התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

עמודים : 1 2 [3] 4 5

קובי
11-09-2019, 11:12
העלית בי זיכרון רחוק ומתוק של בחור צעיר עם XT550 עם נזילות מכל הכיוונים ושאריות שמן מבעבע מרתיחה בתוך שילדה מחלידה, קיק סטרטר אכזר שהביאו מחדר הכושר ובחורה יפה עם מכנסון התעמלות קצרצר דוהרים יחד בשיא הקיץ בדרך לכינרת.

השושנים
20-09-2019, 12:02
25739 ק"מ

סוף סוף, אחרי עידן שלא הייתי פנוי לא מנטלית ולא מעשית לשחרר רכיבה, ובלוטות החשק נדמו, זה התפרץ שוב ובמרץ, זה התחיל בסיבוב
סידורים למרכז שגרם לי לרצות למות ורק הרכיבה גרמה לי לנסוע, המשיך עם רכיבת בוקר ביחד עם א' באחד מהכבישים שמשחררים לי את
הילד, וגרמים לי לפרץ אדרנלין שנמשך הרבה זמן. וכריבת לילה לברך חבר שחוגג 55 במושב שתולים, הקטע המצחיק שבדרך רצית לבדוק
מה הטמפרטורה החיצונית אבל קוואסקי מאפשרים לך או טמפ' מנוע או טמפ' חוץ אז אותי מעניין תמיד המנוע, אז אין לי שעון זמן, שיחקתי קצת
בבורר וכיוון שראיתי שזה גוזל לי יותר מדי תשומת לב ברכיבה, עזבתי, בדרך חזרה היה נדמה לי שמשהו לא בסדר, האופנוע אותו אופנוע,
אבל קצת מגיב פחות טוב, הפתיחה דרדלה, ההאצה לא משהו, כאילו מישו סירס לי את הסוסים...בבית בתום הרכיבה בדקתי שוב, מסתבר
שבלי לשים לב עברתי לתוכנית ניהול מנוע B שזה 75% מכוח המנוע בפועל...שיט הפן.

MinorScale
20-09-2019, 21:04
25150 ק"מ

היום הרוכבים התעדנו, התפנקו, הכל מתקבל במינימום התאמצות ולכן גם רמת הביקורת שלהם עלתה, שום פיפס באופנוע שלא עונה על הדרישה, מתקבל.
החלוקה לקטגוריות מאפיינת את הרכיבה, פעם רצית לצאת לאילת דרך מעלה עקרבים, (לא הייתה דרך אחרת) היית מניע את אופנוע בקיק, בודק שמן
לומד את הציר מראש כי שום גמד לא היה לוחש לך את הדרך באוזן או מראה לך על הפלאפון, עוטף ציוד בתיק קושר ויאללה לדרך של חצי יום. חם קר
רוח בפנים תחת כואב וקפיציות לא מרשימה, שום דבר לא עצר אותך, היום, ריפוד ג'ל...

הרוכב השתנה דור חדש שממצה מהר, מחפש רווח ומחשב חשבונות כי לא מוכן לשלם את המחיר, "החבילה" שמגיעה עם הבחירה לרכוב על אופנוע, רופדה
מכל כיוון, הדרישה כורסה נוסעת בשקט לא מתקלקלת ושתשמור על המחיר תראה אפנתית. הרבה יותר קל להם לקבל "אופנוע" חשמלי.

הגישה השמרנית הזאת שלך שמושרשת גם בתחום לצערי היא זאת שמרחיקה רוכבים פוטנציאליים מלרכוש דו"ג,
ושכל מדרכה היום מפוצצת בקורקינטים ואופניים חשמליים אפשר להבין שהבעיה היא בוודאי לא בכלי הדו-גלגלי.

אנשים שאכפת להם לקבל יותר עבור השקל שלהם מבחינתך לא אופנוענים אמיתיים, אני חושב שזה שגוי.
כן אני אוהב אופנועים
כן אני מוכן לשלם עבור החוויה
אבל האם זה מונע מהדו"ג לנסות להיות כלי תחבורה יעיל ולא "לדפוק" אותי במוסכים ובכיס?

כשפילטר אוויר פשוט בארץ עולה 120 ובאנטרנט 60 האם זה נורמלי?
כשפילטר שמן עולה בארץ 50 ובאנטרנט 10 שקל האם זה הגיוני?
הבעיה שמבחינתך למשל כן, למה? כי "ככה זה".

כל מי שעלה על אופנוע חשמלי אמר שזה אחד הכלים הכי כיפיים שהם רכבו עליו, כל כך הרבה יתרונות יש לכלי חשמלי אבל הבעיה היא אותם אנשים שמרנים שעושים דה-לגיטימציה לכלים הללו, מבחינתם אם לא זיהמת לפחות במעט את השכונה בפחמן חד-חמצני אתה "אופנוען" ולא אופנוען, מה שמשפיע על החלטות היבואנים והשוק, שמשאירים את התחום קטן.

אז לצערי התחום ימשיך להיות מצומק יחסית לאירופה ולמדינות המפותחות, המחירים ימשיכו לשבת אי-שם בסקאלה הגבוהה והטכנולוגיות החדשות ימשיכו לקבל בוז עד שהגישה הזאת לא תשתנה.

נ.ב יש לך כישרון כתיבה מדהים וזאת הסיבה שאני ממשיך לקרוא את מה שאתה כותב, אפילו אם אני לפעמים לא מסכים איתך כי מידיי פעם מה שאתה כותב נשמע כמו סתם הוצאת קיטור כלפי צעירים

ayalzo
20-09-2019, 21:11
לא הבנתי איך לשיטתך, שמרנות של כמה זקנים מונעת מאנשים להכנס לתחום, או לתחום להתפתח....
או למה זה מפריע לך...

MinorScale
20-09-2019, 23:54
לא הבנתי איך לשיטתך, שמרנות של כמה זקנים מונעת מאנשים להכנס לתחום, או לתחום להתפתח....
או למה זה מפריע לך...
אני אתן לך דוגמה
בעבר הלא רחוק אחד הרכבים הראשונים שהביאו את הבשורה החשמלית/הייברידית לעם הייתה הטויוטה פריוס,
וכמו כל טכנולוגיה חדשה שקשה לעיכול אצל הקהל המבוגר, היא התקבלה בבושת פנים ולעג, בטופ-גיר היו צוחקים עליה קבוע, ברשתות החברתיות היא נהייתה מילה נרדפת ל-"כוסית", עכשיו אדם ממוצע שיודע שרכב הוא סמל סטטוס כמו השעון שהוא עונד או החולצה שהוא לובש, יקנה רכב שידוע כרכב לכוסיות?

ועד לאן מגיעה הסלידה מטכנולוגיה חדשה? קח עוד דוגמה: במבחן שעשו בטופ-גיר לטסלה רודסטר 2008, הכניסו קטע בתסריט שבו המכונית "באורח פלא" מאבדת את חיי הסוללה ונכבת על המסלול על מנת שיוכלו ללכלך על היותה חשמלית, מה שכמובן הקהל של טופ-גיר שמורכב משמרנים-מתנשאים מאוד אוהב. דבר כזה עושה נזק לכל הטכנולוגיה הזאת וממשיך לקדם דעה קדומה שמתגלגלת בסוף לשיקול הדעת של הצרכן, האם הוא קונה את הרכב או לא?
אין שוני בזה מאופנועים.

ומי מפסיד בסוף מזה? הצרכן.
כי הרי האדם הממוצע לא באמת נותן הזדמנות למשהו חדש עד שהוא לא נתקל בו בכל מקום.

אז אני מסתכל על הודעות בסגנון של שושנים ואומר לעצמי, מה אנשים עוד תקועים 10 שנים מאחור בתפיסה שמי שחשמלי הוא כוסית?
באמת אומרים שטכנולוגיות באופנועים תקועות 10 שנים לפחות מאחורי המכוניות, למשל לקח זמן עד שהגיע הABS, אז מסתבר שגם הרוכבים תקועים באותו מיינדסט.

נער ממוצע שרוכב על קורקינט היום הוא הרוכב הפוטנציאלי-על-אופנוע של המחר, ואז הוא מגיע לגיל 16-18 ומה הוא מגלה? שאופנועים תקועים מאחורי אופניים בטכנולוגיה, אופניים בעלי טווח נורמלי יחסית וקלות תפעול, והאופנועים נשארו כבדים, מגושמים, רועשים ועתיקים, "תנורים על גלגלים" כמו שאביעד אמר בפודקאסט, נצילות מגוחכת של 30 אחוז אנרגיה.

השושנים
21-09-2019, 11:48
הגישה השמרנית הזאת שלך שמושרשת גם בתחום לצערי היא זאת שמרחיקה רוכבים פוטנציאליים מלרכוש דו"ג,
ושכל מדרכה היום מפוצצת בקורקינטים ואופניים חשמליים אפשר להבין שהבעיה היא בוודאי לא בכלי הדו-גלגלי.

כן אני שמרן, כן אני נוסטלגי, וכן יש לי פרספקטיבה של כמה עשורים אחורה ולכן נקודת המבט שלי שונה משלך.
הגישה שלי, היא שלי ושלי בלבד, אני מדבר עליה בחצי חיוך, בטרוניה לעצמי כי אני רואה את השינוי קורה בזמן אמת
ויש לי בסיס להשוואה.

אנשים שאכפת להם לקבל יותר עבור השקל שלהם מבחינתך לא אופנוענים אמיתיים, אני חושב שזה שגוי.

אתה הבנת את זה בעצמך, את זה לא אני אמרתי, גם אני עברתי לאופנוע חדש בכדי לקבל יותר לשקל,
אני טוען שהרוכב המודרני שלא עבר על גבי אופנועים ישנים יותר לא מודע לרמת הפינוק שלו, כמו שהוא
לא ידע לנווט עם מפה או לספוג קצת קושי, יש סיבה למה טירונות סיירת קשה יותר מטירונות 8200.
זה לא הופך אף אחד מהצדדים לפחות טוב.
כן אני אוהב אופנועים
כן אני מוכן לשלם עבור החוויה
אבל האם זה מונע מהדו"ג לנסות להיות כלי תחבורה יעיל ולא "לדפוק" אותי במוסכים ובכיס?

הטענה שלי שגם כלי מחוספס קצת או כזה שאתה משלם מחיר מסוים בנוחות ועושה את זה באהבה זה בסדר.
זה הופך אותך לרוכב פחות מפונק וקצת יותר קשוח.

כשפילטר אוויר פשוט בארץ עולה 120 ובאנטרנט 60 האם זה נורמלי?
כשפילטר שמן עולה בארץ 50 ובאנטרנט 10 שקל האם זה הגיוני?
הבעיה שמבחינתך למשל כן, למה? כי "ככה זה".

מעולם לא אמרתי שעדיף לשלם יותר בשביל להרגיש גבר להפך רוב הרכישות שלי נעשות בחו"ל, זה רוכב חכם!

כל מי שעלה על אופנוע חשמלי אמר שזה אחד הכלים הכי כיפיים שהם רכבו עליו, כל כך הרבה יתרונות יש לכלי חשמלי אבל הבעיה היא אותם אנשים שמרנים שעושים דה-לגיטימציה לכלים הללו, מבחינתם אם לא זיהמת לפחות במעט את השכונה בפחמן חד-חמצני אתה "אופנוען" ולא אופנוען, מה שמשפיע על החלטות היבואנים והשוק, שמשאירים את התחום קטן.

אף אחד לא עושה דה לגיטימציה לחשמלי אבל מי שגדל טבול בשמן, הסריח מעשן מנוע מכיר ומוקיר את מנוע הבערה הפנימית ואוהב אותו
כמוני, לא מוצא שום דבר טוב במנוע חשמלי, יעיל ככל שיהיה מבחנתי הוא בדיוק כמו המקרר שלי נמצא שם ולא מעניין עד שהוא מתקלקל.
אבל מי שגדל על אופניים חשמליים ושאר צעצועי אלקטרוניקה המעבר לאופנוע כזה יהיה לו טבעי, כי למה להשקיע במנוע מיושן וארכאי?

אז לצערי התחום ימשיך להיות מצומק יחסית לאירופה ולמדינות המפותחות, המחירים ימשיכו לשבת אי-שם בסקאלה הגבוהה והטכנולוגיות החדשות ימשיכו לקבל בוז עד שהגישה הזאת לא תשתנה.

השוק מצומק משום שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה, הכיוון ברור ושם נמצא העתיד, בעוד עשור או שתיים מנועי הבערה הפנימית ייעלמו,
לי זה לא עושה טוב, אבל זה יקרה.

נ.ב יש לך כישרון כתיבה מדהים וזאת הסיבה שאני ממשיך לקרוא את מה שאתה כותב, אפילו אם אני לפעמים לא מסכים איתך כי מידיי פעם מה שאתה כותב נשמע כמו סתם הוצאת קיטור כלפי צעירים

תודה על המחמאה ואני שמח מאד שאתה לא מסכים איתי, זה מאתגר אותי וזה שאני מצליח להגיע גם לא למשוכנעים זה נהדר.
רוב מה שאני כותב נכתב בהומור גלוי וסמוי, יש טקסט ויש סאב טקסט, ואני מעלה סוגיות שמטרידות אותי או מעניינות אותי.
כל השרשור הזה ואחרים הם מסע החיים שלי, והם לא בהכרך מתאימים בול לכל אחד, אבל כל אחד יכול לקחת משם חלק, לענות,
לשאול וזה בסדר גם לא לקבל בכלל.

MinorScale
21-09-2019, 11:58
תודה על המחמאה ואני שמח מאד שאתה לא מסכים איתי, זה מאתגר אותי וזה שאני מצליח להגיע גם לא למשוכנעים זה נהדר.
רוב מה שאני כותב נכתב בהומור גלוי וסמוי, יש טקסט ויש סאב טקסט, ואני מעלה סוגיות שמטרידות אותי או מעניינות אותי.
כל השרשור הזה ואחרים הם מסע החיים שלי, והם לא בהכרך מתאימים בול לכל אחד, אבל כל אחד יכול לקחת משם חלק, לענות,
לשאול וזה בסדר גם לא לקבל בכלל.
כמובן גם מה שאני כותב בא בחצי חיוך ולא התנצחות, רציתי להראות צד אחר של הדברים

השושנים
21-09-2019, 12:07
כמה תמונות משבת בבוקר קצת לפני שהשמש זרחה בזמן ומאוחר יותר...

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71168646_10157430121653548_2251117137223483392_n.j pg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQk1O16qYzVRHJFfoKah3cV3zSgaIsBcKlbCv6rLjJ9 fG_jjENpOa7nE85FGsSNsbO8&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=e2990615b010e92ff941e9d246da2e47&oe=5DFDEFB9

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/70548387_10157430121753548_224371732947927040_n.jp g?_nc_cat=110&_nc_oc=AQnQ0uSYMiFNK4Gr0yMkRpAHxwjEbvzx8juCXmU2TcX 9Vdkvb5daQ0T53gGXie_AC40&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=fece445db6bdd3bc48d0f34ab76b134b&oe=5E3B6AF1

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71066822_10157430121558548_388146223288156160_n.jp g?_nc_cat=105&_nc_oc=AQk3FYzW5tItEM6Odb0haZAcnBGxnuNeDTu2hmGgQMZ YbZ0YDbfwYZBcvkDYenYajyE&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=176be45591293641d97cb3e3d3838657&oe=5DF6887C

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71113343_10157430121958548_3363589301261565952_n.j pg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQmmrRb2FH6hQqlxfrjvTFgr-I5om_l96-hByKTo9um-OXx17i9OcKc4L54mCvHXbhI&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=c166e547169f5c9e737dbbcaaea3afee&oe=5DFB3251
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/70556146_10157430562968548_7372163479270064128_n.j pg?_nc_cat=107&_nc_oc=AQmjzk89-jIgtCLp1zDUy36-9X6jCswSKHOnFYzHYteBbjdc4B4UszyHLhdaZSA_yMU&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=b8c5ef5a2090534d1cce3bec8454b9de&oe=5E31583A

mtz1000
21-09-2019, 21:32
אני אוהב את הפוסטים שלך ואיך שאתה מעביר את החוויות. תמיד נהנה לקרוא.

ayalzo
21-09-2019, 21:47
מינורסקייל.
הבדל קטן בין אופנוע לפריוס.
אופנוע הוא כלי רכב שמשרת עוד מטרה מלבד תחבורה. לכן זהו תחביב.
עכשיו,
גם אופנוע חשמלי יכול להיות אחלה תחביב,
אבל כמו שאמרו, זה עוד לא שם.

מעבר לזה,
קם כאן דור שברובו (לא כולו) מפספס חלק מהחוויה האופנוענית. וזה החיבור למכונה, שמגיע בין היתר גם מהעובדה שהשקעת מעצמך בתיקון של האופנוע, או סבלת בחום ובקור רק כדי להגיע ליעד.
זה כמו לנסות להשוות בין החוויה של מישהו שטיפס על האוורסט והגיע לפסגה, לבין זאת של הבחור שהורידו אותו שם עם מסוק.

כן,
האוויר אותו אוויר.
הנוף אותו נוף.
אבל החוויה....

אגב,
אף אחד לא טען שחלקים או אופנועים צריכים להיות יקרים. זאת ממש לא הפואנטה.

ayalzo
21-09-2019, 21:50
ורק עוד הערה קטנטונת.
לייחצן את הפורום? מעולה.
השאלה היא איך אתה מונע ממנו להפוך לאשפה של קשקשנים או סתם ילדי די טי רוצחעט (לפני שאתה מתעצבן על הכינוי, נסה לחפש מה המשמעות שלו). כי עודף קשקשנים יש כבר בפייסבוק. וגם כאן, כל קיץ....

MinorScale
22-09-2019, 00:46
מינורסקייל.
הבדל קטן בין אופנוע לפריוס.
אופנוע הוא כלי רכב שמשרת עוד מטרה מלבד תחבורה. לכן זהו תחביב.
עכשיו,
גם אופנוע חשמלי יכול להיות אחלה תחביב,
אבל כמו שאמרו, זה עוד לא שם.

מעבר לזה,
קם כאן דור שברובו (לא כולו) מפספס חלק מהחוויה האופנוענית. וזה החיבור למכונה, שמגיע בין היתר גם מהעובדה שהשקעת מעצמך בתיקון של האופנוע, או סבלת בחום ובקור רק כדי להגיע ליעד.
זה כמו לנסות להשוות בין החוויה של מישהו שטיפס על האוורסט והגיע לפסגה, לבין זאת של הבחור שהורידו אותו שם עם מסוק.

כן,
האוויר אותו אוויר.
הנוף אותו נוף.
אבל החוויה....

אגב,
אף אחד לא טען שחלקים או אופנועים צריכים להיות יקרים. זאת ממש לא הפואנטה.
אף אחד לא נגד תחביבים
אני נגיד הסטיגמות המיותריות האלה שלא תורמות לאף אחד
נגיד ואני חושב שמי שנוסע על קטנוע 125 הוא "הומו"
יש לזה מקום פה? לא חושב, גישה לא נעימה, בסוף כולנו רוכבים כי זה כיף לנו וכל אחד עם הערך הסנטימנטלי שהוא בוחר לתת למכונה שלו.
להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה

אתה אומר שחלק מהאופנוענות זה לתקן לבד ולסבול איתו, אבל אני לא חושב.. הרבה אנשים מתקנים כל שטות במוסך והם לא נחשבים לפחות אופנוענים בעיניי , הכל בעיני המתבונן (אני אגב משתדל לתקן לבד)
כיף לך לתקן לבד? מעולה
אבל לפסול את אלה שלא מוכנים לשתות גריז זה מפגן מאצ׳ויסטי מיותר

השושנים
22-09-2019, 07:59
אף אחד לא נגד תחביבים
יש לזה מקום פה? לא חושב, גישה לא נעימה, בסוף כולנו רוכבים כי זה כיף לנו וכל אחד עם הערך הסנטימנטלי שהוא בוחר לתת למכונה שלו.

כשאתה אומר סטיגמה אתה מתכוון לדעה קדומה שזה בעצם חוש הישרדות קדום שנועד לקבל החלטות ברגע כשיש לך מינימום מידע ואתה חייב
לקבל החלטה מצילה חיים, חתול רחוב יברח בכל פעם שיראה אדם זר גם אם זה מביא לו אוכל, עד שיכיר אותו וילמד לבטוח בו.
שמן ומים לא מתערבבים למרות שהם נוזלים, כך גם קטנועים ואופנועים שני מינים שונים לא בהכרך יריבים אבל...אגב בקרבות שבין למברטה
לווספה היו קרובות עקבים מדם ושניהם קטנועים איטלקיים באותו הקונספט.

להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה.
דווקא אלה שאתה מציין על פי הסטיגמה פחות מלכלכים ומחפשים יותר פוזה ושאו. שזה מתאים מאד לחשמלי.

אתה אומר שחלק מהאופנוענות זה לתקן לבד ולסבול איתו, אבל אני לא חושב.. הרבה אנשים מתקנים כל שטות במוסך והם לא נחשבים לפחות אופנוענים בעיניי , הכל בעיני המתבונן (אני אגב משתדל לתקן לבד)
כיף לך לתקן לבד? מעולה
תבין אתה מסתכן מנקודת מבט שלך, אבל האופנוענות כפי שאתה מגדיר אותה לא נולדה ביחד איתך, היה כאן משהו קודם והוא לא היה
רע, פעם לא היו מחליפים או קונים חדש, פעם היו מתקנים ועובדים, הקשר בין הרוכב למכונה היה נהדר כי היתה "ערבות הדדית" היום
הכל עטוף בפלסטיק ואין לך גישה לכלום שזה מאד לא מעודד עבודה עצמית. למה, כי התקדמנו, יש לזה המון יתרונות אבל גם חסרונות
היום בשביל להחליף נורה שרופה ברכב שלי אני צריך מוסך כי זה לפרק חצי אוטו, פעם היו לי בתא הכפפות כמה ספר ולקח חצי דקה להחליף
ולהמשיך הלאה. לטוב ולרע...

זה לא קשור למאצ'ו זה קשור לאיך הרוכב המודרני שלא מתלכלך לא רוצה מנוע מרעיש או מחמם, נתפס בעניי הרוכב שזה לחם חוקו.
כן, רוכב מפונק בעיניי נתפס ככזה שלא ממצא את עצם העניין, לטעמי כי אם אתה מפחד מהחום, אל תיכנס למטבח.

MinorScale
22-09-2019, 09:36
אני אוותר על המשך הויכוח כאן מהסיבה הפשוטה שאנחנו פשוט לא מבינים אחד את השני,
יש לנו ראיית עולם שונה לגמרי שלא מצליחה להגיע לגישור בכמה הודעות בפורום.

השושנים
22-09-2019, 09:37
זה בסדר

השושנים
23-09-2019, 16:53
אף אחד לא נגד תחביבים
להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה

כיף לך לתקן לבד? מעולה

ראיתי את זה וחשבתי עליך: (בחיוך)
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/68808685_10157436222183548_1241302388141195264_n.j pg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmStm_gnkPLZfTUAAxBg6atiR3eqs9FZqKuIOaxGFY 361zNv95BEGg29LS76J3rli4&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=8cc736e79bcc75866d462b6a223cf6d6&oe=5DF3AD74

השושנים
01-10-2019, 08:30
25867 ק"מ (לא יצא לי לרכוב החופש)

שקט מסביב רעשי רוח סביב הפנים ואני רוכב ללא מוזיקה, בעצירה האחרונה שכחתי להתחבר מחדש לדיבורית ולא מתחשק לי לעצור שוב.
זמזום מעצבן בתדר מסוים מכיוון הפריינג בעיה מוכרת בדגם הזה שלמדתי להתעלם ממנה לחלוטין או לשנות מהירות, לא משהו מורגש מאד
בטח לא כשאתה רוכב עם מוזיקה רוכב שפחות רגיש לדברים האלה בכלל לא ישים לב, כשאתה עם עצמך והאופנוע ומחפש את זה זה שם.
יד ימין פותרת את הבעיה בחצי שנייה והמחשבה נודדת הלאה, הפליי-לסיט שמתנגן מסדר לך את המחשבות בהתאם למה שמתנגן לך באוזן
כשאתה רוכב פרי סטייל אתה אדון למחשבות שלך ללא התערבות חיצונית, ואז זה מכה בי, "הגודל כן קובע", זה לא שקיבלתי אי פעם תלונות
במחלקה הזאת, אבל כשחושבים על זה עד הסוף זה נכון.

נניח שרוצים לצאת לטיול זריחה, אז יש לנו בערך 600-650 ק"מ של הצד המזרחי של הארץ לבחור נקודה להתחיל בה את היום, ככה גם
מהצד השני, הטיול אם נחליט לעשות אותו ביום אחד יהיה אתגר רציני בהתאם לנקודת המוצא, אולם קצר מדי לטיול של יומיים. וזה רק הקושי
הטכני, עכשיו נחשוב שרוצים לטייל פעמים שלוש בחודש פתאום אתה מגלה שקטן עליך המקום, שנמאס לטחון את אותם כבישים, שהתרגלת
לאותם נופים, ופגשת כבר את אותם רוכבים. גודל קובע תבדקו.

המנוע מזמזם בנועם מחט הספידומטר נעה לה בנחת בין 4000-6000 סל"ד הנוף נמרח בצדדים ואותם הפרעות מרובעות גלגלים שלפני
הופכות לכתם מטושטש במראות, 1000 סמ"ק 120 כ"ס 250 ק"ג נתונים יבשים, שהופכים את הפלסטיקים והברזלים לסוס מכני מהנה.
אם הוא היה רק 500 סמ"ק או לא עלינו 250 סמ"ק זה לא היה אות הדבר, אבל מה בעניין 140 כ"ס או אולי 160 האם יש דבר כזה
יותר מדי כוח? הגודל קובע.

כביש 90 מאתגר את הרוכב בכמה מישורים תרתי משמע, זה לא כביש הנדסי שנבנה בתקנים המחמירים מהשנים האחרונות, הכבישים האלה
הולכים ונעלמים, בדיוק מהסיבות שהם מהנים ומצריכים מהרוכב קצת יותר יכולת, קצת יותר ידע וטכניקה. ועדיין אתה מגלה שכאן הייתי יכול
להיות קצת יותר מהיר, פה יכולת להתחמק טוב יותר מהסדק או מקפל הקרקע, או אם הייתי הרבה יותר מהר הקדמי היה יכול לזכות בשנייה
של חופש מהאספלט. הארגז מאחורי מרשרש בקפיצה, אני מעביר את כל תכולתו בדמיוני, כיסוי גדול, שמן שרשרת, שרשרת כבדה, תיק
כלים לחילוץ, סמרטוטים בקבוק מים, בארגז הקודם זה לא היה נכנס הכל. הגודל כאן קובע.

העליות מים המלח מסתימות בסיבוב ערמומי לכיוון י-ם, מוח מרושע הגה את הרעיון להציב שם מצלמת מהירות ששובר לך את התנופה
מכה בצלעות מבהירה לי שגם הג'ינג'ית זוכרת את המצלמה ואני מהיר מדי לטעמה, זה כואב לרכב מהר, עכשיו צריך לתאם הורדת
מהירות מיד אחרי שיא הסיבוב דווקא במקום שמבקש המון גז ולהספיק לעבור מתחת למצלמה במהירות הנכונה, אבל מה המהירות הזאת
לעזאזל? בועט שני הילוכים למטה משחרר קלאצ' בדיוק עם בלם היד והרגל ריקוד מוכר המנוע והבלמים מגיבים בתיאום המהירות יורדת
ל-70 מחט הסל"ד נשארת בתחום הטוב למאה המטרים הבאים עד לנקודה הבטוחה להאצה מחודשת. הג'ינג'ית נצמדת אלי מאחור
ומתרחקת שוב אינרציה וגרביטציה חברות טובות ויש לכולן מקום על מושב האופנוע. הגודל כן קובע.

לפני שבוע עברנו ביחד טסט, לא סיפור גדול אם נשווה אותו למפלץ הזקן והטוב שהיה לי או לקרנף הכבד, ועדיין נחמד לראות שהבוחן
ניגש בחשש לאופנוע ומפחד להוריד אותו מהג'ק לא כמו שעשה לקטנוע שהיה לפני בתור. הגודל קובע.

מגיעים הביתה ואני מכסה את האופנוע בכיסוי לשנת לילה מאוחרת, זה לוקח לי כמה דקות טובות, הגודל, אתם יודעים....
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71083768_10157451680228548_6256797636850876416_n.j pg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQl1CchHIcLuEElC1KC2HVNJ0CO9yNXT6RaMjXK38yC-QA4_Ao1x2BsjKzXJcdm6qPQ&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=26e7aab2665325e7cb6e7ad37ff4950e&oe=5DF8BF7F

AsafA
01-10-2019, 08:44
שנה טובה קפטן

lokimonster
01-10-2019, 10:09
שנה טובה שושנה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
03-10-2019, 07:33
סליחה לאלה שאני תמיד זוכר את הפרצוף שלהם אבל אף פעם לא את השם.

סליחה גם לאלה שלא תמיד זכרתי למרות שנפגשנו.

סליחה למי שאני לא מכיר מאחרי הכינוי או לא משייך את הכינוי לפרסונה.

סליחה לכל מי שהבטחתי ושכחתי לקיים וסליחה לאלה שלא זיהיתי מתחת לקסדה.

סליחה לכל אלה שנאלצו לחכות לי בכל טיול, גם כשבקשו להמריא.
סליחה לכל אלה שקראתי להם אופנועניי פלסטיק כי הם לא עמדו בסטנדרט של אופנוען אמתי.
סליחה לכל החברות שמצירות רכבים על שני גלגלים שהן לא ורסיס.
סליחה לכל רוכבי הקטנועים (גם T מקס זה קטנוע) על היחס שלי אליכם כל השנה.
סליחה לכל הבנות שהשתמשתי בכן בתור דוגמה שלילית, אתן באמת המין החזק. ולא לדעת להחנות זו לא חולשה!
סליחה לסבתא ננה שהבאתי דברים בשמה למרות שאני עמדתי מאחוריהם.
סליחה לכל מי שחשב שאני מתנשא, מזלזל, או שיכור מהריח של עצמי.
סליחה לכל היצורים מעופפים שסיימו חייהם בטרם עת על המשקף שלי.
תודה וסליחה לג'ינג'ית שתמיד איתי באש ובמים, גם אם דילגתי על תחנת דלק למרות שהיה לנו פיפי, שסבלה בעוז ואהבה בחום,
ושותפה לכל תעלול ונכונה לכל הרפתקה, פרטנרית וחברה אמתית!
וסליחה אחרונה לכל מי שנפל קורבן לי, לציניות שבי, להומור הקלוקל והלא ברור, לאלה שלא הבינו ונפגעו, ואלה שחושבים שעשית להם רע.
פשוט סליחה.

lokimonster
03-10-2019, 08:38
סלחתי

סליחה על הבייצים של החתול שאותן אני בדרך להוריד.

סליחה על ההומור המופרע שלי שתמיד מצחיק אותי אבל לא תמיד אחרים מבינים.

סליחה שאני לא מת על קוואסאקי.

סליחה שאני לא על סוזוקי.

סליחה שאני לא מרגיש אשם אבל מתנצל.

סליחה שאישתי צריכה שמיכה.

סליחה לכל מי שפגעתי לא בכוונה.

סליחה בנות אם אני קצת שוביניסט

סליחה אם אני כותב שטויות במיץ.

סליחה מהעולם על זיהום האוויר

סליחה טבעונים אבל אתם מגזימים.

סליחה נער הפלא שאותך אני מאכזב בימים אלה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191003/b8b15059bc4d6b5d45f1ef22b0370c7a.jpg

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
03-10-2019, 15:20
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71313874_10157462452038548_174254992226516992_n.jp g?_nc_cat=109&_nc_oc=AQlUa2LxwTaltmIMd17NkODNOVDxVywg79b84VJrsEG MEgsF0vkIBmUER75p3paf5a4&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=c02ece9cc00034f30b2f062f42a96754&oe=5DF11CDC

השושנים
05-10-2019, 07:41
26200 ק"מ

שישי מוטורי, זה התחיל בפינה שהייתי צריך לסגור בעבודה בנק' מסוימת בשטחים, יציאה מוקדמת כשא' מבטיח להגיע בזמן,
הזמן חולף לאט וא' מגיע בזמן...יציאה לכיוון רחוב שוקן ת"א, כמה שאני שונא את תל אביב, נשבעתי שכף רגלי לא תדרוך שם
בין מאי לדצמבר בגלל הלחות והחום, אבל א' סידר לנו לרכיבת מבחן על הסופר טנרה להלן הסופר.

הרכיבה לשם דרך הכבישים הכי טובים בארץ לאופנועים והכביש מאלון שבות למחסום היא הדבר הכי קרוב לחו"ל שנמצא בארץ
אם מחשבים את מבוא חמה לחו"ל. החיילת במחסום כבר מזהה אותי ומאפשרת לי לעבור בלי להוריד קסדה.

בתוך המאפלה (ת"א) סדום ועמורה, אופניים ושאר חשמליים נוסעים כאילו הכביש שייך לאבא החורג שלהם שמעודד את האימא
לעסוק בכל עבודה מזדמנת שמתמצא ברחוב בשירות הציבור.

גם הרכבים התל אביבים לא הכי, וא' טס לו בליווי הוויז לא מודע שבלעדיו אני אבוד.

בשוקן הפתעה, לא כלי אחד אלה שתיים הסופר-1200 וה-700 החדש, א' בוחר בגדול ואני מביט בחשש ב-700 שנראה לי גבוה
מדי, שויין אסור להיראות חלש אז אני עולה בגבורה על האוכף, ומרגיש שלא כצעקתה, הכל בסדר שם למעלה. יוצאים לאיילון ומשם
הדיבור על נס הרים, קיבלנו חצי שעה לכלי היינו שעה לשניהם תוך החלפה באמצע, על השוליים האיילון א' עוצר חשבתי בעיה בוויז
אולי המוזיקה שהוא מתעקש לשמוע לא לטעמו, "נחליף" הוא אומר "לא מתאים לי" למרות שחשתי די נוח על ה-700 אותי עניין דווקא
הסופר, אז שוב יוצאים לדרך. בצומת נחשון אנחנו מבינים שאם אנחנו רוצים להיות בסדר נצטרך תכף לחזור בכדי לעמוד בזמנים,
אבל איך אפשר בלי קצת שבילים? מאחורי תחנת הדלק קורץ לנו שביל נחמד ואני עם 1200 סמ"ק לא ממש מוכרים, 280 ק"מ
נטו ובתכנית מנוע ספורט, שאף אחד מאיתנו לא זכר איך מחליפים נכנס לשביל עם אופנוע לא שלי שכל נזק כך נאמר לנו עלינו...

סבבה הסתדרתי ואפילו מצאתי את קצה השביל בכדי לחזור לכביש אז איך היה?

אז ככה נתחיל מהסוף, בשבילי היום הכי טוב ורסיס, אבל אם רוצים לרדת גם לשבילים כמו בתמונה הסופר טנרה הוא הבא בתור,
טוב לדעתי וטעמי מהאפריקה והרבה יותר טוב מהטרייסר.

הפתיע לטובה הטנרה 700 למרות שהוא לחלוטין לא מתאים לי. בכביש הורסיס מנצח בגדול בכל הפרמטרים, למרות שהסופר לא נופל
ממנו בהרבה, בכביש משובש הוא פחות נעים, ומחוספס מהורסיס, אבל טוב מהאפריקה, במהירות גבוהות היו נדנודי ראש ויכולה שמירה
שלו בסיבוב והטיה פחות טובה מהורסיס והוא שואף להתרומם וצריך יד יותר נמרצת להחזיק אותו בקו.
הוא מאד אינטואיטיבי ויש יותר ותכניות ניהול מנוע, אני רכבתי על הספורטיבית שהייתה מצוינת, רכבתי ללא ארגזים כך שאני לא יודע להגיד
מה ההשפעה שלהם על הרכיבה. הסופר נכנס למקום 2 אצלי עד שאחליט כמה בוער לי לרדת לשטח.

חזרנו חזרה למטרו הזדכינו על האופנועים ויצאנו לבקר את יבואן נורטון בת"א שהוא חבר, שלום שלום התרשמו גם מליין האופנועים שנמצאים
אצלו ואני נשבע שאם הייתי היום בתחילת הדרך אחד מהם היה שלי.

חזרנו לי-ם בדרך המהירה כשעל כביש 1 בארבעים דקות הנסיעה נתקלנו בשתי תאונות אופנועים מצערות, הפיינלה של היום הייתה מפגש
מועדון ה-5 שעלה לבקר בי-ם, יום כייף!
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71520098_10157465210273548_6126634113165164544_n.j pg?_nc_cat=107&_nc_oc=AQnFZrCZ3QGb2A4YlhbGnqo6I1g_YXoiULqSexIir7d wQMfNreJsbuzLyi1QMFS8jNc&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=903ee78e6ba3038ee418cdf4931dc812&oe=5E2170AD

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71297565_10157465210648548_6038835386677985280_n.j pg?_nc_cat=108&_nc_oc=AQn0BBBrAjEKRB09H7iFJoYSIcrXSZjIjfWnYezqDVh a1Ycv-EzjGfZMn5T4_6oN2sc&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=bc6c6296b4b34515d0afdde55eb1e508&oe=5E2AED6B

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71401967_10157465211158548_1601056876148031488_n.j pg?_nc_cat=110&_nc_oc=AQkFEbdqkghUyXYpE3oRakWHk9OlQC2egCcKYcNPfoK C1BNS1j35HedGPXJffXa3kZc&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=ab50da37862a78ea08f88da9b0b06fc7&oe=5E264319

AsafA
05-10-2019, 08:53
תנוחת הריכבה של הסופר הייתה נטרלית מידי עבורי והמנוע הזכיר לי רכב חקלאי.

ה-700 הפתיע בענק. כלי מדליק, חתיך, מנוע נמרץ, תנוחת רכיבה קרבית, מיגון רוח יעיל ויכולת שיוט בקצב מהיר מהמצופה. בנוסף נדמה שיש לו יכולות שטח אמיתיות. התאהבתי.

קידוזו
07-10-2019, 00:25
תנוחת הריכבה של הסופר הייתה נטרלית מידי עבורי והמנוע הזכיר לי רכב חקלאי.

ה-700 הפתיע בענק. כלי מדליק, חתיך, מנוע נמרץ, תנוחת רכיבה קרבית, מיגון רוח יעיל ויכולת שיוט בקצב מהיר מהמצופה. בנוסף נדמה שיש לו יכולות שטח אמיתיות. התאהבתי.

עכשיו אני צריך להגיע לת"א לנסיעת מבחן.
ושאלת קיטבג.
כשמדובר באותו אופונוע אדוונצ'ר \ דו"ש- עד כמה צמיגי שטח (נניח 50/50) מורידים מרמת האחיזה יחסית לצמיגי כביש, בכביש.
אני יודע שאם אקנה כזה הוא יבלה בטיולי שטח ומטרידה אותי השאלה עד כמה הפער באספלט מגביל.
בתור נקודת התייחסות כללית...קצב רכיבה של הטיול האחרון בדרך אלון הוא ריאלי לצמיגים כאלה?

AsafA
07-10-2019, 00:58
יש צמיגים איכותיים ורכים שיודעים לספק אחיזה טובה בכביש ובשטח. החסרון שברכיבת כביש מהירה הם נגמרים מהר. מאד מהר.

השושנים
07-10-2019, 07:36
הערכה שלי שה-700 יתמודד מציין בשטח אבל יסבול בכביש כיוון שהוא יחסית קל, ובנימה אישית, שטח זה דבר כללי מאוד
זה יכול להיות מעלה גיבורים או נקיק נבוכים, או שביל קק"ל בדרך בורמה בעלייה לי-ם, או טיול שטח במדבר יהודה בשבילי
טנקים, או לחצות את מדבר נמביה לאורכו. תנסה להבין עם עצמך מה אתה רוצה וכמה בפועל תעשה את זה ומה היחס
שהאופנוע יבלה בכביש/שטח.

היום אני מבין שאם הייתי רוצה להחליף את הורסיס בכלי שיודע לרדת לשטח הייתי לוקח את הסופר טנרה ולא את האפריקה
(הישן) על החדש אני אעשה רכיבת מבחן, מהסיבה הפשוטה הסופר נותן לי רכיבת כביש טובה מהאפריקה וההבדל ביניהם בשטח
לטובת האפריקה פחות יורגש בשימוש אצלי, ככה שבעצם רק אתה תדע להתאים את האופנוע לצרכים האמתיים שלך.

NAOR2207
07-10-2019, 08:55
או שביל קק"ל בדרך בורמה בעלייה לי-ם ..

למבוכתי כי רבה גיליתי לאחרונה כי גם את החלק היותר טכני של בורמה (בואכה בית מאיר) שיטחו לשביל קק"ל קל
לשמחתי גיליתי על הדרך את משלט 16 ו 21

חוצמזה גם בורמה לפני 38 מכילה שעשועים כמו הסרפנטינות אז במיטוטא ממך אל תזלזל

השושנים
15-10-2019, 08:17
26670 ק"מ

"יהיה מבול שניקח את חליפות הסערה?" כך הג'ינג'ית לפני היציאה.
אני ככלב צייד מאומן יוצא למרפסת החמה מרחרח את האוויר החם והיבש, "לאאאה, לא ירד גשם, חבל"
הבעיה בגשם בעונה הזאת שאלה גשמים ראשונים, הכבשים שטרם נשטפו במלואם מציפים את הג'יפה שמסתתרת
בתוכם והופכים את שכבת האבק שעליהם לעיסה חלקלקה ומסוכנת, רוכבים לחברים ע"י ק' גת במושב שתולים.

כל האבירים רוכבים על קופסאות פח מלווים הצאצאים ויורשי העצר, רק בג'ינג'ית ואני רוכבים בזוג, חם אז אני הולך
על הימור כפול כי שכחתי להטעין את הדיבורית יש 18 שעות עבודה אז בטח עשיתי רק חצי....".

שומע מזיקה ווייז ביחד, מרפי והעננים לא נראים באופק, כמעט שבע בערב וכבר חשוך, איפשהו ליד טל השחר נדמה
לי שאני נע בתוך נחיל מעופפים התפוצצויות במשקף ובקסדה, ואז אני מבין גשם, חם והגשם בצורת תרסיס לא פוגם
הרכיבה הכביש חדש וישר וקצת אחרי הפניה לכביש 7 הוא נפסק לחלוטין, לא נורא, בסיבוב למושב שתולים הפסיקה
הדיבורית לעבוד, 1-אני 0-מרפי.

הגענו עצרנו אכלנו טוב ועדיין קצת טפטף ברחנו מהר להספיק להגיע לפני המבול, כבר ביציאה התחלנו לראות את מופע
הברקים מרשים עצמתי כמו הופעה טובה, בשטחים החשוכים של הכביש הבין עירוני זה מחזה מרשים, חם ואין עדיין זכר
לגשם, מכל עבר מתפוצצים ברקים, מדרום ממזרח חוטיים מאירים מדהימים מופע אור קולי משגע, הרי י-ם מוארים מדי
פעם כשהסערה ממש מעליהם, אנחנו מתקדמים בקצב מעולה כשאני דרוך ומחכה לכל, הדאגה שלי זה לטלפון החכם שלא
יתרטב אם נתחיל לספוג מים ואני חושב על אסטרטגיה לאן להימלט שנעצור ונכניס אותו לארגז האטום, בינתיים יבש
אז אני ממשיך, העליות לי-ם לא מהירות כתמיד כתמים על הכביש מבשרים לי כי גשם כבר ירד ואני לא רוצה להיות מופתע
משלולית חלקלקה, מופע הברקים נחלש והבית כבר קרוב, ואז הבטן מתחילה להציק לי, מעי רגיז שהעמסתי עליו מכל טוב...

מגיע עד לבית חונה את האופנוע ללא קשירה וטס הביתה, נרגע לוקח את הכלבים למטה עוטף את האופנוע טוב וחוזרים
לג'ינג'ית, אני-2 מרפי -0.

קידוזו
16-10-2019, 13:26
המידלנד שלי מג'עג'עת. חבל שלא נכנסתם לקפה.

השושנים
20-10-2019, 18:32
https://www.youtube.com/watch?v=X2XU-wh_G_I

הבחור הזה מצליח להגיד בדיוק את מה שאני מבין וחושב, שווה צפייה.

קידוזו
22-10-2019, 21:15
צפיתי והוא משוכנע במספר דברים:
האופנוע קל לרכיבה
נוח מאוד
טוב למרחקים ארוכים
יש כוח אבל מתון
בקרות כמו של הגדולים
זול יותר
נאה לעין
הוא מדבר על הדגם היקר יותר.

יכול להיות שבתור ספורט טורינג הוא בטופ מבחינת תמורה להשקעה.

השושנים
23-10-2019, 07:54
האופנוע קל לרכיבה
נוח מאוד
טוב למרחקים ארוכים
יש כוח אבל מתון
בקרות כמו של הגדולים
זול יותר
נאה לעין

אחד הדברים הכי טובים בורסיס זה שכולם משבחים ומפארים את המתלים הקונבנציונאלים ואכן
אצלי באופנוע ניתן להגיע לכיוון מושלם לכל מטרה, אחרי שלמדת את התורה ניתן לשנות את כיוון המתלים
ידנית מהר מאד ללא צורך באלקטרוניקה מיותרת (לדעתי). אבל...והיתרון הגדול המתלים האלקטרונים
שהם יודעים לבצע שינויים מהירים גם תוך כדאי תנועה לפי סגנון הרכיבה ומהות הכביש, שזה נהדר
ומגיע עם תג מחיר. מי שרוצה לשדרג את הרכיבה שלו מהדגם הרגיל במחיר הנוח, ולעלות כיתה למגמת
האלקטרוניקה יקבל כלי עם הטבות...ועדיין המחיר נמוך מול כלי אירופאי עם שכלולים זהים.

לדעתי המשוחדת והמבולבלת בעליל, מדובר במועמד רציני שלא נופל בכלום מהאחרים ומציג מעטפת יתרונות
ייחודית. טוב ממנו (לחלק מהרוכבים) הבימר החדש XL1000 שזה אופנוע למשוגעים עשירים, כל השאר זו
מערכת שיקולים אישיים של יפן מול שאר העולם.

lokimonster
23-10-2019, 08:31
אם יש משהו שאני לא רוצה זה אלקטרוניקה.

לצערי היום כמעט ולא ניתן לברוח ממנה ומי שמשלם את המחיר הם בעלי הכלים המשומשים.

בניגוד לעבר שניתן היה להחזיק כלי עשרות שנים מקסימום לייצר או לתאם חלק חליפי היום הכל ממוחשב וכמעט ללא יכולת "תמרון".

העתיקים שבניינו יבינו על מה אני כותב.

השושנים
23-10-2019, 09:52
אם יש משהו שאני לא רוצה זה אלקטרוניקה.

לצערי היום כמעט ולא ניתן לברוח ממנה ומי שמשלם את המחיר הם בעלי הכלים המשומשים.

בניגוד לעבר שניתן היה להחזיק כלי עשרות שנים מקסימום לייצר או לתאם חלק חליפי היום הכל ממוחשב וכמעט ללא יכולת "תמרון".

העתיקים שבניינו יבינו על מה אני כותב.

רכב לכל החיים, Billet To Last איכות של פעם, כבר לא בונים אותם ככה...זיכרונות של מבוגרים ששונאים שינויים.

אומרים שיין משתבח עם השנים, ממוחים מערכים שליין יש "סוויט פויינט" שמעבר לה היין מתקלקל, ברזל פלסטיק וגומי
מתפוררים. טכנולוגיות משתנות ואפילו האלקטרוניקה מקבל שינויים.

מי שזוכר את המחשבים של שנות התשעים שהיו מתרסקים כל שני וחמישי וטכנאי המחשב היה החבר הכי קרוב שלך,
היום זה כבר לא ככה השתפרנו. הזיכרון שלנו לא.

לזיכרון האנושי יש נטייה לשכוח את החסרונות ולעשות אידאליזציה לדברים, הסוכר היה יותר מתוק, והמלח היה יותר מלוח.

הכלי שלנו לא משתבח עם השנים, להפך הוא מאבד כוח מאבד נוכחות, מצטלק סופג בקיצור מרגע שהנעת כלי חדש אתה במירוץ
עצמי לקראת הקריסה הגדולה. כלי חדש מאבד ערך מהר, זה נתון שצריך להתמודד איתו, כמו עם האלקטרוניקה, שלדעתי משפרת.

מי שעושה שיקול כלכלי נטו, לא יקנה כלי מהחברה, אלה יקנה יד 2 חדש עם מעט ק"מ וישתדל למכור אחרי שנה שנתיים ולעבור
לדבר הבא, מבחינה כלכלית זאת תהיה שמירת הערך הטובה ביותר וניצול המשאבים בצורה הכי יעילה. זה לא מתאים לכל אחד.

אפשר לקנות כלי חדש להחזיק חמש שש שנים ולמכור כיד 1 משומש היטב, שהחיסכון יהיה בכך שסחטת את הלימון עד הסוף ניצלת
כל ק"מ באמינות ומכרת רגע לפני המשבר הגדול כלי שמור ללא הקצפת של כלי חדש.

בעלי כלים משומשים משלמים על טעיות של אחרים שניצלו אותו ככלי חדש, משלמים נפילת ערך של יד נוספת ושל שנתון נופל.

היום בתוך המגוון המוצע של שלל יצרנים יקרים וזולים כל אחד יכול למצוא את הנישה שלו, אפשר לקנות בימר ישן במחיר של יפני
חדש, אפשר ייצרן סיני אלמוני עם שם של פעם מהחברה במחיר של משומש מבית טוב, כל אחד והשיקול שלו, וכן המחירים יורדים
ועוד ירדו. כמו בשוק המכוניות תהיה הצפה של מושמשים, ירידה במחירי החדשים (גם מבצעי יבואן זה ירידה במחיר) שוק של קונים.

אז מה נרים ידיים, לא נאמין באלקטרוניקה ובטכנולוגיה, גם אני הייתי שם, היום שיניתי דעתי, פעם היית מכונאי שעובד עם פטיש ומברג
היום המכונאי עובד עם מחשב ותכנה וזה לא ייעצר שם, אנחנו לפני עידן האלקטרוניקה חשמל ונהיגה עצמית, לשם זה הולך.

הפתרון הוא לייבא רכב אספנות אמין לוותר לחלוטין על הקדמה וליהנות כמה שאפשר, או לאמץ את השינוי ולהיות חלק ממנו.

אגב לכל בעיה אלקטרונית יש פתרון אלקטרוני.

lokimonster
23-10-2019, 10:12
כשהולך חיישן הפתרון זה חיישן
כשהולך מחשב הפתרון זה מחשב.

לכאורה המערכות אמינות בפועל מיקי איבד את הבלמים בגלל משאבת ABS
מיקי גם החליף משאבה בGTR כי היה צריך.
ערן גם איבד בלמים אני מקווה שזה באמת רק אוויר ולא משאבת ABS (שתיהם על בימרים)
לי היו בעיות עם הABS בGTR עד היום אף אחד יודע להצביע על מה ( חיישן הוחלף ספק צמה מקווה שלא משאבה).

וזו רק מערכת אחת חשובה שאחרי עשור נדפקת.
העלויות גבוהות בעולם ופי ארבע בארץ הקודש וזה עוד חלק שקשור לבטיחות.

פעם מנוף ספוגי היה מצביעה על תקלה והאיתור שלה סופר פשוט ובר תיקון כי הכל מכני ופשוט.

מי כמוך יודע שעל יאווה עם קצת ידע טכני לא היו נתקעים מקסימום מחליפים פלטינה ( בכוונה מקצין אבל זה נכון) וגם היום היה ניתן לרכוב איתה.

אז נכון שהתבגרנו והיום אתה על וורסיס חדש ואני על NC כך שיהיה לנו עשור של חסד.
אבל ברור לשתינו שתוך כמה זמן נעביר את הצרה לרוכב הבא או אחד אחריו כי השיקול יהיה למכור לפני גיל הבלות ואת הכסף שנחסוך לתיקונים כבר נשקיע בסוס צעיר יותר חס ושלום עם רכיבה אוטונומית.

השושנים
23-10-2019, 10:45
כשהולך חיישן הפתרון זה חיישן
מחיר של חיישן לא בשמיים בחו"ל לא במחירים של הארץ וכן חלקים מתקלקלים זה לא הפתעה.
כשהולך מחשב הפתרון זה מחשב-גם מחשב ניתן לתיקון ומחשב לשמחתנו לא הולך כל יום כמה פעמים הלך לך מחשב?.

לכאורה המערכות אמינות בפועל מיקי איבד את הבלמים בגלל משאבת ABS
מיקי גם החליף משאבה בGTR כי היה צריך.
בן כמה האופנוע של מיקי ובן כמה החלק ומה עבר עליו עד ההחלפה?
ערן גם איבד בלמים אני מקווה שזה באמת רק אוויר ולא משאבת ABS (שתיהם על בימרים)
לי היו בעיות עם הABS בGTR עד היום אף אחד יודע להצביע על מה ( חיישן הוחלף ספק צמה מקווה שלא משאבה).
שוב אתה מדבר על אופנוע בן עשור ויותר עם למעלה ממאה אלף ק"מ, ב-GSX 400 שלי הפיק אפיים שלי הלכו גם אז?

וזו רק מערכת אחת חשובה שאחרי עשור נדפקת.
העלויות גבוהות בעולם ופי ארבע בארץ הקודש וזה עוד חלק שקשור לבטיחות.
בחו"ל ניתן לתקן כמעט הכל, גם לארץ זה יגיע...

פעם מנוף ספוגי היה מצביעה על תקלה והאיתור שלה סופר פשוט ובר תיקון כי הכל מכני ופשוט.

מי כמוך יודע שעל יאווה עם קצת ידע טכני לא היו נתקעים מקסימום מחליפים פלטינה ( בכוונה מקצין אבל זה נכון) וגם היום היה ניתן לרכוב איתה.
כן אבל היאווה הייתה מתחממת, מסריחה, דו"פ בעייתית בבלימה ואיטית להחריד, התקדמנו קצת לא?

אז נכון שהתבגרנו והיום אתה על וורסיס חדש ואני על NC כך שיהיה לנו עשור של חסד.
אבל ברור לשתינו שתוך כמה זמן נעביר את הצרה לרוכב הבא או אחד אחריו כי השיקול יהיה למכור לפני גיל הבלות ואת הכסף שנחסוך לתיקונים כבר נשקיע בסוס צעיר יותר חס ושלום עם רכיבה אוטונומית.

אתה לא תחזיק אותו עשור, ואף אחד בעולם לא מחזיק היום כלי לעשור אורך חיים ממוצע בחו"ל של כלי רכב הוא 5 שנים
והיצרנים לא בונים אותו ליותר זמן, ראה מה קורה לפלסטיקים בפיאט או לאורות הקדמיים, הרכב מתכלה מבחירה לטובת מחזור.
לכן המחיר הזול החומרים הירודים כי היום מחליפים לחדש הכל פלאפונים מכוניות אופנועים בגדים דירות היום אף אחד לא רוצה
ישן כולם רוצים חדש ועדכני, וזה מה שמסופק ללקוח במחיר. אין אופנוע לכל החיים זה לא רלוונטי. אז אם בחרת ישן תתכונן לתקלות
חיישנים יקרסו, המחשב יתייבש, הכל יתפורר כי כל החלקים שעל האופנוע שלך יש להם תאריך תפוגה קצר מבחירה.

lokimonster
23-10-2019, 10:50
ופה במעבר חד לשקר הירוק.

ויש לי פיאט אני במרוץ נגד הזמן והפלסטיקה.
אבל מאידך זו פיאט אזיקונים דוקטי וסטריאטיפים שכנראה נכונים

השושנים
23-10-2019, 10:57
ופה במעבר חד לשקר הירוק.

גם אני לא בעניין של מריחואנה...

ויש לי פיאט אני במרוץ נגד הזמן והפלסטיקה.
אבל מאידך זו פיאט אזיקונים דוקטי וסטריאטיפים שכנראה נכונים

...

nimi9
23-10-2019, 11:43
האופנוע קל לרכיבה
נוח מאוד
טוב למרחקים ארוכים
יש כוח אבל מתון
בקרות כמו של הגדולים
זול יותר
נאה לעין

הוא לא היחיד ;-)

http://fullgaz.co.il/?p=149516

http://fullgaz.co.il/wp-content/gallery/2019-10-20-kawasaki-versys-1000-v3-0/Kawasaki-Versys-1000-V3.0-023.jpg

השושנים
27-10-2019, 14:07
26867 ק"מ

טיפות של גשם מפתיעות אותי, אני אוהב לרכוב עם משקף פתוח, משקפי השמש מספיק גדולות לספק הגנה ממעופפים שמחפשים משטח
נחיתה על הפנים שלי, האוויר הירושלמי מלטף אותי מתוך הקסדה, ואז פאצ... טיפה ועוד אחת ועוד אחת הכביש מתכסה בשכבה רטובה,
אני מזכיר לעצמי שהכביש טרם נשטף כהלכה מהקיץ שעזב אבל אני מתעקש שלא לשנות את בקרת המשיכה למצב "גשם" עדיין לא, סימון
התערבות המערכת לא נדלק זאת אומרת שאני עדיין עושה הכל נכון. יד ימין רגישה המבט קדימה רחוק, מקדמי הגנה טובים יותר ופחות
שינויי נתיב, רכיבת גשם, עדיין עם מעיל הקיץ, שזאת לו העונה האחרונה שאני אלבש אותו, בתכנון כבר מעיל הקיץ הבא שיירכש בקרוב.
ריח טוב של אדמה רטובה ואוויר צלול, הלוואי והייתה לי עוד שעה למשוך ככה...

NAOR2207
27-10-2019, 15:00
מי שלא רכב אתמול חפרמוץ.
נקודת עניין שגיליתי באינטרנט והייתי חייב לבדוק הכצעקתה.
החלטתי לבצע גיחה - בן שמן - המאגר ליד כפר בן נון - דרך בורמה - תעוז - נווה שלום. בקטנה.
הגשם של אתמול ניקה לגמרי את האבק של הקיץ וגם חלק מהמטיילים.
ריח של גשם ומזג אוויר של אירופה. גופיה מתחת לרשת המיגון כי אני מפונק.

אחלה נקודת עניין

https://i.postimg.cc/Z52vSqg6/7.jpg

אפילו אתה יכול לרכוב לשם.

בדרך חזרה יצאו קריאות "אווץ'" "אווה" "איי" "אוי" מהטיפות. קסדת שטח.
איך שנכנסתי הביתה התחיל מבול של ארבע שעות.

קידוזו
28-10-2019, 00:37
חפרמוץ לקודקוד: על מה כבודו רוכב?

NAOR2207
28-10-2019, 07:25
נבלה שמשייטת על שמונים ומגרדת את ה90.
בגלל זה היא לבד :c0204:

הפלג הצפוני
30-10-2019, 21:27
יש עוד נבלות משוטטות בשבילי הארץ,אף הן עם ויטמינים מעוררים.

קידוזו
30-10-2019, 22:45
נבלות לא עושות שמח.
כלי ישן, נשמה.

השושנים
10-11-2019, 09:13
27359 ק"מ

סופ"ש מוטורי, זה נחמד מאד שכל הנסיבות מצטרפות למארג מושלם אחד, זה לא קורה הרבה אבל כשזה מתרחש התוצאה קסומה.
אני ורכב הרבה וזה סוד גלוי, בדרך כלל המטרה היא הרכיבה והיעד הוא סוג של תירוץ, אז החלטתי לגוון, יעד מיוחד שרציתי לבקר הרבה
זמן ממש בחצר האחורית שלנו, חברה טובה ולוז קצר יחסית שמסתדר טוב עם הכל.
א' הפתיע, לא, הוא לא הגיע בזמן שקבעו והוא האריך מיוזמתו, אבל הביא איתו את האישה חברה לג'ינג'ית אז בוקר, מזג אוויר מושלם
ורכיבה מזרחה לים המלח, לבדוק קצת גרפיטי חוקי באיזור חוף קליה, הוספנו גם מאלבי בצוקי דרגות ככה בשביל הכייף.
מוזיקה טוב באוזנים כביש יחסית פתוח ו...זה באמת בחצר האחורית כבר הגענו, האדמה הרכה יחסית והשטח הלא מאיים עזרו לי לקבל
החלטה שאני יורד קצת לאדמה עם האופנוע "אדוונצ'ר זה לא האופנוע זה הרוכב - אסף 2019".

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75412335_10157566348223548_902728432570335232_o.jp g?_nc_cat=104&_nc_eui2=AeHh9pHauJXrB6n_xwckmifMBWV5geo45apZrnChj F52MIspCUk6YMKa_PjVfteDGWKkcJflELvx705FQpMNBIPzqZl mrrqxB_1qEEEpAAEdvw&_nc_oc=AQnH8Pk9xQq_AQVmVGj_0UbgLNiHzonv4pz0woFO7QX 2winq8_qdLEHGw3x6ySJJUyE&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=bd76ef07b7d6ef9a8863f47074a295c4&oe=5E5E024C

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/73409265_10157566348738548_7173280942704820224_o.j pg?_nc_cat=109&_nc_eui2=AeEo_rmQJFKUhYHrTWYTQ-Xt65tkx8omC9bMAk9keIqnKV_peSnWB5QZBMY5U6bpgJQ261HX aPA-B5ZmTEJ1MG_HUeov8EqLL89JS32Ti5Kp1w&_nc_oc=AQk7VCMImFjeEDbsybR-HcV3pS-hDsiJyNLL6KLe5eryYdVlvCfM7OUegCEaDV4YiZg&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=f8d3b6ed7dff10ac4e76c2ed0ee9de8e&oe=5E632B80

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/76685018_10157566346878548_4071513230059503616_o.j pg?_nc_cat=103&_nc_eui2=AeHJIaLHfDh092ofswQX22Y97Cz-JDEYMyzqVwhXmFGaqqlG7vm3LHVSHF7e4KRtyKxzUB7Fon17qx z13Exj-6IIp-09fj9zJ8U0kwcGKq41EQ&_nc_oc=AQlS4Zbj0Z6VHkVXeJqs3oHkSIClxNfNP0_Xkn3oQfW muPgI8dQ0JRTzmm1RApqg8b4&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=5428e69d6c3fbcf308eab03fc752b1ac&oe=5E650BF9

משם המשכנו לאכול מלאבי בצוקי דרגות היה נהדר, בריזה נעימה והמון נוף, וחזרה לכיוון הילטון ים המלח או מסעדת הלידו המקורית (חפשו בגוגל)

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75602771_10157566510613548_1641251267458105344_o.j pg?_nc_cat=106&_nc_eui2=AeEmPxScqnlM2dsZdT1aLK4moosfIRlvWiXc7jlkg VAhKTmCab1rYnvJvrlGh8luPh96yX8ihM0UT0Q1YAFLRu7VOy6 0itRD_b8PAxsD5kzWrg&_nc_oc=AQnGObKttM9CGTQiugwMHLTGeFH2FWoEQx1AL2PnuVA ypdYfUGKYK-gg__FLizE2cAI&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=f574e571d42f8f17a36886d900b1dae2&oe=5E5E8CD3

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/73475272_10157566510923548_858097035100815360_o.jp g?_nc_cat=110&_nc_eui2=AeHc02KFrYBEZatdarnYIjC1J2Jo-JNmnAw5adrsnDuzEtBO9kNe_X3VgKbTF2wMNhC84bePipPepXv w4b_J-F88jqc6FoUTbmsOOUUIoF_34Q&_nc_oc=AQm6n6BGXYIs8YRCL6TiM3X4GqwWIBWZyX8MAwpNKEk 3M3FSjVkoQbiVuS3ml3BUBTQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=bcb5a7fa67f8c9f88a8cfe62005af479&oe=5E4A622F

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/74832615_10157566511383548_2635424265339404288_o.j pg?_nc_cat=111&_nc_eui2=AeEjhe9KlfLbozcQoq2i4S2QHZQ9xFcagbNuHttZQ iKZasPdk6L_oTex0D6yGNWr8eLIFHoOU1kAsS4qhshCZhWgzib urTa33znA3Av37cw6HQ&_nc_oc=AQmPPD-PtAn9zWwweoupKA7ZqqcqycKjtRCLvr2YbgOgJWXka3nYR0xKo IZTlUlaBeQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=7b05c03f3f2f03dd3a457231f43b059d&oe=5E601107

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75472770_10157566509173548_9141670501775572992_o.j pg?_nc_cat=108&_nc_eui2=AeEKAalzw0unqw2Zsus7-Z3kASB6Rc1ALxbo8qCNZPaIgvWCRI-MS1ZwILWorEoe-wmVh80YTT0qOML8zZP_KX7ZXEJbVTQ-4T3pAqP2YaTS-g&_nc_oc=AQnxTRM_3NP4y38UBO4miHIyztVfSwBmXyiMkfIZ8oV j09f1SiuZzSMFw1VYboNd4QY&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=81ae6e22d98d71662ab559996c2a1f5f&oe=5E631CD5

בשבת הג'ינג'ית מוותרת, יותר מדי סידורים ועיסוקים קטנים בצהריים אנחנו אמורים לצאת לשפלה אז יש את הבוקר פתוח ופס חופשי
א' מצרף חבר עם ג'קסר והפתעה הגיע לפני הזמן....

הכיוון דרומה כביש 60 דרך כביש אלון שבות לצומת האלה, כביש מדהים מדהים מדהים אחד האהובים עלי בארץ, אז ירדנו אותו עד
למחסום ובגלל שהוא היה ריק ממכוניות עלינו אתו שוב ושוב ירדנו אותו חזרה, משהו התחבר לי ברכיבה הזאת הייתי ממוקד וחד ופרט
תחושה של קצת חוסר לחץ בקדמי (שכחתי לבדוק לפני היציאה) הכל פשוט זרם כמו קסם, תענוג מזוקק, הורסיס טס לו מסיבוב לסיבוב
בוחר לו את הקו המושלם לא מבקש להאט לפני הסיבוב יורד נמוך ועולה בזמן כאילו הוא מכיר את העבודה בעצמו, אני רק הצטרפתי
לחגיגה מהצד, המוזיקה בקסדה מתאימה את עצמה לקצב פשוט מושלם...

בסוף עצרנו בהר להתאוורר ולפמפם את האדרנלין החוצה ואז גם פגשנו אופנוע נדיר במחוזתינו בין עשרות האחרים החדשים והנוצצים

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75354891_10157569192628548_865979708838248448_o.jp g?_nc_cat=102&_nc_eui2=AeGeteH5XKMACBh5Gu3uKYFk1JNUUaolTsc_N5MpC o0zwpAN1fCmjyfn0leFuA37cpK7rO0OgKuGHq4K6rPory5NkfW Z2VYKBfw-PQRb_0RSVQ&_nc_oc=AQlYt6hTycdpvRvdRlTNre8tqQIrfPOS0x8dkWoI3w9 VkyqByhzL9NLXVQX1VkZyVsw&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=0c1deffe71cc39fd6c269eb1071a2d1a&oe=5E5B00A5

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/76695166_10157569192948548_5303097125117100032_o.j pg?_nc_cat=102&_nc_eui2=AeEtsloGQwplf8Z0uWw-4gmGAXC9czJ7C-f6neImzT-fsGQ79xMUUHSarvl0eSZHtwWqIKzvzwQBunuA875uGE6QdChNx MjcKnxlftqBpmgIbw&_nc_oc=AQnm4VUjOgoxBVW94W_yleJtAIo2qUPOtxqgFOLSbiQ powTDX-BouH94776TBdknf0s&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=545608cd01c25f6d968c5109c3c502ff&oe=5E5854B7

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75418894_10157569192373548_3548651483471806464_o.j pg?_nc_cat=107&_nc_eui2=AeFE0IY0cvUNE20ZteUDwcHjCsep00Ea9hn-lUXihRpQEn0dm4YJ-JWGrt5I5wYXaEzWG2Tqs1PmAPKZMrVwNlLII2GD82F5RHTv_YP Rr_nIjQ&_nc_oc=AQndNnA3iHzhrnntZaUYA47ba0gHSuVO0q965aEwHdE lt-YohFG9PjSEL-6FWNsNWPo&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=6f1237c743aae1af35ebcb3156c41837&oe=5E8CE949

סופ"ש מוש....

קידוזו
10-11-2019, 16:19
אם אני קונה בסוף וורסיס זה בגללך...

lokimonster
10-11-2019, 16:24

ואז אני באמת אשאר לבד.

השושנים
12-11-2019, 08:34

דוגרי? גם אני....

השושנים
12-11-2019, 08:56
27654 ק"מ

443 כביש פתוח, הורסיס עף על עצמו, מרגיש אחיד מהודק רוח נעימה של בוקר שתהפוך לטורדנית מאוחר יותר הכביש מפתיע לטובה
בחללים הגדולים בין הרכבים שמאפשרים לנו להקדים את לוח הזמנים.

הפידבק מהכלי מושלם מגיב היטב לכל גחמה מרגיש נמרץ בהאצה מתון בבלימת המנוע ומשתף פעולה, שולח יד להנמיך קצת את המוזיקה
בקסדה ומחפש מראש בעיות שיש לפתור בהמשך הדרך, קצת אחרי מצלמת המהירות לכיוון ת"א אני ראשון נותן דרור למחשבות לרוץ מחכה
לפנייה הארוכה רכב הסעות כמאתיים מטר לפני בימיני שום רכב אחר מסביב מה שאומר שאני צריך להאיץ קצת על מנת שנקודת ההשקה
שלנו תהיה אחרי הסיבוב כששנינו מיושרים, מאותת בודק שהנתיב משמאלי פנוי ומתחיל הטיה מתונה, הקשת שלי מושלמת, המהירות גם
ויש לי המון כוח לצאת מחוץ לסיבוב ברגע שארצה ואגיש שזה הרגע הנכון, מתוך המוזיקה אני שומע את המנוע של הרכב מעלה טורים, כן
יש נהגים שחייבים להוכיח למישהו שהם הכי... אני רגיל אליהם ויודע להיזהר מהם מגביר קצת מהירות ומתרחק בעדינות לקצה הנתיב, והסתום
פשוט מיישר את הפנייה ופולש לנתיב שלי בלי שום סיבה הגיונית למעט אם קיים חוזה על ראשי ואני לא יודע, משלב לחמישי בבעיטה מהירות תגובת המנוע מידית ושמימית, הטיה נוספת של האופנוע ואנחנו נעלמים ממנו עוד לפני שהוא ממלמל אלללה הוא אכבאר....
מתיישר מתייצב מוריד מהירות וממשיך הלאה...לו היה לי שיער:

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75550380_2674385259291356_2793569350634700800_n.jp g?_nc_cat=108&_nc_eui2=AeEsVBB0B-zLokRt0aHLsf2s_kydSmL_vi15YbWCXolV8fswKKXHto3uiLYq XHWvLUTVFE1hFY4vPJjf8yJ9-O_UWS7GqAO8VDkBR1uZY6XR-w&_nc_oc=AQmZz_XBjR5hA0kNGDnfemsShd_od2ow-LcZFC_aRHNFeICiDzPB45Cg0GCGU_Nx0Kw&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=8e8079d46384b3ef0b812b862365f1e4&oe=5E8A321F

lokimonster
12-11-2019, 10:24
אני יכול להעיד שהיה לך שיער
מאחר שזה היה מזמן ולא היה פוטו-שופ זה כמעט בטוח שפטל לא ישבה לך על הראש מה שמותיר אותנו עם ALL NATURAL.

אם תרצה אצרף לך תמונות של ימים טובים יותר כשאני הייתי עוד בוועדת קישוט במקרה הטוב.

lokimonster
12-11-2019, 11:03
פטל ישבה לו על הראש
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191112/53266676ca58c6a43fe307007fffdac6.jpg

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

the striker
12-11-2019, 12:36
שושנים ? גדול, אחד הטובים

NAOR2207
12-11-2019, 14:51
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191112/53266676ca58c6a43fe307007fffdac6.jpg

וואו. בטח הוא לובש פדלפון ופלטפורמות

mudale222
12-11-2019, 15:12
:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::bigg rin::biggrin::biggrin: חזק

קידוזו
14-11-2019, 20:11
לא אמרתי כלום.

AsafA
14-11-2019, 21:30
יש לי תחושה שתכף נקבל עוד סיפור מעניין...

השושנים
18-11-2019, 10:17
28357 ק"מ-חופשה באילת

איך מכניסים ציוד חופשה ל-4 ימים באילת לתוך 2.5 מזוודות אופנוע בלי קשירה מיותרת מעל לארגז?

לכאורה משימה קלה למי שמבלה כמעט שבועיים בשנה בחו"ל באותם תנאים, נכון ששם מתווסף גם תיק נוסף אבל לידיעה
נסיעה לנופש בטן גב מצריכה יותר ציוד, או כמו שאומרת הג'ינג'ית "אני לא יודעת אם אני אצטרך את זה, אבל אני רוצה לדעת
שזה שם..."

אה כן וצירך גם תיק גדול לקניות לחזרה...אז החלטתי לאתגר את עצמי באריזה נכונה ולהימנע מהצורך לקשור תיק נוסף, סתם כי אני יכול, לקח לי לא יותר מפעמיים
למצוא את הנוסחה הנכונה.

הדרך לאילת 320 ק"מ מתחלקת אצלי כמו כל דבר חוץ מהעוף בצה"ל ל-3 חלקים, מהבית עד לצומת הלידו בואכה ים המלח.
מהלידו ועד צומת הערבה ומצומת הערבה עד למלון.

הדרך הצפופה הראשונה בתוך העיר והפקקים עם 3 ארגזים מונעת ממני לעבור בין המכוניות ולפצח את הפקקים הרגילים ולוקחת
קצת יותר מהממוצע, הירידות לכיוון ים המלח כבר פותחות את הלב ומבצעות הכנה לחופשה, בקטע הזה אני מנסה להתרגל שוב
לאופנוע במשקל מלא ולכיוון המתלים החדש שקיבל עוד שני קליקים להקשחת החלק האחורי בעקבות תוספת המשקל האופנוע מרגיש
מצוין ומהודק ובולע את כל מתחלואים שמע"צ ומזג האוויר זורקים לכביש. האופנוע מרגיש קצת יותר גבוה בעצירות למרות המשקל
ואני מחליט לנסות להשאיר את הכיוון הזה גלם ללא המשקל אח"כ סתם מסקרנות לגבי ההתנהגות הקשיחה יותר.

יום קודם תדלקתי את האופנוע וירדתי איתו למודיעין לאימון נהיגה מבצעית ברכב, מטעם העבודה שעון הדלק עדין מצביע על מיכל מלא
למרות שאני יודע שמדובר במצג שווא, שנתות המדיד מתחילות לרדת רק אחרי ש-10 ליטר דלק יקרים כמעט חצי מתכולת המיכל כבר
הפכה לאנרגיה ואז בקצב מוגבר השנתות נעלמות לך מהצג במהירות עד לשנתה האחרונה שמודיעה לך יש ל רק עוד 5 ליטר עד סוף
מיכל, בשלושת הליטרים האחרונים היא גם מתחילה להבהב, אז קצת אחרי המלונות עצרנו לתדלק להתרוקן ולשתות משהו. שם גם פגשנו
חברה ממועדון החמש שירדו לאילת עם הרכבים המדהימים שלהם.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78225299_10157593898188548_5521623965920919552_o.j pg?_nc_cat=109&_nc_oc=AQnHTxISm-gcjmMAvjUkaySbHtRx1EzFTh5OEFytL4ne-yb2VfHyI1aMyYOVs86fUQg&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=6468705566419d2c350b388ace0c1288&oe=5E831472

כביש ים המלח הוא כביש למתקדמים, ניתן לרכוב בו לאט לאט וליהנות מהנוף המדהים הצבעים והמראות וניתן גם ללחוץ קצת יותר ואז הכביש
המיוחד גם הופך את הרכיבה למהנה ומאתגרת שמצריכה יכולת רכיבה טובה. הריכוז והדופק עולים ואיתם ממד הכיף והנאה.

צומת הערבה משנה את המוד הנוף והכביש הארוך מצריכים פס קול מועלה והשלוב של נוף מדבר פרוס למרחבים מדהים ועם קצת דמיון אפשר
להשוות אותו למדבריות ארצות הברית בכביש 66 האגדי. המשחק שלי שם זה עם כלי הרכב, יכולת העקיפה של האופנוע הזה מדהימה, מהירות
השיוט הנכונה לאופנוע מציבה את מחט הסל"ד על 4500 רגועים ומהירים מהממוצע, אבל ברגע שצריך יד ימין מושכת בידית הגז והמפלצת
מתעוררת במשיכה מדהימה שמקצרת את זמן העקיפה ונותנת לרוכבים ביטחון רב ומרחק הגנה מהרכבים הבאים ממול. אז התחלתי לשחק בחתול
ועכבר כשאני מיירט רכבים בכמויות רק בשביל לראות אותם עוברים אותי שוב כשאני יושב אצל "כושי" בק"מ ה-101. עד אילת עקפתי אותם שוב.

וכשמזג האוויר השתולל בכל הארץ אני ישבתי לי על חוף הים...

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/75614095_10157593246348548_5383939580837756928_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQma7Oq-yScBlyA0gbkXF2qrqTBhxAeApl96QWHj-9tiqTY2Y9DaioeARkYpBD2LmA8&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=5e2eabca30099db7a437c6ee3046eaa8&oe=5E480C3F

השושנים
18-11-2019, 10:22
הדרך חזרה היית מאתגרת יותר בגלל הרוח שהייתה מכה בהפתעה מדי פעם אבל הנחישות והרצון והאתגר רק גרמו לי לחייך בתוך הקסדה
לג'ינג'ית רק נאחזה בי בכוח בכל פעם כזאת...

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/75233730_10157593601898548_5618599448381751296_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQlvRl5e-ATRcXh_ghCTjVpp2Bxn1NjfywQFOv-MFyvwEkw7Onn4HuCBOY4Vj9v2Vkg&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=f177747d72d2b7804bb2cd5cc948f627&oe=5E4CC2EA

ביציאה מאילת נתקלנו בשיירה של רכבי סיטרואן דה שבו עתיקות שעושות מסע חוצה ישראל מדן לאילת, צפירה בעקיפה וסימן שלום ביד פשוט כייף
לראות את המשוגעים כל אחד בדרכו מוצא את רגעי האור הנדירים והופך אותם להנאה צרופה, כל אחד והרעל שלו.

נישאר טעם של עוד, הדרך עברה לי מהר מדי והכלי הזה נוח, כלי הכי נוח שרכבתי עליו אי פעם.

erani99
18-11-2019, 14:08
... והכלי הזה נוח, כלי הכי נוח שרכבתי עליו אי פעם.
לא רכבת על הארלי, לא תבין.
מציע לך לעיין בשרשור "למי הייתם ממליצים לרכוש הארלי" :
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/3326-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%9D-%D7%9E%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%A1%D7%95%D 7%9F

השושנים
18-11-2019, 15:02
מה היה קורה אם היו לקוחים את הורסיס שלי ומשפרים אותו? לקחת כלי טוב מאד ולהפוך אותו למצוין אפשר?

אז לקחתי למבחן את הוורסיס האלקטרוני המשודרג מודל 2019 בצבע שחור (הכי מהיר)

אז איך היה, רוח חזקה קר (אני רוכב עם מעל קיץ) ו...

ישיבה ראשונה על הכלי מגלה לי שהוא גבוה בקצת מהורסיס שלי שזה סבבה, יש גם כוס שמן שמישהו שכח על הכידון,
לפי מה שהבנתי שכשביקשו מהמנסד לתכנן בלם חדש לורסיס הוא בדיוק שתה פיינט בירה ונראה לו הגיוני לשים את הכוס
של הבירה על הכידון במין חיבור מאולתר כזה ושימתו הסחים.

אגב הוא לא הפסיק שם ולקח מגן הפגנות שקוף מהיס"מ חורר אותו באמצע ותקע אותו בחזית לזכר השירות הצבאי שלו.

החלטתי גם להתגבר על הפחד שלי מהטכנולוגיה ולשחק בכפתורים, אז הדלקתי בטעות את מחממי הידיים לכוסיות, והצלחתי
לכוון גם את הכיוונים שחשבתי שאני צריך, האופנוע חשב אחרת והחזיר לי לכיוונים שמישהו אחר עשה, בקרות מתערבות 2
מנוע בכוח מלא, סבבה זרמתי, אח"כ הסבירו לי שצריך לכוון אותם כשהמנוע דולק לשרוף עודפי דלק...

יציאה לכביש מעצרת הגז חלקה ורגישה שהתגלתה אח"כ כדבר הכי טוב באופנוע, פרט לכך הרגשתי בבית, נכון צריך להתרגל
ללוח השעונים החדש, לתוספת כפתורי הכיוון שנספו, אבל אותי מעניינת דווקא הרכיבה, יוצא לנס הרים...

הרכיבה חלקה אבל רוחות עזות מונעות ממני ליהנות באופן מלא נדרשים המון תיקוני כיוון, המתלים נוקשים הכי נוקשים שרכבתי
עליהם והם במצב נורמל, אפשר לכוון לסופט או ספורט אבל התחושה נהדרת והדוקה הסיבובים באים מהר והתחושה היא שאני
מהיר בלל כמות מדויקת של גז ותגובת מעצרת טובה יותר, הבלמים נהדרים וחזקים ומאפשרים בלימות לתוך הפניה, אני מעדיף
בחירת קו מדויקת ובלימת מנוע אז רוכב בהילוך אחד נמוך יותר מה שמאפשר לי להיות מספיק מהיר. האופנוע משדר שחרור,
"תעשה מה בא לך אצלי הכל בסדר...."

כן מדובר באופנוע מצוין, שיחוק אדיר, טוב משלי, אבל האם הוא עושה לי חשק להיכנס לסוכנות ולהחליף?

אין לי תשובה חד משמעית, אם הכסף לא היה משחק תפקיד, אין ספק שכן, להחליף טוב מאד במצוין, זה תמיד כיף, אבל...
(אל תגידו שלא ידעתם שיבוא אבל)

האם ההפרש במחיר מצדיק את ההחלפה?

לטעמי לא, רכיבה על אופנוע זו חבילה שמביאה איתה גם סוג של פשרות והבונוס שנותן לי החדש לא שווה לי את ההחלפה
כי הוא נותן עוד קצת ממה שיש לי ופחות ממה שאני רוצה (ואני לא יודע מה אני רוצה). אבל אם זה היה זה, אז היה לי כבר
שרשור התחדשתי.

נישאר בינתיים עם הורסיס שלי, עדיין אוהב אותו, סולח לו, ונהנה ממנו לא פחות.

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/76258130_10157596696163548_9093400382243078144_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQl1AGUqW7nndhovW07qLQpPsPiruyki9t2ZPC_adjg 1dQh7El8iIG3uJJWwbPXQM6s&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=3211d111c4de897ea47df78055ee72df&oe=5E8A4C21

השושנים
21-11-2019, 11:25
טוב, אז אחרי מעל לחמש שנים מעיל הרכיבה הקיצי שלי התחיל לאותת לי על סוף היחסים בינינו, זה התחיל ממגנים שהתפוררו והוחלפו
בקיץ בלואיס המשיך בתפר שנפתח ונתפר מחדש, ומסתיים במראה דהוי, המעיל הזה ליווה אותי אלפי ק"מ בארץ ובחו"ל.

את המעיל קנה לי עופר ב-100$ אם זיכרוני לברכה לא מטעה אותי "ג'ון רוקט" מותג שלא שמעתי עליו מעולם והוכיח את עצמו מעל ומעבר
בעלות מול תועלת, לשמחתי מעולם הוא לא נדרש לבצע את תפקידו, ושימש בעיקר בספיגת זיעה והגנה סבילה.

המעיל הזה היה לי נוח ברמות אחרות עד שהחלטתי שיש גבול לכל תעלול ובאמת כבר הגיע הזמן להחליף, במחשבה של כמות השימוש ושיחזור
של הקילומטרים הרבים שעברתי עם המעיל נפל לי האסימון שבניגוד לאירופה שם השימוש במעיל הקיץ הוא קצר מאד, אצלנו דווקא הפוך השימו
80% קיץ ו-20% חורף. ובמיוחד אצלי שאני מושך עד לדקה התשעים את ההחלפה למעיל חורף אמתי. לכן צריך לדעתי להתחמש במעיל איכותי
אז מזה זמן רב אני חורש באתרים ומתרגז מחדש על רמת המחירים בארץ, מצאתי מספר דגמים שענו על דרישותיי. מבחינת מיגון מצא חן בעיניי
מעיל דיינז שמגיע גם עם הגנות לבית החזה, אבל בניסיון למדוד מספר מידות מצאתי שהמעיל לא נוח לי, ולא אהבתי את שיטת הידוק המגנים לזרוע
שהיא באמצעות סוג בד אלסטי כמו בחליפת צלילה שמצמיד את השרוול ליד.

התמזל מזלי ונקלעתי שלא באשמתי לת"א, ובסוכנות KTM מצאתי מותג שיכולנו בעבר רק לחלום עליו, השתדלתי לצנן את התלהבות ולהיכנס ולמדוד
טעות...מרגע שהמעיל עלה עלי היה לי ברור שהוא שלי, אז בנוסף לכל הפיצרים שיש בחלק מהמעילים למעיל הזה יש תוספות היי טק הכוללת קוד
בין לאומי אחריות לכל החיים, אפליקציות מעניינות שלמען האמת עוד לא הספקתי ללמוד ולהבין במה מדובר. בסוף השבוע נעשה קצת סדר בבלגן.

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/75580273_10157604711443548_3633002102839574528_o.j pg?_nc_cat=108&_nc_ohc=z9RfVHvhbiwAQmhzdS7L_PRCRkyYQwIUnHpoyTeSEz 2S_Ppqt3VEZrJiA&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=0ee976acd94629de80dc8a3e341d76a7&oe=5E53AB22

מבחן רכיבה בקרוב, כן אני יודע שכולם רוצים לדעת "כמה" 1580 ש"ח אין הנחות על המוצר למרות לחץ פיזי מתון.

dudybou
21-11-2019, 15:27
שלח תמונה שלך איתו, נראה איך יושב

Sent from my iPhone using Tapatalk

erani99
21-11-2019, 15:37
...
אם זיכרוני לברכה לא מטעה אותי "ג'ון רוקט" מותג שלא שמעתי עליו מעולם...
.
זה ג'ו רוקט / Joe Rocket בלעז.
וזה מותג בדר"כ שמוכר ונפוץ בשוק האמריקאי

קידוזו
22-11-2019, 18:04
זה ג'ו רוקט / Joe Rocket בלעז.
וזה מותג בדר"כ שמוכר ונפוץ בשוק האמריקאי

ג'ו רוקט= יוסי בן חרדל.

תתחדש על המעיל.
הבד מנדף?- גורטקס?

השושנים
02-12-2019, 11:59
28670 ק"מ

כל הלילה ירד גשם הכביש רטוב ואני מתלבט אם להעביר את מצב הבקרות למצב גשם, 75% כוח ובקרות מלא, פאק אייט רוכב מלא,מרוכז
משמעת ברזל ויד ימין בבקרה אישית, סבבה המלאכים שומרים עלי, אוחזים מצוין גם ברטוב, לא כולל מעברי חציה וצבעי כביש.

האופנוע מצוין עד היום במשך כל התקופה יש לי ממש מעט דברים רעים להגיד עליו, התאמה מלאה והיא מתחדדת מול המתחרים שאני מקפיד
לבדוק ולהתרשם, לאו דווקא בשביל להחליף הרבה יותר בשביל לדעת.

האופציות המידיות נבדקו ונמצאו נחותות לדרישותיי, נישאר לבדוק את הדגמים היקרים להחריד והרחוקים כרגע מהאפשרויות שלי עדיין לא
הגעתי למסקנה אם אני מוכן לוותר על כל מה שיש בו בשביל להרוויח קצת "שטח".

רק עכשיו אני מתחיל לחוות את האופנוע שלי ממש, אחרי שלמדתי אותו בצורה יסודית כמעט שנתיים אחרי שניסיתי סוגי גומי וכוונונים אישיים
אני מרשה לעצמי קצת יותר, אני בוטח בו ואני מכיר אותו ברמה אחרת. כן לימוד איטי ובטוח שיפור הדרגתי ונבון מנעו משנינו אי נעימות ותקלות
ואנחנו מתקדמים בחדווה לעבר השנה החדשה.

הדרוג שלי נכון להיום:
ורסיס 2019 אלק'
אפריקה טווין אדוונצ'ר
יאמהה סופר טנרה.

https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78840845_10157627852953548_4006492385885290496_o.j pg?_nc_cat=105&_nc_ohc=FwR5YdhpI4AAQnaiDqu1jyv-ceO6soKIAwmIURpzCtFi0NHOEr3sDPXrQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=0aedb941a7b1d6581fa66ba982caaf4e&oe=5E8969E6

lokimonster
02-12-2019, 12:22
קמתי.

יוצא עם הכלב לסיבוב ואני רואה שרטוב בחוץ.

לא נורא לבשתי מעיל כתום זוהר והתארגנתי ליציאה.
פותח תא שער הבית ואז נועל.
חיש קל מפתח לסוויץ.

גרגור נחמד מהמנוע בשילוב ווברציה קלה.
משלב לראשון ומזנק במתינות.

בדרך מקבל תחושת אובדן אחיזה קלה מהגלגל שמניעה את הכבודה.
הבקרה מתערבת והכל בסדר.
אני מחייך לעצמי.

השעון מאיר באור אדמדם ואני מתרווח לי בנוחות.
אנו חוצים שלוליות קטנות והכל בנונשלנטיות עם מוזיקה נעימה.

השעה מוקדמת והכביש הפתוח קורא לנו לרוץ ללא חשש.
אנו בין הטיפות מדלגים לנו בשיא הנונשלנטיות והכל באמת נהדר.

מבעד לחרך חודר אוויר קריר אבל תודות לאיוורור יעיל לא נוצרים אדים וניתן להשקיף קדימה אל המרחב.

מבעד למראות הרטובות האורות של כלי רכב מאחור נשברים אבל זה באמת לא מפריע.

חיש קל אנו בחניון השער נפתח ואני נכנס אל החנייה המקורה.
אני סוגר את כפתור המאוורר ומכבה את המנוע.
לחיצה על כפתור השלט ופיפי מהבהבת לה באור כתום ואומרת אני תופסת תנומה עד שתגיע.
אכן נחמד שיש אותה.

נפנק אותה השבוע בשלישית מגבים חדשים.

השושנים
02-12-2019, 12:28
קמתי.

יוצא עם הכלב לסיבוב ואני רואה שרטוב בחוץ.

לא נורא לבשתי מעיל כתום זוהר והתארגנתי ליציאה.
פותח תא שער הבית ואז נועל.
חיש קל מפתח לסוויץ.

גרגור נחמד מהמנוע בשילוב ווברציה קלה.
משלב לראשון ומזנק במתינות.

בדרך מקבל תחושת אובדן אחיזה קלה מהגלגל שמניעה את הכבודה.
הבקרה מתערבת והכל בסדר.
אני מחייך לעצמי.

השעון מאיר באור אדמדם ואני מתרווח לי בנוחות.
אנו חוצים שלוליות קטנות והכל בנונשלנטיות עם מוזיקה נעימה.

השעה מוקדמת והכביש הפתוח קורא לנו לרוץ ללא חשש.
אנו בין הטיפות מדלגים לנו בשיא הנונשלנטיות והכל באמת נהדר.

מבעד לחרך חודר אוויר קריר אבל תודות לאיוורור יעיל לא נוצרים אדים וניתן להשקיף קדימה אל המרחב.

מבעד למראות הרטובות האורות של כלי רכב מאחור נשברים אבל זה באמת לא מפריע.

חיש קל אנו בחניון השער נפתח ואני נכנס אל החנייה המקורה.
אני סוגר את כפתור המאוורר ומכבה את המנוע.
לחיצה על כפתור השלט ופיפי מהבהבת לה באור כתום ואומרת אני תופסת תנומה עד שתגיע.
אכן נחמד שיש אותה.

נפנק אותה השבוע בשלישית מגבים חדשים.

אוטו איכס

lokimonster
02-12-2019, 12:47
קוואסאקי פיכס.

השושנים
30-12-2019, 11:17
29080 ק"מ

בלוז של חורף, האפור הדולף הקר והמנכר. עם הקור אני מסתדר, גם הגשם הוא לא פקטור משמעותי, אני מצויד היטב לחורף, והציוד החדש
שלי שמחליף את הישן נבחר בקפידה ונרכש רק האיכותי ביותר עם מעט מאד פשרות, מה שמאפשר רכיבה נינוחה גם בתנאים ירודים, האפור
ונטישת החברים זה כבר החלק היותר קשה.

בכמעט 40 שנות רכיבה, למדתי ששום דבר אינו מחסום אמתי מהרכיבה והכל בעצם נמצא בראש, חוץ מתנאים של קרח רוח חזקה מאד או
סופה קיצונית, אפשר לרכוב ואפשר ליהנות. לא סוד שאני אדם שמסתגל, השנים לימדו אותי גם להסתפק במועט, אני לא מפונק, ותנאים קשים
היו והם חלק בלתי נפרד מחיי. כבר בצבא למדתי עם מתי מעט, שהמשימה קודמת לתנאים ואפשר לעשות הכל, שכל עוד שהלב פועם, הנשק
תקין והמטרה ברורה אפשר לבצע, מכל השאר מתעלמים, שוכחים את הכאב, העייפות, הפחד וממשיכים עד ביצוע, כשמסביבך החברים לדם,
הם איתך ואתה איתם וכל השאר הסחות דעת.

האפור הוא עובדה אבל הידיעה שבעוד חודשיים שלושה זה ישתנה לירוק מרהיב שמיים כחולים ואוויר צלול, מנחמת, אפשר למצוא גם פיסת
תכלת בשמיים או ימים קצת יותר בהירים ולהיאחז בהם ולחכות.

אבל נטישת החברים זו המכה הקשה מכל, כן אני רוכב לבד, גם הג'ינג'ית לוחמת תקיפה, אבל מעבר לכך ההרגל של רכיבה בדבוקה תוך
מבט לראי למצוא את ההוא שמאחור ומבט לגב המוביל חסרה לי. גם בקבוצה הקטנה ביותר שיצאנו אז בצבא למשימה היינו לפחות חמישה.

אני אוהב לעבוד בקבוצות קטנות, לכל אחד המשימה שלו שמרכיבה את השלם המוחלט, כל אחד שפיץ בתפקידו והוא חלק בכוח אגרוף עצמתי
כזה שאם הוא מוטח בפניך אתה כבר לא קם.

משהו לא עובד בקבוצה, א' התכדרר בתוך עצמו. פוסט טראומה עצמית ואבדן ביטחון מול מציאות אכזרית דפוקה, י' נתקפל בתוך בועת החסך
והאקסית המיתולוגית, וא' השני כבר לא ירכוב איתנו יותר, אולי כתומך רכיבה...

רכיבות בדד נותנות לי דלק להמשיך לזמן קצר אבל הבור בנשמה גדל וגדל, האופנוע מטנף בלכלוך חורף דביק שיוסר רק בבוא האביב עד אז
רק תחזוקה מונעת והטיפול המתקרב ב-30000. כל המרכיבים כבר אצלי והטיפול הזה יהיה טיפול מייצב ושקט להרבה זמן. לא שהאופנוע מרגיש
את זה הוא מגיב כמו ביום הראשון אבל לי זה ייתן יותר שקט.

סופ"ש צפוי להיות סוער אבל אנחנו נחפש את הכביש הזמן והדרך, לעוד רכיבה מאתגרת של הנאה צרופה.

השושנים
02-01-2020, 09:16
29212 ק"מ

קררר, אני מת על זה ניצלתי את ההפוגה בגשמים לרכיבה לכיוון בית שמש, יכולתי להצטרף לחברים שנסעו ברכב אבל העדפתי טיול, אני משתדל
לרכוב קליל, שכבות בודדות, חולצה קצרה מעליה חולצת פליז דקה עם צווארון גבוה, מעיל 4 העונות, כפפות קיץ ג'ינס ומגני ברך, ככה בקור של
ירושלים, יש קור ויש קור של שלג, תשאלו כל ירושלמי, בלילות הבהירים ממש לפני שהשמש זורחת והכפור מנצנץ על העלים הכי קר, אד יוצא מהפה
והאף, המשקף מקבל אדים ואפילו במשקפי השמש חום העין יוצר אדים על העדשה.

טקס מזורז להורדת השרשראות והכיסוי, מציאת מקום נוסף בארגז לתרמיל שאיתי, ויציאה זריזה, עד לעליה הגדולה אני רוכב עם משקף פתוח, האדים
מעדשת המשקפיים נעלמים, הלחיים סופגות קור מקפיא תענוג, התחושה היא שהלחיים בוערות מקור (יש דבר כזה) קצת לפני העלייה כשהקצב גובר
אני סוגר את המשקף ומשאיר חריץ קטן לאוויר, כביש המנהרות עמוס בשעה הזאת אבל לנו אין בעיה עם זה, באורח פלא אחרי עקיפת מקבץ נאה של
רכבים אני נמצא בתוך בועה ריקה מרכבים חופשי למשוך על לאן שמרגיש לי נעים באותו הרגע, קצת לפני המחסום הצבאי עוד כמה רכבים שנעלמים לי
במראה ואז הירידות המדהימות מצור הדסה לכיוון צומת האלה מס' רכבים נוסף שבאורח פלא מפנים לי מקום לעקוף והכביש הזה מתחיל לרקוד מתחת
לגלגלים שלי יש משהו בכבישים של פעם הלא מהונדסים ומסורסים עם השיפועים והזוויות שמוציא את הטוב ביותר מהאופנוע והמתלים, רוכב שיודע
את התורה יפיג בהם את ההנאה המושלמת, ריקוד המכונה בסלסה אלוהית.

אחרי צומת האלה אני פונה ימינה לכיוון בית שמש, ומתבאס לראות את הפועלים העובדים על הרחבת הכביש הישן והטוב במחלף מהיר מרובה נתיבים
העוד שנה או פחות עוד כביש רכיבה יהפוך לכביש טכני ארוך רחב ומשעמם.

ההתפתחות המואצת שמגיעה לכל פינה הורגת את כביש הרכיבה כביש הקאנטרי הטובלים בירוק ונוף והופכים לדרכי מעבר בין שכונות צפופות ומפלצות
נדל"ן מכוערות...

הדרך חזרה נבחרה ונמצא כארוכה בהיסטוריה כבר יותר חם והשמש מחממת כמו בתחילת האביב פשוט תענוג צרוף. ודווקא בסוף השבוע יהיה סוער.

השושנים
03-01-2020, 18:14
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/81379716_10157730949063548_854274398243258368_o.jp g?_nc_cat=110&_nc_ohc=PzMt9o4_mQUAQn5jOwj27GRvLHvLSmIwi-v8-IJsWAAYyPbRoqN6v0z2g&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=c14191c66abc3b9929934c9c92cef881&oe=5E9AE8AB

השושנים
03-01-2020, 18:17
נחזור לאופנועים ואופנועות או שכולם חשמליים:

רגע לפני הברד הגדול יצאנו א' ואני י' הבריז וד' יישן לרעות את הכבשים הכי יפים בסביבה הירוק כבר מתחיל השמים תכולים וקרררר

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/82083487_10157730949513548_5976568900735729664_o.j pg?_nc_cat=105&_nc_ohc=dh5GoDB3QXEAQnm73NQSzn8QJQZg4kay-sWWLLws5cUCSKcXrRWk3iLWQ&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=37d1dc799264d25ba302f7607350799d&oe=5EAC8EB0

ואפילו פגשנו משהו נחמד...

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/81596778_10157730921613548_792406025704570880_o.jp g?_nc_cat=110&_nc_ohc=9CujIPy9aI4AQmntJ-Nx1TErfMqRO2BupKvnNvz-wlPiiXeJr1TjhWDmQ&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=504ec79fd8a1d89d18e5e39a111090db&oe=5E6774EE

השושנים
11-01-2020, 20:37
29650 ק"מ

שבוע שהג'ינג'ית חולה, מסתובבת בבית כלביאה כלואה ומטפסת על הקירות, יותר נכון על כל מי שמסביבה, הזדמנות נהדרת עבורי
לרדת על ארבע ולטפל ברכב "שלה", הקוסמוס התערב ודווקא בימי הסערה הגדולה, עשיתי לרכב טיפול 100K שהג'ינג'ית סגרה
בפחות משלוש שנים, וטסט ראשון, הקודמים חייבו רק תשלום אגרה. לפי החזאי השבת הסתמנה כבהירה וללא גשם מה חייב אותי
לצאת לגרד קצת אספלט, הוד ג'ינג'יותה לא התחייבה לכלום והסתפקה באמירה "ניראה" בבוקר...

הבוקר אצלי התחיל ב-01:45 כשלקחתי את הנסיכה ובעלה לשדה התעופה וניסית לחזור לישון, קבענו ל-09:00 אני הייתי מוכן
כבר ב-06:00.

הג'ינג'ית במהלך אופייני מתחה את גבולות הזמן עד כמעט לבלתי אפשרי, בעוד כוסית אחרת שלא נזכיר את שמו (על מנת שא' לא
ייעלב), שגר מטר ממקום המפגש איחר כרגיל... הג'ינג'ית השביעה אותי שלא אגיד לו כלום שלא יפגע...יש לי חברים רגישים.

תדלוק קצר בתחנת הדלק של כפר אדומים פיפי כי קר שם בחוץ, וקובעים שהעצירה הבא תהיה במצפה של נחל דרגות, שתי דקות
אחרי זה א' מנסה לעבור את מהירות האור לפצות על האיחור ומסתכל לחסן סולמי באדום של הטבעת. י' צמוד מאחוריו מנסה לשכנע
בעיקר את עצמו שהאופנוע הכחלחל שלו עומד בקצב, שמעתי את פרופ הולנדר אומר באחת מתכניות הבוקר שחשוב לתת לילדים
תחושה של הצלחה והישג אז עשיתי בדיוק את זה.

רכבנו ביחד עם הדוקאטי והכתום נהנים מהכביש היבש סימני הזרימות והנוף המדהים של המדבר השטוף, אפילו הספגנו את הגלגלים
בשאריות זרימה ליד קיבוץ עין גדי.

א' וי' חיכו לנו בפניה לעלייה למצפה כשהם מורטים שיער האחת לשנייה...התחלתי לטפס בעוד י' מזנב בי מתלהב מהסיבובים החדים
ושוכח לרגע שהוא רוכב סולו בעוד אני מרכיב...גם אני שכחתי את זה מאוחר יותר אבל עוד נגיע לזה...

קפה עוגיות אוררו יאדה יאדה יאדה...ויאללה רוכבים שוב, עצירה הבאה ערד...א' בודק שוב את מהירות המלאך השומר שלו, דרור
יושב לו על הזנב ואני רואה את מערבולות האוויר מטלטלות את הכתום כמו מסוק ללא זנב...

תחילה העליות לערד נדמה לי ששכחתי את הג'ינג'ית בחניון, הצד שלי מתחת לכליות לא כואב משום מה, ואני מגביר את הקצב
מסיבוב לסיבוב ואז בהטיה אחת נמוכה מאד, אני שומע תלונה מצד הגשש של הרגלית, קטנה כמעט בלתי נשמעת אבל היא שם
ואני יודע...בעצירה הבא בדיקה קלה מאשרת את התחושה שיפשוף קל ברגלית.

את שאר הדרך חילק המוביל א' לעוד כמה עצירות (שלפוחית רגיזה וכזה) במסווה של חברות טובה והתחשבות, אבל סבבה.

את רוב הסיפורים בטח כבר שמעתם...

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/82110249_10157753784543548_7196379186628395008_o.j pg?_nc_cat=107&_nc_ohc=qpcNiUGsHJEAQke9ZVkef5h91KPciQrq6OESpGpBlL ezQVKkQiT5qR-7w&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=1&oh=c346bbb9d60dc5309046bda361f431a6&oe=5E9EE682

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/82963247_10157753785173548_1694263842634203136_o.j pg?_nc_cat=106&_nc_ohc=w714LgWFBmMAQlHi0K1q_7k3C4IWF0GMJnvp7EN3dh 8uRiNU8tpWaiHcw&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=1&oh=e7c307c77afdb914869b41937f1e37b8&oe=5EA06317

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/81898572_10157753784698548_2426133210539753472_o.j pg?_nc_cat=104&_nc_ohc=AXhiQFJt2yYAQkyKQrl3fbRoAwpBH4IFyY2f6f-unvW99dlvHmoA-wd-A&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=1&oh=95f07df308c3fdb91a8d950c6c8f7f62&oe=5E9A85FB

היה אחלה!

קידוזו
11-01-2020, 22:42
...שמעתי את פרופ הולנדר אומר באחת מתכניות הבוקר שחשוב לתת לילדים תחושה של הצלחה והישג אז עשיתי בדיוק את זה.

נשמע כמו הצעת חיזור גורלית. לא ידעתי שאתם בקטע של ביגמיה.

lokimonster
12-01-2020, 11:03
29650 ק"מ

י' צמוד מאחוריו מנסה לשכנע
בעיקר את עצמו שהאופנוע הכחלחל שלו עומד בקצב, שמעתי את פרופ הולנדר אומר באחת מתכניות הבוקר שחשוב לתת לילדים
תחושה של הצלחה והישג אז עשיתי בדיוק את זה.

חכם על קטנים

א' וי' חיכו לנו בפניה לעלייה למצפה כשהם מורטים שיער האחת לשנייה

קנאי

...התחלתי לטפס בעוד י' מזנב בי מתלהב מהסיבובים החדים
ושוכח לרגע שהוא רוכב סולו בעוד אני מרכיב...גם אני שכחתי את זה מאוחר יותר אבל עוד נגיע לזה...

תירוצים אבל סבבה והדרת פני זקן בסוף העשור החמישי לחייו.

קפה עוגיות אוררו יאדה יאדה יאדה

בכיף שמח תמיד לפנק ולפנק ולפנק....

היה אחלה!

חומוס אחלה

השושנים
13-01-2020, 08:58
29700 ק"מ

בוקר קר מבט לכיוון מזרח והשמיים מחייכים אלי, סבבה רכיבה נעימה, יוצא עם הכלבים לסיבוב בוקר קריר אבל רואים שמיים תענוג,
20 דקות אחרי זה אני מוותר על מכנס הסערה כי "בירושלים לא יורד גשם...." מתלבש טוב, נשיקה לג'ינג'ית שעדיין ישנה ויוצא החוצה
מבט למערב ואני מתחיל לחשוב שטעיתי, מוריד את הכיסוי הרטוב מפרק הגנות, מניע נותן למנוע זמן להתחמם, מביט שוב מערבה,
עכשיו אני כבר יודע שטעיתי, משלב לראשון כי מי החמור שיטפס עכשיו ארבע קומות לבית לשים חליפת סערה, ואני ומרפי חברים....
(שלום שלום כזה) קליק השילוב שחרור קלאצ' יורד את המדרגה בזהירות מאיץ קצת, עד סוף החניה משתדל להרגיש את האופנוע,
בדיקת בלמים (כן אני יודע דפוק אבל אופטימי) יציאה לראשי טיפוס בעליה מבהיר לי שאני על הגבול, ערפל, טיפות זעירות על המשקף,
הרמזור מברך אותי בירוק האוטובוס של אגד פחות חוסם חלקית נתיב רכיבה, בריחה מהירה, תזכורת לעצמי שהכביש חלק ולא הגבלתי
לרכיבת גשם, שימוש בבלם האחורי יותר, כמה דקות ואני בעבודה לפני הגשם. עולה מתפשט הכל אפור ככה, נישאר לי רק לחזור הביתה
יבש ואז שיחקתי אותה...
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82021898_10157756153048548_315547274392371200_o.jp g?_nc_cat=111&_nc_ohc=vKMFzQFCXTMAQlw4p5vQrLeY1kg61N6vnfeA3pQzYa sHzJtQ5b0l35-XQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=76f9f953bf30dc77e66f03000ce5007b&oe=5E8FF79F

lokimonster
13-01-2020, 09:17
126600
בוקר נקישות קלות על הסקיי לייט בשירותים.

המאוורר מושך את הארומה החוצה לכל תרועת החצוצרות.
בין נפיחה לניגוב אני נכנס לירושמיים ובוחן את מפת הגשם.

מבעד הדלת צעקות שרומזות לי שעלי להזדרז ולנטוש את התגובות בPISSBOOK.

המצב חרבנה ביבי זיבי טיבי פורסט גנס זובי וטיזי ואני מתחיל לחשוב על איך לצאת מהממ"ד בשלום.

פותח את הברז ונזכר בנאור ולימודיי התרמודינמיקה שלא למדתי H = m C ־”T
אני חושב לעצמי שמזלו של נאור שהוא אי שם במרכז נהנה מטמפרטורות גבוהות בכמה מעלות מאשר בהר.

מתלבש ומביט על כיסוי האופנוע וחושב האם ללבוש חלפ"ס או להישאר עם המכנס.

מניע וברקע הסמית'ס עם שערי בית הקברות מורבידי משהו אבל סבבה.
משלב לראשון וזינוק זריז והחלטי לכיוון הקבוע.

אין תנועה הכביש פתוח ואני נהנה מהתחושות וצליל המנוע הקטן.

אוויר קריר מגיע לכיוון הפנים אבל לא משהו שאנו לא הרגשנו קודם.

החלקות קלות מכיוון הזנב מזכירות לי שהכביש רטוב אבל זה רק מוסיף עניין.
אני בוחש לי בין ששת ההילוכים בהנאה ומביט על התאורה האדמדמה של מד הסל"ד.

נהגת לא החלטית קופצת מנתיב לנתיב ומאטה את הקצב שלנו אבל חיש קל אנו מוצאים פירצה ועוקפים את הפרוצה.

7 דקות מהיציאה מהבית ואני בחניון המשרד.
הצג של השער רושם בוקר טוב LOKI MONSTER ואני יורד כשאני יבש ומרוצה

לוחץ על השלט הדלתות ננעלות ופיפי הקטנה תחכה לי לסיבוב הבא.

NAOR2207
13-01-2020, 16:19
פותח את הברז ונזכר בנאור ולימודיי התרמודינמיקה שלא למדתי H = m C ־”T
אני חושב לעצמי שמזלו של נאור שהוא אי שם במרכז נהנה מטמפרטורות גבוהות בכמה מעלות מאשר בהר.

בספטמבר שמונים ושקר כלשהו נאור עלה ירושלימה עם חולצה קצרה לשש שנים בבויאר.
בערב אחרי הסיור היכרות ביער והעכביש המים בברז של הקרים חיממו את נשמתו הקפואה.

בימינו אנו נאור מתרגל מקלחות ברז גינה באשמורות הבוקר.
לדידו הרכיבה מים המלח דרך ירושלים חזרה למרכז כואבת יותר.

קידוזו
13-01-2020, 22:14
נאור, רחמים. מה הגוף עשה לך מה?
כל חי וצומח יודע להגיב למינון מסויים של מנות קור. גם אשמורת זה לא טוב בכלל.

NAOR2207
14-01-2020, 09:05
נאור, רחמים. מה הגוף עשה לך מה?
כל חי וצומח יודע להגיב למינון מסויים של מנות קור. גם אשמורת זה לא טוב בכלל.

פה

(http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21061-%D7%9E%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%93%D7%A2-%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D 7%94-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%99%D7%9D?p=160602&viewfull=1#post160602) (כמה תווים)

השושנים
15-01-2020, 11:45
ברשותכם, לקחתי את התגובה שלי לפוסט אחר והדבקתי כאן אחרי כמה שיפוצים, אז מי שקרא איתו הסליחה:

* זהירות קצת פילוסופיה עקומה:

אם תסתכל על החיים כמסע בשביל, אתה מתחיל בלידה ומסיים במוות נשמע קצת פשטני אבל נתחיל מכאן.

בעשור הראשון והשני של חייך אתה נגרר ומובל ע"י אלה שאוהבים אותך, אין לך כמעט שליטה על החיים שלך, אבל יש שביל קבוע.
הוא רחב עם מקום לתמרון אבל די זהה אצל כולם: מטפלת, גן, גן חובה, בית ספר יסודי, תיכון צבא. שביל ברור ידוע.

בעשור השלישי והמשמעותי של החיים הבחירות שלך מתרבות, אבל גם כאן יש שביל דומה, ואז אתה צריך לעשות את הבחירה
הכי משמעותית של חיים שלך, כשבראש שלך יש עדיין את השטויות של הצבא, ניסיון של ילד, חשקים של מתבגר הורמונלי,
וביטחון שהעולם הוא מגרש המשחקים שלך. אתה צריך לבחור, מקצוע, בת זוג לחיים, מגורים, והתחייבות לעתיד.

אתה עדיין איתי?

בעשור הרביעי מגיעה ההתפכחות והתובנות אתה מבין שהחיים זה לא רק רעש וזיונים, שזה שלאבא של זוגתך יש הרבה כסף
לא יעזור לך, והציצים שלה שהיו הכי גדולים בשכונה כבר לא, והטירוף שלה שמשך אותך בהתחלה עולה לך בכסף ובבריאות.
והדברים שחשבת שהם הכי נכונים והיו הכי פופולריים בעצם היו טעויות ואין לך בעצם הרבה שליטה על מה שקורה מסביב,
אבל זה עשור אופטימי אני יכול לתקן ולשנות.

בעשור החמישי אתה מנסה לתקן, אבל תיקון הוא תיקון והחבילות על הכתפיים כבדות ומתמלאות ואתה מבין שאתה במירוץ נגד
כל העולם, כשלא כל היתרונות אצלך ואתה מתחרה בתנאים לא שווים, ובעצם ההצלחה שלך היא ההצלחה שלך. השליטה שלך
בחלק מהמשתנים חלקית ואתה משלם על הטעויות ואף אחד לא מוותר לך.
אז גם מגיע המשבר, (שים לב זה קורא אצל כולם) יש כאלה שזה מגיע מוקדם ויש כאלה קצת מאוחר אבל זה מגיע
אבל ההבנה מחלחלת שאתה כבר די בקצה, ומרגיש שאמנם הספקת הרבה אבל היו יותר תיקונים ותנועה אקראית מכיוון ותכנון.
אז אתה צריך משהו שהוא שלך משהוא שימלא את החלל התסכול, יש לך כסף (אם באמת עבדת נכון) לעצמך.

בעשור השישי, אתה עם עצמך ומה שבנית כל החיים, יש לך זמן וכסף האחריות כבר לא מה שהייתה, ואתה בעצם מתחיל לחיות
בכפוף לחיים.

העשורים הבאים הם הירידה, המחלף החוצה, החיים ממשיכים מכורח האינרציה עד שהם נכבים.

עכשיו תתחיל להתנגד ולספר לכולם שזה אצלך לא ככה, ואתה בשליטה ויודע, סבבה אתה בדיוק בנקודה בשביל של כולם שזה
מה שאתה צריך להגיד.

כולם עוברים את זה גם אם יספרו לך שלא, השביל רחב יש לך מקום ללכת קצת לרוחב יש מקום על השביל לצדדים, אבל הכיוון זהה.

כשאתה צעיר החיים נמדדים מאפס למאה, אין פחד, אין לך זמן ואתה לא מטייל, אתה ממהר, טס ואם אתה לא נשמה זקנה, רומנטיקן
או אחד שיודע ליהנות מקצב אחר, אתה לא שם...

כשאתה בגיל הנכון אתה טוחן קילומטרים ולא טורף אותם, אתה בקצב שלך כי בעצם אין לך כבר מה להוכיח לאף אחד, מה שהספקת הספקת
ועכשיו זה הזמן לשקול להבין ולהעריך דברים, מעט מאד צעירים ידעו להעריך זריחה/שקיעה טובה בנחת בשקט בלי למהר לשום מקום.

כי כשאתה מבוגר אתה שם לב לנוף מסביב ולא רק לקו הנכון, אתה לא ממהר להגיע כי כבר היית, ויש לך זמן לעצור ללטף כלב, להאכיל חיית
בר, להסתכל על הפריחה.

השתתפת כבר במירוץ, אתה ממוקם במקום טוב ונוח, אין לך סיבה אמיתית להאיץ כי הנוף במהירות 120 קמ"ש נראה אחרת מ-160 קמ"ש
והרכיבה היא לא הזמן כי אם התוכן.

אז כשאתה מטייל אתה לא צריך אופנוע ספורט, אתה צריך אופנוע נוח עם הרבה מקום לציוד, עם מנוע חזק שלוקח את ההיא, יש לך ציוד יש
חברה טובה, יש זמן ומרחב, המהירות כבר לא בראש מעיינך, הכיוון והמקומות כן.

קידוזו
15-01-2020, 19:58
פה

(http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21061-%D7%9E%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%93%D7%A2-%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D 7%94-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%99%D7%9D?p=160602&viewfull=1#post160602) (כמה תווים)
בגיל השזוף והשעיר גלשנו עם מעילי רוח כי היינו תפרנים וקפואים.
בטיפשעשרה, כשאתה פעיל פיזית כל היום כל יום המערכת החיסונית שלך יכולה לעמוד מול משאית גם ברד על הראש למשך שעה ויותר יחשל אותך. בגיל האיטי והמתקמט כל שהייה בחוץ בלילה בלי מעיל או כובע זה צננת. אז הרמב"ם ידע על מה הוא מדבר רק שכיום חוץ מפועלי בניין וחקלאות אף אחד לא מפעיל את הגוף שלו בעצימות גבוהה.

NAOR2207
15-01-2020, 21:24
בעשור החמישי ..
אז גם מגיע המשבר,...
אבל ההבנה מחלחלת שאתה כבר די בקצה,
..
בעשור השישי,..

העשורים הבאים הם הירידה, המחלף החוצה, החיים ממשיכים מכורח האינרציה עד שהם נכבים.

.

בגיל השזוף והשעיר גלשנו עם מעילי רוח כי היינו תפרנים וקפואים.
בטיפשעשרה, כשאתה פעיל פיזית כל היום כל יום המערכת החיסונית שלך יכולה לעמוד מול משאית גם ברד על הראש למשך שעה ויותר יחשל אותך. בגיל האיטי והמתקמט כל שהייה בחוץ בלילה בלי מעיל או כובע זה צננת. אז הרמב"ם ידע על מה הוא מדבר רק שכיום חוץ מפועלי בניין וחקלאות אף אחד לא מפעיל את הגוף שלו בעצימות גבוהה.

יאללה מה נהייתם לי פה קלינט איסטווד שעושה סרטים שעוסקים (עוסקים... חופרים!) בזיקנה? (כבר שלושים שנה ככה. אגב)

קידו. אני לגמרי מאמין שהמערכת החיסונית שלך מושפעת בראש ובראשונה מהמצב המנטלי שלך.
פעמיים השנה (כעת זו הפעם השניה) שאני מרגיש סימני צינון וזה רק בגלל סטרס.
הגוף זו המכונה הכי מדהימה. גם בגיל של איסטווד.

קידוזו
15-01-2020, 21:33
נאור, אי אפשר להתכחש לאותות הזיקנה. ירדתי לשש פעמים סקס ביום ומדי פעם אני מצונן. למה אתה חושב שיש לי אופנוע, כי אני הופך שוב לטיפשעשרה?

lokimonster
15-01-2020, 21:36
נאור, אי אפשר להתכחש לאותות הזיקנה. ירדתי לשש פעמים סקס ביום ומדי פעם אני מצונן. למה אתה חושב שיש לי אופנוע, כי אני הופך שוב לטיפשעשרה?תיכף תאמר שאתה מתעורר רטוב כשיש בליטה מתחת לשמיכה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
16-01-2020, 08:49
יאללה מה נהייתם לי פה קלינט איסטווד שעושה סרטים שעוסקים (עוסקים... חופרים!) בזיקנה? (כבר שלושים שנה ככה. אגב)

.

אתה בדרך כלל לא מפספס אבל כנראה הגיל... :rotfl:

אני מדבר על האופנוע החיים ואני, אני זה גם הגיל שלי, כן זה היה בסדר לקנות עארק בחנויות בלבנון כשהייתי בן 20
כאילו אני באבו גוש, וזה בסדר גם להתלונן שכואב לי לפעמים הגב אחרי רכיבה הגונה, זכיתי בזה בכבוד.

זה יכול להסבר למה דווקא המבוגרים הם הפחות מפונקים מבין רוכבי האופנוע, וזה מסביר למה המעבר מאופנועי ספורט
שקר, לאופנועים "של זקנים".

מי שחושב שיש לו את הנוסחה המנצחת להישאר צעיר לנצח, אקטואלי תמיד, ללא בגידת הגוף, וראשון במירוץ
טועה מאד.

מצורפת תמונת אילוסטרציה, כל מי שבוחר להזדהות עם אחת מהדמויות עושה זאת על אחריותו האישית.

https://images.fineartamerica.com/images/artworkimages/mediumlarge/2/1-clint-eastwood-in-every-which-way-but-loose-1978--album.jpg

lokimonster
16-01-2020, 10:58
המורכבת דומה לך שושנה.
זה כנראה שהיית (צ)שעירה בת 17.

קידוזו
16-01-2020, 17:45
השבוע בפינת המדע המדוייק:
אם איסטווד הצעיר היה רוכב על אופנוע, איזה יצרן וחברה מהעידן העכשווי היה מעדיף?
יפני
איטלקי
גרמני \ אוסטרי \ שוודי
אמריקאי
בריטי
תשובות מנומקות בלבד.

lokimonster
16-01-2020, 17:53
כמו צ'אק נוריס רק יפני

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
16-01-2020, 20:48
אם לשפוט על פי ניסיון העבר וכוכבים אמריקאים נוספים אין לי ספק שיש לו פינה חמה לבריטים:

https://1.bp.blogspot.com/-gqmIVyga78M/W9XxH_2wCoI/AAAAAAADVyM/Sh7JBSTNOYUGDTbG3_ptcUQ58emitdQDgCLcBGAs/s1600/clint-eastwood-motorcycle-9.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-zyXLUz4FQnM/W9XxEedp31I/AAAAAAADVxc/r_odfTAZavspMAtqrPVMU6RBzU49PP9LACLcBGAs/s1600/clint-eastwood-motorcycle-15.jpg

אבל הוא גם פטריוט אמרקאי וחובב נשים יפות:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51cYehWo6vL._SR600%2C315_PIWhiteStrip%2CBottomLeft %2C0%2C35_SCLZZZZZZZ_.jpg

אני הייתי הולך על זה:

https://pbs.twimg.com/media/CduxawNUYAAlkmr.jpg

השושנים
22-01-2020, 08:53
https://www.visordown.com/news/general/kawasaki-patent-dual-injection-supercharged-engine?fbclid=IwAR2heseHvgpUrEBm8ZIZRjWNKCpf6kn6ia UA_iuSxmICvmhlvhhBJvTrnh4

קאוואסקי חושפת מערכת הזרקה כפולה, ורסיס 2021 מישהו מהמר?

השושנים
22-01-2020, 11:21
לפעמים כשרואים דברים כאלה מתחשק לך ...

https://www.youtube.com/watch?v=5RGRoA8rRc0&fbclid=IwAR0eUkrJIzgdD2iMGka7X n1b2_1uoAM6IdkvaCGiE_oMS16pbOkIv9Gye2M

Paz
22-01-2020, 13:22
לפעמים כשרואים דברים כאלה מתחשק לך ...

https://www.youtube.com/watch?v=5RGRoA8rRc0&fbclid=IwAR0eUkrJIzgdD2iMGka7X n1b2_1uoAM6IdkvaCGiE_oMS16pbOkIv9Gye2M

נשמע מעולה, מעניין איך מרגיש המנוע טריפל שלו עם 140 כ"ס?

השושנים
04-02-2020, 09:04
29970 ק"מ

תקופה מאתגרת, הג'ינג'ית ואני כמעט ולא נפגשים בגלל שעות עבודה לא מסונכרנות, זמן הביחד היחידי הוא בסופ"ש בעיקר בשבת
יש שיגידו שזה מתכון טוב לנישואין אני פחות אוהב את זה.

חורף גשם ויציאות הרכיבה מצטמצמות למינימום ההכרחי וזה תופס אותי לא טוב, מחפש לרכוב קצת ולא תמיד מסתדר בתמהיל של
הקבוצה והצרכים של כל אחד ואחד.

כך שבסופ"ש האחרון יצאו א' נחוש בנפשו להוכיח לעצמו שהוא עדיין, וי' נחוש להוכיח שהוא כזה לצפון בעוד הג'ינג'ית ואני התכרבלנו לנו
מול הסדרות בטלוויזיה מבנין שלווקינגים היה יותר קר.

אבל אי אפשר בלי, אז כשנפלה בידי ההזדמנות לצאת לרכוב ביום חול בדרכי מאי פה לאי שם, החלטתי לקחת את הדרך הכי ארוכה ולחזור
עליה פעמיים, רצו אלוהי המוטוריקה ודווקא הכבישים שלי היו ריקים ממכוניות, ואני רכבתי בקצב שלי, שלי בלבד, בלי מראות והחשש שמישהו
ינסה להחזיק קצב שלא מתאים לו ובלי להיגרר לקצב של מישהו אחר פשוט אימון רכיבה מהירה לבד, וואוו זה היה משחרר, לאט לאט החלודה
והבוץ נשרו מהאופנוע והרוכב, הביטחון עלה ואיתו זוויות ההטיה על כביש רחוץ ונקי.

ואז זה קרה, מישהו על טרייסר 900 עוקף אותי בעלייה מכיוון צומת כרם לנס הרים, והוא רוכב טוב, קו מושלם, לא נוגע בבלמים ומהר ואני נדבק
אליו, נחוש לא לאבד אותו, זה לא היה קל... מה שאני יודע עליו שהוא גר בק' ענבים יש לו כלי אפור והוא רוכב טוב...נפרדנו ע"י ירושלים, אח"כ
הצטערתי שלא לקחתי ממנו טלפון ושם.

חזרתי שימנתי שרשרת וחזרתי למציאות היה מוש....

השבוע טיפול 30000 מורחב, כל החלפים נקנו בחו"ל הטיפול תוכנן מזמן הישארו בסביבה.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84072295_10157830222008548_6108445905919148032_o.j pg?_nc_cat=102&_nc_ohc=t2BM-yIZ6t4AX9khODQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=62145b711c649f6dada0d98dcb785288&oe=5EC3DFDB

lokimonster
04-02-2020, 09:14
א' לא ניסה להוכיח כלום וי' ניסה לעמוד בקצב.
וזה אני רושם ממקור של ברווז.

השושנים
04-02-2020, 09:40
א' לא ניסה להוכיח כלום וי' ניסה לעמוד בקצב.
וזה אני רושם ממקור של ברווז.

ועדיין אני בשלי...

lokimonster
04-02-2020, 10:19
מה שלך שלך
אל תנכס את זה לאחרים.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
05-02-2020, 08:29
באחד השרשורים האחרים הותקפתי בגלל "השנאה" שלי לקדמה למנוע החשמלי ולשאר זה מה שעניתי וזה מה שאני חושב:
(העברתי לכאן כי השירשור שם לא יחזיק הרבה)

ה-פ-ו-ך
(לגמרי הפוך)

שינאה זו מילה גסה, אני מתעב, לא סובל, נהיה לי רע מכלי חשמלי לא בגלל מה שהוא, אלה בגלל האהבה שלי למנועים מכניים, כן כל מה שלכם
נראה חסרון, אצלי זה יתרון אדיר, כן אני אוהב את המכניקה הבסיסית על כל חסרונותיה כן אני אוהב את הריח את החום, את הנשמה. בעיניי זה פלא.
בעיניי לגלות תקלה מכנית ולדעת לפתור אותה זה פלא וככל שהמנוע ישן יותר זה יותר טוב, כי זה קסם בעיניי, שלפני יותר ממאה שנה היו כאלה
שהצליחו מכלום לייצר את הדבר המופלא הזה, כן אני מתחבר לקדמוניות, למאפיין האופנוע כי כשאתה רוכב על בימר את רוכב על מנוע בוקסר, כשאתה
על דוקאטי יש לך מנגנון דזמו וייללה מקפיאת דם מהמנוע שאופייני רק להם, אתה רוכב על הארלי יש לך מנוע וי ענק שפועם באטיות מרשימה.

איזה כלי (כלי כי זה לא אופנוע) כלי חשמלי ייתן לך את האופי והשוני?

למנוע אמיתי יש המון חסרונות, המון, אבל יש לו אופי אמתי והוא מה שמפריד ומבדיל בין אופנוע לאופנוע.

דור ה-Z (זין) מקדש את היעילות והחיסכון בשם משחקי המחשב האינטרנט המהיר ותרבות האינסטנט פאק איייט.
תנו לי מנוע ישן נוזל ועם הרבה אופי כי זה מה שאני אוהב. אתם תשבו לכם באיזה בועה ותתלהבו ממנוע מכונת הכביסה שלכם.

lokimonster
05-02-2020, 10:31
בעוונותינו יש לנו מש פח טומתית מזן קורולה הייבריד שתחת גלגליה עבורו 6000 קילומטר
היא החליפה את האוריוס שהיא החליפה את ההונדה אינסייט שהחליפה את הג'אז.

כולן זבל הברידי כאשר אחד יותר מגעיל מהשני (האמת שהאוריוס לפחות הייתה קצת יותר חזקה מהקורולה).

האוריוס עברה אצלנו במשך 3 שנים מאה אלף קילומטר במהלכן הוחלפו המצברים של ההבריד.
לא מעט איפוס תקלות והרכב פשוט מתפרק (פלסטיקה וכו').

חלק מהעניין אני מניח שזו רמת התחזוקה של הרץ שלמעט טיפול אחד במוסכי טויוטה כל השאר היו בכל מני מוסכים אחרים וכמעט אף אחד לא בוצע בזמן (סוג של סינגור על הרכב).

תכלס כיום אין אופי לכלי הרכב.

הרעש הרעל של העופרת והריח של הפיח העיצוב והתחושות הכל נעלם בשם השקר הירוק .
הוסיפו חטא על פשע ודחפו עזרי בטיחות והגה חשמלי.

אז נכון כלי הרכב מאוד בטוחים בהשוואה לעבר אבל אמינות ויכולת פתרון תקלות שואפת ל0 ( היום הכל עם סורקי תקלות סלנואיד ומחשב)

NAOR2207
05-02-2020, 10:42
איזה חרטטן יאוואראדי !

אם אתה לא מסוגל להחליף שמן לבד ... יודע מה עזוב. לכוון ידית קלאץ' לבד ונותן למכונאי לעשות את זה
אז מה זה אומר עליך?

לאחרונה אני חוטא שוב בטיפה ומכאן הפוסט הלא מובן הזה באמצע השבוע אבל
איך אומר הבעש"ט שיבדל"א הפלג הצפוני? - "המכונה שלך מתקתקת כמו מכונת תפירה"
והיא באמת מתקתקת. עדיין. רק שצריך (כדאי) להחליף לה שמנים ואני כבר לא בטוח שברגי הפילטר יסגרו מעט הפעם... צריך הליקויילים וזה

ובחיאת רן מה זה מכונת תפירה לעומת שעון?
ניסית פעם לעשות סרביס לדבר כזה ?

https://www.youtube.com/watch?v=7hSZFO5QUmE

עזוב! לא שמעת על אפל וואטש? עוף על זה אתמול!

AsafA
05-02-2020, 14:05
לפני שנתיים נתת לי סיבוב על הוורסיס. בסיכום אמרתי שהוורסיס מרגיש כמו אופנוע חשמלי ואתה אמרת שבמבי הרגיש לך כמו טרקטור.

זה נשמע שאתה מתגעגע לוימקס או לבימר הישן. בסופו של יום הוורסיס הוא סוג של מנוע חשמלי, עובד חלק ובלי נזילות.

lokimonster
05-02-2020, 14:34
לפני שנתיים נתת לי סיבוב על הוורסיס. בסיכום אמרתי שהוורסיס מרגיש כמו אופנוע חשמלי ואתה אמרת שבמבי הרגיש לך כמו טרקטור.

זה נשמע שאתה מתגעגע לוימקס או לבימר הישן. בסופו של יום הוורסיס הוא סוג של מנוע חשמלי, עובד חלק ובלי נזילות.

אבל יש צליל תחושות וריח שאף מכונת כביסה לא תדע לייצר.

השושנים
07-02-2020, 15:48

הורסיס רחוק מלהיות מנוע חשמלי אפילו רחוק מאד, מדהים אותי איך בכלי אחד מסתתרים 2 יצורים שונים בתכלית, רכוב רגוע
במוד מנהלי לחבר לעבודה או סתם בין נק' א' לנקודה ב' יש לך שותף נפלא אתה גבוה מעל התנועה מספיק צר להידחק לכל מקום
סופג את התעללות העירייה והכבישים באופן מעורר הערצה ואתה מרגיש בטוח, בטוח לבלום בזמן בטוח להאיץ ולברוח, בטוח לעשות
הכל, צא לכמה רגעים ותחליט ללחוץ ויש לך לפתע ג כלי שיודע לתת בראש יש לך מספיק כוח לשחק כל משחק שיבחר, בלי רגשי נחיתות.
אני הכי אוהב שהתנוחה כמעת לא משתנה עדיין גבוה עדיין נוח אבל מתנהג כמו אופנוע ספורט, אוהב לקחת אותו לכבישים הכי טכניים
ושם להחזיק אות על הגבול של בין מהיר ומאיים מדיי לבין בטוח ורגוע וזה כבר מספיק מהר לכל הדעות.

כשהיינו יותר צעירים היה לנו משחק לזהות אופנוע/רכב לפי צליל המנוע, אח"כ היינו בודקים עד כמה פגענו בניחוש על פי השמיעה,
זכור לי לטוב הרגשת האופנוע המווברץ ימן שמאל ימין שמאל בבימר ברמזורים או ריח ההתנעה בבוקר של סופי הוספה, כן חלק
מהנאה שלי מהרכבה זה בדיוק התנהגות המנוע הצליל הריח התנודות, למנוע חשמלי אין נשמה וכולם ירגישו אותו הדבר, אז אם אופנוע
פונה לכל החושים האלה וקונים אותו בגלל תשוקה להרגשות הנ"ל, לקנות כלי חשמלי זה לקנות כלי בלי נשמה.

...29980 טיפול 30000

הגעתי למוסך מוקדם בבוקר להיות הראשון יחד איתי הגיעו כל החלקים שייעדתי לטיפול:
פילטר שמן
פילטר אוויר
פלאגים
רפידות בלם ברמבו קדמיות
מסנן דלק
כל החלפים נרכשו בחו"ל במחיר של מסנן האוויר שרצו כאן במטרו.

הורדת המיכל הדלק היא פעולה מורכבת בוריס ומחייבת פירוק של הכנפונים והפריינג הראשי ההגעה לפלגים מחייבת פירוק של
תיבת האוויר הקוהיילים הייחודיים ושליפה עמוקה של מתוך המנוע, החלפת פילטר דלק מחייבת שליפת משאבת הדלק והמצוף
מתוך המיכל עצמו פירוק משני של משאבת הדלק והחלפה של כל הגומיות והאטמים.

בהתייעצות עם המכונאי הראשי הוחלט מראש כי את הפלאגים אחליף אחרי 18000 אלף ק,מ ביחד עם פילטר האוויר בכדי שבכל
טיפול "גדול" נוריד מיכל ובכל טיפול קטן רק חלפת שמנים.

מיותר לציין שהפלגים היו במצב מציין והראו עבודת מנוע מושלמת, הרפידות היו בסוף חייהם והחזיקו 30 אלף יתכן והיה אפשר
למשוך עוד אבל כיוון שכבר היו לי רפידות כאלה החלפתי-מנוף מעצור היד עלה הכמה מילימטרים ומגיב עכשיו גבוה קצת יותר,
התחושה שרגש הבלימה עלה וניתן לשלוט בו טוב יותר העצמה כרגע זה לדברי המכונאי ככל שהחלקים יקבלו את שטח הפנים שלהם
העצמה תעלה קצת. הרפידות האחוריות הוחלפו לאחר 18000 ק"מ אם אני זוכר נכון.

כל חלק שפורק מאופנוע נוקה ונרחץ על ידי וכל הטיפול היה תחת העיניים שלי גלוי ופתוח לשאלות.

פילטר הדלק היה שחור ונראה כמו מוצר היגיינה נשי ולא הפילטר המוכר לי, מה שמעיד על איכות הדלק שנמכר כאן. הטיפול לקח כשעתיים
וכבונוס חוברנו למחשב קאוואסקי לדיאגנוסטיקה, המחשב פירט את היסטורית הטיפולים והיסטורית המנוע מרגע ההתנעה הראשון של האופנוע
ולא נדרשו כל תיקונים אפס תקלות, אפס חריגות מהגדרות היצרן. מושלם.

רכבתי עליו קצת אחרי הטיפול, מרגיש חלק יותר תגובה טובה יותר וקצת יותר שקט. כל הטוב הזה עלה 850 ש"ח לעבודה ולשמן מנוע מוטול.

אני בהחלט מרוצה.

קידוזו
10-02-2020, 21:00
פנקותו אולי יפנק אותך חזרה.
שטיפה לקחתותו?

השושנים
16-02-2020, 12:04
30260 ק"מ

"בוא ניסע לכפר הרוא"ה" ככה הג'ינג'ית ביום חמישי בערב. "אומרים שיהיה חם ויפה".

"מה איבדנו שם" (שונא כבישים רגילים ולא הצלחתי למצוא בשלוף כביש מעניין לשם).

"יש המלטה נדירה של כלבי מאלמוט (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%A1%D7%A7%D7%9F_%D7%9E%D7%9C%D7%9E% D7%95%D7%98)"

"אבל יש לנו כבר שני כלבים" (כרגע שלושה אבל זמני).

"רק לראות"

ב-ט-ח....

סקירה כלילית בגוגל מאפ זה לא ממש רחוק ויהיה חם וכייף, וג'ינג'ית שמחה זה ברכה...נרכוב.

בדיקה עם א'... יצטרף, למרות כל דברי הכפירה תן לו הזדמנות והוא על האוכף, עדיין לא יודע כמה זה בוער בו.
כביש 1 עובר מהר הנאה מלאה וניידת עצבנית שצועקת לי ברמקול בירידות של שער הגיא, לא הבנתי מה אבל
הורדתי מהירות, תדלוק, ניפוח צמיגים מפגש עם א' ויאללה לדרך, כביש 1 עוד סביר אם אתה משחק סלאלום עם
הפחיות שעל הכביש, כביש 4 סיוט מצלמות מהירות כל מטר תנועה מגעילה וא' נעלם באופק בלי חשבון לכלום.

את החזרה החלטנו לעשות דרך השטחים כביש אלון ומזרח ירושלים, עדיף על פני הכבישים המשעממים הרגילים,
הכבישים פתוחים רחבים נהיגה כפרית, אבל הנוף השקדיות והירוק...מדהים, גם הכפר חאוורה מזכיר את עזה...
אגב הבטיחו יום חם...אז הבטיחו.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/86969807_10157866534198548_7864593737593126912_o.j pg?_nc_cat=104&_nc_ohc=2F_ia2dVmI4AX_bNqKt&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&_nc_tp=6&oh=f6f1a848d0fa44a4e59dc6ae2c5c54c4&oe=5ED0B786

lokimonster
16-02-2020, 12:57
בטח זעקו ברמקול מה העניינים אח שלי.

השושנים
29-02-2020, 09:34
30400 ק"מ

כבר שבוע ידענו שביום שישי יהיה יפה, אף אחד לא סיפר לנו כמה יפה יהיה, הג'ינג'ית הייתה עסוקה והדיבור עם
א' שיוצאים מוקדם חוזרים בצהרים, אז א' לא שכח להתנהג כמו א' והמוקדם נהיה טיפה מאוחר והחיפוש אחרי כביש
ריק מהנה פתוח ורחוק מעיניים לא נכונות הופך קשה יותר, חזרנו למסלול האהוב, המסלולים שלי מורכבים מחיבורים של
כמה מסלולים לטיול אחד, הכי פשוט לקחת כמה כבישים אהובים לצרף אותם לחבילה אחת ויש לך קלף מנצח.

כביש אלון שבות צומת האלה הוא כביש אלוהי נשכח, אחד הכבישים הכי מפוספסים במדינה וזה הופך אותו למושלם עבורי
סיבובים של פעם, נוכחות של רכבים מצומצמת ונוף תנכי ישן ועתיק.

כשאני נועץ את הגלגל הקדמי עמוק לתוך האספלט ונותן הכל מתחבר התחושות מהבלמים החדשים בקדמי כל כך טובות
עד שאני מאבד כל שמץ של חשש, ומהצד האחורי אני חייב להזכיר לעצמי כל הזמן, שהצמיג בסוף חייו הקצרים.

איפה שהוא בין הישרות לפני המחסום שמעתי צליל לא מוכר משהו בין דריסת פחית שימורים לתחושה לא ברורה שנעלמה
מיד כשהופיעה, האופנוע מתנהג כרגיל ואני ושלום חנוך שרים בקסדה, עצירה במחסום מחליפים כמה מילים עם החיילת וממשיכים

אור כתום מופיע לי על לוח השעונים....הופה התראת ABS...לחיצה על הבלם האחרי מאששת הגלגל ננעל אין התערבות מערכת
מכבה את האופנוע ממתין חצי דקה מדליק ההתראה נעלמת וחוזרת שוב אחרי כמה מאות מטרים.

המחשבות רצות, להספיק למוסך לבדיקה לפני שסוגרים יום שישי, יום קצר צריך להספיק, א' מציע לבדוק בעצמינו מבט ראשון לכיוון
החישן והבעיה נחשפת...חוט ברזל שהסתובב חופשי על הכביש נלכד בגלגל האחורי והסתבך סביב הציר משני צידי הגלגל,
המערכת הייתה מספיק חכמה להתריע, בדיקה מקיפה מגלה גם כי החוט שימש כגיליוטינה וערף את החלק התחתון מתחת למספר
הרישוי ומחזיר האור וכיסח את המחרשה.

לקח לי כמה דקות טובות לשחרר את החוט וההבנה שאולי אם הייתי נוסע יותר לאט החוט היה יכול לנעול לי את הגלגל האחורי,
ואולי בעצם רק המלאך השומר שלי כיוון את הדברים. כיוון שהייתי חדור מטרה לשחרר את הנבלה, ומרוכז בעניין, שכחתי לצלם.
חדיי העין יראו זאת בצילום המאוחר יותר.

החוט שוחרר הנזק למזלי רק במחרשה ושום דבר אחר מסביב לא נפגע, בדיקה קצרה מגלה שכל המערכות מאופסות אין התראות
ומערכת ה-ABS עובדת כנדרש, כבר בעצירה הראשונה בבית ג'וברין א' שולף את מספרי החלקים הנדרשים להזמנה ומהשטח יוצאת
הזמנה למחרשה מקורית חדשה 73$ עוברים מאי פה לאי שם ועכשיו צריך לחכות...

השמיים מחייכים הירוק כואב בעיניים הפריחה מרשימה והשקדיות לבשו לבן ככלה בחופתה המון מים ציפורים וכל האופנועים יצאו
החוצה כולם!

עוד סיבוב בהרים ועוד אחד והביתה למנוחה...היה אש!
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/87955661_10157901093858548_163575465850699776_o.jp g?_nc_cat=105&_nc_sid=110474&_nc_ohc=lTE37dPontoAX9MCIVV&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=1a70f8c4407365a80dcc051a3e668a4b&oe=5EBE8737

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/87561501_10157901093623548_6236369080173985792_o.j pg?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_ohc=PpfWcnSmJAMAX_Ug-PF&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=60e79a9faa4f9adc04c32a1d09de217c&oe=5EF811C2

השושנים
21-03-2020, 09:42
31111 ק"מ

כן קורונה לא קורנה מזג האוויר בשבעות האחרונים לא מעודד לרכיבה, רצף של שבתות אפורות גשומות הגורמות לג'ינג'ית ולי להתכרבל
בבית מול הסדרות האהובות עלינו והפינוקים, את מנת הרכיבה שלי אני משתדל לקבל בדרך וחזרה מהעבודה, או סיבוב גנוב פה ושם,
תמיד מהדרך הארוכה, האפור עושה לי סוג של מועקה בלב, ודומה כי דווקא ברגעים שהשמש מציצה מבין העננים או מראה של פיסת שמיים
כחולים אפשר להתמודד עם הכל.

שני הטיולים שלנו לחו"ל זה לנרווגיה ומחליפו בפירנאיים נכנסו להקפאה עמוקה עד יעבור זעם, אני עדיין משפץ את שניהם על מנת שיהיו
מוכנים ליום פקודה אבל זה יותר מתסכל.

תקופה משונה ולא פשוטה, בלי תכנון לעתיד והווה מלחיץ...
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/90327695_10157962133933548_8911079849456566272_o.j pg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_ohc=Jp8KtNj-038AX-MwX-C&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&_nc_tp=6&oh=52c677548f77f1156a30ceb962b378f8&oe=5E9A5C04

lokimonster
21-03-2020, 10:59
להווה מזווה מלא ביבשים קופסאות שימורים תרופות דלק גנרטור מגבונים לחים מים מינרלים מים בג'רי'קנים זרעים של ירקות פירות וכדומה.
לעתיד
נשק חם סכינים וקונג פו פנדה.

ימים מוזרים ללא ספק

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
02-05-2020, 14:23
31805 ק"מ

"יום אחד זה יקרה
בלי שנרגיש, משהו ישתנה
משהו ירגע בנו, משהו יגע בנו
ולא יהיה ממה לחשוש.

וזה יבוא כמו קו חרוט על כף יד
זה יבוא בטוח בעצמו
כאילו היה שם תמיד
וחיכה שנבחין בו"

(ריטה)

ימים לא קלים, רכיבות כמו של פעם כבר לא עניין של מה בכך, כבר כמעט שכחתי מתי תדלקתי בפעם האחרונה, ביום ה' הבהבה
לי נורית ההתראה על סוף מיכל הדלק, חיכיתי עוד יומיים. החלטנו שמשחררים קצת יוצאים לאוויר הפתוח, הבחירה הייתה טבעית
עבורי בשבילי בתקופה הזאת רק טוסקנה שכאן בישראל אומר חבל לכיש, כבישים באיכות טובה נוף אביבי פתוח, בעלי כנף, שדות
חרושים והרבה הרבה תחושה של חו"ל.
א' ו-י' הביאו את דור ב' אצלנו זה הג'ינג'ית ואני, הכל היה עמוק יותר, הגוונים, המוזיקה בקסדות, האוויר הקריר, הציוד החדש שיושב
עלי בול הכל התחבר. לא רכבנו מהר, א' התלונן שאני מזקין, זאת לא הייתה רכיבה לפתיחת המנוע, זאת הייתה רכיבת טבע נוף
ושחרור, והכל השתחרר באחת, נתנו דרור לעצמנו ליהנות, לראות, להרגיש שוב מחדש, עד גבול הראייה, בלי שום חשבון בכבישים
האהובים, ברגע האחרון של האביב לפני החום הגדול, רגע לפני שהירוק הופך לחום וקש.

היה פצצה.
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95410397_10158120887998548_7346072901566595072_o.j pg?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_ohc=bQ3ZRmDeik8AX-0zCe5&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=9201d356a48954ab09058e76b018fbe0&oe=5ED365D9

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95295642_10158120889838548_4094561188505976832_o.j pg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_ohc=AtlhW2AhYkoAX9-QnwM&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=5fc71f8abca72a2fedd8adadc83e6a74&oe=5ED44335

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95218935_10158120888948548_5000987102586863616_o.j pg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=pY_oQvO0qtgAX8V7NIr&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=eb654a10df69372fb4f89bbc85660158&oe=5ED1B9E0

ayalzo
02-05-2020, 18:34
שורה תחתונה,
אם נציגי החוק מפרים את ההנחיות בריש גלי, אין שום סיבה שפשוטי העם ימלאו אחריהן.
חבל רק שחברים שלי איבדו את מקור הפרנסה שלהם, ושהורי לא יצאו מהבית כבר חודשים. היינו יכולים מלכתחילה ללכת על המתווה של לס.

AsafA
02-05-2020, 18:49
אף אחד לא הפר שום דבר. מותר לצאת מהבית למטרות שאושרו... ומהשבוע גם קניות זו מטרה מאושרת.

ayalzo
02-05-2020, 19:37
אני אשמח לפתח את זה בשרשור אחר.

AsafA
02-05-2020, 19:41
אני לא: -)

JohnnyDough
02-05-2020, 20:55
שורה תחתונה,
חבל רק שחברים שלי איבדו את מקור הפרנסה שלהם, ושהורי לא יצאו מהבית כבר חודשים. היינו יכולים מלכתחילה ללכת על המתווה של לס.

למה אתה יוצא על שושני כשמלכתחילה מנפיצי הצוים לא מצאו לנכון לקיים את הצוים שלהם בעצמם?

ayalzo
02-05-2020, 21:00
כי הם לא גולשים פה באתר.

השושנים
02-05-2020, 21:42
שורה תחתונה,

לא התכוונתי לענות כי יש לי נטייה להיות עוקצני ולפעמים לא נחמד, אבל אם כבר זה נפתח, אז... אם מתירים פעילות ספורטיבית, ורכיבת אופנים בקבוצות אני לא רואה סיבה אמיתית לא לרכוב במסגרת הכללים וההגינה, עבדתי בערב יום העצמאות וראיתי את כל מפרי ההנחיות חוגגים ואני עובד לשמור על כולם מעצמם, אז בבקשה כל מי שחושב להטיף לי שיחשוב שוב.

JohnnyDough
03-05-2020, 00:15
כי הם לא גולשים פה באתר.

ואף גולש באתר לא גרם לחברים שלך לאבד את מקור הפרנסה או כלא את ההורים שלך בבית.

lokimonster
03-05-2020, 12:13
קצת סדר:

יעידו א' ושושנים שהיה צריך לכוון אלי אקדח על מנת שאצא.

אבל אם להיות ריאלים ( וללא קשר כרגע לחוק והתקנות) כל עוד חולה קורונה החליט לירוק איזו שמכטה ירוקה שתדבק לרוכב על השפתיים אין סיבה להדבק בייחוד אם מקפידים על כללי הזהירות כגון כפפות מסיכה ומרחק ביטחון.

mudale222
03-05-2020, 18:28
בריאות נפשית זה גם דבר חשוב. כמה אפשר לשבת בבית ולאונן.
מי שרוצה לשמור על כל חוק וחוק בספר רק בגלל שהוא כתוב, שיהיה לו בהצלחה.
לא רואה שום בעיה לטייל ברגוע כל עוד שומרים על ריחוק חברתי וסטריליות.

Dresdner
03-05-2020, 18:55
רק אומרhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200503/a0384a0a07b22e17d37c98755c14c983.jpg

השושנים
08-05-2020, 15:52
32132 ק"מ

14000 ק"מ החזיק הצמיג האחורי של הפירלי GT שהורכבו אחרי הבריג'סטונים המקוריים אם נוסיף עליהם את ה-18000 והגענו בדיוק ל 32000 מועד
ההחלפה, למען ההגינות האחורי סובל אצלי חיים לא קלים, רכיבות בזוג, משקלים, כבישים חמים מהיריות מספיק היה להסתכל עליו אחרי הפירוק בכדי להבין
כמה דק המשטח שהחזיק אותנו בין הכביש לחלק הפנימי של הצמיג, מפחיד!

על החישוקים הולבשו צמיגי הפירלי GT2 שאמורים להיות טובים יותר והעלי אורך חיים טוב יותר, ימים יגידו, את הקדמי יכולתי למשוך עוד קצת אבל החלטתי
להחליף אותם כסט.

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/96267388_10158142531193548_830265024252477440_o.jp g?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_ohc=tMmHffTaj00AX8ZF1Gh&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=a0a7dcbe525899b2009810ce5e70c0c7&oe=5EDC4346

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/96524561_10158142531813548_3069756844646858752_o.j pg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=LZtStxZqlW4AX-fGGAu&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=8da6dca8cfc0afe88f2fbf451113c6a8&oe=5ED9623E

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95948698_10158142532673548_1240760943089025024_o.j pg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_ohc=DlGpuKm5Nq4AX-UGt4Q&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=ab703280caf739fbc7651bc5291cc0bd&oe=5EDC1CFD

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95919333_10158142533518548_3787448688717070336_o.j pg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=XsMizhGxnjcAX8xelm0&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=fb664c4dfd1e180e69ddb63f4f78ee36&oe=5EDC9D92

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95884304_10158142535143548_1702086592987922432_o.j pg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=3T0qPFCk9SMAX_W0xzP&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=ab3e6bcfb32cda99523fb00745756ac7&oe=5ED9B14F

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/96000648_10158142535728548_3681615123971047424_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_sid=110474&_nc_ohc=jgykQmH3w0gAX_b2So3&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=ab6c0246952fe5764e6be1282a77a080&oe=5EDA6BE1

השושנים
08-05-2020, 16:01
כמובן שלא נשארתי במוסך ויחד עם א' ירדנו לבקר בשנות ה-80 בק' גת, הק"מ הראשונים היו עדינים ונתתי לצמיגים להבין בעצם שהם מתחילים לעבוד אחרי כמה
חודשי רביצה במקום, התחושות נהדרות היגוי קליל, יכולת ההפלקה של האופנוע מצד לצד השתפרה, ולא הגעתי לגבול האחיזה, עוד לא...

החזרה כללה כמה וכמה כבישים מהסוג המאתגר וככל שנצברו הק"מ הביטחון שלי בצמיגים עלה מדרגה וכך השתפרה גם המהירות ולקיחת הפניות והסיבובים,
הצמיגים משדרים ביטחון עוקבים במדויק אחרי הקו שנבחר ואין שום איתותים של חוסר נוחות או נדנודים, תענוג.

אחרי 132 ק"מ של הסתגלות אפשר להגיד שאני מאד מרוצה, עכשיו נבחן כמה ק"מ נוכל לקבל מהם.

עלו 1700 ש"מ בספורט שופ נשלחו חינם עד למוסך, לגבי הרכבה טרם יודע מחיר ביום א' נחליף את המחרשה ואז נעשה סיכום כללי!
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95904172_10158142536643548_8411828916779483136_o.j pg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_ohc=aYtGA_D7m7IAX-oWW5p&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=bafaf7430ae5cd7134450bfdc91be662&oe=5EDB240B

קידוזו
09-05-2020, 20:22
כמובן שלא נשארתי במוסך ויחד עם א' ירדנו לבקר בשנות ה-80 בק' גת, הק"מ הראשונים היו עדינים ונתתי לצמיגים להבין בעצם שהם מתחילים לעבוד אחרי כמה
חודשי רביצה במקום, התחושות נהדרות היגוי קליל, יכולת ההפלקה של האופנוע מצד לצד השתפרה, ולא הגעתי לגבול האחיזה, עוד לא...

החזרה כללה כמה וכמה כבישים מהסוג המאתגר וככל שנצברו הק"מ הביטחון שלי בצמיגים עלה מדרגה וכך השתפרה גם המהירות ולקיחת הפניות והסיבובים,
הצמיגים משדרים ביטחון עוקבים במדויק אחרי הקו שנבחר ואין שום איתותים של חוסר נוחות או נדנודים, תענוג.

אחרי 132 ק"מ של הסתגלות אפשר להגיד שאני מאד מרוצה, עכשיו נבחן כמה ק"מ נוכל לקבל מהם.

עלו 1700 ש"מ בספורט שופ נשלחו חינם עד למוסך, לגבי הרכבה טרם יודע מחיר ביום א' נחליף את המחרשה ואז נעשה סיכום כללי!
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/95904172_10158142536643548_8411828916779483136_o.j pg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_ohc=aYtGA_D7m7IAX-oWW5p&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=bafaf7430ae5cd7134450bfdc91be662&oe=5EDB240B
סט של Conti Road Attack 3 עבור ה- NC עלה לי אלפיה יותר. מי קרא לי פראייר מי?

השושנים
09-05-2020, 20:44
סט של Conti Road Attack 3 עבור ה- NC עלה לי אלפיה יותר. מי קרא לי פראייר מי?

צמיג קנדה לווספה עלה לי 50 ש"ח כולל הרכבה יא פראייר?

NAOR2207
10-05-2020, 09:59
רק אומרhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200503/a0384a0a07b22e17d37c98755c14c983.jpg

נתקלתי באמירה הזו עוד מבדיחת התאומים והפטריוט אקט ...
לדאבוני הרב כיום היא רלוונטית יותר מתמיד (ביבנו - "אני רוצה להתחיל עם הילדים. דווקא עם הילדים")

השושנים
10-05-2020, 18:15
32150 ק"מ

אז היום השלמתי את סיפור הטיפול, למי שעקב הזמנתי מחרשה חדשה אחרי שהישנה נחתכה בגלל חוט ברזל סורר שהסתבך לי בגלגל האחורי.
ניסיתי להחליף לבד, אבל ברגע של מצוקה חשבתי שיש לחתוך את חוטי החשמל המובלים לאתתים ואז להלחים אותם שוב למרות שכל נורות
ההזהרה שלי צעקו לו, למזלי למדתי להקשיב, והיום חוברה המחרשה המקורית החדשה שוב לגוף האופנוע, מסתבר שצדקתי צריך רק להכיר ויש
דרך פחות אגרסיבית לעשות את הדברים, בכל מקרה המוסך (רמזור-י-ם) שהתחיל את העבודה על הצמיגים לקח על עצמו את העבודה והיום
הכל כבר מאחורינו המוסך לקח גם מחיר הוגן ביותר עבור העבודה וההחלפה והעבודה נעשתה על הצד הכי מקצועי שאפשר, פשוט תענוג.

אז מגיעה לכם גם תמונה של הנסיך:
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/96291504_10158149749523548_7846859173382848512_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_sid=d4cf07&_nc_ohc=WAusySmySs0AX8EkK3z&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=06b81c6aceeea35983a05076a39d32c8&oe=5EDD3F5C

the striker
11-05-2020, 08:15
בשעה טובה, עברת למוסך רמזור. עדיף מאוחר .....

השושנים
11-05-2020, 08:51
בשעה טובה, עברת למוסך רמזור. עדיף מאוחר .....

זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב, קהילת הרוכבים הוותיקים בי-ם הייתה מצומצמת מאד בשנות השבעים של המאה הקודמת,
מתוכם צמחו כמה וכמה בעלי מוסכים, המבוגרים ביותר אלה שטיפלתי אצלם בתור נער מתבגר וונטרה-ICM דני סילון לג'אווה פרשו לפנסיה
עם שאר בעלי המוסכים גדלתי ביחד, אמיר מרמזור היה בן כיתה שלי כל התיכון, יוני מיוני אופנועים חבר קרוב כבר 40 שנה, יואש מ-YD למד
שנה מתחתי בבית הספר היסודי ואנחנו מכירים תקופה דומה.

עכשיו, מוסך זה שם ברשם חברות, לכל מוסך מספר מכונאים שמשתנים במשך השנים, את הרקורד המכונאי של אמיר יואש ויוני אני מכיר אבל
בפועל לא תמיד הם שעובדים על האופנוע, ולכן נותר לך לסמוך על שיקול דעתם בבחירת העובדים.

אצלי יש מכונאי לכל עבודה, לטיפול שגרתי תקופתי צריך מוסך שאני מרגיש בו נוח שיקבל אותי ואת השיגעונות שלי בהבנה ויהיה הוגן במחיר.
לטיפולים שמצרכים קצת יותר פדנטיות, ידע או יכולת הקפדה על פרטים כמו שאני אוהב יש מכונאים אחרים. גם הם נבחרים על פי המשימה.

האופנועים שלי השתנו במשך השנים והמוסך התאם גם על פי סוג האופנוע וזמינות המוסך לחלקים (חלקם קשים להשגה) ויכול החיפוש שלהם
ברשת.

המכשול הנוסף הוא משלוחים שעובדים עם מוסכים נבחרים ומוזילים מחיר (צמיגים בעיקר). אבל העיקר מבחנתי זה הדיוק והפדנטיות, אני שונא
אלתורים ועבודה חובבנית.

בקיצור מוסך שהוא חבר תמיד טוב שיש. וחשוב לדעת מה החזקות ומה החולשות של כל מוסך.

וחוב קטן לאמת ולא' שהתעקש איתי בתיקון המחרשה שאין צורך לחתוך חוטים ואני הייתי בטוח שכן, מודה, הוא צדק אני טעיתי, למזלי הייתי מספיק
נחוש לא לעשות שום דבר שאין ממנו דרך חזרה והעברתי את העבודה למומחה.

lokimonster
11-05-2020, 11:12
קצת סדר מעולמי המעוות:

אצל יואש עובדים 2 יואש ודני שתיהן אחלה ( מקווה שהם קוראים את זה :-) ) אחלה.

אמיר מרמזור שמעתי אחלה דברים עליו ( מודה שאני לא טיפלתי אצלו מעולם אבל היו מלא המלצות במהלך שנותיי כרוכב).

לגבי יוני אני הייתי לקוח שלו החל מ1989 אז עוד עבדו אצלו יואש ויובל ( 89 יובל האמת שאני לא זוכר אם יואש היה אז) ובהמשך כמובן יואש טיפל לי באופנועים שהיו לי.

וונטורה שם דבר בווספות אבל פרש
דני חנוך כמדומני נפטר לאחרונה

בכל מקרה להבדיל ממך אני מקפיד לטפל במוסך קבוע ולא לדלג בין מוסכים.

אם זה מיסטר מוטו שטיפל לי בבאנדיט במשך 6 שנות קיומו אצלי.
וכיום אני בYD עם ההונדה.

אני בדרך כלל מעדיף לטפל במוסך יבואן ומעדיף את הזכיין שכך נשמר קשר אישי והם לא בהכרך נצמדים לטבלת מחירים ומגלים יותר גמישות מול הלקוח.

וכן הרבה מהוותיקים נעלמו ורק אנו עוד זוכרים אותם ( לטוב ולרע).

the striker
11-05-2020, 14:03
ונטורה טיפל לאבא שלי בלמברטה, עוד כשהייתי ילד.

יוני-עוד מגיל 16, החבר'ה היו אומרים ששומר נפש אופנועו ירחק ממנו (לכאורה).

במוסך רמזור אני מטפל כבר משנת 2003, עת עברתי לדו"ג. מקצוענים ממדרגה ראשונה. לא התחלפו שם כ"כ הרבה מכונאים, וראובן, חיים ויוני, מקצוענים אחד אחד. ועל אמיר אין הרבה מה לומר, סופר מקצוען.
היה להם גם את דניאל, מכונאי מחונן וגאון, אבל הוא החליט להיות משפטן ואח"כ אח בבי"ח. בחור מעולה לדעתי ומגוון.

השושנים
11-05-2020, 15:08
ונטורה טיפל לאבא שלי בלמברטה, עוד כשהייתי ילד.

יוני-עוד מגיל 16, החבר'ה היו אומרים ששומר נפש אופנועו ירחק ממנו (לכאורה).

במוסך רמזור אני מטפל כבר משנת 2003, עת עברתי לדו"ג. מקצוענים ממדרגה ראשונה. לא התחלפו שם כ"כ הרבה מכונאים, וראובן, חיים ויוני, מקצוענים אחד אחד. ועל אמיר אין הרבה מה לומר, סופר מקצוען.
היה להם גם את דניאל, מכונאי מחונן וגאון, אבל הוא החליט להיות משפטן ואח"כ אח בבי"ח. בחור מעולה לדעתי ומגוון.

שכחת את אבי בריקמן שפתח מוסמך משלו, אצל יוני עבד ג'וני ופתח מוסך בבית צפפה, והיו עוד. סופר בייק וכד'

lokimonster
12-05-2020, 08:47
האמת שרבים צמחו אצל יוני.
אולי צריך לשנות את השם לבית ספר למוסכניקים מתחילים.

dudybou
12-05-2020, 10:07
מוזר..
הלכתי כמה פעמים לרמזור (גם עם ה x-max וגם עם ההונדה),
כשהלכתי רק לקנות חלקים להונדה - המחיר היה יחסית יקר, עשיתי בדיקה וראיתי ש YD מביא לי ביותר זול כמעט תמיד..
מחיר החלק זהה, אבל ההנחה.. (אם לא הזמנתי מ- APEX, אבל זה סיפור אחר..)
כשהלכתי בגלל הרגשה שמשהו לא תקין, התחילו לסובב אותי שם ולדחוף דברים לא קשורים (אפילו לא הרימו את האופנוע לבדוק) וברחתי.. (למשל: "הלך לך שימס, צריך להחליף.." כשהאופנוע בכלל בלי שימסים.... מוסך הונדה אמור להכיר את זה בע"פ, לא ?)
באופן כללי - ההרגשה שלי אצלם הייתה שמנסים לחלוב אותי כי אין לי ידע מספיק כדי להתמודד מולם..
מאז כמובן לא חזרתי אליהם, וכנראה שלא אחזור..

יכול להיות שאתם מרוצים מהם כי אתם מכירים אותם, אז הם לא "דוחפים" לכם דברים, אבל מי שלא מכיר - שישים לב..
יכול להיות שהם מקצוענים, אבל התקשורת עם הלקוח חשובה לא פחות..

כיום אני מטפל ב YD (לרוב לבד, אבל אם צריך..)
יואש ודני אחלה לגמרי, כיף ללכת אליהם, לא זולים אבל גמישים..

קידוזו
12-05-2020, 18:19
לא מכיר אף אחד מהמוסכים שהוזכרו. נתקלתי בעבר הרחוק במוסכי אופנועים גרועים שלא אחזור אליהם וזה גרם לי לחשוב.
למוסך אופנועים יש רק שלוש כלים להצלחה- אמינות, מקצועיות ומחיר. המחיר הוא לא המרכיב המשמעותי ביותר להצלחה.
כשבעל מוסך מוותר על אמינות או מקצועיות הוא גמור. ארץ קטנה, קהילת רוכבים מתקשרות ומקושרת והמוניטין נהרס ונבנה בקלות.
כנראה שדבילים יש בכל תחום.

השושנים
17-05-2020, 17:58
32380 ק"מ

איפשהו לפני סוף השבוע זה כבר בער בי רציתי לעזוב הכל ולצאת לרכוב, כל יום שלא הצלחתי זה רק הגדיל את הרצון, סוף השבוע אמור להיות לוהט מה
שאומר שצריך לצאת רכיבת זריחה, הקולות מהקבוצה היו מנומנמים, התפשרנו על 0630 א' הקדים י' חיכה במקום הלא נכון שניהם 30 מטר אחד מהשני
ולא רואים...

בתפריט ההרים שלנו הכבשים האהובים והמלאים באופנועים אופניים ומשוגעי ריצה, ממשל אל מעניין אותי הג'ינג'ית מאחור עם המוזיקה ואני עם הצמיגים
החדשים שעושים הכל קל יותר, מדהים איזה שינוי בהתנהגות. אח"כ החברים שלי יספרו לג'ינג'ית שאני רוכב "מהר"...

האוויר חם אבל בכל כניסה למקומות יותר נמוכים ישנו זרם אוויר קר מדהים והכל מלא בריחות של פריחה שהחום רק מגביר אותם, מעיל ה-KLIM החדש
והכפפות עושים עבודה מצוינת ותחושת הריחוף מקבלת כפל משמעות, הניתוק המוזיקה מתחברים ביחד לחוויה נהדרת, אני מצליח להתנתק לחשוב רק
על הקו הנכון ההטיה והמכשולים בדרך, מהיר עאלק, מנהלתי נכון.
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/97194819_10158168170148548_7113160943978151936_o.j pg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=onIkoYkzfSAAX-tZ6OK&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=b8ea3a5228b7f7081db6daee3abf0463&oe=5EE77C56

בבית גוברין ערב רב של אופנועי ספורט הורסיס עומד בניהם יחידי לא שייך, אבל עושה בשבילי כל מה שאני צריך, פשוט תענוג.

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/97030429_10158167937453548_2073021387672387584_o.j pg?_nc_cat=110&_nc_sid=110474&_nc_ohc=xK8FZS1Z7zoAX_MeBnt&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=f00993bcdba46292c47beae7c0c4719c&oe=5EE7BC0E

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/97701219_10158167937363548_450541279076417536_o.jp g?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_ohc=B1aJmfWn05YAX_1_oQw&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=fd27794c79c3eb37a1d388914527ab68&oe=5EE7291C

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/97057668_10158169249043548_7759010711174381568_o.j pg?_nc_cat=103&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=A85sZsrCzHQAX-ORpyt&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&_nc_tp=6&oh=aef4c035bac32efa80dc56db5a099870&oe=5EE5C73F

הדרך חזרה לא פחות מהנה אבל כבר מתחילים להרגיש את החום, היה מושלם!

אחת התמונות שצילם י' שאני מאד אוהב:
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/97579621_10158171244338548_1238669719217635328_n.j pg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=5GtsDxgyZNkAX9_R2MD&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=ce911e2eb8ee33712c9183565babbdd4&oe=5EE8A681

lokimonster
17-05-2020, 18:29
זו איכות סינית למהנדרין

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
07-06-2020, 09:53
32956 ק"מ

טיול ארוך ראשון בסימן התחדשות, הג'ינג'ית בבידוד מרצון בבית א' קידוזו ורוכב נוסף שהפתיע הביעו נכונות להתעורר לפני השמש ולהגיע להוסיף קילומטרז' על השעון.

על סדר היום ועל פי סדר הקניה בחינת ציוד רכיבה:
מעיל קיץ מאוורר מאד- KLIM
צמיגי פירלי אנג'ל 2
כפפות קיץ -KLIM
מגף רכיבה רווי'ט H2O

כבישי י-ם ריקים הרמזורים לטובתי ורק מפגש אחד עם ניידת משטרה מעכב אותי, ווידוי שאצלי הכל בסדר ואני שוב בדרך, הגעתי לפני הזמן.

א' מגיע באיחור קבוע (שלוש דקות זה איחור א'!) אחרי קידוזו שהגיע מרחוק, ואיתמר. תירוצים יש, לא זוכר מה. מתדלקים מלא ויוצאים לכיוון ים המלח,
הבקעה חמה הכביש פתוח והצמיגים עושים עבודה נהדרת, הקצב משכנע, אבל לחבורה יש רצון לעצור בבתי המלון, לך תסביר להם שכלום לא פתוח
לפני שבע בבוקר, אז עצרנו בתחנת הדלק החדשה מעל המלונות וחכינו שהקופאית תעביר משמרת. השמש עוד לא בשמיים וחם. המשכנו, כביש סדום
ערד לא בא לי טוב, לא ברור לי למה אבל בסיבובים הראשונים איבדתי ביטחון, הורדתי מהירות וגיליתי תנועה רבה מדי לשעה, בסיבוב הקבוע כבר חנתה ניידת
עברתי למנהלתית. כל השלושה ברחו לי קדימה ואני תקוע אחרי כמה מכוניות, קידוזו דופק רכיבה מרשימה שמוכיחה שלא האופנוע קובע את הקצב אלה דווקא
הרוכב. התקדם יפה. מנוחה שנייה בתחנת הדלק, משם אני מבקש מא' להוביל כבר כמה טיולים שאנחנו מחפשים כביש מסוים שמקשר בין ערד לצומת סנסה,
הפעם הצלחנו ונפלנו בול, זוג שועלים חסרי פחד משתוללים על השוליים מימין גונבים את תשומת ליבי גורים.

ממשכים בכביש הנהדר טכני מדהים וכייפי שתחושות הטובות חוזרות אלי וגם הקצב, ע"י לכיש מחסום על הכביש אופנוע עומד על שול, בחורה באדום יושבת
בצידי הכביש בוכה, ובוחן משטרה, מגרשים אותנו משם, אח"כ נבין שנהרג שם רוכב בסיבוב.

עוצרים בבית ג'וברין לתדלוק להמשך השבוע האופנוע של א' שתה 2 ליטר יותר משלי, סביר ממשכירים דרך הכביש נהדר לכיוון לוזית שוב כביש טכני שמתחבר
לנוף טוסקני מדהים איטליה לעניים. את הכביש חוצה נחש שחור ענק שמן ומבריק אחד היפים שראיתי לאחרונה מדהים.

בצומת האלה נפרדים אני עולה לכיוון י-ם החברה לבית שמש הכביש פתוח המוזיקה בקסדה בכייף, ואני לא מרגיש שעשו כ-300 ק"מ בכמה שעות.

סיכום:
המעיל נהדר-מאוורר מאד בבקעה כשהיה חם לא הורגש בנסיעה תחושה טובה הגנות מודרניות ונשארות במקומם גם בתזוזה-כייף.
הצמיגים טובים מאד רוצה לנסות להוריד קצת לחץ מהקדמי בשביל לראות אם יהיה הבדל בתחושה.
הכפפות מעולות-אין תחושה של חום בכלל הגנות מעולות ורגש מקסימלי בהפעלת המערכות-שווה כל גרוש.
נעלים-אחיזה נהדרת בכל תנאי הקרקע יש לזה משמעות גבוהה במיוחד בעת הובלת האופנוע בישיבה עליו עם הרגלים-הכי טובות שהיו לי עד היום.
הגנות מעולות ונוחות של נעל טיול רכבנו כחמש שעות ללא תלונות מצד כפות הרגלים.

בקיצור היה כייף.

קידוזו
07-06-2020, 13:59
היה אחלה ויכל להשתפר אם היינו יוצאים שעה מאוחר יותר. המגף עם סוליית vibram נראה סבבה. כמעט החלקתי כמה פעמים בתמרוני חניה ברגליים כשיש דרדרת או סתם רטיבות. יכול להיות שאשדרג לדגם הזה אחרי המגף שלי כי הפסיקו לייצר אותו.

השושנים
08-06-2020, 08:38
32970 ק"מ

מכת תאונות האופנועים לא עוברת לי מעל הראש, הזמינות של סרטוני התאונות בזמן אמת, הופכות כל תאונה למשהו מוחשי, מיד אחריה
מוצפת הרשת בעשרות תובנות ניתוחים ע"י מומחים ומומחים בעיניי עצמם.

הפתרון שמצאתי הוא להשקיע יותר בהגנות ובמיומנות, מיומנות נרכשת ע"י הדרכות והרבה תרגול וניסיון והגנות עולות כסף, הרבה כסף.

חבר טוב שלי וסוחר ממולח שאל פעם לקוח שבא לעסק שלו לרכוש קסדה, כמה שווה הראש שלך, אז זה נראה לי מהלך עסקי מתוחכם
אבל אם נעצור רגע ונחשוב על זה בצורה עמוקה יותר אז כמה באמת חשובה שלמות הגוף שלנו?

אם נהיה כנים מי שלא רוצה להיפגע יעזוב את התחום ויעבור לרכב בטוח יותר, נודה על האמת אצל רובינו זה לא יקרה אנחנו נישאר על
שתיים. אז הדבר הטוב הבא זה להיערך לפגיעה.

זמן רב לא מצאתי פתרון אמתי לכף הרגל, האילוץ של נעל נוחה לטיול שבסיומו עולים על האופנוע וממשיכים חייב אותי להתפשר על נעל טיולים
טובה, לא חדירה למים (לטיולים בחו"ל ובגשם) וכזאת שתתן הגנה טובה, כיוון שכך נושא מגפי/נעלי רכיבה קיבלו אצלי עדיפות נמוכה לקנייה,

אם ניקח בחשבון שאצלי כל ציוד צריך להיעשות במכפלות של 2 לג'ינג'ית ולי וכולל גם ציוד לרכיבה בחו"ל, הרי שהעסק הופך יקר יותר ויותר.

לג'ינג'ית קניתי כבר מזמן נעל רכיבה טובה אני הסתפקתי במעיל קיץ מעולה מתוך הבנה שיהיה לי יותר שימושי בקיץ מאשר להשקיע בנעל,
אבל צורך גבר והרכיבות נראו לי יותר ויותר מצריכות שכבת הגנה נוספת.

יצאתי לבועה לחפש, בוקר שלם הסתובבתי בין הסוכנויות ולא מצאתי משהו מתאים, או שלא היה במידה שלי או שלא היה מתאים לי ולצרכיי
או שהן היו פשוט מכוערות...

אז כשההבנה חלחלה שלא מכאן תבוא הישועה, והבנתי מה אני רוצה וצריך החלטתי רגע לפני שאני פונה לרשת לנסות פה, פרסמתי מודעה
דרושות סוג הנעל דגם ומידה ובלי הרבה תקוות לחצתי סאנד...להפתעתי אחרי שעתיים נעניתי בול לדרישה. רוכב נחמד שהזמין לעצמו נעל ומגף
החליט לוותר על הנעל, קבענו נפגשנו וכבר באותו היום עברו אלי במחיר קנייה בחו"ל. שווה, לקח לי חמש דקות להתרגל ולהבין עד כמה הן טובות
וטיול אחד לאשר את זה סופית. בקיצור...התחדשתי:

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/102782140_10158237132268548_8058305718707599121_o. jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_ohc=WjRa1XFs-00AX8dYmSc&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=bf728c880ac0bf8122b33050dcf6a0dd&oe=5F03558E

lokimonster
08-06-2020, 08:50
זה נעלי סופוומן להנפת מקררי אמקור XL

תתחדש

moonshield
08-06-2020, 11:44
רן, האם הנעליים החדשות מאווררות? אני בשלבי חיפוש לנעלי רכיבה שירשו את מגפי ההלד שלי.

השושנים
08-06-2020, 21:07
רן, האם הנעליים החדשות מאווררות? אני בשלבי חיפוש לנעלי רכיבה שירשו את מגפי ההלד שלי.

קשה לי לענות על זה יש שם כמה סוגי עור, אבל אחרי רכיבה ארוכה של כחמש שעות ועוד שעתיים שסתם היו על הרגל לא נצפתה בעיה
למרות היום החם, בניגוד לנעלי העבודה שלי שעשויות מחומר דמוי גרוטקס שבסוף היום אני מרגיש חום והגרביים לחות. דבר נוסף שלא
ציינתי זה האחיזה המציינת במגוון משטחים שיש לנעלים וזה חשוב מאוד כשמנתבים את האופנוע במהירות חניה או לאחור. אני מניח שתהיה
לי תשובה יותר טובה בהמשך.

השושנים
09-06-2020, 16:25
8378

AsafA
09-06-2020, 18:20
אתה לא נוסע. צא לטייל קצת

lokimonster
10-06-2020, 09:06
הוא בעיקר מטייל לפחות עד הפנסייה

השושנים
10-06-2020, 10:30
bestfriendonly@fuckyouall.com

השושנים
16-06-2020, 18:10
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=LdYfaxl6-tw

השושנים
30-06-2020, 14:12
33980 ק"מ

כמעט 1000 ק"מ ב-21 יום, תענוג עולמי לשלב גם עבודה מנהלה וגם רכיבה, התחושות נהדרות מהצמיגים, לאחרונה הבנתי שאולי אני
צריך לשחרר קצת את הקפיץ האחורי, ניסיתי להיזכר מתי שיניתי אותו לאחרונה ואז הבנתי שאולי בטעות פעמיים הקשתי אותו על מנת לרכוב
בשתיים ושכחתי להחזיר, בפועל רכיבה בשתיים עם משקל גיהצה נהדר את הכביש בעוד רכיבת בדד הייתה נוקשה מהממוצע, החזרתי אחורה
שתי נקישות והאופנוע חזר לגהץ את הכביש כמו על אוויר...תענוג.

מאז שקיבלתי את האופנוע מדי פעם הייתה לי תחושה שמשהו לא בסדר עם האתת השמאלי, התופעה באה והלכה וכמעט לא הייתה מוגשת שנייה
שתיים של איתות מהיר ואז חזרה למצב הטבעי בהתחלה חשבתי שאני מדמיין אח"כ זה נעלם ולאחרונה חזר, כשהפעמים שזה קרה כבר לא
אפשר לי להתעלם מהתופעה. אמול רכבתי מחוץ לעיר וכמעט בכל פעם תחושה של נורה שרופה תיקתוק מהיר ואז מסתדר. מגע דפוק באתת שמאל
אחורי. בבוקר קפצתי למוסך רמזור הפתעתי אותם ממש בפתיחה, שנייה וחצי לקח לחשמלאי לאתר את התקלה ופחות מזה על מנת לסדר אותה,
ההבחנה שלו הייתה מישהו הידק את הנורה ואז שחרר הקפיץ מאחור נדחס שחרור מהיר עם קצה המברג סגירה של הברגים ניסוי כפול לבדיקה
ו...סע לשלום, תשלום? מה פתאום סע חביבי סע....כבוד לצוות על המקצועיות, המהירות והפתרון המהיר. פשוט כייף!

סך הכל תקלות מהקניה:
מצבר שסיים חייו והוחלף.
טיפולים שוטפים.
סט שלישי של צמיגים: מקוריים בריג'סטון אחרי 18000 פירלי אנג'ל אחרי עוד 14000 וכרגע פירילי GT אנג'ל 2
18000 תוסף ניקוי לדלק מוטול

האופנוע חי ומרגיש נהדר וחדש.

צריך שטיפה.

lokimonster
30-06-2020, 14:23
מכיר אחד צביקה עושה 1000 קילומטר ב16 שעות

קידוזו
01-07-2020, 01:02
שושני, פרט יותר לגבי עלות טיפולים בבקשה.

השושנים
01-07-2020, 08:24
האמת א' מחזיק רשימה הרבה יותר מעודכנת משלי, אני צריך לפשפש בקבלות והוא גם מצליח להוזיל יותר ממני בחלק מהפעמים את הטיפולים:

מצבר-440
צמיגים פירלי אנג'ל GT עלו 2236 - יקר מדי לדעתי. (18000 ק"מ עשו המקוריים)
טיפול 6000 -יוני אופנועים החלפת שמן מסנן יזום לא מחויב יצרן - 520-ש"ח
טיפול במטרו מחפש את הקבלה עלה יקר מאוד-טעות
טיפול 18000 החלפת שמנים מסנן אוויר מסנן שמן ריפדות בלם אחורי. מסנן אוויר הובא מחו"ל-1100 ש"ח
טיפול 24000 החלפת שמנים יזומה ונוזל בלם 790 ש"ח
טיפול 30000 מסנן שמן פלאגים מסנן אוויר מסנן דלק שמחייב פירוק משאבה החלפת רפידות בלם -850 ש"ח החלקים מחו"ל.
צמיגים פירלי אנג'ל GT2 עלו 1700 ש"ח + הרכבה והחלפת מחרשה שנקרעה בגלל חוט ברזל 400 ש"ח (מוסך רמזור).

* מביא חלקים מחו"ל פלאגים מסנן אוויר מקורי מסנן שמן עלו 100 יורו) במזוודה
המשלוח השני עבר ביחד עם א' אני מקווה שהוא זוכר עליות.

האופנוע מקבל טיפולים יזומים של שמן ופילטר שמן כל 6000 הייצרן מדבר על 12000, הצמדתי החלפה של פלאגים ופילטר אוויר
לטיפול אחד על מנת שלא לפרק מיכל דלק כל טיפול, אלה פעם בשתיים. מקל גם על החלפת משאבת דלק.

השושנים
01-07-2020, 10:32
תוסיף עוד 50 ש"ח כרגע החלפת נורה קדמית, בגלל שאני דפוק, שמעתי סיפורי זוועה על ההחלפה בדגם עם הצורה הקודמת אז
וויתרתי מראש על להחליף לבד, מסתבר שזה פשוט מאד בדגם שלי, שיהיה לטובת תמיכה בעסקים.

Danny
03-07-2020, 07:33
האמת א' מחזיק רשימה הרבה יותר מעודכנת משלי, אני צריך לפשפש בקבלות והוא גם מצליח להוזיל יותר ממני בחלק מהפעמים את הטיפולים:

מצבר-440
טיפול 18000 החלפת שמנים מסנן אוויר מסנן שמן ריפדות בלם אחורי. מסנן אוויר הובא מחו"ל-1100 ש"ח
טיפול 30000 מסנן שמן פלאגים מסנן אוויר מסנן דלק שמחייב פירוק משאבה החלפת רפידות בלם -850 ש"ח החלקים מחו"ל.
צמיגים פירלי אנג'ל GT2 עלו 1700 ש"ח + הרכבה והחלפת מחרשה שנקרעה בגלל חוט ברזל 400 ש"ח (מוסך רמזור).

האופנוע מקבל טיפולים יזומים של שמן ופילטר שמן כל 6000 הייצרן מדבר על 12000, הצמדתי החלפה של פלאגים ופילטר אוויר
לטיפול אחד על מנת שלא לפרק מיכל דלק כל טיפול, אלה פעם בשתיים. מקל גם על החלפת משאבת דלק.

נראה לי שקידוזו מחליף ל Versys בקרוב.

AsafA
03-07-2020, 12:31
אם מזמינים חלקים מפרטזילה המחיר לחלק מקורי הוא בין שליש לרבע מהמחיר בארץ.

פילטר אויר מקורי בערך 100 במקום 310

פילטר שמן מקורי 35 במקום 110

פלגים ארודיום ngk לפי המקט שרשום בספר מכונאים של קוואסאקי - 150 במקום 600

פילטר דלק 250 (כולל גומיה ב-60 שלא מוחלפת בארץ וגם באמת היה מיותר להחליף) במקום 780 (ללא הגומיה)

ברקסים 300 לסט קדמי (כפול) מקורי
ו-120 לאחורי של EBC. לא יודע מה המחיר בארץ

נוזל בלמים של ברמבו כ- 30 שח (בארץ)

שמן מנוע ליקווי מולי חצי סינטטי 10/40 - 130 שח ל-4 ליטר (אני מחליף כל 6 במקום 12)

העבודה בוצעה במוסך מורשה מטרו במחיר הוגן לפי זמןעבודה בפועל ולא לפי השעתון של מטרו.

שרשרת הוחלפה ב-25,000 קמ כולל גלגל"ש - 1300 שח כולל עבודה (מחוזקת של פירמה מובילה).

את כל מה שרשום למעלה צריך להחליף כל 24, למעט הברקסים שנגמרים ב-18. בנוסף כל 6 אני עושה טיפול קטן שכולל פילטר שמן, שמן ובדיקה כללית של הכלי. וכל 8 צריך להחליף צמיג אחורי (הקדמי מחזיק קצת יותר).
84228423842484258426842784288429

AsafA
03-07-2020, 12:47
הוחלף גם נוזל קירור (כ-80 שח) ובוצעה סריקת מחשב.

השושנים
04-07-2020, 13:38
34089 ק"מ

שש דקות (6)... מה אתם יכולים לעשות בשש דקות? נתחיל בזה שמדובר בעוד שש דקות בבוקר, קמת בזמן הדלקתם את הקומקום ונגשתם
לצחצח שינים ולהתרעננות בוקר, שתיתם קפה הוצאתם את הכלבים, חזרתם שוב לשירותים התארגנתם על הציוד התלבשתם יצאתם הגעתם בדיוק
בזמן למצוא שם...אף אחד, עוצרים מצלמים בתסכול את האופנוע, מקשקשים עם רוכבי האופנים, אופנוע אחד שואל עם הכל בסדר, ואז באיחור
קבוע צמד הכוסיות א' וי' מגיעים כאילו הכל הסדר....עכשיו תחשבו אם הפלישה לנורמנדי הייתה מתעכבת בשש דקות, או החיבור לתחנת החלל היה
באיחור כזה כאלו באנו לבלות...אבל ככה זה שאתה מטייל אם כאלה שהיו ג'ובניקים בצבא...

מזג אוויר בבוקר מושלם בי-ם קרירות נהדרת ואופנוע שעובד מושלם, כבישים ריקים וגל ירוק, מוזיקה באוזן אי אפשר לבקש יותר אולי רק שיגיעו בזמן.
כביש צובה רמת רזיאל בית שמש משחק טבעי מתחת לגלגלים, המהירות גדלה והשימוש בבלם מצטמצם ככה הכי טוב ואין רכבים על הכביש רק רוכבי
אופנים, הצמיגים החדשים עושים עבודה נהדרת בקצוות הצמיג תחושה של שמירה מצוינת על הקו תגובות כידון זריזות ואני נהנה מכל רגע. יותר מאוחר
א' יגיד שהוא לא אוהב כבישים מפותלים עיוורים. י' מחפש כוח. דבר נוסף ששמתי לב מאז הרכבתי את הצמיגים שאני נהנה יותר לפתוח עד מחוזות
המנתק בלי להוריד גז, זה נחמד לשלוף את כל הסוסים מהאורווה ולנקות פיח מהשסתומים ויש כבישים שנועדו במיוחד לזה. מספיק להגיע הביתה בשעה
מוקדמת יחסית יש עכשיו את כל היום, לעשות כל מה שרוצים אבל עדיין אי שם חסרות לי שש דקות!

רכיבת שבת אבל התחושה שמשהו חסר:

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106719772_10158316900388548_5002825698494055082_o. jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=110474&_nc_ohc=vSKTir2p4pwAX_9oMzX&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=599819d8e98ef35c3f37f8bd28a61f44&oe=5F2756D7

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/106732288_10158316900213548_506345969078340914_o.j pg?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_ohc=zr36u3Ky1VcAX-76O5o&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&_nc_tp=6&oh=7f87343233d070e373c3835368be022f&oe=5F26B9A6

the striker
06-07-2020, 08:00
את החלקים מפרטזילה הבאת איתך במזוודה ? כי נראה לי שאם מזמינים ונשלח לארץ, הכדאיות יורדת משמעותית.

השושנים
06-07-2020, 08:27
בטיול האחרון לאלפים השארתי רשימה להארמן וכשהחזרתי את האופנוע בתום הטיול חיקו לי כל החלקים ארוזים ומוכנים למזוודה.
בפעם השנייה הצטרפתי להזמנה של אסף. אגב אם אתה עושה הזמנה משותפת עם עוד מישהו ניתן להתחלק על המשלוח.

the striker
06-07-2020, 14:36
תודה רבה, אבל להבנתי במשלוח לארץ, פרט לדמי המשלוח, מתווספים גם מיסים ומכסים שונים. האם במקרה כזה זה עדיין יוצא ככ משתלם ?

השושנים
06-07-2020, 14:40
תודה רבה, אבל להבנתי במשלוח לארץ, פרט לדמי המשלוח, מתווספים גם מיסים ומכסים שונים. האם במקרה כזה זה עדיין יוצא ככ משתלם ?

הכל תלוי בטיב הקניה עד 75 דולר אין בעיה מעבר לכך זה עניין של מזל.

ברגע שהשמיים יפתחו שוב עדיף במזוודה עד אז דרך אמזון שמחשבת מראש את העליות.

the striker
06-07-2020, 14:56
אחלה, תודה רבה

AsafA
06-07-2020, 20:09
הם גובים בין 18 ל-30 דולר למשלוח. ולפי מה שמספרים רוכבים אחרים רוב החבילות עוברות ללא תשלומים נוספים. כך שזה עדיין משתלם. הזמנתי לחבר מחרשה מקורית מפרטזילה - עלתה כ-300 שח כולל משלוח שהגיע תוך כשלושה שבועות. במטרו גבו על מחרשה דומה כ-1000 שח ולקח להם חודש וחצי לספק אותה.

קידוזו
10-07-2020, 00:04

מצבר-440

תודה אחשלו.

קידוזו
10-07-2020, 00:11
נראה לי שקידוזו מחליף ל Versys בקרוב.
אני מתחיל להפנים שאני מתקצר עם הגיל או ה KTM פשוט כבד וגבוה מדי לשטח (קצת יותר קרבי) ממה שרכבתי עד כה. השבוע שמעתי על מישהו שנהרג בקורס של row hide בתאונה מפגרת וצביקה כהן השטח מדגים איך מפרפרים פרסה עם מטר תשעים. צריך עקבים בשביל החרא הזה.

השושנים
10-07-2020, 06:42
אני מתחיל להפנים שאני מתקצר עם הגיל או ה KTM פשוט כבד וגבוה מדי לשטח (קצת יותר קרבי) ממה שרכבתי עד כה. השבוע שמעתי על מישהו שנהרג בקורס של row hide בתאונה מפגרת וצביקה כהן השטח מדגים איך מפרפרים פרסה עם מטר תשעים. צריך עקבים בשביל החרא הזה.

אם אתה מתכנן יותר מ-35% שטח בסך הרכיבות שלך אז ימאהה טנרה 700 תפור עליך.

יותר טיולי כביש בזוג ללא שטח בכלל ורסיס 1000.

אופנוע high performances לכביש במראה אדוונצ'ר BMW1000XR

אופנוע אדוונצר עם יכולות שטח קל ושבילים אפריקה 1100

מעבר לזה אם אתה מדבר על שטח שטח, לך על הדגמים הקלים עד 400CC של הסקוואנה/ק.ט.מ.
אז אתה מאבד את הכביש.

ויש מגוון אופנועים של יצרנים חדשים רויאל אנפילד ודומים שמצגים תג מחיר נמוך עם יכולות חלקיות.

השושנים
19-07-2020, 08:28
34506 ק"מ

שבוע שהג'ינג'ית לא במיטבה בעידן הקורונה לא לוקחים סיכונים והיא נשארה בבית למרות שהכל מצביע שהיא לא חולה בוירוס הארור
אבל עדיף להיות בטוח מלהצטער.

בשבת החלטנו לצאת להתאוור בלי לקבוע מסמרות שעות או כיוון, זמן רב אנו שוקלים לעבור לסביבה כפרית ולנסות אורך חיים קצת אחר
ולאחרונה מתחיל להבשיל התנאים לכך, חלטנו לצאת ולחקור קצת את המושבים באיזור ק' גת נחשון והסביבה.

יציאה רגועה בבוקר, אוויר ירושלמי קריר יחסית ואני ידוע עמוק בלב שאם אצא מירושלים זה יהיה הדבר הגדול ביותר שאתגעגע אליו זה
ולשלג.

מוזיקה באזניות ורכיבה מנהלתית מינוס שיוט רגוע בכבשים כמעט ריקים, החלטתי לשחק שוב את המשחק האהוב עלי "אין ברקסים"
החוקים פשוטים, רוכבים במהירות שלא תגרום לאף אחד להרגיש לא נוח או לא בטוח, לוקחים את הקווים הנכונים הכי מוגזמים שאפשר
(מכירים את זה שבמירוץ ה-GP הרוכבים עולים על הקווים והמדרכה?) במהירות הכי גבוהה האפשרית כל זה בירידות המאתגרות
מירושלים לכיוון כללי בית שמש, כל לחיצה על הבלם מפחיתה את ציון הנסיעה...הג'ינג'ית כמובן לא מודעת למשחק אבל בגלל הכלל
הראשון פשוט גורם לה להיות שקועה במוזיקה שלה ולעזוב לי את הצלעות...אני מאתגר את עצמי ויורד לפעמים נמוך ממה שאני רגיל
שומר על גז קבוע הרבה יותר ויציאות חזקות עם יד רגישה על הגז, תענוג, אחרי סשן כזה הדומה לריקוד הקצב גובר וגובר, ואין לחיצה
על הצלעות מאחורה.

ביקרנו ראינו התרשמנו חלמנו, עלינו קצת למעלה לבר בהר המון אופנועים ולהפתעתנו עדיין שומרים על הכללים, נחמד, הדרך הביתה עברה
שוב איל לו מהדרך הארוכה והמפותלת דרך עין כרם, עוד דקות ארוכות של כביש מאתגר שמוסיף להנאה מהרכיבה.

אומרים על האופנוע שהוא של זקנים, שהוא כלי אנמי, פחחח תרכוב כמו זקן זה יהיה נכון, תתנהג כמו זקן זה יהיה נכון רכוב נכון תבין את
המכניקה המנוע הכללים זה כבר יהיה אחרת לגמרי.

מויי כייף!

חברים שפגשנו:

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/109520288_10158355456218548_4063459249530778487_o. jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_ohc=2jjJcePr6RMAX8OywoD&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=cf58122cd8c525a4163c8f66027af532&oe=5F3965D7

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/109688267_10158355456728548_2232162944732812532_o. jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_ohc=2FZMIA649C0AX-C9PXZ&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=b0f823b8f2abd65b8f64e540bf0ec02c&oe=5F3A6017

NAOR2207
19-07-2020, 10:21
34506 ק"מ

שבוע שהג'ינג'ית לא במיטבה בעידן הקורונה לא לוקחים סיכונים והיא נשארה בבית למרות שהכל מצביע שהיא לא חולה בוירוס הארור
אבל עדיף להיות בטוח מלהצטער.

יש ווירוס אין מגיפה.
תשמור על הר ציון אנחנו (עם המשיח) מגיעים

השושנים
25-07-2020, 08:04
https://youtu.be/qm7rXZGRMLE

השושנים
29-07-2020, 15:51
https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116252568_10158385144368548_28355729587011727_o.jp g?_nc_cat=105&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=16pLoyUqBxMAX_nhcgJ&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=1d3564f2aeb549f3848724d0aff36c27&oe=5F47F65C

קידוזו
29-07-2020, 23:42
https://youtu.be/qm7rXZGRMLE
הירידות של עמוקה ?

השושנים
30-07-2020, 07:12
הירידות של עמוקה ?

בול, למסעדה...דרך נוף ירוקה.

השושנים
30-07-2020, 15:03
35202 ק"מ

בדרך כלל בתאריכים האלה הג'ינג'ית ואני נמצאים בטיול השנתי שלנו בחו"ל, הפייס האכזר מזכיר לי זאת בכל יום באוסף תמונות ממקומות שנראים
עכשיו כל כך רחוקים, התכנון הראשון היה לטוס ביוני לנורווגיה, הכנתי מסלול שמכסה כמעט הכל, בררתי התייעצתי והייתי רגע לפני לחיצה על הכפתור
הזמן, ואז פרצה הקורונה, שמנו הכל על הולד, ובינתיים במסגרת הזמן ובמחשבה שהיא (הקורונה) תיעלם מחיינו הכנתי תוכנית ב' לפרינאיים הפעם
מפסגה לפיסגה, מה שאומר מעברי הרים בנק' השיא והעיירות והפארקים שבדרך ושוב דחייה, כאופציה נוספת אפשרית תכננתי מסלול בפורטוגל, וגם
הוא נכנס למקפיא, בקיצור יום ההולדת שלי הגיע והג'ינג'ית מפתיע אותי בטיול לגליל צימר מפנק עם בירכת שחיה פרטית ונוף הרים, אז ארזנו 3 מזוודות
אופנוע ויצאנו לצפון, כביש שש המיותר טס לי בין הצמיגים רק בשביל לגמור אותו כמה שיותר מהר, כבישי הצפון הנהדרים מזמינים פשוט כייף. הורסיס טס
לו כאילו אין מחר, לא מעניין אותו המזוודות לא מעניין אותו המשקל תן לו לעשות את העבודה והוא לא יתלונן בכלל, במקרה מצאנו מסעדה מעולה ע"י עמוקה
עמוק בתוך יער קק"ל בדרך מאתגרת ומפותלת כמו בחו"ל (רק כמו אבל זה מה יש) אוכל טעים וכן חזרנו גם למחרת ואוויר הרים. נחנו אכלנו התפנקנו ולא
הפסקנו להזכיר את הטיולים בחו"ל...סוג של געגוע.

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/110332489_10158372263513548_7670912032148042680_o. jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=110474&_nc_ohc=QYgP9wMnLLsAX9LBMII&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=c201d804d6896766eab3465389a8703f&oe=5F468081

השושנים
10-08-2020, 08:27
35408 ק"מ

בוקר קריר באוגוסט זה די נדיר, לחות גבוהה מעונן אני מצליח להקדים את השעון, רוב האנשים עדיין בשלבי יקיצה ואני כבר על האופנוע
אחרי חימום, המניות ההודיות מציצות את שירי הבוקר, יוצא עם משקף פתוח כמו בכל בוקר לכיוון העבודה, הכביש פתוח, ורכב עירייה זניח
לא מהווה מכשול אמתי להתקדמות, באותו רגע ממש יוצא טנדר דיזל ישן מהכפר הסמוך הוא לא מודע לקיומי ואני לא לשלו...

את הכיכר בשכונה אני אוהב היא בנויה נהדר במיוחד לאופנועים שבאים מהכיוון שלי, יש אפשרות לצפות רחוק לכל הכיוונים, הטופוגרפיה
יוצרת סיבוב שמאלה עם שיפוע קל ממש כאילו תוכן לאחיזה עודפת לאחורי, אי אפשר להגזים במהירות או לטעות בהילוך אפשר פשות לרדת
עוד טיפה שזה תענוג עם גז קבוע, רדיוס הסיבוב גם מאפשר לשמור על גז פתוח ואפילו לתת בקטנה עוד טיפה, חלום...מנגד בכיכר השנייה
הטנדר מתחיל לפנות לכיוון העליה המשותפת לשנינו...

מרגיש את הגלגל האחורי מוצא את מקומו, מוצא את הקו הכי נכון בין פס השמן לחלק היבש וידע היטב את הקו, האופנוע נשמע לי במדויק,
מחכה בחוסר סבלנות לנקודה שאפשר לתת משיכה בגז, בול, גז הישרות הראש כבר בפנייה הבאה כביש ריק, מתייצב על שיא הנתיב לפנייה
המושלמת ימינה רואה בזווית העין את הטנדר מאיץ, מחשב את המהירויות ומבין שהוא יגיע לפני בהרבה, משחרר קצת גז בלימת מנוע מביאה
אותי לשיא הסיבוב בדיוק המהירות שאני אוהב, מחכה שבריר של רגע, למכת ההאצה שתבוא מבט נוסף לכיוון הטנדר והקו הפתוח לי, סיבוב
מצערת הכידון הופך קל יותר האחורי דוחף חזק קדימה הטנדר לוחץ גם הוא גז כנראה עד הסוף, ו....עננת עשן שחור עוטפת את כל הכביש
אין לאן להתחמק ריח דיזל נחות מעורבב בשמן מנוע וסירחון של כפר מתערבב בריח הסבון וקרם הגילוח שמרחתי עלי רק לפני עשר דקות, זוועה
מנסה לעצור את הנשימה ומחפש פרצה לעקוף את המפגע לפני סוף העליה גז עד הסוף, משאיר את העננה הרחק מאחור, הבעסה והריח נשארים...

ברמזור מספיק עוד לחשוב על החוויה מיום שבת כשהצטרפנו לצילומי "פולגז" בדרך אלון וכמה זה נראה כבר רחוק, וחושב שבעצם די מזמן לא
רכבתי סולו בכביש טכניים רק אני והכביש, וכמה מזג האוויר הזה מתאים בדיוק, וכמה מבאס שיש עבודה שצרכים להגיע אליה...

השושנים
22-08-2020, 12:10
טיול שבת של כייף

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118152796_10158445727368548_8714509514014182769_o. jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_ohc=9NmkxcOh4kcAX-jBfaJ&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=a9cf5ee9ccc75788015d9b901d510100&oe=5F65A675

השושנים
01-09-2020, 10:04
35920 ק"מ

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118472343_10158463160623548_5413680455971744474_o. jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=bMk5KFSNJGsAX8g6HF4&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=2221d0731fa6fdf6a363e184a223b49a&oe=5F748C10

לפעמים צריך ויכוח טוב, רכיבה על אופנוע זר או סתם כאפה מאפסת לסדר את המחשבות, במקרה שלי ויכוח על האם אופנוע בן 10 ייתן או לא ייתן עבודה, ורכיבה על אופנוע זר חידדו לי את ההבנות, א' אומר שהעולם לא מסתדר לפי מה שנכון לי, או שהאמת שלי היא לא בהכרך האמת של האחרים א' גם טוען שהפכתי למיסיונר בניסיון להוכיח שהאופנוע שלי הוא האופנוע הנכון לכולם, אני מתחיל לחשוב שהוא צודק.

תמיד אהבתי לרכוב, מגיל 13 כבר ספרתי את הימים עד לגיל 16 הגיל המיוחל לרכיבה, רכבתי על כל מה שיכולתי לשים עליו יד והיה זמין לי במסגרת ההזדמנויות. לא בררתי לא סיננתי רכבתי. למדתי להתגבר על הכשלים להשלים עם הבעיות, להתאים את עצמי לכלי ולא להפך. רכבתי על גרוטאות שיכולתי להרשות לעצמי וגם בימים של מחסור חמור במזומנים רכבתי, עשיתי החזקת שבר שקל לשקל בכדאי לרכוב, ביקשתי טובות עזרה ממומחים רק בכדאי להמשיך הלאה, סיגלתי רכיבה מתפשרת, סלחנית, התקשחתי. עד שקניתי את האופנוע החדש אחרי תקופות מבחן ופתאום אני לא צריך להתפשר, לא לסלוח על כלום מעבר לשלמות, הכל חדש נוצץ עובד ומתפקד מושלם, אז נסחפתי התפנקתי, נהייתי רך. אולי צריך לחזור קצת אחורה על מנת לקבל שוב פרספקטיבה, כי לטוב מתרגלים מהר מדי.

רכבתי על אופנוע של חבר, וסבלתי, סבלתי כי אולי שכחתי איך להתמודד עם אופנוע "לא מושלם" (עבורי) שכחתי ליהנות מהרכיבה כרכיבה ולא מהמתיקות של האופנוע שלי הפכתי אולי לאנין טעם מדי ששכח את ערך התזונה הבסיסית, הגולמית. אולי התבגרתי (מילה מכובסת להזדקנתי).

הבעיה שעכשיו אין לי לאן ללכת לסגת אחורה תהיה בעיה למצוא את הדבר הבא. אני לא חוזר בי ממה שאמרתי אני עדיין חושב ככה אבל אני נותן אזהרה לעצמי שאולי אני פחות אובייקטיבי ונקודת הראות שלי צרה מדי.

קידוזו
01-09-2020, 10:09
אתה מזדקן אחשלו- האופנוע שומר עליך צעיר :)

lokimonster
01-09-2020, 10:16
ממש להקת
fart & roses
או בעברית זקנים ושושנים

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

the striker
01-09-2020, 10:46
מתקן לך שושני, אמת יש רק אחת. טעמים יש הרבה

השושנים
01-09-2020, 10:53
[QUOTE=the striker;169869]מתקן לך שושני, אמת יש רק אחת. טעמים יש הרבה[/QUOTE
כנראה שלא ראית רשומון:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%9F

Ami
01-09-2020, 16:28
H2 SX

השושנים
05-09-2020, 10:30
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118790275_10158481695183548_4119325246000009165_o. jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=cPv17mEmlUUAX-pDWKb&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=5dfabcdd8ae5a3256d0dfea56162be96&oe=5F7803E6

2 Strokes
05-09-2020, 11:33
דבר ראשון מזל טוב (: תהנה
דבר שני, אכלת את הראש כמו אבא שמתפרץ למסיבה של בני נוער.
דבר שלישי, חשבתי שרק צעירים מתלהבים ממחלות מין וקווסאקי

Sent from my MI CC 9 using Tapatalk

קידוזו
05-09-2020, 11:46
דבר ראשון מזל טוב (: תהנה
דבר שני, אכלת את הראש כמו אבא שמתפרץ למסיבה של בני נוער.
Sent from my MI CC 9 using Tapatalk
רק גורם לי להרגיש צעיר, מה רע?

השושנים
08-10-2020, 07:50
36870 ק"מ

ב-36000 ק"מ עשינו את הטיפול השגרתי, כיוון שאני שורץ בפורמים מקצועיים בחו"ל ובודק גם כאן בין חברים
ומכונאים נבחרים הפכתי את הטיפול הזה לטיפול "קטן" על פי מטרו פלגים ופילטר אוויר יש להחליף כל 12000 ק"מ
אבל מישהו החליט להפריד בניהם היינו בעצם בכל טיפול יש להוריד מיכל דלק (בורסיס זה מחייב להגיע עם מיכל כמעט
ריק לפרק פלסטיקה ולהיזהר ממערכת חשמל שנמצא מתחת למיכל-היו כבר סיפורי זוועה על הרכבה לא נכונה בחזרה ונזק)
אז כפרנואיד מוצהר אני מעדיף כמה שפחות התעסקות עם המיכל צירפתי את טיפול החלפת הפלאגים להחלפת פילטר האוויר
לטיפול הגדול ונישאר לי בעצם רק להחליף שמן ופילטר כיוון שאני מחליף שמנים כל 6000 ואכן אני מכיר את התאוריה של
לא צריך, אבל בואו נחכה עם זה רגע, החלטתי גם לנסות שמן אחר ועברתי ממוטול ללקווי מולי השמועה גורסת כי המולי
בולע רעשי מנוע אופייניים טוב יותר מהמוטול ומשאיר פחות משקעים במנוע. כ-800 ק"מ אחרי ההחלפה אני שמח ומאושר
יש שינוי בצליל המנוע ובתחושה לטובה.

סדום-ערד

כביש סדום ערד היה תמיד הכבש השחור במשפחת הכבישים אצלי, גדלתי על סיפורי הגבורה של דור הברזל מהשטח,
כל בוחני "מוטו" קידשו והאדירו את שמו, הילת הנופלים בכביש זה והמצבות בדרך תמיד הבהבו באדום לוהט.
הוסיפו על כך שהוא די רחוק מהבית, מצריך רכיבה ארוכה בתנאי מדבר ים המלח, מה שאומר שבחודשים החמים לא
באמת מפתה להגיע לשם ותקבלו את התמונה, עכשיו אם לצייר תמונת אמת את הכביש אינני מכיר טוב כמו כבישים אחרים
ובטיולים האחרונים קיבלתי בראש מרוכבים אחרים ככה שהכביש הזה היה הנאחס שלי.

אז לא עוד, החלטתי שאני מנקה רעשי רקע, מנצל את הצמיגים המעולים, האופנוע האדיר, והיכולת המשופרת שלי להתמודד
עם האתגר בנחת, היקום שיתף פעולה והכביש היה ריק, פחות שמן מבריק על האספלט ואני מוביל שקובע את הקצב שלי
בלי רגשי נחיתות, בלי מחשבה רבה, אני הכביש ומה שצריך לעשות, סיבוב רדף סיבוב פיתול זרק אותי מפיתול ודומה
שהאופנוע נהנה יותר ממני. עוד זווית השכבה? סבבה. כניסה מהירה יותר? אין בעיה, הפלקה זריזה שמאל ימין? רק תגיד.
בקיצור, בסוף העלייה כבר הרגשתי בבית, לא עוד אורח לרגע אלה כבעל זכות.
הפירלי אנג'ל GT 2 מתגלים כקנייה חכמה ומעולה לאופנוע ואפילו סימני הבלאי עליהם עדיין לא נראים משמעותיים אחרי
6000 ק"מ, זוויות ההשכבה שלי גדלות בהתמדה והעדות היא השחיקה בצדיי הצמיג עד לכיתוב.
הטיפול האחרון מתיחת השרשרת נותנים תחושת ביטוחן וצליל "אחר" לאופנוע.
המתלים שאני חוקר בעזרת שינויים ובדיקות כל הזמן למציאת הכיוון האופטימלי לי נהדרים מצאתי את הנקודה הטובה
עבורי בין נוקשות ייתר לבין אחיזה מעולה במיוחד באחורי, ובגלל שאני משנה משקלים וסגנון רכיבה כל הזמן יש לזה
חשיבות אדירה.

מה שמעביר אותי ישירות לדבר הבא 2021 הורסיס מקבל את מערכת הסקי הוק המפורסמת של שואה...

מה שאומר בעצם שהם הפכו מערכת מעולה למערכת....מושלמת? יאממי.

ועכשיו ה-דילמה

בקרוב מאד אני יוצא לחופשת שחרור ומתכנן טיול אופנועים בחו"ל הג'ינג'ית ואני מסלול מעגלי ממזרח איטליה
דרך צרפת ספרד פירנאיים פורטגל מיצר גיברלטר וחזרה לאיטליה בין חודש וחצי לחודשיים. (מי שירצה להצטרף
לחלק מהטיול במהלכו מוזמן, לוחות זמינים יקבעו בהמשך) מטבע הדברים אצטרך לצאת עם אופנוע שלי מהארץ
כיוון ששכירת אופנוע לתקופה כזו לא משתלמת וגם קנייה פחות, עכשיו לעניין בחירת השותף.

1. האידיאל (חלום) BMW 1250 ADV
יתרונות:
בנוי בדיוק למשימה.
מוכר ומטופל היטב בחו"ל
נוח איכותי
חלום ישן.
חסרונות:
יקר
אובר קייל בחזרה בארץ.
כבד

2. הפרקטי - Versys 1000 2021 האלקטרוני.
יתרונות.
אם לא היה הטיול המדובר זה מה שהייתי קונה פה.
מוכר ידוע אמין.
נוח שימושי וידידותי.
זול משמעותית מהבימר
לא BMW
חסרונות:
פחות מקום לציוד מהבימר-(יש פתרונות)
מודל שיצא רק השנה (מחלות ילדות?)
לא BMW

למרות שיש עוד חזון למועד אני רוצה לקבל כיוון, דעתכם המלומדת תתקבל בברכה הגיגים ורעיונות גם.

השושנים
08-10-2020, 10:20
https://www.youtube.com/watch?v=N9sZ6Ki85P0

רק לחדד קצת את האופציות.

השושנים
08-10-2020, 10:25
https://www.youtube.com/watch?v=8-oEOVKh4t4

א הזקן
08-10-2020, 10:33
שושני, יש אפשרות נוספת שאולי טובה מהאופציות שהעלית. לקנות אופנוע חד או (עדיף) יש שנייה בן שנה עם מעט ק"מ, לעשות את הטיול וסוף ליבא אותו ביבוא אישי. לא בדקתי את הפרטים, אבל לחדש זה צריך להיות דומה למה שיעלה לך בארץ פחות הוצאות ההובלה ולמשומש יהיה לך רווח משמעותי.

AsafA
08-10-2020, 10:39
עד כמה שאני יודע במשומש יש בעיה לקבל החזר על המע"מ ולכן בדרך כלל קונים חדש או משומש מהשכרה או חברה שמוציאה חשבונית. אבל אף פעם לא בדקתי את זה לעומק ולא בטוח שזה מדויק.

השושנים
08-10-2020, 11:57
שושני, יש אפשרות נוספת שאולי טובה מהאופציות שהעלית. לקנות אופנוע חד או (עדיף) יש שנייה בן שנה עם מעט ק"מ, לעשות את הטיול וסוף ליבא אותו ביבוא אישי. לא בדקתי את הפרטים, אבל לחדש זה צריך להיות דומה למה שיעלה לך בארץ פחות הוצאות ההובלה ולמשומש יהיה לך רווח משמעותי.

אכן זאת אופציה לא רעה שמחייבת היערכות אחרת, היא תיבדק תודה.

קידוזו
11-10-2020, 13:22
חוצמזה שאני נורא מקנא לא הבנתי אם אתה קונה אופנוע כאן ומוכר שם או קונה שם ומביא לכאן.
לגבי דגם לטיול כל אופנוע ובטח שאדוונצ'רים או טוררים יעשו את העבודה מבחינת "צורך מבצעי". 50 כ"ס ומעלה מספיקים עבור 2 אנשים עם ציוד.
מעבר למחיר ולגורם הפאן הייתי מסתכל על בטיחות, נוחות, אמינות ואחסון.
אני יודע שזה לא בכיוון שלך אבל עבורי, הייתי שוקל שוב את ה NC בעיקר בגלל התמורה למחיר. נהנינו איתו מאוד. אמנם כשעמוס לעייפה הבלמים בסדר עד גבוליים אבל באחסון האמינות והנוחות הוא נותן המון. עד 140-130 קמ"ש לשיוט בזוג זה כל מה שאני צריך. תא האחסון מקדימה- פרייסלס. בטיול זוגי ארוך פקטור האמינות מתעצם גם מבחינת שקט נפשי. אתה יודע שהוא תמיד יניע ויגיע. אז נשארנו עם מרכיב הסקס אפיל והפאן. והמטרה של הטיול היא פאן.
ואתם חולם על ה GS כבר שנים.
והחיים נגמרת והעבודה נשארת.
וחיים רק פעם אחת.
וצריך להגשים ולהיפטר מפנטזיות כדי לא להפוך לזקן ממורמר נטול סיפורים וזכרונות בבית אבות.
וגם ממרומי גילנו, רואים כבר את המישור הגדול והמתסכל שבו לא נוכל לעשות דברים מסויימים באופן ובדרך שתמיד רצינו.
אז קח לך GS חדש או משומש, תעשה ביטוח מקיף כדי לצמצם נזק ותוכל למכור תמיד אם תרצה.
במקום לחכות שיגיע זמן "מתאים"- תתאים את הזמן לחלום. קח לך גרמני וצאו לטיול של הלייף. זה מה שהייתי עושה אם הייתי שושני.

erani99
11-10-2020, 15:29
...
. זה מה שהייתי עושה אם הייתי שושני.
זהו, שאתה לא.
בגלל זה לך מתאים NC.
ולדעתי זה יהיה כגודל הציפייה כך גודל האכזבה... יותר מדי זמן פינטוזים שושני יצפה לג'יעז על-חלל !!! בסוף ירכוש ויתאכזב קשות.
למרות שתייר על אחד (דור קודם/טרום-LC ??) בספרד בזמנו, הוא ישווה אותו לחלקות של ה 4 בשורה של הוורסיס והדינמיות היפנית (מרכז כובד גבוה מול הבוקסר הנמוך ששומר קו כקטר).
איחלתי לשושנה בהצלחה בבחירתו לעת פנסיה :cheers2:

Dresdner
11-10-2020, 16:15
חוצמזה שאני נורא מקנא לא הבנתי אם אתה קונה אופנוע כאן ומוכר שם או קונה שם ומביא לכאן.
לגבי דגם לטיול כל אופנוע ובטח שאדוונצ'רים או טוררים יעשו את העבודה מבחינת "צורך מבצעי". 50 כ"ס ומעלה מספיקים עבור 2 אנשים עם ציוד.
מעבר למחיר ולגורם הפאן הייתי מסתכל על בטיחות, נוחות, אמינות ואחסון.
אני יודע שזה לא בכיוון שלך אבל עבורי, הייתי שוקל שוב את ה NC בעיקר בגלל התמורה למחיר. נהנינו איתו מאוד. אמנם כשעמוס לעייפה הבלמים בסדר עד גבוליים אבל באחסון האמינות והנוחות הוא נותן המון. עד 140-130 קמ"ש לשיוט בזוג זה כל מה שאני צריך. תא האחסון מקדימה- פרייסלס. בטיול זוגי ארוך פקטור האמינות מתעצם גם מבחינת שקט נפשי. אתה יודע שהוא תמיד יניע ויגיע. אז נשארנו עם מרכיב הסקס אפיל והפאן. והמטרה של הטיול היא פאן.
ואתם חולם על ה GS כבר שנים.
והחיים נגמרת והעבודה נשארת.
וחיים רק פעם אחת.
וצריך להגשים ולהיפטר מפנטזיות כדי לא להפוך לזקן ממורמר נטול סיפורים וזכרונות בבית אבות.
וגם ממרומי גילנו, רואים כבר את המישור הגדול והמתסכל שבו לא נוכל לעשות דברים מסויימים באופן ובדרך שתמיד רצינו.
אז קח לך GS חדש או משומש, תעשה ביטוח מקיף כדי לצמצם נזק ותוכל למכור תמיד אם תרצה.
במקום לחכות שיגיע זמן "מתאים"- תתאים את הזמן לחלום. קח לך גרמני וצאו לטיול של הלייף. זה מה שהייתי עושה אם הייתי שושני.

לא! ברכיבה בזוג עם ציוד באלפים יהיה קשה מאד לצאת לעקיפות של קארוונים עם אופנוע חלש,
בגבהים של האלפים האופנוע מאבד כח בגלל האוויר הדליל, המוטו גוצי V85TT עם 80 כח סוס סחב אותי מעולה רוב הזמן אבל באלפים בפסגות היה לו מאד קשה ככה שעם עוד בן אדם ועוד ציוד זה אומר לרכב אחרי הקארוונים עד לפיסגה.

לזוג עם ציוד אין מה לחפש מתחת ל100 כח סוס אם רוצים גם להנות מהטיול.

AsafA
11-10-2020, 18:42
להבנתי, שושני חושב לטייל עם האופנוע שלו (ורסיס 2017/ורסיס 2021 /GS1250) כך שבכל מקרה יהיו לאופנוע מעל 120 סוסים צוהלים.

קידוזו
12-10-2020, 02:54
לא! ברכיבה בזוג עם ציוד באלפים יהיה קשה מאד לצאת לעקיפות של קארוונים עם אופנוע חלש,
בגבהים של האלפים האופנוע מאבד כח בגלל האוויר הדליל, המוטו גוצי V85TT עם 80 כח סוס סחב אותי מעולה רוב הזמן אבל באלפים בפסגות היה לו מאד קשה ככה שעם עוד בן אדם ועוד ציוד זה אומר לרכב אחרי הקארוונים עד לפיסגה.

לזוג עם ציוד אין מה לחפש מתחת ל100 כח סוס אם רוצים גם להנות מהטיול.

גם אני חששתי שה NC יהיה חלש אבל עלינו ירדנו עקפנו ומאוד נהנינו ולא היתה שום בעיה באגף הכוח- לא במומנט ולא במהירות. הקרוואנים סובלים בעליה ובגובה (יחסית) יותר מאופנוע ובכל מקרה רוב התנועה זוחלת במהירות חוקית. זה חתיכת קטע מוזר אבל זו האמת. בשביל מה צריך GS או אדונצ'ר יותר חזק כשאתה מקסימום על 100 ורוב הזמן על 80 קמ"ש? ראינו מאות זוגות רכובים ואף אחד לא זלזל בחוק- גם לא במקומות המרוחקים. מאוטוסטרדות שושני ורבים אחרים כולל אנוכי בכל מקרה מעדיפים להימנע.
בטיול סולו כשהקוף משוחרר אני רואה טעם להוסיף כוח אבל בזוג?
זה שכמעט לא רואים זוגות שמטיילים עם NC לא מעידה שהחוכמה או ההגיון נמצאים אצל הרוב. יש לשושני חבר עם NC. בעליה של מצוקי דרגות אפשר לבדוק אם יש בעיית כוח לזוג וציוד.

קידוזו
12-10-2020, 02:57
זהו, שאתה לא.
בגלל זה לך מתאים NC.
ולדעתי זה יהיה כגודל הציפייה כך גודל האכזבה... יותר מדי זמן פינטוזים שושני יצפה לג'יעז על-חלל !!! בסוף ירכוש ויתאכזב קשות.
למרות שתייר על אחד (דור קודם/טרום-LC ??) בספרד בזמנו, הוא ישווה אותו לחלקות של ה 4 בשורה של הוורסיס והדינמיות היפנית (מרכז כובד גבוה מול הבוקסר הנמוך ששומר קו כקטר).
איחלתי לשושנה בהצלחה בבחירתו לעת פנסיה :cheers2:
למרות שאני עם KTM זה לא אופנוע שאני מזלזל בו וגם ה GSים עם הזוגות מדוגמים במזוודות וחליפות של הביוקר נראים מליון דולר.

קידוזו
12-10-2020, 02:58
אז הוא מייצא ומייבא את האופנוע דרך יוון?
נראה לי שיהיו להם אורחים :)

lokimonster
12-10-2020, 06:44
קידוזו

יש לו חבר עם nc
ובהחלט הוא מוזמן לבדוק.

מסכים איתך בהרבה למעט דבר אחד.
למי שבדיוק ירד ממנוע 4 בשורה יפני גדול לא ימצא את מרכיב ההנאה בnc.

לטיול באלפים אני מאמין שהייתי מחפש משהו אחר.

השושנים
12-10-2020, 07:53
גם אני חששתי שה NC יהיה חלש אבל עלינו ירדנו עקפנו ומאוד נהנינו ולא היתה שום בעיה באגף הכוח- לא במומנט ולא במהירות. הקרוואנים סובלים בעליה ובגובה (יחסית) יותר מאופנוע ובכל מקרה רוב התנועה זוחלת במהירות חוקית. זה חתיכת קטע מוזר אבל זו האמת. בשביל מה צריך GS או אדונצ'ר יותר חזק כשאתה מקסימום על 100 ורוב הזמן על 80 קמ"ש? ראינו מאות זוגות רכובים ואף אחד לא זלזל בחוק- גם לא במקומות המרוחקים. מאוטוסטרדות שושני ורבים אחרים כולל אנוכי בכל מקרה מעדיפים להימנע.
זה שכמעט לא רואים זוגות שמטיילים עם NC לא מעידה שהחוכמה או ההגיון נמצאים אצל הרוב. יש לשושני חבר עם NC. בעליה של מצוקי דרגות אפשר לבדוק אם יש בעיית כוח לזוג וציוד.

נכון להיום מסלול הרכיבה יהיה קרוב ל- 10K ק"מ בתכנון הראשוני על זמן של חודשיים. הוסף על כך משתנים יומיים כי בניגוד לעבר, לא יהיה תכנון מלא
אלה רכיבה "לארצות" בכבישים משניים וכיסוי שטח, היינו אם מצאנו מקום שנרצה להישאר בו יותר מיום אחד, או לצאת ממנו לטיול כוכב, אז נישאר
ולא נרכוב מבית מלון לבית מלון דבר שנוח בטיול קצר אבל מבחינת הספונטניות פחות טוב. לכן המשמעות לאופנוע דוגמת ה-1250 היא מכרעת, נסה לחשוב
ג'יפ מזווד היטב לתכלית מול רכב סטיישן, שניהם יעשו את העבודה אבל בדרך אחרת הבימר מפסיק לנשום במקום בו הורסיס פורח, אבל היות ואתה רוכב
בעיקר במהירויות החוקיות, במקומות בהם הזריזות והיכולות התכניות של הורסיס פחות באות לידי ביטוי, אבל לכוח המומנט והמקום לציוד מקבל משמעות רבה,
הוסף על כך ציוד לחודשיים שיכלול גם אולי אוהל וציוד קמפינג. הבימר יתאים יותר. הסיפור באמת הוא אם תהיה יציאה מינכן עם אופנוע חדש או שילוח אופנוע
לאיטליה ומשם ההתחלה והסיום. בינתיים יש לי עוד זמן לחשוב לחשב ולנסות להבין.

Metronome_
12-10-2020, 09:06
מבין שיש חלום על הבימר, שצריך להגשים.
הייתי במצב דומה, החלטתי להגשים את החלום, לפני ההזמנה, רכיבת מבחן קצרה אכזבה אותי לחלוטין.

מציע בחום רכיבה ארוכה על הדגם החדש, אני ממש לא בטוח שזה יישאר החלום.

ואני עוד מגיע מאיזור הטרקטורים (אפריקה) ולא כמוך מוורסיס חלקלק.

נסה לקבל את האופנוע לאובר-נייט, הנציגים לא מוסמכים אבל אם תגיע לאולם בתל אביב, שיחה עם מנהל מכירות/אולם שיתרשם שאתה רציני יוכל לאשר.

השושנים
12-10-2020, 09:52
מבין שיש חלום על הבימר, שצריך להגשים.
הייתי במצב דומה, החלטתי להגשים את החלום, לפני ההזמנה, רכיבת מבחן קצרה אכזבה אותי לחלוטין.

מציע בחום רכיבה ארוכה על הדגם החדש, אני ממש לא בטוח שזה יישאר החלום.

ואני עוד מגיע מאיזור הטרקטורים (אפריקה) ולא כמוך מוורסיס חלקלק.

נסה לקבל את האופנוע לאובר-נייט, הנציגים לא מוסמכים אבל אם תגיע לאולם בתל אביב, שיחה עם מנהל מכירות/אולם שיתרשם שאתה רציני יוכל לאשר.

אתה צודק לחלוטין, הניסיון האחרון שלי על בימר היה בפירנאים לפני כ-5 שנים על ה-1200LC שהיה נהדר אבל מאז זרמו הרבה מים
בירקון והרבה ק"מ של אספלט.
יש לי איש קשר חזק במוסך המרכזי בת"א וכבר שלחתי בקשה לרכיבת מבחן של סופ"ש עדיין לא קיבלתי תשובה חזרה.
במידה ויתאפשר כמובן שאפרסם כאן חוויות רכיבה ומבחן אישי.

Dresdner
12-10-2020, 10:07
זה שכמעט לא רואים זוגות שמטיילים עם NC לא מעידה שהחוכמה או ההגיון נמצאים אצל הרוב. יש לשושני חבר עם NC. בעליה של מצוקי דרגות אפשר לבדוק אם יש בעיית כוח לזוג וציוד.כמו שכתבתי, לי היה בעיה עם 80 כח סוס בעליות, זה עושה את זה אבל בתכלס ההתעסקות עם ההילוכים והנסיון להוציא כל סוסון לכביש היה מעייף ולא כיף גדול.

בגלל זה טיול זוגי תראה רק אופנועים מעל 100 כח סוס אבל תמיד יש את אלו שמתעקשים או בעלי ציפיות נמוכות שיעשו את זה על אופנוע חלש.

אגב דווקא אם תרצה להשתולל באלפים סופר מוטו יותר מתאים, בלי מורכב, בלי ציוד, יחס משקל כח סוס נותן לך חופש להשתולל.

קידוזו
12-10-2020, 19:05
כמו שכתבתי, לי היה בעיה עם 80 כח סוס בעליות, זה עושה את זה אבל בתכלס ההתעסקות עם ההילוכים והנסיון להוציא כל סוסון לכביש היה מעייף ולא כיף גדול.
לדעתי העליה הכי תלולה שלנו היתה בדרך לזיפילד מדרום. שום בעיה, נשבע. אני זוכר אותה היטב בגלל התנועה הכבדה. לא אופנוע מירוצים אבל גם לא ג'ילרה.

נכון להיום מסלול הרכיבה יהיה קרוב ל- 10K ק"מ בתכנון הראשוני על זמן של חודשיים. הוסף על כך משתנים יומיים כי בניגוד לעבר, לא יהיה תכנון מלא
אלה רכיבה "לארצות" בכבישים משניים וכיסוי שטח, היינו אם מצאנו מקום שנרצה להישאר בו יותר מיום אחד, או לצאת ממנו לטיול כוכב, אז נישאר
ולא נרכוב מבית מלון לבית מלון דבר שנוח בטיול קצר אבל מבחינת הספונטניות פחות טוב. לכן המשמעות לאופנוע דוגמת ה-1250 היא מכרעת, נסה לחשוב
ג'יפ מזווד היטב לתכלית מול רכב סטיישן, שניהם יעשו את העבודה אבל בדרך אחרת הבימר מפסיק לנשום במקום בו הורסיס פורח, אבל היות ואתה רוכב
בעיקר במהירויות החוקיות, במקומות בהם הזריזות והיכולות התכניות של הורסיס פחות באות לידי ביטוי, אבל לכוח המומנט והמקום לציוד מקבל משמעות רבה,
הוסף על כך ציוד לחודשיים שיכלול גם אולי אוהל וציוד קמפינג. הבימר יתאים יותר. הסיפור באמת הוא אם תהיה יציאה מינכן עם אופנוע חדש או שילוח אופנוע
לאיטליה ומשם ההתחלה והסיום. בינתיים יש לי עוד זמן לחשוב לחשב ולנסות להבין.
אני בטוח שעצם הידיעה שאתה רוכב על הבימר יעשה לך חם בלב ושמח בבטן.
מבחינת התאמה מבצעית תבדוק עם הג'ינג'ית על NC של לוקי. היה מורכב עם" הילד" שלו בעליה של מצוקי דרגות ורכב בדיוק בקצב שלי. מטפס בלי למצמץ בשני שלישי, כמו בכל אופנוע גדול אחר. במקומך הייתי בודק עוד אפשרות- קניה של אופנוע חדש\משומש ומכירה באירופה בסוף הטיול. גם אם תקבל אלף דולר פחות, זה יותר משתלם מהשכרה או שילוח מהארץ למיקום מרוחק שלא לדבר על אילוץ למסלול מעגלי. חצי מחיר בערך ממחירי הארץ. אולי בכלל אפשר להביא חזרה. אין לי מושג.

Dresdner
12-10-2020, 19:48
אני רוצה לחצות את אירופה בהרכבה אז אני מחפש הונדה NC, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? מממ... אף פעם.

כל אחד והשריטה שלו, ראיתי גם סופרספורט עם ארגזים באלפים

קידוזו
12-10-2020, 22:23
אני רוצה לחצות את אירופה בהרכבה אז אני מחפש הונדה NC, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? מממ... אף פעם.

כל אחד והשריטה שלו, ראיתי גם סופרספורט עם ארגזים באלפים

הפכת אותי למעריץ של ה NC ושרוט כי אף אחד אחר לא חושב כך. לפי אותו הגיון, רבבות הישראלים שקנו מאזדה 3 פשוט שיחקו אותה בענק.
בסה"כ הדיון מבחינתי הוא על מה הדגם נותן ברמה הפונקציונלית ואם בכלל אפשר. והתשובה כן, בענק ובלי למצמץ.
אקצין ואומר שמבחינת עלות-תועלת למטרה הספציפית של טיול זוגי ארוך, עבורי אין ל NC עם תא האחסון האמינות הנוחות וצריכת הדלק מתחרים.
(מעל 30 ק"מ לליטר במהירות שיוט נמוכה זה פחות שליש הוצאות דלק ונתון שגם לוקחים בחשבון במרחק גדול)
אם יש אופנועים עדיפים ומהנים יותר למטרה?
-כן והרבה.
ה BMW RT לדוגמא. אחלה כלי תיור שעולה יותר מכפול.

Dresdner
13-10-2020, 00:51
הפכת אותי למעריץ של ה NC ושרוט כי אף אחד אחר לא חושב כך. לפי אותו הגיון, רבבות הישראלים שקנו מאזדה 3 פשוט שיחקו אותה בענק.
בסה"כ הדיון מבחינתי הוא על מה הדגם נותן ברמה הפונקציונלית ואם בכלל אפשר. והתשובה כן, בענק ובלי למצמץ.
אקצין ואומר שמבחינת עלות-תועלת למטרה הספציפית של טיול זוגי ארוך, עבורי אין ל NC עם תא האחסון האמינות הנוחות וצריכת הדלק מתחרים.
(מעל 30 ק"מ לליטר במהירות שיוט נמוכה זה פחות שליש הוצאות דלק ונתון שגם לוקחים בחשבון במרחק גדול)
אם יש אופנועים עדיפים ומהנים יותר למטרה?
-כן והרבה.
ה BMW RT לדוגמא. אחלה כלי תיור שעולה יותר מכפול.האנלוגיה למזדה שלוש לא ממש במקום כי בזמנו הרכב נתן פייט לפורד פוקוס, לא זוכר למה ישראלים נהרו למזדה אבל אני מניח שבגלל שהיה זול יותר מהפוקוס לאדם הפרטי ולחברות הליסינג.

יש לי הרבה נסיון בטיולים באירופה שנמתחים כל שנה בין 3000 ק"מ ל5000 ק"מ מאז 2005 שבעצם רק שנה אחת ויתרתי שנולדה לי בת, שהבן הגיע כבר לא ויתרתי והשארתי את אישתי בחודש השביעי בבית.
עשיתי את הטיולים האלו על הרבה אופנועים שונים ומשונים (ביואל לדוגמא).
עם הזמן כבר מבינים מה מתאים ומה לא, חיסכון בדלק למשך זה ממש לא פקטור בטיולים האלו, כמה אתה יכול לרכב בין תידלוק לתידלוק הרבה יותר חשוב.
בסופו של דבר זה הכיף שבדרך, לכן מאמין שנהנת עליו בטיול, הרוב לא.

Danny
13-10-2020, 04:58
https://www.rideapart.com/articles/448509/2021-kawasak-versys-1000s-europe/amp/

שושני . בשבילך ישר מהתנור

השושנים
13-10-2020, 08:11
https://www.rideapart.com/articles/448509/2021-kawasak-versys-1000s-europe/amp/

שושני . בשבילך ישר מהתנור

כבר העליתי את זה מקודם אל מול הבימר 2021 ההשוואה לא הוגנת לא אל מול היכולות, לא אל מול רף הביצועים (כל אחד מהם מכוון למשהו אחר)
ובטח לא אל מול המחיר וזה בדיוק הסיפור, אם אני קונה בימר במינכן (אני מחובר לבחור שעושה את זה פעם בשנתיים) אני חוסך את מחיר הזיווד, היקר
ומחיר ההובלה מישראל לאירופה (1000 יורו) ההרצה והטיפול הראשון יהיו בחו"ל לכן פריסת מוסכי השירות משמעותית. אין לי ספק שהוא הבחירה
המועדפת בחו"ל, מרגע שגלגליו יגעו באדמת הארץ הוא הופך למיותר או נכון יותר מוגזם בכל הפרמטרים והורסיס הופך להעדפה ראשונה.

אני יכול לפרסם אותו למכירה אחרי שנה שנתיים ולחזור לורסיס/דגם אחר עם עודף אבל זה מאלץ אותי להתעסק במכירה בתנאי שוק לא ברורים.

הורסיס החדש מקבל המון אלקטרוניקה חדשה ורצוי לתת לו שנה מנוחה לגלות מחלות ילדות, שזה עדיין מסתדר לי בטווח הזמנים.

דיברתי עם איש קשר במוסך המרכזי של BMW בת"א ואני בודק אפשרות לקבל אותו לרכיבת מבחן לסוף שבוע, במידה ואכן זה יצא לפועל,
אני מניח שההחלטה תהיה קלה יותר.

השושנים
13-10-2020, 19:54
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&amp=&v=Hygf46aeGPk&app=desk top

קידוזו
13-10-2020, 20:22
אין ספק שיש לך יותר ניסיון אבל למיטב הבנתי וחפירותי בפורום אתה לרוב מטייל סולו. אם טעיתי, תגיד.
כשאני רוכב עם אישתי הקצב שונה לחלוטין מרכיבה סולו (מהיר ב 100%) ואני משוכנע שהקצב הזוגי שונה אצלך ואצל שושני עם ובלי קשר לחו"ל.
הסברתי שוב כאן. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22109-%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%A7%D7%99-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA-S-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1-1000?p=172070&viewfull=1#post172070)
בכל מקרה שושני לא יקנה NC בגלל שליבו פועם במבטא גרמני אז הדיון פחות רלוונטי.

השושנים
15-10-2020, 08:12
אין ספק שיש לך יותר ניסיון אבל למיטב הבנתי וחפירותי בפורום אתה לרוב מטייל סולו. אם טעיתי, תגיד.
כשאני רוכב עם אישתי הקצב שונה לחלוטין מרכיבה סולו (מהיר ב 100%) ואני משוכנע שהקצב הזוגי שונה אצלך ואצל שושני עם ובלי קשר לחו"ל.
הסברתי שוב כאן. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/22109-%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%A7%D7%99-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA-S-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1-1000?p=172070&viewfull=1#post172070)
בכל מקרה שושני לא יקנה NC בגלל שליבו פועם במבטא גרמני אז הדיון פחות רלוונטי.

את הטיול הראשון של באלפים עשיתי עם הונדה 800 היה בסדר למרות שהרגשתי קצת חוסר בכוח במקומות הגבוהים ובסיבובים הטכניים הקשים
זה לא שזה לא אפשרי פשוט אתה צריך לעבוד חזק יותר עם ההילוכים והטכניקה בעוד במנועים חזקים יותר את העבודה עושה המנוע.

אני מסייג ואומר כי יכולות הרכיבה שלי השתפרו משמעותית כך שכל המדדים שנלקחים מה-BMW 1200 CL 2014 בפירנאיים והקרוס ראנר בטיול מ-2017
הם בערבון מוגבל, את ההבדל בין הטרייסר 09 לאפריקה אפשר להשוות ולומר בביטחון מלא שה-09 לא מתאים לטיול זוגי למרות שעשיתי את זה
ואפריקה מושלם.

נישאר לבדוק עכשיו ב-2020 את ה-1250 הבווארי אל מול הורסיס החדש ויכולות הרכיבה שלי נכון להיום.

תמונה מ-2017 הטיול הראשון לאלפים:
https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/20157429_10155430930538548_1922599966022580868_o.j pg?_nc_cat=100&_nc_sid=cdbe9c&_nc_ohc=30wHLpzDCUAAX8vbRPk&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=12424de396e39c826df0daaa689fb043&oe=5FACA514

lokimonster
15-10-2020, 09:53
בתנאים הרריים מנוע עם מומנט יתן מענה מצויין.

לגבי רמת נוחות זה כבר אינדיווידואלי כשאני מניח שאדוונצ'רים ואופנועי ספורט תיור יתנו מענה מצויין.

מנסיון עם הבאנדיט 1200 והGTR1400 שהיו עם מנועי 4 צילינדרים בשורה ומומנט של טרקטור הם היו שילוב מצויין בכל תנאי הדרך החל מנסיעה עירונית בסל"ד נמוך ומהירויות זחילה דרך שיוט נינוח במהירות טיסה וכמובן התמודדות עם כבישים מפותלים.

אני מבין את החיבה של השושנים לוורסיס שהמנוע שלו מאוד קרוב באופי לבאנדיט 1200 ונותן מענה טוב בכל דרך.

ושושנה שלא יעלה לך לראש אני לא רוצה וורסיס זה כלי שלא מדבר אלי.

AsafA
15-10-2020, 10:31
ושושנה שלא יעלה לך לראש אני לא רוצה וורסיס זה כלי שלא מדבר אלי.

חבל כי הוורסיס תפור למידותיך

lokimonster
15-10-2020, 10:59
חבל כי הוורסיס תפור למידותיך

שיניתי פאזה

אני משתדל לא לחזור לכלים כאלו.

השושנים
15-10-2020, 11:38
שמן רבותיי שמן, טוב שם טוב משמן טוב?

אז ככה שמעתי טיעונים בעד ונגד המוטול, בארץ במיוחד מחזיקים ממנו כשמן מצוין ומטרו ממליצה עליו לשימוש בכל הכלים שלה שנמכרים בארץ
וזה הרבה.

החלטתי לבדוק מה קורה בחו"ל ומסתבר שדווקא המוטול נמכר פחות משמנים אחרים טובים לא פחות, אז בעקבות חכמי הרשת מחו"ל עשיתי מעשה
ועברתי ל - LIQUI-MOLY במפרט המתאים ולאחר שנבדק ע"י חברי מועדון ורסיס בחו"ל אל מול היצרן שאפשר להשתמש בו.

השינוי לטעמי שווה, בעיקר בתחושה, זה מקבל ביטוי בצליל המנוע שהפך פחות מתכתי, רעשי מנוע טבעיים שליוו אותי מהיום הראשון נעלמו או נחלשו
רעשי גיר נבלעים ותחושת החלקות לאחר כ-1000 ק"מ ממועד ההחלפה טובה ונעימה יותר. מבחנתי ניצחון קטן.

הוסיפו על זה שהמחיר של 4 ק"ג שמן כזה נמוך יותר ממחיר המוטול (בחו"ל זה הפוך) אז הרווח כפול, הסוגיה שמאתגרת עכשיו את בעלי הורסיס
בעולם היא המלחמה של הלקווי מול הקסטרול תומכי ורסיס בארה"ב ממליצים כמובן על השמן מתוצרתם (הקסטרול) בעוד האירופאים מעדיפים את הגרמני.

העדפה שלי כרגע למי שמחזיק ורסיס על סמך הניסיון ותחושה אישית:
צמיגים: לוותר על המקוריים בהחלפה הראשונה וללכת על ה-אנג'ל GT2-שיפור משמעותי במיוחד!
שמן: ליקווי מולי - שיפור מינורי אבל מרענן.
טיפולים תקופתיים: להצמיד את החלפת פילטר האוויר לטיפול החלפת הפלגים.

יבחן בקרוב פילטר אוויר מצופף פחות של חברה איכותית שלדברי המועדון בארה"ב משפר את הביצועים ביניקת האוויר מבלי לפגוע המנוע.

erani99
15-10-2020, 12:59
שוש, כל שמן טוב/שם טוב מהשורה הראשונה היום עם הדירוג הנחוץ כפי שכתוב בספר יעשה עבודה מעולה.
שמת את אותה צמיגות בדיוק כמו לפני של המוטול?.. וברור שכל שמן חדש אחרי החלפה תרגיש חלקות (לא מאמין שאתה זוכר איך הכלי התנהג לפני כמה אלפי ק"מ ממש בקטנות כולל סמפוניית הצלילים מהרכיבים בין הרגליים..)
עם צמיגים אכן זה יותר מורגש, אבל... אם לא מתגרזנים וגומרים את הצמיג/ים אחרי 7~8 אלף ק"מ, גם פה התחושה של צמיג חדש אל מול הישן שהתרבע/התייבש אחרי 15+ אלף ק"מ היא תמיד תהיה -וואו! "..איך לא החלפתי לפני?!?!?.. איזה כיף!"

** גילוי נאות - לא מת על מוטול בכלל!!!, שמן יקר בארץ ועשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא. סה"כ עוד חברת שמנים טובה **

snirw
15-10-2020, 13:18
אני נסיתי את שניהם אבל שמן שלדעתי האישית התעלה עליהם היה של פוטוליין

Dresdner
15-10-2020, 19:49
שמן רבותיי שמן, טוב שם טוב משמן טוב?

אז ככה שמעתי טיעונים בעד ונגד המוטול, בארץ במיוחד מחזיקים ממנו כשמן מצוין ומטרו ממליצה עליו לשימוש בכל הכלים שלה שנמכרים בארץ
וזה הרבה.

החלטתי לבדוק מה קורה בחו"ל ומסתבר שדווקא המוטול נמכר פחות משמנים אחרים טובים לא פחות, אז בעקבות חכמי הרשת מחו"ל עשיתי מעשה
ועברתי ל - LIQUI-MOLY במפרט המתאים ולאחר שנבדק ע"י חברי מועדון ורסיס בחו"ל אל מול היצרן שאפשר להשתמש בו.

השינוי לטעמי שווה, בעיקר בתחושה, זה מקבל ביטוי בצליל המנוע שהפך פחות מתכתי, רעשי מנוע טבעיים שליוו אותי מהיום הראשון נעלמו או נחלשו
רעשי גיר נבלעים ותחושת החלקות לאחר כ-1000 ק"מ ממועד ההחלפה טובה ונעימה יותר. מבחנתי ניצחון קטן.

הוסיפו על זה שהמחיר של 4 ק"ג שמן כזה נמוך יותר ממחיר המוטול (בחו"ל זה הפוך) אז הרווח כפול, הסוגיה שמאתגרת עכשיו את בעלי הורסיס
בעולם היא המלחמה של הלקווי מול הקסטרול תומכי ורסיס בארה"ב ממליצים כמובן על השמן מתוצרתם (הקסטרול) בעוד האירופאים מעדיפים את הגרמני.

העדפה שלי כרגע למי שמחזיק ורסיס על סמך הניסיון ותחושה אישית:
צמיגים: לוותר על המקוריים בהחלפה הראשונה וללכת על ה-אנג'ל GT2-שיפור משמעותי במיוחד!
שמן: ליקווי מולי - שיפור מינורי אבל מרענן.
טיפולים תקופתיים: להצמיד את החלפת פילטר האוויר לטיפול החלפת הפלגים.

יבחן בקרוב פילטר אוויר מצופף פחות של חברה איכותית שלדברי המועדון בארה"ב משפר את הביצועים ביניקת האוויר מבלי לפגוע המנוע.ליקווי מולי חברה גרמנית, קסטרול חברה בריטית בת 120 שנה שנקנתה ע"י BP שגם היא בריטית.

בגרמניה הקסטרול שולט גם ברכבים (בגלל קונצרן VW) וגם באופנועים, הליקווי מולי יותר בשימוש אצל אלו שמחליפים בבית והקסטרול נמצא בכל מוסך.

ayalzo
15-10-2020, 20:20
.. וברור שכל שמן חדש אחרי החלפה תרגיש חלקות (לא מאמין שאתה זוכר איך הכלי התנהג לפני כמה אלפי ק"מ ממש בקטנות כולל סמפוניית הצלילים מהרכיבים בין הרגליים..)

יש לזה שם מדעי.
זה נקרא אפקט פלצבו...
:)

Dresdner
16-10-2020, 01:00
יש לזה שם מדעי.
זה נקרא אפקט פלצבו...
:)יש לי את האפקט הזה כל פעם אחרי שאני שוטף את האופנוע.

ayalzo
16-10-2020, 10:03
לי גם היה.
אז הפסקתי לשטוף.
אני לא מוכן לתת למוח שלי לעשות עליי טריקים!!

NAOR2207
16-10-2020, 11:38
יש לזה שם מדעי.
זה נקרא אפקט פלצבו...
:)
במכונות מקרקשות ישנה סבירות שתשמע הבדלים.
אין לי סטטוסקופ ואני מודע היטב לאיכות וניפלאות הפלסבו (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/4333-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA?p=17222 1&viewfull=1#post172221). יחד עם זאת אני מדבר לשמן כמו שמסרו אמוטו דיבר למים
ועדיין. אחרי החלפת שמן הנבלה מדברת בדיאלקט שונה מעט

Ami
18-10-2020, 13:37
יש לי את האפקט הזה כל פעם אחרי שאני שוטף את האופנוע.

לי זה קרה בשבוע שעבר אחרי שעברתי את הרישי השנתי

קידוזו
19-10-2020, 01:38
במכונות מקרקשות ישנה סבירות שתשמע הבדלים.
אין לי סטטוסקופ ואני מודע היטב לאיכות וניפלאות הפלסבו (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/4333-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA?p=17222 1&viewfull=1#post172221). יחד עם זאת אני מדבר לשמן כמו שמסרו אמוטו דיבר למים
ועדיין. אחרי החלפת שמן הנבלה מדברת בדיאלקט שונה מעט
יפה שאתה מכיר את הספר. לפני המון שנים התכתבתי איתו באימיילים.
אצלי חד משמעית כל הרכבים והאופנועים שהיו לי נשמעו והתנהגו אחרת אחרי שטיפה. נשמות יש להם.

השושנים
19-10-2020, 07:36
חברים, קחו שני אופנועים מאותו שנתון אותו סוג אותו מס' ק"מ ותרכבו על שניהם ותגלו הבדלים, כל כלי מתאים את עצמו לסגנון הרוכב
מעצב את צורת המושב לפי התחת של הבעלים, במשך הזמן הכוונון הראשוני משתנה לפי שיגעונות הבעלים, הצמיגים מקבלים את חתך
הרכיבה הממוצעת שלו, הקלאצ' נשחק על פי השימוש הגיר והשרשרת נמתחים ומתכווצים אחרת בקיצור בכל כלי התחושה תהיה קצת אחרת.

התחושה לרכוב עם שרשרת יבשה שונה מהתחושה של רכיבה עם שרשרת משומנת ומתוחה בול, שמן ישן מרגיש אחרת משמן חדש וטרי,
שימון וגירוז מכלולים משפרים את תחושת הרכיבה, ואפילו הידוק ברגים קיבוע חפצים בארגז משפיע על הקשקושים והרעשים.

מי שרגיש לאופנוע שלו ידע לזהות כל רעש חדש, מי שמכור לתחושות ידע מתי הוא לא מקבל את כל המנה, מי שמחפש משהו אחד ומקבל
משהו אחר (ואני לא מדבר על לוקי) ידע את זה.

אז פלסיבו בתחת שלי.

lokimonster
19-10-2020, 07:50
אז פלסיבו בתחת שלי.[/QUOTE]

עדיף לא לספור את הד(ג)רים שגמרו בתחת שלך
:cheers2:

השושנים
23-10-2020, 08:30
37024 ק"מ

אתה יודע שאתה בכיוון הנכון ברגע שאתה מתכנן את היום של מחר ואשכרה מתרגש לזה שיש לך הרכיבה ארוכה מבדרך כלל,
אתה מכין יום קודם את הציוד על מנת שתחסוך זמן מיותר בבוקר, דואג שהדיבורית תהיה טעונה, מעדכן את רשימת השירים,
ונרדם בציפייה לרכיבה.

ארץ ישראל קטנה מדי, היא קטנה בשביל לארגן טיול אמתי, במיוחד אם אתה לא יורד לשטח, למדבר, וגם שם יש מעט מאד
רוכבים שבאמת לוקחים את הכלים שלהם לשינה עם אוהל וציוד תחת כיפת השמיים או באתר פיקניק נחמד בין אין פה לאין שם.

הרכיבות בארץ מתחלקות לשלוש, בוא ניסע לצפון, בו נרד דרומה ויאללה מתחרעים בנס הרים בית ג'וברין.

לצפון יש את כביש אלון, אופנוענות מתקדמת. יש את כביש 90 שעדיפה רק כ-7 חודשים בשנה אחרת חם מדי. כביש 6 להרליסים
וכבישי המרכז לחובבי סאדו מאזו.

יש את הצפון ההרד קור, רמת הגולן, כביש הצפון ראש הנקרא. הקטע שלהגיע לשם מצריך כמה שעות רכיבה או לינה מסודרת,
יש את הגליל סובב כינרת, רכיבה ארוכה כמעט ליום שלם.

לדרום שלנו יש אותה בעיה לרדת ללאס וגאס הישראלית שלנו זה לישון לילה באילת, לרדת לערד סדום בשביל 20 דקות של לונה
פארק כבישי וחזרה למרכז נראה מטומטם למרות שכביש ים המלח מצדה יפה לרכיבה במיוחד בשעות הזריחה או השקיעה.

כביש 10 נפתח בחגים והאמת אחרי כמה פעמים הוא עדיין מרשים אבל מעייף.

וכמה כבר אתה יכול לעשות את כבישי ההרים סובב ירושלים הם ברירת המחדש של כל רוכב ירושלמי, אפילו אני שנהנה מהם מאד
כבר בורר את הרכיבות שלי לפי העדפות אחרות.

אבל אם אתה מתרגש לפני הרכיבה גם אם זה בבית שמש 40 דקות רכיבה ממך מתרגש מהכביש ומאופנוע אתה מבין שעדיין משהו
בוער בך, הורסיס עושה הכי טוב את מה שהוא יודע לתוכנן לעשות, רוכב נחוש ידע להוציא ממנו הרבה מאד, הרי הוא חולק את
המנוע והשלדה של אופנועים ספורטיביים ממנו אז בעצם רק לאמץ את תנוחת הישיבה הזקופה, להתמקם נכון באופנוע ולשחרר הכל
בכביש טכני תהיה לא פעם מהיר מאחרים, ללא שום רגשי נחיתות וללא המחיר שמשלמים אופנועי הספורט בדרך חזרה.

אני מקנא באחינו האירופאיים, סמן להם מסלול תן כיוון ויש להם הכל מהכל, חוץ אולי ממזג אוויר כמו שלנו, אני מוכן להתחלף איתם
בכל רגע.

בקיצור אם אין לך חבורה שמכונה לצאת לא רק למען הרכיבה אלה גם להסתובב באתר מסוים, לעשות פעילות נוספת מעבר לרכיבה
אתה בבעיה. אבל אם אתה עם האופנוע הנכון בשבילך אתה יכול להפיק הנאה גם בדרך מהבית לעבודה.

NAOR2207
23-10-2020, 15:46
האדם שבמסיכה ינצח

קידוזו
24-10-2020, 22:57
יש משהו בעניין מיעוט הכבישים הכיפיים אבל מבחינתי יום שלם לדרום או הצפון זה אפילו יותר מבסדר. בחורף הזה מתכנן לרכב גם בגשם עם לינות וקורונות. יהיה כיף.

השושנים
25-10-2020, 09:02
יש משהו בעניין מיעוט הכבישים הכיפיים אבל מבחינתי יום שלם לדרום או הצפון זה אפילו יותר מבסדר. בחורף הזה מתכנן לרכב גם בגשם עם לינות וקורונות. יהיה כיף.

הבעיה היא לא יום רכיבה עשיתי זאת מאות פעמים ואני אוהב לרכוב, הבעיה היא אחרת נניח ואתה רוצה לצאת ולבלות ברמת הגולן
טיול של 3-4 שעות ברמה, ביקור במפלים אולי לשבת אצל חבר לטעום קצת נוף אחר, אז או שתצא לפנות בוקר להתחמק מהחום
בבקעה תרכוב שעתיים וחצי שלוש ואז מה עוד סיבוב של שלוש שעות בידיעה שיש לך עוד שלוש שעות הביתה?

כשיצאנו לטייל בכביש 10 הגענו עד אילת טיול נחמד, אבל אם היה עלי לחזור באותו יום אתה מדבר על כמעט 1000 ק"מ ביום...
אז ישנו לילה באילת יצאנו חזרה יום אחרי בשעות אחרי הצהרים סביר...אבל אחרי כמה פעמים זה די נמאס.

יצא לי להיות באלפים 3 פעמים בתקופה האחרונה פעמיים עם אופנוע ופעם ברכב, את הגרוסגלוקנר עליתי 3 פעמים, אבל כל פעם
זה היה משהוא אחר פעם ירדתי בערפל כבד, בפעם אחרי זה יום נהדר ובהיר, ופעם ברכב שזה אחרת לגמרי. בקיצור לכל כביש שם
יש טעם אחר ויש שם עשרות אם לא מאות אפשריות לטיולים שונים ומשונים.

כמה כבר אפשר לתפור את אותם כבישים אותם מקומות אותו הקצב בסופו של דבר אחרי עשורים של רכיבה אתה מגיע למיצוי,
אז נכון שהחלפה של כלי מצית בך מחדש לתקופה את הטעם, חבורה נכונה עוזרת ואבל כשאתה טועם חו"ל ומבין את ההבדלים
לפתע הכל מרגיש לך אחרת כאילו קיבלת איזה כאפה לפרופורציות.

עכשיו הוסף את תנופת הבינוי שפוגעת בכבישים "של פעם" אלה שחצו נוף עם תוואי כביש מפותל שינויי זווית וכיוון (ע.ע כביש 38
בית שמש) והפכו אותם לכבישים מהירים יעילים חסרי אופי, נפח תנועה עולה וגובר, משתמשי כביש אחרים אופניים, קבוצות ספורט,
רכבי "ספורט" משופרים כאלה ואחרים שמשתמשים באותם כבישים בדיוק ותגלה שמשנה לשנה זה הופך לפחות פאן ויותר אתגר הישרדות.

lokimonster
25-10-2020, 09:04
בקרוב
ירדן סעודיה עד לשתיי הימים (בחריין)
וכמובן חזרה צלויים וולדאן.

ayalzo
25-10-2020, 10:20
אתה חושב בקטן.
מתי נראה כאן יומן מסע מישראל לסין?

erani99
25-10-2020, 14:33
..
יצא לי להיות באלפים 3 פעמים בתקופה האחרונה פעמיים עם אופנוע ופעם ברכב, את הגרוסגלוקנר עליתי 3 פעמים, אבל כל פעם
זה היה משהוא אחר פעם ירדתי בערפל כבד, בפעם אחרי זה יום נהדר ובהיר, ופעם ברכב שזה אחרת לגמרי. בקיצור לכל כביש שם
יש טעם אחר ויש שם עשרות אם לא מאות אפשריות לטיולים שונים ומשונים.

כמה כבר אפשר לתפור את אותם כבישים אותם מקומות אותו הקצב בסופו של דבר אחרי עשורים של רכיבה אתה מגיע למיצוי,
אז נכון שהחלפה של כלי מצית בך מחדש לתקופה את הטעם, חבורה נכונה עוזרת ואבל כשאתה טועם חו"ל ומבין את ההבדלים
לפתע הכל מרגיש לך אחרת כאילו קיבלת איזה כאפה לפרופורציות.

עכשיו הוסף את תנופת הבינוי שפוגעת בכבישים "של פעם" אלה שחצו נוף עם תוואי כביש מפותל שינויי זווית וכיוון (ע.ע כביש 38
בית שמש) והפכו אותם לכבישים מהירים יעילים חסרי אופי, נפח תנועה עולה וגובר, משתמשי כביש אחרים אופניים, קבוצות ספורט,
רכבי "ספורט" משופרים כאלה ואחרים שמשתמשים באותם כבישים בדיוק ותגלה שמשנה לשנה זה הופך לפחות פאן ויותר אתגר הישרדות.
היית יוצא אתמול בבוקר למשל לג'וברין, חלקים נכבדים מכביש 38 היו מעורפלים בכבדות !!... ממש שוויץ!
חלק מהדרך אני והחבר רכבנו מאחורי רכב בלי אפשרות לעקוף ועדיף היה שכך, כי לא היה אפשרי לראות יותר מכ 15 מטר קדימה !!! לחות מטורפת !!! 4 ווינקרים בשאיפה שמישהו שלא שם לב לא ייכנס בך.
כשהגענו לת.הדלק בג'וברין זה נראה כמו מפגש אופנועים באוסטריה על איזה הר - כ 60 כלים צפופים בתחנה, וערפילים/עננים מסביב (סביר להניח שהכמות נבעה מחוסר הראות והרטיבות על הכבישים, מלא קבוצות שיצאו לטיולים עצרו לחכות שיתבהר)
לפעמים יש הפתעות

lokimonster
25-10-2020, 15:14
היית יוצא אתמול בבוקר למשל לג'וברין, חלקים נכבדים מכביש 38 היו מעורפלים בכבדות !!... ממש שוויץ!
חלק מהדרך אני והחבר רכבנו מאחורי רכב בלי אפשרות לעקוף ועדיף היה שכך, כי לא היה אפשרי לראות יותר מכ 15 מטר קדימה !!! לחות מטורפת !!! 4 ווינקרים בשאיפה שמישהו שלא שם לב לא ייכנס בך.
כשהגענו לת.הדלק בג'וברין זה נראה כמו מפגש אופנועים באוסטריה על איזה הר - כ 60 כלים צפופים בתחנה, וערפילים/עננים מסביב (סביר להניח שהכמות נבעה מחוסר הראות והרטיבות על הכבישים, מלא קבוצות שיצאו לטיולים עצרו לחכות שיתבהר)
לפעמים יש הפתעות

ערפילי הקורונה
מקווה שרכבת ממוגן במסיכה שלא תחטוף איזה מיקרוב מל(א)כותי מייד צ'יינה רבתי.

השושנים
08-11-2020, 08:39
37470 ק"מ

טייונייג (כיוון) הגדרת ציפיות ושבת אוורירית.

כשאתה רוכב בקבוצה צריך כיוון מדיוק, אין הכוונה לכיוון פיזי יאללה רוכבים ל... אלה לכיוון "הרוח" או מצב הרוח ליתר דיוק, רכיבה בקבוצה זה
כמו תזמורת, אם אחד הנגנים לא במיטבו המנגינה קצת מזייפת. זה לא שלא נוצרת איזה סינרגיה אבל, רק המנצח יודע שמשהו לא עבד באמת.
ככל שהתזמורת קטנה יותר יש יןתר חשיבות לתפקיד הנגנים.

השבת הייתה מזמינה באופן מושלם, אויר קריר בהרים שמש רכה עובדה כמעט כלום יצאו לרכוב, בקבוצות ביחידים העיקר לרכוב, אצלי התחיל
כסופ"ש משפחתי ללא מתלות ללא תכנונים שבת מנוחה אמתית בלי שום צורך לעשות כלום, רק מה שמתחשק. שקלתי רכיבה ארוכה, שקלתי
קצת נופים רחוקים, בסוף הוחלט לזרום עם הרגע לצאת כשיוצאים לרכוב בהרים, הריח של האורנים אחרי הגשם, שטופים מאבק מקיץ ריח האדמה
הרטובה, האוויר הקר שחודר לריאות עם כל הריחות האלה מתחדד בהרים שזה תענוג צרוף. קבענו בצומת כרם א' הגיע בזמן...למקום אחר...!
לוקי הודיע שהוא מצטרף באיחור...

רכבנו, הג'ינג'ית מזהירה אותי לא להשתולל רוצה נופים מוזיקה ולא להילחץ אפילו לא קצת, מתאים לי, הכבישים האלה יספגו הכל באהבה נהדר.

א' לא אוהב פוליטיקה או שיחות על פוליטיקה לוקי, אוהב המבורגר ואת הכתום ויש לו גם דעות נחרצות גם לג'ינג'ית, א משתעמם, קפה עוגה ואף
אחד לא רוצה להמשיך הלאה, תקועים בלטרון, אצלי מוד הרכיבה טרם התמלא, אז החלטנו יוצאים הג'ינג'ית ואני חזרה בדרך הארוכה מאד.

מפה לשם הקצב קצת גובר, הג'ינג'ית שותפה מעולה לרכיבה ויודעת את העבודה לכן אין בעיה לרדת נמוך מאד או להאיץ חזק, הכבישים מגלים
סבלנות ונפתחים לנו הרווחים שווים בין המכוניות ורוכבי האופניים אפילו הירידה מבר בהר לכיוון עין כרם הייתה ריקה מהפרעות לא יאומן פשוט
משחרר הגעתי הביתה עם סוף המיכל כיוון שלא רציתי לעצור בדרך לתדלק ולעצור את הבאזז.

כשהתזמורת מזייפת אפשר לתת גם מופע סולו.

השושנים
01-12-2020, 12:09
אחד מהיתרונות של הפייסבוק שהוא מזכיר נשכחות, במבט לאחור דווקא האופנועים הישנים שלי זכו פחות לחשיפה, במגבלות
הצילום פילים, וזמינות תמונות בכלל. אז קצת נוסטלגיה:

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/128660557_10158691104073548_7949695295773354276_n. jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=PznZ7-xXn5MAX8mD0Ax&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=48dab91af319adf272072272899aee9b&oe=5FEC7C15

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/128586812_10158691104163548_8227232037011524437_n. jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=WEstkLepuagAX_eemjv&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=cab3b81e2940844dd56b32de8d5304f6&oe=5FEA6AF0

קידוזו
01-12-2020, 20:35
אולי בארץ המקור בכלל קוראים לאופנוע גא'Wה במקום ג'אווה. Wa ולא Va

השושנים
11-12-2020, 17:03
8826

סתם ככ8826ה שתדעו

AsafA
11-12-2020, 18:20
באמצע הדרך הבחור נעלם. היה מאוחרי ופתאום איננו. מגיעים רכבים שלא עקפתי שזה סימן לא משהו. אני עוצר בצד ומתקשר. אה יופי הוא עונה. עצר לצלם תמונה, התינוק הגיע ל-38 בפעם הראשונה...

השושנים
13-12-2020, 09:06
38271 ק"מ

סופ"ש מוטורי, שמש שהתבלבלה באמצע דצמבר, חברה מצוינת ויומיים שהוקדשו לרכיבה נטו "לאן שהכידון לוקח אותנו"....

שישי: א' ואני סיכמנו על 0900 בתחנה במישור אדומים, הגעתי קצת קודם צריך לתדלק ולנפח אוויר, האופנוע נסע מנהלתית כמעט שבועיים
כרגיל המשאבה הנאחסית לא מזהה את הכרטיס אח"כ אני מקיש בטעות מס' משאבה אחר עד שמגיע העובד עוד כמה דקות של עצבים, הניפוח
גם הוא לוקח את הזמן שלו וא' מגיע כרגיל באיחור...לו"ז של באדאווי בן המדבר. לרגע חששתי שזה כבר סימן לבאות.

יצאנו לכביש אלון כביש טכני שיודע להפתיע אותך בדיוק בהתחלה כשאתה עדיין לא מאה אחוז על הכיסא, לוקח לך בדיוק סיבוב אחד או שתיים
להיכנס למוד הנכון בהנחה שלא פספסת אף סיבוב...

השינוי הראשון שהפעם ירדנו ממש בהתחלה לכיוון ייט"ב כביש שלא עשיתי מעולם, הפתעה נעימה כביש סדום ערד בחצר הבית (ציטוט של א')
משם רכבנו ללקק מאלבי במצוקי דרגות הלוך חזור בכייף כביש פתוח מזג אוויר בהזמנה. אי שם בים ייט"ב לצומת הלידו הספידומטר התחלף
ל-38000 צילמתי לכם ככה בכייף (א' קצת נלחץ).

בשבת רצינו לגוון א' הביא גם מזדה בהפתעה, לכיוון לכיש דרך אלון שבות טוסקנה של ישראל הכל בירוק, א' לא פספס אף תחנת דלק לעשות
פיפי...הגיל וכזה. הג'ינג'ית ישבה מאחור מוזיקה בווליום ואפילו ריחמה לי על הצלעות...כביש נהיגה ונוף מעולים.

סגרנו את היום אצל לוקי במטעמי בשר ללקק את האצבעות...מזג אוויר מושלם.

lokimonster
13-12-2020, 13:22
שמחתי לראות אתכם.
נ.ב
המאזדה יותר מרגשת מוורסיס
רק אומר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201213/b010241128c5e46b831d6bda50717593.jpg

קידוזו
14-12-2020, 00:37
בתיאבון אחשלו ומברוק.
הכביש לייט"ב (449) מדרך אלון הוא בין היפים אבל הכי חלקלק שרכבתי בו ever. ממש חלק- גם ברכיבה רגועה חלוטין ברחו לי האחורי והקידמי בכמה ס"מ. מעבר לכך ראיתי בכביש רק מכוניות של פלסטינים. זאת אומרת שבמקרה שמחליקים לא ברור מתי תגיע העזרה.

lokimonster
14-12-2020, 22:36
הלחות בבוקר בעיתית בכבישים האלו.

עדיף.לחכות לקיץ

השושנים
15-12-2020, 09:13
000000 ק"מ

אתמול קברתי חבר. הכרתי אותו לפני שנים במפגש רכבי אספנות כשעוד הייתה ברשותי סופי הוספה האהובה, אלון הגיע מבלי להכיר
אף אחד התיישב בשולחן שלי ואחרי כמה דקות כבר ידעתי את כל ההיסטוריה הרפואית שלו, כולל גיבוי בתמונות, מסמכים והזרקת אינסולין
בשידור חי.

אלון היה נס רפואי שלפני שנים הרופאים נתנו לו רק כמה חודשים לחיות, אלון רכב על כל דבר שזז, דיבר איטלקית, היה כתב רכב, דובר,
צלם חובב, ולב גדול. אלון לא ידע למות.

במשחקים בין מלאך המוות לחיים אלון ניצח כל פעם במרס טורקי, אלון שכח למות פשוט לא בא לו.

הלב של אלון עבד עד אתמול ב-03.30 ואיזה לב זה היה, אבל אלון מת כבר קודם אלון הלך בינינו מת חי, מרגע שזוגתו לחיים גירשה אותו
מחיי המשפחה בשעה הקשה ביותר שלו. הלב של אלון שידע להתגבר על כל מה שמלאך המוות זרק לעברו, נשבר, את רעש השבר שמענו
כולם, אבל לא יכולנו לעשות כלום, זה לא שלא ניסינו החברים ולוקי בראשם עשו הכל ומעל ומעבר לרפד לאלון את החיים, את הלב קשרנו
באזיקונים אלון חייך השפיל מבט חייך ודעך.

אלון יכל להתמודד עם כל הבעיות הרפואה, הוא עישן, כשערנו לו אמר "לא זה מה שיהרוג אותי" כשלא יכל לשתות בירה, שתה קולה דיאט.
והרבה, אני לא בטוח איך אבל אלון אף פעם לא שילם את החשבון, וזה נראה לכולם טבעי ונכון אף אחד לא התרגש, כשאלון היה צריך משהו
זה היה מופיע בדרך פלא, בום נוחת על סף הדלת, בבקשה...שלך, אין צורך להודות.

אלון היה לב טוב וחיוך כובש, כל מי שהכיר אותו התחבר אליו באהבה ואי אפשר שלא להכיר את אלון, הוא היה בא מצטרף ואחרי עשר דקות
הוא כבר חבר שלך, מהטובים והיה עוזר לך כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם.

אלון רצה אופנוע אבל לא יכל להרשות לעצמו אחד, אז הוא עשה קומבינות החליף, מתח, משך, מצא גרוטאות שיפץ, תיקן, רכב, עד שהגוף בגד
בו, הוא נחלש, הוא נחלש ביום שהועזב מהבית וחיפש פינה משלו ולא מצא מקום אחר. היו לו ארבע קירות, היו לו חברים, אבל לא היה לו בית.

אלון לא התלונן, אלון סיפר לכולם את סיפור חייו בחיוך עצוב, באהבה בלי להסתיר דבר, לא היה לו בעיה להתמודד עם הבעיות הרפואיות הוא חי
איתם שנים, אלון לא התמודד עם הבדידות, חוסר הבית ואבדן התא המשפחתי. ואז אלון נפל נפילה טיפשית בבית ששברה לו צלעות וחוררה ריאה.
אלון ויתר, הנפש הפסיקה להתמודד והגוף השבור, הכואב נלחם, נלחם כמו אריה, כמו אופנוע שהרוכב הועף וממשיך לבד, עד אתמול בשעה 03:30
כשהלב עצר מובס.

רכב לשלום אח יקר, שם למעלה תרכב עם הטובים יהיה לך כל אופנוע שתרצה, ד"ש לטל שביט, ואתה מביט עלינו מלמעלה ולא מבין על מה המהומה
פה למטה.

יש לך פחית דיאט קולה ממני לדרך שמתי לך על הארון אם תהיה צמא ויש גם סיגריה אחרונה. אתה משוחרר אח, מכאב, מבגידה ומהגוף השבור.

הדרך פתוחה לך הרוכב בשחקים, רכוב הכי רחוק שתרצה בלי שום מגבלה.

https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80120106_136321144480063_4756331544769986560_o.jpg ?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=09cbfe&_nc_ohc=st_cUxMIlxQAX-ZAALn&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=1fa7c10619193e3dda275e33fd5e5e39&oe=5FFE7362

lokimonster
15-12-2020, 09:22
אוהב אותך אח יקר

תדע שאנחנו שומרים על המשפחה (כבר סיבה לדאגה).

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201215/5dd79bdc108ef82979762c3bc1560643.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201215/55397917021a96e09edf76a673590951.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201215/4ee6ff7727bc0c929c025b7a248c0a0c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20201215/b69c8b35145b450ce8bdd0d403209bc2.jpg

NAOR2207
15-12-2020, 10:06
אוי

איש יקר בעל לב טוב וחיוך (עצוב)

יהי זכרו ברוך

yyt
15-12-2020, 16:23
אלוני, חבר יקר
כואב הלב
תמונה מ1997.
8831