(זהירות חפירה)

התלבטתי המון לפני שנרשמתי לקורס מכונאות של אביעד.
כבר כעשר שנים שאת רוב הטיפולים באופנועים שלי אני עושה לבד, אבל תמיד זה היה ברבע אלתור, רבע ניחוש וחצי "באסה, נשבר, נגרור למוסך ושם יסדרו".
עם הזמן ושדרוג האופנועים רציתי ללמוד איך לעשות את זה בצורה יותר מסודרת, גם בשביל הטיפולים השוטפים וכמובן גם בשביל העניין וההעשרה.
החשש שלי היה שהקורס לא יתאים לי, מאחר ומצד אחד יש לי ידע וניסיון טכניים מסוימים, כך שזה עלול להיות קטן עלי, ומצד שני אני לא מתכוון להפוך למכונאי אז אולי זה בכלל גדול עלי או סתם לא רלוונטי.
כשהבנתי שזמן פנוי זה מצרך שרק נהיה יותר נדיר עם השנים, קיבלתי החלטה והודעתי לבוס שלי שבארבעה חודשים הקרובים אני חותך מוקדם פעמיים בשבוע.
אז למי שאין כח לקרוא ורוצה את השורה התחתונה -
היה מעולה! מעל ומעבר לציפיות שלי. ממתק לכל מי שאוהב מכונאות ואופנועים.
מבחינתי ההוכחה הכי טובה לרמת ואיכות הקורס, ויותר מכך - המדריך, היא שכולנו הגענו לשיעור הראשון חסרי סבלנות ומתים כבר להגיע לשיעורים המעשיים (תשעת השיעורים האחרונים) אך כשאלה סוף סוף הגיעו, כולם ללא יוצא מן הכלל (כולל הרבה חבר'ה שספסל הלימודים הוא לא בדיוק מקומם הטבעי) הצטערו שאין עוד שיעורים פרונטליים שבהם נוכל לשאוב את הידע העצום שיש לאביעד להציע.
אז כאמור הקורס מתחיל בשיעורים תאורטיים, בהם אביעד עובר בצורה מסודרת על כל מערכות וחלקי האופנוע. המילה "מסודרת" היא המפתח כאן, כי הלימוד מתודולוגי בצורה חריגה. כל חלק וחלק זוכה להתייחסות כולל ממה הוא עשוי ולמה, תקלות אפשריות, אבחון, טיפול וכל מה שרק אפשר להעלות על הדעת. יש בסדנה גם המון חלקים במצבים שונים כך שכשלומדים למשל על בוכנות אפשר לראות בוכנה חדשה, בוכנה עם בלאי סביר ובוכנות עם נזקים שונים כתוצאות מתקלות שונות.
כבר בתחילת הקורס, בהפסקה קלה מהתאוריה, ישנו חלק מעשי קצר בו מפרקים לחלוטין ומרכיבים מנועים של קטנועים, כדי שיהיה יותר ברור על מה מדובר ומבחינתי גם כדי לראות שהשד בכלל לא נורא ושלפרק מנוע (טוב, בכל זאת קטנוע) זה לא כזה סיפור אם יודעים מה עושים.
רמת השיעורים גבוהה, ואביעד לא מתפשר על כך, מה שלי לפחות היה מאד חשוב. ככה מי שרוצה להבין ולדעת לעומק מקבל את מלוא הידע, וכל אחד יכול לקחת מהשיעור מה שמעניין אותו. בנוסף לחומר שהוא מעביר, הוא עונה בסבלנות על כל שאלה, ולא נתקלתי בשאלה שלא הייתה לו עבורה תשובה מנומקת וברורה.
כאמור תשעת השיעורים האחרונים הם שיעורים מעשיים, בהם העבודה היא חופשית בליווי שני מדריכים שעוזרים ונותנים דגשים לעבודה נכונה וניתן לעבוד על אופנוע שלך / של חבר / לחבור למישהו מהקורס שהביא אופנוע / לעבוד על אחד מהמנועים שנמצאים בסדנה.
גם כאן כל אחד יכול לקחת מה שהוא רוצה. אני למשל לא מתכוון לטפל באופנועי כביש ולכן התמקדתי בלעבוד על האופנוע הפרטי שלי ולפרק-לנקות-לשפץ-להחזיר כל מה שרק אפשר.
לעומת זאת מי שמעוניין להיות מכונאי או מתעניין בטיפול בכל סוגי הכלים, יזכה לראות המון אופנועים עם המון תקלות (עם תחזוקת השבר של הרבה מהאופנועים בארץ, כל אופנוע שהחבר'ה הביאו לסדנה התגלה ככר פורה ללימוד תקלות ופתרונן) ויוכל לעבור להסתכל ולהשתתף בכל טיפול ואבחון שיעניין אותו.
לסיכום,
לטעמי מדובר בקורס שבנוי בצורה מעולה, ובאחד המדריכים הטובים שנתקלתי בהם, ואני מאד ממליץ עליו הן למי שרוצה לעשות את צעדיו הראשונים בטיפול באופנוע והן למי ששוקל לעסוק בתחום.
לפרטים טכניים אתם יכולים לפנות לאביעד או למכללת מקס פיין.
אשמח לענות על שאלות ולהוסיף עוד פרטים מהחוויה שלי למי שזה מעניין אותו.
(למען הסר ספק, הייתי תלמיד מן המניין בקורס, שילמתי מכיסי את מלוא שכר הלימוד ואני כותב את הפוסט הזה ביוזמתי כי אני באמת חושב שמגיע לאביעד תודה גדולה ומגיע לכם לדעת על הקורס הזה)