אולי אין להם את הכישורים או שאולי מראש יודעים שתעקם פרצוף כשתשמע את המחיר?
בתור מישהו שאוהב לשפר/לשדרג את כלי הרכב שלו, לא פעם אני פונה לבעלי מקצוע במטרה לבצע משהו, להתאים או להרכיב משהו שלדעתי הוא פשוט ולרוב אני מקבל את התשובה ״אי אפשר!״ (טכנית, לא מבחינה חוקית או בטיחותית)... ואז אני פונה לבעל מקצוע אחר ולרוב חרף זאת שנאמר ש״אי אפשר״, מסדרים את העניין לרבות אילתורים, חריטה ומה לא - לרוב באופן מרצה ומקצועי ושאינוו נראה חאפרי.
אז למה בעלי מקצוע לא רוצים להרוויח?! מה הקטע של הראש הקטן?
גם לכם קורה שישר אומרים ״אי אפשר!״ כשאתם יודעים שניתן לבצע התאמה ושזה בסה״כ כרוך בעבודה וכסף?
אולי אין להם את הכישורים או שאולי מראש יודעים שתעקם פרצוף כשתשמע את המחיר?
זאת הגישה המקומית, קודם שוללים כל מה שלא אתה הצעת, אחריזה חושבים על זה קצת, ובסוף מציגים את זה כרעיון שלהם. ככה זה עם הבוס שלי (גנרל בדימוס), עם הטכנולוג הראשי של החברה (פרופ' באוניברסיטה) ועם כל סוג של סמכות ניהולית שיצא לי לעבוד איתו. גם בעלי מקצוע תמיד בחרו באופציית ה 'אי אפשר' כפתרון ראשון.
כי אין בארץ תרבות של "custom service". יש אולי מקום אחד או שניים בודדים אך בהחלט לא מיצג את הכלל.
נוסף על כך "תו"ל" עסקים בארץ לצערינו לא שואף לנסות להיסתכל צד אחד קדימה לעבר אפשרויות גדולות אלא רווח קטן מיידי...להספק מה שיודע..רגיל..שייתן הכנסה קטנה בטוחה במקום להסתכל קדימה..לשאף..ללמוד ולהפתיע לטובה את הלקוח ביכולות חדשות וכך לבנות בסיס עסקי..
כמה דברים.
עסק נועד להרוויח. אם הוא צריך להתעסק איתך שלוש שעות על עבודה שבמצב אופטימלי תקח שעה ( נאמר שעתיים של עובד שצריך ללכת לחפש חלקים או חומרי גלם.)
דבר שני וזניח לא פחות - הם בעלי מקצוע, אתה לא כאשר אתה בסוף מוצא מישהו זה על סמך קומבינות ואילתורים ובדרך כלל המוצר הסופי לא נראה כאילו עשו את זה בחצר שלי. נראה.
בעולם פשוט יותר עם הרבה פחות עלות וסיכון.
אצלי כשאורח בא ומבקש מאחד הברמנים שיכינו לו איזה דרינק שהוא מכיר ממקום אחר ( כי תמיד תהיה האהבלה שתבקש שתכין לה סנאי ורוד ).
לא עושים.
אני מספק רק את מה שאני מספק - ואני ערב לרמה הטובה ביותר במה שאני מספק.
אבל אני רק מוזג משקאות בחליפה. לא איש מקצוע עם סטנדרטים או כבוד לעבודה שלי - אז מה אני יודע.
הבנתי מה אמרת אברי, אבל התשובה שלך (אל תעלב, אני אומר את זה הכי בוטה), פשוט של אינפנטיל שעדיין לא התפתח.
למה? כי אתה גורם לשוק להיות דינמי ומשעמם ולא לינארי ותחרותי... מה שנקרא ראש בקיר, הכי נוח לך ככה אבל בדיעבד (גם בידיעה או לא) אתה מפסיד ככה לקוחות - בכל תחום.
יש חברה קטנה שהוכיחה את זה (אמזון) שכבר שנים יש לה את השירות לקוחות הכי טוב בעולם (בארה"ב) וכך היא מושכת לקוחות חרף הטעויות שהיא מבצעת.
אז יש כאלו שחולמים על מליונים ויש כאלו שחולמים על אלפים.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
^^^
אווה, לא חסרות דוגמאות. הנה אחת:
לאחרונה נכנסתי לבית חדש שנבנה מאפס. לאחר הנחת הריצוף הגעתי להתרשם מהעבודה וראיתי להפתעתי שהרצף (והטייח, והקבלן ומפקח הבניה) לא הקדישו שניה של מבט על הפנלים (החת'כת ריצוף ששמים בחיבור בין הרצפה לקיר) ובחלק ממדרגות הפנלים היו שקועים, בחלק הפנלים בולטים, ובחלק חצי. כשפניתי לרצף ואמרתי לו שזאת לא עבודה רצינית ושיישר את הפנלים. התשובה הראשונית היתה כמובן "אי אפשר". הלכתי לקבלן ואמרתי לו אותו דבר ונענתי באותה תשובה "אי אפשר". פניתי למפקח הבניה שאמר את אותה תשובה בדיוק. אחרי שהתעקשתי קצת יותר (ובתקיפות) פתאום באורך פלא סודרו הפנלים במדרגות כך שכולם יהיו באותה צורה (חצי חצי). זה כמובן לא גרם לאף אחד מהם לתקן את כל שאר הפנלים בקירות הבית, כי דיברתי על המדרגות ולא על הקירות, לך תבין. בכל מקרה, כל בעל מקצוע ישראלי (וגם אחרים) תמיד בחר בתשובה המיידית "אי אפשר" על פני תיקון הבעיה. זה נובע מעצלות, ממודעות שירות מחורבנת ומחסור באכיפה בנושא או כלים לענישה.
לך תבנה מדינה (עם פנלים מיושרים...)
לא.
אם תרצה לקרוא לזה ככה יש לי ' תעודת אחריות למוצר שלי '.
מה שאני אסתכן בלעשות לא מושלם אני לא אעשה.
העסק עובד יותר מ20 שנה לפי השיטה ורק גודל. במימדי הכנסה/ קהל - אנחנו הכי גדולים בארץ ובפער משמעותי.
אני כן משנה ומוסיף דברים שעולה ביקוש כי הקהל רוצה וכמגמה. לא כגחמה. לא על רגל אחת.
אני לא האינפנטיל.
למעשה הכוונה שלי הייתה לגבי התאמות והסבות קטנות כגון התאמות גריפים, הנמכות, לברים, מיגונים כאלו ואחרים שלא צריך להיות גאון הדור כדי לבצע כשלא פעם יש גם קיטים בנמצא (שוב, אבהיר שאני לא מדבר כאן על עבודות חאפריות במוסך חצר. לפחות לא במקרים שלי). זאת, להבדיל מפרוייקטים רציניים יותר ששם אכן לפעמים ישנה שאלה טכנית מהותית (וגם אז לא פעם נתקל בתשובה הלקונית...).
נ.ב.
אברי, אני יכול להבין את נק׳ המבט שלך אלא שחולק על דעתך. יש הבדל גדול בין בעל מקצוע שבגלוי לא רוצה לספק שירות שאותו אינו יודע לספק או שלא יכול לספק או שלא משתלם לו לספק בשקלול זה או אחר ובין בעל מקצוע שמצהיר בוודאות ש״אי אפשר״ ויוצא נעל כשהשכן יכול לבצע.
ובגלל זה אתה מי שאתה ואמזון גדלה...
כנראה שלא הבנת את הדוגמה (הקיצונית) שלי וזה בסדר.
העיקר "שכולם" מרוצים.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אני יכול לשתף את המחשבות שלי בנושא, כי גם לי יצא לא מעט להיתקל בזה, רק לא בתחום האופנועים.
לדעתי, לפחות חלקית זה נובע מבעיה נפוצה של בעלי מקצוע שמתייחסים לקליינט כאל מישהו ללא ידע - ולכן לא נכנסים להסברים, סוגרים את זה הכי קצר שאפשר, וכמובן ש"אי אפשר" נשמע יותר טוב ומטיל פחות אחריות על מי שאומר את זה מאשר "אני לא יודע אם אפשר ואיך אפשר לעשות את זה מבלי לבחון יותר לעומק, ואין לי זמן\רצון לבחון אז לא אעשה את זה".
ולזכות בעלי המקצוע יאמר, ככל שהם יותר מקצועיים בתחום שלהם - כך יותר מהירה יכולת ההבחנה שלהם בזה שמישהו אחר יכול להבין אותם, והתשובות משתנות בהתאם, בעומק ההסברים ולפעמים גם בכיוון. כשמבהירים שמוכנים לקחת סיכון, כספי ו\או אחר, ומבינים את הסיכון ואת ההשלכות האפשריות, הרבה פעמים לבעלי המקצוע לא אכפת לנסות, חלקם אפילו שמחים. יש לא מעט כאלה, רק לא יודע אם גם בתחום האופנועים.
אולי יש כאן עוד נקודה מעניינת - זה בין השאר נובע מ(חוסר)הפחד של בעלי המקצוע על פרנסתם. סתם דוגמה - חשמלאי גרוע לא ירצה לשתף בהחלטות שהוא מקבל ובסיבות שהוא עושה דברים כמו שהוא עושה, כי הוא מפחד שזה ייקח לו את הפרנסה שלו. חשמלאי טוב לא מוטרד מזה, כי הוא מבין שהיום הפרנסה שלו גלויה באינטרנט ומי שרוצה להסתדר בלעדיו - לא יצטרך להתאמץ יותר מדי, ולהיפך - אם הוא ישתף את הלקוח שגם ככה מבין, יש סיכוי טוב שהלקוח יהיה מרוצה יותר וזה מבטיח עוד עבודה ו\או המלצות.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 31-01-2017 בשעה 22:13.
אני מסכים עם פות"ש.. נתקלתי בזה המון. פחות באמירה: "אי אפשר" אלא בדר"כ: "לא מתעסק בזה" ומשפטים בסגנון הזה.
הוא ממש לא אינפנטיל.
הרבה עסקים מתבססים על פתרונות קופסא.
כל מה שצריך לקסטם בהכרח יקח יותר זמן ויותר כסף, ולא תמיד הלקוח יהיה מוכן לשלם את הסכום הזה.
סתם דוגמא, רוב המסגרים לא יקחו עבודות של פחות מכמה עשרות/מאות יחידות.
קצת מעולם הג'יפים. המון סדנאות לשיפורים נסגרו בגלל זה בדיוק.
יגןל להיות שזה גורם ל"אי התפתחות של השוק" אבל זאת גישה שמקובלת בעולם הרכב, וככל שהולכים לאוטומציה ואלקטרוניקה זה הולך ומחמיר.
בקיצור. אולי אינפנטיל אבל מציאותי.