מחר במישמיש
טקסט שקיבלנו במייל מגולש אנונימי, שמתלונן על תופעת הייבוא הפרטי והמכירה בשחור של ציוד רכיבה.
מה דעתכם?
"כשבר רפאלי הואשמה (על פי התקשורת) בהעלמות מס – לא היה צדיק אחד שטיקבק לזכותה.
אצלנו, כשאנו עדים לתופעה הזאת, אין אחד שמטקבטק נגד זה.
למה? כי נוח לנו.
אם אתה רוכב, ויש לך פייסבוק, סביר להניח שאתה גם חבר בלפחות קבוצה אחת שעוסקת במכירה וקניה של ציוד רכיבה.
ולכן, אם אתה רוכב, סביר להניח שגם אתה נתקלת לפחות פעם אחת באותן מודעות מכירה אשר מציעות ציוד חדש. לא סתם ציוד חדש, ציוד חדש במחיר נמוך יותר מזה של החנויות בארץ.
אם גם אתה נתקל לפעמים באותן מודעות, סביר להניח שגם לך זה לא מפריע. סביר להניח שאתה אפילו שמח מזה. הרי מה יותר טוב מלקנות ציוד חדש במחיר זול יותר ממה שהוא נמכר בארץ? חלום!
אני מניח שכבר הבנתם על מה אני מדבר, אם לא – אני אבהיר. אני מדבר על אותם אנשים שמזמינים ציוד רכיבה מחו"ל ומוכרים אותו בארץ ברווח של כמה עשרות אחוזים. אותם אנשים ש"הזמינו את המגפיים מחו"ל אבל המידה לא מתאימה" 7 פעמים רצוף (ובצבעים שונים). אותם אנשים שעושים "קבוצתית" על מוצר מסוים, ומוכרים אותו ב 100 ₪ יותר ממה שעלה להם בעליאקספרס.
אז למה שיהיה אכפת לנו בעצם? אנחנו קונים ציוד רכיבה במחיר זול יותר מהחנויות בארץ.
כמו שהרמתם גבה ואמרתם "גם כן זאתי, כאילו חסר לה כסף!" כשסיפרו לכם שבר רפאלי העלימה מסים (כביכול), ככה אתם צריכים להרים גבה כשמדובר באנשים "משלנו" "מהתחום".
הם מוכרים בזול יותר מאשר החנויות לא כי הם נחמדים, לא כי הם רוצים לטובת הרוכבים. הם מוכרים בזול כי הם לא משלמים מכס בזמן היבוא. הם מוכרים בזול כי הם לא משלמים מע"מ בזמן המכירה. הם מוכרים בזול כי הם גונבים מאיתנו, האזרחים. הישראלים, הרוכבים והלא רוכבים.
הם מוכרים בזול ועדיין, על כל מוצר שהם מוכרים, בעל חנות המוכר מוצר זהה ובמחיר זהה – ירוויח פחות!
יש הרבה בעלי עסקים בתחום שלנו אשר עושים כמיטב יכולתם על מנת להביא לארץ מותגים ומוצרים במחירים זולים ככל הניתן ולא פחות מנסים לקדם את התרבות המוטורית בארץ. אם זה בחסויות למירוצים ואם זה בימי הדגמות וימי עיון לכלל הרוכבים.
אז למה אתם נותנים לתופעה הזאת יד? למה אתם ממשיכים לקדם ולחזק את אותם אנשים שמוכרים לכם בשחור?
הם דופקים אותנו (הישראלים), אותנו (הרוכבים) ואותנו (בעלי החנויות והחברים שלכם).
פעם הבאה שתעמדו לפני קניה, תשאלו בנימוס את המוכר "אתה מוציא קבלה?". זאת לא בושה, זאת גאווה."
אדיוט מי שכתב וכנראה הוא גם בעל חנות
מזיינים אותנו בכל מקום אפשרי
"בעל חנות המוכר מוצר זהה ובמחיר זהה (מה?!) – ירוויח פחות!"
אם היה מוכר במחיר זהה לא היו הולכים לקנות מאחד שלא נותן שירות ואחריות..
זה בדיוק מה שצריך כדי שהם יתחילו להבין שהמחירים בארץ לא הגיוניים
קסדה של 1800 בחול נמכרת ב3500 בארץ ואתה רוצה שאני יקנה בארץ כדי לא לעודד יבוא "פיראטי"
לא תודה,אתה רוצה לפרנס את המדינה תפרנס,מספיק כסף הם גונבים בחסות החוק ממני באופן אישי ואני עוד אמור לתת כסף נוסף מרצוני?
מה ההיגיון?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
אם מישהו הזמין נעליים במידה הלא נכונה ואני קונה אותם ממנו במחיר עלות (הוא מראה לי את הקבלה שהוא שילם), אז אני והוא עבריינים?
הפוסט הכי מגוחך מאז שאני זוכר את פול גז.
^^^^
מסכים!
באופן כללי אני אעדיף לקנות משהו מחו"ל ולא מהארץ (לא רק ציוד רכיבה) ורק בגלל מדיניות המיסים החזירית. אני באופן אישי לא חושב שאקנה ציוד ממוכרן רנדמלי בפשפשוק (או כל קבוצה אחרת), לא בגלל שהוא לא שילם מיסים, אלא כי אני לא מכיר אותו ואת החנות ממנה הוא קנה (יש הרבה אוריג'ינל קופי שנראה בול כמו המקור).
בלי גילוי נאות מה שווה הפוסט?
ברור שאם בעל אינטרס כתב את זה הפוסט אפילו לא שווה תגובה.
ראבק ההפרשים במחיר הם לא 15-20 אחוז *ללא* תלות של משלוח ומע"מ. לפעמים הם מגיעים למאות אחוזים. שמח שיש תחרות מהצד ללא זה התחום היה קרטל שגם ככה הוא קרוב לזה עכשיו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
וסתם כדי לחדד את הנקודה:
מגזין האופנועים הבכיר בישראל מפרסם בסוג של התרגשות שמחיר אופנוע מסויים ירד ל28 אלף דולר כאשר מחירו בחול הוא...14 אלף דולר...
וכותב הפוסט עוד רוצה שנממן אותו..
והוא בעל חנות...כמובן...: http://www.doogigim.co.il/?p=11813
לא חושב שיש מקום לפוסט הזה בפול גז,זה לתת במה לאדם שרק רואה את טובתו האישית ולא את טובת הרוכבים
והפוסט מלא באינטרסים כלכליים.
"מאת: בעל חנות אלמוני
כשבר רפאלי הואשמה (על פי התקשורת) בהעלמות מס – לא היה צדיק אחד שטיקבק לזכותה. אצלנו, כשאנו עדים לתופעה הזאת, אין אחד שמטקבטק נגד זה.
למה? כי נוח לנו."
דעתי:
הפוסט מנסה להציג את כל מי שמוכר ציוד קנוי מחו"ל כ"עבריין מס". אלה, כמובן, שטויות במיץ.
1. יש אנשים שקונים ציוד מחו"ל לעצמם, ומה לעשות - לפעמים זה לא מתאים, ואז מוכרים אותו. התנהגות לגיטימית לחלוטין.
2. יש פטור ממע"מ עד $75, יש פטור ממכס עד $300, יש פטור כולל עד $200 בייבוא במזוודה. מלא ציוד נכנס תחת הפטורים האלה. גם מה שלא נכנס - לא תמיד יוצא לשלם עליו מכס ומע"מ, וגם מה שמשלמים עליו מכס ומע"מ - הרבה פעמים יוצא יותר זול מבחנויות בארץ. וזה מצב אבסורדי. חנות מקבלת הנחת כמות בקניה, משהו שהצרכן הפשוט לא מקבל. אם הוא מגיע למצב שבו מוצר נקנה במלוא הכסף בחו"ל אחרי מיסים עדיין יותר זול מבחנות בארץ - הבעיה היא לא בו, היא בחנות ובמחירים שלה. ויכול להיות שלהרבה חנויות כאלה אין היום זכות קיום במצב של שוק אינטרנטי נגיש וזמין. אם המחיר הטוב ביותר שהחנות יודעת לתת היא אותו מחיר האינטרנט שהצרכן הפשוט רואה, והחנות רק מוסיפה עליו מיסים ואחוזי רווח כדי לכסות את עלות קיומה - אז אולי החנות צריכה לשנות את המודל העסקי שלה, כי לא בטוח שיש לה עתיד.
כמו כן, עובדי המכס לא טיפשים, ומי שמייבא באופן לא חוקי בכמויות - במוקדם או במאוחר ייתפס. ומי שלא עושה את זה בכמויות - לא מתחרה עם חנויות, אלא במקרה הטוב משלים כמה שקלים.
קשה לי לראות הצדקה למכתב הזה.
יצא המרצע מן השק. אני חושב שמבחינת הצרכן הפרטי הדיון הזה דינו נגוז.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
החנות האהובה עלי בשוקן - כלבוטקס.
החנות השנואה עלי - איי.די. מוטורספורט... ---אבל--- הם טובים בשביל להגיע, למדוד ולהזמין מחו"לחיסכון אדיר.
אופנועית - יגידו מה שצריך על מנת למכור. מוכרים שם קסדות ישנות ומעילים ישנים.
אופנוסנטר- טובים רק לחלפ"ס. כל השאר.... מה? AGV? פיסטה ב7 אלף שח? פחחח. לא מכיר פיסטיונר אחד שקנה אותה בארץ. הכל מחו"ל.
למדוד פה, להזמין מהבית![]()
לגבי כל השאר... במידה ומחליטים לקנות בארץ, צריך לדעת טוב טוב היכן וממי לקנות. עם הזמן לומדים להכיר איך מתגלגלים העסקים שם.
נערך לאחרונה על ידי RRfanatic; 27-03-2017 בשעה 15:45.
פפפפפחחחחחחחח זה כל מה שיש לי להגיד. פשוט פפפחחחח.
בטח מעניין לי את אשך שמאל מי שילם מיסים ומי לא כשאני קונה ציוד יותר בזול.
מעבר לזה שברור שזה לא גניבה של שום דבר, גם עם זה היה סחורה מוברחת במכס זה לא היה מעניין אותי בכלל.
גם לא אמור לעניין אותי. אני בתור צרכן קונה הכי בזול שאני יכול ושהעולם יתפוצץ (כל עוד זה לא גנוב או שדוד או משהו חריג בלתי מוסרי בעליל).