בין שאדו vt125 שנות 2005 ומעלה לCB250 שנות 1995 ומעלה.
על פי הסקרים שניהם אמינים, השאדו מפתיעה ביכולות שלו יחסית לנפח כו קטן, הCB250 נחשב למכונה מאוד אמינה, סוס עבודה (על פי מה שלמדתי ברשת).
הקרוזר עבר קצת מעל 20k הCB250 צבר מעל 55k.
על פי הבעלים שניהם מטופלים היטב, עוברים טיפולים כהלכה, מצבם טוב מאוד. לא ראיתי עדיין אף אחד מהם אישית.
לגבי: גיל ה"משבר" 😀, משקל 67, נכנס לתחום בשביל פנאי בלבד, רכיבות מהנות בסופי שבוע בעיקר. שואף לרכיבות רגועות, פתוחות, מהירות היא לא המטרה.
מבחינתי השאדו הוא קרוזר (קטן אומנם,למתחילים), הCb250 ההוא קלאסי.
מה אתם אומרים ? בהינתן שניהם במצב טוב, במחיר סביר יחסית (שאדו יקר יותר מן הסתם אך לא בשמיים).
אני מניח שניהם יצטרכו יישור קו.
דעתכם ?
מה התקציב ולמה להגביל לשני הכלים האלו?
אם אתה חובב קרוזרים/קאסטומים ומגביל את עצמך ל-250 בעקבות מחירי הביטוח לא חסר אופציות.
יוסאנג GV250
סוזוקי GN/GZ/TU
דיאלים (לא זוכר את שם הדגם)
ויש עוד
כן אני מודע לחדשים מהסוג שציינתה.
קצת ניזהר מכלים סינים/קוראנים...
רואה המון דיאלים, בלקסטרים ואקילות ביד 2 2014, 15 ואף 2016 יד 2 ו3 כבר למכירה..נראה לי סימן לא כל כך טוב...
סוזוקי אגב מאלה שציינתה - גם אופציות מול CB250....
עד לא מזמן הייתי נעול על בלקסטר 250, אד שנתקלתי בכמה שירשורים כאן תלונות על ביקורים רבים במוסכים של כמה מהבעלים שלהם....
לגבי התקציב השאדו מתחת ל15 והCB250 מתחת ל10
מגביל את עצמי לאו דווקא מגלל הביטוח (לא חשבתי על זה..העלתה לי מחשבה..) אלא בגלל התקציב ועובדה שרוכב חדש,לצבור ניסיון.
קיוויתי גם לEN500 אך מסתבר רוב הכלים אלו נשארו בדרגה A.
נערך לאחרונה על ידי pret; 20-01-2017 בשעה 22:35.
ה-CB250, כמו חברו ה-TU250 ודומיו מאותם שנים הם כלים מאוד פשוטים ונוחים לעבודה, אמינים ולא יומרניים.
בשנים האלו, במיוחד בנפחים האלו ובמדינת הקומבינות שלנו, אין באמת לדעת מה עבר על הכלי, ואני יכול להעיד כבעלים של אופנוע "ישן" שבכל פעם אני מתפלא מהחפיפניקיות הישראלית , גם על אופנוע שנחשב שמור (דוגמאת סיליקון כאטם למחזירי שמן בלויים וניואנסים קטנים שזול יותר להחליף מלתקן).
תהיה מוכן להשקיע ביישור קו ואל תתפשר על הכלי הראשון שתראה כי סביר להניח שהוא לא היחיד בארץ, לא משנה עד כמה הבעלים טוען כי זהו הכלי במצב הטוב ביותר בארץ ושחבל לך לחפש. שים בצד כ-4-5 אש"ח לפחות ליישור קו רציני, ובסופו של דבר תהנה מכלי קטן ופשוט.
אגב סתם שאלה - על רויאל אנפילד חשבת? הם נמכרים גם כחדשים מהניילון בארץ ואין בכלל שאלה של אמינות, אם הם שורדים בהודו אין סיבה שלא ישרדו פה, מה שכן הם לא רטרו - הם הדבר האמיתי (ולא, אין לי קשר ליבואן, אני סתם מעריך את החברה)
אני האמת חושב שקוריאני בן שנתיים-שלוש יהיה יותר אמין מיפני בן 20.
הקוראנים יהיו גם חזקים יותר, נוחים יותר ובעלי מראה קאסטומי יותר.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
היה לי אופנוע עם אותו המנוע שיש להונדה ויטי 125.
כשמכרתי אותו הוא היה עם כמעט 70 אלף ק''מ שמתוכם 40 אלף היו שלי.
יצא לי לרכב גם על הcb.
הויטי עדיף.
יותר אמין. יותר פשוט. יותר נוח. יותר יפה. ויותר חדש.
ל250 מהירות סופית גבוהה יותר אבל לא בהרבה ורובם היו אופנועיי התלמדות לרוכבים מתחילים.
אם תקח את הוי טי יש לי איפשהו פילטר אויר ופילטר שמן זרוקים. חדשים.
בחינם. אגב
תודה חברים
אכן רויאל אנפילד היה ראשון בסדר עדיפוית שלי. קלאסיק בגוון צבאי...פגז !
הייתי אצל יבואן...ישבתי אליו...מממ...
אך מאוד רציתי חדש והבנתי ש40 אלף כרגע קצת too rich for my blood.
ולא רוצה אותם מתחת לשנת 2012 כי בשנה זאת הקו ייצור עבר שינויים ושידרוגם בהודו והשתפר. יש אחד יד 2 ביד2 מ2015 אך מחיר המבוקש קרוב לחדש (35) וזה עדיין חורג רצינית מהתקציב המיידי.
לכן באמת כפי שאני רואה מסתמן כי משאדו 125 עדיף על cb250 הישן.
קוראני האמת קצת מלחיץ בעניין האמינות...לוח יד2 מוצף בהם משנות אפילו 2015/16 וזה חשוד...למה כל כך הרבה אנשים מוכרים אותו במהירות כאשר כלי עדיין חדש ?
מאוד רציתי לאחרונה גם בלקסטר 250...ברשת רואה ביקורות לא רעות אך בארץ רואה תלונות של אמינות
לך תדע...
אני יכול לענות לך רק לגבי האקילה.
אני מחזיק כזה כבר קרוב לארבע שנים, שנת 2007, נקנה עם 39000 ק״מ וכבר גברתי את ה-82.
עד היום טפו טפו טפו רק טיפולים, צמיגים, בעיית חשמל אחת ומחזיר שמן אחד שנפרץ.
האופנוע מניע ונוסע יום יום. הייתי איתו ברובה של הארץ, רמת הגולן, ים המלח, בקעה ועוד המון.
בדגם שלי עם קרבורטור ומעט מאוד חשמל אין הרבה מה שיתקלקל וגם אני בדעה שאופנוע קוריאני בן 5-10 יהיה יותר אמין מיפני בן 15-25.
לגבי האנפילד אבל גם היוסאנג הייתי בודק את עניין אמינות מערכת ההזרקה והמחשב, מבוסס על שמועות ששמעתי.
בנוגע לאנפילד - תשמע, אופנוע ישן באמת שלא תדע לאן אתה נכנס, מנסיון - אפשר להכנס לבור כלכלי כבד שלא תצא ממנו, או שאפשר ליפול על כלי במצב טוב שעדיין ידרוש כמה אלפים של החלפת בלאי טבעי.
אנפילד תשבור לתשלומים וסע לשלום, זו דעתי לפחות.
מבין השניים שהבאת- קח את ה-CB250, ישר לו קו בצורה יסודית, שלא ישבר לך באמצע הדרך, כל מה שבלוי - מוחלף. השקעה של כמה אלפים אבל תצא עם אופנוע חדש.
ואגב - תשקול גם ימאהה ויראגו 250. מסתובבים כמה כאלו למכירה בפשפשוק בפייסבוק, הם צפים מדיי פעם ויש כמה במצב לא רע בכלל.
לא בטוח ירדתי לסוף דעתך לגבי אנפילד...
האם הכוונה היא שלא מומלץ אנפילד ישן כיוון סיכוי גדול של השקעה גדולה לשפץ לו את הצורה ?
אבל אתה ממליץ על חדש ולפרוס לתשלומים על מנת להקל את הנטל ?
למה לדעתך CB250 1996 לאחר יישור קו עדיף על שאדו 125 2008 אחרי יישור קו ? מסקרן אותי לדעת שיקולים
עוד דבר,האם אני מבין נכון כל כלי בן 19 שנים ומעלה מחוייב בטסט פעמיים בשנה ?
אופנוע מעל 15 שנים מצריך אישור בלמים ואופנוע מעל 20 שני טסטים ואישור בלמים.
לא סתם אני אומר שלדעתי קוריאני חדש יהיה יותר אמין, היה לי יוסאנג 250 מספר שנים.
החוויה לא הייתה מושלמת אבל סבירה ביותר ובסך הכל אני מרוצה שקניתי אותו.
התקלה היחידה הרצינית שהייתה לי איתו הייתה התקלה הידועה של מותחני טיימינג שהיו בעיתיים בשנתונים עד 2007, בטפשותי קיוויתי שלי זה לא יקרה ולא החלפתי אותם.
בשנתונים החדשים יותר אין את התקלה הזאת וגם בישנים אפשר להחליף מותחנים בקלות.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
תודה, עוד שיקול..
אגב, מעניין שבשירשור זה אף אחד מציע לשקול את קיווי בלקסטר 250 בתור אופציה עדיפות חדש אומנם סיני יחסית לישן יפני...
^^^^
זה כנראה בגלל שציינת שהוא היה אופציה מובילה עד ששמעת עליו ביקורות שליליות.
אני אישית שמתי עליו עין במשך תקופה, ולא שמעתי ביקורות שליליות עליו, אך ירדתי ממנו בסוף בגלל שינוי כיוון לתצורת אופנוע מבחינתי.