מעניין אותי האם יש פה עצמאיים שברשותם אופנוע או כלי דו"ג שלא משמש לשליחויות ורשמו אותו על העסק..
לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי מידע יותר מידיי ענייני ואני רוצה לשדרג בקרוב את האופנוע,
אז אם יש מישהו שעשה או מבין בזה אשמח לכל פיסת מידע..
תודה.
מעניין אותי האם יש פה עצמאיים שברשותם אופנוע או כלי דו"ג שלא משמש לשליחויות ורשמו אותו על העסק..
לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי מידע יותר מידיי ענייני ואני רוצה לשדרג בקרוב את האופנוע,
אז אם יש מישהו שעשה או מבין בזה אשמח לכל פיסת מידע..
תודה.
אם אתה מבקש החזר הוצאות, בין אם הוא רשום על העסק ובין אם לא...
זה יעלה 2000 ש"ח יותר בביטוח החובה - שלא תגיד לא ידעתי.
רק נפחים קטנים מוכרים במס, אופנועים גדולים...בקושי שליש מההוצאות.
נפח קטן מ L3 עד 33 כ"ס או עד 125 סמ"ק...בקיצור אומרת המדינה,
לך תזדיין.
http://www.startbusiness.co.il/%D7%9...%9B%D7%91.html
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 17-08-2016 בשעה 23:45.
גל, אני עצמאי ורשמתי את האופנוע על העסק, למרות שהוא לא משמש לשליחויות. רואה החשבון שלי הנחה אותי לרכוש אופנוע בקטגוריה l2, תבדוק היטב שכך רשום ברשיון. יתרונות: תקבל חזרה את כל המעמ, הכרה בכל ההוצאות כגון: ביטוחים, ציוד, מיגון, וכמובן פחת. כפי שנאמר כאן, ביטוח חובה לעסק הוא גבוה יותר.
בהצלחה
מקווה שאני יודע לקרוא כמוכם...
http://www.masfax.co.il/%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1/%D7%9E%D7%A1-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D
http://www.alliott.co.il/heb/library...?ContentID=866
אתה לא צודק.
גם אתה לא צודק וגם רואה החשבון שלך מטעה אותך.
גם אתה, ממש לא צודק וגם לא מבין כמה המדינה כן דופקת רוכבים כמוני ובמיוחד חברות הביטוח.
שלושתכם, תסלחו לי...לא מכירים ולא למדתם את הנושא לעומק.
(רואי חשבון יודעים לתחמן קצת...אבל העובדות היבשות אומרות שכולכם טועים)
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 17-08-2016 בשעה 23:48.
תן לי לתקן אותך כשסוף סוף יש כאן הזדמנות.
אני רוכב כבר כמעט שנה על ויסטרום 650 מוגבל - כלומר 47 כוח סוס רשום ברישיון רכב. היום החוק אומר שקטגוריה l2 היא עד 47 כוח סוס.
האופנוע הוא של העסק, ומקבלים עליו החזר מלא בדיוק כמו שקיבלו על בזמנו שהייתי על 250.
הדבר נבדק בציציות ובמידה ולא היה נכון העסק היה פועל במתכונת של קודן שמחשב נסיעות עסקיות/פרטיות. כמו ברכבי העסק ובבורגמן 650 של המנכל - כן קטנוע עם קודן...אין הרבה כאלו..חח
בקיצור כנראה שהלינק שלך עם 33 כוח סוס אינו מעודכן כי התקנות השתנו.
מוכן גם לשלוח את רישיון האופנוע שלי להוכחה.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
שאני אבין, אתה מצטט מובאה ישנה שכתב רואה חשבון באינטרנט, וסבור שזו "אמת מוחלטת"? מוזר. מה עוד שניתן לפרש את הטקסט... ונראה שעצמאי יכול להכיר את כל ההוצאות גם בטקסט המובא?
אבל זה דיון לא חשוב, לפרש את הטקסט שהבאת. אני לא נסמך על זה, פשוט נעזר ברו"ח הגון ומנוסה, ומשתף מניסיון אישי, ואפילו לא טענתי שמישהו אחר טועה...
אני עצמאי, האופנוע שלי מוכר להוצאות והוא L3, וזה מאושר ע"י רשות המיסים.
להבנתי לZero גם יש החזר
זה משתנה ותלוי בנסיבות וגם בגישה של רואה החשבון שלך. אם יש צידוק להכיר באופנוע ככלי עבודה מהותי: התניידות מגוונת, פגישות בעיר ומחוצה לה, אפשר בכל נפח. ההבדל היחיד הוא שאופנוע שדורש רשיון A, המע"מ ברכישה מוכר רק ברובו ולא במלואו (הבדל די זניח), כל השאר מוכר.
יש לי חבר שרו"ח שלו מנחה אותו להתנייד על כלי מוגבל (עד 47 כו"ס.).
בקיצור - דוקא יש מצב, פנה לר"ח שלך.
אוו קיי , אחפור בזה עוד עם הרו"ח שלי..
הקטגוריה המדוברת היא L3..
ואני לגמריי עם MASRETOZ בדופקים אותנו.. ראה ערך "יש לי שני כלים, מבוטח אחד, קבל הנחה של 20% בפוליסה הזולה מבניהן.."
חוסר תיאום בין משרד האוצר למשרד הרישוי...
® הגדרת סיווג L3 בתקנות התעבורה הינה אופנוע שאינו L1 או L2 – הספק מנועו מעל 33 כוח סוס, ולגבי אופנועים שנרשמו עד שנת 2006 (כולל) והספק המנוע אינו רשום ברישיון הרכב - כאשר נפח המנוע 401 סמ"ק ומעלה.
® הואיל והאופנועים מפורסמים לפי נפח מנוע, רבים לא מודעים לעובדה שיכולים להיות אופנועים בעלי אותו נפח מנוע ודין שונה לעניין התרת ההוצאות.
כך לדוגמה (מבדיקה שנערכה באתרי היבואנים), ימאהה מג'סטי 400 מגיע החל משנת 2007 כשהספקו ברשיון הרכב מופיע 33 כוח סוס ומשכך, ניתן יהיה לדרוש את מלוא ההוצאות בגינו בניכוי, ולעומת זאת להונדה SW-T400, שהינו בעל אותו נפח מנוע, יש הספק מנוע של 39 כוח סוס ולכן לא כל ההוצאות בגינו מותרות וכן צריך לזקוף לו שווי שימוש (500 ₪).
לכן אפשר לתחמן פה ושם.
אני תמיד מוכן לרדת מהעץ שאני מטפס עליו, בתוספת התנצלות, לכן,
ביום א' אבדוק שוב עם רואה החשבון.
מאסטר, מה שאתה לא לוקח בחשבון זה את הדבר הבא:
כששואלים מתמטיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה שתיים.
כששואלים פיזיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה בערך שתיים.
כששואלים רואה חשבון כמה זה 1+1 הוא עונה כמה אתה רוצה שזה יהיה?
הכל טוב ואף אחד לא אמר שרואה החשבון שלך לא הגון.
אופנוע מסוג L3 מחוייב ב910 שח לחודש שווי שימוש רכב. מוכר להוצאות 25% .
הנה מכתב, תסתכלו על התאריך, גם אתה וגם נדב לענייני הקודן.
חפשו את התקנות הרלוונטיות, סעיפים 1+2 שמתוארות במכתב ותחזרו אלי עם המסקנות.
אני קראתי את התקנות ויכולתי שוב להביא אותן כאן,
אבל על פניו...אף אחד מכם לא מתאמץ לבדוק באמת ומסתמך על רואה החשבון שלו.
![]()
לעניין הקודן אין לי ממש מושג...
לעניין ה l2 ו l3 , בוודאות l2 הוא עד 47 כוח סוס ולא 33 כמו בעבר.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון...השאלה היא, מה אומרים על זה ברשות המיסים.
חוסר התאימות בין המשרדים הממשלתיים השונים, ידוע לכולנו,
מה שקובע לענייני מיסים והחזרים זה מה שכתוב במשרד האוצר והכפופים לו,
לא מה שכתוב במשרד הרישוי.