טקסט שקיבלנו במייל מגולש אנונימי, שמתלונן על תופעת הייבוא הפרטי והמכירה בשחור של ציוד רכיבה.
מה דעתכם?
"כשבר רפאלי הואשמה (על פי התקשורת) בהעלמות מס – לא היה צדיק אחד שטיקבק לזכותה.
אצלנו, כשאנו עדים לתופעה הזאת, אין אחד שמטקבטק נגד זה.
למה? כי נוח לנו.
אם אתה רוכב, ויש לך פייסבוק, סביר להניח שאתה גם חבר בלפחות קבוצה אחת שעוסקת במכירה וקניה של ציוד רכיבה.
ולכן, אם אתה רוכב, סביר להניח שגם אתה נתקלת לפחות פעם אחת באותן מודעות מכירה אשר מציעות ציוד חדש. לא סתם ציוד חדש, ציוד חדש במחיר נמוך יותר מזה של החנויות בארץ.
אם גם אתה נתקל לפעמים באותן מודעות, סביר להניח שגם לך זה לא מפריע. סביר להניח שאתה אפילו שמח מזה. הרי מה יותר טוב מלקנות ציוד חדש במחיר זול יותר ממה שהוא נמכר בארץ? חלום!
אני מניח שכבר הבנתם על מה אני מדבר, אם לא – אני אבהיר. אני מדבר על אותם אנשים שמזמינים ציוד רכיבה מחו"ל ומוכרים אותו בארץ ברווח של כמה עשרות אחוזים. אותם אנשים ש"הזמינו את המגפיים מחו"ל אבל המידה לא מתאימה" 7 פעמים רצוף (ובצבעים שונים). אותם אנשים שעושים "קבוצתית" על מוצר מסוים, ומוכרים אותו ב 100 ₪ יותר ממה שעלה להם בעליאקספרס.
אז למה שיהיה אכפת לנו בעצם? אנחנו קונים ציוד רכיבה במחיר זול יותר מהחנויות בארץ.
כמו שהרמתם גבה ואמרתם "גם כן זאתי, כאילו חסר לה כסף!" כשסיפרו לכם שבר רפאלי העלימה מסים (כביכול), ככה אתם צריכים להרים גבה כשמדובר באנשים "משלנו" "מהתחום".
הם מוכרים בזול יותר מאשר החנויות לא כי הם נחמדים, לא כי הם רוצים לטובת הרוכבים. הם מוכרים בזול כי הם לא משלמים מכס בזמן היבוא. הם מוכרים בזול כי הם לא משלמים מע"מ בזמן המכירה. הם מוכרים בזול כי הם גונבים מאיתנו, האזרחים. הישראלים, הרוכבים והלא רוכבים.
הם מוכרים בזול ועדיין, על כל מוצר שהם מוכרים, בעל חנות המוכר מוצר זהה ובמחיר זהה – ירוויח פחות!
יש הרבה בעלי עסקים בתחום שלנו אשר עושים כמיטב יכולתם על מנת להביא לארץ מותגים ומוצרים במחירים זולים ככל הניתן ולא פחות מנסים לקדם את התרבות המוטורית בארץ. אם זה בחסויות למירוצים ואם זה בימי הדגמות וימי עיון לכלל הרוכבים.
אז למה אתם נותנים לתופעה הזאת יד? למה אתם ממשיכים לקדם ולחזק את אותם אנשים שמוכרים לכם בשחור?
הם דופקים אותנו (הישראלים), אותנו (הרוכבים) ואותנו (בעלי החנויות והחברים שלכם).
פעם הבאה שתעמדו לפני קניה, תשאלו בנימוס את המוכר "אתה מוציא קבלה?". זאת לא בושה, זאת גאווה."