שלום לכם
אני הולך בעוד כמה שעות לבדוק דוקאטי 696 , צעד אמיץ שלי לאחר שתמיד רציתי אבל תמיד חששתי ממחירי האחזקה.
בכל מקרה אני מתכנן לטפל לבד ומקווה שהוא לא דורש יותר מדי כלים מיוחדים.
אשמח לקבל קודם המלצות למוסכים שמטפלים בדוקאטי במידה ולא אצליח או אתקע עם משהו .
כמו כן על מה לשים לב במיוחד לפני שקונים את האופנוע הנל (מחלות ילדות משהו?)
כל מידע נוסף לגבי האופנוע יתקבל בברכה
תודה מראש
חשבתי שזה היה ברור שמשומש אבל למקרה שלא אז רק אחדד שאכן משומש
זה היה בציניות כמובן.. המלצה שלי היא לא להתקרב למשומש בדוקאטי אלא אם אתה יודע בוודאות מה מצב האופנוע. אין מי שבודק ומתחייב על מנועים כיום בארץ ועלות שיפוץ מנוע יקרה מאד.
אם אתה מצליח למצוא אופנוע יד ראשונה, שמור מאד ומושקע שנרכב על ידי רוכב רציני ואמין אז שווה לבדוק. לגבי מוסך, שמעתי על מומנט בירושלים ועל סלבה באזור המרכז.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
"שמעתי" זה אומר שאתה לא מטפל שם? על סמך מה אתה מחלק המלצות?
לפותש:
בסה"כ מדובר באופנוע סטנדרטי שנותן קצת יותר בחוויה ומבקש יותר במחיר התחזוקה. בוא לא נשכח שמדובר באופנוע פשוט יחסית, עם מנוע מקורר אויר. אישית המוסנטר שלי מטופל במוסך ריידר (יצחק שדה 5) ובכל ביקור אני לא הדוקאטי היחיד שם.
בהצלחה!
דינמיקה אופנועים בחולון (סלבה ואביב תותחים) ממש לא מומלץ לטפל לבד בדוקאטי, המחלה הכי גדולה שאני יכול לחשוב עליה זה היבואן, האופנועים שלהם חלום הבעיה שכל זמן שהיבואן לא מתחלף אני לא הייתי נוגע (שוב) בדוקאטי.
אני אישית הייתי קונה 796 מוגבל A1 מאשר 696 שהסחירות שלהם פחות טובה בשיקול במכירה עתידית. יש כלים רבים שנמצאים כבר זמן רב ביד 2 בלי הצלחה במכירה.
חוץ מזה, לא שמעתי על בעיות גדולות שקרו בהם. עלות הטיפולים אומנם טיפה יותר יקרה, אבל מרווח הטיפולים גדול יותר מאשר כלים יפנים, אז בחישוב הכללי יוצא שאתה משלם כמעט אותו הדבר. הבעיה העיקרית במקרה של בלת"מ עלות החלקים גבוהה הרבה יותר מאשר היפנים.
1. אל תקווה ש"טיפול בדוקאטי לא דורש יותר מידי כלים מיוחדים". דורש. על חלק אפשר לוותר, חלק אפשר להתאים, אבל צפה שתצטרך להשקיע סכום ברכישת כלים.
2. אם אתה מתכוון לטפל במוסך - אני יכול להמליץ על סלבה מ"דינמיקה" (לא כלקוח, רק מהכרות עם האיש).
3. תוודא שהאופנוע קיבל כיווני שסתומים בזמן. הם בורחים די מהר (לפחות ב-1100 שברשותי). כשתרכוש, תוכל להחליף את "חצאיות" הנעילה שנועלות את השסתום בכאלה משופרות של EMSDUC. זה יקטין את הצורך בכיוון שסתומים. כנ"ל - כדאי לרכוש סט שימסים (יקר!) כי ליבואן הרבה פעמים אין את המידה הדרושה.
קח בחשבון, שטיפול גדול (עם כיוון שסתומים והחלפת רצועות) לוקח הרבה זמן. תתכונן מראש לפעם הראשונה עם הכלים הדרושים, סט שימסים, טלפון עם אפליקציית Tension2go (למתיחת הרצועות) והרבה, הרבה סבלנות. אני מבטיח שאתה תסבול.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
חברים אני בטוח שכל האנשים המומלצים הם נהדרים ומקצועיים אבל אפשר בבקשה להפסיק עם ההמלצות על מוסכים שאתם לא לקוחות שלהם?
למה לכם לשלוח בנאדם לעבור משהו שלא חוויתם בעצמכם? אני לא מבין את זה. ואם יהיה לו שם לא טוב אז על סמך מה ולמה המלצתם?
יש חוק פורום שמציג רף מינימום שממנו והלאה אפשר להמליץ על מוסך?
נגיד - מותר להמליץ על מוסך, אם השארת אצלו 1000 שקל? 2000? 3000? או שזה נספר בכמות הטיפולים - רק מי שעשה לכל הפחות טיפול קטן ואז טיפול גדול, יכול להמליץ?
כי אני רק החלפתי אצל סלבה שים תמורת שים לדוקאטי בעלות של 50 ש"ח.
על הדרך, ניהלתי איתו שיחה של רבע שעה על טיפול בדוקאטי וקיבלתי כמה טיפים שהשתמשתי בהם אחר כך.
בנוסף - חבר טוב שלי עבד לצידו כמה שנים במטרו - אולי זאת הסיבה שהוא השקיע רבע שעה מזמנו באדם שהוא לא מכיר, וחלק איתו את סודות המקצוע.
ואם לפות"ש יהיה שם "לא טוב" אז שיגיש תביעה. מה - כתבו לו בפורום שזה מוסך טוב, והוא יצא לא מרוצה.
במדינת היהודים תובעים גם על פחות מזה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
רק דינמיקה !