תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: קניית דו"ש או מוטוקרוס עם רישיון צהוב ב 25000 ?

צפייה משולבת

Junior Member

קניית דו"ש או מוטוקרוס עם רישיון צהוב ב 25000 ?

אהלן חברים.

אני מחפש לקנות מוטוקרוס (עם רישיון צהוב) או דו"ש עם יכולות דומות (אם יש דבר כזה).

חשוב לי לציין שאין לי יותר מדי ניסיון, רכבתי על אופנועים כל חיי עד כה, (קטנועים + אופנועים).

יש בפני שתי אופציות, או לקנות עם חבר חצי חצי מוטוקרוס עם רישיון צהוב חדש מהחברה או כמעט חדש יד2 באזור ה 40 אלף (חשבנו על ה KX250)

בנוסף אני חושב אולי עדיף לי לקנות לבד דו"ש עם יכולות דומות או קרובות באזור ה25 אלף והאם יש חיה כזאת במחיר כזה.

על מה הייתם ממליצים ? האם טיפולים של ק.ט.מ יקרים בהרבה יותר מקוואסאקי לדוג' ?

אשמח לכל פיסת מידע.

תודה

אין (וגם לא יכול להיות) דו"ש שייתן לך מפרט ו-ביצועים בשטח כמו של כלי מוטוקרוס.
    מצד שני, אין אף כלי מוטוקרוס שייתן לך מרווחי טיפולים ו-ורסטיליות של אופנוע דו"ש.

בקיצור, אין בכלל מה להשוות בין דו"ש לבין מוטוקרוס. מכל בחינה אפשרית.
    זה כמו שתפתח הודעה בפורום "מתלבט בין כף של מרק לבין אולר שוויצרי".

Junior Member
    אני אוכל לענות לך רק על חלק מהשאלות.

- אין דבר כזה אופנוע מוטוקרוס עם רישוי צהוב. יש רק רישוי אפור (או שטר מכר שזה בעצם לא מועיל בכלום בערך) שמקנה לרוכב בעל רישיון תחרותי לרכוב על האופנוע במסלולים מוגדרים לשם כך (יש רק אחד כזה לפי הידוע לי). כל רכיבה על אופנוע עם רישוי אפור מחוץ למסלול מורשה נחשבת עברה על החוק - החרמת כלי, משפט כנראה וכו'.

- אני אישית חושב שרכישת אופנוע בשותפות היא טעות גדולה. מה יקרה אם תרצו שניכם לצאת? מה יקרה אם חבר שלך ישבור חלק יקר או משהו כזה? אני יודע שכנראה תתחלקו 50/50 בהוצאות אבל זה עדיין ירגיז אותך שאתה צריך לשלם 50% על טעות שלו.
    אני אישית חושב שעדיף לחסוך עוד ולקנות לבד או פשוט לקנות משהו בתקציב נמוך יותר.

- אם אתה רוצה אופנוע רישוי צהוב שקרוב למוטוקרוס זה יהיה כנראה אינדורו ולא דו"ש. יש אופנוע אינדורו עם רישוי צהוב של KTM ,האסקי וכו' הם אופנועים מעולים אבל בעלי התנהגות שונה מאופנועי מוטוקרוס (בולמים רכים יותר, יחסי העברה שונים). אני לא חושב שזה חסרון, אלא פשוט אופנועים בעלי מאפיינים שונים שנועדו לעשות דברים שונים בצורה טובה יותר.

רק תיקון לרייזור1991:
    יש בארץ דגמי מוטוקרוס עם רישויי צהוב.
    מאיר היבואנים של הונדה, וגם עופר אבניר היבואנים של סוזוקי, וגם מטרו היבואנים של קווסאקי: כולם מציעים דגמי מוטוקרוס 250 ו-450 עם רישויי אפור, או לחילופין את אותם דגמים בדיוק - עם רישויי צהוב (כמובן שרישוי צהוב נמכר במחיר לצרכן יקר יותר מאשר ברישוי אפור).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    רק תיקון לרייזור1991:
    יש בארץ דגמי מוטוקרוס עם רישויי צהוב.
    מאיר היבואנים של הונדה, וגם עופר אבניר היבואנים של סוזוקי, וגם מטרו היבואנים של קווסאקי: כולם מציעים דגמי מוטוקרוס 250 ו-450 עם רישויי אפור, או לחילופין את אותם דגמים בדיוק - עם רישויי צהוב (כמובן שרישוי צהוב נמכר במחיר לצרכן יקר יותר מאשר ברישוי אפור).
    זה לא כל כך מדוייק.
    דגמי המוטוקרוס שנמכרים בארץ עם רישוי צהוב עוברים הסבה מסויימת. גלגל אחורי מוחךף מ19 ל18 והרכבת פנסים וכו'. לא שינוי הכי גדול בעולם אבל הם לא זהים.

טוב ברור שאם זה כלי שנמכר עם מספר צהוב אז הוא יגיע לצרכן עם מאותתים ומראות ופנסים.
    זה goes without saying

בקשר להסבה לאנדורו כביכול: גלגל אחורי 18 במקום 19 - אתה צודק.
    דרך אגב ה rmz שעופר אבניר מוכרים מגיע עם רישוי צהוב וגלגל אחורי 18 כאמור, אבל כל מי שרוכש rmz שכזה מקבל ללא תוספת תשלום "ערכת הסבה מחדש למוטוקרוס" עם ג'אנט אחורי 19 ועוד כל מיני אביזרים.

Junior Member
    מגניב, את זה לא ידעתי

Member
    אם זה לשטח בלבד מוטוקרוס

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי lirancoh85 צפיה בהודעה
    אהלן חברים.

אני מחפש לקנות מוטוקרוס (עם רישיון צהוב)
    ציטוט נכתב במקור על ידי tanin צפיה בהודעה
    אם זה לשטח בלבד מוטוקרוס
    כשאתם אומרים מוטוקרוס, האם אתם מתכוונים בעצם ל"אופנוע שטח מקצועי (לא דו"ש)" או שאתם מתכוונים למוטוקרוס שהוא אופנוע שמיועד למסלולים סגורים שמכילים בעיקר פניות וקפיצות, ולא מתכוונים לאופנוע אינדורו? כי זה נראה ששניכם קצת מבלבלים את המושגים.

אם אתה מתלבט בין דו"ש למוטוקרוס, אתה כנראה בעצם מתלבט בין אופנוע שטח לבין דו"ש, כי אין סיכוי שהתכוונת להכנס עם דו"ש למסלול סגור ולקפוץ איתו קפיצות של 20 מטר.

Member
    מפתיע שאף אחד פה לא דיבר על הסיכון העצום בלרכוב על אופנוע ברישוי אפור שלא במסגרת תחרות או מסלול סגור.
    לא קונים רישוי אפור אלא אם השימוש הוא כפי שצוין. למה? זה יתחיל משלילה במקרה הטוב, החרמה של האופנוע והלאה חס וחלילה בתאונה עם תשלום של מאות אלפי שקלים.

בנוגע לתקציב שלך, תוכל למצוא גם אופנוע אינדורו מקצועי אמנם מעט ישן אף יש מציאות פה ושם. קנה לך לבד, אלו כלים שנופלים הרבה ויש צורך בתיקונים רבים שיכולים לגרוע מחברות עם כמה טובה שהיא יכולה להיות.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    מפתיע שאף אחד פה לא דיבר על הסיכון העצום בלרכוב על אופנוע ברישוי אפור שלא במסגרת תחרות או מסלול סגור.
    .
    קראת את ההודעה של פותה"ש ואת שאר השרשור?
    הוא מציין במפורש שהוא מחפש אופנוע ברישוי צהוב, ולכך גם התייחסו כל שאר המגיבים... למה שנדבר פתאום על הסיכון שבאפור?

עכשיו שאני מסתכל שוב, ריזור אפילו התייחס לאופור למרות שהשואל לא שאל על כך.

Member
    אכן טעות שלי, המליה "מוטוקרוס" הפילה אותי בפח..צודק איש יקר.

ותמיד אפשר לדבר על הסיכון שבאפור!

סיכון קלוש (וזה עוד אנדרסטייטמנט).

Junior Member
    המעניין הוא שפותח האשכול נעלם לנו ולא עוזר לנו לכוון אותו יותר