כן, האחריות נשמרת כל עוד מדובר מוסך מורשה.
אצל יוסי מתחת לביניין - זה אסור.
הם אולי יקשו עלייך אבל החוק איתך והם יודעים את זה.
אהלן,
יש לי שאלה שלא מצאתי עליה תשובה כל כך.
אני מעוניין לקנות קטנוע Joymax שעדיין באחריות יצרן, לאחר שביררתי- גיליתי שהקטנוע עבר טיפול הרצה במוסך רשמי של מטרו מוטור, אבל הטיפול של 5000 נעשה במוסך אחר שאמנם מורשה משרד התחבורה, אבל אינו רשמי של מטרו מוטור.
מישהו יודע האם האחריות נשמרת, אם אני מביא קבלה שמוכיחה שהקטנוע אכן עבר טיפול אך במוסך אחר?
כן, האחריות נשמרת כל עוד מדובר מוסך מורשה.
אצל יוסי מתחת לביניין - זה אסור.
הם אולי יקשו עלייך אבל החוק איתך והם יודעים את זה.
נראה אמין מאוד זה תופס אוליי בסקנדינביה לא בארץ הקומבינות והרמאויות, למכונאי אופנועים יש אוזן הרבה יותר מיומנת משלך
ואתה יודע מה גם אם הוא לא יפתח לך את המנוע מול הפרצוף ויבדוק לך בוכנה בוכנה, הוא יכול לשמוע ולראות דברים שאתה לא מיומן לשמוע או אפילו לראות או להסתכל למקומות שאליהם אתה לא תסתכל ולא בהכרח תראה
לא הייתי סומך על שמיעה של מוסכניקים, היה לי אופנוע 125 שהתחיל להשמיע תקתוקים חשודים מהמנוע, לקחתי אותו לשני מוסכים ושאלתי מה פשר הרעשים. בשניהם אמרו לי להיות רגוע הכל בסדר. אחרי חודש הלך המנוע. יכול להיות צירוף מקרים, אבל אני לא מאמין בצירופי מקרים. רק אומר.
Sent from my T5 using Tapatalk
תודה קודם כל על התשובות עד כה, עזרתם לי מאוד.
אני יודע שזה נגרר כבר לנושא שלא שייך, אבל הבחור שמוכר אמר שנגמר הטסט ב-10 באפריל (אין טסט כבר למעלה מחודש).
איך אני מבצע את העברת הבעלות ככה אם אין טסט?
האם אני רשאי לנהוג עליו? אחרת איך אגיע למכון רישוי?
צריך ביטוח חובה בשביל לגשת לטסט, אני יכול לבצע מחר ביטוח ואז לנסוע עם הקטנוע למשרד הרישוי?
אם אני זוכר נכון עד 3 שבועות אפשר עדיין בדואר מעבר ניגשים למשרד הרישוי.
העברה במ.הרישוי דורשת אגרת העברה שצריך לשלם מראש,אחרת תחכה בתור ותצטרך ללכת לשלם את האגרה בנפרד ולפספס את כל התור שחיכית (כן המדינה שלנו זה משהו מאוד מיוחד) וגם צריך שאגרת רישיון רכב תהיה משולמת כשאתה ניגש לשם (האגרה של הטסט).
לפי החוק אתה לא רשאי לנהוג על כלי רכב בלי רישיון רכב בתוקף.
אפשר להגיע על גרר.
חייב ביטוח חובה בתוקף לטסט.
אם בחרת להעביר טסט ורק לאחר מכן לעשות העברת בעלות בדואר אז אתה צריך להמתין שבועיים מרגע העברת הטסט,עד שזה יסונכרן במערכת.
עדכון:
קניתי היום את הקטנוע, כאמור הרישיון רכב לא היה בתוקף מתחילת אפריל.
העברת בעלות בדואר הייתה ללא בעיה.
לאחר מכן נסעתי לסניף של סופר פארם עם המכונה שמדפיסה רישיון רכב והדפסתי אחד חדש - עלה 300 ש"ח.
לאחר מכן רציתי לחזור לדואר ולשלם את האגרה לפני טסט אבל לשמחתי מסתבר שזה נכלל בעלות הוצאת רישיון הרכב.
במקביל מיד אחרי העברת הבעלות התקשרתי לסוכנות ביטוח שיבטחו אותי חובה (מחר כבר אשלים למקיף), תוך משהו כמו חצי שעה קיבלתי למייל את ההעתק של הפוליסה החדשה שלי ונכנסתי לחנות שהסכימה להדפיס לי את הפוליסה.
עם הרישיון רכב החדש ועם הפוליסה ניגשתי למכון רישוי ועברתי טסט.
שמח שיכולתי לבצע את כל זה ביום אחד, וזה אגב אחרי שבתחילת היום הלכנו יחד למוסך שיבצע בדיקה לפני קנייה, וגם למוסך שלא של מטרו שבו הבחור עשה את הטיפול 5000 על מנת שידפיס לי העתק של הקבלה עם הפירוט לצורכי הפעלת האחריות במידת הצורך בעתיד.
תודה רבה לכל מי שסייע במתן תשובה, עזרתם לי מאוד.
אני רק את השנקל שלי לערימה.
חובה בדיקה לפניקניה.
לאו דווקא מכונאי.
ואני ארחיב - אתמול הייתי במרכז וראיתי סופר טנרה, יד ראשונה 70 אלף קילומטר הסטורייץ טיפולים קיימת. על הנייר סוכריה.
בפועל, כל מה שהיה צריך לכדי לסכל את המכירה היה להניע.
מנוע דופק. חזק.
נפרדנו כידידים, מכיוון שבאופנועים משומשים כשיש ספק אין ספק.