עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 35

אשכול: Gas Gas 125 vs 250 vs 300 T2 - רוכב מתחיל

Junior Member
    עדכון לפני קניה: אני יורד מ300 סמ"ק. אני אלך על ה125.
    יצא לי היום לעשות סיבוב (פעם ראשונה על אופנוע) על YZ 250F 2015 (מוזרק) של חבר ולדבר הזה היה המון כוח. האמת שקצת הפחיד אותי במיוחד בגלל שאני עדיין לא רגיל לכל הנושא של תנועות גוף, שליחת רגל קדימה בפנייה ובכלל שהגז הוא לא דרך האוגדל יותר
    אני מודע לזה שמדובר ב250 מרובע פעימות ולכן היה לו המון מומנט אבל אני בטוח של300 2 פעימות יש קרוב לזה אם לא יותר (גם בנמוכים). ה125 לא יפחיד אותי ויתן לי אפשרות ללמוד יותר מהר.

שבת שלום!

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    מסקנה בוגרת ונבונה
    תהנה בשטח.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member
    הביתספר הכי טוב, וזאת לא בושה להיות מתחיל.
    תתחדש סע בזהירות

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי Razor1991 צפיה בהודעה
    עדכון לפני קניה: אני יורד מ300 סמ"ק. אני אלך על ה125.
    יצא לי היום לעשות סיבוב (פעם ראשונה על אופנוע) על YZ 250F 2015 (מוזרק) של חבר ולדבר הזה היה המון כוח. האמת שקצת הפחיד אותי במיוחד בגלל שאני עדיין לא רגיל לכל הנושא של תנועות גוף, שליחת רגל קדימה בפנייה ובכלל שהגז הוא לא דרך האוגדל יותר
    אני מודע לזה שמדובר ב250 מרובע פעימות ולכן היה לו המון מומנט אבל אני בטוח של300 2 פעימות יש קרוב לזה אם לא יותר (גם בנמוכים). ה125 לא יפחיד אותי ויתן לי אפשרות ללמוד יותר מהר.

שבת שלום!
    מניסיון על רכיבה על YZ250F ועל EXC 300 ׁ(דו"פ 300) היה הבדל עצום בכוח בסל"ד הנמוך.

המרובע הרגיש עוצמתי כבר מסל"ד אפסי וEXC אנמי עד שלא מטפסים למעלה בסל"ד - שם גם תקבל פצצת כוח שתגיע במכה,וזה דבר שמאוד לא נוח למתחילים.
    אז הייתי ממליץ לך להתחיל דווקא עם 4 פע' כי הוא הרבה יותר לינארי ונשלט,לא רכבתי על 125 סמ"ק אז לא יודע כמה הוא גמיש אבל בגדול כל הדו"פים עובדים עם מצערת on/off.

Senior Member
    מסכים איתך לגבי ה ON,OFF.
    אבל צריך ללמוד לשלוט בדו"פ.

Junior Member
    תודה רבה חברים.
    אני שוב אחזור לשאלה, מישהו מכיר מוסך שבו אפשר לעשות בדיקה לאופנוע באיזור בית שאן?

Member
    הוטרוד בית השיטה, נמצא כ5-10 דקות מבית שאן.

Junior Member
    האופנוע כבר נקנה ביום חמישי - תודה רבה למייעצים
    אני אעלה תמונות מחר בערב אם אוכל.
    מדובר ב125 שנתון 13 (לפי הבולם האחורי הזהוב) שעלה לכביש ב7/14. עשה 84 שעות והוחלפה בוכנה ב80.
    פלסטיקה ומדבקות חדשות לגמרי, גלגל קידמי חדש, אחורי 80% בערך. הכלי נראה שמור.
    יש שני דברים שקצת מפריעים לי - האחד כשאני יושב על הכלי הבולם האחורי חורק קצת - אשמח לדעת מה עליי לבדוק (בדקתי שאין חופשים במיסבים).
    בנוסף יש באחד הרדיאטורים מקום שקיבל מכה וגרם לfins להתעקם, שטח של 1 וחצי ס"מ מרובעים בערך - זה נורא?

לידע כללי, עכשיו שאני בעולם הגאס גאס וכנראה חלפים יהיה פחות כיף - אילו גלגלי שיניים אחוריים וקידמיים יתאימו לכלי? (הכוונה אילו חברות)

לילה טוב ושבוע טוב!

Senior Member
    בטוח שזה הבולם חורק?
    תנסה לגרז במקומות אסטרטגיים עם גריז סיליקון.
    בקשר לFINS ברדיאטור, אם זה שטח קטן אז כנראה לא ישפיע כלכך אבל אפשר ליישר עם מסרק מיוחד שניתן לקנות בחנות כלי עבודה.(אצלי בחנות עולה 30 ש"ח)
    גלגלי שיניים דווקא לא צריכה להיות בעיה כי יש המון יצרנים.
    אני הייתי מזמין מאיביי אבל זה אני, חפש JT או SUNSTAR.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    תתחדש!

לגבי החריקות, אתה יכול לבקש ממישהו אחר לשבת בזמן שאתה מקשיב ומנסה לאתר את מקור החריקות. זה יכול להיות מהרבה מקומת, למשל בכלל הברקס האחורי.
    בכל מקרה, מאחר ואתה לא יודע מתי עשו את זה בפעם האחרונה, ממליץ לפרק את הבולם ואת הלינק ולנקות ולגרז יפה את כל המיסבים. כנ"ל לגבי מיסב היגוי. אלה פעולות לא מאד מסובכות אם יש לך כלים וקצת חוש טכני.

לגבי היתר, אני די מסכים עם ג'וני, מלבד זה שכל עוד הרדיאטור לא נוזל לא הייתי מנסה ליישר את ה"שיטוח", הסיכוי שתגרום לנזילה עולה על התועלת שתקבל מהתיקון.

אני מבין שלא לקחת לבדיקה לפני קנייה בסוף?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDee צפיה בהודעה
    בטוח שזה הבולם חורק?
    תנסה לגרז במקומות אסטרטגיים עם גריז סיליקון.
    בקשר לFINS ברדיאטור, אם זה שטח קטן אז כנראה לא ישפיע כלכך אבל אפשר ליישר עם מסרק מיוחד שניתן לקנות בחנות כלי עבודה.(אצלי בחנות עולה 30 ש"ח)
    גלגלי שיניים דווקא לא צריכה להיות בעיה כי יש המון יצרנים.
    אני הייתי מזמין מאיביי אבל זה אני, חפש JT או SUNSTAR.
    אני אזמין מאיביי כמוך
    אם זה לא משפיע אני מעדיף לא לגעת בזה כרגע, יש לחבר את המסרק אז במקרה הצורך אשאיל ממנו.
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    תתחדש!

לגבי החריקות, אתה יכול לבקש ממישהו אחר לשבת בזמן שאתה מקשיב ומנסה לאתר את מקור החריקות. זה יכול להיות מהרבה מקומת, למשל בכלל הברקס האחורי.
    בכל מקרה, מאחר ואתה לא יודע מתי עשו את זה בפעם האחרונה, ממליץ לפרק את הבולם ואת הלינק ולנקות ולגרז יפה את כל המיסבים. כנ"ל לגבי מיסב היגוי. אלה פעולות לא מאד מסובכות אם יש לך כלים וקצת חוש טכני.

לגבי היתר, אני די מסכים עם ג'וני, מלבד זה שכל עוד הרדיאטור לא נוזל לא הייתי מנסה ליישר את ה"שיטוח", הסיכוי שתגרום לנזילה עולה על התועלת שתקבל מהתיקון.

אני מבין שלא לקחת לבדיקה לפני קנייה בסוף?
    תודה רבה לך!
    אני אבדוק את מקור הרעש היום כשאחזור מהעבודה בצורה יסודית יותר.
    לגבי הפירוק - יש לי את הכלים. בכדי לגרז אני צריך גם לפרק את המיסבים עצמם מתוך הבית מיסב ולגרז או רק את המיסב עצמו מבלי להוציא אותו?
    אם זה מצריך פירוק מיסב יהיה לי קצת יותר מסובך כי אין לי כלים ללחוץ אחד חדש בחזרה כמו שצריך.

אין שום נזילה מהרדיאטור אז ככה שאני באמת לא אגע בזה כל עוד הקירור תקין והכלי לא מתחמם.
    לא לקחתי לבדיקה כי לא ידעתי איפה יש וראיתי את ההמלצה כאן רק אחרי שכבר קניתי.
    הכלי נראה במצב ממש טוב והגעתי לקניה עם שני דפי A4 מלאים בבדיקות שצריך לעשות.

Senior Member
    מחזק את דוטוש, כל עוד לא מתחממם או נוזל אל תגע.
    לא חייב לפרק בשביל לגרז.
    גם מחזק את מה שהוא אומר תאתר קודם את מקור הרעש, בד"כ זה משהו פשוט כמו רגלית צד שעושה רעש למשל.

Junior Member
    אבדוק ואעדכן אתכם.
    שוב המון תודה לכם אנשים, באמת כיף לראות ככה רצון של אנשים לעזור אחד לשני

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי Razor1991 צפיה בהודעה
    אני אזמין מאיביי כמוך

תבדוק טוב את המחירים, שרשרת וגלג"ש זה דבר כבד והרבה פעמים המשלוח הופך את זה ללא כדאי. תוכל בקלות למצוא סטים בארץ לגאסגאס

לגבי הפירוק - יש לי את הכלים. בכדי לגרז אני צריך גם לפרק את המיסבים עצמם מתוך הבית מיסב ולגרז או רק את המיסב עצמו מבלי להוציא אותו?
    אם זה מצריך פירוק מיסב יהיה לי קצת יותר מסובך כי אין לי כלים ללחוץ אחד חדש בחזרה כמו שצריך.

בעקרון אין צורך בפירוק המיסב, אלא רק בניקוי טוב עם סמרטוט ודחיפת גריז חדש ונקי. אם אתה פותח ורואה שהמסיב חלוד ו/או מתפרק, תצטרך כבר לחלוץ אותו ולהתקין חדש
    ראה באדום

Member
    Razor1991 - אם עדיין לא הצטרפת אז זה הזמן:

https://www.facebook.com/groups/ecoofek/
    https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
    https://www.facebook.com/groups/241870142518150/

ואם אתה מחפש לקנות חלקים, אתה יכול לפרסם פוסט חיפוש בקבוצות מכירה של הקבוצות (בלבד - לא לפרסם בקבוצות שלמעלה)
    https://www.facebook.com/groups/255468097927099/
    https://www.facebook.com/groups/326761527447427/

בהצלחה!