אני פה רק לקרוא תגובות
כאחד שמתעסק בתחום הרכש של ח"ח לרכבים המחירים שאני הייתי קונה ח"ח לרכבים היו נמוכים משמעותית בעשרות ואפילו במאות אחוזים מהמחירים שנמכרים בחוץ ללקוח סופי החזירות חוגגת בכל תחום כמעט במדינתנו במיוחד שמדובר על כלי רכב לא רק אופנועים במקרה הזה אז מדוע שאנשים לא יחפשו אלטרנטיבות כלכליות ויממשו אותם הרי בסופו של דבר מה שיוצא מהכיס הוא מה שחשוב אז כחומר למחשבה למי שכתב את הפוסט והתלונן לקוחות כבר לא "טיפשים" ולא שבויים אנו נמצאים בעידן הגלובליזציה בו אפשרי להביא ולקנות כמעט כל דבר מכל מקום בגלובוס הגיע הזמן שתתאימו עצמכם אלינו ולא אנחנו אליכם חוקי המשחק השתנו
יריבן!!!אתה פה!!!!
אנשים שמוכרים ציוד מחו"ל יכולים לעשות רווח שולי לכן כמו שROG כתב זאת תופעה שולית, מה שבאמת עומד מאחורי המכתב האנונימי זה היבוא האישי עצמו, אבל אותו אדם שכתב את זה בחר להסתתר מאחורי תופעה שולית, כנראה בקרוב חוקים או הגבלות של יבוא יכנסו והמכתב בסה"כ מנסה לעצב דעת קהל ככה שבמקום להאשים את חנויות הציוד הציבור יאשים את אותם אנשים שמוכרים ציוד שהביאו תחת חוקי היבוא האישי.
אני ראיתי את הכתבה הזו בפעם הראשונה באתר דוגגי"ם, גם אני חושב שמדובר בבעל אינטרס
מסוים ולא בכותב תמים.
אני חושב שמן הראוי לאחר שהשוק הדו"ג גדל שהיבואנים וספקי המוצרים יעשו צעד לאחור,
ויוזילו משמעותית את רמת המחירים של האביזרים לרמה מקובלת.
כולנו היום כפר קטן והקלות הבלתי נסבלת של יבוא מצורים מחו"ל פשוט עושה את העניין
למשתלם וכדאי אז המלחמה לא צריכה להיות בעיצוב דעת קהל או להילחם ביבוא העצמי,
להפך הראשון שימכור במחירים דומים לחו"ל ירוויח את שלל הקונים האלה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
עם הגישה הזו תמיד היה לי קשה להסכים ולקבל.
פעם ראשונה נתקלתי בה כשהייתי ילד בחטיבה - אמא שלי שלחה אותי לריקושט למדוד נעלי הרים, ואחר כך הזמינה אותן עבורי מחו"ל דרך קרוב משפחה.
אין שום רע בלקבל מתנה מחו"ל.
לזעוק ואפילו לקלל את בעלי העסקים בארץ בגלל מחיריהם הגבוהים של המוצרים אותם הם מציגים בחנות - ובאותה עת להודות בפומבי על 'למדוד בחנות ולהזמין מחו"ל'? איפה ההגינות?
ייתכן והמחירים גבוהים, ייתכן והיבואנים נוכלים, אבל בעל החנות, שמעמיד לרשותך מבחר מוצרים, בשלל מידות, מספק מוכר שיהיה שמה לשרותך. אותו מוכר יביא ויחזיר עבורך מוצרים שבחנת - ואז לפטור אותו ב-'טוב אני אחשוב על זה', כשהעמוד של המוצר כבר פתוח על הדסקטופ בנייד שלך? זה מכוער.
הEDGE היחיד שיש לבעלי העסקים - הפריבילגיה שלך, מוצר שתכל להחזיק אותו בידיים ולהרגיש את המרקם\בד\חומר\משקל\מידה - דווקא אותו מקללים. איפה היושר וההגינות שלך כצרכן? בעיני זה מכוער.
מכאן, עולה הפתח לרעיון של חנות תצוגה אולי? תשתמש בפרבילגיות, תעשה מה שבא לך עם המוצר, אבל שזו תהיה המטרה של החנות. בחינה ותו לא. מצדי שכל 'העצמאיים' והיבואנים ישכרו את שירותיה של חנות שכזו, ואחר כך לך תזמין ממי שמתאים לך. זו אפשרות אחת לגישור בין חווית הרכישה של פעם לזו רוויות האפשרויות היום.
הנקודה שלי - להזדעק על מחירי מוצרים ובו זמנית להשתמש בEDGE של חנות ולהזמין דרך גורם אחר? זה לא נכון בעיניי.
אני חושב שלמרות שרובכם פה מודעים לזה, אתם מזלזלים בכמות המיסים שתוקעים על בעלי עסק.
מכס , מע"מ , מס הכנסה , רישום שנתי ברשם החברות וכו'.
הרווח הרבה הרבה יותר נמוך ממה שאתם חושבים.
ולא , אני לא מוכר שום ציוד ואין לי שום חנות.
פשוט יש לי עסקים בתחומים אחרים ואני רואה כמה עושקים אותי כל המיסים , אגרות ודרישות שגוררות עלויות (רו"ח לחברה בע"מ יקר משמעותית מעוסק מורשה וכו') שהכל מצטבר.
זה ישמע לכם מגוחך , אבל גם בעסק עם אפס , ואני רציני שאני אומר אפס הוצאות. פחות מאיזור ה100,000ש"ח הכנסה בחודש לעסק כזה זה לא שווה.
יותר מידי כאב ראש וסיכון , אפשר להרוויח יותר טוב כשכיר.
מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.
דרך אגב, למרות שזו לא סטטיסטיקה אני מתרשם שכמו באופנועים עצמם כך באביזרים, התחרות עושה את שלה והמחירים כן יורדים. זה אולי לא מופיע על התווית, אבל המחירים שאני משלם הם תמיד משמעותית נמוכים מהמחיר הרישמי. אישית, אני לא נוהג להתמקח. שואל למחיר ואז או שקונה או שלא. שמתי לב שבכמה המקומות שאני נוהג לפקוד כשאני שואל מה המחיר אני מקבל מיד מחיר מופחת. אולי כבר מכירים אותי. לא יודע. יש גם המון מבצעים. אני בד"כ קונה בארץ, למרות שאני נמצא לא מעט בחו"ל, פשוט כדי לחסוך את בילבול המח, מה גם שאני לא נזקק לזה לעיתים קרובות מדי. לפעמים אני בודק מתוך סקרנות את מחיר הפריט שקניתי בארץ (Amazon, eBAy, ודומיהם) ורואה שבדרך כלל הפערים לא ענקיים. יש מקרים שכן ואז גם אני מזמין מחו"ל.
זה שעל התוית יש מחיר ומיד עושים לך הנחה, זה תרגיל שיווקי כדי לגרום לך להרגיש טוב ושדפקת את המערכת. למעשה, מחיר ההנחה לרוב גם הוא יקר מאוד.
לא מזמן הייתה כתבה עלכך שרוצים לחוקק חוק בעניין אותן הנחות ומבצעים בדיוק בגלל ההתנהלות הזאת של מבצע תמידי\הנחה תמידית רק כדי לגרום ללקוח להרגיש טוב ושיקנה במקום. זאת הסיבה שאני נמנע מחנות ADmotor-sport, תמיד המחיר על התוית מפוצץ ופתאום עושים לך הנחה של עשרות אחוזים.
אם אתה עושה תמיד הנחה, למה לא תשים על התוית את המחיר הסופי ללא הנחה וזהו? למה לעשות תרגילי פסיכולוגיה כדי למכור עוד? האם זה הוגן לגרום לי לקנות ממך בצורה שכזאת? אני רואה בזה ניצול חולשה כדי להפיק רווח אישי על חשבוני