מה בדיוק אומר המוכר מתחייב בבדיקה ?
נניח מתחייב מנוע, שלדה, בולמים, ובלמים ?
מה בדיוק אומר המוכר מתחייב בבדיקה ?
נניח מתחייב מנוע, שלדה, בולמים, ובלמים ?
נערך לאחרונה על ידי strelok89; 22-01-2017 בשעה 06:15.
תיאורטית אם הכלי נכשל בבדיקה על אחד מהסעיפים הוא אמור לשלם את הבדיקה במקומך או להשתתף בחצי, תלוי מה שסגרתם.
בפועל ב95% מהמקרים שהמוכר אמר לך מתחייב הוא לא ישלם לך שקל גם אם הכלי נכשל על אחד הסעיפים שהוא "התחייב" עליהם אז אל תסמוך על זה כך או כך.
אהא..אבל מה הקריטריון ל"נכשל" ?
נניח בפגישה המוכר טוען שמנוע והשלדה בסדר גמור..ובבדיקה מתברר כי נדרש לטפל במנוע..אולי החלפת אטמים כלשהם או ניקוי קרבורטור או שאולי המנוע קצת שחוק ואיבד מהכוחות שלו...
האם נדרש לסגור עם המוכר בטרם הבדיקה מה זה בדיוק אומר מתחייב לבדיקה ?
עם השלדה,בולמים ובלמים נראה לי יותר שקוף...שלדה יכולה להיות נניח עקומה או סדוקה...זה חד משמעי..בלמים נניח דורשים החלפת רפידות או טיפול שגרתי אחר..בולמים נניח יכולים לדרוש גם טיפול שגרתי (שניהם במסגרת יישור קו)...אבל לגבי מנוע נשמע לי יותר מורכב..
האם הקריטריון יכול להיות עלות טיפול הנדרש להחזיר אותו למצב תקין ?
שאני אומר מתחייב בבדיקה, זה מנוע גיר שלדה. כל השאר זה בלאי טבעי מבחינתי שיכול להיגרם שבגינם אני לא אשלם על הבדיקה אם יש נזק בהם אלא אחתוך מהמחיר שאני מבקש.
ואם מתגלה בלאי במנוע שלדה וגיר ?
אז תסיק מהתגובה שלי, אני משלם על הבדיקה במידה ואתה לא מעוניין באופנוע ואני הסתרתי/לא ידעתי על כך.
זה הכל משא ומתן מול הקונה, תציב עובדות ותראה אם יש הסכמה לכך.
והשאלה שלך לא מנוסחת נכון.
בלאי בשלדה? עוד לא שמעתי על דבר כזה, מדובר אם יש ריתוך בשלדה, השלדה התעקמה כתוצאה מגורם כלשהו. ויש להפריד בין שלדה ראשית לשלדת זנב ברוב האופנועים, שכן עם סטייה/ריתוך בשלדה ראשית לא הייתי מתקרב לאופנוע ואם יש סטייה בשלדת זנב, אז מורידים את המחיר של קניית שלדת זנב שלרוב מאייבי מסתכם ב2000 ש"ח.
בלאי בגיר? לרוב מדובר בהחלפת/שיפוץ קלאץ וזה נכנס לקטגוריה של הורדת מחיר הקנייה.
בלאי במנוע? הבדיקה שעושים במוסך זה בדיקת קומפריסה, אם הקומפריסה יוצאת תקינה אז זה מה שקובע, קניתי ומכרתי כבר כמה אופנועים בחיים שלי ועדין לא ראיתי מוסך שירד לרמה של לבדוק גומיות,אטמים וכדומה במנוע, אלא שמיעת המנוע לבדוק שאין ריתוכים/תקתוקים וכדומה.
כל זה נכון לאופנועי כביש, בשטח אני מאמין שזה טיפה שונה עקב אוברולים של שעות מנוע.
כן בלאי שלדה התכוונתי למה שאתה עומר..עיקומים, סדקים או סימני תיקון (ריתוך). במקרה זה אני לא לוקח את הכלי וברור שהבעלים של הכלי לא יכול לא לדעת מראש על זה (אלא אם הסתירו ממנו בעלים הקודמים והוא לא עלה על זה בבדיקת קניה שלו).
בגדול אני מבין התחייבות בבדיקה זה יותר עיניין פסיכוליגי מאשר כספי...
"מתחייב בבדיקה" זאת עוד המצאה כדי למשוך אנשים.
בפועל, כמה אנשים באמת יודעים מה המצב הפנימי במנוע או בגיר כדי להתחייב? בולמים? אז הם לא נוזלים, זה לא אומר שהם תקינים.
בקיצור, המצאה מטופשת, אני לעולם לא אתחייב על מה שאני לא בטוח בו, ואני מאמין שלפחות 90 אחוז מהאנשים לא בטוחים כשהם מתחייבים, זה פשוט כדי למשוך לקוחות.
בדיוק כך חשבתי
המוכר מסכים להתחייב אך לא נראה לי מודע למשמעות של החזרת כסף במידע והבדיקה הוכיחה אחרת...וכמובן לא יהיה מוכן להחזיר את עלות הבדיקה...
נראה לי הגיוני מראש לסגור עם המוכר כי העסקה לא תתבצע במידה ויתגלו בעיות כך כך וכך...או השקעה הצפויה ביישור קו היא מעל סכום מסויים על פי ממצאים של הבדיקה
אישית כל קניה או מכירה אני מכין מסמך התחייבות בדיקה ומחתים את הקונה או המוכר על המסמך ,ככה הכי טוב לעשות ואין סיכוי שהוא יברח
Sent from my iPhone using Tapatalk
אמירה מנותקת מהמציאות, רוב המוכרים אינם מכונאים שיודעים להגיד האם הנקישונות מהמנוע טבעית או ראש מנוע עליון.
אני יד שניה ובדקתי במסוך מסויים שאמרו שהשלדה תקינה אבל פיספסו את התאונה.....
בקיצור הבדיקה היא עבורך ולא עבור המוכר, ראיתי כבר טפסי בדיקה בלייזר של שלדה ישרה פיקס ובבדיקה נוספת היתה סטייה (חודשים בין בדיקות שלך תדע מה קרה שם)
אם יש לך מוסך שאתה לקוח קבוע אני בטוח שישמחו להעיף מבט טרם תשקיע את הבדיקה
בהצלחה
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
אחת הבעיות עם הבדיקה היא שהמכונים רושמים המון שטויות על מנת לכסות את עצמם ובמעמד השיחה מתפתלים
בנוסף כשמבקשים מהם הערכת מחיר על הריג'קטים הם שולחים אותך למוסך.
זה בשילוב עם הישראלי יוצר מצב בוא מראש אתה צריך להגדיר על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
זה לא אומר כלום ואני לא הייתי חותם על שום מסמך שקונה או מוכר רוצה להחתים אותי.
בדיקה היא תמיד על הקונה והיא נועדה בעיקר לתת לקונה מושג למה הוא נכנס ואולי לתת קלף מיקוח נוסף.
כל עוד אין מסמך חתום והעברת בעלות, אף אחד לא חייב כלום.
בנוסף לכך, הבדיקה תתבצע במוסך נייטרלי. ממש לא צריך חבר של חבר שיפרק את האופנוע וימציא בעיות.
כשמשהוא "מתחייב" למנוע+שלדה+גיר. למעשה הוא אומר בעלפה שהאופנוע לא עבר איזה תאונה/החלפת מנוע או טיפול חריג.
נכון שזאת לא אמורה להיות הכוונה. והתחייבות זו שונה לגמרי. אבל ככה זה במכירות יד שנייה בישראל. אדם שמצהיר התחייבות על מנוע/שלדה/גיר למעשה הוא מציין
שהוא מכיר את הכלי ושלא עבר עליו משהו חריג (תאונה, החלקה רצינית, בעיה מסוימת במנוע מעבר לבלאי טבעי).
אז תפסיקו לתפוס אנשים במילה, ואם משהו מתחייב לכם ויצא בבדיקה בעיית מנוע/שלדה/גיר תנסו להגיע לעמק השווה אבל אל תצפו שהוא ירוץ לשלם לכם את דמי הבדיקה!
נניח שהחלטת למכור האופנוע שלך,אתה בטוח בו 100%.
פרסמתה ביד2
מה אנשים הקונים יד2 חוששים?....
ממה אתה חושש כקונה?
זה כמו כדור וירטואלי עבור הרגעה.
אמת או לא...-תלוי בבן אדם