מוכר התחייב לי בבדיקה על מנוע גיר שילדה, והשילדת זנב היית משוחררת (לא קריטי, רק מעיד על רמת התחזוקה של הכלי), למנוע היה דרוש החלפת חלק בסביבות ה3 אלף שקל, ועוד לא מעט ריג'קטים (שלא כללו מנוע גיר שילדה) שהגיעו לסכום מצטבר של 8000 שקל תיקון בשביל להגיע ליישור קו, ובסופו של דבר סירב לשלם על הבדיקה ולהוריד במחיר יותר מ1000 שקל (כי "המנוע תקין"). מאז עוד לפני שאני לוחץ ידיים על המחיר עם הבן אדם אני אומר לו על כל ריג'קט משלמים חצי אני חצי אתה. אם הוא לא מסכים (עדיין לא קרה) אני מניח שהוא מסתיר משהו ואני אחפש לי אופנוע אחר. זה כמובן בנוסף להתחייבות מפורשת שלו על מנוע, גיר ושילדה.
בנוסף לזה, תבהיר לו מה זה אומר מבחניתך שהוא מתחייב על הבדיקה. על ריג'קט במנוע של כמה מאות שקלים (לא יודע אם קיים דבר כזה, אבל נניח שכן) לא צריך לפוצץ עסקה והוא לא צריך לשלם לך על הבדיקה.
זה צריך להיות מהותי ויקר. לא יודע מה זה יקר? תסגור את זה עם המוכר לפני הבדיקה!
אל תפחד להיכנס לדברים מפורשים מדי, זה יתן לך הרבה שקט נפשי וכוח מינוף במו"מ אם אתה נופל על נבלה שנראית טוב מבחוץ ורקובה מבפנים.
אגב - התחייבות בבדיקה מבחינתי זה לא סתם כמה מילים שהמוכר אומר. זאת התחייבות מפורשת שלו לשלם על הבדיקה אם משהו מהותי הוא לא תקין. ככה זה צריך להיות לכולם.
אני לא אתחייב על כלום גם אם אני בטוח שהאופנוע פיקס.
אני כן אתן תמונה מלאה על האופנוע - עד כמה שאני יודע.
מי שרוצה התחייבות או השתתפות חצי חצי על ריג'קטים שיקנה מסוחר.
אני כן אהיה מוכן לרדת במחיר בהתאם למה שיתגלה בבדיקה, אבל להתחייב מראש???