נתחיל בגילוי נאות - יש לי גאס גאס 125 למכירה. אני חושב שאני עדיין כותב באובייקטיביות, אבל שתדע.
שאלת הרבה שאלות...
מניסיוני האישי, 125 הוא אופנוע מעולה להתחלה וגם להמשך. רכבתי שנתיים וחצי על גאסגאס 125 והחלפתי אותו בהוסקווארנה 125 חדש יותר.
לדעתי 250/300 פחות מומלץ לרוכב מתחיל ואכן אתה עלול להאבק איתו ו/או לסגל הרגלי רכיבה לא נכונים.
לגבי אופי המנוע של הגאסגאס - בעיקר עכשיו אחרי שאני משווה אותו להסקווארנה, אני בהחלט יכול להגיד שאתה צודק. המנוע של הג"ג (שמובסס על הYZ125) יותר רייסרי באופיו ודורש עבודה בסל"ד גבוה יותר. זה יכול להקשות במקומות מסוימים, אבל זה לא בהכרח אומר שתצטרך לרכב איתו מהר יותר, אלא בעיקר שתצטרך לעבוד יותר עם הקלאץ'. זה לא מאד נורא וכאמור אני מאד נהנתי איתו במשך שנתיים וחצי. בקטעים מסוימים (למשל פטוצ'טואים) המנוע הזה מהנה יותר מהקטמ/הוסקווארנה.
אני במקומך לא הייתי ממהר לוותר על קטמ. יכול להיות שתקציב הזה תוכל למצוא כלי שמור בשנתון 2011-2013 ולהנות ממנו מאד, אבל גם הג"ג הוא בהחלט אופציה ראויה.
בתקציבים האלה מנסים למצוא את האופנוע החדש והשמור ביותר שניתן. דרך אגב, מספר שעות הוא לא מדד מספיק - יש אופנועים עם הרבה שעות שטופלו כראוי ועובדים כמו שעון, ואופנועים עם מעט שעות שלא טופלו ויהיו נבלות. זה בעיקר בולט ב125 - יכול להיות אופנוע עם 120 שעות בלבד אבל לא הוחלפה לו בוכנה וכל הצילינדר יהיה שרוט.
הקטומים יידועים כאופנועים עמידים, כדאי לבדוק כל מקרה לגופו.
לגבי סינגלים/שבילים - לפי מה הגעת לחלוקה הזו? אני אולי משוחד, אבל לדעתי אחרי שרוכבים בסינגלים פתאום השבילים נראים מיותרים לגמרי ואין שום סיבה לעלות עליהם מלבד להגיע מסינגל לסינגל. אם בכל זאת תמשיך לעשות רכיבת שבילים, כל 125 יעמוד בזה בכבוד. הוא לא יעשה את זה באותה הקלות כמו ה-300, אבל גם לא כל כך בקושי.
מקווה שעזרתי קצת בבלגן.