עמוד 2 מתוך 15 ראשוןראשון 123412 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 222

אשכול: קניות מאנשים פרטיים שמייבאים באופן פיראטי ציוד רכיבה ומוכרים בזול

כל כך דבילי...
    בסופו של דבר זה הכיס והכסף שלי ואני אחליט איפה לקנות.
    במדינה שדופקים אותנו מכל כיוון אפשרי אני אחפש איפה לחסוך...אני אזמין מיליון פעמים מחו"ל גם אם לוקח את הסיכון שלפעמים זה לא מתאים לי.
    למה שאשלם יותר? למה זה אמור לעניין אותי צרות של אחרים שלי יש הרבה צרות משל עצמי?
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Senior Member
    אם מישהו מייבא מחו״ל, משלם את עלות המשלוח והמסים, מוכר בפייסבוק בלי לראות או למדוד את המוצר קודם, ללא חשבונית או תשלומים ועוד מצליח להרוויח על זה? אולי בעלי העסק צריכים לשקול מחדש את המודל העסקי?

בוא נשכח לרגע מהמחיר. רוב האתרים בארץ מסורבלים בניווט שלהם, מציגים מוצרים שכבר מזמן לא על המדף ושלא נדבר על זה שרובם לא עושים משלוחים ודורשים לנסוע קילומטרים לסניף הקרוב ולהתפלל שהמחיר באתר תואם את מה שיש בחנות.
    לא איכפת לי לשלם מעט יותר בשביל הנוחות של משלוח זריז ומספר טלפון בארץ.
    במצב הנוכחי, זה לא קיים, אז בתור לקוח מה אתה מצפה ממני לעשות?

Senior Member
    האתרים בארץ באמת קטסטרופה, אולי רק מוטו דיפו ואייפקס מוטורס סבירים

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אפרסם גם כאן את התגובה שפרסמתי בדוגיגים:

יאללה, יאללה.
    למה פרסמת אנונימי?
    כי אני (ועוד רבים וטובים כמוני) לא הולכים להיכנס לחנות ה"אנונימית" שלך אחרי פרסום הפוסט הזה.
    כי נמאס לנו שדופקים אותנו.
    כמו החוק על בדיקת טכניון לקסדות. עלויות כספיות, זמן מבוזבז, טרטור... הכל בשביל שתקנה שואי בארץ במחיר כפול (כן, כפול!) מעלותה בחו"ל. ידוע לכולם מיהם בעלי האינטרסים שקידמו את החוק "מציל חיים" הזה.
    אז אני לאביזריון לא נכנס יותר. ורוכב עם שוברט שעלתה לי (בארץ) פחות משואי.
    לך אני יכול רק לאחל לצמצם את התיאבון שלך. כי בגללו אתה מפסיד לקוחות, לא בגלל חבר'ה שמביאים ציוד מחו"ל. ואל תצפה ממני לתמיכה בניסיון שלך להרוג את שאריות השוק החופשי כדי לסייע במילוי הכיס שלך.
    אם עוד לא הבנת - מבחינתי אתה נציג של קרטל שחולב אותי. ועוד מתלונן שלא הולך לו מספיק טוב.

דרך אגב,אם בר רפאלי הייתה קשורה לאופנועים - אולי הייתי טורח להגיב. ואומר שממש לא אכפת לי שהיא מעלימה מס. מה לעשות, האזרח שמרוויח יפה (אותו "מעמד ביניים" דימיוני), שהמדינה שלוקחת לו 50% מס הכנסה ואז עוד 50% ממה שנשאר - מנסה להתגונן. הגיוני בעיני, ולא מעורר אצלי שום אנטגוניזם.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 27-03-2017 בשעה 16:23.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member הסמל האישי של audiR8
    דוגמא אחת, רק אחת, לחזירות בארץ. אבל היא תספיק.
    חנות מסויימת מכרה HJC RPHA 11 במחיר של 2,500 ש"ח. יחד עם שער הדולר, עלויות ייבוא ובדיקת מעבדה המחיר הזה הפך יבוא אישי ללא משתלם.
    ואז שער הדולר ירד. המחיר בארץ השתנה - אבל כלפי מעלה: 2,750 ש"ח עבור אותה קסדה. שעולה בניכר 400 דולרים או 1,400 ש"ח. גם אם נכניס עלויות ייבוא ומיסים אנחנו מסתכלים על חסכון פוטנציאלי של 1,000 ש"ח. ממחיר לצרכן בחו"ל, כן? לא מחיר סיטונאי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    יש הרבה בעלי עסקים בתחום שלנו אשר עושים כמיטב יכולתם על מנת להביא לארץ מותגים ומוצרים במחירים זולים ככל הניתן ולא פחות מנסים לקדם את התרבות המוטורית בארץ.
    אני אשמח אם תתן דוגמה לעסקים שמוכרים בארץ במחיר של עד 30 אחוזים יותר מחו"ל.
    30 אחוז זה ההפרש שיכול (אולי) מצד אחד להצדיק את המחיר הגבוה יותר, אבל לא כזה שיגרום לי ישר לברוח להזמנה מחו"ל או מאיזה "קבוצתית".

וכשאני אומר 30 אחוזים, אני מתכוון למחיר על התוית, לא שהמחיר הוא 10K על התוית ועושים לי הנחה ל-3K. במילים אחרות, לא מקומות עם מבצעים פיקטיבים כמו בסופר פארם כדי שאני ארגיש שקיבלתי הנחה.

עם כל הכבוד לבעלי העסקים שאני מעריך את רובם ואת העזרה שהם נותנים במקרה של פשלה של המוצר שקניתי מהם. השיקול שלי בסופו של דבר הוא כספי נטו והמחיר שאני משלם. לא מעניין אותי שיש לו שכירות,עובדים, חשמל, מסים לשלם, אני לא חושב שזה צריך להיות מגולם במחיר שאני משלם על מוצר שבחו"ל אני יכול לקנות אותו לרוב ב40% פחות. ומה שם אין להם את אותם חובות למדינה ולעובדים שלהם? אז למה הם יכולים להרשות לעצמם למכור במחיר כזה ועדין להרוויח ורק אצלנו החזירות הישראלית אומרת שאם אין לך רווח של 1000% על המוצר אחרי כל ההוצאות אז זה לא משתלם לי.
    את הדברים הקטנים והחיונים אחרי סקר שוק לעומת חו"ל אני אמשיך לקנות פה.
    אבל את הקסדה הבאה שלי, חליפה, מגפיים ואולי אפילו כפפות את כספי יקבלו החניות באירופה על דגש אנדורה.
    רק לשם הדגמה, חבר חזר לפני שבועיים מאנדורה:
    חליפת דיינז הדגם החדש והכי מתקדם 2800 שקל
    קסדת אראי rxv 2200 שקל
    מגפיים אפלינסטאר דגם בסיסי 500 שקל
    בארץ המחיר היה כפול.
    אז בתור בעל העסק, לא הייתי פותח את הנושא הזה ומפרסם אותו מחשש שאלה שעדין שלא הבינו שיש מחירים היגונים בחו"ל יגלו זאת.

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    אני אשמח אם תתן דוגמה לעסקים שמוכרים בארץ במחיר של עד 30 אחוזים יותר מחו"ל.
    30 אחוז זה ההפרש שיכול (אולי) מצד אחד להצדיק את המחיר הגבוה יותר, אבל לא כזה שיגרום לי ישר לברוח להזמנה מחו"ל או מאיזה "קבוצתית".

וכשאני אומר 30 אחוזים, אני מתכוון למחיר על התוית, לא שהמחיר הוא 10K על התוית ועושים לי הנחה ל-3K. במילים אחרות, לא מקומות עם מבצעים פיקטיבים כמו בסופר פארם כדי שאני ארגיש שקיבלתי הנחה.
    ידידי, ציטטת אותי, אבל לא אני כתבתי את הדברים הללו.
    אני הבאתי אותם בשם אומרם על מנת לפתח דיון.

אבל ככה בשביל הספורט, קח דוגמה.

Member
    אתה מצוטט כי הגבתי לטקסט שאתה כתבת בשמו של מישהו
    בכל מקרה, אני מאמין שאותו אנונימי לא מבין את כוחות השוק ולא התאים את עצמו לכוחות השוק ולכן הוא בוכה וסוג של מאשים אחרים.

היבואנים צריכים להבין שהדור של פעם הולך ונעלם ולשוק נכנס דור צעיר וטכנולוגי שמנצל את הטכנולוגיה לטובתו, אין יותר קהל שבוי, יש מספיק חלופות כדי לקנות במחירים נמוכים יותר וכדאי שכל השרשרת מהיבואן ועד לחנות בשוקן יבינו את זה, אחרת הם יהיו אולמות תצוגה ומדידה.

ולגבי הדוגמה שהבאת בשביל הספורט, בנינו זאת לא חנות לדוגמה. חוץ מתיקים וקצת ציוד merchandise של מותג אחד אין שם כלום (גם היבואן של KLIM לא יכול להוות דוגמה כי הוא לא באמת חנות לצערי, והשירות והמחירים שלו טובים יותר מהרבה חנויות שהייתי בהן). אני מדבר על חנות סגנון כלבוטקס או ADmotor-sport ששם ניתן לקנות מפילטר שמן ועד חליפה מלאה מעור.

אגב, גם בעלי החנויות לא פראיירים ומשחקים משחק מלוכלך, כשאתה בא לחנות ואומר שמצאת את אותו המוצר במחיר זול יותר, הם רוצים הוכחה (הצעת מחיר מאותה חנות זולה יותר). יודע מה הם עושים עם ההצעת מחיר שהלקוח מביא להם? הולכים ליבואן ובוכים שאותה חנות שמוכנה להרוויח פחות ולמכור יותר, שוברת את מחיר השוק שקבע היבואן.
    היבואנים בארץ מכתיבים מחירי שוק וחנות שלא מוכרת בטווח שקבע היבואן, סופה להיות מוחרמת על ידי אותו יבואן.

כנראה שכן ניתן למכור ביותר זול ולהרוויח, אם רוצים.

Senior Member
    אני מציע לסגור לאלתר את EBAY-ALIEXPRESS-FCMOTO-MOTOIN ואת האינטרנט בכלל, נשים דף הנחתה עם מספר טלפון לאתר של בעל החנות המדובר, ואז כולנו נהיו שמחים מאושרים ועם הרבה פחות כסף בבנק.
    זעקת הקוזאק הנגזל

Senior Member
    דואר ישראל והמכס עושים עבודה מספיק טובה בלהניא אותי מלהזמין מחול חוץ ממקרים מיוחדים.

Senior Member
    אני בעד תמיכה בשוק המקומי ומבין היטב שיש שרשרת עצומה של אנשים ומשפחות שמתקיימות מכל עסק - משפחות שהן שלנו. אם לא נתמוך בשוק המקומי הכסף שלנו יברח לחו״ל, עסקים בארץ יסגרו ורובנו ניפגע כלכלית. יחד עם זאת, אין ספק שיש בישראל המון מוצרים שמתח הרוויחים בגינו הוא עצום, חזירי ושאינו מניח את הדעת - פשוט אין תירוץ.

בנסיבות אלה, היבואנים והעסקים עצמם - הם הם אלו שמזיקים לעצמם ודוחפים אותנו לכתת רגלינו בניסיון להוזיל עלויות ולצמצם את נזקינו באמצעות רכישה ב/מחו״ל.

Member
    "
    פעם הבאה שתעמדו לפני קניה, תשאלו בנימוס את המוכר "אתה מוציא קבלה?". זאת לא בושה, זאת גאווה."

צודק! זאת בושה לראות את המחיר המופקע והלא הגיוני שרשום על הקבלה שחצי ממנו זה מיסים, עדיף בלי ולהרגיש לרגע בחו"ל.

Member
    מאוד מעניין אותי מי הבעל עסק שרשם את הפוסט המטומטם הזה.
    לא הצלחתי לזהות דרך התמונה

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    כותב הפוסט מנסה להפיל כשל כלכלי כללי במדינה על "העלמת מס". אבל גם בעלי חנויות מכובדות חוזרים מחו"ל עם מזוודות מפוצצות ציוד. העלמת המס מכל מי שהוא עצמאי היא הבעיה (הבעיה היא שכשכיר אני לא יכול להעלים מס ואפילו לא לקבל החזר הוצאות).
    אין ספק שעם התקדמות המסחר האלקטרוני סופג ענף הקמעונאות בישראל מכה קשה אבל כצרכן - זו לא הבעיה שלי. ולמרות ש-99% מהציוד שלי נקנה בחו"ל אשמח לשלם לאיזה מעאכר שהביא קסדה מחו"ל בשביל לחסוך מעצמי את סכנת ה"בדיקה" של הטכניון - עוד דבר שאני לא מבין איך הוא בכלל חוקי בארץ.