אני ממש לא הרוכב הכי מנוסה בעולם.
הניסיון שלי בנוי על 12,000 ק"מ שמתוכם 11 אלף זה כביש נטו חדש כל יום שבחיים לא רכבתי בו. 6 מדינות.
והנה הטיפים שלי לשמור על הרוכב בחיים. אני ארגיש יותר מסיפוק אם אופנוען בעתיד יציל את חייו או מתאונה בעקבות קריאת פוסט זה.
ראשון. זה שיש לך חליפת דיינז, ואופנוע 1000 סמ"ק ואתה מרגיש מגניב, זה בערך מעניין תביצה למכונית מאחורייך. תצא מנקודת קוד בסיס שאתה לא קיים על הכביש.
טעות גדולה היא להניח שאתה קיים על הכביש. שרואים אותך, ששומעים אותך, שנותנים לך זכות קדימה. ההפך הוא, זה שאתה רואה אותם בכלל לא אומר שהם ראו אותך. ולכן, כל פנייה, כל עקיפה, כל השכבה בסיבוב, תדע תמיד שאתה אחראי ב 100 אחוז. אם אתה מחפש מישהו שיפצה אותך על ברך מתה או גב שבור בכסף אחרי תאונה כי הוא אשם שלא ראה אותך, תתעלם מהטיפ הזה.
שני. מה שמזיז את נהגי הפחיות זה לא האוטו. זה הגלגלים. טעות נפוצה הינה להתבונן על מכונית שרוצה לעלות מצידי הכביש למרכז הכביש על פחון המכונית, או לעשות פרסה מלפנייך ולחתוך אותך. המוח שלך יקלוט הרבה יותר מהר מידע על המכונית ממולך אם תתבונן על הצמיגים שלה בזמן שהיא עומדת לסכן אותך, ככה תראה כמה מהר היא זזה.
שלוש. מה שיציל את חייך מלהימרח על המכונית מקדימה או מלגרד את גופך על מעקה הבטיחות זה לא הבלמים של האופנוע בעת עצירת חירום, אלא זאתי שמירת המרחק. ושמירת מרחק היא סך הכל שם נרדף לזמן תגובה ארוך יותר. אין לי שמץ של מושג למה מפתחים אופנועים חדשים כל שנה היצרנים הגדולים, כשהמערכת הכי חשובה באופנוע היא זבל משנות החמישים. בעת עצירת חירום כל הבולמים הקדמיים שוקעים פנימה, מה שמשבש את כל האיזון של המכונה. שימוש בבלמים האחוריים בנוסף לקדמיים מאזן את האופנוע, אך עדיין, לא מספק. במקום לייצר אופנועים מדגמים חדשים, שיפתחו בולמים שמתנגדים לכוח הקינטי להוריד את האופנוע לקרקע לכביש ויתנגדו כלפי מעלה וישמרו את האופנוע באיזון. ולכן, שמירת מרחק מהמכונית קדימה היא מה שתציל את חייך. היא תתן לך זמן תגובה ארוך יותר לרוכב הלא מנוסה, בלימה מדורגת וארוכה יותר, למוח להגיב ביותר זמן עד פיענוח הסיטואציה, לרמת לחץ נמוכה יותר ותגובה חכמה יותר למקרה. תמיד תתן אקסטרא מרחק לאוטו ממול, זה לא עולה כסף, זה בחינם.
ארבע. כל אופנוע חדש שקנית, תתן תקופת הסתגלות לכלי. אתה ממש, לא מכיר את הכלי כמו כף ידך ויעבור כמה חודשים טובים מינימום עד שתבין אותו. יש לי נטייה להאמין שרוב התאונות על אופנוע הינן מחוסר שליטה מלאה במכונה שבידייך. בימים אלו, גם שאני נכנס למצבים חדשים ומסוכנים, אני מכיר כל כך טוב את הכלי שלי, כל תגובה אפשרית שלו, שאני תמיד מצליח לצאת מהמצב. תשחרר מצערת, תרכב רגוע יותר ונינוח יותר, אל דאגה, תהנה ממנו הרבה יותר בקרוב מאשר לראות אותו מעוך על גדר.
חמש. האופנוע זאתי שלוחה של הרגש. אומרים שהעין היא המראה של הנפש. אופנוע זאתי המראה של הרגש. איך שאתה מרגיש יקבע איך תרכב על הכביש. אם אתה עייף, עצבני, כועס, לא מרוכז ואתה מאמין באמת שלא רואים את זה על הדרך בה אתה נוהג, אתה חי באשלייה. לרכב רגוע נפשית, מאופק, זהיר, נינוח יתנו לך לרכב ולהגיב למצבים פי כמה וכמה יותר טוב ולשמור עלייך בחיים. תמיד שאתה עולה על האופנוע, תזהה מה אתה מרגיש ואם אתה עצבני, כועס, לא מרוכז תבחר להרגיש אחרת. זה אימון נפשי ועובד.
שש. תמיד תתאים את המהירות למצב הקיים. הכביש משובש? תוריד הילוך. תמיד תסתכל על היציאה מהפנייה לא הכניסה אלייה ככה שתוכל לזהות עד כמה חדה זווית הפנייה ולהתאים את המהירות אלייה. אתה בתוך העיר? תמיד סע בעודף זהירות מאשר מבחוצה. תשכיב את האופנוע עד לזוית שאתה מרגיש בטוח ולא מעבר, אל תדאג אתה תשתפר עם הזמן. ככל שיש יותר מכוניות מסביבך הסיכון עולה, לכן תוריד הילוך וגם שחרר מצערת.
שבע. את האגו תשאיר במגירה. אין דבר יותר שיכול להוציא אותי מהרגשת הרוגע הנפשית שלי בזמן רכיבה להרגשת לחץ ועודף ריכוז מבוזבז, זה להביט במראת שמאל ולראות דביל שנוסע מטר מהלוחית מספר שלי ונדבק כמו קרציה. ומצאתי פיתרון יעיל לבעיה. כל רכב מאחוריי שזז יותר מהר ממני ואני רואה שהוא עומד להתקרב אליי, אני פשוט זז צמוד לימין קו הכביש של הנתיב ונותן לו לעקוף. ב 99 אחוז גם המכונית תודה לך וגם תעצבן אותו פחות. אם הוא נוסע מאחורייך יותר מ 10 שניות ולא הבין את הרמז לבד, תעזור לו קצת. סמן לו בנימוס עם יד שמאל-"תעקוף אותי" בתנועת יד קדימה. עקפתי אלפי מכוניות וגם עקפו אותי אלפי פעמים. כבוד למי שמהיר ממך, זה כלל חשוב.
שמונה. תזכור תמיד שאופנוע נבנה כדי לנסוע ישר. וישר זה לא אומר שאין ימינה או שמאלה, אלא ששני הגלגלים נועדו להיות בקו ישר ככה מושגת היציבות המקסימאלית. קרה ועשית טעות ונכנסת לפנייה ימינה לדוגמא בעודף מהירות גבוהה, למשוך את הידית אחיזה הימנית של הכידון אלייך חזק יותר, לא תזיז אותך יותר ימינה, אלא דווקא שמאלה. כדי להציל את הטעות וההתרסקות המתקרבת, נהפוך הוא, תדחוף את ידית האחיזה הימנית של הכידון רחוק ממך או שתמשוך את ידית האחיזה השמאלית של הכידון למרכז גופך, מה שנוח לך יותר. כנ"ל לפנייה שמאלה חדה יותר, רק הפוך.
תשע. ככל שתסתכל רחוק יותר, תקבל יותר מידע. זה לא אומר שאתה צריך לרכב כמו דביל ולהסתכל על השמיים, רק אל תרכב עם המבט 20 מטר קדימה עם הראש בכביש, כי לשם תרכב, למטה. תסתכל לנקודה הכי רחוקה שאתה מרגיש נינוח ותקבל הרבה יותר מידע על המצב.
עשר. האופנוע זז לאן שאתה מסתכל.
בכיף,
סקאי.