חשבת אולי לקנות עם מימון ? (כלי יותר יקר אבל לשלם בתשלומים...)
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
היי, חזרתי לפורום אחרי הרבה מאוד זמן שלא הייתי פה והחשבון הקודם הוגדר כלא פעיל.
אני כרגע עם קטנוע דינק 125 שנת 2009 שמספיק לי בעיקר לנסיעות בתוך העיר ונסיעות לתל אביב מראשון לציון בשעות הפקקים.
אני בעל רישיון A1 וחשבתי לקנות קטנוע/אופנוע אחר. לאחרונה אני נוסע לחיפה די הרבה, פעם-פעמיים בשבוע ולא הכי נוח לעשות את הנסיעות האלה בעיקר כי אין לי רכב בבעלותי ולשם כך אני לוקח את הרכב מההורים.
רציתי להתייעץ לגבי רכישת כלי אחר שיכול להספיק לנסיעות האלה. אני ארכז את כל השיקולים שצריך להתייחס אליהם:
1. אני גר בראשון, אני רוצה שהכלי יוכל לסחוב לחיפה על בסיס פעם-פעמיים בשבוע, בנוסף יהיו נסיעות על בסיס כמעט יום יומי לתל אביב.
2. תקציב- הערכה גסה היא 15,000 לכלי נטו, לא תקציב גבוה במיוחד, אפשר גם למתוח אותו קצת לכיוון ה-20,000.
3. אני בחור קטן, גובה 1.7 מ' ושוקל 60, קצת מפחד שקטנועים כמו בורגמן או מג'סטי יהיו ענקיים מדי.
4. ניסיון על דו"ג: ברשותי רישיון A2 מגיל 16 והיה ברשותי קטנוע 50 סמ"ק, בגיל 18 שדרגתי ל-A1 ואת הדינק קניתי לפני שנה וחצי.
5. המראה החיצוני של הכלי לא מהווה קריטריון לרכישה.
כרגע חשבתי על קטנועי ה-400 (בורגמן ומג'סטי) שלדעתי יתאימו אבל אני לא באמת מבין בנפחים האלה מבחינת טווח נסיעה, מהירויות שיוט, מה נחשב קילומטראז' מוגזם וכדומה. כמובן שיש גם את קטנועי ה-250 שייכנסו לתקציב הרבה יותר בקלות אבל אני מפחד שהנסיעות הארוכות יהיו משימה קשה מדי בשבילם. עוד חשבתי על אופנועי ה-500 (סגנון ה-er5 של קוואסקי) שאלה אופנועים שנמשכתי אליהם מאז ומתמיד אך החשש הוא לקנות אופנוע ישן מדי שאין לו מספיק כוח ויעשה הרבה בעיות.
אשמח לשמוע המלצות או מספר היבטים שאולי לא התייחסתי אליהם, אולי לא כדאי לי בכלל להחליף כלי כרגע.
תודה למי שיעזור!
אבירן אשכנזי
חשבת אולי לקנות עם מימון ? (כלי יותר יקר אבל לשלם בתשלומים...)
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
פיאגו אקס איבו 250
סאן יאנג גויימקס 250 xi - אני אישית לא אהבתי חוץ מהמושב הנוח.
קימקו g dink 250 - ב15 אש"ח תוכל בקלות לקנות כלי כזה 2013-2014. תמורה טובה לכסף לדעתי
אם היה לך רשיון a הייתי אומר לך לחשוב על קטנועים גדולים יותר. 300/400/500 שיתאימו יותר לנסיעות הארוכות.