אופנועים שעברו בין 55K-70K יפניים, בהנחה שמטופלים כהלכה האם מומלץ לגעת או שזה יותר מדי ק"מ? כמה זה יותר מידי ק"מ למנוע 600 ומעלה?
מחפש המלצה על אופנוע במחיר של 40K-43K סטריט פייטר MT09/07 GSR750 Z800/750?
תודה לעוזרים!![]()
אופנועים שעברו בין 55K-70K יפניים, בהנחה שמטופלים כהלכה האם מומלץ לגעת או שזה יותר מדי ק"מ? כמה זה יותר מידי ק"מ למנוע 600 ומעלה?
מחפש המלצה על אופנוע במחיר של 40K-43K סטריט פייטר MT09/07 GSR750 Z800/750?
תודה לעוזרים!![]()
בגדול סביב ה100 אלף תלוי רכיבה.
אגרסיבית חי פחות רגוע חי יותר
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
תלוי במנוע ספציפי, ובמיוחד - תלוי בסגנון הרכיבה. רכיבה מתונה ומתחשבת בשילוב עם טיפולים בזמן או לפני הזמן יכולה להאריך את חיי המנוע פי 2-3.
אחלוק מניסיוני האישי - כלים של חברים:
VFR750 שנת 95' - נמכר עם 148 אלף על השעון. מנוע מקורי, לא נפתח, עבד ללא דופי.
ZZR600 שנת 98' - נמכר עם כ-155 אלף ק"מ. נקנה בקצת פחות מ-150 עם הילוך שלישי קופץ. הגיר שופץ, המנוע העליון עבד בסדר גמור עם קומפרסיה תקינה.
דיוורז'ן 600 שנת 94'. נקנה עם כ-110 אלף ק"מ, הועמד בסביבות ה-140 עקב נזק שגרמתי בטיפול (שרטתי את הקראנק בניסיון לשלוף מחז"ש). המנוע היה עם קומפרסיה תקינה ועבד תקין עד לרגע זה.
אולי זה המקום לציין את הדיוורז'ן של דוייץ' (הבחור שהיה מייצר אגזוזים בדרום ת"א). יצא לי לדבר איתו, הוא היה רוכב על דיוורז'ן שנת 94 (לדעתי הוא היד הראשונה).
למיטב זכרוני, הוא החליף מנוע ב-240 אלף ק"מ עקב ירידה משמעותית בקומפרסיה וצריכת שמן.
CBR600F4 של חבר - נמכר עם כ-140 אלף לחבר אחר. עדכון אחרון שהיה לי - האופנוע היה עם 170 אלף ק"מ, המנוע לא שופץ.
עם זאת - לא חסר מנועים שלא מצליחים להגיע לקילומטראז'ים האלה.
שליטה ביד ימין וטיפול איכותי ואוהב - זה המתכון לחיי מנוע ארוכים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה רבה על העזרה!
ומה בעניין האופנוע? על מה הייתם ממליצים ?
אני פתוח גם לאפשרויות אחרות הכי חשוב שהיה נייקד.
דווקא נייקד כי אני רוצה למזער נזקים לכשיקרו ל"ע.
היגיון פשוט, רוכב מתחיל, פחות פלסטיקה, פחות תיקונים פוטנציאליים.
יש הרבה שאלות לפני שאפשר לתת לך המלצות:
מה התקציב שלך, מה חשוב לך באופנוע, מה נסיון הרכיבה שלך וכו' וכו'.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
קצת על עצמי,
רוכב על X-EVO250 שנת 2016 כשנה, ויצא לי לעבוד כשליח מלפני כן.
אני מחפש אופנוע (רישיון A) שישמש אותי ביום ביום, אני נוסע באיזור ה 70 ק"מ ביום בערך ואת מרביתם בתוך העיר, אך עד כה "נמנעתי" מלצאת לאיילון עם הכלי הזה וכאשר יהיה אופנוע ככל הנראה ארכב אפילו מעט יותר (משפחה בנתניה וקצת טיולים לצפון).
חשוב לי זריזות, וגודול יחסית קטן כך שאוכל לתמרן בפקקים של ת"א, משקל כמובן שעדיף כמה שפחות אך פחות קריטי לי.
חשוב לי שהכלי יספק פאן בסופי שבוע או סתם במהלך הלילות שארצה לרכב בשביל הכיף.
לא מחפש מכונה קרבית מדי ולא עייפה מדי משהו בין לבין...
תקציב של עד 43K מקסימום.
אם בא לך נייקד - SV650 יהיה אחלה. כרגע זאת גם העסקה הכי משתלמת בשוק. עוד אופציה מעניינת זה להישאר בגבולות ה-A1 עם דיוק 390. מכונה עירונית משובחת.
אם אתה נעול על 4-בשורה - ההונדה CB650F משומש הוא אופציה לא רעה, אם אתה מתחבר לסגנון ה"הונדאי".
אם הנסיעות הן בעיקר בעיר, אפשר לשקול אופנוע דו-שימושי. הוא יעשה עבודה טובה יותר בפקקים.
מה שכן, גם אני תוהה - מה הבעיה בלעלות עם XEVO על איילון?!
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם רוב הנסיעות שלך בתוך העיר ומדובר ב70 ק"מ ביום, לא הייתי ממליץ על סופר ספורט בכלל, במיוחד בתקציב הזה שתוכל למצוא כלים בני 8-10 עם קילמוטראז' גבוהה בכל מקרה.
ממליץ לך לעשות חושבים מחדש ולשקול ברצינות נייקד כדוגמאת הMT09 שיתן לך זריזות בתוך העיר ופאן בסופ"ש אומנם לא רכיבה ספורטיבית אגרסיבית אבל יכולות מעולות.
עוד הצעה זה הSV650.
קודם כל אין שום סיבה להימנע מלעלות על איילון עם XEVO 250.
כשהיה לי קטנוע מאוד דומה מבחינת ההספק נסעתי איתו גם לאילת, לחרמון וכל עוד הייתי במישור לא הייתה לי שום בעייה.
בעליות התחלתי להרגיש את המחסור בכוח די מהר...
גם אני כמו מי שמעלי קראתי את זה וישר חשבתי על MT07/09 או SV650, אלה כלים שיהיו הרבה יותר סימפתיים בתוך העיר ועדיין יתנו המון מחוץ לעיר.
אין סיבה לקפוץ ישר לתחום של 4 צילינדרים ו-100+ כ"ס במיוחד אם אתה מפחד שאתה לא מנוסה מספיק.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
אין בעיה לעלות איתו הוא נוסע אפילו סבבה, אם תוך כדי אני מאזין למשהו בסקאלה ריידר, אבל לא כדרך קבע.
הנסיעה על כביש החוף לא מהנה, היא מרגישה כמו כביש שלא נגמר.
לסיכום:
אני אחפש MT 07/09 או SV650(מדהים שכלים האלה לא נמכרים! ביד 2 אין אחד אפילו מהשנתון החדש), בהתאם למה שיכנס בתקציב...
אשמח לקבל חוות דעת על האופנועים הללו מניסיון אישי, טיפולים ? עלויות של חלקים? אחזקה שוטפת ? וכל משהו שנראה לכם שיכול לעזור...
אני יותר בכיון של הMT 07 אך חושש קצת כי ראיתי לא מעט כלים שנמכרים חדשים עם מאות בודדות של קמ', יש למישהו מושג? משהו נוסף שיכול לחדש לי בעניין הכלים הללו? קראתי מבחנים משווים וכו' אך אני מאמין שאין חכם כבעל ניסיון...
שוב תודה רבה לעוזרים