נראה לי שהדבקות בנפח היא מיותרת. ממש כמו שלא חסרים לך בשוק הרכב רכבים עם מנועי 1.2 טורבו עם ביצועים לא פחות טובים מ 1.6 (שלא לומר טובים יותר) וזה עוד לפני שבכלל מדברים על המגמה העתידית לעבור למנועים חשמליים.
מישהו פה באמת יצטער לראות לדוגמא בטווח הקרוב סופרספורט של ימאהה על בסיס המנוע של הMT09?
אז מי שיש לו כסף יקנה אופנוע עם טכנולוגיה חדישה מקטגוריה חדשה ומי שלא ירכוש 600 ישן - הא ותו לא.
סופסוף מישהו אומר את זה, תודה. אין בשביל מה לקנות את האופנועים האלו בארץ - מצלמות מהירות כל 10 ק"מ בכל כביש מהיר, ושוטרים שמסתובבים ביניהם, שלא לדבר על מצב הכבישים העגום בחלק מהארץ (מקומות כמו כביש 70 או כביש 232 הם פשוט זוועה מכמות הבורות שיש בהם).
ואציין כי באמת נראה כי שוק היד 2 דעך לאחרונה, גם בנפחים קטנים יותר, שבהם אני יותר מתמצא, עקב הנחות משמעותיות מצד היבואנים ברכישת כלי חדש, רבים מעדיפים לשבור לתשלומים נוחים את האופנוע הבא מאשר לשלם במזומן עשרות אלפי שקלים, סכום שלרוב הצעירים שעולים על כלים כאלו פשוט אין. דבר זה גם משאיר את האופנועים הישנים להעלות אבק במודעות, כי מי ירצה GN250 או GS500 ישנים כשאפשר בעוד 3-4 אלף ש"ח לרכוש דיאלים או יוסאנג חדשים יחסית, אולי אפילו איזו הונדה או קוואסאקי.
בנפחים הגדולים אני חושב שעקב המחירים האטראקטיביים של כלים כלבוייניקים דוגמאת ה-SV או הויסטרום, מעטים הם אלו שמחפשים משהו מעבר, ואלו שכן בד"כ מאוד ממוקדים במה שהם רוצים לקנות ולכן כלי מסויים שאינו עולה על דרישותיהם פשוט יצבור אבק בלוח היד 2.
לא הייתי מרחיק לכת ואומר שסופרספורט 600+ הם מיותרים בארצנו, אבל בהחלט פחות יעילים להתנהלות יום יומית וספק אם מרביתנו ננצל את מלוא הפוטנציאל שלהם.
כן אבל זה קנייה מכורח התלהבות ורצון להחזיק באחד, הרבה אחרי פרק זמן של כמה חודשים מבינים כמה זה לא פרקטי או נבהלים מהכוח ומוכרים בהפסד. לעומת זאת יש הרבה שמתנהלים איתו ביום יום, אני לצורך דוגמא ב5 שנים האחרונות מתנהל עם סופר ספורט קבוע למעט תקופה של כמעט שנה עם נייקדים(שלא אחזור עלייה שוב בחיים).