מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : הענק הירוק - KAWASAKI VERSYS 1000 SE - סיפור מסע מתגלגל.

עמודים : 1 [2] 3

lokimonster
12-07-2023, 10:22
לפני הכניסה למחסן צריך לעבור שוב במכס לקבל אישור יציאה מהנמל אבל אי אפשר לקבל כי אושר לי חריג ללא בדיקה והמחשב לא יודע
להנפיק אישור אז צריך אישור ידני...מחלק האישורים בישיבה..עוד שעה... נשלח מייל דחוף מנכ"ל אלאלוף מתערב בשבילי...מתחיל לזוז
משהו עכשיו היחס כבר אחר, מגיעים לאופנוע...חם לח האופנוע מניע אבל לא שומר על מתח חשמל...החברה הנמל מלווים אותי עד לשער
עם שלוש הנעות כי האופנוע כבה, אין מצב להגיע ככה לירושלים, יוצא מהנמל ישירות לאזור התעשייה לחפש מצב, האופנוע נכבה ליד
מוסך טרקטורונים, יוצא אלי בחור נחמד עם כוס מים קרים...בוא חבר נעזור לך, אני חשדן אבל.. תוך עשר דקות מצבר זהה לשלי מגיע
מטול מקבל בוסט זרם ראשוני ממכשיר מיוחד בדיקה במדדים מלא פול אמפר בריא, הבחור מוודא טעינה באופנוע מושלם, מחליף מצבר ואני
מתכונן לשוס בתשלום...500 ש"ח חבר במזומן או 550 באשראי, העבודה עלי...שלמתי במזומן אמרתי תודה מחיר סביר + ורכבתי לירושלים.
האופנוע שכנראה התגעגע לכבישים של הארץ רץ על הדלק הספרדי מהר מאד, התנועה להפתעתי קלה עד בינונית, תענוג...הגעתי ב-1800
לירושלים...[/QUOTE]

נשמע שכיף לחזור לארץ

השושנים
13-07-2023, 15:27
מצחיק, אבל רק עכשיו אני בכלל מתחיל להיכנס לשגרה אחרי המסע הגדול ורק עכשיו מתחילות התובנות וההבנות לחלחל למציאות.

בניתי לי בארץ חיים נוחים יחסית, הצלחתי להגיע לסוג של שפיות והשג שאני מאוד אוהב, יש לי פה משפחה וחברים שאני נהנה מאד
לבלות איתם, יש לי תחביבים ודברים שאני אוהב לעשות ובכלל אני אוהב חלק גדול מאד מהבועה שלי וזו בפרוש בועה.

מהצד השני זכיתי להצצה נהדרת של "מה היה יכול להיות אילו..." שזו סוג של מציאות מקבילה אחרת. בעולם מושלם הייתי משלב
50% מול 50% פה ושם, אבל העולם לא מושלם ויש המון אילוצים להתחשב בהם.

כן חשבתי על קניית נכס בחו"ל ואופנוע נוסף שישב שם, חשבתי על חציית החיים על מנת להספיק יותר ואני עדיין בודק ומשתעשע
עם זה.

צפוף לי כאן, וחם...יש לי הרגשה קלסטרופובית הגבולות שלנו לא ישתנו ויגדלו בקרוב, הדמוגרפיה עולה בקצב, אלה שממונים על
איכות חיינו יש להם דברים אחרים בראש, וההרגשה שלי כאן של לימון שנסחט עד תום ועדיין מפעלים עליו לחץ.

בכל שבת, חג, או ימי חופש, מוקדם בבוקר יצאת התראה "אין יותר מקומות ב... הציבור מתבקש שלא להגיע"... יש לנו ארץ
נהדרת, אבל היא קטנה סגורה ומלאת פקקים.

כן היה קשה לצאת וקשה לחזור, זה עלה הרבה אבל היה שווה כל דקה, ולא לא הייתי משנה דבר, למרות הגניבה המבאסת של
חליפות הסערה, למרות הבלאגן בנמל זה היה שווה את זה, ומה הלאה?

יוון הקסימה אותי, בקרוב יהיה טיול נוסף לסלוניקי וצפון יוון, נורווגיה והצפון הרחוק מרתקות אותי והתחלתי להשתעשע ברעיון של
קניית בימר 1300 חדש בהמבורג, רכביה של חודש בנרווגיה וחזרה לארץ דרך יוון. אולי מסע רכיבה ברוקייס של קנדה. העולם
גדול ומעניין.

השושנים
15-07-2023, 08:38
10146

erani99
16-07-2023, 10:16
טוב אז הורסיס חזר הביתה אחרי סאגה לא פשוטה בנמל אשדוד, הגיע שלם מינוס 2 חליפות סערה שנגנבו ממני בין וולנסיה
לישראל, היו מונחות מחוסר בררה בתיקיי מגן המנוע ולא בארגזים הנעולים, שיהיו כאפרה וכסף לתרופות לגנב.

זה התחיל בשעה 0900 במשרדי עמיל המכס והמשיך בסאגה רצופת מכשולי בנמל עצמו, ביום הכי חם ולח של השנה כשברקע
יום הזעם על הדמוקרטיה.

יציאה מהבית בתחבורה ציבורית לתחנה מרכזית ירושלים, משם אוטובוס לאשדוד, הפתעה נעימה כי לא הייתי בתחנה החדשה מעולם
והזיכרונות שלי הם משנות השירות הצבאי שלי אי שם באמצע שנות השמונים, חשבתם פעם איך זה לצאת לנסיעה מקניון גדול ואולם
נוסעים כמו טרמינל בשדה התעופה? אז ככה זה נראה ומרגיש...

ירידה בצומת הנמל ומונית למשרדי אמיל המכס, עד כאן דפק כמו שעון מעבר מהיר על הטפסים שנשלחו בעוד מועד, ויציאה לסבב מכס
יבוא מיסים הטילים ותשלומים, כל זה בליווי נציג שמכיר ויודע ומקצר תורים. (חשוב מאוד ואני ג נחשב VIP) תזכרו את הזה תבינו בהמשך.

עכשיו, לכל זרוע בנמל יש היררכיה, מאפייה ותקנות משלה ולא בהכרך יד ימין מבינה מה יד שמאל עושה ואף אחד לא שש לעזור, אני רק מפריע
להם לנוח בעבודה.

בחצי השעה הראשונה הבנתי כבר מי נגד מי אצל מי הכוח ומה אני חייב לעשות על מנת להביא דברים לקצב נורמלי על מנת שלא אחזור
לירושלים בתחבורה ציבורית וזה בהחלט עמד על הפרק...

בשלב ראשון מישהו החליט שאופנוע חייב שיקוף ביטחוני, הקטע שהאופנוע במחסן בנמל השיקוף בקצה השני לי אסור להיכנס והאופציה
היא לקחת את האופנוע על גרר לשיקוף וחזרה למחסן. בלי זה אף אחד לא מדבר איתך...

טלפון למנהל הביטחון בנמל (למזלי אני מכיר אותו מהעבודה הקודמת שלי) אחרי שעה מתקבלת הודעה אין צורך בשיקוף אבל...הבודק
יגיע למחסן לבדוק את האופנוע, אבל צריך להסיע אותו הלוך וחזור לו אין בעיה (לי יש) אבל הבוס שלו לא משחרר אותו מהעמדה.

שוב טלפון למנהל המכס מפעילים לחץ גם מצד העמילות מכס וגם מהצד שלי, תנועת מלקחיים קלאסית שעה וחצי המתנה חם לח ואין מזגן
אישור לכניסה לאופנוע אבל...להחתים קודם שוב את המכס על אישור "חריג" שוב נסיעה עוד שעה, עכשיו תשלומי נמל...4 פקידים שונים
אף אחד מהם לא במקום שהוא צריך להיות, מזהה אדם מוכר שיחה מפה לשם אני מכיר את המשפחה שלו מירושלים, קפה, לוקח על עצמו
לעזור, חצי שעה יש חותמת נוספת, אי שהרכבים בנמל מודיע לי אין מצבר, צריך מצבר או ג'אמפר השגתי ג'אמפר.

לפני הכניסה למחסן צריך לעבור שוב במכס לקבל אישור יציאה מהנמל אבל אי אפשר לקבל כי אושר לי חריג ללא בדיקה והמחשב לא יודע
להנפיק אישור אז צריך אישור ידני...מחלק האישורים בישיבה..עוד שעה... נשלח מייל דחוף מנכ"ל אלאלוף מתערב בשבילי...מתחיל לזוז
משהו עכשיו היחס כבר אחר, מגיעים לאופנוע...חם לח האופנוע מניע אבל לא שומר על מתח חשמל...החברה הנמל מלווים אותי עד לשער
עם שלוש הנעות כי האופנוע כבה, אין מצב להגיע ככה לירושלים, יוצא מהנמל ישירות לאזור התעשייה לחפש מצב, האופנוע נכבה ליד
מוסך טרקטורונים, יוצא אלי בחור נחמד עם כוס מים קרים...בוא חבר נעזור לך, אני חשדן אבל.. תוך עשר דקות מצבר זהה לשלי מגיע
מטול מקבל בוסט זרם ראשוני ממכשיר מיוחד בדיקה במדדים מלא פול אמפר בריא, הבחור מוודא טעינה באופנוע מושלם, מחליף מצבר ואני
מתכונן לשוס בתשלום...500 ש"ח חבר במזומן או 550 באשראי, העבודה עלי...שלמתי במזומן אמרתי תודה מחיר סביר + ורכבתי לירושלים.
האופנוע שכנראה התגעגע לכבישים של הארץ רץ על הדלק הספרדי מהר מאד, התנועה להפתעתי קלה עד בינונית, תענוג...הגעתי ב-1800
לירושלים...
:omfg::confused2::eek3: כל זה זכרת בדיוק???.. ועוד אתה עם הזיעה שלך בסחל'ה של החוף על הים??.. Don't believe it :rolleyes2::smoke::biggrin:

השושנים
19-07-2023, 07:47
את קובי הכרתי לפני כשלושים שנה אולי קצת פחות, לקובי הייתה מוסטנג אפורה יפה, לפני שהחליף אותה בשברולט קאמרו, התחרט
וקנה אותה שוב כשהשברולט נשארה איתו גם והוא חי בשלום עם המלחמה פורד נגד שברולט.

קובי היה מגיע לעיתים רחוקות למפגשי האספנות שלנו, הוא הקים מועדון משל עצמו שנקרא "זונות הדלק" (באנגלית זה נשמע נכון),
והיה מבלה איתם המון, בעיקר מתחת לראדר המשטרתי בלילות חשוכים וכבישים נידחים.

פחות עניין אותו עניין המקוריות והוא היה שקוע לחלוטין בעניין הכוח, הרבה כוח. מיותר לציין שבארץ היה הדבר לא חוקי, דבר שהעמיד
אותו בצד הפחות נחמד של החוק, לא בגלל שהוא היה פושע או אנרכיסיט, אלה פשוט בגלל שהוא היה "ראש דלק" (שוב באנגלית).

יום אחד, או אולי זה היה בכלל ערב רווי אלכוהול, הוא אמר לי: "אני עובר לארה"ב" נמאס לי.

ייחסתי את זה לכמות הבירה ששתה, או אולי לסוג מסוים של סיגריות שאהב, אולי אפילו הייתי קצת יותר מדי ספוג בבירה בשביל להאמין
אבל זה פשוט קרה, קובי (שם אמתי) נעלם.

בהתחלה שמרנו על קשר, הבטחנו ביקורים הדדים הוא הגיע, אני לא, הוא קנה שם ההמון מכוניות ועשה בדיוק מה שהוא אהב קובי פורח.

שאלתי אותו פעם, כשתפסתי אותו פיקח וברגע נדיר של כנות, קובי אתה לא מתגעגע לארץ למשפחה לחברים?

"אני מתגעגע אש" אמר, "אבל פה בארץ, אני לא יכול לעשות את מה שאני הכי אוהב, פשוט לא"...

אז למה נזכרתי בזה דווקא עכשיו?

mudale222
19-07-2023, 10:39
את קובי הכרתי לפני כשלושים שנה אולי קצת פחות, לקובי הייתה מוסטנג אפורה יפה, לפני שהחליף אותה בשברולט קאמרו, התחרט
וקנה אותה שוב כשהשברולט נשארה איתו גם והוא חי בשלום עם המלחמה פורד נגד שברולט.

קובי היה מגיע לעיתים רחוקות למפגשי האספנות שלנו, הוא הקים מועדון משל עצמו שנקרא "זונות הדלק" (באנגלית זה נשמע נכון),
והיה מבלה איתם המון, בעיקר מתחת לראדר המשטרתי בלילות חשוכים וכבישים נידחים.

פחות עניין אותו עניין המקוריות והוא היה שקוע לחלוטין בעניין הכוח, הרבה כוח. מיותר לציין שבארץ היה הדבר לא חוקי, דבר שהעמיד
אותו בצד הפחות נחמד של החוק, לא בגלל שהוא היה פושע או אנרכיסיט, אלה פשוט בגלל שהוא היה "ראש דלק" (שוב באנגלית).

יום אחד, או אולי זה היה בכלל ערב רווי אלכוהול, הוא אמר לי: "אני עובר לארה"ב" נמאס לי.

ייחסתי את זה לכמות הבירה ששתה, או אולי לסוג מסוים של סיגריות שאהב, אולי אפילו הייתי קצת יותר מדי ספוג בבירה בשביל להאמין
אבל זה פשוט קרה, קובי (שם אמתי) נעלם.

בהתחלה שמרנו על קשר, הבטחנו ביקורים הדדים הוא הגיע, אני לא, הוא קנה שם ההמון מכוניות ועשה בדיוק מה שהוא אהב קובי פורח.

שאלתי אותו פעם, כשתפסתי אותו פיקח וברגע נדיר של כנות, קובי אתה לא מתגעגע לארץ למשפחה לחברים?

"אני מתגעגע אש" אמר, "אבל פה בארץ, אני לא יכול לעשות את מה שאני הכי אוהב, פשוט לא"...

אז למה נזכרתי בזה דווקא עכשיו?

סיפור יפה. אבל למה באמת?

השושנים
20-07-2023, 07:42
סיפור יפה. אבל למה באמת?

מכמה סיבות, הראשונה היא שראיתי מוסטנג שהזכירה לי את הרכב שלו הראשון, וכטיפוס אסוציאטיבי מיד קפצו לי לראש אלף זיכרונות מתוקים.

הסיבה השנייה שלמרות שאני פיזית פה, הראש שלי במקום אחר. כשנחתנו נפלו לתוך סיר לחץ (משפחתי וכללי) ואני כבר כמעט חודש במטלות
תיקונים וניסיונות להחזיר כל דבר למקום הראוי שלו ואפילו לשפר, הכוונה שלי תמיד שאם משהו מתקלקל או נשבר התחליף תמיד יהיה טוב יותר
ועם ערך מוסף שבסוף התהליך ההרגשה לא תהיה של אבדן או באסה, אלה דווקא של שיפור ורווח. זה מצריך ממני הרבה משאבים וכוח.

הסיבה השלישית היא כל מה שקורה פה, פוליטית, תעבורתית, חברתית אנושית, באחת מהמסעדות שם בנכר ישבנו במסעדה הג'ינג'ית ואני
וכרגיל קשקשנו בעברית, על ידנו ישבו שני צעירים ששאלו מהיכן אנחנו, כמובן שאמרנו ישראל, החברה חיכו והזמנו לנו בירות לשולחן, התפתחה
שיחה נעימה ומסתבר שהחברה האלה מטורקיה שהמליצו לנו על מקומות דברנו על הכל ובסיום אפילו התחבקנו לשלום, ככה קרה כמה פעמים
עם לאומים שונים ומשונים, גם כשלא הייתה שפה משותפת הסתדרנו דיברנו צחקנו, עם אופנועים זה היה הכי קל ולא פעם צורפנו כשווים לתוך
חבורה כזו בלי בעיות להפך, אבל גם סתם ככה עם אחרים. פה קשה לנו למצוא מכנה משותף אפילו עם עצמינו.

הכביש הפך לאזור מלחמה, כל פינה מכוסחת משופצת ובתהליכי בנייה, החום מתיש ובכלל ההרגשה קלסטרופובית שאין לאן לזוז. צמד תאומי
השטן האדום קנו את האופנועים שלהם ביחד א' עשה 50K וי' עשה 30K האופנועים בני שנתיים שלוש זאת אומרת שאם ניקח את כל השטח
המרובע של מדינת ישראל זה יוצא המון פעמים על אותו כביש. חראקות בחדר סגור.

נס הרים
סדום ערד
רמת הגולן-מבוא חמה
אליקים
כמה מכבישים הצפון
דרך אלון
אזור בית ג'וברין
אלון שבות לכיוון עמק האלה
כביש ים המלח

בטח שכחתי משהוא ובטח מישהו יזכיר לי, כינרת, ים המלח, כמה נחלים, אילת, ים התיכון וחופיו, רמת הגולן, גליל, לחלק את זה בכל התושבים
של המדינה (כולם) הממוצע למטר שנישאר פנוי שיש לך לנוע בחג שבת מועד או סתם כשבא לך להצטנן או לבלות.

יוקר המחייה, כל דבר שקניתי שם בפרוטות, או במחיר שווה לכל נפש עולה פה כפול או משולש, במיוחד בציוד מקצועי או אפילו בילוי פשוט של
בירה ושניצלונים. מבאס. במיוחד כשזה נוגע לתחביבים שלך או רצון לעשות דברים קצת שונים. כולם מסתכלים עליך כעל ארנק מהלך ומתכננים
איך להוציא ממך כמה שיותר כסף על כלום. לתת הכי פחות ולקבל הכי הרבה זו הדרך הישראלית להתעשרות מהירה קומבינה מאפיה כוחנות זו
השיטה. ראיתי דברים אחרים, ראיתי אנשים מאושרים במעט שיש להם והמעט הזה מספיק מעל ומעבר, יש להם זמן פנוי, תחביבים וחיים.

רכבתי שם במקומות נידחים מאד, לא פעם בין כפרים נטושים לכפרים נטושים לא פחות, אבל אף פעם לא פחדתי שאני חודר לשטח עוין, הייתי
צריך יותר חטיפיי אנרגיה או שתייה קלה מאקדח. משחרר...

כן, צפרדע שמכניסים אותה לסיר עם מים קרים ומחממים לאט, לא יודעת שהיא בסכנת חיים עד שהיא מתה, היא מתרגלת מסתגלת למציאות עד ש...

אנחנו חיים את "החלום" בבית שלנו, עם המשפחה והחברים, עבדים לעבודה שמפרנסת אחרים, עם מעט זמן לעצמינו לתחביבים שלנו וללא זמן
איכות אמתי. זה לא ששם קל יותר, ממש לא. זה לא ששם נקי מבעיות אחרות, ממש לא. זה ששם נהיה יותר שמחים מפה, ממש לא.

אבל יש סקס אחר. דרכים אחרות. צורות חיים אחרות. טובות יותר או טובות פחות, כל אחד יחליט.

השושנים
20-07-2023, 07:49
10152

KKatkov
20-07-2023, 09:28
שושני, גם אם אני לא מסכים איתך בכלל (ברוב הסעיפים פרט לתחושה הקלאוסטרופובית בארצינו הקטנה) - כתבת יפה מאוד.

ayalzo
20-07-2023, 10:22
אני חושב שאווירה של טיול לא יכולה לספר סיפור אמיתי.
אני מכיר כמה חברים שקיבלו הלם תרבות רק אחרי שנה ויותר של השתקעות במקום.

לגבי סיר לחץ?
מי הכריח אותך?
אתה יכול להחליט (ואני מכיר כמה כאלה שעשו את ההחלטה לשחרר), שאתה פורש ממירוץ העכברים ועובר למסלול האיטי גם בארץ.
זה אפילו לא חייב להיות במצפה בנגב או בגליל (אם כי לטעמי, אם כבר לפרוש מהמירוץ, אז שיהיה במקום עם טבע).
לגבי פוליטיקה?
זה הדבר שהכי מעסיק ומלחיץ כאן אנשים מחד, ושהכי קל לשחרר ממנו מאידך. אני לא מתעניין בזה כבר כמה שנים.

KKatkov
20-07-2023, 11:07
אני חושב שאווירה של טיול לא יכולה לספר סיפור אמיתי.
אני מכיר כמה חברים שקיבלו הלם תרבות רק אחרי שנה ויותר של השתקעות במקום.

לגבי סיר לחץ?
מי הכריח אותך?
אתה יכול להחליט (ואני מכיר כמה כאלה שעשו את ההחלטה לשחרר), שאתה פורש ממירוץ העכברים ועובר למסלול האיטי גם בארץ.
זה אפילו לא חייב להיות במצפה בנגב או בגליל (אם כי לטעמי, אם כבר לפרוש מהמירוץ, אז שיהיה במקום עם טבע).
לגבי פוליטיקה?
זה הדבר שהכי מעסיק ומלחיץ כאן אנשים מחד, ושהכי קל לשחרר ממנו מאידך. אני לא מתעניין בזה כבר כמה שנים.

וגם זה נכון...
כשטיילתי פעם אחרונה ביוון, יצא לי לקשקש עם בחורה מקומית חמודה שעבדה בלובי של המלון.
סיפרתי לה כמה אני אוהב את יוון, עד כמה היא מזכירה לי את הטוב שיש בישראל - רק בלי הלחץ התמידי.
היא אמרה - זה נכון, יוון מדהימה, אבל קשה מאוד לחיות כאן... אני עובדת בשלוש עבודות, ומכניסה 900 יורו בחודש. גרה עם ההורים כי אין לי כסף לצאת מהבית.
אז מה שבשבילנו "בפרוטות", בשבילם יקר להחריד. וזאת הסיבה שביוון, באיטליה אנשים נוהגים הפיאט בת 20 ללא מזגן, גרים בעיר בדירת 40 מטר ויושבים שעה בבית קפה עם כוס קפה אחת.
האם הם מאושרים מה"מעט" כפי ששושני מתאר, האם ההסתפקות במועט היא נטו מבחירה? אני מניח שיש פה שילוב של חינוך מהבית, כוחו של הרגל וחוסר היכרות עם משהו אחר.
בסופו של הדבר, הכרתי אישה שהתקיימה מ-200 דולר בחודש בסנקט פטסבורג, חיה עד הפנסיה בחדר בדירה שיתופית (קומה חמישית בלי מעלית) - והיא אדם חם, פתוח ומכניס אורחים.

אובייקטיבית - רובינו עובדים הרבה ורמת הסטרס אצלינו גבוהה, אבל בפן הכלכלי - רמת החיים של הישראלי החילוני/מסורתי הממוצע גבוהה מאוד, לפחות בהשוואה למדינות הפחות-עשירות באירופה.

השושנים
27-07-2023, 10:42
10153

בדיוק היום לפני שנה הגיע לידי הורסיס החדש, 2022 הדגם המשוכלל עם 1200 ק"מ על השעון, רכבתי איתו בארץ 6700 ק"מ יצאנו ביחד לחו"ל
היום אנחנו על 14700 כש-9000 ק"מ מהם היו על אדמת אירופה בטיול אגדי. איזה כלי ואיזה מכונה מופלאה.

השושנים
27-07-2023, 10:45
https://www.youtube.com/watch?v=a2cGxBYelXo

השושנים
27-07-2023, 10:47
https://www.youtube.com/watch?v=otKcU75llp8

השושנים
28-07-2023, 07:33
https://www.youtube.com/watch?v=w0qCrzJ306w

השושנים
28-07-2023, 07:38
https://www.youtube.com/watch?v=aSZQJtGQFZ4

ayalzo
28-07-2023, 10:06
יפה.
בהחלט ממחיש למה אמרת שהבימר מתאים לטיולים באירופה.

השושנים
28-07-2023, 11:22
https://www.youtube.com/watch?v=KTpXwr7x17s

השושנים
29-07-2023, 16:20
https://www.youtube.com/watch?v=xNwr8COczQY

השושנים
09-08-2023, 08:49
14900 ק"מ טיפול ראשון גדול.

זה לא סוד שאת האופנוע הנוכחי קניתי עם 1200 ק"מ על השעון, את טיפול ה-1000 הראשון שלו עשה מישהו אחר, לא הייתי שם ולא הייתה לי שום השפעה
על בחירת הטיפול.

לפני המשלוח של האופנוע ליוון לטיול הגדול ביצעתי לו טיפול "חצי" או כפי שקראתי לו טיפול "מה נישמע" החלפת שמן ופילטר שמן כיוון שידעתי שאחרוג בזמן
ובקילומטרים מעל 12000 לטיפול הגדול, בחלטה משותפת שלי ושל המוסך הוחלט שלא לפרק את הפריניג ומיכל הדלק על מנת שלא ליזום תקלה ובדקנו בעיקר
ברגים בטיחות כך שבעצם לא ראיתי את האופנוע מפורק לחלוטין. האמת, משנה לשנה פירוק המעטפת החיצונית הופך להיות מסובך ומורכב דבר שמרתיע
אותי להתעסק עם זה בכלל על מנת שלא לגרום נזק דבר שבקלות יכול לקרות, אגב יש הרבה חיבורים אלקטרונים שצריך לפרק ולהרכיב חזרה וכל דבר כזה
מופיע אח"כ במחשב האופנוע במידה ופתחתם סוויץ' ויש לאפס את זה אחרי הטיפול, תוצאות הטיפול נשלחות למחשב המרכזי ונאגרות בתיקייה של האופנוע
כך שבפועל כל הנתונים נשמרים. כן ככה זה באופנועים מודרניים. אגב החברה גם יכולה לשלוח עדכונים למחשב האופנוע ב...מייל וניתן לבצע הורדת גרסה במוסך.
זמנים אחרים.

בצרפת ביצעתי שתי פעולות מחייבות, החלפתי את כל רפידות הבלמים והחלפתי צמיג אחורי, שם כמובן שמו את הרפידות המקוריות של החברה שזה נהדר,
הפספוס שלי היה בצמיג שנאלצתי להחליף רק אחד (בריג'סטון T32) והיום קשה להשיג את השני בארץ. שוקל כרגע לחליף את הצמיגים לאנג'ל GT2.

אז שלחתי ווצאפ למוסך הקבוע שלי לטובת קביעת תור לטיפול גדול, הזמנתי את החלקים הנדרשים מהרשת כיוונתי לטובים ביותר ושום התייחסות מהמוסך שלי
את ההודעות הם קיבלו אבל לא טרחו לענות, ניסית כמה פעמים עד שנמאס לי.

תרשו לי לחזור צעד אחורה, אני חבר בכמה קבוצות פעילו של הדגם שלי גם בארץ וגם בחו"ל, יש בקבוצות האלה מכרה זהב של ידע תובנות ותמיכה הדדית
שעוזרת מאד בכל התחומים, אז בעזרת הקבוצה בארץ איתרתי מוסך שמטפל ספציפית באופנועים שלנו עם המלצות חמות מכל הכיוונים ב...באר טוביה.....
כמובן שרכבתי לשם.

למה?

כי זה מוסך שמכבד את הדגם ואת הלקוח, יש לו את כל מה שנדרש ויותר לדגם שלך והוא מכיר הכרה אינטימית של כל בורג ובורג, הוא מכיר כל מחלה או
פיפס של האופנוע ויש לו קו ישיר לחברה לחלקים וציוד שמוסך רגיל לא מחזיק. תענוג, הוא בוחר את הקליינטים בפינצטה, ומטפל רק בך מרגע שנכנסת ועד
ליציאה. האמת תענוג ואפילו זכינו בשטיפה מקצועית של האופנוע יבוש עדכון מחשב ובדיקה מקיפה לפני היציאה - חוויה אמיתית ולא יקרה מאד.

אז מה נעשה? החלפת פלאגים לפלאגים אירידיום לייזר קאט, פילטר אוויר מקצועי רב פעמי, שמן ופילטר שמן (ליקווי מולי) מעבר על ההתקנה של האיתורן
ותיקון עבודה לא מקצועית של המרכיב, החזרת מספר רכיבים שהושמו בצורה לא נכונה בעת ההרכבה, מעבר על כל הצירים בתרסיס שמן. מתיחה וכיוון של
המצערת לפעולה מיטבית כיוון ידית הקלאצ' בהתאמה לדרישה שלי ולכף היד. תיאום וניקוי בית הלועות הרגיש ונדרשו מספר כיוונים לפעולה עגולה ונכונה
של המנוע, שמרגיש עכשיו חזק יותר עגול יותר ונישמע נהדר, והתחושה הכללית של הכלי השתפרה מאד, היה קשה לי להאמין שניתן יהיה לשפר את החוויה
של אופנוע חדש למשהו אפילו טוב יותר, אבל מסתבר שמכונאי טוב שיודע מה הוא עושה ומתעקש לתפור את האופנוע להתאמה מלאה לרוכב, כמו שצריך,
אכן יכול להפוך משהו טוב מאד למצוין וזאת בדיוק ההרגשה שלי.

הרכיבה חזרה לירושלים הייתה חוויה מרנינה ומהנה פשוט תענוג צרוף של רכיבה מושלמת. אחלה כלי!

השושנים
10-08-2023, 08:32
כשיצאתי עם האופנוע לחו"ל היה לי ברור שאיפשהו לאורך הדרך אני אזדקק לשירות מוסך, היית לי אמונה מלאה באופנוע ומערכותיו המכאניות
קצת פחות במחשב (בעיקר בגללי ובגלל המוגבלות שלי) ידעתי דבר או שתיים על מגבלותיו הדינמיות אבל עיקר הספקות היה המסע אל הלא נודע.

שם ניסיתי לראשונה את מערכת הקרוז קונטרול, את חימום הידיות, ואת היכולות העמסה שלו של משקל גדול נוסף, היצרן מגביל את משקל העמסה
על הכלי (אמתי לחלוטין תבדקו בספר הרכב) יצרנית הארגזים כנ"ל, כשכל אחד לוקח מקדמי בטיחות גדולים להימנע מתביעות נזיקין.

דבר נוסף היו תנאי הדרך הפיזיים, גשם (הרבה מאד גשם) שלג, קרח, וכבישים מחוספסים למניעת החלקה שנמצאים באזורים המועדים לשלג.

עם המשקעים ניתן להתמודד בעזרת ציוד טוב בעיקר חליפות סערה (שנגנבו ממני בדרך חזרה של האופנוע לארץ) נעלים טקטיות משופרות, ולבוש
תרמי. הכבישים והמשקל גבו מחיר יקר מאד מהצמיגים (בעיקר האחורי אבל לא רק) ומרפידות הבלם, כן רכיבה עם משקל של כמעט חצי טון בירידה
מטורפת תוך וויסות הרכיבה למהירות שניתן לשלוט על האופנוע מאכלת את הרפידות במהירות. חלקים שמחליפים אין שום בעיה והחלפת רפידות
בלם או צמיג לא מצריכה מומחיות מיוחדת אבל הפרוצדורה בחו"ל היא שונה ולא מוכרת ולכן מצריכה סוג אחר של היערכות.

כשגיליתי שהצמיג האחורי שלי כבר גמר את חייו חיכיתי לרגע המתאים ונכנסתי למוסך קאוואסקי המקומי בצרפת מתוך ידיעה שאשלם מחיר של...
מוסך מרכזי, זה זהו שלא, למרות שקיבלו אותי כלקוח מזדמן ובלי תור, הטיפול היה מהיר מקצועי והמחיר הוגן 120 אירו להחלפת צמיג אחורי
כולל עבודה והצמיג אם נכפיל ב-4 (אז זה היה קצת פחות) נקבל 480 ש"ח.

היום קיבלתי הצעה ממוסך נחמד בירושלים של החלפת צמיג קדמי מאותו הסוג (להזכירכם צמיג קדמי זול יותר מאחורי ופחות עבודה) סך של...
תחזיקו חזק...מוכנים?

1200 ש"ח לא כולל מע"מ....

למען ההגינות במוסך אחר קיבלתי הצעה של 900 ש"ח...ועדיין כיף להיות אופנוען פה בישראל.

השושנים
11-08-2023, 06:28
10156

השושנים
17-08-2023, 06:38
10157

15200 ק"מ

אחד הדברים שאני מאד אוהב זה לנסות להתאים את האופנוע שלי למצב הרוח, עד הטיול כמעט ולא שיחקתי עם מצבי הרכיבה
החלטתי שעל מנת להשיג את מלוא השליטה באופנוע ולהתרגל אליו הכי טוב זה לרכוב איתו בדיוק בתנאים שהוא יעשה איתנו בחו"ל.
עכשיו אחרי שחזרנו אני יותר פנוי להבין את האופנוע במצבים שונים.

לאופנוע ישנם אפשריות כיוון רבות ולהפתעתי הן שם לא רק בשביל הרושם אלה אשכרה גם עושות את מה שהן נועדו לעשות ומשנות
את התנהגות האופנוע.

מצב "גשם" - מפעיל את כל מערכות העזר והבקרות למקסימום התערבות ומפחית את כוח המנוע ל-75% תפוקה. (לא משתמש בכלל)

מצב "כביש" - הבקרות נשארות עם עם מצב התערבות מלא, כוח המנוע עולה ל-100% בעצם מקבלים אופנוע במצב סטנדרט.

מצב "ספורט" - הבקרות מצומצמות לשליש, המתלים מתכננים למצב קשה ומנתק ההצתה מאחר את ההתערבות שלו לתוך הקו האדום.

מצב "רוכב" - פה הענייניים מתחילים להיות מעניינים, ניתן למפות ל-3 סגנונות רכיבה (1-3) ולקבוע עצמאית את שיכוך המתלים, כיווץ
ופריקה, התערבות המערכות והבקרות עד ניתוק מלא, ואפשר לכבות את ה-ABS לרכיבה על עפר. בפועל אני יכול לקבוע 3 תוכנית שונות
רוכב-1 רוכב-2 ורוכב-3 כל אחת שונה מהשנייה.

עכשיו תוסיפו על כל זה אפשרות נפרדת לאחר בחירת תוכנית הרכיבה לקבוע בנפרד אם אני רוכב סולו, רוכב עם מטען, רוכב עם הג'ינג'ית,
או רוכב עם הג'ינג'ית ומטען - כל תוכנית כזאת מביאה את המתלים על פי מצב הרכיבה לנקודה האופטימלית של המתלים לעבודה.

את כל הטוב הזה אני יכול לבחור מהבית בטלפון להתחבר לאופנוע לאשר בכפתור הסלקט עם ההתנעה והאופנוע יעשה הכל לבד.

כמאותגר טכנולוגית פחדתי להתעסק עם הכיוונים האלה אבל בתקופה האחרונה התגברתי על הפחד והמשחק הזה הפך לאחד מהשעשועים
האהובים עלי.

עברתי לרכוב במצב ספורט אבל עם כיוון מתלים "רך" יותר ככה שבעצם אני מקבל את כל כוח המנוע המלא כולל גלישה המנוע מעלה, לכיוון
הקו האדום החלפת ההילוכים מהירה יותר והגיר מרגיש שם טוב יותר, אבל נוחות הרכיבה שלי לא נפגעת, כאשר הג'ינג'ית מצטרפת אני עובר
למצב כביש, משנה את תוכנית ל-2 רוכבים +מטען ורוכב תיור.

כיוון המתלים גם משפיע על גובה האופנוע כך שבפועל אני יכול לקבוע כמה מכף הרגל שלי תגיע לרצפה, לצורך תמרונים במהירות נמוכה מאד
עם משקל זה מקל מאד על רוכבים מתחת ל-175 ס"מ.

הטיפול האחרון שעשיתי כולל כיוון המנוע ופילטר אוויר "פתוח" נותן לאופנוע תוספת בשרנית של כוח, וכרגע נישאר לי רק להתאים צמיגים לסגנון
הרכיבה שלי שעבר מתיור כבד לקצת יותר מהיר וספורטיבי.

האופנוע מרגיש שלם יצוק ללא קרקושים מיותרים נוח לכל משימה ויש לו המון רזרבות של כוח - תענוג.

השושנים
17-08-2023, 16:14
10158

השושנים
18-08-2023, 15:00
סיבוב עיוור אי שם לא פה בסביבה...

https://www.youtube.com/watch?v=i1rpH90cH0Q

השושנים
18-08-2023, 15:01
https://www.youtube.com/watch?v=PUwIjiJkc6U

השושנים
19-08-2023, 07:53
https://www.youtube.com/watch?v=uJlvPjhcYA0&t=41s

השושנים
02-09-2023, 13:00
15450 ק"מ

בער לי לרכוב קצת, הפרחתי בלון ניסוי לאוויר לראות מי יצטרף ושמעתי המון תירוצים, הג'ינג'ית העדיפה שבת מזגן וסדרות אז יציאתי לבד, האמת כשאני
רוכב אני אף פעם לא לבד, יש אותי, יש את הורסיס, ויש לאת את המידלנד החדשה עם מערכת השמע המצוינת ויש לי פלייליסט של כחמש שעות נגינה, פאק איט...

מפרק את הורסיס מאסוריו, מתחת לכיסוי בורח החתול התורן, מכניס מפתח, בוחר מפת רכיבה:
1. ספורט
2. עומס קפיצים קשה.
3. התערבות בקרות מינימלית.
משהו מעורפל קצת מרגיש לי בכידון, סמן הדלק מאותת לי ריבוע 1 זמן מילוי...

המנוע עובד בסל"ד גבוה קצת על לטמפרטורת עבודה, פיצוצי בק-פייר קטנים ומנומסים נשמעים מהאגזוז, תופעה חדשה מאז כיוון המנוע האחרונה,
מחבר את הדיבורית לטלפון ולרצועת ההשמעה הנבחרת, הסל"ד יורד קצת טמפרטורת עבודה 58 מעלות, קליק, הילוך ראשון מיישב במקום, נורית
ה-ABS עדיין דולקת, היא תישאר ככה על המטר השני בנסיעה, יציאה זהירה לחניה והתחברות לכביש הראשי, רוכב על גבול השיוט הילוכים נמוכים
עד אחרי הכיכר השנייה, טמפרטורת עבודה 85 מעלות יד ימין סוחטת את המצערת עד לסוף הווסיס צובר מהירות בטירוף קו אדום, שלישי, המחוג
מטפס, הכביש ריק זהו הגענו לרמזור הראשון, תופס את כל הרמזורים בירוק, עובר את מחסום המנהרות ולוקח ימינה לכיוון יישובי ההר עצירה ראשונה
בתחנת דלק ממלא מיכל מלא, עובר למשאבת האוויר הקדמי נזקק לחצי דקת מילוי להגיע ל-36, האחורי פחות אבל ל-42, תחושת הכידון השתפרה
פלאים הפידבק מכביש עולה מוריד קצת מלחץ הקפיצים הקדמיים..בול!

יוצא לכיוון בר בהר ומשתעשע בדרך עם כמה רוכבים מזדמנים ורכב אספנות אחד, תענוג בבר כמות עצומה של רוכבים מכל המינים והסוגים גם רכבי
ספורט ופוזה, וכמה חברים, ביקור קצר בשירותים חם לי, משעמם לי אז החלטתי להמשיך הלאה, מפה לשם מוזיקה נשפכת לי לאוזניים בדיוק המוסיקה
שאני אוהב ובחרתי בפינצטה הכביש ריק בהפתעה והכל מתחבר לרכיבה מהירה וזורמת כפי שכבר הרבה מאד זמן לא חוויתי, פשוט תענוג צרוף אחת
הכי טובות שהיו לי בזמן האחרון...
10160
10161
10162
10163
10164

AsafA
02-09-2023, 13:12
נשמע כיף. עכשיו תחשוב כמה כיף היה יכול להיות אם היה לך טרייסר.

השושנים
02-09-2023, 15:15
נשמע כיף. עכשיו תחשוב כמה כיף היה יכול להיות אם היה לך טרייסר.

נשמה, פה זה פורום של אופנועים....

erani99
03-09-2023, 09:45
היית מעדכן (לא ניסית את הרוכבים הנכונים.. יש כאלו יוצאים כל שבת על הבוקר), אולי הייתי בא לבקר/להיפגש אתך בהר (הייתי בג'וברין), למרות ששונא לעלות לבר בהר בשבתות (אין איפה לשים את האופנוע, צפוף לעייפה מטיילים מכוניות אופניים ועוד אופנועים:tomato2:)

lokimonster
03-09-2023, 13:23
נשמה, פה זה פורום של אופנועים....

לכן אני מתקשה להבין למה משאיות מככבות פה

אולי לפתוח פורום רכב כבד באוף טופיק שיהיה לשושנים פינת
HEAVY POLYMER

לאנשים שחולמים על צ'ארלי ורוכבים על פלסטיק כבד.

השושנים
03-09-2023, 20:08
10165

השושנים
03-09-2023, 20:10
המשאית בפעולה:

https://www.youtube.com/watch?v=xNwr8COczQY

lokimonster
04-09-2023, 08:00
בסדר בסדר
היה לי סמיטריילר GTR1400 גם היה עובר שם
זה עדיין משאית.
לפחות בGTR יש באמת מנוע מופלא ואם קוואסאקי (לפחות שלי ) לא היה חרא של מותג אולי הייתי מחזיק אותו הלאה.

השושנים
05-09-2023, 07:40
ברור שיש רוכבים לא מעטים שהורסיס מאיים עליהם, רוכב טוב ידע לעשות מטעמים מהכלי הוורסטילי הזה.

השושנים
07-09-2023, 08:10
יותר מדי כוח?

לא סוד שמנועי הארבע בשורה עוצמתיים מאד ומחלקים את הכוח בצורה מושלמת לאורך כל תחום הסל"ד. הורסיס שמוגדר כאופנוע ספורט תורינג עושה
עבודה נהדרת ככזה, לא חסר לו כוח, אין בעיה ברכיבה מהירה מאד אבל (ופה אתה נכנסים לתמונה) בתחום הספורט כל היתרונות שלו הופכים לחסרון.
ל-99% מהרוכבים שלו זה לא משנה בדקתי בפורומים בחו"ל חקרתי ושאלתי רובם שמחים עם מה שישי ולא ממש מבינים על מה אני מדבר.

המתחרים הישירים שלו בארץ מציגים מנועים חזקים יותר אבל להם חסרונות רבים ולמעט הבימר 1000 האופנוע של אלוהים, אין עוד מנוע ארבע בשורה
חזק יותר. הבימר נהדר רכבתי על הדגם הקודם אבל הוא אופנוע ספורט טהור עם ישיבה זקופה וכיסא בטון, וכן הוא לא ממש אופנוע תוריינג.

אז עד שיצא הורסיס עם המנוע של ה-H2 (יש כל כך הרבה שמועות שזה חייב להיות נכון) בדקתי מה האופציות שלי להוסיף לו קצת כוח, הקטע שאני לא
ממש טכנולוגי ומעוניין לדעת איך מתחברים ועושים את הדבר הזה שבסרטון המצורף, בפוסט הבא אני אביא דוגמא נוספת (בעברית) ואז אשמח להסבר
ממי שבאמת מבין על שני התהליכים השונים יתרונות וחסרונות.

https://www.facebook.com/watch/?v=1173558210240854

השושנים
07-09-2023, 08:11
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=449850676841300

ayalzo
07-09-2023, 23:21
כתבתי תגובה ארוכה שכנראה לא פורסמה.
בקצרה,
לשחק עם מפות ניהול מנוע זה משהו ששמור לאנשים שזאת ההתמחות שלהם.
לקנות מפה ולצרוב את המחשב לא ניתן בכל אופנוע, ולכן יש אופנועים בהם מחברים "צ'יפ" או "קופסא". לא יודע מה המצב בורסיס.
בכל מקרה, הבחור בסרטון לא משרה בטחון שהוא מבין עד הסוף למה היצרן בחר פרמטרים כאלו ואחרים, גם הפלטפורמה שבה הוא משדר מלאה בסרטונים שאין לסמוך עליהם.
והמחיר גם לא הגיוני (שתיים וחצי משהו).
נ.ב. המפה שהוא מציג אמנם נותנת יותר כוח בסל"ד גבוה, אבל מפילה אותך בנמוכים.

הקישור השני לא תקין ומוביל לסרטוני פייסבוק (לכל אחד ייפתח סרטון אחר. לחלק מכונאות רכב, לחלק פורנו גמדים, איש איש והרגלי הגלישה שלו).

השושנים
08-09-2023, 07:20
פורנו גמדים אמרת? רגע....

AsafA
08-09-2023, 09:26
תנסה לשנות את יחסי העברה של השרשרת/גלגל"ש.

השושנים
08-09-2023, 17:12
תנסה לשנות את יחסי העברה של השרשרת/גלגל"ש.

כיוונון של מנוע אופנוע כשהוא נערך על הדינמומטר, מביא את המנוע לעבודה אופטימלית בכל הילוך ומצב, הכוונה היא לא רק להרוויח עוד
כמה קמ"ש אלה לגרום למנוע לעבוד בכל שלב במלוא הפוטנציאל.

היצרן כפוף בעת יצור האופנוע לתקנים שונים ומשונים שבסופו של דבר חונקים את המנוע ומגבלים את הפעולה שלו לעבודה שתוכל לחיות
בתוך טווח המגבלות. זה פוגע בצריכת הדלק זה פוגע בהספק, וזה לא מאפשר לנצל את המנוע לאשורו.

הכיוון מתבצע לכל הילוך והילוך בנפרד ולפעמים ישנה תוספת של כמעט 25% בהספק במיוחד בהילוכים הנמוכים. כאשר עובדים על אופנוע
מקורי ללא שינוים אחרים (סטייג' 1-3) השינוי מורגש בעיקר בתחושות החלקות והעלייה המהירה בהספק בין ההילוכים וקיצור זמן להגעה לתחום
העבודה היעיל של המנוע.

כל השינויים האלה ביחד מייצרים בעצם אופנוע שעובד בצורה מושלמת בכל מצב, הילוך, או סיבוב המצערת האלקטרונית. כיוון שרוב האופנועים בארץ
לא מכוונים נכון, הצהרת היצרן על ההספק תמיד גבוהה מהמצב בפועל. קחו כל אופנוע תעלו אותו על הדינמומטר ותגלו שההספק שלכם נמוך בהרבה
ממה שאמרו לכם בסוכנות. אז בעצם האופנוע המצוין שלכם יכול הרבה יותר לתקשר אתכם ויכול לעבוד באמת טוב יותר, כמו שהמהנדסים שלו רצו
שיעבוד ללא ההגבלות מסביב בשלב התכנון.

השושנים
08-09-2023, 17:22
נתונים:

https://2wheeldynoworks.com/cdn/shop/products/2020Versys10002nd_1024x1024@2x.jpg?v=1669155706

https://2wheeldynoworks.com/cdn/shop/products/2020Versys10003rd_1024x1024@2x.jpg?v=1669155707

https://2wheeldynoworks.com/cdn/shop/products/2020Versys10004th_1024x1024@2x.jpg?v=1669155706

https://2wheeldynoworks.com/cdn/shop/products/2020Versys10005th_1024x1024@2x.jpg?v=1669155707

https://2wheeldynoworks.com/cdn/shop/products/2020Versys1000FullBWvTuned_1024x1024@2x.jpg?v=1674 774441

erani99
10-09-2023, 12:07
אוהו, מישהו פה מצ'ועמם.. מאוד!
למה לעשות לוורסיס שמיועד ברובו לרכיבות טורינג, את התוכנה/PC דיינו פול סיסטם פילטר פתוח? או ש... אני פספסתי ואתה מתכוון לבקר תכופות במסלולים?
שושנה, עזוב ת'כלי בשקט (זו דעתי כן.. הכלי שלך, תעשה בו מה בא לך)
בהצלחה:smoke:

lokimonster
10-09-2023, 14:30
כי חסר לו ריגוש

זה כמו ננסי 750 רק עם קצת יותר כח.

AsafA
10-09-2023, 14:45
לא ננסי. אומנם יש מנוע חשמלי ומשעמם אבל אין תא לקסדה.

lokimonster
10-09-2023, 14:57
כנראה שהתא זה מה שחסר כדי שוורסיס יהיה מושלם

AsafA
10-09-2023, 15:08
אולי בטבלה. במציאות חסרה לו דיאטה של 50-60 ק"ג ומנוע מעניין יותר, משהו בסגנון של הקרוספליין של ימאהה (mt10).

lokimonster
10-09-2023, 15:13
נראה לי שמצאנו נוסחה כעת צריך מחשהו שירים את הכפפה

AsafA
10-09-2023, 15:25
שושני מחפש פרויקט. אולי הוא ירים את הכפפה.

lokimonster
11-09-2023, 08:15
הוא כל הזמן מחפש פרוייקטים שנעלמים בתירוצים של אין חניה נמכר לפני שסגרתי זה גדול קטן עגול

הוא צריך פרוייקט מהסוג של לישטוף להחליף מצבר ולהחזיק בחניה

אה בעצם היה לו כזה
הבימרון

the striker
11-09-2023, 09:32
מה עם הבימרון באמת ? שושנה

השושנים
11-09-2023, 16:09
10170

השושנים
12-09-2023, 11:07
10171
כי חסר לו ריגוש

ריגוש לא חסר, אבל כמו כל נרקומן טוב הגוף מתרגל ורוצה עוד....

זה כמו ננסי 750 רק עם קצת יותר כח.

להזכירך לך היה ננסי כי זה מה שרצית ולכן הדבר המרגש הבא לך הוא...MT9 אנמי בשביל להרגיש טוב...

אולי בטבלה. במציאות חסרה לו דיאטה של 50-60 ק"ג ומנוע מעניין יותר, משהו בסגנון של הקרוספליין של ימאהה (mt10).

אחד האפשרויות היא דיאטה, אבל כשיש לך עוד כוח 120+30 אז גם במשקל הנוכחי אתה מסתדר טוב מאד...

הוא כל הזמן מחפש פרוייקטים שנעלמים בתירוצים של אין חניה נמכר לפני שסגרתי זה גדול קטן עגול

הוא צריך פרוייקט מהסוג של לישטוף להחליף מצבר ולהחזיק בחניה

אה בעצם היה לו כזה
הבימרון

אז ככה, בעולם הנאור הבינו שתצורת האדוונצ'ר (ישיבה זקופה) היא הדבר הבא, אופנועי ספורט נועדו לצעירים חסרי מנוח שאין להם הרבה מה להפסיד
וזה בסדר כולם היו צעירים פעם, ההבדל הגדול הוא שאני הייתי צעיר ובגרתי והצעירים לא בטוח שיזכו להגיע לגילי.

קטגוריית הספורט תיור נכנסת לשלב הבא, לא מוותרים לגמרי על הספורט אבל גם לא על נוחות התיור. כל יצרן נותן את הפרשנות שלו לאחוזי ספורט/תיור
אבל הבסיס נישאר.

בחו"ל מתרבות השמועות על מנוע ה-H2 של הקאוואסקי שישודך לשלדת הורסיס שמסוגלת כבר היום להתמודד עם הרבה יותר כוח, הוסיפו את זה
שהורסיס הוא בין האופנועים הכי חכמים שניתן להשיג כיום ותקבלו מתחרה ישיר לאופנועים האירופאיים שנמכרים היום כאופנועי על במחירים לעשירים.

בין היפנים אין לו מתחרה אמתי בהספק ובתמורה למחיר ובטח שלא באמינות המופלגת, אז תוספת של כמה סוסונים ועבודת מנוע מושלמת יעשו לו
רק טוב בינתיים.

וכן אני מחפש פרויקט נוסף, אופנוע שאני אוכל לתת לו את היד והאהבה שלי ולא יהיה גם הרכב היומי שלי. הוא יהיה הבייביי שלי והתעסוקה עד לדבר
הבא.

אחת הסיבות שקניתי אופנוע ירוק הוא להתאים אותו לפנים של רוכבי היאמאה החברה הכי מפורסמת של כלי נגינה....

lokimonster
12-09-2023, 11:34
הימאהה אדום מרוב ריגוש וסיפוק.

לא מן הנמנע שארכוש עוד פעם טרייסר הפעם הGT כי בא לי חימום בידיים.

אני אוהב לקטר וחוץ מהווינקרים אין לע על מה

ולפיכך ובהתאם לזאת

עבורי הטרייסר האופנוע הכי טוב בעולם!!!

השושנים
21-09-2023, 08:31
16200 ק"מ

פקקים...אני שונא חום זה דבר ידוע, רכיבה על אופנוע בקיץ זה הכי חם שאפשר, אתה יושב על המנוע, עם מעיל כפפות קסדה מכנס עבה וממוגן הנעלים
ממגונות וגבוהות, אין טיפת אוויר, אי אפשר להצטנן ע"י נידוף זיעה אבל היא עדיין נצמדת לבגדים שלך ואז ... הפקקים לת"א...

הבן אושפז באיכלוב לפני עשרה ימים, מה שאומר שהייתי על הקו י-ם ת"א הרבה מאד, אין מצב שאני עושה את הזה ברכב בגלל הפקקים אז האופציה היחידה
הייתה אופנוע...

עכשיו יש לי שלושה ארגזי מסעות שכולם מלאים כמעט, באחד אני מחזיק את כל הציוד שאני צריך לחילוץ שלי ושל אחרים (בעיקר אחרים) בשני הכיסוי הגדול
והמאסיבי שרשרת נעילה כבדה ומגבת נגד החתולים. והעליון מיועד לקבל את ציוד הרכיבה שלי כשאני יורד מהאופנוע.

כשקיבלתי את האופנוע לרשותי אילצתי את עצמי לרכוב איתם להתרגל לגודל לפני הנסיעה הארוכה לחו"ל, זה מביך להשתחל בין מכוניות ולהשאיר להם מזכרות
מהארגזים על הצדדים, מה גם שזה די פוגע ביציבות של האופנוע. אז התאמנתי הרבה ויצאתי מוכן, כשחזרתי כבר היינו מאד מיודדים האופנוע ואני, חברים טובים
העזתי הרבה יותר והמעז מנצח...אגב מה שלא משלימים בהשתחלות בפקק, הופך מהר מאד למיותר בנסיעה הפתוחה אז לפעמים עדיף עוד רגע בלי אקרובטיקה
ואז לעקוף.

מסתבר שאני יכול להיות מספיק מהר גם בפקקים והאישור לרכוב על השול הימני מאפשר לחצות במהירות פקקים שברכב היו לוקחים לי עוד שעה לפחות, אחת
מההנאות שלי היא לשמוע בקסדה "הזמן מוערך בפקק 19 דקות" ו...לחצות אותו כאילו אין מחר, מההתחלה שלו ועד לסוף כשכל הרכבים התקועים בו מסתכלים
עלי בקנאה.

אבל הכי אני אוהב את העליות לירושלים ובמיוחד את המתחכמים אלה שמנסים להתחרות איתי (רובם אגב גרים בכפרים) יש להם בי אם עם חלונות מושחרים ומערכת
רועשת, או סקודה דומה ואלילו מזדה 3 והם בטוחים שהם מהירים אני רואה אותם במראה משתוללים מאחור מיישרים איתי קו ומאיצים אני מתאם מהירות איתם הם
מגבירים ומגבירים ואז בא השוס, בשיא העלייה אני משחרר את החיה האופנוע פורץ קדימה כמו שרק ארבע בשורה על גבול שיא ההספק יודע לעשות ואני עוד מספיק
לראות את המבוכה על פני הנהג במראה הימנית...כשאני מתרחק.

אז חום אימים, אני בת"א שזה אף פעם לא באמת טוב, מזל שחנייה לאופנוע אין בעיה למצוא והדבר הכי טוב בת"א זה הכביש חזרה לירושלים. מזל שגם זה נגמר.
https://scontent.ftlv20-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/362305191_10160684465053548_5812856061076811286_n. jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=ErQcfQdpXwoAX_tMcz5&_nc_ht=scontent.ftlv20-1.fna&oh=00_AfAg6h2wQuB0kaV9jbtdA_TmxfXc3sHR0XwqClTt_8ov Gg&oe=6511597A

ayalzo
21-09-2023, 10:39
בשביל מה אתה מחזיק את הבימרון, אם לא בשביל להשתחל כמו אופניים בתל אביב?
וגם,
הייתי מצפה שתהיה מצויד בציוד רכיבה לקיץ.

השושנים
22-09-2023, 06:06
בשביל מה אתה מחזיק את הבימרון, אם לא בשביל להשתחל כמו אופניים בתל אביב?
וגם,
הייתי מצפה שתהיה מצויד בציוד רכיבה לקיץ.

אני לא משתמש בבימרן ביום יום אין שום טעם להחזיק שני ביטוחים מלאים כשהשימוש מוגבל מאד.
הבימרן הוא סוויור (אופנוע ששרד) במצב מצוין מתוך היכרות של המועדון והדגם ניתן להגיד היום
בוודאות שהוא בין הטובים ביותר בארץ מבחינת המצב, אני משתדל לשמר אותו היום במצב כזה ועדיין
לא החלטתי מה לעשות איתו, קיבלתי הצעה מעיינת להחליף אותו על רכב אספנות אבל בגלל חוסר מקום
לא ממשתי את ההצעה. נכון להיום הכי נוח לי לשמר אותו אלה אם אקבל הצעה שלא אוכל לסרב לה.

לגבי מגון יש לי בבית את הכל האופציות האפשריות החל מחליפת קיץ מלאה של קלים מעיל ומכנסים, דרך
ג'ינסים ממגונים (3) ואפילו מכנסי טיולים מתפרקים ומיגון שנלבש עליהם. כפפות רשת קלים ועדין חם מאד.
והיום אם אין לי "איכות" ברכיבה ואני נהנה ממנה, אני משתדל לא לרכוב.

השושנים
23-09-2023, 07:47
16300 ק"מ

"הדבר הבא" - עוד טרם אנחנו מנחים את עכוזינו הענוג על מושב האופנוע החדש וזה יכול להיות גם יד 5 מחברה, ובטרם הצטננו אדי ההתרגשות ואבק
הכסף שהחליף ידיים שקע, המחשבה שמנקרת לנו בראש ומה יהיה האופנוע הבא?

כי זה הטבע המטומטם שלנו הצלחנו הישגנו כבשנו ואז...לאן ממשיכים מכאן, כי תמיד יש טוב יותר, יקר יותר, משוכלל יותר, חזק יותר, אנחנו בתחרות
בעיקר עם עצמינו והסביבה פחות עם הצורך האמתי שלנו.

יש לי המון חברים מכרים וידידים שמתחת לבית שוכב לו אופנוע משוכלל ויקר שעולה ה-מ-ו-ן כסף ויוצא לרכיבה פעם ב... יש לי גם חברים שיש להם
כמה אופנועים כי... ויש את זה שקונה רוכב ומחליף אחרי פחות מישנה כי ברור לו ש...

ככה אנחנו מחויטים קצר במוח ועבודה עם מעקפים.

אז פעם זה היה פשוט כי הכלים שלי לא היו הכי חדים בשכונה, גם לא הכי משוכללים או מהירים, הם היו פגרים שמצאתי בכלום כסף החייתי אותם בדם
יזע ודמעות על אמת, והחזקתי אותם בחיים על פי מה שיכולתי תוך כדאי תנועה. אז לא הייתה מחשבה על מה אני רוצה ואוהב אלה על מה יש ואני
אלמד לאהוב. אז ההחלפה לא העסיקה אותי היא לא היית ברת קיימא אלה הזדמנות שדופקת על הדלת.

את המפלץ (BMW R100RS) מודל 1977 קניתי בכלום כסף מתוך חצר מלאה בפגרים היו לו יותר אלתורים מחלקים ולקח לי כמעט שלוש שנים להביא
אותו למצב...סביר. עד שהגיע אספן אופנועים שאילץ אותי למכור אותו בסכום דמיוני שיכולתי רק לחלום עליו, אגב לאותו מפלץ הצלחתי להגיע רק אחרי
שמכרתי ביחד חיפושית ישנה שאותה הצלתי מגריטה ב-750 ש"ח ווספה נהדרת שהחלפתי על למברטה תקועה שקיבלתי במתנה. עניים לא יכולים להיות
בררניים. אז היה לי סכום כסף יפה ביד פתחתי את לוחות יד 2 וקניתי VMAX 1200 1991 בלי מחשבה ובלי בדיקה. למה? כי רציתי אופנוע כאן ועכשיו.

רק מאוחר יותר, עם הרבה יותר משקל ושנים ופחות מדי שערות על הראש, הגעתי למצב שאפשר לי לקנות אופנוע מהניילון ומשם התחיל המרדף אחרי
הדבר הבא... לא כי אני צריך, לא כי אני לא מסתדר, רק בגלל שאני יכול...דפוק עד העצם...

השפע מבלבל, הצרכים משתנים, וצריך לעשות קצת סדר עם עצמי וסוג של בדק בית אחרת בקלות אפשר לאבד את זה.

ההחלטה הכי טובה שקיבלתי עד היום זה לקבוע משוכת זמן עם האופנוע ולא קניות ספונטניות ללא מחשבה, והדבר קשה מאד כי כשיש לא אופנוע שתפור
עליך בול, שהוא הכל מהכל, כל החלפה רק תחדד את הטעות. כי קשה מאד למצוא משהו שהוא יותר ממה שיש לך עכשיו וייתן עוד ערך מוסף.

הצלחתי להגיע היום עם הורסיס לרמת דיוק קרובה למאה אחוז למה שאני מחפש ורוצה. הוא כאן, הוא זמין לי ונכון לעכשיו משרת אותי יותר ממאה אחוזים
(כן זה אפשרי) אם אופנוע עובד 100% מכאנית ועוד 100% פאן טהור ומספק לך גם שימושיות מלאה ומעבר, אז בעצם עברנו את ה-200+%.

ועדיין אני מוצא את עצמי מהרר על האופנוע הבא...דפוק אבל אופטימי.

lokimonster
23-09-2023, 08:24
כולם מהרהרים על הכלי הבא בייחוד בקרב חובבי רכב לסוגיו.
סבירות גבוהה שאצלי אם וכאשר אחליף זה יהיה שוב טרייסר.
ככה זה שיש לך את האופנוע הכי טוב בעולם.

השושנים
23-09-2023, 10:20
כולם מהרהרים על הכלי הבא בייחוד בקרב חובבי רכב לסוגיו.
סבירות גבוהה שאצלי אם וכאשר אחליף זה יהיה שוב טרייסר.
ככה זה שיש לך את האופנוע הכי טוב בעולם.

וכשאתה צריך לכוון את האופנוע אתה הולך למכוון פסנתרים?

ayalzo
23-09-2023, 12:18
עניין של אופי.
אצלי כלי רכב מחזיקים מעמד עד שהם הופכים לפגרים,
או עד שהמצב המשפחתי/אישי/החיים עצמם מכתיבים להחליף.
מסתבר שלא כולם נשבו בקסמים ומחזות התעתועים של הבורגנות החמסנית.
לכן,
כשאתה כותב "אנחנו", אנא, עשה זאת בדחילו וברחימו.

קידוזו
23-09-2023, 17:35
עבורי התקופה האחרונה יחודית בכך שבפעם הראשונה אני לא חושב על האופנוע הבא. אני יודע איזה אופנוע אני רוצה שיהיה לי בעתיד אבל זה לא מעסיק אותי בשיט. אני טוען שמרוב ששכנעת את עצמך שהוורסיס הוא הדבר היחידי שקיים (ואין לי משהו נגד הוורסיס או ההתאמה או התמורה לאגרה) פסלת מועמדים ראויים שיכול להיות שתהנה מהם יותר. ועוד משהו בתור אחד שרכב עם ארגזים מלאי כל טוב...נסה ערום מדי פעם. זה מרגיש אחרת, בעיקר כשלוחצים.

השושנים
24-09-2023, 07:41
עניין של אופי.
אצלי כלי רכב מחזיקים מעמד עד שהם הופכים לפגרים,
או עד שהמצב המשפחתי/אישי/החיים עצמם מכתיבים להחליף.
מסתבר שלא כולם נשבו בקסמים ומחזות התעתועים של הבורגנות החמסנית.
לכן,
כשאתה כותב "אנחנו", אנא, עשה זאת בדחילו וברחימו.

יותר ברחימו את דחילו אני לא ממש מכיר...

השושנים
24-09-2023, 08:03
עבורי התקופה האחרונה יחודית בכך שבפעם הראשונה אני לא חושב על האופנוע הבא. אני יודע איזה אופנוע אני רוצה שיהיה לי בעתיד אבל זה לא מעסיק אותי בשיט. אני טוען שמרוב ששכנעת את עצמך שהוורסיס הוא הדבר היחידי שקיים (ואין לי משהו נגד הוורסיס או ההתאמה או התמורה לאגרה) פסלת מועמדים ראויים שיכול להיות שתהנה מהם יותר.

לא פסלתי כלום ולראיה בחנתי כמעט את כל האופנועים שחשבתי שיתאימו לי לכל אחד היו היתרונות והחסרונות שלו כאשר לי בזמנו עמד נושא המסע עם
האופנוע בחו"ל מול העיניים. בעולם מושלם הייתי קונה את ה-BMW1250 לטיול ובארץ הוא היה מתבזבז בעיקר על חשקומנצין (הגשמה של חלום ומשאלת לב)
הורסיס הקודם נתן לי הכל מהכל ולא הייתי צריך באמת שום דבר מעבר. המכירה הקלה שלו והזדמנות הפז שעמדה מולי באופנוע החדש הייתה נכונה מדי
מכדאי לבזבז אותה על היסוס ואני לא חושב שטעיתי.

ועוד משהו בתור אחד שרכב עם ארגזים מלאי כל טוב...נסה ערום מדי פעם. זה מרגיש אחרת, בעיקר כשלוחצים.

יש לי אפשרות לצאת בלי ארגזים אבל...זה מחייב היערכות שאני לא מעוניין להתמיד בה. אני לוחץ בעיקר במקומות שאחרים לוחצים...ברקס...
לא יודע להסביר את זה אבל ההנאה שלי היא דווקא בכבישים טכניים שמאתגרים את הרוכב והצמיגים ולא במהירויות של XXX, גם א' שנמשך
למקומות האלה ניסה לשכנה אותי אבל אני לא מוצא הנאה או אתגר שם סתם. בעברי היו לי כמה אופנועים מהירים אבל דווקא היום אני מוצא
שהורסיס מתאים לי בדיוק כמו כפפה ליד. יש לו התאמה כמעט מלאה לקשת הצרכים שלי. נכון שהייתי שמח לעוד 20-30 כ"ס כפי שאמרתי בעבר
אבל זה בדיוק בשביל הכבישים הטכניים על מנת שאוכל להאיץ מהר יותר בקטעים קצרים לפני הסיבוב הבא.

הבימר 1300 כבר באוויר ולהערכתי מסתתר אס נוסף בדמות מנוע 1400 שיגיע "בהפתעה" בקרוב. ניתן לו שנתיים של חסד ונראה על
מה מדובר, בעולם כבר מסרבים להכיר במראה החדש שלא מחליק בגרון של הגרעין הקשה נראה מה יהיה לחברה בבוואריה להגיד.

גם האיטלקי הנמרץ עם המחיר האסטרונומי מסקרן טריונף מוציאים כלים מעניינים אבל עוד חזון למועד ...

השושנים
09-01-2024, 20:47
17653 ק"מ

לפעמים השליחות היא רק תירוץ לרכיבה, הייתי צריך לעשות סידורים בצד השני של העיר הג'ינג'ית יצאה מחוץ לעיר ואמורה לחזור רק מאוחר
מה שמפנה לי יום רק לעצמי ואיזה יום זה היה.

שמיים בהירים כבישים רחוצים נקיים רק ונעים כמו שרק ירושלים יודעת לתת, אז בסיום המנהלה לקחנו את הדרך הארוכה מאד הביתה.

ירידה מהר נוף לכיוון הקסטל דרך שבע האחיות, כל אחות מסמלת סיבוב הדוק בעליה במקרה שלנו בדיוק כמו בפסים בחו"ל מי שלא מאמין
לי שירכוב לבדוק בעצמו, משם לכיוון סטף-צובא-בית שמש מגרש משחקים של נוף כביש צר טכני ואוויר הרים צלול, המחלף עוקף בית שמש
מזרח רק מעבר לעבר העלייה של נס הרים משם חולפים על בר בהר וממשיכים חזרה לכיוון עין כרם דרך הכביש המשגע, רכיבה מהירה (מאד)
לתכלית שהכל התגבש ביום מוצלח לאחד, המוסיקה בדיוק בעוצמה ובמינון השירים הנכון, האוויר הנעים שמכה בך בתוך מעיל הקיץ שבחרתי
ללבוש, הורסיס עובד בדיוק כמו שמצפים מכלי שמכוון למצב ספורט וטס בהילוכים נמוכים שמעמידים את מד הטורים על המקום הכי נכון בסקלה
להספק מרבי של כוח מנוע, והצמיגים שנאחזים היטב גם בזוויות הכי מטורפות...שיכרון חושים אמתי.

השושנים
21-01-2024, 08:53
18152 ק"מ

אני אוהב שכל הדברים מסביבי ביקום מסתדרים בשורה אחת, אז הכל הופך למוזיקה פשוטה ומהנאה. לא סוד שמאז שחזרתי
מהטיול אני רוכב פחות, כבר לא צריך לצאת מהבית לעבודה ובאמצע השבוע כשכל החברים עובדים אני גונב מדי פעם טיל/אימון
רכיבה נחמד, גם עם הג'ינג'ית הטיולים מתבססים יותר על טיול בית קפה ונוף, במיוחד בימי שמש קרירים אבל טיול "גדול" מזמן
לא עשינו.

אז אני לא רוצה לעשות אווטינג לאף אחד, אבל כאשר שני חברים מוכרים התחדשו בכלים חדשים מיוחדים וכולם החליטו לצאת לסיבוב
סדום ערד ומזג האוויר חייך ואפליקציית האופנוע שמתחברת לבלוטוף של הורסיס עברה סוף סוף עדכון ומתחברת בקלות ונותנת הרבה
מעבר למה שהיה, כל הסימונים הצביעו על כיוון חיובי ביותר.

אז ככה שרה הבן (השם האמתי שמור במערכת) קנה מפלצת ספגטי אוונגרדית עתירת כוח של האלפיון העליון עם מערכת סאוונד של
"חרבות הברזל"...ראינו בעיקר את זוג התיקים המקוריים שלו מרחוק מאד.

ותומר (שם בדוי) קנה יפני אלמותי רטרו עם מנוע מפלצת שיש לו מומנט מדהים שלא נגמר ברכיבה ראשונה אז היה ממוקם כסוגר השיירה.

י' (הלוקי) עם השטן האדום אחד מצמד שנותר ניווט הכין קפה עוגות והיה אמון גם הצילומים בווידאו/סטילס.

חבר נוסף על כלי נגינה 09 שלא ידע איפה להציב את עצמו, בראש כפי שרצה או ביחד עם המאסף כי חברים וכזה...

וכמובן הג'ינג'ית ועבדה הנאמן...

היה סוף...

https://www.youtube.com/watch?v=cylifF9jujg

השושנים
06-02-2024, 08:44
18234 ק"מ

"אם אתה מסוגל לחלום על זה, אתה יכול הגשים את זה" משפט ששמעתי בסגנון כזה או אחר הרבה פעמים, יש לו כוח מעצים אבל גם מסוכן.

חלומות יכולים בקלות להפוך לסיוטים, חלומות עלולים לגרום לך להיות אובססיבי על דבר שלא יתקיים לעולם, וחלומות עלולים להסתיר ממך את המציאות.

לאחרונה קיבלתי מספר שיחות טלפון מאנשים שרצו לצאת לטיול גדול עם האופנוע הפרטי שלהם בחו"ל וקיבלו את מספר הטלפון שלי מאנשים ששמעו על
המסע שלי, אחד מהם פתח את השיחה כך: "תגיד אתה זה האופנוען שלקח את האופנוע והאישה שלו לאירופה?"

מוזר אף פעם לא נחשבתי אופנוען בעיניי עצמי, להפך בתפיסה שלי אי שם במעמקי הנפש, אני הוא עדיין ילד שמחפש גרוטאות מוטוריות לסחוט מהם עוד
כמה ק"מ של חדווה מוטורית, בלי כסף ובהחזקת שבר. מרמה את כל העולם במשחק של החיים, כל רוכב אופנוע שחולף על ידי נחשד מיד כאופנוען טוב
ומנוסה ממני ואני מחפש מיד מה ניתן ללמוד ממנו. ילד קטן בחברה של הגדולים.

בעוד חודשיים וקצת תחלוף שנה מהמסע הגדול רכיבת השחרור שלי, בתאכלס במוחי תכננתי אותו שנים, במציאות כמעט שנה בלי ידיעה אמיתית
אם תהיה בי היכולת להגשים אותו, משהו בין פנטזיה מורכבת לחלום שלא נועד להגשמה, אבל בסופו של דבר צעד קטן בכל פעם החלום הפך למציאות
ונבנה לאט לאט להרפתקה מפוארת, רק עכשיו המון זמן אחרי שחזרנו מתחילה להתגבש אצלי ההכרה על גודל ההישג, והחוויות והתמונות מתחילות
לשקוע עמוק פנימה.

10235

הקטע הגדול שלאחרונה מתחיל להתעורר בי הדחף לעשות זאת שוב...לאט בשקט, ברגעים מסוימים, אבל זה שם, וזה מתחיל שוב...

השושנים
03-04-2024, 14:41
אז הורסיס קיבל צמיגים חדשים אבל זה לא בא לו בקלות, הסיפור הידוע שהסתתנו לארץ דרך יבואן מקביל צמיגי רוד 6 פגומים במידות של הורסיס, שהוציאו דיבתו רעה, כל בעל ורסיס 1000 ידע שאסור להרכיב אותם על האופנוע בגלל בעיותצהתנהגות, החלטתי לחפור קצת בפורומים יעודיים בחו"ל ובאף אחד לא היה ידוע על הבעיה, הזמנתי סט צמיגים חדשים מהשבוע ה-45 של 2023 והחלטתי להיות זה שישבור את השמועה, אז חברים בואו נשחט את הפרה השמנה הזאת, אין בעיה לרוד 6 על ורסיס 1000 בכל טווחי המהירות, וכן הכל נמדד, הצמיגים מרגישים נהדר וההיגוי כרגע רגיש ועצבני יותר ממארחת מרוקאית לפני ליל הסדר. כמובן שלא הגעתי איתם לזוויות הטיה מסבכות. הסברתי לו טוב את מהות היחסים בינינו אני לא מתכננן על מערכת יחסים לטווח ארוך, אבל מבקש נאמנות דבקות במטרה ואין לי בעיה עם מערכת יחסים דביקה...הוא מצדו שתק והתגלגל מהר יותר. ממקורות יודעי דבר בתחום נמסר כי הבעיה מוכרת אמת יבואן המשנה של קו יצור פגום שהיגיע לארץ. צמיגים מסוף שנת 23 כבר לא בתחום הפגם ואפשר להציג להורים. סקירה מקיפה יותר בהזדמנות ארחי רכיבה טכנית.

השושנים
03-04-2024, 14:44
10266

Dresdner
06-04-2024, 10:45
אתה מאלו שלא מקשיבים 😀 אבל אני ישאל בכל מקרה, קנית את דגם הGT שמותאם לאופנוע כמו שלך?

lokimonster
06-04-2024, 22:31
הוא צריך 300 ply. כמו של משאית.
זה לא אופנוע זה סמיטריילר

השושנים
07-04-2024, 06:10
אתה מאלו שלא מקשיבים נŸ˜€ אבל אני ישאל בכל מקרה, קנית את דגם הGT שמותאם לאופנוע כמו שלך?
התשובה מתחלקת לשתיים, דגם ה-GT קשה יותר ומשדר לכידון קופצניות מרובה. רצועת החיזוק מתאימה לרכיבה בעיקר במצב תיור ישר וכשהצדדים נשחקים
בסיבובים נוצרת מדרגה שגורמת להרגשת נפילה או קפיצה בקדמי, הצמיג הרגיל יותר רך ועגול המחיר הוא שחיקה מהירה יותר של הצמיג. בפורומים של ורסיס
בחו"ל חלקות הדעות לגבי ה-GT יש שאוהבים אותו מאד בגלל אורך חיים גדול ויש כאלה שפחות החלטתי לנסות את הרגיל שגם שם יש כאלו שהצליחו להגיע
איתו מעל 16K ק"מ ומיד אחריו אנסה את ה-GT.

Dresdner
07-04-2024, 13:22
התשובה מתחלקת לשתיים, דגם ה-GT קשה יותר ומשדר לכידון קופצניות מרובה. רצועת החיזוק מתאימה לרכיבה בעיקר במצב תיור ישר וכשהצדדים נשחקים
בסיבובים נוצרת מדרגה שגורמת להרגשת נפילה או קפיצה בקדמי, הצמיג הרגיל יותר רך ועגול המחיר הוא שחיקה מהירה יותר של הצמיג. בפורומים של ורסיס
בחו"ל חלקות הדעות לגבי ה-GT יש שאוהבים אותו מאד בגלל אורך חיים גדול ויש כאלה שפחות החלטתי לנסות את הרגיל שגם שם יש כאלו שהצליחו להגיע
איתו מעל 16K ק"מ ומיד אחריו אנסה את ה-GT.

בול שיט של פורומים וקבוצות בפייסבוק, הבמוו XR900 שהיה לי הגיע עם רוד 5 GT מהמפעל (מה במוו יודעים שאנחנו לא?), ההתנהגות הייתה ספורטיבית והוא דווקא הרגיש רך ברכיבה וגם פיזית במגע גם באמצע.
אגב הוא לא מחזיק הרבה יותר מהרגיל.

השושנים
08-04-2024, 07:16
בול שיט של פורומים וקבוצות בפייסבוק, הבמוו XR900 שהיה לי הגיע עם רוד 5 GT מהמפעל (מה במוו יודעים שאנחנו לא?), ההתנהגות הייתה ספורטיבית והוא דווקא הרגיש רך ברכיבה וגם פיזית במגע גם באמצע.
אגב הוא לא מחזיק הרבה יותר מהרגיל.

אני יכול להסכים עם זה למרות שמדובר שם בחוויית משתמש שהיא אינה אובייקטיבית, הורסיס הגיע במקור עם בריג'סטון T31 שהוא צמיג
נחות וזול לכן אני לא ממהר לסמוך על מה שמורכב על האופנוע במקור.
הרוד 6 נחשב צמיג מצוין וכמעט בכל מבחן דרכים קיבל ציונים מעולים, אישית אני מאמין שהרוכב הממוצע לעולם לא יגיע לגבולות היכולת
של הצמיג המודרני ואם תיתן לו את אותו האופנוע עם צמיגים שונים הרוכב יתקשה להבחין במגבלות האחיזה בניהם התחושה תהיה רק
ביכולות ההגוי, בגלל מבנה הצמיג וגם לזה לוקח מעט מאד זמן להתרגל. צמיגים צריכים להתאים לדגם ספציפי ולא ניתן להקיש עליהם בין
סוגים שונים של אופנועים מסיבות ברורות. במידה והצמיג הזה לא יסיים חייו מוקדם מאד אז אני שמח על הבחירה כיוון שבדברים החשובים
לי אישית הוא עושה עבודה מצוינת. אבל אין ספק שדגם ה-GT מעניין אותי וייבדק גם. השוס הגדול הוא שעד שאני מוצא את הצמיג המושלם
בשבילי, האופנוע מוחלף וצריך לחפש שוב...

השושנים
08-04-2024, 07:22
רוד-6 מבחן דרך ראשון, לידיעת הספקנים: אחרי ששחטתי בעיקר לעצמי את הדעה הרווחת שהצמיג הנ"ל אינו מתאים לורסיס 1000 לקחתי לעצמי רגע לבחון אותם בכבישים שאני הכי אוהב ומכיר, הרי ירושלים, את נושא המהירות הרגנו כבר מהמוסך לי-ם והוברר חד משמעית שגם במהירות פליליות הצמיג נישאר דבוק למקומו והולך לאן שאני רוצה נשאר לבדוק אותם בכביש טכני כשהבסיס להשוואה הוא הצמיגים המקורים בריג'סטון T31 וה-T32, וצמיגי הפירלי אנג'ל GT2. כיוון שהפירלים האלה הופיעו בשוק לפני כשבע שנים וצמיגי הרוד-6 לפני כארבע החלטתי ללכת על הצמיגים החדשים יותר בשוק ואלה שקיבלו ביקורות גבוהות מאד. את האנג'ל אני מכיר על הורסיס הקודם שלי מודל 2017 שאהבתי מאד. אז איך הם?: המישלין הזה הוא "צמיג על חוט" אתה רק צריך לחשוב על הפנייה הוא כבר מבין לבד, התגובה שלהם זריזה מאד ולמי שלא רגיל לשפשף את הצדדים של הצמיג היכן שנגמרים פסי הניקוז עלול להרגיש עצבני מאד היגוי האופנוע ומתן פקודות ההגוי קלות הרבה יותר ונדרש פחות כוח בכדאי לבצען. האחורי מרגיש נטוע במקומו ובשלב מסוים אתה מפסיק לחשוב עליו. יכולות ההטיה מרשימות (לא הגעתי לקצה) ורשמתי לעצמי לבדוק את לחץ האוויר בקרוב, כי לא עשיתי זאת מאז הורכב הצמיג כך שבעצם אני סומך על המכונאי שהרכיב אותו ועל הציוד שלו. הצמיג מרגיש נהדר בכל מהירות ונותן הרגשת ביטחון. סיבוב ההתרשמות היה קצר יחסית ולא נבדקה ההתנהגות בכביש רטוב, אלה בכביש חם יחסית. נישאר לקחת אותם לסיבוב בשתיים ולראות כמה זמן יחזיקו במצב סביר. נכון להיום ולכ-250 ק"מ שעשיתי איתם אני שמח.

השושנים
09-04-2024, 07:36
10268

10269

10270

קידוזו
10-04-2024, 21:00
תתחדש.
סוחב משאבה קבוע בתיקי הצד ואני לא מסתובב עם ארגז.
זה מאסט אחשלו. נוח ויכול לעזור כשצריך עזרה.

השושנים
11-04-2024, 07:15
תתחדש.
סוחב משאבה קבוע בתיקי הצד ואני לא מסתובב עם ארגז.
זה מאסט אחשלו. נוח ויכול לעזור כשצריך עזרה.

בזכות הארגזים אני סוחב איתי מדחס שיאומי נהדר קצת יותר גדול ממכשיר סלולר רגיל שמסייע ברגעי משבר.

השושנים
12-04-2024, 07:34
20085 ק"מ

יצאתי לפגוש את בני הגרעין שלי נח"ל 1984, אנחנו נפגשים מדי פעם זה תמיד נחמד ומהנה, השנים שעברו מוכיחות שאף אחד לא מחוסן
מפגעי הזמן, המא"גסיט גידל כרס, החובש סובל מבעיות ברכיים, קשר מ"פ כבר סבא לשלושה, אבל הבפנים נישאר אותו הדבר. דיברנו
על לבנון השנייה, הזכרנו את המפקדים, העלנו נשכחות שדמו באופן מפתיע למלחמה הנוכחית. נפגשנו במסעדה בבית שמש, מקום טוב באמצע
לכולם. הזדמנות נהדרת לרכיבה חופשים עם המישליניים החדשים, האופנוע הזה טס, מה שמגביל אותו זה בדרך כלל הרוכב, וככל שהחלטתי
לבטוח בצמיגים ההתנהגות השתפרה גם במקרים שהרגשתי שהגזמתי בהטיה או במהירות הכניסה לסיבוב התחושות מכוונם היו טובות ולא נרשמו
דרמות, בקטע של ההאצות נרשמה אפילו עליית מדרגה, אני רוכב מתון בדרך כלל ללא מכות גז ודוגל בהגברת מהירות לינארית של סיבוב עדין
של המצערת אבל החלטתי לנסות רכיבה קצת יותר אגרסיבית כשאני שומר את הגיר בהילוכי הביניים לטובות האזור שמעל 7000 סל"ד לשתף
את כל הסוסים באורווה בחגיגה, זו רכיבה מאתגרת, במיוחד בכביש ציבורי שצריך להתחשב במשתנים נוספים. אבל האחיזה ויכולת היציאה מסיבוב
באחיזה ובעוצמה מלאה מרשימות. אחרי רכיבה של כרבע שעה הפסקתי לחשוב על הצמיגים והתמכרתי לתחושות שהאופנוע משדר למוזיקה באזניות
וליכולות המופלאות של האופנוע.

דומה שהצמיגים האלה חידדו את יכולות הביצוע המרשימות של האופנוע הזה, במצב ספורט (זה המצב הקבוע שאני רוכב איתו) ומתלים נוקשים,
הוא מסוגל לבצע הרבה, שורשי מנוע הספורט מורגשים, המתלים האלקטרונים עושים עבודה מרשימה, הגיר מחולק נהדר לרכיבה בכביש טכני,
ככה שגם בהילוך שלישי ניתן להגיע למהירות מרשימה להאיץ חזק מאד והצמיגים הצטרפו לחגיגה באחיזה נהדרת. אידאלי לכבישים שלי.

בקיצור תענוג של יום ותענוג של רכיבה.

השושנים
21-04-2024, 07:58
20500 ק"מ

אז אחרי שהכרתי את הצמיגים החדשים והורדנו שכבה ראשונה הג'ינג'ית החליטה שהיא נשארת בבית השאר הבריזו, הוחלט ברוב קולות שלי לצאת
להתאמן ברכיבה טכנית, הפעם כשרוב הסוסים בחוץ...רכיבה בקו אדום.

הסבר קצר, היתרון הגדול של הורסיס זה שהוא כמה אופנועים במעטפת אחת, תרצה צא לשייט ב-80-90 קמ"ש כשמחט הסל"ד מנמנמת לה באזור
ה-2500 המנוע שקט עד בלתי נשמע, מזיקה באוזניות וריחוף עדין על האספלט, הילוך שישי מוריד שתי הילוכים לפני סיבוב מכובד וזהו. אבל....

אפשר לרכוב גם ב-80-90 כשמחט הסל"ד על גבול הקו האדום, המערכות מאותתות באורגזמה אלקטרונית, האגזוז מילל כמו חתול מיוחם בליל קיץ חם
והרוכב נדרש לתשומת לב מלאה ומאתגרת. עכשיו לכאורה כשמשהו קורא את זה הוא עלול להרים גבה 80-90 זו לא מהירות לספר לחברים, אז בואו
ננסה את זה בכבישים טכניים להחריד...

השבת מלאה ברוכבי אופניים רכבי שרירים, ועשרות אופנועים, משוגעי כושר מטיילים ורכבים טקטיים לכן קשה למצוא באמת כביש ריק אלה אם אתה קם
מוקדם מאד...אז קמתי.

תחושת הכוח ויכולות ההאצה מדהימות ההילוכים המשומשים הם בעיקר שני ושלישי ולפעמים רביעי במקטעים ארוכים, המהירות בכבישי ההרים נראית אפילו
יותר בסיבובים בזוויות מטורפות מאוחר יותר בבית גילית שהגעתי לקו הסימן הראשן מבין שלושה על גבול קצה הצמיג.

יותר מאחר פגשתי חבר שהביא לי ממתקים לאופנוע...א' הצטרף ביחד עם חבר נוסף על MT10 אז היה לי גם מעניין בדרך חזרה בכביש מאתגר.
שבת אדרנלין.

10275

השושנים
30-04-2024, 08:04
20650 ק"מ.

כ-650 ק"מ על הצמיגים החדשים ואני יכול להגיד בוודאות וואוו, א' הציע בערב חג שני שנצא בחג לטיול, י' אמר שיש לו מחסן לסדר וארגזים וחבילות
ואני אמרתי נדבר בבוקר, קמתי מוקדם הג'ינג'ית עדיין נמה את שנת החג, י' רוצה לצאת מוקדם לא' לא באמת משנה הוא רק רוצה לצאת אז הוא...נכנס
להתקלח, הג'ינג'ית רוצה יום לעצמה ואני משוחרר, י' שרצה מוקדם אומר 09:15 א' אומר שיעמוד בזמן, אני יודע...

י' הגיע ראשון אני בול בזמן, א' (הנסיכה הקסומה) לא עמד...

יצאנו לכבישים של ירושלים לכיוון בר בהר, כבר בתחילת הרכיבה הרגשתי שהכל מתחבר נכון, הייתי מפוקס 110% האופנוע הגיב מצוין והאימונים שעשיתי
לאחרונה השתלמו החלטתי שהפעם המשימה היא בחירה של קו נכונה, מינימום שימוש בבלמים, מבט הכי רחוק שאפשר והגדלת זווית ההטיה.

בחירת הקו הנכון היא משימה פשוטה לכאורה ועדיין הרבה רוכבים נופלים דווקא שם, אני נוהג (רוכב) לקחת את הקווים המוגזמים ביותר לסיבוב כפי שרוכבי
ה-GP עושים לפעמים כשהם עולים על הקווים או המדרכות, למה? כי זה עוזר להיות מהיר יותר זווית ההטיה טובה יותר ובכביש ציבורי אם יש בעיה אפשר
לתקן בקלות לקו פחות מוגזם בלי לפגוע בבטיחות או במהירות. כשמתרגלים לעשות את זה והרכיבה הופכת לטבעית בבחירת הקו המבט וההטיה החגיגה
מתחילה.

את המשחק של לא נוגעים בבלמים אני משחק הרבה, ההיגיון מאחוריו הוא שככל שתבחר בקו הנכון ותנצל את בלימת המנוע לא תצטרך אח"כ לבזבז זמן
על האצה, ככל שמשתמשים בהילוכים נמוכים יותר הבלימה טובה יותר ההאצה חזקה יותר וכל הסוסים כמעט בחוץ, בכביש טכני ציבורי ניתן למשוך את השני
והשלישי למחוזות מאד מהירים (יחסית לכביש) ואם יש ישורת ארוכה מספיק אז רבעי שמשחרר את מנוע לפני הורדת ההילוך הבאה.

המבט הרחוק מאפשר לזהות בעיות על הכביש לפני שהן אצלך בגלגל, בגלל המהירות הגדולה באופן טבעי יש לך זמן לעשות הכל כמעט הביטחון גדל
ואין בזבוז זמן יקר של הרמת המבט להמשך הרכיבה. העין יושבת על הנקודה בכביש שאתה רוצה להגיע אליה ואתה מוסדר.

הגדלת זווית ההטיה תלויה בהמון גורמים, הראשונה והחשובה לדעתי היא תחושת הביטחון של הרוכב ככל שהרוכב יותר מיומן ופחות מפחד להגדיל את
ההטיה יותר קל להיכנס לסיבוב והרבה יותר מהנה, אחת מהסיבות שאני לא חובב כבישים מהירים ואפילו לא סיבובים מהירים כי לא המהירות היא מקור
ההנאה שלי. כל ילד עם הרבה כסף יכול לקנות אופנוע מהיר ורכוב מהר בכבישים הפתוחים עם עיקולים קלים ולהרגיש מלך העולם, קח אותו לכביש טכני
מיוחד ותראו איך הוא מתבלבל והופך להיות חסר ביטחון ואיטי, ושלא תתבלבלו הכבישים בארץ הם פלא הנדסי ששומר על הרוכב ואין בהם כמעט שום אתגר.
כל רוכב או רוכבת אירופאי שגר בקרבת ההרים יהיה רוכבת טוב יותר ממי שבילה את רוב חייו בכביש 6, לא בגלל שהוא מוצלח יותר אלה הגלל שהוא מחויב
ברכיבה טכנית אמתית לשמור על חיו.

בקיצור המוזיקה באוזניות נשפכת בקצב וכבישים האלה שאני מכיר היטב שרים לי מתחת לצמיגים החדשים והביטחון שלי בהם הולך וגובר ואני מעז יותר ויותר
בסוף היום כשהסתכלתי בצמיג החדש כבר אפשר לראות כרסום קליל עד לקו הגבול השני מתוך שלוש.

א' אומר שאני יכול עוד...

השושנים
01-05-2024, 07:33
הפייסבוק מזכיר את הטיול הגדול שהיה בדיוק לפני שנה, איך שהזמן רץ-טיול חדש בתכנון...

https://www.youtube.com/watch?v=UJw9HfOcLow

https://www.youtube.com/watch?v=PUwIjiJkc6U

השושנים
10-05-2024, 07:44
20789 ק"מ

רועש לי וצפוף לי והמציאות הזאת גורמת לי לרצות לקחת פטיש 5 קילו ולהתחיל ליישר. הרגשתי שהכל כבר הופך לבלתי נסבל אז לקחתי כמה
מסמכים שהג'ינג'ית הייתה צריכה למסור בצד השני של ירושלים את האופנוע ולפני החום הגדול יצאנו למסירה, מי שכבר הספיק להכיר אותי,
הרכיבה היא רק התירוץ לצאת קצת לכבישים המאתגרים יותר והקרבה לכביש "שבע האחיות" כביש פנימי שאינו מוכר לרבים אבל הכי קרוב בארץ
לרכיבה במעברי הרים עשתה את הרכיבה למעניינת במיוחד.

מוזיקה נהדרת באזניות הכביש ריק למחצה והפעם על הפרק רכיבה טכנית מהירה אבל לא אגרסיבית בדיוק מה שהפסיכולוג המליץ, הצלחתי למצוא את
את השעות קצת אחרי פקקי הבוקר ולפני היציאה הנוספת לדרך והכבישים האירו לי פנים פתוחים נוחים ונקיים מהפרעות של סופ"ש, תענוג אמתי,
טיפסתי על שבע האחיות יצאתי ממבשרת לכיוון צובא ירדתי בכביש היפה בארץ לכיוון בית שמש ועליתי חזרה דרך כביש נס הרים משם לבר בהר וירידה
נוספת לכיוון צומת כרם ומשם לתלפיות למשרדי הפול לעשות ביטוח של שבועיים לבימרון הקטן לקראת הטסט...עוד שיגעון מוטורי אדיוטי שאני מפתח.

לכמה דקות היה לי שקט הייתי דרוך ומחודד הסיבובים טסו מתחת לגלגל והיינו רק אני האופנוע המוזיקה והכביש ומסביב כלום...תענוג.

https://www.google.com/maps/@31.7938576,35.1542854,3a,75y,80h,90t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipMHLwre0hEjNA_oYeZroQ71le hUGe81mZPcuw91!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleu sercontent.com%2Fp%2FAF1QipMHLwre0hEjNA_oYeZroQ71l ehUGe81mZPcuw91%3Dw86-h86-k-no-pi-0-ya270-ro0-fo100!7i7680!8i3840?entry=ttu

השושנים
17-05-2024, 09:07
20900 ק"מ

התקופה המטורפת הזאת פועלת עלי בכמה מישורים, מצד אחד אין חשק לכלום, בא לי לברוח לחו"ל אבל הג'ינג'ית מתעקשת שזו לא הזמן, מלחמה
אנטישמיות, לא בא לה להסתובב באווירה כזו, ולי בא לרכוב ודי משעמם לי בכבישים הרגילים...החלטתי להחיות את הבימרן, זה האופנוע שלקחתי
על עצמי לפרויקט הצלה BMW דאקר 650 סמ"ק מודל 2000 חף מאלקטרוניקה ABS ושאר גמדים ניצול אמתי במצב מצוין שנמצא אצלי כבר
כמה שנים סתם בשביל הכייף. חלפה כשנה וחצי מאז עשיתי לו טסט אחרון ואם נעבור את השנתיים נצטרך לעשות לו מעבדה ולכן את האגרות אני
משלם ומעביר אותו טסט כל שנה וחצי...

הבימרן הגיבור עבר לסגור פינות אחרונות של החלפת מספר לקטן יותר ותקני, סידרתי לו גם את המיקרו סוויץ לבלם היד שהבאתי במשלוח מחו"ל
קצת חיזוקים לברגים ניקוי אבק והבחורון עבר טסט חלק כמו גדול...תענוג, משם לכבישי נס הרים והסביבה לתת למנוע לעבוד כשעה וחצי, והאופנוע
הזה הזכיר לי כמה תענוג אפשר להעביר גם לא ממנוע מפלצתי ורכיבה מהנאה לא פחות גם הפחות מחצי מכוחות הסוס. מי שאוהב כלים מוטורים
ידע לאהוב כל כלי הזכות מה שהוא...

10282

השושנים
22-05-2024, 07:34
21150 ק"מ

המעבר מהבימרן לורסיס מורגשת במיוחד אחרי שאתה נועל את הבימרן במקומו ועולה הביתה על הורסיס, זה מצחיק הבימר מרגיש
קטן וצר אפשר להשתחל איתו לכל מקום שבו הכתפיים שלך עוברות, ההילוכים הראשונים שלו חזקים אבל בגלל המשקל המצחיק שלו
הוא גם מאיץ יפה ואם לא נזהרים הוא ידע גם להרים גלגל קדמי אפילו במעבר חזק בין ראשון לשני שורשי השטח שלו מורגשים בכל
רכיבה הרכות שלו, הגובה המתלים והגלגל הקדמי הגדול והמושב הרך מכתיבים לך סגנון אחר לגמרי ברכיבה. בעוד הורסיס מרגיש
מוצק נטוע במקומו ותופס את המרחב הדגול שלו במכובדות מהיר וחזק שמכתיב רכיבה שונה. בעולם מושלם הייתי מעביר את הבימרן
לאירופה ויוצא אליו כמה פעמים בשנה לרכיבה שם. זה מצחיק אבל לרוכב/ת בודד זה פרטנר מושלם במיוחד באירופה שם ראיתי לא
מעט מאחיו רוכבים בכבישים ללא רגשי נחיתות. וכן רכיבה שם בכבישים משניים ודרכי עפר תהיה קלה יותר ואפילו במקרה של נפילה כל
יוכל להרים אותו בקלות מקרקע ללא עזרה מסביב. לא מפליא שיש פורומים רבים שמקדשים לכלים האלה באירופה בארה"ב ודרום אמריקה.

הורסיס ואני מתקרבים לטיפול ה-24 רוב החלקים כבר נמצאים אצלי וכיוון שאת הטיפול הקודם עשינו לאחר החזרה מחו"ל ב-14 אלף ק"מ
יוצא שאפילו נקדים במקצת את הטיפול. בהחלפת השמן אנסה שמן חדש סנטטי מלא של קסטרול למרות שידוע שסוס מנצח (ליקווי מולי) לא
מחליפים עד עכשיו ולמרות שהמנוע עובד חזק אין שום שינוי במפלס השמן ולא נרשמה צריכה בכלל, טמפרטורת המנוע קבועה וללא חריגות
והמנוע נשמע ומרגיש עצמתי חלק וחזק.

מי שמתבונן המחירון מטרו לטיפולים עלול לחשוב בטעות שהמחירים גבוהים בפועל זה אחד מהאופנועים הכי זולים לטיפול שיש אם יודעים להתנהל
נכון. השיטה פשוטה:

1. מוצאים את המכונאי הנכון! במקרה שלי בבאר טוביה ישנו בחור שהיה מנהל מוס מרכזי של מטרו שפתח עסק עצמאי והומלץ ע"י קהילת הורסיס.
(למי שלא יודע ישנו מועדון ורסיס גדול שמוציא פעילויות, דואג להנחות משמעותיות ונמצא בקשר מתמיד עם נציגי היבואן ויש בו המון חברים מכל הארץ
שמספקים תמיכה מלאה בשגרה וחירום לחברים, מאין עמותת ידידים אבל רק לחברי המועדון. מהם ניתן לקבל גם המלצות אמתיות על מוסכים)

2. קונים את כל החלפים לטיפול ברשת ממקומות אמינים ובטוחים הקנייה הזאת מוזילה את מחיר הטיפול בהרבה מאד כסף.

3. למוסך משלמים על שעות העבודה, וכיוון שהמוסכניק שלנו הוא מתוך המלצות הקבוצה הטיפול שנעשה לאופנוע הוא הטיפול הנכון והראוי במחיר
אמת. כשמצרפים את סך הדברים האלה לטיפול מחיר הטיפול באופנוע האמתי מצטמצם לשני שליש ולפעמים אפילו יותר.

4. לא מחכים לתקלה, מוסך מקצועי מכיר מחלות אופייניות לכלי ומוסך שמתמחה בכלילים ספציפיים שולט בחומר היטב ויודע לתת לאופנוע את כל מה
שהוא צריך ויותר ולכן גם מונע תקלות.

5. מחשב רבותי מחשב... יש לכם באופנוע תקלות נסתרות, כן הרבה מאד פעמים אנחנו רוכבים עם תקלה שאנחנו לא מודעים אליה או שקיים קובץ
עדכון למחשב האופנוע שרק גורמי מקצוע יודעים עליה כך מבצעים ריקול שקט (תיקון שהחברה ממליצה אבל לא פורסם) כך מעדכנים תוכנה, כך
מזהים בעיה עתידית גדולה יותר. רוב המוסכים שמשרתים הרבה סוגי אופנועים לא מחברים את האופנוע למחשב אם לא מופיע קריאה של תקלה,
ולכן מפספסים חלק מהטיפול. אגב מכונאי טוב גם יאפס לכם את הקריאות הקודמות וישחרר את זיכרון המחשב מקבצים מצטברים שאינם חיוניים
אצלי לדוגמה במחשב נשמרת הזווית הכי גבוהה שבה היה האופנוע ולכן כיוון שלא פעם האופנוע שכב על הרצפה הזווית המקסימלית נשמרה ולא ניתן
לקבל קריאת אמת. בטיפול הקריאות האלה נמחקות וניתן להתחיל מחדש.

6. חלק גדול מהתקלות באופנוע נגרמות ע"י המוסך, חיזוק לא נכון של ברגים, שבירה של פלסטיקים, שימוש בחומרים לא נכונים, או סתם הזנחה
כל אלה פוגעים בשלמות האופנוע תפקודו והמראה שלו, מכונאי מוסדר שעובד נכון עם הכלים הנכונים בסדר שיטתי לא גורם נזק לאופנוע. לכן
בחירת המוסך והמכונאי לאופנוע שלכם חיונית. למדתי זאת על בשרי עם הבימרן שטופל אצל האלכסים (הגוריים של BMW) במשך שנים, קבלתי
אופנוע מושלם מקורי לחלוטין שטופל בחלקים מקוריים בלבד. והוא בריא כמו שור. זה החלק של "המוסך הנכון".

אז כן החזקה נכונה של האופנוע משתלמת בסופו של דבר, קיצורי דרך ואילתורים גורמים נזק. אבל בגדול בטיפול נכון ויעיל אפשר לחסוך בלי להתפשר.

Dresdner
24-05-2024, 13:39
לגבי שמן סינטטי (בלשון העם 100% סינטטי) קח בחשבון שהוא הוא יגרום לזה שרעשי מנוע מכניים יוגברו כמו רעש קלאץ, טיימינג גיר ועוד, הבחנתי בזה בכמה אופנועים שהיו לי ואחרי שחקרתי את הנושא זה אכן תופעה ידועה, השמן הסיננטי זורם יותר טוב ונדבק פחות לחלקי המנוע לכן שומעים יותר רעש, זה לא פוגע במנוע להיפך שמן סינטטי משאיר מנוע נקי בלי הצטברות משקעים, בטרייסר זה מאד הפריע לי אז החלפתי חזרה למינרלי עם תוספים סינטטים (חצי סינטטי) עם זה הוא מגיע מהמפעל

השושנים
20-06-2024, 12:22
21731 ק"מ חם.

עכשיו כבר מותר לגלות בחצי השנה האחרונה הייתי נסיין של חברת קרדו לדיבורית החדשה של קרדו פרו. חבר מוכר מהתחום המליץ עלי
ואני ביחד עם עוד אחרים השתתפנו בניסוי בתמורה קיבלנו לרשותנו את את הדיבורית המתקדמת ביותר של החברה עם רמקולים מעולים
4.5 אינצ' של JBL ויכולות של למידה נרכשת וזיהוי תאונות. כעיקרון כל הממבו ג'אמבו הטכנולוגי מעניין לי את קצה האף, אבל היכולות
של המוזיקה והאיכות שלה כן דיברה אלי, אז הייתי צריך לרכוב פעמיים לרעננה וחזרה...ביג דיל.

בעוונותיי התחברתי גם לאפליקציית המוזיקה ספוטיפיי ויש לי שם למעלה מ-500 שירים נבחרים שמנוגנים לי לקסדה בצורה רנדומלית כך
שכל רכיבה הופכת לקונצרט מוזיקה נהדר שמעצים את חווית הרכיבה. בחרתי גם שעות רכיבה שעל פניו אמורו היו להיות נקיות מפקקים
אבל זה עבר רק בחזור לשם הדרך הייתה עמוסה ומונעת כל יכולת ליהנות מרכיבה משחררת.

הדרך חזרה כבר הייתה טובה יותר בלדות הרוק של שנות השבעים התנגנה לה ברקע כביש 6 נתן לי דרור לפתוח חזק מצערת כשהרווחים
בין הרכבים כולל השמאלניים ביותר היו כאלה שניתן היה לעבור בקלות מנתיב לנתיב מבלי לתת להם סיכוי אמתי לעכב אותי, לפני הפניה
מודיעין ההתלבטות הרגילה אם להמשיך לכביש 1 שאני אוהב יותר או לעבור דרך 443 ששם פחות סיכוי לעומסים, העדפתי להמר על כביש 1
ולא טעיתי, את העליות לירושלים אני אוהב מאד, יש משהו בכלי שמסוגל לפתח מהירות מרשימה בעליות האלה בעוד כל האחרים על הכביש
נאבקים במחסור בכוח ומהירות החדווה הזאת כשעוקפים את כולם גם את אלה שבטוחים שהם הכי מהירים...איזה כייף להסתכל על הפרצוף
שלהם כשאתה עובר אותם כאילו אין מחר והם תקועים ברוורס...

אני מתקרב במהירות לטיפול 24K רוב החלקים כבר הוזמנו מחו"ל ואני עדיין מחכה לפילטר השמן ומתלבט איזה שמן מנוע לשים הפעם מצד
אחד הסינטטי נהדר למנוע אבל משנה את הצליל שלו בעוד הנוכחי נותן צליל שקט וחלקות נסיעה נהדרת. יש לי עוד כמה שבועות להחליט.

הורסיס מרגיש משוחרר לחלוטין חזק מהיר ומגיב נהדר לכל גחמה ורמז ממני, הוא יודע לרכוב רגוע ושקט ברכיבה מנהלית כחתלתול ממושמע
ונעים וכשאני קצת מושך לו בזנב הוא משנה פניו ומתנהג כאריה פשוט תענוג צרוף. לא מצליח אפילו לחשוב מה יחליף אותו בבוא היום כי הוא
כל כך נכון.

10287

JohnnyDough
20-06-2024, 21:30
אתה רוכב בלי אטמים?

AsafA
21-06-2024, 00:18
אני מתקין גומיות של אוזניות אולפן על הרמקולים, בקסדה החדשה עדיין לא התקנתי ולמרות שהדיבורית החדשה עם רמקולים של JBL הסאונד ממש גרוע ביחס לקסדה הקודמת. אני מקווה שאחרי שיגיעו הגומיות הסאונד יחזור להיות מה שאני רגיל, ובתקווה שאפילו יותר טוב.

השושנים
21-06-2024, 07:07
אתה רוכב בלי אטמים?

כן, לאחרונה עשיתי נזק לאוזניים בגלל אטמים ונאלצתי לעשות ניקוי אוזניים כירורגי בגלל דחיפת הלכלוך והזיעה לתוך צינור האוזן.

קבלתי הרצאה מעמיקה מדוע אסור לנקות אוזניים במקל ומדוע שימוש באטמי הגומי הפשוטים מסוכן לאזניים.

במשך שנים השתמשתי באימונים באטמים צבאיים ובעצם דחסתי לצינור השמיעה מזהמים רבים שהתקשו והפכו לפקק שפגע בשמיעה
הפקק הוסר וכרגע התחושה נהדרת.

קיימים אטמים המיועדים לרכיבה אני לא בטוח כמה הם יותר בטיחותיים. ובכלל אני מעדיף לשמוע את קולות הרקע בכביש למרות המוזיקה
ולא להיות אטום ברכיבה.

אבל אני דפוק.

השושנים
21-06-2024, 07:08
אני מתקין גומיות של אוזניות אולפן על הרמקולים, בקסדה החדשה עדיין לא התקנתי ולמרות שהדיבורית החדשה עם רמקולים של JBL הסאונד ממש גרוע ביחס לקסדה הקודמת. אני מקווה שאחרי שיגיעו הגומיות הסאונד יחזור להיות מה שאני רגיל, ובתקווה שאפילו יותר טוב.

מסתבר שצריך לכוון את הרמקולים של הדיבורית לזוויות שמתאימות לראש הרוכב על מנת לקבל סאונד טוב.

lokimonster
21-06-2024, 07:58
כן, לאחרונה עשיתי נזק לאוזניים בגלל אטמים ונאלצתי לעשות ניקוי אוזניים כירורגי בגלל דחיפת הלכלוך והזיעה לתוך צינור האוזן.

קבלתי הרצאה מעמיקה מדוע אסור לנקות אוזניים במקל ומדוע שימוש באטמי הגומי הפשוטים מסוכן לאזניים.

במשך שנים השתמשתי באימונים באטמים צבאיים ובעצם דחסתי לצינור השמיעה מזהמים רבים שהתקשו והפכו לפקק שפגע בשמיעה
הפקק הוסר וכרגע התחושה נהדרת.

קיימים אטמים המיועדים לרכיבה אני לא בטוח כמה הם יותר בטיחותיים. ובכלל אני מעדיף לשמוע את קולות הרקע בכביש למרות המוזיקה
ולא להיות אטום ברכיבה.

אבל אני דפוק.

אתה לא דפוק
אתה סתם אטום

JohnnyDough
21-06-2024, 08:55
אבל אני דפוק.
עזוב סופרלטיבים פולניים.
יש פתרון זמין בכל בית מרקחת להצטברות של טינופת בתעלת האוזן : https://www.navehpharma.com/products/advanced-ent-line/clean-ears
ואני יכול להעיד שזה בהחלט אפקטיבי (זה לא שימוש יומיומי - זה משהו של אחת לכמה חודשים כשצריך).
הרעש של הכביש גרוע מספיק ואם אתה עוד מטביע אותו במוזיקה אז העוצמה היא מהסוג שגורם לנזק שאי אפשר לנקות...

השושנים
21-06-2024, 09:00
עזוב סופרלטיבים פולניים.
יש פתרון זמין בכל בית מרקחת להצטברות של טינופת בתעלת האוזן : https://www.navehpharma.com/products/advanced-ent-line/clean-ears
ואני יכול להעיד שזה בהחלט אפקטיבי (זה לא שימוש יומיומי - זה משהו של אחת לכמה חודשים כשצריך).
הרעש של הכביש גרוע מספיק ואם אתה עוד מטביע אותו במוזיקה אז העוצמה היא מהסוג שגורם לנזק שאי אפשר לנקות...

השמיעה שלי הולכת לכיוון אחד...אבל תודה על הטיפ לניקוי אנסה אותו.

השושנים
24-06-2024, 07:10
10288

...הרכיבה על הורסיס מרשימה, נוחה, מפצה היטב על טעיות רוכב, הגומי משובח ובעצם מי שמתמודד מול הכביש והתנועה זה רק הרוכב.
גם רוכב מתחיל, או כזה שהיכולות שלו לא בהכרך מדהימות ברכיבה ידע להוציא מהמכונה מידה רבה של הנאה ויכולת, קל להבין רוכבים שלא
עשו את הדרך מהאופנועים הישנים והפרימיטיביים שמפספסים חלק גדול ממהות האופנוע, מפספסים אולי מילה קשה מדי אבל היכולת שלהם להבין
את הרע והקשה שהוא הבסיס להשוואה להיום נפגמת עמוקות והחיפוש שלהם אחרי "שלמות" מתפרשת לפעמים בעייני אופנוענים ותיקים כפינוק.

מי שגדל על גרוטאות מוטורית וידע לחלץ את עצמו מצרות ע"י אלתור ותושייה מפחד פחות לצאת לדרך עם כלי פחות ממושלם, מי שרכב בכבישים
ישנים וחרוכים דרכי עפר ובורות יהיה מין הסתם רוכב נבון יותר ופחות מוסח דעת, מאחרים שגדלו על הכבישים המהונדסים היום לטובת הנהג.

מי שמגיע לאופנוע ומתחבר לשלל עזרים אלקטרוניים, מתנפחים ושכבות מיגון הייטק לא חווה רכיבה פשוטה של ניווט על פי זיכרון ועזרת הקהל,
האזנה הכרחית לצליל המנוע לגילוי תקלות. שליטה באופנוע ללא גמדים סמויים שמתקנים אותך וגומי באיכות שמאלצת אותך לרכוב נכון וטוב.

מי שקם לקריזות ההתנעה של מנוע עם קיק סטארט או מנועי קרבורטורים לא מתרגש מאופנוע חדש שמונע בלחיצת כפתור ומתנהג אחיד, היום פשוט
יותר להיות רוכב, הכל מוגש על מגש שלכסף ומחולק בנדיבות ושותפים סמויים מתחברים אילך לרכיבה להציל את עצמך ממך.

קחו היום אופנוען חדש כזה שגדל על כלים מוזרקים מתוגברים ותנו לו כלי משנות השמונים ותראו איך הוא מתבלבל ונתקע במקום כן האבולוציה מסננת,
החידושים לא נגמרים וכישורים רבים שהיו חיוניים פעם, הפכו לבלתי חשובים או פשוט נעלמו. מה זה עושה לרוכב עצמו? עד כמה הכלי הנהדר הפך חשוב
יותר מכישורי הרוכב שלו.

אמר פעם אחד מרוכבי ה-GP האגדיים "אני מעדיף להפסיד לאופנוע טוב יותר, מאשר לרוכב טוב יותר, כי האופנוע מעיד על כוח הקנייה והרוכב על
יכולת הרכיבה."

היום כל ילד לאבא עשיר או קשרים טובים עם מנהל הבנק יכול לקנות אופנוע מתקדם ולתת בגז, להגיע לכל מקום, ולהציג "יכולת" אבל עד כמה האופנוע
עשה בשבילו את הרכיבה וכמה הוא בשביל האופנוע?

מה האחוזים שמתחלקים בין יכולת האופנוע ליכולת הרוכב ואיפה זה מציב את ההנאה שלו מהכלי?

זה לא סוד שאני אוהב אופנועים בכלל ואופנועים ישנים בפרט, אם הייתה לי אפשרות אמיתית לאכסון אין ספק שהיה לי אוסף גדול מהם בכל המצבים.
לצערי לא זאת המציאות כאן אבל בגדול אני שמח שניתנה לי הזכות לרכוב 42 שנה על מגוון הכלים מדהים ולחוות את ההתפתחות האבולוציונית של
האופנוע ולדעתי זה גם הפך אותי לרוכב אחר.

בתמונה אופנוע של פעם.

השושנים
04-07-2024, 07:23
21837 ק"מ

רכיבה לפני שחם יותר מדי. לפני היציאה שלי לפנסיה הייתי חייב להגיע כל בוקר לעבודה, זה חייב אותי ברכיבה קצרה למתקן לפעמים בימים מושלמים
היינו חוברים לפני ארוחת הצהרים או במקומה כמה מהחברים שהיו בעל אופנועים ויצאים לרכיבה קצרה שבסופה או מסעדה טוב, או קפה, אלו היו רגעים
נהדרים כיוון שנבחרו בפינצטה והיו יחסית מעטים מהם. היום הצורך לפרק את האופנוע מאסוריו הוא קשה מדובר בטקס לא קל שלוקח לפחות כמה דקות
טובות ולפעמים בגללו אני מוותר על יציאה איתו. וכן כמות הקילומטרים שאני עושה עם האופנוע ירדה משמעותית. לכן בכל הזדמנות שיש בה שמץ של
אפשרות אני יוצא לרכב, זה יכול להיות לבד ויכול להיות עם חברים. לכן שמחתי שיהודה התקשר להציע לרכוב, יהודה הוא עצמאי אדון לזמן שלו ובנוסף
הוא גם מתופף בחסד שמלווה זמרים רבים ומוכרים ליהודה יש BMW 1200 מבציר מתקדם יחסית והוא רוכב רגוע, שזה סבבה לגמרי לטיולים גנובים.

ככה צלחנו לגנוב לנו בוקר של רכיבה בהרים קפה טוב ולחמנייה אני הצלחתי להשחיל אימון טכני נוסף שאני אוהב מאד הרוד 6 שיתפו פעולה כמצופה
וסוף סוך הצלחתי להגיע לזוויות ולקווים שרציתי בלי שום בעיה, הייתי כל כך מרוכז ברכיבה ובהישג הנדרש והכל שיתף פעולה בצורה מושלת שרק אח"כ
בדיעבד הבנתי גם כמה מהיר הייתי לתחושתי ברכיבה עשיתי הכל נכון ויפה אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהיה גם מהיר שכזה. התרגול של רכיבה בהילוך
נמוך בחירת קו מדויק ושימוש מועט מאד בבלם הוכיח שוב שזו הדרך לתקל את הסיבובים והכביש הזה פשוט כייף אדיר.

קידוזו
05-07-2024, 14:03
אם אתה אוהב להתאמן ממליץ לנסות יום מסלול. הכי כיף לתרגל את הדברים שצריך לעשות כשאתה פוגש את אותה פניה 30 פעמים. יש בעולם הזה הרבה מעבר לקווים נכונים.

השושנים
12-07-2024, 06:41
בכביש ציבורי אני תמיד קליק אחד או שתיים מהמקסימום, במסלול ואני אומר את זה מניסיון ברכבים, אני נוטה להגזים בביטחון
מה שמביא אותי לטעיות ותאונות, לא בא לי עם הכלי שלי ולא בגילי.

השושנים
23-07-2024, 08:12
22089 ק"מ

הורסיס הוא האופנוע הכי פחות מעורך וגם זה שהכי הרבה נזק תדמיתי נגרם לו שלא בצדק, הסיבות רבות אבל לאחרונה מתעוררת מגמה חדשה
בקרב בוחני האופנועים המקצועיים והחובבים ברשת והסיבה לא תאמינו היא דווקא הסוזוקי החדש.

מאז יצא הדגם החדש של הורסיס אני עוקב באדיקות אחרי הנעשה בעולם והייתי די מתוסכל, היה לי קשה להבין איך אנשים לא רואים את מה שמונח
להם מתחת לאף ואז זה התחיל כנראה היה צריך לחכות להולדתם של כמה דגמים נוספים על מנת להבין את הברור מאליו.

זה התחיל כטפטוף ועכשיו ז כבר מדובר בגלוי, הסוזוקי טוב כמה שיהיה התגלה בעיניי הבוחנים כבעייתי לפחות בדור הראשון מערכת הטיה מפספסת,
בעיות אחיזה של הצמיגים ומפרט נמוך ובלתי ברור של אביזרים קריטיים. (אל תאמינו לי תבדקו).

בהשוואה של אחד מול אחד נקודות לקוואסקי, סוזוקי לקחה מנוע מוצלח וניסתה לביית אותו אבל יצא להם קצת ברדק, אף אחד לא טוען שזה לא אופנוע
מוצלח אבל בניגוד לורסיס זה אופנוע פחות מגובש (אנשים יעריצו אותו ויסגדו לו אבל...).

מול המתחרים האחרים הקוואסקי באירופה מתחיל בעמדת נחיתות, לא בגלל מה שהוא אלה בגלל המיסוי האופנועים המיובאים מופלים במיסים אל מול
האירופאים ונוצר מצב מצחיק שבמחיר הורסיס נלחם כמעט ראש בראש בבימר (1250) הקלפים שביד שלו גרועים.

עזבו עכשיו את הפטריוטיות המזויפת ורגשי הגאווה על התוצרת המקומית, הורסיס נחשב לאופנוע הכי היי טקיסטי ומזווד במפרט ולמי שמחפש נוחות
בקרוזר כביש ספורט גדול יש שתי אפשרויות ראליות BMW או ורסיס.

האפריקה חלש ממנו ועם נטייה לרדת גם לשטח שזה משחק די לטובתו ה-KTM הוא....KTM (שלא באשמתו) ויש את הימאהה MT שהוא אופנוע
מצוין עם יכולות פעלולים וספורט חזק שתאכלס מדבר בעיקר לחברה הצעירים יותר וכאלה שמוכנים לשלם מחיר בנוחות בשתיים ובבלאי גבוה.

מי שמחפש קרוס-קאנטרי כביש עם יכולת לא מבוטלת של הנאה וספורטיביות, וחושב שמנוע 4 בשורה עם 120 כ"ס משעמם הוא אחד מהשתיים, או
רברבן או לא מבין על מה הוא מדבר. האפשרות הסבירה יותר שהוא מעולם לא רכב על הורסיס בצורה ראויה.

אגב זה מחלחל כבר תקופה עכשיו זה כבר נאמר בפה גלוי. הוורסיס משגשג כבר במקומות שאין הפליית מיסים יש לו קהל אוהדים מרשים, והוא מככב
ברשימת האופנועים הכי מתאימים לטיולים ארוכים ומסעות.

עכשיו בגלל שרוב הבוחנים האירופאים נאלצים לשלם מחיר גבוה מדד ההשוואה שלהם שונה אל מול הבוחנים האמריקאים למשל, יש סטנדרט שונה.
בסופו של יום לדיעה האישית של הבוחן יש משקל רב בתוצאות הבחינה שלו ולגילו יש גם משמעות, אם תיקח בוחן צעיר שמחפש ריגושים אה לה GP
הוא יפספס בקלות את היעוד של הורסיס.
קחו בוחן שמטייל עם האופנוע ובת הזוג ותקבלו חוות דעת אחרת לחלוטין.

בקנה בקרוב טיול של שבועיים לרומניה שבמהלכו הג'ינג'ית ואני ניקח את ה-BMW 1300 החדש למסע משותף בהרים הכי גבוהים ברומניה, אז אקבל
אולי פרספקטיבה שונה.

lokimonster
23-07-2024, 08:33
אני חי טוב עם הטרייסר שילוב של מידות של דוגמנית ויכולת רב גונית.
אם הייתי הולך על משאית אז כבר הייתי מעדיף עם מנוע גדול דוגמת המנוע של הGTR יאבוסה ודומיהם

ובהזדמנות זו:

לגמלאי שלנו חסר הגבולות
יום הולדת שמח לעוד מאה כעשרים שנות זקפה
שהויאגרה תמיד תעזור ותצליח לקלוע לכל חור.
שיהיה לך המון נחת גם כשלך הפיליפינית תנגב את התחת

Dresdner
23-07-2024, 16:16
אני חי טוב עם הטרייסר שילוב של מידות של דוגמנית ויכולת רב גונית.
אם הייתי הולך על משאית אז כבר הייתי מעדיף עם מנוע גדול דוגמת המנוע של הGTR יאבוסה ודומיהם

ובהזדמנות זו:

לגמלאי שלנו חסר הגבולות
יום הולדת שמח לעוד מאה כעשרים שנות זקפה
שהויאגרה תמיד תעזור ותצליח לקלוע לכל חור.
שיהיה לך המון נחת גם כשלך הפיליפינית תנגב את התחת

ממה נתחיל?
MT בלאי גבוה? מאיפה זה בא?
מחיר בגלל מיסוי? בגרמניה הוא נחשב יחסית זול ביחס לאירופאים במיוחד שההבדל בין המחיר הנקוב למחיר שהדילרים מוכרים הוא גדול.

הבעיה של הורסיס זה שהוא ממשיך את הנוסחה היפנית של פעם, אמינות, פרקטיות בלי גרינד פאקטור.
הוא מפסיד ברכיבות המבחן של הלקוחות לא של הבוחנים, רוכבים שעושים סבב רכיבות לפני קניה קונים את המתחרים ולא בגלל שהוא לא טוב אלה בגלל שהוא לא עושה את זה להרבה זה משהוא שאי אפשר להסביר אבל ימאהה למשל הבינו את זה מזמן ואז פיתחו את מנועי הCP שהביאו להם הרבה לקוחות.

ההצלחה של קוואסקי היא עם הZ900 שם הם עוקפים רבים וטובים אבל איכשהוא לZ יש הרבה גרינד פאקטור ביחס למחיר האטרקטיבי שלו שנותן פייט גם לסינים

AsafA
23-07-2024, 17:11
שושני, אתה כותב מוכשר אבל גם הכשרון שלך לא יכולת לגרום לוורסיס להיות נחשק. זה אופנוע משתלם עם תמורה טובה לצרכים הספציפיים שלך אבל הוא לא קולע למחנה הכללי, מבוגרים שרוכבים בזוג מעדיפים את ה-GS. וכל השאר פשוט אין להם מה לחפש בוורסיס.
לפני כמה שנים כשרכבתי על f700gs לקחתי סיבוב על הוורסיס שלך ונדלקתי על המנוע אבל לא על המראה. בסוף קניתי את אחיו הצעיר שחולק איתו מכלולים רבים, את ה-z1000sx. שם המנוע מפיק עוד 24 סוסים והאופי אחר לחלוטין.

השושנים
28-07-2024, 18:56
שושני, אתה כותב מוכשר אבל גם הכשרון שלך לא יכולת לגרום לוורסיס להיות נחשק. זה אופנוע משתלם עם תמורה טובה לצרכים הספציפיים שלך אבל הוא לא קולע למחנה הכללי, מבוגרים שרוכבים בזוג מעדיפים את ה-GS. וכל השאר פשוט אין להם מה לחפש בוורסיס.
לפני כמה שנים כשרכבתי על f700gs לקחתי סיבוב על הוורסיס שלך ונדלקתי על המנוע אבל לא על המראה. בסוף קניתי את אחיו הצעיר שחולק איתו מכלולים רבים, את ה-z1000sx. שם המנוע מפיק עוד 24 סוסים והאופי אחר לחלוטין.

אין לי שום כוונה כזו להפך יש כמות לא קטנה של לקוחות שפשוט נהנים מהקונספט שהורסיס מציע, רובם אגב לא מפסיקים לשבח.
הכוונה שלי היא שיש מגמה גם בקרב בוחני האופנועים הצעירים שהם לא הקהל האוטומטי של הכלי הזה שנפל להם האסימון שיש
בורסיס הרבה מעבר למה שנהוג לחשוב, זה לא קרה מיד זהי מגמה שהתפתחה בשנתיים האחרונות מספיק להשוות את הדעות כשיצא
הדגם החדש במיוחד מול מבחני ההשוואה לאופנועים אחרים בין מה שהם אומרים היום. הורסיס אולי לא מבריק בשום תחום אבל הוא
מצוין בהכל בעוד אצל המתחרים יש חלקים מצטיינים אבל יש חלקים שבקושי מגרדים את הטוב מאד. והפערים האלה הופכים את הקערה
על פיה.

בעולם מושלם היו לי כמה וכמה אופנועים לכל מצב רוח, היה לי טריומף לעיר:
https://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2016/10/T100-002.jpg

היה לי דוקאטי כביש ספורט לסופי שבוע.
https://ducati.co.il/wp-content/uploads/2018/12/PANV4R_SPIN_00-768x433.webp

הייתה לי וספה אספנות וגם איזה סקמבלר נחמד.

והיה לי BMW 1250 אדוונצ'ר לטיולים.
https://rideexpeditions.com/wp-content/uploads/2019/06/BMW-7.jpg

אבל אנחנו לא בעולם מושלם אז יש לי את עיסקת החבילה הכי טובה בשבילי.

AsafA
28-07-2024, 19:52
...הורסיס אולי לא מבריק בשום תחום אבל הוא מצוין בהכל...

היה לי דוקאטי כביש ספורט לסופי שבוע.
https://ducati.co.il/wp-content/uploads/2018/12/PANV4R_SPIN_00-768x433.webp

שני דברים

1. איזה משפט של איש מכירות, נשמע פצצה אבל לא אומר כלום :-)
2. אין מצב שתצליח לשבת עליו, במקום של הבטן יש מיכל דלק, ומעבר לזה אתה כבר לא מספיק גמיש :-)
3. חולה עליך!

קידוזו
29-07-2024, 00:17
שושני מבחינת ערך על תמורה כנראה שאתה צודק. אבל אתה לא רוכב כדי להסביר כדאיות צרכנית. מדובר בתחביב יקר חסר הגיון כלכלי.
כשתרד מהקטע של המשתלם ממליץ שתבדוק את ה GS החדשים. עכשיו בלי הפזילה ועם המון כוח ומומנט.

השושנים
29-07-2024, 06:59
שושני מבחינת ערך על תמורה כנראה שאתה צודק. אבל אתה לא רוכב כדי להסביר כדאיות צרכנית. מדובר בתחביב יקר חסר הגיון כלכלי.
כשתרד מהקטע של המשתלם ממליץ שתבדוק את ה GS החדשים. עכשיו בלי הפזילה ועם המון כוח ומומנט.

באמצע ספטמבר אם חיזבאללה לא יקלקלו לי, מתוכן טיול של כ-1600 ק"מ בכבישים הכי מסובבים של רומניה, יחד עם ה-BMW1300GS.
אז נדבר שוב, בינתיים אם הפורום המכובד הזה עושה לי מגבית נחמדה אני הולך עם ה-1250 בלי למצמץ. (בשקט נגיד גם על ה-4 בשורה שלהם).

א הזקן
01-08-2024, 13:28
סתם שאלת תם.
מדברים כל הזמן על ה-GS (1250, 1300) כאופנוע תיור. איך זה שאף אחד לא מזכיר את ה-RT?

השושנים
01-08-2024, 14:40
סתם שאלת תם.
מדברים כל הזמן על ה-GS (1250, 1300) כאופנוע תיור. איך זה שאף אחד לא מזכיר את ה-RT?

ה-RT אופנוע מאד מגושם וכבד בתאכלס מתאים לכבישים הארוכים והישרים של ארה"ב יש לי חבר בארץ שמתנהל עם אחד כזה מאד קשה לרכיבה בעיר בתנועה צפופה
בגלל המחיר הוא מתחרה בדגמי האדוונצ'ר וה-GS של אותה חברה. היתרון שלהם היא יכולת ירידה גם לכבישים פחות טובים ושבילים מה שלא הייתי מנסה איתו.
בארה"ב הוא מתחרה דווקא בגולדווינג שעל ידו הוא ניראה פיצפון.
https://www.wunderlich.de/media/64/98/e7/1670859812/R1250RT_nachher_1800x1200.jpg

השושנים
02-08-2024, 08:46

איפה לדעתך ייתן לי הבימר ב- 170000 ש"ח יותר מאשר הורסיס באותו מפרט?

מהירות?
טכנולוגיה?
שימושיות?
צבירת ק"מ?
יכולות אחרות?

שוב אופנוע קונים מגחמה ומשאלת לב אבל...עם אופנוע צריך גם לחיות!

ואני חוזר ואומר אחרי בדיקה וחפירות אין ספור - באירופה כשהתנאים שונים עדיף הבימר על הורסיס:
1. ההבדל במחיר לא גדול.
2. שירות הטיפולים בכל היבשת נרחב ומקצועי.
3. היכולות הטכניות של האופנוע בכבישים שם בעיקר במעברי ההרים עם ציוד מלא ובת זוג טובות.
4. הכלי נפוץ מאוד וקל למצוא לו כל שתבקש.
5. הביטוח שם אחר לחלוטין.

בארץ עדיף הורסיס בגלל המון סיבות.

1. כלכלית שזה פקטור עצום בקנייה ובמכירה.
2. כבישים מותאמים למהירות גבוהה יותר. (אז היתרון של הבימר מתקזז משמעותית)
3. אין פשרה על טכנולוגיה וגאג'טים
4. ביטוח רגיל.
5. פריסת מוסכים מקצועיים ומתאימים ארצית.

הייתי יכול לקנות פרארי ולהתרבב בה כל היום היא הרבה יותר מהרכב שלי ביום יום, אבל אין מצב שהיא עוברת
את פסי ההאטה בכניסה לשכונה והילדים היו שורטים לי את הצבע בחנייה. פרקטיות וצורך מול חלום שטוב לחלום.

lokimonster
04-08-2024, 09:26
חזון אחרית השנים

המילות של השושנה כאילו פרצו מגרונו של המונסטר

רק שלא יקנה בסף NC750X

כי אם להדות באמת לא צריך ותר ממנו בכבישי הארץ.

א הזקן
04-08-2024, 13:14
ה-RT אופנוע מאד מגושם וכבד בתאכלס מתאים לכבישים הארוכים והישרים של ארה"ב יש לי חבר בארץ שמתנהל עם אחד כזה מאד קשה לרכיבה בעיר בתנועה צפופה
בגלל המחיר הוא מתחרה בדגמי האדוונצ'ר וה-GS של אותה חברה. היתרון שלהם היא יכולת ירידה גם לכבישים פחות טובים ושבילים מה שלא הייתי מנסה איתו.
בארה"ב הוא מתחרה דווקא בגולדווינג שעל ידו הוא ניראה פיצפון.
https://www.wunderlich.de/media/64/98/e7/1670859812/R1250RT_nachher_1800x1200.jpg

אז זהו. גם אני חשבתי כך, אבל ליתר ביטחון, אחרי 8 שנים על וורסיס 1000 ועוד שנתיים על גוצי 850TT לקחתי רכיבת מבחן והופתעתי. אגב, ההפתעה הגדולה ביותר הייתה ההתנהגות שלו בעליות והפיתולים של כביש בית אורן. אחרי שלקחתי רכיבת מבחן גם על הגוצי מנדלו (שהוא נחמד לכשלעצמו) היה ברור לי שאני הולך על הבוקסר. בהתחלה כיוונתי ל-R1250R, אבל הסתבר לי שעם כל התוספות שאני צריך (חלקן BMW אפילו לא מציעים) אגיע ל"אופנוע טלאים" במחיר דומה לזה של ה-RT, אז הלכתי עליו.
אני איתו כבר קרוב לשנה. לא מרגיש את המשקל שלו (יחסית לוורסיס, בטח ובטח יחסית לגוצי) בעיר – הוא לא יותר מגושם מה-2 הקודמים שהיו לי – רק נראה ככה. ומיחוץ לעיר (לבד ובהרכבה) – הוא ברמות מעל שני הקודמים.
וזה עוד בלי לדבר על הפינוקים שהאופנוע מציע, החל מקוויקשיפטר חלק ועד למשקף מתרומם חשמלית – תענוג אמתי.
אתה יודע כמה האימג' של אופנוע יכול להיות מטעה (כמו של הוורסיס 1000), אז אל תכנס למלכודת בעצמך. קח רכיבת מבחן – אחרי זה תביע דיעה.

השושנים
05-08-2024, 07:26
חזון אחרית השנים

המילות של השושנה כאילו פרצו מגרונו של המונסטר

רק שלא יקנה בסף NC750X

כי אם להדות באמת לא צריך ותר ממנו בכבישי הארץ.

להשוות את הורסיס 1000 ל-NC750X זה כמו להשוות סירת משוטים מהירקון ליאכטה במרינה - לא אותה קטגוריה.

להשוות את הורסיס לבימר שמציע מר זקן זה עניין אחר לגמרי לגמרי ומוכיח שני דברים:

1. האופנוע חייב להתאים לצרכי בעליו ויכולותיו אחרת הוא לא מחזיק יותר מכמה חודשים אצל הבעלים.
2. מר זקן לא קרא את כל הפוסט הזה לאורכו.

כתבתי שבעולם מושלם היה לי בימר לא כי הוא ייתן לי יותר אלה כי אני רוצה. (כרגע לא בטוח עם 1250 או 1300 מקווה שתהיה לי תשובה בקרוב).

חייהם של בעלי ה-RT אינם זהים וטבלת המכירות לא משקרת נמכרים הרבה יותר אדוונצ'רים ו-GS למיניהם מאשר RT למה?

כי לכל אחד הצרכים והיכולות שלו שלא בהכרך זהים. אני לא נכנס לחישובים כלכלים של כל אחד אבל יכול להניח בניחוש מלומד שרק הביטוח המקיף על
כלי כזה הוא בסביבות ה-12000 ש"ח בשנה. כ-1000 ש"ח בחודש ביטוח בלבד.

אישית שוב מבלי להיכנס ארנקם של אחרים אני מעדיף לשלם פחות ובהפרש לעשות טיול רכוב בחו"ל של כ-10 ימים או יותר- (וזה מה שאני עושה)

דבר נוסף כמי שרכב המון בחו"ל בחישוב גס למעלה מ-25000 ק"מ אני מוצא את עצמי רוכב פחות ופחות בארץ והאופנוע קשור ברחוב יותר ויותר.
יש לנו מדינה קטנה בעיות רבות ונקודות עניין מעטות חרשתי את המדינה לאורך ולרוחב הרבה מאד פעמים וסימני הגומי של הצמיגים שלי מפוזרים
כמעט בכל מקום. די מיציתי. העניין היום הוא באנשים שאיתך והרכיבה הטכנית מאשר במקומות. לי אישית ה-RT לא ייתן ערך מוסף האדוונצ'ר כן
כי אני משייט את האופנוע שלי לחו"ל. דבר נוסף לא בדקתי אבל נפילה מנהלית תגרום נזק יקר ל-RT יותר מאותה נפילה לאדוונצ'ר שזה לחם חוקו.

אני שמח מאד שא. זקן מצא את הכפפה ליד שלו, מההיכרות אישית אני יודע שהוא בדק וחיפש ועשה בחירה מושכלת ואמתית בשבילו זה לא אומר
שהאופנוע טוב יותר או פחות, זה רק אומר שהאופנוע הנ"ל מתאים לו יותר!

lokimonster
05-08-2024, 12:00
ולפיכך ובהתאם לזאת
הוורסיס הוא האופנוע הכי טוב בעבורך אבל לא בעולם

השושנים
05-08-2024, 12:24
ולפיכך ובהתאם לזאת
הוורסיס הוא האופנוע הכי טוב בעבורך אבל לא בעולם

קשה לך לקבל את זה... אה?

AsafA
05-08-2024, 19:57
אני שמח מאד שא. זקן מצא את הכפפה ליד שלו, מההיכרות אישית אני יודע שהוא בדק וחיפש ועשה בחירה מושכלת ואמתית בשבילו זה לא אומר
שהאופנוע טוב יותר או פחות, זה רק אומר שהאופנוע הנ"ל מתאים לו יותר!

ינון, תרשום את זה

השושנים
06-08-2024, 06:58
10337

בימים אלה נסגרת הרפתקה חדשה, הכיוון רומניה והפעם בלי הורסיס הטוב ונאמן אלה דווקא עם בימר מסקרן 1300.

הפעם אני מתכונן להעלות לפייסבוק ובתקווה גם לפה (למרות הממשק הבלתי נוח בעליל) את הסיפור היומי שלנו כולל
מסלולים ותמונות.

יש למישהו רעיון איך לעשות את זה חלק?

השושנים
08-08-2024, 08:13
22150 ק"מ

כשעולה נושא הטיולים שלנו בחו"ל בשיחה עם אנשים תמיד ניתן לשמוע מגוון תגובות, החל מכאלה שאומרים אני בחיים לא אעלה על אופנוע,
דרך כאלה שאומרים זה פשוט לא נוח ולא באתי לסבול בחו"ל, ועד כאלה שמבינים או עשו טיול כזה בעצמם ואז השיחה איתם יותר פשוטה וקולחת.

קשה לחלוק חוויה עם מישהו שלא התנסה בתנאים דומים, אפשר לספר להסביר ונסות להעביר את התחושות אבל זה עדיין לא יהיה הדבר האמתי.

רוב אלה שלא ניסו זאת מעולם מנסים להשוות את הטיול לכזה שעשו בארץ, זה בסיס ההשוואה ואז מנסים להדביק את זה לנופים או הטיולים שעשו
בחו"ל ועדיין זה לא זה.

ובארץ אתם מטיילים ליותר מיום או יומיים? זאת שאלה לגיטימית שאני נישאל לא פעם, אז ככה ככל שאני אוהב לרכוב בארץ כל התנאים לרעתך, אני
מיד מסביר.

כריס הוא תושב מינכן בגרמניה, הוא ואשתו יצאו לפנסיה יש להם אופנוע הכנסה קבועה טובה וזמן פנוי למכביר הם נהנים לטייל, כריס בוחר לו כמה
ימים באביב בקיץ או בסתיו האירופאי, מעמיס את האופנוע בכל טוב ורוכב לשוויץ/צרפת/נורווגיה/איטליה. הוא יודע שלא ירכב יותר מ-300 ק"מ ביום
ולכן מתכנן עצירות במלונות נחמדים צימרים רומנטיים ואפילו אתרי קמפינג נחשבים או אכסניות על פי תקציב צנוע ידוע מראש. עכשיו ארוחת הבוקר
הטובה כלולה ברוב המקומות אבל אם ירצה יוכל לוותר עליה ולעצור בדרך בהמון סוגי דוכנים, מסעדות, בתי קפה ואפילו שווקי איכרים, סופר-מרקטים,
ותחנות דלק. הכל במחירים עממים שלא שותים לו מהתקציב.
כריס גם לא צריך לדאוג אם יטעה בניווט שהוא נכנס לכפר עוין או מקום לא בטוח. ברוב המקומות הוא יוכל גם להשאיר את הציוד על האופנוע ולטייל עם
באתרים המטופחים בלי לדאוג אם הציוד יעלם או האופנוע ייגנב או סתם איזה בן עוולה ידאג להפיל אותו לרצפה. רוב המקומות שם גם ידידותיים לאופנועים
מכבדים אותם ורואים בהם קהל לקוחות מבטיח ורצוי ועושים הכל על מנת למשוך אותם אליהם-(שווה להם).

כריס לא צריך להתמודד עם נהגים מסוכנים ובלתי צפויים זה לא שהם לא קיימים שם הם בכל מקום אבל בכמויות אחרות, ורוב המשתמשים בכביש יודעים
מה הם עושים ישנה תרבות, וישנו כבוד הדדי וכיבוד החוק. הרכיבה שם נעימה יותר.

טיול של כריס יכול להתחיל ב-28 מעלות חמימות (או יותר) ואחרי שעה להגיע לטמפרטורות קרובות לאפס זה למה הם אוהבים מעילי גרוטקס ארבעה
העונות. גשם הוא חלק מהטיול בכל עונה.

כבישים- רק תבחרו את סוג הכביש הרצוי לכם באותו היום אוטוסטרדות, כבישים מהירים, כבישים משניים, כפר, עיר, עיר ענקית, שבילים, יערות, אגמים
נחלים, מצוקים, מעברי הרים. כוון את הכידון וסע כולם שם ובלי צפיפות. תמיד תמצא פינה "פרטית" רק אתה האישה והאופנוע.

אז יש את ישראל...ראשון שני שלישי נגמרה הארץ, (וזה כשאנחנו לא במלחמה/קורונה/אירועים בטחונים/טילים/שווארמה). לישון על אם הדרך..."אחי מינימום
שתי לילות אצלי בצימר, רק 4700 ש"ח ויש לי גיגית שתוכל לשחות בה, את האופנוע שים ברחוב ע"י אף אחד לא יגע מילה שלי".

יצאת כבר לדרך, כל בן יונה ואשתו ינסו להוריד אותך בכל דרך אפשרית, נהיגה כפרית, או שירי קודש במערכת בפול ווליום ואלוהים ישמור.

רביעי..."עצור גבול לפניך"...45 מעלות בצל (ואין צל) סע לשלום חביבי המפתחות בפנים. אין מקום שלא הייתי בו כמה פעמים...

אז כן אני רוכב אבל לא כמו כריס!

10341

קידוזו
13-08-2024, 00:07
10337

בימים אלה נסגרת הרפתקה חדשה, הכיוון רומניה והפעם בלי הורסיס הטוב ונאמן אלה דווקא עם בימר מסקרן 1300.

הפעם אני מתכונן להעלות לפייסבוק ובתקווה גם לפה (למרות הממשק הבלתי נוח בעליל) את הסיפור היומי שלנו כולל
מסלולים ותמונות.

יש למישהו רעיון איך לעשות את זה חלק?
למפות- תלמד לצלם מסך בנייד או איך לשתף ולשלוח קישור של מסלול בגוגל מפות
צריך להקטין תמונות למשקל קטן יותר ע"י כלים חינמיים במרשתת (הגבלה מוזרה בפורום ב 2024).
שני אלה יספקו כיסוי לתיאור מילולי - איפה היינו, מה ראינו.
אבל זה מוגבל. ממש ממליץ להצטייד במצלמת גופרו מדגם וותיק 8 מספיק טוב ו 3 כ. זיכרון של 256 ג'יגה ופשוט לצלם את הדרכים הטובות.
תוך כדי רכיבה לוחצים על הכפתור והמצלמה מתחילה לצלם. גמרנו? לוחצים והמצלמה מפסיקה לצלם ונכבית. ככה פשוט.
לא חייבים לערוך וידיאו.
אפשר להעלות ככה, בשבילכם, בשביל החברים והמשפחה...
מכיוון שאתה עקשן אני לא טורח להביא לך סרטוני הדרכה שנמצאים למכביר ביוטיוב :)
אם תרצה הכוונה, דבר איתי.
שמרו על עצמכם ותיהנו. ממש מתחשק לי לצאת לטיול של 3 שנים.

lokimonster
13-08-2024, 08:20
התלבטתי באיטליה אם לקחת אופנוע עם הבת שלי.
לבסוף לקחתי פשרה פיאט 500 קבריולט
האמת לא מתחרט
בצהריים מזגן בוקר ובערב הגג פתוח
יש מקום לציוד
וכשהתחיל גשם לא היה אכפת לנו

אני פחות אוהב את הרעיון לרכב בחו"ל למעט טיול שאני אולי אי פעם יעשה לסטורג'יס וזה יהיה על הארלי כשברור לי שאני עושה דילוגים קצרים כל יום.

השושנים
16-08-2024, 10:06
התלבטתי באיטליה אם לקחת אופנוע עם הבת שלי.
לבסוף לקחתי פשרה פיאט 500 קבריולט
האמת לא מתחרט
בצהריים מזגן בוקר ובערב הגג פתוח
יש מקום לציוד
וכשהתחיל גשם לא היה אכפת לנו

אני פחות אוהב את הרעיון לרכב בחו"ל למעט טיול שאני אולי אי פעם יעשה לסטורג'יס וזה יהיה על הארלי כשברור לי שאני עושה דילוגים קצרים כל יום.

מי שאוהב לרכוב רוכב, ברכב אתה מאבד חלק מהדרך ואולי מרוויח קצת משהו אחר, רכיבה בחו"ל היא חוויה שונה מכל דבר שאתה מכיר כאן.
זה מגיע עם תג מחיר מי שלא מוכן לכל החבילה עלול להתבאס. זה בסדר זה לא מתאים לכל אחד.

AsafA
18-08-2024, 19:27
זה משתנה בהתאם ליעד ולנסיבות, ובלי קשר אם אין איתי אופנועים נוספים אז בחו"ל אני מעדיף רכב.
ואני אוהב לרכוב, אחרת לא הייתי מטייל הרבה ובטח שלא הייתי עושה 25,000 ק"מ בשנה על האופנוע. בנוסף לק"מ באוטו.
יש בעולם יותר מוורסיס, ולא כל דבר חייבים לעשות עם אופנוע.
את הטיול של הצנון, גם אני הייתי מעדיף לעשות עם קבריולט, אפילו עם 500 שיש לה חצי גג נפתח.

השושנים
19-08-2024, 06:49
אז ככה הטיול הראשון שלי עם אופנוע שכור בחו"ל היה בגיל 50 מתנה מהג'ינג'ית זה היה טיול לפירינאיים משולב שמונה ימים עם אופנוע ועוד
10 ימים עם רכב, הקטע שאהבנו יותר היה עם האופנוע. מאז עשיתי טיולים רבים כולם עם אופנוע ואני מוצא שזו הדרך הטובה ביותר לחוות דברים.
מי שחושב אחרת זה בסדר, אבל שיבדוק למה.

כרגע בשבוע הראשון של ספטמבר מתוכנן לי טיול עם אופנוע שכור ל-12 יום ברומניה, ובמאי שנה הבאה טיול של כמעט שלושה חודשים מסלוניקי
יוון ועד נוד-קאפ הנקודה הצפונית ביותר באירופה שנמצאת בקצה של נורווגיה וחזרה עם האופנוע שלי...מתנה לגיל 60!

KKatkov
19-08-2024, 09:00
אל תקשיב לזקנים האלה שושני, אתה היחיד כאן שנשאר צעיר :)
טיולים בחו"ל - רק עם אופנוע.
למשל במרץ היינו בדרום צרפת, 6 ימים ו-1200 ק"מ על גוצי V85TT. הגברת נהנתה, למרות הקור והגשם (אולי זה קשור לעובדה שלפני כן היו לה שלושה ימים בפריז).
למען האמת, עכשיו אישתי לוחצת עלי לקחת את הילדים לגיאורגיה ולשכור שם ג'יפ, ואני לא יכול להגיד שאני מתנגד לרעיון... אבל הטיולים שלנו כזוג - בהכרח רכובים. אחרת אני לא בא :)

lokimonster
19-08-2024, 09:09
תראה הטיולים שלי מסתכמים במקרה הטוב כ 3שבועות.

מבחינת עניין אני יותר אוהב נקודות עניין ספציפיות ( יכול להיות עתיקות רכב נוף או כל מיני שיגעונות אחרים ) אבל גם זה כאמור נקודתי ואני מהר מאוד מאבד עניין.
נסיעה ( כולל ברכב) זה משהו שאני אוהב והדרך תמיד מזמנת לה הפתעות מעניינות.

אז לצורך העניין בטיול עם הבת ב3 וקצת שבועות נחתנו ברומא הגענו לקומו מודנה (פרארי ) הדרמנו לפומפיי וחזרה לרומא ( אל תחפשו הגיון זרמתי עם המשאלות לב של הבת שלי) שזה מעל 3000 קילומטר שאת חלקם עשינו על הכביש המהיר וחלקים אחרים בכבישם הצדיים של הכפרים כולל יומיים בטן גב במלון מפופן על חופי הים התיכון בהם ישבתי מרחוק וצפיתי מרחוק בחרדה על הבת שלי שלשמחתי ניפנפה כל מיני מחזרים פוטנציאליים.

בכל מקרה הנקודה היא שאני יושב באזור מסויים יומיים שלוש ועושה קפיצות גדולות של לפעמים 700 קילומטר (תלוי ) בין נקודה אחת לאחרת ואת זה קשה לעשות באופנוע.

ככה זה גם בטיולים שלי בארה"ב

לי אופנוע פחות מתאים וכמובן שאני מפחד להתעורר בבית חולים כשאיזו נאופליטנית גוחנת מעליי כשהיא מחליפה לי את הקטטר ואני לא מצליח לתקשר איתה

טוב משהו כזה

KKatkov
19-08-2024, 10:06
תראה הטיולים שלי מסתכמים במקרה הטוב כ 3שבועות.

מבחינת עניין אני יותר אוהב נקודות עניין ספציפיות ( יכול להיות עתיקות רכב נוף או כל מיני שיגעונות אחרים ) אבל גם זה כאמור נקודתי ואני מהר מאוד מאבד עניין.
נסיעה ( כולל ברכב) זה משהו שאני אוהב והדרך תמיד מזמנת לה הפתעות מעניינות.

אז לצורך העניין בטיול עם הבת ב3 וקצת שבועות נחתנו ברומא הגענו לקומו מודנה (פרארי ) הדרמנו לפומפיי וחזרה לרומא ( אל תחפשו הגיון זרמתי עם המשאלות לב של הבת שלי) שזה מעל 3000 קילומטר שאת חלקם עשינו על הכביש המהיר וחלקים אחרים בכבישם הצדיים של הכפרים כולל יומיים בטן גב במלון מפופן על חופי הים התיכון בהם ישבתי מרחוק וצפיתי מרחוק בחרדה על הבת שלי שלשמחתי ניפנפה כל מיני מחזרים פוטנציאליים.

בכל מקרה הנקודה היא שאני יושב באזור מסויים יומיים שלוש ועושה קפיצות גדולות של לפעמים 700 קילומטר (תלוי ) בין נקודה אחת לאחרת ואת זה קשה לעשות באופנוע.

ככה זה גם בטיולים שלי בארה"ב

לי אופנוע פחות מתאים וכמובן שאני מפחד להתעורר בבית חולים כשאיזו נאופליטנית גוחנת מעליי כשהיא מחליפה לי את הקטטר ואני לא מצליח לתקשר איתה

טוב משהו כזה

ב-2017 עשינו 2100 ק"מ באיטליה עם מולטי 950. רומא>אמאלפי>קלאבריה>סיציליה, משם מעבורת חזרה לרומא - ועוד לילה בטוסקנה. משהו כמו 12 ימים עם האופנוע.
היה כיף, כמובן.

700 ק"מ ביום זה סבל איך שלא תסובב את זה, ולדעתי עדיף להימנע מזה, אלא אם באמת אין שום דבר מעניין ב-700 ק"מ האלה (באיטליה - אין מצב!).

השושנים
19-08-2024, 10:24
שוב זה באמת עניין של העדפה, הרכיבה ואהבת האופנוע מתחלקת לכל כך הרבה סוגים ודברים וכל אחד מאמץ את מה שמתאים לו.
זה שאנחנו נמצאים תחת מטריה של בעלי אופנוע או פורום אופנועים לא אומר בהכרך שאנחנו אוהבים את אותם הדברים.

רכיבה על אופנוע מגיעה עם חבילה אדירה של דברים בנוסף, וזה אולי לא באמת מתאים לכל אחד, יש מפונקים יותר ויש מפונקים פחות
יש שמעדיפים דרכים אחרות לעשות אותו דבר וזה בסדר אין נכון או לא נכון יש מה שמרגיש לי טוב.

לי זה מתאים בדיוק ככה.

קידוזו
19-08-2024, 11:26
אצלי המצב רק החמיר. שלושת הנסיכות שוב יצאו לחו"ל בלעדיי כי איבדתי עניין בטיולים שאינם טיולי רכיבה.

lokimonster
21-08-2024, 14:13
אני מניח שאמצא את עצמי שוב באיטליה ( אחות של אישתי גרה ברומא)
למרות שאני מעדיף לחסוך לארה"ב אוסטרליה או קנדה

השושנים
22-08-2024, 07:32
באיזור רומא ודרומה במרחקים של עד שעתים רכיבה יש מקומות נהדרים לאופנוענים לא חייבים כלי איימתני מספיק אפילו כלי בינוני בשביל לחוות
ולהינות חשוב לא לצאת בעונת התיירות אלה אוף סיזן.10343

השושנים
22-08-2024, 07:33
10344

השושנים
22-08-2024, 07:34
10345

השושנים
22-08-2024, 07:35
10346

lokimonster
25-08-2024, 11:16
השאלה מה מזג האוויר בסוף עונה

אישית לרכב באפס מעלות או לחילופין ב35 מעלות לא נראה ממש אטרקציה

השושנים
25-08-2024, 11:29
השאלה מה מזג האוויר בסוף עונה

אישית לרכב באפס מעלות או לחילופין ב35 מעלות לא נראה ממש אטרקציה

ברוב מדינות אירופה מזג אוויר טוב החל ממאי ועד אוקטובר (אביב-קיץ-סתיו) חופשת האירופאים היא לאורך כל חודש אוגוסט
אז כל המחירים בשמיים, השפעה נוספת היא חודשים יולי אוגוסט אצלנו חופש גדול ומבול טיסות בדך כלל גם בספטמבר בחגים.
השנה יצא שהחגים מתחילים חודש אחרי ולכן חודש ספטמבר יהיה מושלם ליציאה לחו"ל.

בנוסף יש הבדלי טמפרטורות בתוך אותה ארץ באותו היום שיכול להגיע לכמעט אפס בראשי ההרים ל-28 מעלות בחוף למטה
או גשם בצד הצפוני של ההר שטיפסת ובהיר בצד השני. זה כל הכייף!

צריך לזכור שבמדינות גבוהות ככל שחם יש יותר ימי גשם השלג הופך לעננים והעננים מורידים גשם, זאת לא עילה לביטול טיול
אבל מצריכה ציוד נגד מים טוב. אירופה גשומה לאורך רוב השנה וצריך לבדוק ברשת באיזה חודש יש פחות ימי גשם בממוצע לארץ
שאתה רוצה לצאת אליה.

המפתח לטיול מהנה הוא טיב הציוד חלוקה נכונה של הדרך ושילוב של תיירות רגילה ורכיבה מהנה. זה מגיע אחרי שצוברים ניסיון
אבל ניתן להכין את עצמה בעבודה מקדימה לפני הטיול.

כרגע אצלי בקנה 2 טיולים:
12 יום רומניה מקיף כמעט את כל המדינה והאתרים השווים לרכיבה.

וחודשיים וחצי עם האופנוע שלי מיוון סלוניקי דרך בולגריה רומניה צ'כיה אוסטריה גרמניה לנרווגיה וחזרה דרך פינלנד שוודיה ומשם
לסלוניקי שוב דרך ארצות האיחוד האירופאי.

יהיו לי כל סוגי מזג האוויר ממאי ועד סוף יולי.

Dresdner
27-08-2024, 11:43
חופשת הקיץ של הילדים היא הקובעת מתי כולם יוצאים לחופש ובאירופה דאגו שלא כולם יצאו באותו זמן ככה שחופשות הבתי ספר מתחילות מיוני עד ספטמבר אפילו בתוך המדינות עצמם אין חופש גדול באותו זמן, לדוגמא בגרמניה מדינת סקסוניה השנה החופש היה בחודש יולי ובמדינת בוואריה זה עכשיו באוגוסט.
מי שרוצה מזג אוויר טוב וכבישים בלי קארוונים ספטמבר זאת התקופה הכי טובה

השושנים
11-09-2024, 09:00
22890 ק"מ

רוכב לנחם חבר בבית בגבעת ישעיהו, הזדמנות נהדרת לכבישים נהדרים של פעם, כבישי הרים לא מפולסים עם זוויות,
עיקולים, והפרשי גובה, הכבישים האלה נעלמים הרבה בזמן האחרון לטובת כבישים מהונדסים לטובת נהג האוטומטית
החשמלית, שנמצא במחשב. נעלמה חדוות הרכיבה הצורך ברוכב מיומן שיודע מה הוא עושה, לטובת יעילות וחיסכון בזמן.

הוויכוח על אופנוע אוטומטי/חשמלי בלי לב ונשמה, מתעצם כשאצלי ברור שאני הולך אחורה ולא ממשיך מכאן עם הזרם,
מה זה אומר? זה אומר כמה דברים:

1. אני יכול להרשות לעצמי לרכוב יותר בחו"ל - זה נותן לי המון עניין, המון ניסיון והמחשבה כרגע לרכוש אופנוע אירופאי
שם לצרכיי.

2. אני מחזיק היום 2 אופנועים שונים, אחד מהם מושבת בגלל תשלומי הביטוח. החלפה שלו באופנוע אספנות - ביטוח מוזל
סגנון רכיבה שונה - נשמה.

3. אופנוע יום יומי מהשנים האחרונות לרכיבה בשניים פה בארץ וככלי שימושי.

איך זה יתבצע בפועל.

1. אני בעל אזרחות כפולה אירופאית מה שמאפשר לי בתנאים מסיומים (לא נכנס לזה כרגע) לקנות אופנוע שם ולאפסן
אצל דילר. ככה חוסך את ההשכרה.

2. הבימרן יימכר לטובת פרויקט של אופנוע אספנות מלהיב (אותי) הארלי, או יפני משנות השמונים,
אולי דוקאטי מיוחד? מעניין.

3. הורסיס ישאר לעוד שנים רבות, הוא יעיל, הוא נהדר, הוא כמה אופנועים בקליפה אחת, אמין ובדיוק מה
שאני צריך יום יום.

עוזבים את ירושלים, כן ירושלים סוגרת עלי, היא שינתה פנייה היא הפכה זרה ומנוכרת ואני מרגיש בה קלסטרופוביה,
אז אולי לצפון, או לדרום או אולי אפילו לטוסקנה הישראלית והמושבים בסביבת בית שמש בואכה קריית גת.
בית אבן חד קומה בריכה, מקום לרכבים שלי ובעיקר לאופנועים (כן גם רכב אספנות יהיה)
והחופש לעשות מה שבא לי, בעיקר מה שאני עושה היום אבל... משופר ובתנאים אחרים שאני יוצר.

אז הפסקתי לקרוא על אופנועים אוטומטים, בדיוק כמו שאני לא מסתכל על קטנועים, אופנוע חשמלי מוקצה מחמת
המיאוס, אבל האינטרנט שלי מוצף באופנועי פרויקט עם נשמה, כלי אספנות וחופש.

מתחילים לעבוד על זה.

KKatkov
11-09-2024, 12:39
אהבתי את התכנית שושני.
אני במקום אחר בחיים, אבל כעיקרון - תשאל אותי מה אני רוצה - זה יהיה דומה.

השושנים
14-09-2024, 19:11
שמועות מדברות על 1100 133 כ"ס...

https://www.youtube.com/watch?v=aP-I8GYkhE8

lokimonster
14-09-2024, 19:21
שמעתי שמתלבטים איזה בלם עזר להתקין
אגזוזברקס
ג'יקובס או בכלל ריטרדר כדי להאט את המשאית.

השושנים
15-09-2024, 06:28
שמעתי שמתלבטים איזה בלם עזר להתקין
אגזוזברקס
ג'יקובס או בכלל ריטרדר כדי להאט את המשאית.

ממי שמעת, יו"ר מועצת הקטנועים?

lokimonster
15-09-2024, 10:55
אכן
אני מחפש מיו וורוד עם מדבקות הלו קיטי
מועמד רציני להיות שר המשפטים או יו"ר הכנסת בהתאמה לחישוקים והקולות

השושנים
16-09-2024, 13:02
יש לך עד סוף החודש+יום להתאפס על עצמך, אז אני חוזר חמוש במידע יד 1 על ה-1300 הגרמני ואז נצבע אותך בכחול.

lokimonster
16-09-2024, 16:24
אתה לא תקנה שום גרמני

אתה רציונאלי מדי
אתה תישאר עם המשאית חסרת הנשמה שלך שהיא אכן מעולה לצרכיך וככזאת מתאימה לך כמו + לחשבון בנק.

מבטיח לפרגן לך אם תרכוש משאית עם נשמה גם אם היא תזייף ותקרטע.

קידוזו
17-09-2024, 23:02
לפי סוכנויות ההימורים 73% מהשוק בטוח שלא תקנה GS רק כדי להמשיך להלל הוורסיס.

AsafA
17-09-2024, 23:08
98%

lokimonster
18-09-2024, 07:20
מאז שהקפטן נגמל מבורקסים ומארזים של שוקו ולחמניה יש לו זמן לרשום להלל את הוורסיס ולחלום על קלנועית מבית אפיקים

AsafA
19-09-2024, 06:35
יש לך עד סוף החודש+יום להתאפס על עצמך, אז אני חוזר חמוש במידע יד 1 על ה-1300 הגרמני ואז נצבע אותך בכחול.

יש כבר רשמים ראשונים על הכלי החקלאי ששכרת?

10356

האם נמצא מועד לנחול את התואר "המשאית הכי טובה בעולם" שהענק(ית) הירוק(ה) כל כל אוהב(ת) להתהדר בו?!

Dresdner
27-09-2024, 19:38
קוואסקי הרגע יצרו את האופנוע הבא של שושנים, הורסיס 1100, תתחדש

AsafA
28-09-2024, 10:56
בזמן שכל היצרים בדיאטה ומשילים משקל משמעותי מהכלים שלהם, הוורסיס ממשך להשמין ל-259 ק"ג. יש אופציות הרבה יותר מעניינות בחוץ.

lokimonster
29-09-2024, 07:50
כבר מתקרב לקטגורית משקל של מובילי טנקים.
לפחות שיכניסו מנוע ראוי דוגמת הGTR1400 שייתן מומנט של משאית הספק של F15.

האמת שזה נראה לי דיל ממש לא רע.

Dresdner
29-09-2024, 11:45
בזמן שכל היצרים בדיאטה ומשילים משקל משמעותי מהכלים שלהם, הוורסיס ממשך להשמין ל-259 ק"ג. יש אופציות הרבה יותר מעניינות בחוץ.

אבל שושנים אוהב משאיות

lokimonster
29-09-2024, 12:05
אבל שושנים אוהב משאיות

שלפחות יהיה גם מנוע תואם

השושנים
02-10-2024, 18:46
חזרתי ואני אפתח שרשור בקרוב למען האמת לא נכנסתי לפורום במשך כל שהותי שם מהרבה סיבות אבל העיקרית שבהם כי זה היה טיול שונה בצל המצב בארץ.

אם להתעלם לרגע מהעקיצות בנושא המשאית האהובה שלי הינה כמה תובנות שאינן אובייקטיביות לחלוטין.

רכבתי על מגוון אופנועים בארץ ובעולם כשרוב הרכיבות שלי הן בזוג כך שלמשקל דעתה של הג'ינג'ית חשיבות רבה כי היא פורטת לפרוטות את השימושיות
הנגזרת וכמות ההנאה מהאופנוע.

כבר עכשיו אגיד שאם הייתי בוחר אופנוע מועדף רק על פי רמת החשק הייתי בוחר בטריומף קפה רייסר 1200 עם כל השיק וחוסר השימושיות שלו.

עשיתי קצת סקירה אחורנית על המקומות שרכבתי שמחדדים את הצורך באופנוע מתאים לנו:

1. רכבתי באלפים הצרפתיים/שווצרים/צרפתיים.
2. רכבתי בדולומיטים האיטלקיים.
3. רכבתי בהרים הקריפטיים של רומניה.
4. עליתי וירדתי את הפירנאיים הספרדים/צרפתיים מכל הצדדים.
5. רכבתי ברכס הרי הצומהקה ביוון וההרים הגבוהים שבסביבה.
6. רכבתי בהרי סיירה נוודה בפורטוגל

מה שגיליתי שעל מנת ליהנות באמת בטיול זוגי עם משקל וציוד צריך אופנוע שמיועד לכך. יתרה מזאת אם לקלקל קצת את הסיפור של רומניה בספוילר
צריך גם שהאופנוע יהיה במצב טוב (אני כנראה קיבלתי אופנוע שחוט) שפגע במעט בחוויה ובזיכרון של ה-1250 הראשון שרכבתי). והכי חשוב האופנוע
צריך להיות מתאים גם עבור בת הזוג.

לג'ינג'ית בחירה אחת ויחידה וזה הורסיס. נוח לה לעלות ולרדת ממנו ויש לזה משמעות רבה. המושב היה נוח וטוב יותר והמרחק בין הרוכב למורכב טוב
יותר ופחות צפוף. גובה הנפת הרגל לרגלית הנוסע והיכולת להניף את הרגל הנגדית למי שהיא לא רקדנית בלרינה טוב יותר בורסיס.

אצלי התחושות קצת שונות מצג הרגליים בבימר מכוון קצת לאחור מה שיוצר זווית V לרגלים שמחת לי את שריר הירך שכאבה לאחר כשעה רכיבה, בורסיס
הרגל ממוקמת 90 מעלות מה שמקל את הלחץ מהרגל ונוח יותר לרכיבה ארוכה.

הבימר יציב יותר במהירות נמוכה ובעמידה בעת העלייה או הירידה של המורכבת בגלל חלוקת משקל נמוכה ומשרה יותר ביטחון בפניות הדוקות מאד ואין
בו את ההצלפה של השרשרת בטורים נמוכים בהילוך שני בגלל גל ההינע. מאין טרקטור חקלאי שים הילוך נמוך 1-2 תן מעט מאד גז והאופנוע ייסע לאן
שתרצה על כוח האינרציה בלי שיהוקים גיהוקים או דרמות. הבימר הנוכחי שרכבתי עליו אילץ אותי לרכוב בהילוכים מדויקים והגמישות שלו הייתה פחות
טובה משל הורסיס ולפעמים נאלצתי להוריד מהילוך רבעי לשני רק בכדי לעבור פנייה שגרתית שבוורסיס הייתי עושה ברבעי בלי לחשוב פעמיים.
התחושה הכללית הייתה שאני עובד בשביל האופנוע במקום שזה יהיה ההפך.

מסקנה נוספת שאי אפשר להכליל את אירופה כדרך נסיעה אחידה ההבדל בין הרכיבה ברומניה ליוון או פורטוגל הוא מהותי ולכל ארץ נדרש פרק הסתגלות.
וברכיבה שונה מהותית מהרכיבה בגרמניה שוויץ או אוסטריה.

בסך הכל הכללי אני עדיין מחזיק בדעה שעבורי בלבד לטיול כזה הייתי מעדיף בימר חדש (לא רכבתי על ה-1300) אבל כצורך זוגי אני יכול להגיד בביטחון
שהורסיס על כל המגבלות שלו עשה עבודה טובה יותר. (שוב אני מזהיר את עצמי בביקורת שייתכן שזה בגלל האופנוע הספציפי שקיבלתי).

בארץ הרכיבה שונה מהותית מהרכיבה בחו"ל וכאן כבר הפערים מתגמדים למרות היכולת המוכחת של הבימר וההרגשה הנהדרת של המנוע במלוא ההספק
עם הכוח הגולמי אני מעדיף את מנוע ה-4 בשורה הגמיש והמהנה של הורסיס שנותן גם בראש כשצריך ברכיבה ספורטיבית.

הבימר הוא אופנוע תיור קלאסי עם שם וכבוד בעיר ובפקקים הוא איטי ומגושם.

הורסיס הוא ספורט תיור בדגש על ספורט עדיין כבד פחות מגושם בפקקים.

עכשיו צריך לבדוק את המתחרים הסוזוקי הצעיר עם ה-150 כ"ס על משקל של 126 ק"ג והכי חשוב מה תגיד הג'ינג'ית עליו.

https://scontent.ftlv20-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/461070023_10161531316338548_8376776256344174643_n. jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=K4O9jHGJLowQ7kNvgFwHOsD&_nc_ht=scontent.ftlv20-1.fna&_nc_gid=AcXNo1oVua3mLiCCehTp3Nt&oh=00_AYDX9yHchUzArd81llggCemfGPZdCDfmPPVNg1u9fpFx Ig&oe=67034607

AsafA
03-10-2024, 19:12
בנוסף ל-GX קח את הגינג'ית לרכיבת מבחן גם על הטרייסר 9, היא ניסתה את הטרייסר 900 שמאד שונה מה-9 בכל מה שקשור למורכבת. יש כתב ביוטיוטב שרוכב עם אשתו (מזכירה את ענת), היא אמרה שה-9 היה לה יתר נוח מהוורסיס (שעד אז היה הכי נוח בשבילה) והרבה יותר נוח מה-S1000XR.

Dresdner
05-10-2024, 13:03
לא הייתי ממליץ על הGX כי הוא דגם חדש וסוזוקי ידועים כחברה שמגיבה לאט למחלות ילדות.
עוד שנתיים כנראה יצא להם אופנוע מעודכן כמו שצריך

השושנים
24-10-2024, 15:45
נכון להיום אין שום כוונה להחליף את הורסיס שלי מהמון סיבות אבל בעיקר מהסיבה העיקרית שכל החלפה עולה כסף רב וככל שיש יותר
החלפות ההפרש שתשלם יעלה בסופו של דבר יותר מקניית דגם מוצלח אחר ואני אסביר:

האופנוע שלי מושלם היום לצרכי - הוא אמין מאד טיפולים בזמן צמיגים רעננים וארגזים לפי צרכי תאכלס אין צורך להוסיף שקל רק לעלות ולרכוב.
את ירידת הערך של הדגם ספג המוכר הראשון (קניתי אותו עם 1700 ק"מ) וכן את כל הציוד היקר שמורכב עליו. נניח ואמכור מחירון + אז...

אופנוע חדש יעלה לי מעל 100000 ש"ח ערום הוסף ציוד ואנחנו מדברים כבר על כמעט הכפלת העלות היום. השינוי והתמורה נמוכה.

אופנוע משומש יגרור איתו את נפילת הערך למוכר אבל יצטרך יישור קו והתאמה לדרישות שלי - שוב מדובר בסכום לא מובטל לתוספת.

האופנוע שלי עומד על 23XXX ק"מ - עדיין חדש לתקלות, טיפול גדול בפתח, יש כבר את כל החלפים מראש. הטיפול הבא בעוד 12000.

12K ק"מ ייקח לי פחות או יותר עוד שנה וחצי ויותר, במאי אני מתכנן טיול 3 חודשים יוון-נרווגיה-יוון. כ-10000 ק"מ פחות או יותר.
את האופנוע הזה אנחנו מכירים ואוהבים והוא כנראה זה שיצא איתנו שוב לטיול.

כשאחזור זה יהיה כבר סיפור אחר. הדגמים החדשים כבר ישתפשפו על הכביש יהיו מציאות שונות ומשונות לקנייה עדיין לא פסלתי לחלוטין את
ה-1300 יהיה מעניין לבחון אותו. הצרכים שלנו (בדגש על שלנו) שונים ולכן התאמת האופנוע צריכה להיות מדויקת יותר מקניה רגילה והדרישות
שונות משל הקונה הרגיל.

בקיצור אבחן את הדגמים החדשים במסגרת הזמן אבל הקנייה הבאה רחוקה עדין.

השושנים
25-10-2024, 07:21
התמונות להדגמה של ההבדל בין הורסיס המצויד לטיול ארוך לבין הבימר 1250 עם קצת פחות ציוד ותוספות. לנסות להמחיש ככל הניתן את ההבדלים:

https://scontent.ftlv20-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/345910605_187513404206206_585155303277039726_n.jpg ?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=f727a1&_nc_ohc=DsYLcYYrriYQ7kNvgEUkCYR&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.ftlv20-2.fna&_nc_gid=AjuUzdBdsbj6SUaVW5iuriK&oh=00_AYBxXTCnFSgqUNssH9fymGiZfRFyI5-5NCCQqfgtH2Cwow&oe=6720E7B0
https://scontent.ftlv20-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462146333_10161565541273548_279029952351003775_n.j pg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=f727a1&_nc_ohc=ZbAamqxW_O0Q7kNvgFladO9&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.ftlv20-1.fna&_nc_gid=Aqg-dRZlmTfepmc__VXRQJK&oh=00_AYB4ZsF7v0HmFv0OE5rjklXcfnYsOWizqQdheyNwOGA6 yA&oe=6720F027

השושנים
07-11-2024, 09:07
23356 ק"מ

עכשיו זה כבר מתחיל להיות אמיתי בשיחות סלון ולפעמים על המרפסת הג'ינג'ית כבר מדברת על המסע הבא שלנו לנורבגיה ולמה זה חשוב?

כשחזרנו מהטיול ברומניה, הג'ינג'ית ואני הבנו שיש בעיה, בראש אנחנו עדיין בני 16+ אבל הגוף כבר צועק את שלו, זה התחיל כשהיא העדיפה
המשך רכיבה על עצירה קטנה בפיסת נוף רק בשביל לא לעלות ולרדת שוב מהאופנוע. זה המשיך בכך שהיא היללה ושיבחה את הורסיס בגלל מיקום
הרגליות והיכולת להשתחל מאחור בקלות, ועבר לכך שמשך זמן הרכיבה בפועל והמרחק התקצרו וזמן בית המלון התארך. כשדיברתי על מסע של 3 חודשים
מיוון (סלוניקי) עד הנקודה הכי צפונית בנורבגיה (נורד קאפ) הייתה שתיקה רועמות, יתרה מזאת כשהזכרתי את התכנית לאחרים היא נהגה לסייג את
התכנון בהרבה תירוצים, ההחלטה המשותפת שלנו הייתה: לא מחליטים החלטות חשובות כשעייפים, זה נכון בטיולים וזה נכון גם בבית. כשעייפים מחליטים
החלטות גרועות או עושים טעויות. לפעמים עדיף לעצור בנקודה הכי קרובה לדאוג לגוף ולנפש ורק אחר כך לקבל החלטה משפיעה.

אז התחלנו פה בארץ בהכנות כלליות, עייפות כאבים חוסר נוחות זה עניין של כושר גופני והתחזקות, נרשמנו למכון כושר ושיעורי פילאטיס מכשירים, מצחיק,
נשמע מופרך, אבל כשאומרים למאמן או המאמנת איפה הבעיות ועובדים נכון על השרירים והמתיחות פתאום מתגלה עולם אחר, תנועות שהייתי מוגבל בהם
הפכו לקלות, שרירים שלא ידעתי על קיומם עובדים טוב יותר וההרגשה הכללית טובה יותר ויש לי לפחות עוד חצי שנה להתחזק.

ההמשך היה בהגדלת זמן המיועד לטיול ביותר משלושה שבועות, כל באופן רשמי הטיול יהיה בן שלושה (3) חודשים, יציאה במאי וחודש מעבר מסלוניקי יוון
לבולגריה משם לרומניה מדרום מערב שלה ועד צפון מערב (חלקים שלא היינו בטיול הקודם) משם להונגריה אוסטריה צכיה וגרמניה, ומשם לדנמרק ובמעבורת
לדרום נורבגיה. לחלק הזה של המסע יוקדש חודש שלם שהוא מעל ומעבר לצורך האמתי ומתיר לנו הרבה מאוד חופש בחירה של זמן מקום ומנוחה. לנורבגיה
עצמה מוקדש חודש נוסף (יוני) מדרום לצפון שבתאכלס לוקח בדרך כלל שבועיים שלושה בהתאם למקומות שרוצים לראות. סיום החלק הזה יהיה בנורד-קאפ.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%A7%D7%90%D7%A4

*מטיילים מנוסים ומומחים לנורבגיה ממליצים על טיולים שם ביוני שנחשב יחסית לחודש שאינו גשום במיוחד. והיות ואין לנו תאריך חזרה אז הגמישות גדולה
רק בסיום המסע ולאחר שנשלח את האופנוע חזרה לארץ נערך ביוון לטיסה חזרה.

משם נתחיל להתגלגל חזרה לסלוניקי כשנעבור בארצות הבאות: פינלנד שוודיה חזרה לגרמניה ומשם כל הדרך חזרה לסלוניקי יוון. עוד חודש.

הטיול באירופה מוכר לנו וקליל יחסית אבל מרגע שעוזבים את המבורג גרמניה ומפליגים במעבורת לנורבגיה מתחיל הסיפור האמתי והבלתי מוכר לנו של מזג
אוויר אחר כבישים ותרבות קצת שונה מאשר באירופה הקלאסית הארצות המעניינות יהיו נורבגיה פינלנד ושוודיה ששונות מהותית.

עכשיו גם הג'ינג'ית כבר מדברת על הטיול מה שהופך אותו ליותר אמתי, אז את ההכנות הפיזיות אנחנו עושים ממש עכשיו, לגבי הורסיס בסוף החודש מתוכנן
טיפול 24 שזה הטיפול הגדול ובמסגרתו נכין את האופנוע למסע, בגרמניה נעשה הערכת מצב לגבי המשך הדרך וצורך בטיפול נוסף קטן ונקווה לטוב.

חלק מהמסע הזה ויתרת הזמן הארוכה תיתן לי הרבה מאד חופש פעולה לכמה דברים:

1. לנו - לגוף ולנפש -מנוחה ברווחי זמן לפי הצורך, טיולים נוספים ללא האופנוע מזחלות כלבים, טרקים לאתרי נוף בהליכה, או אמצעים אחרים.
2. למסלול - מצאתי שלפעמים למקומיים יש רעיונות מצוינים למקומות שלא היו בתכנון הגדול ומצריכים זמן או פסטיבלים ואירועים אחרים בתאריכים מדויקים.
3. לאופנוע - לפעמים צריך יותר מיום או יומיים לטיפול באופנוע והגמישות עוזרת לעשות את הטיפול הנכון.
4. מזג האוויר - לו יש תכוניות משלו ועדיף להתנהל לפיו ולא להפך.

ויש כמובן את ההיערכות הבירוקרטית - הזמנת כרטיסים למעבורת ליוון (שבועיים לפני הטיול) הכנת כל הניירת (אחרי הטסט שבמאי) תרגום הרישיונות לאנגלית.
במעבר הגבול חידוש הדרכונים (בוצע) ביטוח לאופנוע באירופה, השלמת ציוד לרכיבה קרה, בקיצור יהיה מעניין בקרוב...

Dresdner
07-11-2024, 23:43
ציוד רכיבה למזג אוויר כזה זה Rukka אבל זה סופר יקר עם חליפה שתעלה 1200 יורו אם תיפול על יום עם הנחות.
בפינלד אגב ששם המפעל עולה יותר יקר מבגרמניה ככה שאל תבנה על זה

השושנים
08-11-2024, 08:44
ציוד רכיבה למזג אוויר כזה זה Rukka אבל זה סופר יקר עם חליפה שתעלה 1200 יורו אם תיפול על יום עם הנחות.
בפינלד אגב ששם המפעל עולה יותר יקר מבגרמניה ככה שאל תבנה על זה

בוא נתחיל מזה שאני נוחת אצלך מיד אחרי צ'כיה... סגנון הרכיבה שלי (ואני עדיין צריך לבדוק את זה עם חברים שעשו את נרווגיה) במקומות קרים הוא
קצת שונה. בהתאמה אלי, אני אוהב קור ויש לי בעיה עם חומרים שונים על העור (לא יכול ללבוש דרייפיט אלה רק כותנה או טריקו) לכן אני רוכב עם
מעיל קיץ קליל כשמתחתיו בהתאם לעונה (גופיית פלייז ארוכה או חולצה טרמית מבד נושם לספיגת זיעה) מעליה חולצה ארוכה נוספת נגד רוח אם צריך
והמעיל הרגיל שלי עם המגנים זה מאפשר לי גמישות טובה נוחות עם הגנה סבירה, כשיורד גשם אני שם על המעיל את חליפת הסערה הדקה מניילון.

אני רוכב עם מכנס עבה ומעליו מגינים, אם קר מאוד שכבה נוספת מתחת לג'ינס ומעליו את המכנסיים של חליפת הסערה.

עד היום זה הספיק לי ויותר ואפשר גם ירידה ועליה נוחה מהאופנוע ואפילו סיבובים קצרים לטיולים, חבר עשה את המסלול עם חליפת גרוטקס של
HEALD והיה מרוצה אבל הוא היה לבד (מקום לאכסון החליפה בימים יפים אצלי זה כפול 2).

בגלל שמדובר ב-3 חודשים + אני אצטרך לקלוע לכמה סוגי מזג אוויר במינימום תפיסה של מקום אכסון בכל מקרה ביוני זה כבר סוף האביב ותחילת
הקיץ ב-23 ביוני יש מסורת של הדלקת מדורות על חופי הים לקבלת הקיץ והטמפרטורות שם מגיעות עד ל 30 מעלות לפעמים:

https://norway.co.il/season/

אנחנו ערוכים טוב להתמודד עם קור הדאגה שלי דווקא מגשם, אבל במסע ארוך כזה גם אם מזג האוויר הופך לבלתי נסבל תמיד אפשר לעצור ולנוח יום
יומיים עד יעבור זעם.

אגב ציוד לא פעם במהלך הטיולים שלי ביצעתי קניות של ציוד ששדרג לי את המסע ולכן אני ממש לא מודאג.

השושנים
08-11-2024, 08:47
10400

Dresdner
08-11-2024, 14:57
הכוונה הייתה לא לקור אלה לטווח המעלות הגדול בטיול כזה, מ10 מעלות ואולי גם פחות עד 35 מעלות.
בדרך כלל שרוכבים קונים Rukka זה בגלל שזה החליפה היחידה שהם ישתמשו בא למשך כל הטיול, אין לי נסיון איתם אבל יש הטוענים שזה הפיתרון לחוצה היבשות

השושנים
08-11-2024, 17:49
הכוונה הייתה לא לקור אלה לטווח המעלות הגדול בטיול כזה, מ10 מעלות ואולי גם פחות עד 35 מעלות.
בדרך כלל שרוכבים קונים Rukka זה בגלל שזה החליפה היחידה שהם ישתמשו בא למשך כל הטיול, אין לי נסיון איתם אבל יש הטוענים שזה הפיתרון לחוצה היבשות

שלח קישורים נבדוק

Dresdner
12-11-2024, 00:10
שלח קישורים נבדוק

אני מביא לך קישור שישנה את חייך
google.com

השושנים
14-11-2024, 09:08
קמצן

KKatkov
17-11-2024, 18:03

אני רוכב כבר עשור עם חליפה של RUKKA, ובדיוק חזרתי מטיול ביוון שכלל חלקים חמים וחלקים די קפואים (בניגוד לקפטן, אני לא עמיד לקור).
ללא הבטנות - החליפה עובדת היטב בטווח שבין 10-25 מעלות. מעל לזה מתחיל להיות חם מדי, בכל זאת - זה לא מעיל רשת.
עם הבטנות - החליפה עובדת היטב בטווח של 0-18 מעלות (אולי גם פחות, לא בדקתי). 20 מעלות עם הבטנות - נסבל, אבל כאמור אני מתמודד עם חום טוב יותר מאשר עם קור.
החליפה עדיין עמידה לגשם, גם אחרי עשור של שימוש, וכמה תיקונים קטנים עקב החלקות ובלאי טבעי.
חושב לציין - מדובר בדגם ישן מאוד, קניתי את החליפה אי-שם ב-2015 כמשומשת (במצב קרוב לחדש). ייתכן מאוד שנושא האוורור שופר עם השנים. השותף לטיול רכב עם ציוד דנדש של KLIM, ולדבריו לא היה לו טענות לאוורור גם במקטעים החמים ביותר (27-28 מעלות, להערכתי).

עם זאת, החליפה היא לא המגבלה העיקרית...
1. עד כה, החלפתי הרבה דגמים של מגפיים - ואף דגם לא נשאר עמיד כמו שצריך לגשם לאורך זמן.
2. כפפות... אני רוכב עם כפפות חורף די יקרות של RUKKA, ולצערי - מתחת ל-13 מעלות, ברכיבה ממושכת קר בידיים. מתחת ל-8 זה נהיה בלתי נסבל ברכיבה רצופה של למעלה מחצי שעה. הפתרון הוא מגיני ידיים וידיות מחוממות (נבדק על הגוצי V85TT ששכרתי בצרפת במרץ ועבד נפלא), אבל לא כל אופנוע שכור מצוייד בפרטים החשובים האלה.

Dresdner
17-11-2024, 18:12
אני רוכב כבר עשור עם חליפה של RUKKA, ובדיוק חזרתי מטיול ביוון שכלל חלקים חמים וחלקים די קפואים (בניגוד לקפטן, אני לא עמיד לקור).
ללא הבטנות - החליפה עובדת היטב בטווח שבין 10-25 מעלות. מעל לזה מתחיל להיות חם מדי, בכל זאת - זה לא מעיל רשת.
עם הבטנות - החליפה עובדת היטב בטווח של 0-18 מעלות (אולי גם פחות, לא בדקתי). 20 מעלות עם הבטנות - נסבל, אבל כאמור אני מתמודד עם חום טוב יותר מאשר עם קור.
החליפה עדיין עמידה לגשם, גם אחרי עשור של שימוש, וכמה תיקונים קטנים עקב החלקות ובלאי טבעי.
חושב לציין - מדובר בדגם ישן מאוד, קניתי את החליפה אי-שם ב-2015 כמשומשת (במצב קרוב לחדש). ייתכן מאוד שנושא האוורור שופר עם השנים. השותף לטיול רכב עם ציוד דנדש של KLIM, ולדבריו לא היה לו טענות לאוורור גם במקטעים החמים ביותר (27-28 מעלות, להערכתי).

1. עד כה, החלפתי הרבה דגמים של מגפיים - ואף דגם לא נשאר עמיד כמו שצריך לגשם לאורך זמן.
2. כפפות... אני רוכב עם כפפות חורף די יקרות של RUKKA, ולצערי - מתחת ל-13 מעלות, ברכיבה ממושכת קר בידיים. מתחת ל-8 זה נהיה בלתי נסבל ברכיבה רצופה של למעלה מחצי שעה. הפתרון הוא מגיני ידיים וידיות מחוממות (נבדק על הגוצי V85TT ששכרתי בצרפת במרץ ועבד נפלא), אבל לא כל אופנוע שכור מצוייד בפרטים החשובים האלה.

אני עם מגפי דייטונה כבר עשור שבמפתיע עדיין מיוצרות בגרמניה, עד היום אטומות למים בזמן שלא מרגישות חנוקות בקיץ.
שווה לנסות

השושנים
17-11-2024, 19:18

רכבתי בטמרפטורות של מעלה אחת עד 38 לא היתה לי בעיה של קור (יש לי ידיות מתחממות) גשם הסתדרתי עם חליפת גשם נהדרת של HELD עד שנגנבה בטיול האחרון
הייתי עם החליפה חדשה אבל לא ירד גשם משמעותי לבדיקה טובה. נעלי עבודה של המשטרה (הגבוהות מגרוטקס) עמיד לגשם חזק מאד לא אכזבו. תמיד אפשר לקנות ערדליים.

KKatkov
18-11-2024, 11:38
רכבתי בטמרפטורות של מעלה אחת עד 38 לא היתה לי בעיה של קור (יש לי ידיות מתחממות) גשם הסתדרתי עם חליפת גשם נהדרת של HELD עד שנגנבה בטיול האחרון
הייתי עם החליפה חדשה אבל לא ירד גשם משמעותי לבדיקה טובה. נעלי עבודה של המשטרה (הגבוהות מגרוטקס) עמיד לגשם חזק מאד לא אכזבו. תמיד אפשר לקנות ערדליים.

מה הדגם של הנעליים? אולי אקנה כאלה.

השושנים
19-11-2024, 08:41
10403

השושנים
19-11-2024, 08:43
נעלי לואה גורטקס בשילוב עור סוליה מיוחדת נגד החלקה, נוחות לרכיבה ולטיול ברגל כמו נעל טיול עמידה לגשם 10404

השושנים
19-11-2024, 16:17
https://www.shakel.co.il/product/%D7%A0%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-lowa-z-8n-gtx

KKatkov
19-11-2024, 18:18
תודה!
יקר ברמות... מחיר של מגפי רכיבה.

השושנים
20-11-2024, 09:00
תודה!

כמה תובנות מעשרות שנות רכיבה.

1. כמו שהשוק משתנה, הצרכים של הרוכב משתנים, הרכיבה משתנה, הכלים משתנים, ככה היכולות של הרוכב והתקציב משתנה.

2. אין תחליף אמתי לאיכות ועל איכות משלמים. זה לא אומר שתמיד צריך לקנות את היקר ביותר.

3. ציוד טוב ומתאים שווה משקלו בזהב, רכבתי עם הנעלים האלה ב-4 טיולים שונים בחו"ל וכמובן בארץ, ככה שתחלק את המחיר לשימוש.

4. ציוד שעושה את העבודה נוח ונכון לך אתה תשתמש בו הכי הרבה וציוד שנמצא עליך מציל חיים, ווסט מתנפח ששוכב בארון לא יעשה עבודה.

5. יש לי גם מגף רכיבה נהדר ליציאה בשבת לכמה שעות רכיבה וישיבה בקפה, להסתובב איתם כל היום כולל טיולים רגליים זה לא אפשרי.

6. הכי מבאס כשאתה רחוק מהבית לגלות שהציוד כשל ואז להתחיל לאלתר או לקנות משהו אחר בהכרך, לרוב זה יוצא יותר יקר.

7. רוב הציוד הזול וכזה שנמכר כמציאה, מתגלה בסוף כזבל ולא עושה עבודה קנייה של כמה כאלה מגיעה למחיר פעם אחת של ציוד איכותי.

8. דברים איכותיים שקניתי והשתמשתי החזיקו מעמד הרבה זמן ואם תעשה חישוב של עלות ותועלת+זמן השימוש תגלה שזה שווה.

9. ניתן למצוא דברים איכותיים במחירים סבירים אם מתנהלים נכון.

10. אם יש לך חבר בשירות פעיל והוא מוכן לקנות לך בנקודות שלו ואתה תחזיר לו בכסף מזומן תחסוך כ-50 אחוז.

Dresdner
21-11-2024, 16:01
תודה!

אין הרבה מגפי גורטקס לרכיבה במחיר הזה.

השושנים
08-12-2024, 08:49
23679 ק"מ

יצאנו בשבת לרכוב א' על המפלצת הכחולה לוקי על השד האדום ואני על המשאית הירוקה, האמת זה התחיל קודם שקבענו להיפגש ולהגיע ללוקי לבית. בנקודת
המפגש היה לי זמן לנפח את 2 הגלגלים עם המשאבה הניידת החדשה להרצת ניסיון (עובדת מצוין) ואפילו לשלוף את בקבוק הספריי מי סבון ולנקות אבק ולכלוך
עד שא' הגיע...יצאנו בדרך הארוכה לכיוון מבשרת, בדרך לשם מרצדס ספורטיבית עם נהג אידיוט שעקף בירידה רוכב אופנים וסגר לי חצי נתיב בעלייה כמעט
גמר לנו את הטיול אבל הצלה שלי ברגע האחרון והצלחנו להתחמק, א' מאשים את הארגזים שכמעט הרגו אותו, אני מאשים את האידיוט.

כמובן שהתעורר שוב הוויכוח על גודל, משקל ויכולות המנוע. יש צדק נקודתי בטיעונים של א' על אופנוע קל יותר, צר יותר וחזק יותר. הייתי יותר מהיר, אבל האם
מהירות הופכת אותך בהכרך לרוכב טוב יותר?

זה כמובן תשובה מורכבת שאין עליה מענה פשוט של כן או לא, מבחנתי להגיע לקצה ומעבר של הכלי שלך ביכולות שלו ולתת את המקסימום הופך אותך לרוכב
טוב ובעל יכולת, אישית אני מעדיף להיחשב לרוכב טוב יותר ולא לבעל כלי טוב יותר. אמר פעם אחד ומנהגי ה-GP המפורסמים, אני מעדים להפסיד לנהג טוב
יותר, מאשר לרכב טוב יותר". וזה אומר הכל.

הדבר השני זה כמו שאני אומר תמיד אופנוע צריך להתאים לצרכי בעליו ואם הצרכים הם 3 ארגזים, מנוע חזק ומשלמים במשקל אז שיהיה... אני יכול להוביל או
לסגור את החבורה הרוכבת לפי בחירה.

בכביש טכני שמבחנתי זה הכביש המהנה ביותר לאופנוע ולרכיבה ספורטיבית באים לידי ביטוי כישורי הרוכב שם למהירות הסופית אין משמעות והטכניקה והיכולת
באה לידי ביטוי, בטיולים ארוכים למקום למנוע השקט ויכולת השיוט יש משקל רב (תרתי משמע), ואם חשקה נפשי בקצת מהירות בכבישים ישרים אין לי שום בעיה
להגיע לקצה גבול ה-120 כ"ס וצפונה ל-200 קמ"ש לפי דיווחים זרים. אין לי צורך ביותר.

אז אחרי הקפה ובמזג אוויר מצוין יצאנו לאזור לטרון שמשלב דרך נהדרת ונוף נפלא וארוחת בשרים ואפילו פגשנו חבר ותיק... הייתה שבת כייף!

בשבוע הבא מתוכנן טיפול 24000 יהיה נהדר.

AsafA
08-12-2024, 22:49
...בדרך לשם מרצדס ספורטיבית עם נהג אידיוט שעקף בירידה רוכב אופנים וסגר לי חצי נתיב בעלייה כמעט
גמר לנו את הטיול אבל הצלה שלי ברגע האחרון והצלחנו להתחמק, א' מאשים את הארגזים שכמעט הרגו אותו, אני מאשים את האידיוט.

א' התכוונן שאם לא היו לך ארגזים, אז המשאית שלך לא הייתה ברוחב של 75% מרכב ממוצע, ולא היית מתרגש מזה שהוא נכנס לנו לנתיב...

השושנים
09-12-2024, 07:51
א' התכוונן שאם לא היו לך ארגזים, אז המשאית שלך לא הייתה ברוחב של 75% מרכב ממוצע, ולא היית מתרגש מזה שהוא נכנס לנו לנתיב...

ולמרות זאת...

השושנים
09-12-2024, 08:26
https://www.youtube.com/watch?v=-VSTIxTRZvs

השושנים
09-12-2024, 08:26
בואו נפתח את הבוקר בחדשות טובות, אז אחרי הוויכוח אם שווה להחליף את דגם ה-1000 המתקדם ל-1100 החדש צללתי לעומק השינויים. מעבר להגדלת נפח המנוע שונה גם גלגל התנופה לכבד יותר מה שמאפשר מנוע גמיש יותר (לא נתקלתי בבעיה בדגם הקודם אבל שיהיה) זאת אומרת תפוקה טובה החל מ-1500 סל"ד במקום 2500 סל"ד בדגם הקודם, גלגל שיניים אחורי איבד שן אבל הילוכים 5-6 קיבלו יחס ארוך יותר בתמורה מה שאומר שיוט רגוע יותר ויותר חיסכון בדלק שינוי יחס העברה בגיר מאפשר עכשיו להיות מדוייקים יותר וחזקים מאד בהילוכים הנמוכים בכביש טכני ולהסתמך על בלימת מנוע טובה יותר ומהירים יותר בהילוכים הגבוהים אפרופו בלימה הבלם האחורי גדל ומספק הרבה יותר יכולת בלימה מהקודם בעקבות עליית המשקל הכללית. הזיווד והמראה המוכר נישאר בעיקר בשביל לשמור על מחיר נוח ויחס תמורה למחיר שזה השוס הגדול של הדגם הזה והכלי נישאר ברמה האיכותית הטובה המוכרת מה שהופך אותו למעניין עוד יותר מי שטוב באנגלית יכול להתמקד גם כאן: https://www.motorcyclenews.com/bike-reviews/kawasaki/versys-1100/2025/

lokimonster
12-12-2024, 10:40
לוקי לא חושב שרוכב טוב יותר זה רוכב מהיר יותר.
רוכב טוב יותר זה רוכב שביום שהוא יקבל תעודת אזרח וותיק ויוכל לספר על חוויותיו.

KKatkov
12-12-2024, 14:44
כל הכבוד לקאוואסאקי על העיצוב של הדאשבורד.
היחידים שעוד עושים לוח שעונים קריא ומד סל"ד עם מחוג.
רק בגלל זה הייתי שוקל את האופנוע.
https://i.imgur.com/IBSXwqr.png

Dresdner
14-12-2024, 17:48
כל הכבוד לקאוואסאקי על העיצוב של הדאשבורד.
היחידים שעוד עושים לוח שעונים קריא ומד סל"ד עם מחוג.
https://i.imgur.com/IBSXwqr.png

לא יודע על מה רכבת אבל המסכים מהשנתיים האחרונות קריאים ונוחים לשימוש, הלוח השעונים הזה מוריד לרוב הלקוחות

KKatkov
15-12-2024, 09:07
לא יודע על מה רכבת אבל המסכים מהשנתיים האחרונות קריאים ונוחים לשימוש, הלוח השעונים הזה מוריד לרוב הלקוחות

אני המיעוט.

AsafA
15-12-2024, 23:18

האופנוע הזה מכוון ללקוח אחד. שושני. שאר הלקוחות לא חשובים ואולי בכלל לא קיימים.

lokimonster
16-12-2024, 15:50
אני המיעוט.

4 שעונים
2 עגולים מהירות וסל"ד
2 קטנים חום ודלק
נטרת שמן
נורת ניוטראל
נורה אור גבוה
חיווי גיר בונוס

lokimonster
16-12-2024, 15:51
[QUOTE=KKatkov;199605]כ

יתפסו אותך על משקל יתר

השושנים
16-12-2024, 15:52
האופנוע הזה מכוון ללקוח אחד. שושני. שאר הלקוחות לא חשובים ואולי בכלל לא קיימים.

הכבוד המיוחס אלי אינו שלי, למרות כל מה שחושב ידידנו המלומד א' ובצדק רב, בעולם ישנה קהילה גדולה וענפה שרואה בורסיס המגודל
כלי שאינו נופל מרבים וטובים אחרים ואפילו עולה עליהם.

מעבר לביצה הישראלית שאינה דומה לשום שוק אחר בעולם ישנה פריחה וקהל אוהדים לא קטן כמו לכל אופנוע אחר נישתי ואזוטרי ככל שיהיה.

לא כל רוכב אופנוע מחפש אופנוע ספורט תיור באחוזים האלה, יהיו רבים וטובים שהפרוטה מצויה בכיסם שילכו על ההארד קור הגרמני שהוא
ספינת הטיולים האולטימטיבית בין אם אתה אירופאי שנהנה מהטבת מכס ומס של האיחוד, או אם אתה אמריקאי חובב דרך ומרחק שמחפש
בדיוק את זה.

למחפשים ספורט טהור במתווה "אדוונצ'ר" מגלל בעיות גב או צורך בישיבה זקופה ילכו מן הסתם האח הבאוורי הקטן והשובב עם מנוע 4 בשורה
או האיטלקי האקזוטי מרובע השסתומים אה לה פרארי דו"ג...המחיר של הקנייה וההחזקה יהיה בהתאם.

אבל למי שלא אצה לא הדרך כל הזמן ויודע להפיק יותר מפחות, מחפש שלמות באמינות ויכולות לא מבוטלות בכביש כטיול מהנה זוגי עם מטען או
רכיבת סולו מהנה ומהירה דוגמת האיפרזה או המציבושי אוולושין שהיו כבדות ופחות ביצועיות מהאחיות האירופאיות ומכוניות העל אבל לא פחות
מהנות...

מי שמחפש דו"ש שיודע גם לרדת קצת לשטח על חשבון המהירות הסופית ויכולות ספורט יילך כבר למחוזות אחרים, מה שמשאיר את הורסיס עם
מעט מאד מתחרים דוגמת היאמהה ואולי עוד דגם נישה אחד הסוזוקי החדש שטרם אמר דברו.

כאן כבר נכנסת ההעדפה האישית והחיבור למכונה ולמנוע שמבחנתי ה-4 בשורה הוא המנוע האמיתי למרות שבעשורים האחרונים חובבי האופנועים
נסחפו עם האופנה החדשה והחליטו שמנוע כזה הוא "משעמם" כי זה מה שלימדו אותם בכיתה...

ומילה אחרונה על המשקל מי שמעמיס על האופנוע שלו ציוד לטיולים, שני רוכבים ומתכוון באמת לעשות איתו את מה שהוא אוהב ומיועד לעשות,
יגלה מהר מאד שזה הדבר האמיתי במחיר שווה כמעט לכל נפש בקניה ובאחזקה ועכשיו שקיבל מנוע מחוזק ועוד כמה סוסנים שידעו לעבוד נכון
בטיול הקרוב או לבד בכבישים הכי מהנים בעולם בלי ליחס משמעות מרובה למשקל. מבחנתי יש מנצח אחד גם אם אשאר באמת הלקוח היחידי.

KKatkov
17-12-2024, 11:42
4 שעונים
2 עגולים מהירות וסל"ד
2 קטנים חום ודלק
נטרת שמן
נורת ניוטראל
נורה אור גבוה
חיווי גיר בונוס

זה האידיאל.
שעבר מהעולם, כי "ארגונומיה" הפכה להיות מילה גסה - ראה את תעשיית הרכב, שהחליטה לוותר על כפתורים פיזיים לטובת מסכים, ועכשיו החליטה שידית פתיחה פשוטה לדלת - זה לא אופנתי, וכשאתה נכנס לרכב, אתה צריך לשאול את הבעלים איך לצאת...

השושנים
19-12-2024, 07:48
24000 ק"מ

טיפול שני - אני מטפל במוסך בוטיק המוסך הוקם ע"י בחור בשם זיו שהיה מנהל מוסך מטרו והתמחה אצל החברה בחו"ל בטיפול בורסיס אין משהו שהוא
לא יודע על הדגם הזה והוא מקפיד לטוס פעם בכמה זמן להדרכות בחו"ל ויש לו קו פתוח לכל החומרים והרישומים הנדרשים מהיצרן עם תעודת הסמכה.
לאחרונה חזר מהצגת והדרכה על דגם ה-2025 שהוזמן אליה.

אז למה מוסך בוטיק? כי לשם קבלת האופנוע לטיפול יש לתאם את סוג הטיפול מראש (אין כינסת לקוחות ללא הזמנה) האופנוע שלך מקבל טיפול אישי
לדוגמה אתמול האופנוע נכנס בשעה 08:30 ויצא מהמוסך בשעה 18:00 ותכף אסביר למה.

לזיו יש עוזר נוסף שמסייע. אני תאמתי טיפול תקופתי ובנוסך החלפת רפידות בלם קדמי ואחורי לברמבו. במהלך הבדיקה נתגלה כי מיסבי ההגוי פגומים.
נשלחה בקשה חריגה לייצרן להכיר בכך במסגרת האחריות למרות שהסיכוי נמוך. מפה לאוזן נמסר כי יש מספר כלים שסבלו מבעיה זה וטרם התקבלה
תשובת היצרן בקשר לאחריות. אם זאת בהמלצת זיו הוחלפו המיסבים לגרמניים משופרים.

הטיפול החל בהחלפת שמן לשמן סינטטי שמאושר ע"י היצרן למדינות חמות ועבודה קשה, וכל הפריטים שהורדו מהאופנוע נבדקו לראות אם הם עומדים
במפרט אחרי השימוש כולם היו במצב מצויין למרות החיים הלא פשוטים שעברו.

10413

פילטר הדלק שסבל דלקים מכה וכמה מדינות (יוון איטליה צרפת ספרד פורטוגל וישראל) נראה במצב מזוויעה...

10414

אחרי החלפת החלקים והשמנים הגיע תור תיאום המנוע ניקוי לועות ומזרקים ובדיקת תוכנת ניהול מנוע ותיאום כללי

10415

על מנת לחסוך לי הגעה נוספת למוסך שממוקם בבאר טוביה ואני מגיע מירושלים זיו החליט להחליף גם את מסביי ההגוי למרות שבדרך
כלל הוא לא מצמיד שני טיפולים גדולים יחד. התמונות הבאות לא לבעלי לב חלש.

10416

מיד אחרי זה הורכבו כל החלקים והפלסטיקים (כמעט שעה של הרכבה מקצועית) ושוב הורצה בדיקת מחשב לוודא שהכל במקומו ומשם אחר
כבוד לשטיפה מלאה.

10417

כל התענוג הזה עלה לי 3700 ש"ח כשחלק מחלקי הטיפול והרפידות הבאתי אני...

הדרך חזרה הייתה תענוג למרות הפקקים האופנוע מרגיש קליל זריז ומגיב היטב לפקודות הצליל השתנה מעט ככל הנראה בגל השמן הסינטטי אבל
בחינה טובה יותר אוכל להגיד רק אחרי נסיעה פתוחה בשבת.

KKatkov
19-12-2024, 11:48
הטיפול החל בהחלפת שמן לשמן סינטטי שמאושר ע"י היצרן למדינות חמות ועבודה קשה

שושני, התחלת לעבוד בשיווק? מה ניסית להגיד פה?
אז שמת מוטול 7100, סבבה.
כמעט כל שמן יעודי לאופנועים מאושר למדינות חמות ומאושר לעבודה קשה.
אם יש לך חששות, תקטין את מרווח הטיפולים, ותוסיף החלפת שמן ללא פילטר כל 6. אם תעשה כך, לא תצטרך להתפרע עם שמן ב-400 שקלים לגלון (גניבה לשמה).

ולגבי מיסבי היגוי... ממש לא רכיב שאמור ללכת ב-24 אלף. לצורך העניין, הדוקאטי שלי עדיין עם המקוריים ב-165.
כנראה שקאוואסאקי החליטו להתקמצן פה באיכות המיסבים או בכמות הגריז (כנראה כדי להדגיש עד כמה האופנוע שלהם מושלם, אין הסבר אחר).

מה כל כך מטונף בפילטר דלק לא הצלחתי לראות.
טוב שעשו לך כיוון לועות - מעניין האם היה באמת צורך לגעת או לא.
סה"כ מחיר הוגן ביותר ונראה שנעשה טיפול כמו שצריך.
חבל שלא הכירו לך במיסבים במסגרת אחריות (אל תדאג, הם עוד לא הכירו בקריסת שסתומים בדגמי 2009-2015)...

ayalzo
19-12-2024, 18:06
התמונות הבאות לא לבעלי לב חלש...
10418
אכן לא לבעלי לב חלש.

AsafA
19-12-2024, 22:56
כל יבואן והגישה שלו - בדלק מוטורס החליפו לי מייסבי היגו באחריות, פעמיים. הפעם הראשונה היתה ב-13,000 כשהיתה תקלה באור ברקס. הם עברו על כל האופנוע והחליטו שצריך להחליף. הפעם השניה היתה בטיפול 20, ממש לפני תום האחריות. ביקשתי שיבדקו שהכל תקין לפני שהאחריות מסתיימת, הם עברו על כל האופנוע ושוב החליפו מייסבי היגוי. בשתי הפעמים זה היה ללא תשלום.

השושנים
20-12-2024, 08:08
10418
אכן לא לבעלי לב חלש.

לפני ששופטים בחומרה על פי תמונה יש להבין למה משמשים המכלים האלה ואיך עובדים איתם יש ברגים רבים שהגישה אליהם אינה אפשרית עם מפתח רגיל
כיוון שהם נמצאים עמוק, גם המוסכים באירופה שהייתי וגם היצרן עצמו משתמש היום בכלים אוטומטים אלקטרוניים לפתיחה לרוב הכלים האלה יש אפשרות
לכוון מומנט סגירה ועל כל הברגים החיצוניים שנסגרו עבר זיו עם מפתחות מומנט אחרי ההידוק הראשוני, במהלך שני הטיפולים שעשיתי אצלו מעולם לא נגרם
נזק לאופנוע שריטה מיותרת או איבוד בורג ושימוש במשהו חלופי (בניגוד למוסכים אחרים) וכמות ההשקעה ובחינה משולשת של העבודה שנעשתה שווה לי
הכל, כמו גם המקצועיות והאכפתיות לכלי, גם חישוב שעות העבודה שבפועל היו הרבה יותר ממה שהוכנס לחשבון והיחס האישי והסבלנות לכל גחמה שלי מראה
שאפשר לקבל שירות אחר גם פה בארץ.

בנוגע למסבי ההיגוי בקרב הקבוצות של בעלי הורסיס ידוע שיש חולשה בחלק מהכלים שם ולכן התעקשנו לשים מיסב גרמני חלופי על פי המלצה שפותר את הבעיה
לחלוטין-לציין שאני לא הרגשתי בשום בעיה ברכיבה ורק בדיקה מדוקדקת המסתמכת על מפרט יצרן עלתה על הבעיה יכולתי להמשיך עם זה לעד אבל בגלל הטיול
הקרוב החלטתי להחליף לחלק משופר במחיר העבודה והתיקון אפשר לעמוד יש אופנועים שרק הטיפול התקופתי עולה יותר.

גם את הרפידות החלפתי שעוד נותרו בהם הרבה מאד חיים כיוון שרציתי שבחודשים הבאים עד לנסיעה תהיה התאמה מלאה בין רפידות הברמבו לדיסק, אז
כן זה לא הגיוני זה אולי קצת בזבזני אבל זה מה שאני (אני) צריך ורוצה.

הערה אחרונה לשמן שמתי את ה-פוטוליין הסינטטי אני פחות אוהב את המוטול.

Dresdner
21-12-2024, 03:49
זה האידיאל.
שעבר מהעולם, כי "ארגונומיה" הפכה להיות מילה גסה - ראה את תעשיית הרכב, שהחליטה לוותר על כפתורים פיזיים לטובת מסכים, ועכשיו החליטה שידית פתיחה פשוטה לדלת - זה לא אופנתי, וכשאתה נכנס לרכב, אתה צריך לשאול את הבעלים איך לצאת...

לא כולם ויתרו על הפתורים, התופעה יותר ניכרת ברכבי חשמל, כמו כן גם יצרנים שויתרו עכשיו חוזרים לזה בגלל דרישת הלקוחות אבל לשעונים אנלוגים לא יחזרו כי מסכי הTFT טובים יותר

השושנים
21-12-2024, 08:00
לא כולם ויתרו על הפתורים, התופעה יותר ניכרת ברכבי חשמל, כמו כן גם יצרנים שויתרו עכשיו חוזרים לזה בגלל דרישת הלקוחות אבל לשעונים אנלוגים לא יחזרו כי מסכי הTFT טובים יותר

לדור שנולד לתוך המצאת הטלפון הסלולארי והמסכים הרבה יותר קל לקבל את האינפורמציה ממסך TFT, למחשבי הרכב הרכב קל יותר לקבל אינפורמציה מדויקת
ממסכים כאלה, השעונים האנלוגיים הופכים למיושנים ופריטי עיצוב יותר ויותר לדור שגדל על שעוני ה- V.D.O ( https://vdosales.com.au/collections/vdo-gauges )
יש נוסטלגיה לשעונים האלה כמי שבילה שעות רבות במושב הנהג של אלפא ג'וניור עם מד סל"ד ההפוך ומדד הנתונים האנלוגיים ההכרחיים לשמירה על
המהירות והמנוע יש לי געגוע מציק לדשבורד עץ/עור היום זה כבר פריט לאספנים וחלק מהנתונים שהם היו מספקים לנהגים החדשים אין מושג עליהם.
https://www.picclickimg.com/5TMAAOSwe9VcSG61/Rev-counter-gauge-VIGIL-BELLETTI-ALFA-ROMEO-SPIDER.webp

https://www.pcarmarket.com/static/media/uploads/galleries/photos/uploads/galleries/15229-christian-1975-alfa-guilia-vuouva/.thumbnails/jpg.-088.jpg/jpg.-088-tiny-600x0-0.5x0.jpg

Dresdner
21-12-2024, 11:02
מרצדס עדיין נותנת אפשרות לבצע הזמנה לדאשבורד עם חיפויי דמויי עץ, תתחדש 😀

השושנים
09-01-2025, 11:16
24500 ק"מ

האופנוע מרגיש שונה, זוויות מצערת הדלק שונו קצת כנראה ע"י התוכנה התגובה מהירה מאד מה שיצר אופנוע עצבני יותר ורגיש יותר לשינוי מצערת, לקח לי זמן
להתרגל מחדש, כבל המצמד כוון גם הוא גבוה מדי לסגנון שלי לכן החזרתי אותו למצב הקודם התחושה קלילה יותר והתגובות מהירות יותר שזה מתחיל להרגיש לי
נכון. הטורים עלו קצת מהמצב הקודם לא מפריע אבל נכלל בשינוי המורגש מהאופנוע (אני אוהב אתז ה מעט פחות אבל הלכנו על מה שהיצרן קבע.)

בסך הכל מרגיש טוב ואני מאד אוהב את הרכיבה עליו.

השושנים
19-01-2025, 09:02
24537 ק"מ

חד, כמה חד צריך להיות ברכיבה, על מנת לרכוב נקי וללא טעויות?

סופ"ש התחיל בידיעה מעצבנת על חבר שעשה תאונת אופנוע ומאושפז בבית החולים, המשיך בכך שמזג האוויר צפוי להיות הכי נכון לרכיבה,
קיץ אירופאי מינוס בדיוק מזג האוויר שלי, שזה אומר מעיל קיץ, חולצת חורף, כפפות עור רגישות והאופנוע מכוון לביצועים.

הג'ינג'ית מעוניינת להצטרף לסיבוב הרים ספונטנית "קצר עם הפסקת קפה". רשימת השירים שלה מעודכנת והדיבורית טעונה באחריות!
שזה תאכלס אומר שהיא צריכה להתעורר מוקדם יותר בשבת בבוקר.

יורד אל האופנוע והחתול השכונתי השאיר לי לכלוך על המושב, אבק על מיכל הדלק, והאופנוע כולו נראה כמו אחרי הפריז-דאקר, שולף את
השפריצר מהארגז, (כן בין כל הדברים יש לי גם שפריצר קטן) ניקוי יסודי ואז...צפירת מלחמה, שנייה של חלחול ההכרה למציאות, האופנוע משוחרר
באמצע המדרכה הציוד שלי מפוזר על ידו ועכשיו לך תמצא מקום בטוח...נכנס לכניסה לבניין ממול, עם כמה שכנים מנומנמים חצי לבושים.

הג'ינג'ית מתקשרת אתה בבניין? כן תרדי יוצאים בכל זאת!

אני לא יודע אם זה היה בגלל הצפירה או אולי אנשים לא רצו לצאת מהמיטה החמה בבוקר או פשוט רצו לחזור אליה אבל הכבישים היו ריקים חוץ
מהרבה אופנועים.

התחלנו לרכוב, בהתחלה מנהלתית רגועה ושקטה ולאט לאט התחלתי ללחוץ יודע שברגע שאגזים אליבה דה ג'ינג'ית אקבל מכה לצלעות, לא קיבלתי.

התחלתי במשחק הקבוע מהירות סבירה הילוך נמוך בחירת קו מדויק, ולא נוגעים בבלמים, רק משחקי בלימת מנוע מגז מתגבר וזה הלך והתגבר הדיוק
הקו המוגזם בהתחלה הפך לאט לאט לקו המדויק יותר ללא תיקונים ביצוע נקי ההוכחה הייתה שהג'ינג'ית הייתה כל כך שקועה במוזיקה ששכחה להעיר
לי על המהירות והמהירות עלתה באופן טבעי כמו ריקוד סלסה משולש ימינה שמולה עולי יורדים בקצב משכר הכבישים שיתפו פעולה עד למכוניות שהפריעו
מדי פעם. המוח מתנקה ומתעסק בדבר אחד בלבד מהירות מותאמת לפניה כניסה מהיר ויציאה לא פחות מהירה ממנה על הקו המושלם-וואו.
כשמדברים על אופנוע תיור ספורטיבי מדברים על זה! ואז זה התחיל...

בהתחלה רק שמעתי אותו, סקרימר צווחני שההד חוזר אליך מכל הכיוונים כמו הצפירה של החוט'ים, אח"כ גם ראיתי אותו במראה, היינו בישורת האחרונה
לבר-בהר פס לבן סיבובים והרבה מטיילים, פיניתי לו את הנתיב כי ידעתי, הוא חלף חצי מטר ממני תוך עקיפה מסוכנת בסיבוב עיוור שלי ושל רכב נוסף וכן
בא לו רכב ממול, המזל הגדול שלו גם אם הוא לא יודע, שהרכב בלם חזק והשאיר לו מקום לפניו לחזור לנתיב, הבחור על אופנוע פעלולים עם כלוב נפילות,
הוריד ברך מוגזמת לכביש מבלי לצמצם את קשת החזרה, אבל הצליח להשתחל ולחזור למקום. מעט שכל, הרבה מזל. קריאת השכמה וחזרה למציאות.

חזרנו הביתה האדרנלין המשיך לפעפע הרבה אחרי ארוחת הצהרים.

השושנים
03-03-2025, 09:22
לא משעמם לך?
שאלה שאני נשאל המון מאז שיצאתי לפנסיה.
אז מה אתה עושה כל היום?
מה? אתה לא עובד???

אני הורג אותם כשאני משיב לאנשים ששואלים אותי מה אתה עושה ואני עונה: אני עושה חיים, כמה שאני רוצה מתי שאני רוצה ולכמה זמן שאני רוצה!"

אנשים שנמצאים בנקודה אחרת ממני בחיים פשוט לא מצליחים לעכל את זה, זה לא נראה להם טבעי, זה לא נראה להם אפשרי.

כשעוד עבדתי היה לי שלט גדול תלוי מעל העמדה שלי "לפעמים האנשים לא יבינו את הדרך שבחרת, הם לא צריכים להבין, זאת לא הדרך שלהם!"

מי שירצה מוזמן להצרף אלי למסע ומי שלא...לא.

החיים זורקים לך אתגרים ואתה מחליט מה צריך לעשות איתם, אז נכון לעכשיו צצו כמה בעיות הגדולה ביותר היא שצ'אק הכלב האהוב שלנו
אובחן כחולה סרטן סופני, וכמי שמספקים תמיכה מלאה לכלבים שלהם גם כלכלית גם נפשית אנחנו לא נעזוב אותו עד לרגע האחרון האפשרי
כל עוד יש לו איכות חיים טובה ונעשה בשבילו הכל. ולכן המסע הגדול מתנהל כרגע בשני מישורים כאילו אין את המחלה הארורה וכאילו הכל
מוקפא. וזה יוצר בעיה כי בתכון היה לצאת ב-20 באפריל שבוע לאחר פסח ליוון עם האופנוע.

במקביל יש כמה אלטרנטיבות בקנה וההחלטות יתקבלו כמו תמיד ברגע האחרון.

זה לא מונע ממני להכין את שיעורי הבית לדבר הגדול הבא ואני מוצא מקלט באתרי אופנועים שונים ללמוד עוד דבר או שתיים על מנת לחדד את הבחירות
הבאות שלי.

אמרתי לא פעם שאופנוע על מנת שירגיש נכון לבעלים שלו צריך להתאים לצרכים כמו כפפה ליד וצריך שיהיה לו ערך מוסף, כזה שתרצה לעצור ולצלם אותו
כמה שיותר, כזה שתתרגש לעלות עליו בכל רכיבה וכזה שהוא ייתן את כל כולו במערכת היחסים המסובכת הזאת. עד עכשיו דייקתי בבחירות שלי, למרות
שתמיד אמרתי שהיה חסר לי עוד קצת...משהו...אז קוואסאקי יצאו בהברקה מעניינת תפורה בול למה שצבעתי אצלי בראש...

https://www.youtube.com/watch?v=BF3utfp8Yok

השושנים
06-03-2025, 08:09
10434

KKatkov
06-03-2025, 10:17
מה זה S, תזכיר לי?
הלכתי לאיבוד ב"רמות גימור" של הורסיס.

השושנים
06-03-2025, 10:30
מה זה S, תזכיר לי?
הלכתי לאיבוד ב"רמות גימור" של הורסיס.

ללא אותיות גרסת הבסיס
S הגרסה המשודרת יותר
SE מתלים אלקטרונים ושאר תוספות

https://www.kawasaki.co.il/product/VERSYS%201100%20SE

השושנים
13-03-2025, 08:46
25167 ק"מ

עברתי עוד ציון דרך בלי דרמה מיוחדת, רכבנו לעמק חפר, באביב שנחת עלינו, בפריחה נהדרת והיה עצוב לי בלב, רכבתי ענייני, מכונס, לא משוחרר
המחשבות על צ'אק הכלב שלנו שעושה את ימיו האחרונים איתנו פשוט לא עזבו אותי, פעם התרופה לכל הייתה הרכיבה הזאת פשוט נראתה לי לא הגיונית
איך הכל פורח ומרגיש אביבי כשאצלי כפור בלב. שום דבר לא "עשה לי את זה" הכל היה מעשי, בלי קמצוץ של הנאה אמיתית כי איך אפשר...

ודווקא היום בבוקר כשלקחנו אותו לטיול בוקר שמשלב פיזיותרפיה לשלד ומזון לנשמה הגדולה שלו, הוא הרגיש לי שמח, הכלב הנהדר הזה נהנה מכל
רגע, מכל צ'ופר שקיבל מכל צעד, מבלי לדעת שימיו ספורים, הוא פה ועכשיו והוא מטייל בחברתנו בלי רצועה משוחרר וטוב לו...

אז שמענו אותו, נקירות על עץ, הופתענו והלכנו בעקבות רעש הניקור וראינו אותו, נקר צעיר ואולי הייתה זאת נקבה, בונה קן חדש לתוך הגזע, לדור חדש
של גוזלים צעירים של גלגל החיים. היקום שלח דברו...ועדיין עצוב לי מאד.

השושנים
23-03-2025, 07:38
25339 ק"מ

אז החלטתי להימלט קצת מהאווירה הקשה בבית לצאת להוביל טיול של מועדון ורסיס, את הטיול והמסלול תכננתי מזמן אבל לפני כשלושה שבועות
הטבל טיול אחר ושאלו אותי אם אוכל לתת מענה, התנדבת בשמחה.

זה לא סוד שאני לא אוהב לרכוב בקבוצה גדולה, הפרשי רמת הרכיבה השיגעונות של כל אחד ואפילו בעיות משמעת אבל למועדון הורסיס יש קבוצה
גדולה מאורגנת וממושמעת יחסית.

למרות הסיכוי לגשם השבת המעוננת והקור התייצבו 19 אופנועים במפגש בלטרון ויצאנו לכבשים האהובים של הרי ירושלים, זה מוזר כמה מהאנשים
פשוט לא מכירים את המקומות האלה במיוחד אלה שגרים רחוק, ההפתעה על פניהם ההתלהבות מהמיוחדות של הכביש והנוף מזכירה לי רכיבות
במקומות אחרים בעולם של "פעם ראשונה".

רכבנו בכל המקומות הנחשבים ההתלהבות הייתה גבוהה וגם התגובות לאחר מכאן, קצב נמוך שרוך ארוך של רוכבים ורוכבות שהיה מראה נהדר
במראות. למרות הכל נהניתי מאד.

השושנים
27-03-2025, 08:31
25520 ק"מ

סוף הוא התחלה של משהו חדש, נפרדנו בכאב וצער עמוק מהכלב הנהדר והמיוחד שלנו צ'אק, ועכשיו יש לנו חור בלב בצורה שלו.
המסע המיועד לנורווגיה נעצר ברגע שגילינו שהוא חולה, הווטרינרים נתנו לו כמה חודשים שהתנגשו בלוחות הזמנים של הטיול ולא היה
לנו ספק שנדחה אותו ונחבק את הכלב האהוב שלנו ככל שנצטרך, הכלב הנהדר הזה נלחם ונלחם עד שכבר לא היה לו טוב והחלטנו
לשחרר אותו לדרכו. כל כך עצוב כואב ונכון. מתוך האבל והעצב, קמה ההחלטה שממשיכים עם המסע בכל הכוח, היעד הוא העשרים
באפריל-מה שמשאיר פחות מחודש להכנות המרובות. אז לצד הדמעות והריקנות, מתחילה עכשיו צמיחה מחודשת של ההרפתקה.
נורווגיה אנחנו באים!

the striker
27-03-2025, 09:03
משתתף בצערך, מניסיון זה קרוב להרגיש כמו לאבד קרוב משפחה ממש.
בשורות טובות, ומחכים לשרשור מהטיול הקרוב.

השושנים
27-03-2025, 09:58
10446

JohnnyDough
27-03-2025, 10:26
נורבגיה שייכת לקבוצה לא גדולה של מדינות נוצריות שבהן האוכלוסיה עוברת הסתה אנטישמית אינטנסיבית שנדחפת באגרסיבית על ידי המשטר המאוד קיצוני שלהם. באירופה, היא שניה רק לאירלנד.
ובלי קשר, אם הכוונה היא לעשות טיול רכיבה אז אני ממליץ לעשות הרבה מאוד שיעורי בית. השבוע שביליתי בנורבגיה באוגוסט היה קשוח מאוד מבחינת התנאים... גשום ביותר, ערפילי מאוד (לא ראינו נופים כמעט בכלל בגלל שהכל היה אפוף באפור דחוס), כמעט ואין חושך וקשה להרדם בלילה אבל האור הזה הוא דמדומים אפרוריים ומדכאים של שמש שמטיילת כל היום בסמוך לאופק ואף פעם לא עולה למעלה.
ועוד לפני האנטישמיות שלהם, הנורבגים הם אנשים קרים, לא נחמדים, עצלנים ושיכורים. אוכלוסית דייגים מאופסת, שבניגוד למדינות הסקנדינביות האחרות, מעולם לא עשתה שום דבר חוץ מלצוד ליוויתנים וזה ניכר עליהם מאוד. מבחינה כלכלית, מדובר בנסיכות נפט - קאטר של סקנדינביה. זרים שמנצלים את משאבי הטבע הרבים של הטריטוריה ומקומיים שגוזרים עליהם קופונים שמנים. אוכל ממש דוחה. יוקר מחיה מטורף שמזכיר מדינות לבנטיניות מסוימות.
מדינה מגעילה.

השושנים
28-03-2025, 07:51
מעבר לכך שנורבגיה היא ה-"מכה" של רוכבי האופנועים ויש שם את הנופים הכי מדהימים בעולם יש הרבה דברים שצריך לדעת.

עונת התיירות שם היא דווקא מאי יוני ויולי. אז מדובר באביב ויש פחות ימי גשם ויותר ימי שמש, יש שם את הכבישים והדרכים
הכי מיוחדות לעין ישראלית שלא רגילה בנוף הזה.

ברוב המדינות באירופה אבל במיוחד בסקנדינביה יש כמות גבוהה וגדולה של פליטים ומהגרים בגלל היחס המקבל של המדינה יחסית
למקומות אחרים, אבל חשוב להבין היכן הם מתרכזים ולהימנע מלהבליט זהות יהודית. בכל הטיולים שלי בין האופנוענים לא נתקלתי
באנטישמיות ובמקומות שכן תמיד ידעתי איך להגיב.

הביקור שלי יותר באתרי התיירות הרחוקים ולא בערים הגדולות ורוב אלה מאוכלסים בתקופה הזאת באופנוענים מכל העולם.

המדינה הזאת אכן יקרה אבל בהתנהלות נכונה ניתן לצמצם עליות והמסע שלנו הוא לא מסע חסכוני, לא מחשבים כל שקל.

ממליץ לצפות בסרטוני אופנוענים בנורווגיה מהיו טיוב להבין את המשמעות.

JohnnyDough
28-03-2025, 09:07
אני לא מתכוון לבני דודים. האנטישמיות בנורבגיה בוקעת מהנורבגים.
נופים זהים לחלוטין ואותו מזג אויר מפוקפק אתה יכול למצוא גם בקנדה, אלסקה וניו-זילנד עם עלויות יותר סבירות ואוכלוסיה לא פרזיטית.

השושנים
28-03-2025, 13:41
טוב 1100 כן להחליף או לא, נתחיל מהסוף, רוב הרוכבים של ה 1000 לא צריכים לנער ארנקים, רובם לא באמת ירגישו בהבדל עבור 80 אחוז מהם זה לא באמת אופנוע אחר, זה יותר וואסח...כן ה-1100 טוב יותר, בהילוכים הנמוכים, החלפת ההילוכים השתפרה מאד והוא חזק יותר במיוחד אם רוכבים מעל 6000 סל"ד ואם כל מה שכתבתי עד עכשיו לא עניין אתכם ואתם בשיחה במקביל עם מנהל הבנק, תעשו לעצמכם טובה ותהיו נחמדים אליו כי אתם רוצים את ה-SE לא פחות, דגם ה-S מרגיש כמו שילדת ספגטי ואתם תבלו המון זמן בחיפוש אחרי כיוון בולמים מושלם, בגלל החוזק שלו הוא חייב להיות נוקשה והוא לא סלחן בכביש משובש במהירות שוללת רישיון לצמיתות, הצמיגים המקוריים בריג'סטון T31 חרא, ומצאתי את עצמי אוסף את הגלגל האחורי מהצד בכל פתיחה חזקה, השילוב של הבולמים הצמיגים וכוח המנוע גרמו לי להזיע ולחשוב שהייתי צריך להשאיר מס כרטיס אשראי לא שלי....וכן יש נידנוד חזק של הכידון מעל עשר פעמים ח"י....אז למה כן...כי הוא הכי...ולי זה חשוב, הוא חזק במידה מושלמת לתת את הטיפ המושלם בשביל לסגור את הפינה, גם את המפתח החליפו במקום המשונן שיש לנו לכזה עם מסילות למה, לא יודע, ההילוכים מחולקים נהדר 1-4 נהדרים ובכביש טכני זה רק מה שצריך בהילוכים הגבוהים יותר זה אותו האופנוע עם מדבקה אחרת. בחזרה רכבתי על הטרייסר GT 09 אופנוע לילדים...10447

AsafA
28-03-2025, 16:24
על טעם וריח...

היום יצאתי עם הקפטן לרכיבת מבחן כפולה - וורסיס 1100 (דגם ביניים עם מתלים רגילים) וטרייסר 9GT דור ראשון (2021-2025). קיבלנו אופנועים ממש חדשים ויצאנו לכיוון בר בהר ובית גוברין.

התחלתי עם הטרייסר, חוץ מתנוחת הרכיבה ומשקף הרוח, האופנוע היה כמו שזכרתי. המנוע נהדר, המתלים הסמי אקטיביים נהדרים (אהבתי את המצב הספורטיבי יותר -A1). פחות התחברתי לתנוחת הרכיבה ולמשקף הרוח, שני דברים שלא אהבתי גם בזה שהיה שלי עד ששיניתי את הכידון והרגליות למצב השני שלהם, היותר ספורטיבי. אז גם המשקף התחיל לעבוד כי הגוף יושב אחרת.

בבית גוברין התחלפנו ועשינו את אותו מסלול בכיוון ההפוך. הוורסיס זה חרא של ... לא יודע של מה כי אופנוע זה לא! אולי מסחרית קטנה אולי SUV אמריקאי רך ורופס. הוא כבד מאד. חלש, ממש חלש. רכבתי במצב ספורט והרגשתי כמו שאני במצב גשם. האופנוע מפזר חום כמו רדיאטור בדירה שכורה בחורף הירושלמי. המנוע עסוק ולא זורם, הסלד מרגיש גבוה ממה שהוא באמת. ההיגוי כבד. והכל מגושם. הבלמים היו חלשים מאד והמיתלים רופסים. לא ציפיתי לכלום ובפועל הוא היה הרבה יותר גרוע ממה שדמיינתי.

המולטי למשל היה גדול כמוהו אבל כל המכלולים היו בטופ. כך שאין שום מקום להשוואה. ואם כבר הזכרתי את המולטי אז בסוף הרכיבה היום חזרתי לעשר והרגשתי בדיוק כמו שהרגשתי בפעם הראשונה שלקחתי סיבוב על האופנוע של גל (אז הייתי עם המולטי ומהר מאד אחר כך החלפתי לעשר). כמו אז גם היום - אני חושב שזה אופנוע מושלם (עבורי), בול בהכל. בתנאי שאתם רוכבים לבד ולא מרכיבים.

השושנים
29-03-2025, 07:45
מי שמשווה את הורסיס לטריסר פשוט לא מבין כלום ושום דבר באופנועים, באותה מידה יכול להשוות בין מלון לעגבנייה.

נתחיל בזה שהטרייסר מיועד רובו ככולו לספורט והוא כמו מתבגר בן 16 היינו התפרצויות זעם, יכולות של נער שחושב סיירת,
ומשקל גוף נמוך קטן עם בסיס גלגלים צר והוא נותן עבודה אוי ואבוי לו אם לא, המנוע שלו נשמע עסוק רוב הזמן ומחפש את
הצילינדר שחסר לו, פעם אחת נכנסתי בשלישי לכיכר שהורסיס היה אוכל בלי מלח הטרייסר השתעל ושאל אותי "מה לעזאזל אתה
עושה?" וכן היה צפוף לי והרגיש לי חסר נוחות.

הורסיס הרגיש לי כמו לימוזין נהוגה על ידי וין דיזל, מרווח חזק ונוח (כן א' אפשר לסחוט את השישי עד לסוף ולצפות לנס אבל אפשר
גם לעשות אותו דבר בשלישי או ברביעי ואז גשם יהיה בצד השני של האוקינוס ורעידת אדמה במנימר בשל אפקט כנפי הפרפר).

הורסיס הוא ספורט תיור רגוע לא מרעיש לא מווברץ נוח בשתיים עם מטען וכשיושב עליו רוכב שמבין מה הוא עושה הוא לא קוטל קנים,
תוספת הכוח שהכי מורגשת בהילוכים הנמוכים נותנת לו בדיות את התוספת הנדרשת שהתלוננתי עליה בדגם ה-1000, עוד קצת
וווווום לכיוון הספורט.

תאכלס הרבה מרוכבי הורסיס הכלל לא יגיעו למקומות האלה הם מחפשים משהו שונה אבל בדיוק בשביל ה-20% שמחפשים יותר, ההגדלה
והשינוי הזה סוגר פינה מושלמת.

אגב אני משוחד ומי שיאמין רק לי עלול להתאכזב במיוחד אם הוא לא מחפש את אותם דברים כמוני או שלחילופין הוא לא רוכב שמגיע לגבולות
אני ממליץ לשמוע מה אומרים עליו בוחני אופנועים מכל העולם.

AsafA
29-03-2025, 13:32
א. הם מתחרים ישירים, רק שאחד מהם לא מצליח להמכר כמו השני.

ב. הטרייסר של שנת 2021 זה לא הטרייסר הקטן ששכרת בחו"ל והיה מבוסס על ה-mt09, עם שלדה קטנטונת של mt09, זה כבר כלי גדול ומרווח, רק שהוא מצליח להישאר רזה.

ג. בוא נפרק את זה לגורמים:

ג.1. למי יש ברקסים טובים יותר? חד משמעית לטרייסר, הוורסיס לא עוצר.

ג.2. מי יותר קל להפלקה בכבישים מפותלים?

ג.3 מי מגיב יותר טוב לפקודת מצערת? עם מי יותר בטוח לצאת לעקיפה?

ג.4 עם מי יותר נעים להתנהל בכביש טכני או (להבדיל בעיר)?

גם לוורסיס יש יתרונות, אם היתי צריך כלי לגמיעת מרחקים בקו ישר ובהרכבה, הוא היה יכול להיות מועמד מתאים. בכל סיטואציה אחרת יש כלים טובים ממנו, וגם בקו ישר באוטובאן יש כלים טובים ממנו, כלים איכותיים שיודעים לעשות גם וגם.

השושנים
30-03-2025, 12:57
א. הם מתחרים ישירים, רק שאחד מהם לא מצליח להמכר כמו השני.

ב. הטרייסר של שנת 2021 זה לא הטרייסר הקטן ששכרת בחו"ל והיה מבוסס על ה-mt09, עם שלדה קטנטונת של mt09, זה כבר כלי גדול ומרווח, רק שהוא מצליח להישאר רזה.

ג. בוא נפרק את זה לגורמים:

ג.1. למי יש ברקסים טובים יותר? חד משמעית לטרייסר, הוורסיס לא עוצר.

ג.2. מי יותר קל להפלקה בכבישים מפותלים?

ג.3 מי מגיב יותר טוב לפקודת מצערת? עם מי יותר בטוח לצאת לעקיפה?

ג.4 עם מי יותר נעים להתנהל בכביש טכני או (להבדיל בעיר)?

גם לוורסיס יש יתרונות, אם היתי צריך כלי לגמיעת מרחקים בקו ישר ובהרכבה, הוא היה יכול להיות מועמד מתאים. בכל סיטואציה אחרת יש כלים טובים ממנו, וגם בקו ישר באוטובאן יש כלים טובים ממנו, כלים איכותיים שיודעים לעשות גם וגם.

יש את הבריון השכונתי בקטטת רחוב שמפצה על הכל בכוח וטירוף, ויש את לוחם ה-קונג-פו שעושה הכל טוב יותר בעזרת טכניקה נכונה.

lokimonster
30-03-2025, 14:58
על הוורסיס רכבתי בגרסת הציקלופ אז זה אופנוע שונה לגמרי ממה שנמכר היום.

כאחד שרכב על משאיות ואז חזר לאופנועים אם זה הננסי 750 ולאחריו הטרייסר יש דבר אחד ברור מבחינתי וזה היתרון של הממדים הצרים.

לשימוש שלי הטרייסר מעולה הוא לא מרווח כמו הוורסיס אבל לרכיבה בזוג (אני נמוך מדי למשקל שלי או בשפה יותר בוטה דוב ) הטרייסר מרווח דיו.
אישתי והילדים טוענים שהאופנוע נוח מאוד ותמיד שמחים לצאת לטייל באוכף האחורי.

מבחינת התנהגות וביצועים הכלי נהדר קל לשליטה ואני לא הרגשתי שום בעייה בכבישים טכניים בזוג כולל 7 האחיות שאני רוכב שם לא מעט כולל עם מורכב/ת.
התנהגות כביש מצויינת וגם אני כרוכב ממוצע ללא יכולת פנומנלית כשל הקפטן או נער הפלא יודע להתנייד בקצב סביר.

חובב ה18WHEELER צודק שמנוע הטרייסר חי במעוזות אחרים מהוורסיס ואכן הוא יותר ווקאלי אבל אם הייתי רוצה שיוט שקט ורכב כבד הייתי מעדיף את הGTR14 או מונסטרטראק מזן דומה.

הטרייסר כלי שיודע לתת הכל בלי להתפשר או להתנצל אלא אם אתה מרכיב אדם במידות שלי ואז אכן נזקקים לוורסיס שמנסיון מזעזע מבחינתי כמורכב אחרי הקפטן בין כוכב השחר לירושלים שם ישבתי רחוק מהקפטן בעודי מתפלל לאללה שהרכיבה תסתיים בשלום.

ולשאלה אם וורסיס או טרייסר

אצלי התשובה ברורה טרייסר שבשימוש שלי עולה בכל פרמטר על המשאית למעט אולי רכיבה בזוג אצלי כולן רזות!!!

השושנים
31-03-2025, 06:55
על הוורסיס רכבתי בגרסת הציקלופ אז זה אופנוע שונה לגמרי ממה שנמכר היום.

כאחד שרכב על משאיות ואז חזר לאופנועים אם זה הננסי 750 ולאחריו הטרייסר יש דבר אחד ברור מבחינתי וזה היתרון של הממדים הצרים.

לשימוש שלי הטרייסר מעולה הוא לא מרווח כמו הוורסיס אבל לרכיבה בזוג (אני נמוך מדי למשקל שלי או בשפה יותר בוטה דוב ) הטרייסר מרווח דיו.
אישתי והילדים טוענים שהאופנוע נוח מאוד ותמיד שמחים לצאת לטייל באוכף האחורי.

מבחינת התנהגות וביצועים הכלי נהדר קל לשליטה ואני לא הרגשתי שום בעייה בכבישים טכניים בזוג כולל 7 האחיות שאני רוכב שם לא מעט כולל עם מורכב/ת.
התנהגות כביש מצויינת וגם אני כרוכב ממוצע ללא יכולת פנומנלית כשל הקפטן או נער הפלא יודע להתנייד בקצב סביר.

חובב ה18WHEELER צודק שמנוע הטרייסר חי במעוזות אחרים מהוורסיס ואכן הוא יותר ווקאלי אבל אם הייתי רוצה שיוט שקט ורכב כבד הייתי מעדיף את הGTR14 או מונסטרטראק מזן דומה.

הטרייסר כלי שיודע לתת הכל בלי להתפשר או להתנצל אלא אם אתה מרכיב אדם במידות שלי ואז אכן נזקקים לוורסיס שמנסיון מזעזע מבחינתי כמורכב אחרי הקפטן בין כוכב השחר לירושלים שם ישבתי רחוק מהקפטן בעודי מתפלל לאללה שהרכיבה תסתיים בשלום.

ולשאלה אם וורסיס או טרייסר

אצלי התשובה ברורה טרייסר שבשימוש שלי עולה בכל פרמטר על המשאית למעט אולי רכיבה בזוג אצלי כולן רזות!!!

שוב דוב ריצפה וסלסה...

השושנים
03-04-2025, 07:24
25873 ק"מ

עולם שלישי זה פה, כשאתה יוצא להרפתקה ארוכה של שלושה חודשים אתה יודע שלא הכל ידפוק כמו שצריך או ילך חלק, זה חלק מהמסע
צריך להיות גמיש, צריך לדעת להסתדר וצריך ללכת עם הזרם כי בעצם זה מה יש.

ההפתעה מגיעה כשאתה נמצא עדיין פה, עשיתי את זה במסע הקודם והתרגזתי ושוב זה קרה, לצורך השטת האופנוע מחוץ לגבלות המדינה
צרכים כמה דברים:
1. ביטוח גריין כארד (זהו ביטוח אירופאי צד ג' לכסות נזק לתושבי היבשת) לאופנוע
2. תרגום רישיון האופנוע לאנגלית.
3. כרטיס אשראי

הביטוח זה משהו מובן מאליו ואי אפשר להתחמק ממנו, היום ניתן לעשות בקלות ביטוח כזה און ליין לקח לי פחות משעה מול אדם אלום מהצד
השני, מקצועי יעיל זריז ומכובד דייקנות גרמנית טיפוסית - יש ביטוח כולל מקיף נגד גניבה שריפה בהערכת שווי של 20.000 אירו.

תרגום רישיון הרכב לאנגלית לכאורה צריך להיות קל, בעולם מושלם רישיון הרכב צריך להיות טופס בינלאומי מחייב לכל הארצות, או חלופה נוחה
של תרגום בכל מקום, אפילו במשרד התחבורה/רישוי/דינמומטר נכון? אז זהו שלא! צריך להגיע למעבר גבול (טאבה או מעבר הירדן) לעבור את
הבידוק בכניסה לטרמינל, ואז להגיע לחלון עם פקידה של חברה שקיבלה את אישור המדינה להנפיק תגרום כזה ולקבל פיסת נייר מצ'וקמקת בכתב
יד (עם שגיאות באנגלית). ניתן גם למצוא עו"ד נוטריון ולשלם את המחיר הנדרש אז...
שעתיים רכיבה למסוף נהר הירדן ושעתיים חזרה, תאכלס רק בנמלים זה מעניין בקושי מישהו הנייר הזה.

כרטיס אשראי:
ביטוח מקיף - 1085 אירו לשלושה חודשים (תחלקו את זה ל-90 יום זה כלום).
תרגום רישיון - 27 ש"ח לא כולל דלק וזמן רכיבה.

אז רכבתי סולו בכביש 90 כמעט ללא תנועה, מוזיקה באזנים ועשיתי את זה מהר ויעיל ככל שניתן, תאכלס טיול מקדים מסע.

אבל זה לא נגמר פה יש את משלוח האופנוע ליוון, אז בגלל סיבות שאף אחד לו מבין יש אדם אחד בנמל חיפה שמטפל ברכבים ניתן להזמין
מקום רק שבוע לפני, ובגלל החגים ושאר עיכובים ונוהלי הנמל לא תמיד האניות יוצאות בזמן או כמתכונן, זאת אומרת שעד שאתה לא מפקיד
את האופנוע אי אפשר להזמין כרטיסי טיסה ליוון, אפילו את ביטוח האופנוע, ביטוח הבריאות צריך לעשות עם מספיק שפיל על מנת לכסות תקלות
ועיכובים. זה אומר עוד הוצאות מיותרות והרבה סימניי שאלה.

וסבתא ננה אומרת: "מי שרוצה להשתכר לא סופר את הכוסות..."

המסע מתקדם בקצב משוגע פחות מעשרים יום וזה מתחיל, והלא נודע הוא חלק מהמסע... הישארו באזור.

lokimonster
03-04-2025, 07:44
שוב דוב ריצפה וסלסה...

דוב דובון בלע סבון

השושנים
11-04-2025, 08:30
...הדרך לנורד קאפ (https://www.google.co.il/maps/place/%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%A7%D7%90%D7%A4%E2%80%A D/@71.5091194,25.3444615,5.77z/data=!4m6!3m5!1s0x45c84d095f47a5f3:0xf9f9b4271afdd f7e!8m2!3d71.1709533!4d25.7836599!16zL20vMDM0MmJ0? entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQwOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D) רצופה במהמורות, שינויים ודרכים משונות, זה אומר ששום דבר לא מובטח או בטוח, וזה מתחיל עוד לפני המסע, המעבורת
שצריכה להעביר את האופנוע שלי ליוון בתאריך ה-17.4 בוטלה ונאלצתי לדחות הכל בשבוע, על פניו נשמע פשוט, אבל...ביטוח הגרין כארד צריך
להתאים ולכן נשלחה בקשה לסוכן שם לדחות את כניסת הביטוח בשבוע ולהאריך אותה בסוף המסע, כיוון שעד שהאופנוע לא על המעבורת אני לא
קונה כרטיסי טיסה ליוון לפגוש אותו שם, אז נחסכה ממני ההרפתקה המיותרת הזאת ואני קיבלתי עוד שבוע להתארגנות נוספת.

בינתיים נרכשה מצלמה אינסטה 360 מהדגם האחרון ומוט צילום משוכלל שמתחבר לאופנוע, ושאר ירקות לטיול, והציוד למסע מתחיל להיערם על
הספה.

ההתרגשות מתחילה להתעורר...

צילום מהטיול הקודם:
10448

AsafA
11-04-2025, 14:44
נשמע כמו התחלה טובה להרםתקאה נהדרת

השושנים
17-04-2025, 16:50
...טוב זה מתחיל להיות אמיתי, יש כבר אישור עקרוני ליציאה של האופנוע ליוון, ביום חמישי הבא 24.4. ביום א' ייסגר עניין התשלום והניירת ואז
אקבל את מועד הבאת האופנוע לנמל, שם יתבצע תהליך הקליטה ורכיבה עד למעבורת ומשם חזרה הביתה ברכבת...

רכישות אחרונות לטיול נסתיימו ונישאר בתחילת השבוע לזווד את התיקים להעמיס עליו את הציוד שנשלח במעבורת.

חידדתי את המסלולים במדינות השונות, בבולגריה הוחלט לטפס על הבלקן בשני מסלולים של מעברי ההרים העיקרים שם ונבחרו מסלולים בהמלצת
רוכבי אופנועים ממועדונים שונים בארצות שנגיע אליהם.

בפועל הדחייה ביציאה בשבוע עזרה לי להתארגן קצת יותר טוב.

השושנים
22-04-2025, 06:52
...מיליון דברים לעשות ככה זה שעוזבים בית לשלושה חודשים, חלקם קשור לנסיעה עצמה חלקם סתם מנהליים מעצבנים תופסים זמן ומשאבים
אבל אי אפשר בלי.

דמיינו שאומרים לכם שאתם עוזבים בית לתקופה ארוכה, חייכם יהיו בגדר לא נודע, כשכל רכושכם צריך להיכנס לשלושה ארגזים ותיק גדול, כל
רכושכם בארץ צריך להיכנס להקפאה ואולי תתחילו להבין את גודל המטלה.

רשימת הדברים שצריך לעשות לא נגמרת בכל סוף יום מוחקים את מה שנעשה, החיים על פי רשימות...

העז האחרונה שנכנסה היא שההפלגה נדחתה (שוב) ביום אחד, מה שאומר שאני צריך להוריד את האופנוע ביום ה' בחיפה בשעות הבוקר,
ואז כשאני בטוח שהאופנוע יעלה למעבורת צריך להזמין כרטיסי טיסה עד ליום שני בבוקר לאתונה. מאתונה ממתינה לי עוד כשעה נסיעה עם
מונית לנמל הדרומי ורק אז נתחיל את המסע צפונה לכיוון נורד-קאפ.

לאט לאט זה מתחיל להרגיש אמיתי.

השושנים
22-04-2025, 06:56
10452

אם תסתכלו טוב במפה נתחיל מהלב מתחת לאתונה ונטפס עם הסימנים עד מעל סלוניקי לתוך בולגריה. עכשיו נראה כמה מהתכנון המקורי יישאר בסוף על מה נוותר ומה נוסיף...

KKatkov
22-04-2025, 09:11
זה נראה כמו טיפוס ישיר צפונה, וחבל.
תעשה לעצמך טובה ותקצו שבוע-שבועיים ליוון אם יש את היכולת.
פלופונסס מדהימה, וחבל לא לבקר בה - בין היתר האיזורים היותר נידחים.
לחובבי רכיבה - הכבישים ל-Agrafa הם בגדר חובה.
וגם בצפון יש מקומות מאוד יפים.
אם אתה בעניין, אני יכול לחלוק את המסלול של הטיול האחרון שלנו ביוון (מעגלי מאתונה). החלק הראשון שלו יביא אתכם צפונה תוך כדי לתראו הרבה יוון.

borsood
22-04-2025, 10:33
שושני, תהנה ואל תשכח לעדכן אותנו עם תמונות יפות כמו תמיד.

השושנים
22-04-2025, 14:43
זה נראה כמו טיפוס ישיר צפונה, וחבל.
תעשה לעצמך טובה ותקצו שבוע-שבועיים ליוון אם יש את היכולת.
פלופונסס מדהימה, וחבל לא לבקר בה - בין היתר האיזורים היותר נידחים.
לחובבי רכיבה - הכבישים ל-Agrafa הם בגדר חובה.
וגם בצפון יש מקומות מאוד יפים.
אם אתה בעניין, אני יכול לחלוק את המסלול של הטיול האחרון שלנו ביוון (מעגלי מאתונה). החלק הראשון שלו יביא אתכם צפונה תוך כדי לתראו הרבה יוון.

אל תשכח שיש לי גם דרך חזרה...שלושה חודשים של רכיבה מצרכים כושר גבוה ויכולת סיבולת לא צריך להגיע לנורווגיה בלי אוויר. אני אעשה גם הפסקה בדרזדן גרמניה אצל ידידנו מהפורום לצבור כוחות ומנוחה...

השושנים
25-04-2025, 06:58
26170 ק"מ
10453
זהו זה כבר אמיתי לחלוטין, רכיבה מהירה לחיפה והאופנוע נשאר בנמל נפגוש אותו שוב רק ביום ב' ביוון...נשמע פשוט זהו שלא:

ביום רביעי אני עובר על המסמכים השונים ומגלה לחרדתי שבמעבר הגבול שכחו לשים חותמת המעבר אז יש לי מסמכך רשמי בלי חותמת
בבדיקה בקבוצת הווצאפ של הטיולים בחו"ל עם האופנוע (קבוצה של כאלה רוכבים בחו"ל עם האופנועים שלהם מהארץ) מסתבר שבחור
אחד נאלץ ביום העמסת האופנוע על האניה לדאוג להביא את החותמת ממעבר הגבול... לחץ. כמובן שהמשלח מרוזנפלד ספנות לא עונה למייל
ואין אפשרות למצוא אותו בטלפון אז...

בהחלטה של רגע החלטתי לתרגם את המסמכים אצל עו"ד נוטריון (חבר שלנו) שעשה עבודה מקצועית הרבה יותר מהמסמך הרשמי
שמח וטוב לב עם ארנק קל במיוחד (זה לא זול) פיזזתי לנמל...מסתבר בסוף שהחותמת לא הכרחית...יופי נחמה....

בנמל הכל עובד כמו שכונה 3 ביקורות זהות, בכניסה בדיקה ביטחונית של אדם וכבודה כולל מספרי שלדה, במכס שוב בדיקה זהה
כולל מספרי שלדה, וכל זה אחרי שהמשלח עצמו עשה את הבדיקה, עכשיו בשביל שיהיה לנו מעניין כל בדיקה כזאת במקום אחר
שמצריך רכיבה עם ליווי וכל כלי הרכב שונים טנדר עם קראוון פורשה לקסוס ואופנוע...בעל הפורש לא מוצא מספר שילדה מוטבע,
לקראוון אין מספר שלדה ולטנדר הגורר אין מצבר. 4 שעות שעברו בחום והלחות של הנמל...

כשהגיע תורי חתמתי הצהרה של הכבודה נרשמתי כחוק והשארתי את המפתח בידי הנציג ומשם חזרה לירושלים בתחבורה ציבורית
קשה קשה.

זהו נקנו כרטיסי טיסה הוזמן המלון הראשון באתונה וביטוח בריאות נכנס לתוקף וממש עוד כמה ימים מתחיל המסע...

עוד קצת לוגיסטיקה ופעולות ואנחנו שם.

השושנים
30-04-2025, 17:21
104729
זה התחיל...פרטים בקרוב מאד.

השושנים
01-05-2025, 08:17
26857 ק"מ - סלוניקי יוון
המסע הגדול התחיל ברגל ימין, את האופנוע פגשנו בנמל ביום שני, אחרי לילה נהדר באתונה שאנחנו מאד אוהבים, את פנינו קיבל בוקר קר עם רוח רצינית שהקשתה על העמסת האופנוע בנחת תדלוק ראשון ויצאנו לכיוון צפון, כשהמסלול המתוכנן משלב כבישים מעניינים ונקודות מנוחה נחמדות, כמובן שהאיסיים של הג'ינג'ית לא תיפקד, לקח לנו כמעט יומיים שלמים עד שהצלחנו להפעיל אותו, אבל הניווט התבצע בהצלחה מלאה דרך גוגל מאפס אוף ליין, כי מי שמכין עצמו מראש לכל לא מופתע )סבתא ננה 1923) חצינו את הגשר לאי כלקיטיס והמשכנו לאורכו עד למלון, בבוקר למחרת יצאנו לחלקו הצפוני של האי בכבישים גבוהים נהדרים המשקיפים על הים עד שהאי נגמר לנו, אז...עלינו על מעבורת לזרה ליבשה...משם למלון מפנק, בבוקר שאחרי עלינו על מרגלות האולימפוס למעיין נחמד ומשם לסלוניקי המקסימה, יש משהו כשאתה רוכב על האופנוע הישראלי שלך בסטריפ של סלוניקי, זוהי הטיילת המקסימה שגובלת בים מצד אחד והאולימפוס שבאופק והעיר עצמה על מאות בתי הקפה והטברנות וכמובן המגדל הלבן, סלונקי צעירה ותוססת עם המון הסטוריה ועבר...היום נמשיך לכיוון בולגריה.10473
10474

השושנים
01-05-2025, 08:20
10475
10476

AsafA
01-05-2025, 12:18
אתם נהדרים. תהנו

קידוזו
02-05-2025, 18:45
נראה שאתם דופקים קילומטראז' רציני על כבישים מהירים. לאט חביבי.
#עוקב

lokimonster
02-05-2025, 22:52
פצצה

borsood
03-05-2025, 21:24
:camera:
תמשיך לעדכן!

השושנים
10-05-2025, 09:50
28156 k"m
אז איך הורסיס 1000 כאופנוע מסעות בשטחים מורכבים (רק על הכביש) תנאי מזג אוויר שונים, לאחר כשבועיים של מסע חוצה מדינות עמוס כמעט עד גבול ההיגיון, רכבתי בחו"ל כמה פעמים עם אופנועים שונים וגם עם האופנוע שלי ואני אתייחס גם לזה, הורסיס בטיול הנוכחי מתנהג למופת, למעט ניפוח צמיגים שנדרש הכלי מתנהג נהדר, היה לי קל איתו גם בכבישים מאתגרים טכניים וגם בכבישים מהירים, המתלים האלקטרונים עושים עבודה נהדרת וצריכת הדלק סבירה ויותר. האופנוע מתנהג הרבה יותר טוב ממה שזכרתי אותו מהטיול הקודם, ההבדל לדעתי הפחתת משקל גם של הרוכבים וגם של הציוד, וגם הטיפול האחרון אצל זיו שהצליח לשפר את ההתנהגות של האופנוע בכללי, אל מול הבימר 1250 שרכבתי איתו ברומניה בשנה שעברה ההבדל ברור, בגרמני הייתי צריך לעבוד יותר בבחירת ההילוכים הנכונים והיה לנו פחות מקום על האוכף, הורסיס גמיש ולא מתרגש מכלום, כיסוי מרחקים וכמה שעות על האוכף גובים מחיר נסבל ומחייבים עצירה כל כשעה וקצת. האופנוע היחידי שחייתי איתו בשלום כמו הורסיס היה האפריקה טווין שרכבתי איתו באלפיים. אבל אז החלפתי אופנוע שבור שקיבלתי בסוכנות איתו הוא היה חדש והמדד שלי היה אחר. בקיצור נכון לעכשיו אנחנו רק בתחילת המסע אני מאד מרוצה, נמשיך לעקוב.
10478

השושנים
23-05-2025, 19:57
https://youtube.com/shorts/-n6Gx-doLFQ?si=YHX3alVHX3D0OneS

השושנים
02-06-2025, 09:14
אני בנורווגיה, כמעט 32000 ק"מ רוצה לשתף בחוויות אבל הממשק המגעיל של האתר בקושי מאפשר להעלות תמונות וסרטונים וחבל. הרכיבה הנורווגיה מאתגרת והכבישים הפנימיים דורשים ריכוז, עירנות, ויכולות מצד הרוכב הכביש משתנה במהירות כמעט כל כמה מטרים ובוא מגיע עם שיפועים, זוויות וכל טוב, צריך להתרגל לרכיבה פה ואפילו במהירות המותרת הכביש מאתגר, שלו לדבר על כמות מכמונות המהירות שמפוזרות פה, והנורווגים לא מבינים "בערך" מה שכתוב זה מה שאתה חייב לרכוב...אגדה! 10491

השושנים
22-07-2025, 07:27
41636 ק"מ

*** לא פוסט סיכום ***

בחישוב גס עשיתי עם האופנוע יותר ק"מ בחול מאשר בארץ, 14500 ק"מ רק בטיול הנוכחי. בשורה התחתונה האופנוע הזה עבד כמצופה.
חוץ מצמיגים שהוחלפו במחיר מחריד (3500 ש"ח) שום תקלה או בעיה! שלג גשם קור חום קיצוני האופנוע עובד כרגיל!

ראינו פלאי עולם, תופעות טבע, בעלי חיים, דברים שהעין הישראלית לא רגילה אליהם היה מדהים. את בסטטיסטיקות עדיין לא עשיתי רוב
התמונות עדיין במצלמות.

מסע זוגי כזה הוא לא לכל אחד, בכלל לא!! זהי חוויה קשוחה, למי שבאמת אוהבים לרכוב ללא תנאים מקדימים, אבל גם מסוגלים לעשות זאת
בפועל. זהי רכיבה חשופה וללא הגנות תרתי משמע ורק מי שמסוגלים לעשות את זה פיזית ומנטלית, ישרוד. זהי אהבה ומי שלא אוהב את
זה לא יהיה מסגל לעשות את זה וצריך שותפה חזקה מתאימה בדיוק באותו ראש. כי זה לא באמת רק מסע אישי זה הרבה יותר.
10492
10493
10494
10495
10496

השושנים
22-07-2025, 07:30
10497
10498
10499
10500

השושנים
22-07-2025, 07:38
10501
10502
10503
10504
10505
10506
10507

AsafA
22-07-2025, 08:39
שאפו לשניכם. עקבתי בפייסבוק, טיול מדהים שממש שעושה חשק.

השושנים
23-07-2025, 07:28
10508
10509
10510
10511

השושנים
30-07-2025, 07:11
40890 ק"מ

רציתי, באמת שרציתי לשטף את החברים פה בפורום במסע המופלא שעשיתי כמו שעשיתי בפייסבוק על בסיס יומי, אבל זה גזל יותר מדי זמן
היה מסרבל ולא נוח, הפלטפורמה מיושנת ודורשת ים של התעסקות ובסוף התנועה פה נמוכה מאד, הדור השתנה, הצעירים ברחו, וכנראה שזה
תחילת הסוף או עידן הקרח. אבל פטור בלא כלום אי אפשר אז סיכום כללי ומעט תובנות לחולמים נוספים.

14670 ק"מ ערך המסע הזה, כמעט שלושה חודשים, תשע מדינות, וחציה של יבשת אירופה מהנקודה הכי דרומית ביוון עד לנקודה הכי צפונית
בנורווגיה וחזרה.

האופנוע: היום בבית, אחרי הטיפול הגדול של האופנוע (ורסיס 1000SE מודל 2022) אני יכול להגיד שהאופנוע עבד הרבה מעבר למצופה ממנו
בתנאים לא פשוטים ואם נחשב גם את הטיול הקודם הרי שהוא עשה את רוב הקילומטרים הנצברים שלו על אדמה זרה ולא כאן בארץ. חוץ מחלפת
צמיגים הכרחית בשוודיה ומשיכה מתוכננת של טיפול 36000 שום תקלה שיהוק או גיהוק.
אז מה עשינו לו, בטיפול האחרון לפני הנסיעה בהתייעצות עם המכונאי המיומן שלי שמתי שמן סינטטי איכותי, כמה אלפי ק"מ אח"כ בדקנו צריכת
שמן שעמדה על אפס מה שעזר לנו להחליט לקחת בקבוק קטן של שמן למקרה הצורך (לא היה צריך). תיקים נתלו ואבטחו על מגן המנוע והארגזים
הצדדים ועל הארגז העליון תיק אטום למים לציוד נוסף. נלקחו גם משאבה חשמלית לצמיגים שבעזרתה בדקתי לחץ אוויר והוספתי מדי פעם ללחץ
אוויר של 2PSI יותר מהמלצת היצרן בגלל המשקל.

המשקל: שני רוכבים על האופנוע לאחר הורדת משקל משמעותי ואימונים של תשעה חודשים במכון כושר ואימוני פילאטיס מכשירים להפחתת כאבי
גב ותפיסת שרירים (מומלץ בחום גם למגחכים). ציוד מעל ל-20 קילו, וכמובן המשקל העצמי של הכלי והארגזים עצמם. תגובות האופנוע יכולת
ההטיה והבלימה הושפעו מאד, תוסיפו לזה גם את הצמיגים שהתפוררו בחצי הדרך זה לא קל או פשוט. מחייב ניסיון זוגי והתאמה טובה.

הציוד: לקחתי תיק צידנית השומר קור וחום שנכנס בדיות לאחד מתיקי הצד, שם שמנו את כל הדברים והמזון שנקנה בדרך לצורך הפרדה ממזג
האוויר בחוץ. הציוד עצמו חולק בצורה כזאת שהדברים היקרים נעולים בארגז העליון, חליפות הסערה וציוד חורף רך בתיקי הצד לרכך נפילה בעת
הצורך, תיק נישא של הג'ינג'ית עם האלקטרוניקה והמסמכים בתיק המחובר לארגז הצד ותרמיל גב לטיולים קצרים בארגז צד. בתיק העליון האטום
לגשם כל שאר הציוד כגון כביסה מעילי חורף שלא קשורים לרכיבה וכד. קשורים עם רצועות מתיחה מגומי ורשת מטען קל פשוט ונוח מאד לקשירה.
יצאתי עם מעיל קיץ ציוד חם מיועד לארצות קור מתחת למעיל הקיץ ומעליו מעיל סערה נגד גשם ורוח. שילוב מצוין שהוכיח את עצמו. מי שמרגיש
חובה לרכוב כמו המקומיים שם, צריך לקנות חליפת רכיבה גורטקס חמה ויקרה אבל לקחת בחשבון שקשה מאד לטייל איתה בעצירות. לבוש שכבות
נעים וקל יותר נעלי טיול איכותיות ולא חדירות למים זו חובה אין אופציה אחרת.

(המשך יבוא)10516

השושנים
31-07-2025, 07:35
...אז כמה ציוד צריך לשני אנשים לשלושה חודשים, מסתבר שלא הרבה, בתכנון נכון ניתן להסתפק במעט ועדיין לא להתכלב או להרגיש הומלסים.
היציאה שלנו כללה גם מזג אוויר קר מאד (0 מעלות) וגם חם מאד 36 מעלות. זה חייב היערכות של לבוש בשכבות וציוד מקצועי למזג אוויר חריג.

דמיינו שבמשך כמה חודשים אתם רוכבים כל יום ירושלים-אילת או 200-300 ק"מ בתנאים משתנים, הציוד חייב להיות קל, נעים גם ברכיבה וגם
להליכה או הסתובבות בעיר, נוח למקרה שצריך "להתפנות", ולתת מענה למזג אוויר משתנה. הפרש טמפרטורה יכול הגיע מ-21 מעלות למטה
ל-2-3 מעלות בפסגת ההר, גשם יורד אחת לכמה ימים רכיבה בתנאי חשכה או ערפל בקיצור יש מנעד רחב של תנאים וצריך לעמוד בכולם.

אז יש מכבסות אוטומטיות, יש דירות להשכרה עם מכונות כביסה ומתקני יבוש, אפשר במלונות למסור דברים לכביסה או לכבס בעצמך בכיור, לא חסר.
ציוד שנמצא לא מתאים או חסר אפשר להשלים, ואין כמו הארצות הסקנדינביות או הצפוניות למצוא ציוד מטיילים איכותי ולא זבל סיני שנמכר כאן במחירי
פרימיום. כשקונים ציוד איכותי התמורה בהתאם והכל פשוט יותר, דוגמה קלסית היא חליפת הסערה שקנית בארץ באינטרנט וקרסה אחרי הרכיבה הראשונה
בגשם, נקנתה אחרת בחנות אופנועים של פירמה מקומית לא מוכרת בארץ ומאז נשארתי יבש בכל אתגר שזרק עלינו מזג האוויר.

10517

השושנים
31-07-2025, 07:43
10518

10519

10520

10521

10522

השושנים
01-08-2025, 07:39
...מסע של שלושה חודשים אינו יכול להיקרא טיול, זה הרבה מעבר לזה, אחרי כמה ימים כל הדברים ששינית משגרת החיים הקודמים,
ההרגלים, האהבות, המטלות, כל מה שאתה מכיר משתנה, מצטמצם ומתמקד להרגלים חדשים, דברים שהיו חשובים לך רק בשבוע שעבר
הופכים ללא משמעותיים ונראים כמו זיכרון רחוק. לזיכרון השריר והראש נכנסים הרגלים חדשים והווה הופך כרגע להיות עולמך האמתי.

לכל בעיה יש פתרון, ולכל תקלה, תיקון. החוכמה היא לא להילחץ לחשוב כמו המקומיים וללמוד מהם ולזכור שאתה לא היחידי שנתקל בבעיה
ומישהו כבר חשב על פתרון.

כשאתה נע לאורך זמן פתרונות כאלה ידרשו במוקדם או מאוחר ומנטלית צריך להיות ערוך לזה. פיזית זה כבר נושא אחר, זה לא פשוט או קל
ואי אפשר לעשות טיול כזה אם לא באמת אוהבים לרכוב ומוכנים ויכולים לשלם מחיר. חשופים לפגעי מזג האוויר, נהוג לחשוב על קור חום ואולי
גשם אבל שוכחים רוחות ורוח חזקה היא סכנה גדולה. ישנם גם שריפות עונתיות התראות שיטפונות, או מפולות שלגים, ובכל הטוב הזה צריך
לנווט תרתי משמע.

10523

השושנים
01-08-2025, 07:44
10524

10525

10526

10527