תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: חייל בתהליכי רשיון, מספר שאלות

Junior Member

חייל בתהליכי רשיון, מספר שאלות

אהלן,
    אני חייל, כשנה לפני שחרור, ואחרי הרבה זמן שהג'וק של אופנוע נמצא לי בראש, וכל פעם ניסיתי לכבות אותו בגלל: כסף, זמן, הורים, החלטתי שאי אפשר יותר, והחלטתי לתת פוש חזק יותר בעבודה, ולהתחיל שיעורים וחסכון לכלי ראשון, אבל עכשיו יש לי לא קצת שאלות די משמעותיות בכל מה שנוגע לעניין, ואשמח לעזרתכם.

השאלות הראשונות והקריטיות ביותר, הן כדי להבין את התהליך (מבחינה כלכלית) שעומד לפני. אני אבהיר שאני משרת שירות צבאי ומשלב את העבודה כמה שאפשר, מה שאומר שבבממוצע המשכורת הצבאית יחד עם המשכורת מהעבודה מכניסות לי באיזור ה-2,500-3,000 ש"ח בחודש, במילים אחרות: דרך ארוכה מאוד לכלי ראשון, ורציתי לדעת מאנשים שאולי מבינים יותר, אם יוכלו להסביר לי לגבי אפשרויות מימון, כיצד הן עובדות, האם הן משתלמות, איזה אחוז מקדמה יש להביא במצב כזה, האם יש אופציה לאפשרות מימון לכלי משומש, והאם בכלל חברות מימון יאשרו לחייל עם הכנסה סדירה את האופציה?

שאלות נוספות שלי, הן יותר בעניין כלים ספיציפיים. אופנועים שמושכים אותי הם אופנועים בסגנון הנינג'ה/Z, ה-CBR, ואפילו אופציה יותר כלכלית שאני חושב שריאלית לי, SYM וולף 250 משומש. אשמח לשמוע את דעתכם הכללית על כלים ראשונים מומלצים, והאם 250 סמ"ק אכן מספיק לנהג חדש על אופנוע.
    נסיעות שאני מחפש נעות מנסיעות עירוניות, ועד נסיעות של כ-40-50 ק"מ מחוץ לעיר, ואפילו טיולים עם חברים בסופי שבוע.

מהו סדר הגודל של תחזוקה לאופנוע בטווח ה-250-300 סמ"ק? דלק, טיפולים, ביטוחים, טסטים פלוס מינוס וכ'ו.

נטו לכלי, מהו לדעתכם סכום לגיטימי להוצאה לכלי משומש ראשון? השאיפה היא עד טווח ה-15,000 לכלי נטו (לא כולל ציוד, טסטים וביטוחים מסביב).

השאלה הכי חשובה לי האמת, היא כל עניין אופציית המימון, ואם מישהו יידע להרחיב לי עליו זה יעזור לי מאוד. בכל מקרה, תודה לכל מי שיידע לשתף אותי עם הידע שלו, ושיהיה אחלה ערב

Member
    מבחינת מימון לא חושב שמישהו יסתכל עליך כל עוד אתה חייל.

ממליץ לך לעשות את הדבר הכי פשוט שיש, להיכנס לאתר יד 2, להכניס תקציב, ולראות בעצם את כל הכלים עמודים לרשותך, מצאת משהו שאתה אוהב שנכנס לך בתקציב? יופי, שיעורי בית, לקרוא עליו, יתרונות, חיסרונות, ככה עד שתמצא מה אתה מתחבר אליו.

לדעתי , לקחת הלוואה בשלב כזה עבור דוג יהיה חוסר אחריות כלכלי.
    יכול להיות שתמצא משהו שיסכים לממן אותך , אבל שיעורי הריבית שתאלץ לשלם יהיו גבוהים, גבוהים מדי.
    צריך לקחת בחשבון שקל לקחת הלוואה אבל צריך גם להחזיר אותה. ותחשוב שאחזקה של אופנוע זה לא דבר זול, יש ביטוח שנתי, טיפולים שוטפים , תיקונים(כי בתקציב יכנס רק משומש) דלק ועוד לא דיברנו על מיגונים לאופנוע ולך.
    לדעתי תחסוך מעט כל עוד אתה חייל ולאחר שתסיים את השירות גם יהיה לך מספיק כסף להתחלה , וגם ההכנסה שלך תעלה. כך שתוכל לקחת הלוואה קטנה יותר ובתנאים טובים יותר.

Senior Member
    אני אישית נגד הלוואות, אתה לא באמת הבעלים של הכלי עד שלא שילמת את התשלום האחרון. הרבה אנשים נכנסים להלוואות ואין להם איך לצאת מזה אחרי זה, ומשם נלקחות הלוואות לכיסוי המינוס וכן הלאה וכן הלאה.

15 אלף הם תקציב מכובד לאופנוע ראשון. דע שככל הנראה תצטרך ליישר קו, אז בפועל תשאיר עוד כ-3 אלף ל"יום גשום".
    בתקציב כזה :

*ימאהה YBR250, יש אחד לחבר שמאוד מרוצה, זול בדלק וטיפולים, קליל בעיר ומתמודד עם בין עירוני על שיוט של כ-110 קמ"ש. רובם היו אצל מורי נהיגה לכן חשוב לחפש אחד שלא היה שם, מנסיון - לא קונים אופנוע של בית ספר לנהיגה.
    *סאן-יאנג וולף 250 - אופנוע נחמד בסך הכל, דיי קטן לטעמי, כבר לא מיובא לארץ לכן אני מאמין שלמצוא חלפים לא תמיד יהיה קל, אבל בסך הכל כלי זול ואמין.
    *סוזוקי GS500 - אמנם לא 250 סמ"ק אלא 500, וזה באמת שלדעתי יתן תמורה גדולה יותר מה-250 למיניהם. זול ונוח לטיפולים, אמין מאוד (סוס עבודה לכל דבר), נוח ברכיבות ארוכות ובעל תצרוכת דלק סבירה (1 ל-18/20). רובם הגדול בשוק נבלות, אבל מדיי פעם צצים שמורים שאפשר לחטוף ולהנות לעוד הרבה שנים.
    *קוואסאקי ER5- אותו קונספט כמו הסוזוקי, רובם לא רשומים על A1 אבל במידה ואתה מצליח למצוא אחד שכן מצאת לעצמך סוס עבודה פשוט ויעיל.

יש גם את הקוריאנים מבית דיאלים ויוסאנג שמנסיון ממקור ראשון הם לא הכלים הכי אמינים (הן הדיאלים והן היוסאנג) ולדעתי האחרים יתנו לך את מה שאתה מחפש.

Junior Member
    מקווה שזה בסדר שאני מקפיץ, לא ראיתי לנכון ליצור טופיק חדש.

ציטוט נכתב במקור על ידי Skity צפיה בהודעה
    מבחינת מימון לא חושב שמישהו יסתכל עליך כל עוד אתה חייל.

ממליץ לך לעשות את הדבר הכי פשוט שיש, להיכנס לאתר יד 2, להכניס תקציב, ולראות בעצם את כל הכלים עמודים לרשותך, מצאת משהו שאתה אוהב שנכנס לך בתקציב? יופי, שיעורי בית, לקרוא עליו, יתרונות, חיסרונות, ככה עד שתמצא מה אתה מתחבר אליו.
    כן, החלטתי לרדת מזה. במידת הצורך אקח הלוואה ואחזיר לאמא ואבא, אופציה עדיפה.

ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    לדעתי , לקחת הלוואה בשלב כזה עבור דוג יהיה חוסר אחריות כלכלי.
    יכול להיות שתמצא משהו שיסכים לממן אותך , אבל שיעורי הריבית שתאלץ לשלם יהיו גבוהים, גבוהים מדי.
    צריך לקחת בחשבון שקל לקחת הלוואה אבל צריך גם להחזיר אותה. ותחשוב שאחזקה של אופנוע זה לא דבר זול, יש ביטוח שנתי, טיפולים שוטפים , תיקונים(כי בתקציב יכנס רק משומש) דלק ועוד לא דיברנו על מיגונים לאופנוע ולך.
    לדעתי תחסוך מעט כל עוד אתה חייל ולאחר שתסיים את השירות גם יהיה לך מספיק כסף להתחלה , וגם ההכנסה שלך תעלה. כך שתוכל לקחת הלוואה קטנה יותר ובתנאים טובים יותר.
    מאמין שאין צורך לחכות עד לשחרור, ע"פ חברים שמחזיקים כלים בתור חיילים (חלקם גם מעל 250 סמ"ק, מה שמשפיע להם על הביטוח).
    אני עושה יומיות למזלי, ככה שעובד לא קצת, ומכניס חודשי נטו של 3 אלף אחרי הוצאות (מה גם שאין לי יותר מדי הוצאות). מניח שגם כשאוריד קצת את ההילוך במידה ואני אחליט שאפשר ברגע שיהיה כלי, עדיין אחרי הוצאות אכניס לפחות 2.
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    אני אישית נגד הלוואות, אתה לא באמת הבעלים של הכלי עד שלא שילמת את התשלום האחרון. הרבה אנשים נכנסים להלוואות ואין להם איך לצאת מזה אחרי זה, ומשם נלקחות הלוואות לכיסוי המינוס וכן הלאה וכן הלאה.

15 אלף הם תקציב מכובד לאופנוע ראשון. דע שככל הנראה תצטרך ליישר קו, אז בפועל תשאיר עוד כ-3 אלף ל"יום גשום".
    בתקציב כזה :

*ימאהה YBR250, יש אחד לחבר שמאוד מרוצה, זול בדלק וטיפולים, קליל בעיר ומתמודד עם בין עירוני על שיוט של כ-110 קמ"ש. רובם היו אצל מורי נהיגה לכן חשוב לחפש אחד שלא היה שם, מנסיון - לא קונים אופנוע של בית ספר לנהיגה.
    *סאן-יאנג וולף 250 - אופנוע נחמד בסך הכל, דיי קטן לטעמי, כבר לא מיובא לארץ לכן אני מאמין שלמצוא חלפים לא תמיד יהיה קל, אבל בסך הכל כלי זול ואמין.
    *סוזוקי GS500 - אמנם לא 250 סמ"ק אלא 500, וזה באמת שלדעתי יתן תמורה גדולה יותר מה-250 למיניהם. זול ונוח לטיפולים, אמין מאוד (סוס עבודה לכל דבר), נוח ברכיבות ארוכות ובעל תצרוכת דלק סבירה (1 ל-18/20). רובם הגדול בשוק נבלות, אבל מדיי פעם צצים שמורים שאפשר לחטוף ולהנות לעוד הרבה שנים.
    *קוואסאקי ER5- אותו קונספט כמו הסוזוקי, רובם לא רשומים על A1 אבל במידה ואתה מצליח למצוא אחד שכן מצאת לעצמך סוס עבודה פשוט ויעיל.

יש גם את הקוריאנים מבית דיאלים ויוסאנג שמנסיון ממקור ראשון הם לא הכלים הכי אמינים (הן הדיאלים והן היוסאנג) ולדעתי האחרים יתנו לך את מה שאתה מחפש.
    אני אולי עדיין קצת באיזה שלב של "ילד", אבל לפחות אני כנה עם עצמי. הכלים שמושכים אותי הם יותר כלים בסגנונות הנינג'ה, ה-CBR, ה-Z, ה-בנלי וכ'ו. אופנועי ספורט ונייקדים משנתונים יחסית גבוהים. השאלה האם זה ריאלי להשיג כלים כאלו מוצלחים בתקציב שלי? במידת הצורך, אהיה מוכן גם להתעכב קצת עם קנייה, לחסוך עוד עד לסכום של 20 נטו לכלי. השאלה האם בסכום כזה אפשרי למצוא כלים כדוגמת הנינג'ה 300 משומשים?

Senior Member
    מאוד בספק אם תצליח למצוא אופנוע 300 סמ"ק משנתון גבוהה כלשהו בתקציב שכזה שלא נשחט עד המוות. ב-20 אלף אפשר בקלות להביא Z250 בן שנה-שנתיים שלא עבר הרבה ק"מ, או אינאזומה 250.

עצה שלי - אל תיקח אופנוע ראשון עם פיירינג. כשהוא ייפול (והוא ייפול, כולם נופלים) להחליף את כל הפלסטיקה לא יהיה עסק זול בכלל, ועוד אם יפול פעמיים...

באמת שאמנם יש כאלו שממצים את ה-250 סמ"ק האלו דיי מהר, והייתי אחד מהם, אבל הם בסה"כ כלים קטנים ואמינים וזולים לאחזקה, מה שבגדול אתה כחייל צריך ברגע זה. כלי קטן גם יעזור לך לבנות תחושת בטחון בכביש ויהיה סלחן יותר עם טעויות.

ורכבתי גם על 250 וגם על 300 - כן, יש הבדל, בעיקר בנוחות בכביש המהיר. אבל אם משייטים במהירות חוקית של 110 אין סיבה שה-250 לא יעשה את הנסיעות שאתה מתאר. יש לי ידידה שעושה מרחק דומה על בסיס קבוע עם Z250 ולא מתלוננת.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    מאוד בספק אם תצליח למצוא אופנוע 300 סמ"ק משנתון גבוהה כלשהו בתקציב שכזה שלא נשחט עד המוות. ב-20 אלף אפשר בקלות להביא Z250 בן שנה-שנתיים שלא עבר הרבה ק"מ, או אינאזומה 250.

עצה שלי - אל תיקח אופנוע ראשון עם פיירינג. כשהוא ייפול (והוא ייפול, כולם נופלים) להחליף את כל הפלסטיקה לא יהיה עסק זול בכלל, ועוד אם יפול פעמיים...

באמת שאמנם יש כאלו שממצים את ה-250 סמ"ק האלו דיי מהר, והייתי אחד מהם, אבל הם בסה"כ כלים קטנים ואמינים וזולים לאחזקה, מה שבגדול אתה כחייל צריך ברגע זה. כלי קטן גם יעזור לך לבנות תחושת בטחון בכביש ויהיה סלחן יותר עם טעויות.

ורכבתי גם על 250 וגם על 300 - כן, יש הבדל, בעיקר בנוחות בכביש המהיר. אבל אם משייטים במהירות חוקית של 110 אין סיבה שה-250 לא יעשה את הנסיעות שאתה מתאר. יש לי ידידה שעושה מרחק דומה על בסיס קבוע עם Z250 ולא מתלוננת.
    עד כמה כלי בנפח 250, לדוגמא 250SL באמת, יגביל אותי אם וארצה לטייל עם חברים עם נפחים יותר גדולים? החל מנינג'ה 300, RC390, והלאה
    זה אחד מהשיקולים בעניין. לצערי בשיעורי נהיגה עוד לא יצא לי באמת לראות כמה אני יכול "לסחוט" כלים של 250, ובטח ביחס לכלים גדולים יותר סמוך אליי.

Member
    לא יגביל כלל. אחרי 8 חודשים ו12 אלף ק"מ שמתוכם חצי נצברו בטיולים בסופש, אין בעיה לחרוש עם z250sl את כל הארץ גם עם נפחים גדולים בהרבה ממנו.

Banned
    אני לא יודע מה יש לאנשים פה לפחד מאופנועים עם נםח קטןץ
    לי היה 12 ששייט על 110. והוא היה ישן.
    250 חדש אמור לשייט על 130 בכיף כל היום.
    סטטיסטית זה תמיד עדיף לנסוע על סלד גבוהה ומהירות גבוהה מאשר סלד נמוך ומהירות גבוהה או סבירה.

אברי מהירות מקסימלית היא לא שיוט.

Sent from my T5 using Tapatalk

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    אברי מהירות מקסימלית היא לא שיוט.

Sent from my T5 using Tapatalk
    סלד עבודה אופטימלי על ה125 ההוא היה 8 אלף. ו110
    קו אדום התחיל ב9.
    ב10.5 היה ב130.

אופנוע 250 יכול בכיף לעשות 150 על המנתק ולשייט ב130.
    הכל תלוי באופנוע

הנזק שהמנוע חוטף בזעזועים ממהירות גבוהה בסלד נמוך הרבה יותר גרוע ומסוכן מאשר השחיקה שבנסיעה בסלד גבוהה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    סלד עבודה אופטימלי על ה125 ההוא היה 8 אלף. ו110
    קו אדום התחיל ב9.
    ב10.5 היה ב130.

אופנוע 250 יכול בכיף לעשות 150 על המנתק ולשייט ב130.
    הכל תלוי באופנוע

הנזק שהמנוע חוטף בזעזועים ממהירות גבוהה בסלד נמוך הרבה יותר גרוע ומסוכן מאשר השחיקה שבנסיעה בסלד גבוהה
    סל"ד אופטימלי למי?
    למכונאי שהולך לעשות לך מנוע, אולי.
    או שאני מפספס משהו, ואתה בדקת את הסוגיה לעומק?

נסעת 4 אלף ק"מ בשיוט על 5 אלף סל"ד בהילוך גבוה (נניח, 50 קמ"ש), אחרי זה חזרת על זה ב-7 (נניח, 80), אחרי זה ב-9 (על 110).
    אחרי כל סשן ניקזת שמן ושלחת אותו למעבדה ע"מ שיבדקו את הדגרדציה שלו, כמות שבבי המתכת וסוגם.
    בנוסף, אחרי כל סשן פירקת את המנוע ושקלת את הבוכנות, הרינגים והמסבים על משקל מדויק ע"מ לראות את כמות החומר שירדה מהם.

עם עשית את כל זה, ואתה טוען ש-8K הוא הסל"ד האופטימאלי למנוע - אני לא אתווכח איתך.
    אבל משום שאני בטוח שלא רק שלא עשית את זה, אלא גם לא טרחת לחפש מאמרים של מגזינים בחו"ל שכן עשו את זה. לכן אני אתייחס לדבריך כקשקוש, גיבוב שטויות וזריקת מספרים באוויר.
    עכשיו, אתה מוזמן להוכיח (קרי - במספרים) שסל"ד אופטימאלי למנוע בנזין הוא 80% מסל"ד ההספק המירבי. לא יזיק על הדרך להגדיר את המשמעות הסמנטית של ההגדרה "סל"ד אופטימאלי".
    בהצלחה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual