היי,
יש כיום המון המון כלים שאפשר להגביל לA1 - כמו Z650, VERSYS 650, NINJA 650
דימרים של BMW ועוד הרשימה ארוכה. האם עדיף לשלם יותר בשביל כלי שעובר "סירוס" או פשוט לקנות ישר אופנוע שמלכתחילה מכוון להיות A1 כמו סדרת ה500 של הונדה (בעיקר CB500X)?
תודה.
אם אני לא טועה ניתן להסיר הגבלה שכזו, באופן חוקי לפחות, רק באופנועי BMW (שווה בירור).
Maxi צודק. גם למיטב ידיעתי ניתן להסיר את המגבלה על אופנועי BMW. אם כך אז בעצם קיבלנו את התשובה שעדיף לוותר על המוגבלים? שעדיף ישר אופנוע A1?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גם אם לא מענינת אותי "החוקיות" הרי שכאשר אני צריך להעביר את האופנוע טסט או במקרה של תאונה אני אהיה בצרות. אז אין לי הרבה ברירות
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
היו בנושא הרבה דיונים, עם דעות לכל כיוון. בגדול אני מחזיק בדעה שאופנוע מוגבל ששומר על החוקיות שלו הוא חסר טעם, כי זה כמו לרכוב על סוס ששתי רגליו קשורות. אבל לאחרונה אני מתחיל לפזול לכיוון האחר.
באחד הדיונים כתב מישהו (מחילה, לא זוכר את שמו) שהיה משפט שבו חברת הביטוח ניסתה להתנער מחובותיה בפוליסה על רוכב שהיה מעורב בתאונה, החזיק ברישיון A ורכב על כלי מוגבל שהוסרה ההגבלה. השופט דחה את טענות חברת הביטוח בטענה שלרוכב יש רישיון לרכיבה ללא הגבלה, ומכיוון שעלות הביטוח לכלי מוגבל או לא היא זהה, היא מחויבת לשלם לו את הפיצויים להם הוא זכאי. אם אכן נכון העניין, זהו תקדים חשוב שיאפשר לקנות כלי מוגבל ולהסיר לו את המגבלה בהנחה ויש ברשותך רישיון לא מוגבל.
הסרת מגבלה ללא עדכון רישיון הרכב אינה חוקית, נקודה. גם אם יש לך רישיון A.
עכשיו השאלה פשוטה - האם יש או אין לך בעיה לעבור על החוק (ואני לא מדבר על נסיעה בשוליים, שאינה חוקית אך המשטרה מצהירה שאינה אוכפת אותה).
אם אין לך בעיה עם הדבר זה עניינך, אבל תהיה זהיר ביחס לעצות שאתה מקבל מאחרים.
גם אני הייתי בגישה שחבל לקנות כלי מוגבל כי משלמים על משהו שבעצם לא מקבלים. אולם זה היה בתקופה שהכלי המוגבל הזול ביותר היה עדיין יקר מהונדה CB500, שלהבנתי הם היחידים בשוק המקומי שתוכננו מראש ל-47 כ"ס. מאז יש כלים איכותיים יותר (למשל SV650, Z650) וזולים יותר (שניהם נמכרים היום באזור 45K) עם מפרט ורכיבים איכותיים יותר מההונדה, כך שגם אם אתה לא מממש את כל פוטנציאל הכלי אתה עדיין מקבל חבילה איכותית יותר ובמחיר סביר. כך שגם לכלים מוגבלים אלו יש מקום.