מצטרף לשאלה - אשמח לדעת גם מה בסוף החלטת..
היי,
אני חושב לקנות אופנוע כדי לנסוע לעבודה וחזור (מתל אביב להרצליה, בערך 15 ק"מ)
בגדול אני רוצה אופנוע בשביל לחסוך את הפקקים ונוחות בחנייה (תל אביב...).
בהתחלה חשבתי על קטנוע 250cc אבל הדרך המהירה שלי לנסוע זה על כביש מהיר (או איילון או כביש 2) והבנתי שלקטנוע 250 לא יכול להאיץ מהר מספיק או להגיע למהירויות האלה בקלות/בבטיחות.
למישהו יש דעה?
אחרי זה, הסתכלתי על קטנועים של 500cc אבל קראתי שזה כבר אופנוע כבד ולא כדי להתחיל עם אופנוע כל כך כבד.
למישהו יש דעה?
ובסוף הסתכלתי על אופנועי כביש 250cc. לרובם יש מהירות מקסימלית של 140/קמ"ש (חוץ מה נינג'ה שיכול יותר). אני בעיקר חושש ממצב שאני נוסע 100/110 באיילון ואני צריך להאיץ כדי לצאת ממצב מסוכן. במהירויות האלה האופנוע לא יאיץ מספיק מהר וישאיר אותי במצב לא נעים.
מה אתם אומרים על זה?
מה הייתם מציעים בשבילי?
העדיפויות שלי:
1) בטיחות, גם על כבישים מהירים (האצה ומהירות מקסימלית כנראה חלק מזה)
2) מחיר וצריכת דלק (אני רוצה משהו שעולה פחות מ25000 משומש, אידאלית הרבה פחות)
3) מקום לאחסן קסדה, נוחות, style
אשמח לעצות כלליות לגבי הסיטואציה וגם הצעות לאופנועים ספציפיים.
אגב, אם קטנוע זאת גם אפשרות, מה אתם אומרים על קטנועים עם 2 גלגלים מקדימה כמו ה yamaha tricity?
תודה מראש!
מצטרף לשאלה - אשמח לדעת גם מה בסוף החלטת..
קטנוע 250 יכול להתמודד עם 15 קמ לכל כיון, אל תשכח שאתה רוכב בשעות הפקקים, לא תצטרך יותר מ110 .
יתרונות - מקום אחסון , נוחות (תלוי בדגם).
חסרונות - משעמם.
בתור התחלה, אתה יכול להתנסות עם קטנוע 250, להתרגל לדו"ג, להתרגל לכביש הקבוע שלך, לצבור ניסיון וביטחון.
Send from my OnePlus 3T
למה לנתח כל כך הרבה אתה נוסע 14 קמ סהכ. גם 125 יוכל להתמודד עם זה.
קח איזה 250 שבא לך טוב בעין ותרביץ. גם ככה סביר להניח שתחליף די מהר.
Sent from my T5 using Tapatalk
הרצליה תל אביב ברוב שעות היום והערב לא עונה לקטגוריה של כביש בינעירוני מהיר.
אין בעיה עם קטנוע 250.
אם תרכב בנתיב הימני (תזכור שאנחנו לא באנגליה, למרות שחצי מהמדינה לא מודעים לכך) ותתכנן את נתיב הנסיעה שלך - אתה בהחלט תסתדר עם כלי תחבורה שמשייט על 110 על השעון עם רזרבה לעלות ל-120-130 במקרה של צורך אקוטי.
על הדרישה הזאת עונה כמעט כל אופנוע/קטנוע 250.
כמובן שעם כלי חזק יותר זה יותר כיף - אבל כיף עולה יותר כסף בביטוח ובדלק. אם השיקולים שלך הם פרקטיים נטו (פקקים וחניה), תתחיל מ-250 ומשם תראה לאן החיים על שני גלגלים לוקחים אותך.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
15 ק"מ זה כלום, כמו שאמרו לך גם 125 יעשה את העבודה כי בסה"כ רוב הזמן תיסע בפקקים.
כשלא תיסע בפקקים, 250 יתן לך מרווח נשימה ובטיחות במהירות יותר גבוהה.
125 על איילון זה לא תענוג גדול ולא מאוד בטיחותי גם בשעות עומס. xmax נשמע כמו בחירה מצויינת, אפשר למצוא יד 2 במצב טוב. לדעתי אחד השיקולים שלך צריכים להיות משקל הכלי - כלים קלים ״יעופו״ על הכביש אם יש רוחות צד.
125 על איילון זה ממש לא חוויה נעימה. גם בעומס, כשכל הכביש ה'אמיתי' עומד, זה גבולי. זה בעיקר מורגש כשהכביש נוסע אין יכולת עקיפה כלל והנתיב הימני הופך לחבר הכי טוב שלך, ו/או כשיש רוחות ואז אתה בכלל מרגיש קטנטן וחלש.