אומנם אני לא רוכב עדיין, אבל נשמע לי לא חוקי, וגם משהו שמסכן אותך מהתחלה
אם אני זוכר נכון, זה בעייתי בטסטים וכמובן כאשר יש תאונה. צודק? אז המשמעות היא שלא לקנות ממישהו אשר מצהיר שברישיון זה A1 אבל בפועל זה ללא הגבלה? מדבר על אופנועים כבדים מעל 500 אשר ניתן חוקית לשים להם הגבלה אבל בפועל פותחים את ההגבלה ולא באופנועים אשר מוסיפים תוספות כדי להגדיל בכוח את הכוח סוס שלהם.
אומנם אני לא רוכב עדיין, אבל נשמע לי לא חוקי, וגם משהו שמסכן אותך מהתחלה
נתחיל מזה שזה לא חוקי.
בהנחה שזה לא מפריע לך, זה משהו שיכול לגרום לחברת הביטוח להתנער ממך במקרה של תאונה.
בהנחה שגם שה לא מפריע לך, יהיה לך קשה למכור אותו.
בהצלחה!
תודה. האם ניתן לחזור וכן להגביל כדי שיהיה חוקי?
תמיד ניתן אבל זו הוצאה מיותרת.
למה לקנות אופנוע מוגבל?
יש חברות בהן ניתן להסיר את המגבלה באופן חוקי כגון ב.מ.וו.
על איזה אופנוע אנחנו מדברים?
דוקאטי מונסטר. כמה זה יכול לעלות? יש לי רישיון a1 אז חייב מוגבל
איזה מהם?
הדגמים החדשים מוגבלים בECU.
הישנים היו מוגבלים מכאנית.
למיטב זכרוני היבואן מאשר להסיר הגבלה באופן חוקי לחלק מהדגמים.
אני אישית לא הייתי נכנס לסאגה הזאת.
האופנוע מוגבל עולה זהה ללא מוגבל מכל הבחינות, עדיף לחיות שנה עם משהו אחר ואז לקנות אחד שהוא לא מוגבל במקור ולא לחפש הרפתקאות יקרות.
אלכס, להיפך. אני רוצה להחזיר את ההגבלה כדי שניתן יהיה באופן חוקי לרכוב. (ברישיון רכב זה רשום A1). לא רוצה לחיות בפחד מהביטוחלהיפך
שוב נשאלת השאלה למה לקנות אופנוע מוגבל כאשר אתה יודע שלא תוכל להסיר את המגבלה באופן חוקי אחרי שתתקדם לרשיון A?
^^^
מסכים לגמרי!
האופנוע ה'מוגבל' היחידי שאני הייתי שוקל לקנות יהיה BMW, בגלל האפשרות להסיר את ההגבלה ברישיון.
זה לא בעייתי בטסטים - אף אחד לא יודע שההגבלה ירדה.
באופן מאוד תיאורטי, במקרה של תאונה קשה, חברת הביטוח יכולה לנסות לחפש אותך, ואם יוכיחו שהאופנוע נפתח מהגבלה - יש כאן כביכול עילה לאי-תשלום פיצויים.
בפועל, הסיכויים שזה יקרה נמוכים עד אפסיים.
האם לקנות אופנוע כזה - שיקול שלך.
אם מה שאתה מחפש זאת תוספת הכוח של הגרסא הלא מוגבלת, למרות שאתה מוגבל ברישונך - אז אין לך אופציה אחרת לקבל את מבוקשך.
אם אתה לא צריך את זה כרגע - אז כנראה שעדיף לחפש אופנוע A1 "רגיל", מה גם שיש היום בשוק כלים זולים יחסית שנותנים מענה ראוי לכל דרישותיו של הרוכב המתחיל - אופנועי ה-300 למינהם, סדרת ה-500 של הונדה, DR/DRZ, טנרה, ק.ט.מ דיוק 390 וכו'.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
על הsafe side עדיף לקנות מוגבל.
בפועל כמו שרשמו מעלי הסיכוי אפסי עד לא קיים שיהיה לך אי פעם סיבוך משפטי או אחר בגלל זה.
ידוע לי על אנשים שעשו תאונות קשות ואף מתו עם כלים כאלה והביטוח לא עשה להם בעיות ולא בדק.
שאלה רצינית, כשאתה מת, מה הביטוח משלם?