מישהו יכול ללכת פה מידע בבקשה
שלום לכולם
כמו שהכותרת אומרת אני הולך לאפסן את אופנוע לתקופה של 3 חודשים.
יש לי את המערכת של הזעקה האחרונה ככה שאני לא רוצה לנתק את האופנוע מהמצבר ועל מנת לשמור עליו יש לי שני אפשרויות :
1) יש לי מטען לא חכם שאני יכול לבקש מההורים לנתק או לחבר (12v), אם האופציה הזאת עדיפה מתי לנתק או לחבר? ( הכוונה האם לחקות חודש לירידה משמעותית של המצבר ואז להטעין ?)
2) לבקש להניע פעם בשבוע או שבועיים ולשים אזיקון על הידית גז או כל דבר אחר לאיזה חצי שעה ולכוון את המנוע ל4000 סלד ?
בנוסף קראתי המלצה שלתקופה כזאת כדי לשים אזיקון או כל דבר אחר על ידית הקלאץ ושיהיה לחוץ כל עוד הכלי לא מונע יש למישהו הסבר למה? כן לא ?
המלצות והערות נוספות התקבלו בברכה
תודה רבה
מישהו יכול ללכת פה מידע בבקשה
בוקר טוב ,
אין לי ניסיון עם אף אחת מהאופציות אז קשה לי להגיד לך מה באמת עדיף . ייצא לי לאחסן אופנוע לחצי שנה רק שבמקרה שלי ניתקתי מצבר ולא שמתי שום אזיקון על ידית המצמד .
אני משער שהעיניין עם האזיקון וידית המצמד הוא בכדי לשמור בצורה מסויימת על רפידות המצמד - אבל אין לי סימוכין לזה .
אם מחזיקים את ידית המצמד לחוצה זה לא יפגע בקפיצים של המצמד?
גם אני, כמו ידידי המלומד, אחסנתי אופנוע לחצי שנה ללא אזיקונים או טעינות.
מה שעשיתי זה:
- לנתק מצבר
- להחליף שמן מנוע לשמן חדש לפני האחסון
- למלא את מיכל הדלק, במקרה של מיכל מתכתי, כדי למנוע חלודה.
- להרים את האופנוע על סטנד או כסא כך שהגלגלים באוויר (יש האומרים שזה שומר על הצמיגים)
- יש המוסיפים כפית שמן מנוע לתוך הצילינדר דרך החור של הפלאג
לאחר האחסון
- לחבר מצבר
- להחליף שמן מנוע לשמן טרי
- להחליף את כל הדלק במיכל לדלק טרי
- לסוע לשלום
- (עדיף קודם להוריד מהכסא)
לאחסון של שלושה חודשים לא בטוח שהייתי טורח לעשות את כל זה, מלבד כמובן לנתק מצבר.
כמה דברים ממה שקראתי באינטרנט:
"להרים את האופנוע על סטנד או כסא כך שהגלגלים באוויר (יש האומרים שזה שומר על הצמיגים)"
מה שיכול לקרות זה שיצא אוויר לאט לאט עד שבסוף הגלגל ישב על הגומי של הצמיג ויעשה נזק, אז עדיף להוריד את המשקל מהצמיגים.
כדאי למלא דלק עד למעלה, אבל בנוסף צריך גם להוסיף מייצב דלק. ואז לא צריך לשפוך את כל המיכל.
הדלק הוא תרכובת של כמה חומרים, וחלקם יכולים להתנדף ולהשאיר אחריהם ג'יפה, המייצב דלק אמור למנוע את זה.
כדאי לשמן חלקי מתכת כדי שלא יקרה להם כלום בזמן האחסון
כדאי מאוד לכסות את האופנוע או לשים בתוך חניה סגורה כדי שלא יפגע ממזג האוויר
קנה מטען מצברים חכם, זה לא כ"כ יקר וישמור לך על המצבר http://www.e-shetach.co.il/pl_product~3194~16~127.htm
אופציה נוספת, אם יש לך יחסים טובים עם המוסכניק שלך, תשאיר את האופנוע אצלו, הוא כבר ידאג לו וכשתחזור תביא לו מתנה נחמדה.
עם יש לך מטען רגיל , קנה עבורו שקע עם שעון שבת , ותן כל יום טעינה של חצי שעה בערך . . .
לעיניין ההתנעה .
בשום אופן לא להניע ולהחזיק 15 דקות בסלד כזה (4000) כדי להיות בסלד הזה הכלי חייב תנוע , ללא זה הוא פשות יתחמם !
ברגע שיש מטען פשוט אין צורך בהתנע ביכלל עבור זמן כזה קצר .
בגדול אתה יכול גם לחבר למצבר ספק כוח של מחשב נייד במידה והוא נותן קצת מעל 12 וולט , גם 14-15 זה בסדר , זה יחזיק לך את המצבר חי מעולה בהפעלה של שעה ביום .