רגע, בואו נעשה סדר בדברים...
1. רוב היבואנים במדינת ישראל (לא משנה לאיזה ציוד או סחורה) מקבלים מחירים מהיצרן כמו עמיתיהם מעבר לים.
2. כל היבואנים של ציוד לאופנועים, במיוחד יבואני הצמיגים מקבלים מחיר זהה לעמיתיהם מעבר לים.
3. כל היבואנים מעלים את המחירים לחנויות בעשרות אחוזים וממציאים מחירונים הזויים עד שערורייתיים.
4. כל היבואנים שאינם משלמים מכס על אביזרי בטיחות כגון קסדות וצמיגים אינם מעבירים את הפטור לצרכן.
5. רוב החנויות במדינת ישראל מנסות להרוויח לפחות 50% ובמילים...חמישים פאקינג אחוז על הלקוח הסופי.
6. כל החנויות שמוכרות ציוד, אביזרים וחלקי חילוף לאופנועים ואופנוענים שוחטות את הצרכנים ללא יוצא מן הכלל.
אני לא נכנס לכל החרא שיספרו לי על עלויות ומיסים, אספר לכם משהו ממקור ראשון, העבודה שלי (וכבר כתבתי את זה כאן)
החברה שאני עובד בה מיבאת מוצרים מארה"ב, מוצרים עם מס מלא ומע"מ מלא.
מוצרים שעוברים שוב ושוב את מכון הרשעים (התקנים)
מוצרים שעוברים שוב ושוב את משרד החקלאות,
מוצרים שעוברים שוב ושוב את משרד התקשורת.
יש לנו מחסנים במרכז הארץ ובעוד מקומות,
יש לנו אולם תצוגה במרכז הארץ ומשרדים שונים.
יש לנו עמילי מכס, מנוי על מכולות בצים, עובדים, רכבים וכמובן כל מה שצריך לנהל אופרציה כזו.
כל המחירים שלנו...אחרי כל הדברים האלו, כל העלויות, כל המיסים, כל הזיונים!!!
כמעט זהים למחירים הנקובים בדולרים בארה"ב...כמובן בתוספת מע"מ.
עד כאן אני ממלכתי, מכאן זה נהיה מלוכלך...
אז אם אנחנו יכולים, כולם יכולים!
רק שכולם, רוצים לזיין אתכם חזק חזק חזק, גם זה...אחרי שטבלו את הזין שלהם בחול שישרוף לכם טוב טוב.
מצווה גדולה להחזיר להם, מצווה גדולה לקחת להם פרנסה, מצווה גדולה לנקום בהם.
שלא תבינו לא נכון, אני בעד לשלם מיסים, אגרות הגיוניות ושאר זיבולים...ואתן דוגמא מעולה מהשבוע האחרון.
זרוע אחורית לאופנוע שלי, סוזוקי בי-קינג, עולה אצל היבואן למעלה מעשרת אלפים שקלים.
זרוע אחורית חדשה + מגן גלגל + מגן שרשרת + ציר אחורי וכל החלקים שנלווים לו...הכל חדש מהניילונים,
כולל משלוח מגרמניה, בחברת DHL כולל מיסים, כולל מע"מ כולל חנייה ושני ביקורים בדואר,
עלתה לי 1500 שקלים!!! (
http://www.interload.co.il/upload/4888855.jpg)
אז מה לעשות עכשיו?
אני נשבע לכם, כל דבר שאני יכול לקנות מחו"ל, אפילו טמפונים לאשתי, אני קונה מחו"ל.
בבקשה, תמונות של מאגר החלקים לשיפוץ ובניית האופנוע...וזה רק חלק קטן.
(
http://www.interload.co.il/upload/1135660.jpg)