עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 25 מ 25

אשכול: אי אפשר!

Member
    אני חושב שהתשובה שלך לאי אפשר צריכה להיות עניינית ומקצועית ולא נעלבת או נפגעת
    אם הגעת לאיש מקצוע עם רעיון או בקשה שאתה בוודאות יודע שהיא אפשרית (חוקית, בטיחותית ועוד)
    אז תסביר לו ותראה לו תוכנית פעולה מפורטת, אפילו סרטון מיו טיוב של זה.
    תביא לו את כל החלקים שצריך ואפילו כלים ייעודיים לביצוע העבודה ותגיד לו- תעשה.
    אבל זה מצריך ממך המון שיעורי בית בלמידה של הנושא וזה דווקא החלק הכייפי והמעניין.
    שיתמחר לך את שעות העבודה ויוסיף פירוק והרכבה כלשהי, תשכנע אותו... כי זמן זה כסף.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    טוב אני אסתום. אתן לערן השני לענות, למרות זאת הוא 1100, אני כולה 99i

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ^^^
    אווה, לא חסרות דוגמאות. הנה אחת:
    לאחרונה נכנסתי לבית חדש שנבנה מאפס. לאחר הנחת הריצוף הגעתי להתרשם מהעבודה וראיתי להפתעתי שהרצף (והטייח, והקבלן ומפקח הבניה) לא הקדישו שניה של מבט על הפנלים (החת'כת ריצוף ששמים בחיבור בין הרצפה לקיר) ובחלק ממדרגות הפנלים היו שקועים, בחלק הפנלים בולטים, ובחלק חצי. כשפניתי לרצף ואמרתי לו שזאת לא עבודה רצינית ושיישר את הפנלים. התשובה הראשונית היתה כמובן "אי אפשר". הלכתי לקבלן ואמרתי לו אותו דבר ונענתי באותה תשובה "אי אפשר". פניתי למפקח הבניה שאמר את אותה תשובה בדיוק. אחרי שהתעקשתי קצת יותר (ובתקיפות) פתאום באורך פלא סודרו הפנלים במדרגות כך שכולם יהיו באותה צורה (חצי חצי ). זה כמובן לא גרם לאף אחד מהם לתקן את כל שאר הפנלים בקירות הבית, כי דיברתי על המדרגות ולא על הקירות, לך תבין. בכל מקרה, כל בעל מקצוע ישראלי (וגם אחרים) תמיד בחר בתשובה המיידית "אי אפשר" על פני תיקון הבעיה. זה נובע מעצלות, ממודעות שירות מחורבנת ומחסור באכיפה בנושא או כלים לענישה.
    לך תבנה מדינה (עם פנלים מיושרים...)
    סתם שאלה - הוא היה צריך להוריד את כל ה9פנלים שהוא שם כבר ולזרוק לפח נכון?

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    לאלה שלא מבינים איך ליצור אמזון במו ידיהם, תוכל בבקשה להסביר את משמעות הציטוט הבא? כי אני מכיר את כל המילים בו, אבל איכשהו למשמעות לוגית זה לא מסתדר לי. תודה.
    לא רציתי להגיד על זה כלום
    -_-

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    תיאורטית- לא בהכרח, מעשית- אין לי מושג, ואני אסביר: באופן עקרוני, בעל מקצוע יכול לפרק פנל מהקיר בלי לשבור אותו ואף לשוות לו מראה נקי מכל חומרי ההדבקה בלי יותר מידי מאמץ, ראיתי בעיניי את זה נעשה, אפילו ע"י הרצף שהניח את אותם פנלים מלכתחילה. פאק, אפילו אני (כימאי עם שתי ידיים ספק שמאליות ונטיה מופלאה להיפצע בכל עבודה ידנית) עשיתי את זה בהצלחה שעמדה בדרישות האסטתיות של האישה. בפועל אין לי מושג מה עשו כדי לתקן את זה, פשוט הגעתי וזה תוקן.
    בשורה התחתונה זה לא משנה כלל, כי אני הוא הלקוח, מזמין העבודה, המשלם וזה שאחראי על אספקת חומרי הגלם (הריצוף לצורך העניין), לכן אותו איש מקצוע, במקום לנסות להתחמק מעוד קצת עבודה ע"י מכירת התירוץ "אי אפשר", היה צריך לבצע את מה שביקשתי בלי להתווכח, ואם היה שובר פנל או את כולם, היה מקבל עוד חומר גלם לעבוד איתו.
    לא חייב להיות אמזון כדי לספק שירות מקצועי ואיכותי, צריך להיות איכפתי מספיק ולכבד את העבודה שלך. אני לא מדבר על קוקטייל עלום שמישהי רנדומלית מבקשת, אלא על משהו סטנדרטי שאותו בעל מקצוע אמור לעשות כחלק מחבילת השירותים שהוא מספק. אם לקוח היה מגיע לבר שלך ומבקש צ'ייסר של ג'וני ווקר כחול, או קוניאק לואי ה 13 בכוס גבוהה עם קרח היית מגיש לו את מבוקשו (אחרי הסבר לכמה שהוא מטומטם, אבל בכל זאת), ולא אומר לו "אי אפשר" רק כי זה מצריך אותך להושיט יד למדף העליון של האלכוהול או אפילו לסור למחסן לסקשן של השמורים.

Banned
    יש לי אותם בתפריט. לא מוכר בצייסרים כי הם לא בתפריט זה תמחור שונה וחלים עליי המון חוקים להגנת צרכן.. על מנה אני לוקח כמעט 300 שקל
    אני שותה קוניאק עם סודה ואין עם זה שום בעיה אם מישהו יבקש.
    סודה יש לי וקוניאק יש לי.
    אני מדבר על משהו שונה - כשלקוח מבקש ממני לייצר משהו שהעסק לא עושה אני לא אעשה כי
    א- זה לא מהמקומות שבהם יגיד נותן שירות לאורח שזה על אחריותו אם זה לא יהיה טעים כי זה מה שהוא ביקש
    ב- מוניטין זה הכל
    ג-לי אישית להכין משהו שלא קיים בתפריט יצור בעיות בניהול המלאים שלי.
    יכשיו - ההבדל היחידי בין המצבים הוא ששעת העובד ביחס לעבודה ששולמה היא הרבה יותר זולה אצלך. (ז''א מה זה יום עבודה של פועל על נכס שעלה נניח מיליון וקצת)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    נכון. אם עשה עבודה עקומה שיתמודד עם התוצאות.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    הדיון הזה דן בעצם בשלושה דברים שונים.

1. אי אפשר במקרה הריצוף - אחריות על עבודה. (לי) אין שום ספק שאם העבודה לא טובה בעל המקצוע צריך לתקן.

2. אי אפשר במקרה של אברי - אני לא רוצה. ברור ללקוח שאפשר להכין סנאית וורודה. הוא שתה כזה משקה ויודע שאין זה בלתי אפשרי להכין אותו. אני בהחלט יכול להבין בעל עסק שמעדיף להיצמד לתפריט. לא תיכנס למסעדת שף ותבקש סביח... מצד שני אם אתה מבקש מרטיני בלי זית ואומרים לך "אי אפשר ככה זה מגיע" אז זו מסעדה נאצית (וכבר נתקלתי במיקרים דומים, בעיקר באוכל).

3. אי אפשר במקרה של פות"ש - בעל מקצוע טוען שאין אפשרות לבצע עבודה שבפועל אפשרי. חוסר מקצועיות והקטנת ראש בשילוב האופי המקומי של "אני אפנה אותו למוסך אחר על גופתי המתה". בחו"ל אין זה נדיר בכלל שבעל מקצוע יגיד "אני לא יכול/לא רוצה/לא עושה את זה אבל אם תיגש למוסך ההוא יש סיכוי שהוא יעשה לך את זה". נתקלתי בזה גם בארץ אבל זה נדיר.

ולסיכום, המקרה האישי האחרון שלי: כשקניתי את ההונדה SH300 שלי חזרתי לחנות בה הותקנה האזעקה, חנות מכובדת ומוכרת שבעליה גולש בפורום, בבקשה להתקין זוג צופרים. "אי אפשר" הייתה התשובה. ניסיתי לבקש שאולי בכל זאת ינסה - "אני מכיר את הקטנוע ואין שם מקום. זוג צופרים לא ייכנס". אחרי שראיתי (במקום אחר) איך העבודה התבצעה אני יכול לומר שלא רק שזה אפשרי זה אפילו קל! אז למה לומר ככה? אני מניח שמנטליות...

Senior Member הסמל האישי של erani99
    אתם סתם מבזבזים אנרגיה..
    מכירים "אין אי אפשר, יש לא רוצה.." ?
    תסיקו לבד מה התשובה מאחורי ההצהרה.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    זה פחות או יותר הרשימה של חלקים שמוסכניקים רוצים להחליף כל הזמן:
    מצבר, שמן, נוזל קירור, נוזל בלמים, רפידות, שרשרת וגלגלי שיניים, ובקיצור טיפול קטן וטיפול גדול כל מה שיותר מזה לא מתקבל בברכה.

Senior Member
    יש גם אנשים טובים, שיעזרו לכם לשפר את הכלי, אם אתם תשלמו להם יפה, תהיו בני אדם ותעריכו עבודה טובה.
    אבל הרוב, זה כמו בית חולים לכלי, טיפול ולזרוק את הכלי החוצה כמה שיותר מהר כדי לטפל בכמה שיותר עד סוף היום.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk