תוצאות 1 עד 2 מ 2

אשכול: התייצעות לפני רכישה

Junior Member

התייצעות לפני רכישה

אחרי מחקר לגבי הכלים הרלוונטיים החלטתי לבדוק את ה ninja 300 וה cbr500r.
    רכבתי על שניהם השבוע בנסיעת מבחן והתרשמתי לטובה משניהם. שבוע הבא אקח עוד פעם את הנינג'ה לסיבוב ואת ה r3 גם (למרות שהוא פחות נראה לי כי הטיפולים די יקרים וכל 5K ומלכתחילה לא רואה למה שיעלה 10% יותר מהנינג'ה).
    הנסיעות היומיומיות שלי זה 20-25 ק"מ כל כיוון (ת"א-יקום), ואני מניח שבסופי שבוע טיולים מדי פעם.
    מבחינת ציוד יש לי מעיל טוב, אבל את השאר (קסדה, כפפות, מנעול דיסק ושרשרת) אצטרך לקנות.

אני מחפש אופנוע 90% בשביל הכיף ולכן זה השיקול המרכזי.
    כרגע נוטה לקווסאקי כי נהנתי ממנו יותר וגם מבחינה כלכלית הוא משתלם יותר. קצת מספרים:
    - הנינג'ה עולה 39300 על הכביש, לא מוכנים לתת הנחות אבל מוכנים לקבל באשראי 6 תשלומים ללא ריבית שזה יתרון.
    - מטרו נותנים חבילה זוגית לאילת ברכישת קוואסאקי בשבועיים הקרובים.
    - ההנחה שהם נותנים על ציוד לא גדולה ולכן לא שיקול יותר מדי
    - ההונדה עולה 51000 אבל אפשר לקבל 2000 שקל הנחה למזומן ועוד 35% על ציוד. הוא מוכן לתת לי אגזוז אקרפוביץ' בחינם במקום ה2000 ש"ח.
    - את ההונדה אקח עם אגזוז אקרפוביץ' כנראה בכל אופן אם אלך עליו.

לא הרגשתי שההונדה הרבה יותר חזק מהקוואסקי והאמת שיותר נהנתי מהקוואסאקי (אבל אולי זה בגלל שרכבתי עליו אחרי שנתיים וחצי שלא עליתי על אופנוע).
    ההונדה חזק ונוח אבל קצת מבאס שנגמר הסל"ד ב8-9K. אהבתי בנינג'ה שאפשר למשוך סל"ד ל12-13K.

כמה שאלות לגבי הכלים ושאלות כלליות:
    1. לגבי האמינות של הכלים האלו, האם יש בעיות/תקלות מוכרות? בעיות אמינות?
    2. מבחינת סחירות, איזה כלי עדיף?
    3. האם אני באמת צריך את האגזוז אקרפוביץ' הזה? לא התלהבתי מהסאונד של ההונדה בסל"ד גבוה, האגזוז יעזור? גם לנינג'ה כדאי לקנות אגזוז? האם זה עלול להזיק למנוע או מכלול אחר?
    4.ביטוח מקיף - עושים? מדבר על גניבות בלבד.
    5. ביטוח חובה - יש לי ביטוח תאונות שמכסה גם אופנוע, אז חשבתי לעשות ביטוח עם השתתפות עצמית עד 25K. טעות?
    6. מבחינת מיגון, המליצו לי במטרו על מנעול דיסק עם אזעקה. שרשרת אני גם אקנה, אבל מעבר ללהשאיר אותה קשורה לעמוד בבית אני לא חושב שסביר להסתובב עם שרשרת, הרי אין מקום לזה. מה אומרים לגבי זה? איך אתם מתנהלים עם המיגון?
    7. חשבתי לעשות איתורן, יש טעם? במקרה ואין לי מקיף (אם יש מקיף אני חושב שחובה איתורן) וגנבו, מישהו ינסה למצוא אותו? או שעד שיזיזו את עצמם האופנוע בשטחים?
    8. ראיתי שיש כל מני תיקים שאפשר להרכיב במושב האחורי או על מיכל הדלק. מה אומרים על זה? זה נראה לי יהיה נח למנעול, שרשרת, חליפת סערה בחורף וכו'.

תודה רבה!

Member
    אני יכול רק לומר שנסעתי אתמול על הזד 300 ועל הCB500F. אמנם הZ מרגיש קצת יותר זריז בהתחלה במיוחד בתוך העיר, אבל בכביש המהיר התחיל לצווח(יחסית ב8-9 סלד) לעומת זאת ה 500 הרגיש יותר נוח רציני והגיע ל120 די בקלות ונשאר על 5 בסלד. וגם משום מה הרגשתי פחות רוח עם ה500.
    תכלס אני גם בהתלבטות דומה רק שאצלי יש גם את הCB500X וגם בטח אעלה בקרוב פוסט בנושא