שלום לכולם,
אני כיום רוכב טרקטורון (רפטור 700) ואני מעוניין לרכוש אופנוע אינדורו רישוי צהוב כמובן לרכיבת שטח בלבד.
התקציב שלי הוא עד 32K (כולל הוצאת רישיון A1, טסט, וביטוח לכלי). אני גם מבין שיש אפשרות שאצטרך עם רכישת האופנוע לרכוש גם צמיגים חדשים.
יש לי לערך 24K לרכישת האופנוע לאחר כל ההוצאות הנ"ל.
סגנון הרכיבה יהיה 65% סינגלים 35% שבילים.
אני מעוניין באופנוע 2 פעימות בלבד.
בתקציב הזה אין יותר מדי אפשרויות שקורצות לי.
כתומים ואסקים לא נכנסים לי בתקציב (כלים עם כמות שעות מנוע נורמלית ושנתון 2013 ומעלה) למרות שמאוד הייתי רוצה.
אני כרגע בלבטים בין גאסגאס 125 ל250 ל300 כיוון שהם נכנסים בתקציב שלי ולפי חוות דעת הם כלים לא רעים בכלל (אני מודע לעניין החלפים וכל השאר).
EC125 - בתור רוכב מתחיל אני יודע שזה לכאורה הכי חכם להתחיל עם אופנוע 125 שהוא "העדין" מבין השלושה ויעזור לי לבנות בסיס טוב. אני מודע לכך שלא מדובר באופנוע חלש בכלל ובידיים של רוכב מיומן הכלי יהיה שרביט קסמים.
יש לי שתי בעיות איתו:
1. לפי מה שקראתי אין לו מספיק מומנט בסל"ד נמוך ואת רוכב הסוסים שלו הוא מפיק בסל"ד גבוה גם כן. בתור רוכב מתחיל זה אומר שטיפוסים או מכשולים כאלה ואחרים אני אצטרך לעבור במהירות גבוהה יותר (פחות בטוח לרוכב מתחיל לסוע מהר יחסית בשטח) כדי להיות בpowerband שלו לעומת ה250/300 שאיתם אוכל לטפס במהירות נמוכה יותר.
מה גם שברכיבת שבילים אני אצטרך לסחוט את הגז לא מעט כדי לעמוד בקצב עם חברים בעלי ה4 פעימות.
2. כיוון שאני מגיע מטרקטורון 700 שופע מומנט אני מאוד מפחד שהאופנוע ירגיש לי מנוון מהר מאוד ויגרום לי להתבאס ולמכור אותו.
EC250- זה כמובן הדגם הבא שאני אמור לחשוב עליו וכמובן שאמור לפתור את כל הבעיות הנ"ל. הבעיה היחידה שלי היא - אני לא מצליח למצוא כלי כזה עם רישוי צהוב למכירה.
EC300- הסיבה לרצון לקנות את הכלי הזה היא שהוא לא כל כך חזק ומתפרץ כמו 300 כתומים ואין הבדל גדול בינו לבין ה250. ההבדל הוא יותר בנמוכים (לפי סיקורים שקראתי). כלומר זה בערך 250 רק עם קצת יותר מומנט בנמוך שזה מאוד נחמד. את הכלי הזה יש רישוי צהוב שנתון 2013 ואם אני ממש אסחוט את עצמי אולי אצליח להניח יד על 2014.
כמובן שאם לגבי ה250 אני בלבטים האם נכון להתחיל עליו, אז 300 קל וחומר.
אני יודע להיות עדין על הגז ויש לי לא מעט סבלנות אז ככה שאני לא הולך לפתוח 100% גז בזמן הקרוב, ככה שגם 250/300 זה משהו שאני כן יכול לסוע בהם לאט כמובן. השאלה אם אני לא אמצא את עצמי נלחם איתם כדי להשתלט עליהם במקום להתרכז בטכניקה.
אני רוצה לבצע את הרכישה כמה שיותר מהר (כמובן בצורה שקולה) כי שקדתי 10 חודשים לפני שקבלתי את האישור מהאישה לקנות אופנוע שטח - אז כדאי להכות בברז כל עוד הוא חם.
אני יודע שממש חפרתי אני פשוט רוצה לסכם את הכל בהודעה אחת, את כל הלבטים שלי.
תודה מראש לעוזרים!