זה לא כמו פטל או משהו?
30 אגורות לליטר

עלות הייצור שאתה מדבר עליה כוללת את כל ההוצאות של המפעל?
זה לא כמו פטל או משהו?
30 אגורות לליטר
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

עלות ליצרן וחזירות של יבואן ממש לא לענין כי הפתרון הטבעי לבעיה והפשוט ביותר הוא יצירת תנאים לתחרות חופשית אמיתית, כשאין מונופולים (והמדינה היא גם סוג של מונופול) התחרות תביא לירידת מחירים ות'מעים לא ישרדו

נו עוז... כמה עולה?
זה עדיין מעניין
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
ליטר בירה גולדסטאר, עולה לטמפו...
זה הכל...! הייתם קרובים, אבל לא מספיק.
אז לא משנה כמה תוסיפו עלויות מסביב, המחיר עדיין לא מצדיק.
יש מבשלות בארצות אחרות שמייצרות בירה, שבהן לפעמים
בקבוק מים עולה יותר.
אני לא מבקש כזה מחיר, אבל ראבאק...תהיו הוגנים.
לסיום, אופנוע מהשורה הראשונה, שעולה בארץ 200 אלף ש"ח,
עולה ליבואן, אחרי הכל, חונה בסוכנות, בסביבות 35 אלף ש"ח!
גם אם המדינה מכפילה...ל70 אלף ש"ח...
כל השאר זה רווח נטו של היבואן!
אה כן...אתם ממש לא רוצים לדעת כמה עולים קטנועים...
שבת שלום.

אנחנו יודעים כמה עולים קטנועים (: לצערינו.
רגע אבל מאיפה אתה מביא את כל הנתונים האלו?
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
לא זוכר מתי קניתי ציוד מחנות בארץ... אם אני צריך כמה דברים קטנים כולל צמיג,מחיר כרטיס הטיסה והמלון כולל הציוד משתלם יותר מאשר בארץ.
עצוב,אבל זו המציאות.
No Risk No Fun
No Sun No Tan
!I Love my italian

החישוב שלך ילדותי , כמה עולה לייצר תרופה? צ'יפ למחשב? כמה עולה עותק נוסף של תוכנה כלשהי?
גם אגורות , אבל עלות הקמת המפעל שמייצר אותן עולה מילארדים , עלות הפיתוח גם יכולה להגיע לאותן סקאלות.
אז מה אתה רוצה , שימכרו לך מוצר שעולה 10 אגורות בחומרי גלם ועשרים מיליארד בעלויות פיתוח ב 50 אגורות? נראה לך כמו מודל עסקי מוצלח?
שיעור ראשון בשיווק הוא "עלות המוצר לא קובעת את המחיר , אלא כמה מוכנים לשלם עליו" , המקרה הכי קלאסי הוא מוצרי יוקרה שנותנים 99% אותו הדבר כמו מותג נחות.
ואני בכוונה מתעלם ממקרים שזה נגרם עקב כשלי שוק כמו מונופולים וכו'.
בכל מצב אחר , השוק לאט לאט מתייצב למצב הגיוני.
אתה פשוט רוצה שכולם יתרמו בשבילך ורק אתה תקבל שכר...נשמע הוגן....

אנא, תן דוגמא למוצר שעלות חומרי הגלם והיצור שלו מסתכמת ב 10 אגורות ועלות הפיתוח שלו 20 מיליארד. לא משנה אם בשקלים או דולרים או יורו או ביטקויין.
השיעור השני בשיווק, הוא שיש קונים טיפשים שמוכנים לשלם מחיר מופקע ולאחר מכן להצדיק את המחיר המופקע תוך שהם יוצקים בסיס אידיאולוגי למחיר המופקע.
הבעיה היא שישראל היא מיקרו שוק ולא שוק. ובמיקרו שוק אין תחרות אמתית ללא רגולציה. ורגולציה היא חרב פיפיות.
מכיוון שאיני יכול לרכוש שקדי מרק של אסם בניו יורק שם הם זולים מבארץ אני משלם ביוקר ומתלונן על יוקר המחיה.
מכיוון שאני כן יכול לרכוש ציוד רכיבה בניו יורק במחיר זול או דומה לארץ אחרי משלוח ומיסים אעשה זאת כל פעם שאמצא לנכון. מצדי, היבואן המקומי יכול להתפגר. ועל הדרך, ברור לך שגם אני מספיק טיפש בשביל לרכוש פה בארץ גם אם זה יקר ב 20%.
איללכא...ואני מוכן לתרום לעוז כי אני מחבב אותו. לגבי כל השאר, לא יודע

כבר ציינתי כמה , עלות ייצור של עותק נוסף של תוכנה הוא הכי קרוב לאפס שיכול להיות.
כמה אתה חושב שעולה לפתח אופיס? חלונות או תוכנות אחרות?
https://www.microsoft.com/investor/r...r16/index.html
During fiscal years 2016, 2015, and 2014, research and development expense was $12.0 billion, $12.0 billion, and $11.4 billion, respectively. These amounts represented 14%, 13%, and 13% of revenue in fiscal years 2016, 2015, and 2014, respectively. We plan to continue to make significant investments in a broad range of research and development efforts.
במקרה , יש לי גם ידע ממקור מאוד אמין על עלויות הייצור של טבע והן גם מגוחכות לעומת המחיר לצרכן.
הבעיה היא שאתה לא יודע להבדיל בין קרטל לבין עצמאי שצריך להרוויח בשביל להמשיך לפעול.
הבעיה היא שישראל היא מיקרו שוק ולא שוק. ובמיקרו שוק אין תחרות אמתית ללא רגולציה. ורגולציה היא חרב פיפיות.
מכיוון שאיני יכול לרכוש שקדי מרק של אסם בניו יורק שם הם זולים מבארץ אני משלם ביוקר ומתלונן על יוקר המחיה.
מכיוון שאני כן יכול לרכוש ציוד רכיבה בניו יורק במחיר זול או דומה לארץ אחרי משלוח ומיסים אעשה זאת כל פעם שאמצא לנכון. מצדי, היבואן המקומי יכול להתפגר. ועל הדרך, ברור לך שגם אני מספיק טיפש בשביל לרכוש פה בארץ גם אם זה יקר ב 20%.

או, דוגמא נפלאה.
רק מהם המוצרים או התוכנות שעליהם מיקרוסופט הוציאו 12 ביליון דולר ב R&D. בטח הכל יצא על פיתוח האופיס הבא. או שמא, נסכים שאותו סכום עצום יצא על מספר עצום של מוצרים.
כל בוקר שאני מבטי במראה אני יודע להבדיל בין עצמאי לקרטל. אולי בגלל שהדמות שמשתקפת במראה היא של עצמאי שצריך להרוויח. לשמחתי, אני מוכר זמן, ידע ואישיות...מפוקפקת אמנם ולכן אני יכול לתמחר איך שבא לי כל עוד לא ישבטו אותי בניגוד לרצוני.
איללכא...וסובו בגז