קודם כל תודה, לא הייתי מודע בכלל לבעייתיות של זה.
עכשיו אחרי שקצת חקרתי את הנושא (מודלה, באמת רוב המידע שמצאתי בנושא הוא של ג'יקסרים) הבנתי שהידיות ברקס יכולות לתפוס את הבלם ללא כוונה ב2 דרכים:
1) הציר שתופס את הידית לאופנוע נתקע/בעל תנועה לא חלקה ולא חוזר אחרי לחיצה.
2) כאשר הידית לא לחוצה היא עדיין מפעילה לחץ על המשאבה, גורמת להתחממות של הדיסק ולהתנפחות שלו, מה שגורם לכל העסק להתקע עד כדי נעילה מוחלטת תוך כדי נסיעה.
אגב, גם מצאתי אפילו בפורום כלשהו מישהו עם ידיות של RSV שגרמו לו לאותה תופעה כך שזה לא עניין של איכות... מה גם שרוב האשכולות היו מאוד ישנים (5 שנים ומעלה).
כרגע בדקתי והשוותי באופנוע בין הידית הרגילה לידית החדשה. מבחינת חופש תנועה - אין הבדל והוא חלק (ניקיתי וגירזתי את הציר שתופס אותו בהתקנה).
מבחינת לחץ על המשאבה - אם הפטיש הזה (?) שעל הידית לוחץ על המשאבה אז זה לא משהו שאני יכול להבחין בו והוא זניח (נראה בדיוק כמו הלחץ שהידית הקודמת מפעילה).
מבחינתי כרגע אני רוכב בראש שקט. אני אסייג ואומר שאם זה נראה כאילו אין התאמה טובה והידית לוחצת על המשאבה ללא כוונה כדאי להמנע מהידית הזאת, והייתי מחליף למקורית אם זה היה קורה או שהייתי מרגיש סכנה.
באמת שאני לא יכול לחשוב על עוד דרכים שהדבר הזה יכול להשתבש.... אשמח לעוד תובנות אם יש לכם.

נכתב במקור על ידי Dresdner
 נכתב במקור על ידי Dresdner

ציטוט ההודעה בתגובה
  ציטוט ההודעה בתגובה